Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
EZ IS GRAZBA JÁR KEZELÉSRE, hOGY ENNYIRE ELGURULT NEKI A PIR
  2014-10-20 19:12:32, hétfő
 
  EZ IS GRAZBA JÁR KEZELÉSRE, HOGY ENNYIRE ELGURULT NEKI A PIRULÁJA?




Lengyel elnök: Krímért cserébe visszavonhatóak lennének az oroszellenes szankciók

2014. október 20., hétfő, 14:10 Utolsó frissítés: 4 órája

Szerző: MTI


Bronislaw Komorowski szerint az Oroszország ellen hozott nyugati szankciók visszavonásának feltételéül a Krím félsziget visszaadását kell szabni. A lengyel elnök a szankciók hatását korlátozottnak, de pozitívnak minősítette.

A Rzeczpospolita című lengyel napilapnak adott, hétfőn közölt interjúban Komorowski a szankciók lehetséges feloldását firtató kérdésre válaszolva kijelentette, hogy szerinte az egész nyugati világ Oroszországnak a Krímből való kivonulásához köti ezt.

A szankciók hatását értékelve, a lengyel elnök elmondta: büntetőintézkedések politikája megerősítette az ukrán ellenállást, Oroszországnak, eredeti terveivel szemben, csak a Donyec-medencét sikerült hatalmába keríteni, nem pedig egész Kelet-Ukrajnát.

Annak a véleményének is hangot adott, hogy fontos az Európai Unió egységes álláspontjának fenntartása az ukrán válsággal kapcsolatban, annak ellenére, hogy ,,a közeljövőben ez próbatételnek lehet kitéve".

Hangsúlyozta: nem ért egyet azzal az állásponttal, hogy a NATO szempontjából az ukrán válságnál súlyosabb az Iszlám Állam problémája. Ez szavai szerint nem ,,fokozhatja le a biztonságpolitikai problémák rangsorolását a NATO keleti szárnyán", a térség szempontjából a közvetlen keleti szomszédságban megteremtendő biztonság a legfontosabb.

http://hvg.hu/vilag/20141020_Lengyel_elnok_Krimert_cserebe_visszavonha#rss
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elbukott az erőszakos fideszesítés
  2014-10-20 18:44:55, hétfő
 
 
Elbukott az erőszakos fideszesítés


Az írás a Népszabadság 2014. 10. 20. számában jelent meg.


Tanács István
Népszabadság

Sorra buktak meg Simonka György fideszes választókerületi elnök támogatottjai a múlt vasárnapi helyhatósági választáson Békés megye 4. számú választókerületében. A legegyértelműbb bukást Medgyesegyháza jelenti, ahol nem választották újra Simonka jobbkezét, Ruck Mártont, aki 2010-től volt a dinnyetermesztő kisváros polgármestere. A helybeliek kapacitálására indult el újra Nagy Béla, aki korábban öt cikluson át az SZDSZ színeiben vezette a települést.
hirdetés

Nagy Béla most függetlenként jelöltette magát, a héttagú testületben ő a mérleg nyelve, ez jelentősen megnöveli a mozgásterét. Simonka másik nagy veresége Nagyszénás. Az Orosháza melletti településen az ő nyomására lemondott a helyi Fidesz-szervezet vezetéséről Nyemcsok János polgármester. Az országgyűlési képviselő teljesen új alapszervezetet szervezett, jelölteket indított Nyemcsok csapata ellen, és azzal fenyegetőzött a kampányban, hogy ha nem a Fidesz jelöltjeit választják, akkor nem kapnak támogatást.

A Simonka által kiszorított fideszesek Polgári Egyesület Nagyszénásért elnevezéssel indultak, a nyolctagú testületbe hat képviselőjük jutott be. Rajtuk kívül egy MSZP-s és egy független. Fideszes egyetlenegy sem. Ráadásul Nyemcsok János 66:20 arányban megverte Simonka jelöltjét. Gádoroson az a Maronka Lajos katolikus diakónus lett a polgármester, akit a szeged-csanádi egyházmegyében eltávolítottak a plébánosi állásból, számítógépét elvitték.
Simonka György. A helyi Fideszt is felszeletelte
Simonka György. A helyi Fideszt is felszeletelte
Rosta Tibor / MTI


Maronka papi személy létére arra kényszerült, hogy Németországban dolgozzon kamionsofőrként. A hatfős testületben négy képviselő tart vele. Amikor a választás éjszakáján a győzelmet hangosan ünnepelték, ellenfeleik kihívták rájuk a rendőrséget.

