Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
9 évesen a foci sztárja
  2014-10-02 21:41:46, csütörtök
 
  8-9 éves kisfiúról készült videók meggyőzőek, úgy ollózik, mint Ronaldihno, lövőereje is van, cseleivel kilóg korosztályából.
Videó Link
A belgák utánpótlása már évek óta tehetségeket termel ki, a napokban az olasz AS Roma csapott le az egyik legígéretesebb gyereksztárjukra, Pietro Tomasellire
 
 
1 komment , kategória:  érdekes képek  
Mogyorós csokoládétorta
  2014-10-02 21:34:09, csütörtök
 
  ........


Hozzávalók
250 g mogyoró
200 g vaj
200 g étcsokoládé
6 közepes tojás
200 g kristálycukor
3 ek mogyorólikőr és narancslé
150/150 g csokoládé és mogyoró
Elkészítés
Tegyük a sütőlapra a mogyorót, és 10 percre helyezzük a sütőbe. Figyeljünk oda, nehogy megégjenek! Ha készen vagyunk a sütéssel, akkor tegyünk bele 200 grammot egy darálóba, és daráljuk apróra.
- Tegyük egy tálba a vajat és az összetört csokoládét, közben forraljunk egy edényben vizet. Ha felfőtt a víz, akkor helyezzük rá a vajas tálat, és gőz fölött keverjük addig, amíg egy folyékony masszát nem kapunk. Ezután ebbe a masszába öntsük a már ledarált mogyorót, keverjük össze, és hagyjuk hűlni körülbelül 5 percig.
- A tojásokat törjük fel, majd válasszuk külön a sárgáját a fehérjétől. Ne öntsük ki egyiket sem, mert mindkettőre szükségünk van. Egy tálba öntsük a cukrot és a tojássárgáját, majd keverjük össze kézi robotgéppel. Ezt a cukros masszát öntsük a csokoládéba és keverjük addig, míg össze nem áll. Egy másik tálba tegyük a fehérjét, és verjük kemény habbá. Ha ez megvan, akkor a csokoládés tésztába tegyük a 3 evőkanálnyi mogyorólikőrt és narancslevet, és néhány kanál habot, majd keverjük össze az egészet. Amint összeállt a massza, öntsük át a tortaformába, és tegyük be a sütőbe.
- Ha kivettük a sütőből, akkor díszítsük olvasztott csokoládéval, illetve a megmaradt mogyoródarabkákkal.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Dupla fogsora nőtt egy kisfiúnak
  2014-10-02 21:28:42, csütörtök
 
  Forrás:Nőklapja
A 8 éves Zak Brownnak anélkül kezdtek kinőni a felnőtt fogai, hogy a tejfogai kiestek volna. A kisfiúnak így most tulajdonképpen egy második fogsora van kialakulóból a tejfogai mögött.
A dupla fogsor nem fájdalmas, és az evésben sem zavarja Zaket, a beszédét viszont egy kissé befolyásolja. A kissrác egyébként büszkén mutogatja szokatlan fogsorát, ám kissé féltékeny 10 és 6 éves testvéreire, akik már 6 tejfogukat beválthatták a Fogtündérnél.
Lassacskán egyébként Zak tejfogai is kiesnek majd, egytől már sikerült is megszabadulnia. 2-3 év múlva pedig fogszabályzóra lesz majd szüksége.
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Goombay Dance Band: Golden dreams of Eldorado
  2014-10-02 20:59:04, csütörtök
 
  Videó Link
A Goombay Dance Band az 1970-es évek végén alakult német könnyűzenei együttes. Az együttes tagsága az évek folyamán többször változott, ám frontemberük Oliver Bendt, a zenekar alapítója maradt. Zenéjük a karibi szigetvilág forró ritmusait elegyítette az eurodisco dallamosságával. A '80-as évek elején voltak igazán népszerűek, dalaikat akkoriban sokat játszották a diszkókban és a rádióállomások könnyűzenei műsoraiban. Több ízben felléptek Magyarországon is...
....


- Sun Of Jamaica videó Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Francesco Totti 38 évesen a BL. legidősebb focistája
  2014-10-02 20:12:19, csütörtök
 
  Francesco Totti lett a Bajnokok Ligája történetének legidősebb gólszerzője (38 évesen és 3 naposan), miután egy remek mozdulattal bevette a Manchester City kapuját. Videón az elitliga összes keddi találata!
.........


AS Roma - Manchester City 1:1
Góllövők: Agüero 4. - 11-esből, ill. Totti 23. percben
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Szavakat olvasó babák
  2014-10-02 19:31:24, csütörtök
 
  Glenn Doman 1955-ben létrehozott egy intézetet az Egyesült Államokban, azzal a céllal, hogy sérült gyerekeken operáció nélkül tudjon segíteni. Ő és munkatársai magában az agyban rejlő lehetőségeket kutatták.
- Rájöttek például, hogy az agy fejlődése szempontjából létfontosságúak az olyan alapvető mozgásformák, mint a kúszás vagy a mászás. Ha ezt az egészséges gyerekek valamilyen ok miatt (például kulturális, környezeti okok, stb.) nem végezhetik, fejlődésük éppúgy lemarad, mint sérült társaiké, illetve később tanulási zavarral fognak küzdeni. Módszereikkel a sérült gyerekek utolérték fejlődésben egészséges társaikat, sőt, egyre többen felül is múlták őket.
Ennek a programnak a részeként hat hónapos gyerekeket szókártyákkal és a hozzájuk tartozó képekkel tanítottak olvasni.
A Doman módszer követői igyekeznek kihasználni, hogy a kicsik agya még minden információra nyitott, tulajdonképpen bármit megtanulnak erőfeszítés nélkül.
Az alábbi két baba teljesen egészséges, mégis alkalmazzák a szülők a Glenn Doman módszerét.
Amazing 17 hónapos baba olvassa a szavakat
videó Link
......