Veszített Simonka támogatottja Mezőhegyesen is, ahol a nemzeti földalapkezelő tartós bérletre hirdette meg a Ménesbirtok Zrt. által használt földek tetemes hányadát - a nagygazdaság által működtetett munkahelyek jelentős részét veszélyeztetve ezzel.

A választókerület számos kisebb településén, például Medgyesbodzáson, Magyarbánhegyesen és Lőkösházán is megbuktak Simonka erőszakosan támogatott jelöltjei. Forrásaink szerint az embereknek elegük lett a parlamenti képviselő hatalmaskodásából, a közmunkásokkal való kíméletlen bánásmódból. Sok helyen a jobboldali szavazók is igaznak hiszik az elharapódzó korrupcióról szóló szóbeszédet.

Egészen másként alakult a makói kistérség helyzete, ahol a parlamenti választókerületek átrajzolása óta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a képviselő és a választókerületi elnök. Makót és környékét úgy csapták oda Hódmezővásárhelyhez, hogy azt a makóiak némiképp gyarmatosításként élhették meg. Kórházuk, amelyért évekkel ezelőtt Buzás Péter szocialista polgármester vezetésével még utcára is vonultak, betagozódott a hódmezővásárhelyi kórház szervezetébe.
Lázár János
Kurucz Árpád / Népszabadság

Viszonylag alacsony, mindössze 43 százalékos arányban nyert áprilisban Lázár, az átlagát Makó és környéke rontotta le, ahol az erősen leszakadó csanádi kistérségben tarolt a Jobbik. Lázár egész választókerületében is közel 25 százalékot kapott a szélsőjobb. Lázár János más taktikát választott, mint Simonka. Makón le akarta váltatni az öt cikluson át győztes MSZP-s Buzás Pétert, továbbá Apátfalván a két ciklusban győztes, szintén szocialista Antal Pétert, aki a parlamenti választáson a baloldal jelöltje volt ellene.

A nem egyértelműen fideszes irányítású településeket több csoportra osztotta: olyanokra, ahol a Fidesz meg akarta buktatni a regnáló polgármestert (Makón, Apátfalván, Magyarcsanádon és Földeákon), és olyanokra, ahol független jelölteket támogatott, mint Csanádalbertiben, Kövegyen és Maroslelén. Ambrózfalván, Csanádpalotán, Királyhegyesen, Kiszomboron, Nagylakon, Nagyéren és Pitvaroson, ahol az eddigi polgármestert támogatta a Fidesz azzal, hogy nem indított ellene jelöltet.
Makó rontotta az átlagot
Szabó Bernadett / Népszabadság/archív

Ugyancsak nem indított mást az Óföldeákon esélyes független jelölt ellen. Azok között, akiket Lázár azzal támogatott, hogy nem indított ellenük fideszes jelöltet, több, formálisan független, de tudhatóan baloldali polgármester is van. A választókerületi elnök elismerte, hogy - némelyikük több évtizede - jól dolgozik, és támogatást ígért nekik. Október 12-én pontosan azokat választották meg a településeken, akikről július 1-jén Lázár bejelentette, miként támogatja őket a Fidesz.

Az igazsághoz tartozik, hogy a tudottan baloldali jelöltek olyan életkorúak, akiket idén még nagyon nehéz lett volna megbuktatni a szűkebb közösségükben - 2019-ben viszont valószínűleg már nem küzdeni, hanem inkább emelt fővel visszavonulni akarnak majd.


http://nol.hu/belfold/elbukott-az-eroszakos-fideszesites-1493491
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alföldi Fidesz-verések: dühös civilek, akik legyőzték a korm
  2014-10-20 18:32:28, hétfő
 
  Alföldi Fidesz-verések: dühös civilek, akik legyőzték a kormánypártot

szerző
narancs.hu

2014. okt. 19., 06:10



Bács-Kiskun megyében több városban is helyi csoportok verték el a Fideszt. 2010-ben tarolt a kormánypárt Kalocsán, most csúnyán kikapott. Kiskunfélegyházán szinte kivégezték, míg Kiskunmajsán csak a szokásos pofont kapta a Fidesz.

Polgármesterként tért vissza a 16 ezer lakosú érseki városba Bálint József Miklós, aki korábban - egészen 2010-es nyugdíjazásáig - hosszú éveken át Kalocsa jegyzője volt. Bár a baloldali pártok támogatásával indult és nyert, saját bevallása szerint soha semmilyen párthoz, mozgalomhoz nem volt és ma sincs köze.

Felbosszantotta a propaganda

,,Csak annyit politizáltam, amennyit a jegyzői munka feltétlen megkövetelt, de világéletemben független voltam. Miután megkerestek, sokáig abban sem voltam biztos, hogy elindulnék a városvezetői tisztségért. Végül úgy döntöttem, hogy elindulok, és persze tudtam, hogy pártok támogatása nélkül ebben a mostani rendszerben esélye sincs senkinek választást nyerni. Végül azért vállaltam a jelölést, mert nagyon bosszantott huszonnégy év után látni a város visszafejlődését. Bár egyfolytában ment a sikerpropaganda, az eredmények ezt nem tükrözték. Ami fejlesztési program egyáltalán megvalósult, azt még az előző ciklusban nyert pályázatok alapozták meg" - mutat rá a volt jegyző.
Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Fotó: MTI

Négy évvel ezelőtt Kalocsán tarolt a Fidesz: Török Ferenc személyében ők adták a polgármestert, de testületben is kényelmes többségük volt: nyolc képviselőjükkel szemben csak három ellenzéki ült. Most vasárnap azonban nagyot fordult a kocka: a függetlenként induló Bálint több mint ezer szavazatot vert rá fideszes ellenfelére, és 57,8-42,2 százalék arányban le is győzte. A Fidesz a testületben is elvesztette fölényét: a baloldali ellenzéknek 5, a kormánypártnak négy képviselője lesz benn, az egy független és egy jobbikos városatya mellett - ez még okozhat Kalocsán érdekes helyzeteket később.

Bálint azt mondja a magyarnarancs.hu-nak, hogy szerinte három ok miatt bukott meg a korábbi Fidesz-KDNP-s politika. Az említett alaptalan sikerpropagandán túl a másik ok az volt, hogy az előző városvezetés által felállított kabinetrendszer elvesztette a kapcsolatot az emberekkel. ,,Jelzésértékű és az emberek hangulatát igencsak sértő intézkedés volt, hogy a városházára csak ellenőrzés mellett lehetett bejutni" - említi a rossz példát új polgármester.

Bálint József ugyanakkor nem tart attól, hogy ellenzéki városként lemaradnak különféle fejlesztési és más támogatásokról. ,,Ha igaz, hogy csak a szakmai szempontok számítanak, akkor nincs mitől tartanunk, illetve nekünk is vannak kapcsolataink. Nézze, a város működni fog, és megvalósulnak majd fontos fejlesztések" - mondta optimistán a frissen megválasztott kalocsai vezető.

Civilek sikere - Kiskunmajsa

Megfeszített munkával készült és végül nyert választást a 12 ezres Kiskunmajsán egy addig ismeretlen civil formáció, az Élhető Kiskunmajsa (ÉK) Egyesület. A szervezet jelöltje, Ábrahám-Fúrús András vállalkozó jó 400 vokssal (összesen 1594-gyel) verte az újrainduló korábbi polgármestert, és még jobban a Fidesz városvezető-jelöltjét is, aki feleannyi voksot sem kapott, mint ő.

Igaz, Kiskunmajsán a Fidesz korábban sem volt túl népszerű. 2010-ben csak egy helyet szereztek a 12 fős testületben, most pedig kettőt. Az ÉK-nak lesz a legnagyobb frakciója 5 fővel (illetve a polgármesterrel), míg a Jobbiknak egy, egy másik hely szervezetnek, az EKE-nek kettő képviselője lesz, valamint egy független jelölt is bejutott.

Az ÉK már tavaly decemberben elkezdte építeni magát - ám nem a pártoktól megszokott nyomulós médiakampánnyal, hanem társadalmi párbeszéddel. ,,Újat hoztunk be azzal, hogy először megszerveztük, hogy 10-15 fős csoportokban tudjunk találkozni a város vállalkozóival, véleményformálóival és mindazokkal, akikről tudtuk, vagy akiktől vártuk, hogy elmondanák a véleményüket, javaslataikat a város fejlődésével kapcsolatban. Aztán nekikezdtünk: minden héten legalább egy fórumot tartottunk így, szűkebb körben, ahol érdemben lehet beszélgetni, tervezni. Nemcsak eredményesek és hasznosak voltak ezek a kis csoportos találkozók, de még hangulatosak is, miközben sok értékes anyag gyűlt össze" - mondja az ÉK frissen megválasztott polgármestere.

A konkrét városfejlesztési témakörök mellett az egyik legfontosabb tapasztalatuk az a közös felismerés volt, hogy számos megoldandó feladat - akár bizonyos fejlesztésről, akár közbiztonságról vagy szociális gondoskodásról van szó - nem feltétlenül pénzkérdés, hanem jó szervezéssel és összefogással megvalósítható. Ábrahám-Fúrús nyolcfős csapatából végül öten szereztek egyéni körzetben mandátumot a 11 fős testületbe.