Emili 13 hónaposan szavakat olvas az apukájának
Videó Link
.........


- Azonban ez nem egy merev módszer, mint, ahogyan sokan hiszik. Szabadon, tetszés szerint változtathatjuk, és fontos, hogy sosem erőltetett ,,tanításról" van szó, mindig csak pont addig végezendő, ameddig a gyerek örömet talál benne, általában egyszerre körülbelül 10 percig.
Sikere azon alapszik, hogy egy csecsemő agyának 0-3 éves korig rengeteg mindent kell befogadnia, ennek megfelelően ebben az időszakban rendkívüli fogékonysággal bír. Már a fogantatás után két nappal elkülönül az embrióban az agy, kezdetben nagyon gyorsan nő, a növekedési sebessége azonban minden nappal egyre kisebb. Amikorra a gyerek öt éves lesz, agyának növekedése 80 %-ban teljes, hat éves korára pedig lezárul. Ebben az életszakaszban például a fotó-memória funkció is még magától, természetesen működik. Ez azt jelenti, hogyha mutatunk egy már beszélni kicsit tudó, mondjuk tizenöt hónapos babának képeket a hozzá tartozó írással - jó nagy betűkkel -, majd a képeket elvesszük, meg fogja tudni mondani, hogy melyik kártyára mi van írva. Persze nem biztos, hogy elsőre mindet, de sokat azonnal el fog találni, és gyakorlással hihetetlen teljesítmény elérhető.

- Babaoktatás - Vankó Magdolna weblapja Link
.....

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
2014.10.01 az idősek világnapja
  2014-10-02 19:24:06, csütörtök
 
  Versek, köszöntő, mesék egy csokorban Link
...... .......


Október elsején az Idősek Világnapját ünnepeljük.Az Öregek Nemzetközi Napját az UNESCO vezette be 1991-ben. Ez az ünnep az idősekért van, róluk szól. Az idős embereket tisztelnünk kell. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak érzését, hogy értékeljük őket.
- Igyekszünk odafigyelni idős társainkra, törekszünk egymás mélyebb megértésére, jobb megismerésére, hogy lássuk meg és keressük egymásban az értékeset, az elsajátításra, a követésre méltót. A fiatal nemzedék az elődök által megalkotott világba születik bele. Munkánkat az elődök eredményeire építve végezzük. Életünk akkor tekinthető értékesnek, ha az idő előrehaladtával saját utódainknak értékesebb világot, példát tudunk átadni. Mindennapi munkánkhoz az elődök nyújtotta mintából meríthetünk hitet, erőt, bátorságot. Szebbé és reménytelibbé teszik életünket. Sokat segítenek nekünk tapasztalataik átadásával, véleményük, bölcsességük megosztásával.
Az idősek világnapja,kiváló alkalom arra, hogy felülvizsgáljuk öregjeink irányába tanúsított, néha-néha bizony elmaradozó gondoskodásunkat. A mindennapi tennivalók mellett sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy elfeledkezzünk róla: törődéssel tartozunk az idősek felé. Pedig a figyelem kijárna minden nap, és nem is csak családi szinten.
- Október elseje az idősek világnapja,persze ahogy nem csak karácsonykor kell szeretni a másikat, úgy most sem csak ezen az egy napon kell(ene) odafigyelni a sokszor beteg és gyenge idősekre.
- A jeles alkalom mindenesetre kiváló arra, hogy a régen halogatott dolgokat megtegyük szeretteinkért. Az is elég, ha megejtjük végre azt a régóta húzott-halasztott telefont a nagyszülők felé, vagy megkérdezzük a szomszéd idős nénit, kell-e valami a közértből. És ha már jól belejöttünk a gondoskodásba, máskor is megtehetjük, mert tényleg nem kell idősek napja ahhoz, hogy jobban odafigyeljünk rájuk.
- Vavyan Fable szavaival köszöntünk minden kedves időskorú suliháló olvasót:
"Néha azért jusson eszedbe: az évek múlásával te is visszaadogatod a díszeidet. Ám ha közben lélekben gyarapodsz, nem érhet veszteség, mert e csinosságok vonzatai - szeretet... - megmaradnak, felkavarhatatlanná mélyülnek, más értelmet nyernek, és kiderül, sosem a külsőnek, hanem a teljes lényednek szóltak."
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Ditkétől kaptam
  2014-10-02 19:19:06, csütörtök
 
  Azért legyen kellemes neked is, puszi ditke

......

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1664
  • e Hét: 3845
  • e Hónap: 36999
  • e Év: 270746
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.