A civilben a vállalkozása mellett futballcsapat-vezetői, iskolaszéki elnöki és mecénási szerepet is vállaló polgármester döntő fontosságúnak nevezte, hogy a ,,kis team-nagy team" modellre épülő lakosság-képviseleti rendszer és a lakossággal való szoros kapcsolat, párbeszéd a választások után is megmaradjon. ,,Ez az alap! Lelkes, az emberekkel napi kapcsolatban lévő önkormányzat kell, hogy végre ki tudjuk húzni a várost a pangásból. A másik újításunk, hogy bevezettünk egy intendánsi rendszert: minden körzeti képviselő mellé egy ötfős segítő csapatot szerveztünk, akik segítenek az önkormányzat és a lakosság legkisebb körei között is az állandó kapcsolatot fenntartani."

Ábrahám-Fúrúsnak meggyőződése, hogy a választásokat az nyeri meg, aki hitelesen és őszintén képes meghallgatni a polgárok igényeit, javaslatait, és pártpolitikától mentesen kész rá, hogy képviselje és megvalósítsa a város érdekét szolgáló közös programot. ,,A Fidesz négy éve szinte ugyanúgy kikapott, mint most, mert akkor sem volt kíváncsi az emberek véleményére, de ugyanez minden más politikusra is igaz. Nagyon nagy munka ez, de aki erre vállalkozik, és támogatást kap az emberektől, az így lehet sikeres és hiteles."

Ahol elegük volt - Kiskunfélegyháza

Kiskunfélegyházán kiütésszerű győzelmet aratott a Lezsák Sándor által alapított Nemzeti Fórum. A kormánypárti jelölteket is fölénnyel verő fórumosok viharos előzmények után kerültek abszolút többségbe az önkormányzati testületben, és ők buktatták meg végül a Fidesz jelöltjét, Kapus Krisztiánt.
Lezsák Sándor

Lezsák Sándor

Fotó: MTI

Mint azt már korábban megírtuk, a félegyházi fideszesek - Kapus zűrös ügyei és akarnok stílusa miatt - már a parlamenti választások után Csányi Józsefet akarták új polgármesterként a város élén látni. Csányi József ismert vállalkozó Félegyházán, de nemcsak mint munkaadó, hanem mint számos ügy mecénása és több karitatív kezdeményezés védnöke is, továbbá mint a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnöke. Első körben őt is javasolta a félegyházi alapszervezet, ám Kerényi János, a párt regionális igazgatója ,,átnyúlt a fejük felett", és Kapus indítását még Lezsák Sándor választókerületi elnök ellenében is keresztülverte a Fideszben. Ekkor szakadt ketté a félegyházi Fidesz: a Csányit támogatók ugyanis elindultak - és ezzel kizáratták magukat - a választáson a Nemzeti Fórum színeiben.

A 30 ezres városban aztán taroltak a választáson: Csányi József nemcsak bő kétszer annyi voksot (6633) szerzett, mint Kapus (2942), de a Fórum jelöltjei 10 egyéni körzetből 9-et megnyertek (az elbukott körzetben is mindössze 20 szavazattal maradtak le a győztestől). Így ma a 14 fős testületben megingathatatlan többsége van Csányiéknak. ,,Ahogy jártuk a körzeteket a kampányban, úgy vált mind világosabbá, amit évek óta éreztünk: a lakosságnak elege volt az előző polgármester mindenkin átgázoló, diktatórikus és gőgös vezetői stílusából, a botrányokból és a félelemből. Érezzük, hogy végre nyugodt, demokratikus, csendes, ugyanakkor erőteljes fejlődést, gazdaságélénkítő programokat akarunk mindannyian" - ad érzékletes ,,hangulatjelentést" Bense Zoltán. Az előző ciklusban is képviselőként dolgozó exfideszes, jelenlegi fórumos politikus szerint nem kizárt, hogy a most rendeződő kiskunfélegyházi közéletben újra szerephez jut majd néhány olyan hiteles szakember, akiket a polgármesterétől eltérő véleményük vagy szókimondó kiállásuk miatt ,,elüldöztek korábban". Bense emellett bízik abban is, hogy a testületben is béke lesz, és ,,Petőfi meg Móra városában mások is belátják, hogy bölcsességgel többre megyünk, mint acsarkodással".


Bense Zoltánt megkérdeztük arról is, nem tartanak-e attól, amivel a Fidesz előszeretettel fenyegetőzött a kampányban - hogy a kormánypárttal szembeszavazó városokat kirekesztik az állami és uniós pályázati pénzek elnyeréséből. A politikus úgy véli: a parlamenti alelnökként is befolyásos Lezsák Sándor a körzet képviselőjeként bizonyára képes lesz kiállni a városért, továbbá bíznak abban is, hogy a jó szakmai programok politikai színezettől függetlenül támogatást élveznek. A Fidesz félegyházi fiaskóját egyébként sokan Kerényi János regionális pártigazgató kudarcának is tekintik, hiszen ő ragaszkodott a végül csúnyán elbukott Kapus Krisztián jelöléséhez. Kerényi ,,területén", azaz Dél-Bács-Kiskun megye több településén is hasonlóan rosszul szerepeltek a kormánypártok jelöltjei: mint láttuk, Kalocsán is több mandátumot szerzett a baloldali összefogás, mint a Fidesz, és bukott a fideszes polgármesterjelölt is, ahogyan Kiskunmajsán is civil összefogás verte a Fideszt.

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/alfoldi-fidesz-veresek-duhos-civilek-akik -legyoztek-a-kormanypartot-92192
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milánóban százezrek követelték a szankciók eltörlését
  2014-10-20 18:26:39, hétfő
 
  Milánóban százezrek követelték a szankciók eltörlését
2014.10.20 11:22

Október 18-án, szombaton tömeges tüntetés zajlott Milánóban az ellen, hogy az Európai Unió szankciókat hoz Moszkvával szemben. Az esemény feltétlen említendő, mivel több mint 100 ezer ember vett részt rajta. Az Európai Unió oroszellenes szankciói ugyanis Olaszország északi régióit sújtják leginkább, azokat a régiókat, melyek egyébként is függetlenednének nem csak Rómától, de Brüsszeltől is. Lombardia kormányzója, Roberto Maroni szerint csak a mezőgazdaságban több mint 40 millió eurós veszteséget szenvedett a régió, vagyis Brüsszel és a nyugati érdeket kiszolgáló római kormány tevékenysége a gazdagabb északi régiókat is munkanélküliségbe, nyomorba taszítaná.

Nem meglepő, hogy az Európai Unió politikai játszmáin felháborodnak azok, akiket annak következményei közvetlenül érintenek. Több mint 100 ezren vettek részt Milánóban a felvonuláson, ami követelte az oroszellenes szankciók visszavonását. A felvonuláson megjelent Luca Zaia, Veneto régió kormányzója is, aki korábban is élesen elítélte az európai gazdaságot sújtó, névlegesen oroszellenes szankciókat. Veneto kormányzója korábban részt vett annak a referendumnak a lebonyolításában, melyen a résztvevők 89%-a szavazott a Rómától elszakadásra, és a lakosságot arról is megkérdezték, fenn akarják-e tartani az ország EU-tagságát.

A felvonuláson Putyin arcképét emelték a magasba, Oroszország zászlajával, valamint követelték, hogy az Európai Unió azonnal vonja vissza a Moszkva elleni szankciókat, ami elsősorban nem Moszkvát, hanem az európai vállalatokat sújtja. A tömegben feltűnt a Donyecki Népi Köztársaság zászlaja is. Az ukrajnai orosz nép szabadságharca ugyanis példaként áll a Rómától és Brüsszeltől elszakadni vágyó észak-olasz régiók lakossága előtt, akik jelenleg válaszút előtt állnak, mert a kormány nem engedi, hogy az északi tartományok demokratikus úton döntsenek saját sorsukról.

Az észak-olasz Veneto tartomány és Oroszország zászlaja a felvonuláson

A Donyecki Népi Köztársaság zászlaja

A tömegdemonstráció egy nappal azt követően történt, hogy Vlagyimir Putyin Milánóban találkozott az ukrán államfővel, Petro Porosenkoval, akinek személyét az észak-olasz régiók lakossága mostanra az elnyomás szimbólumának tartja.

Korábban a római hatóságok nem engedélyezték az északi régiók elszakadásáról tartandó referendum megszervezését. Az elszakadást azonban az északi régiók kormányzói, valamint több országos politikai párt (pl Északi Liga) is támogatja. Korábban a helyi hatóságok és a függetlenségi mozgalom szervezői egy online referendumot szerveztek meg a Veneto régió függetlenítéséről, a független Velencei Köztársaság kikiáltásáról. A szavazáson a választópolgárok relatív többsége részt vett, és abszolút többségi szavazatot (89%) kapott az elszakadás. A függetlenségi mozgalmat helyi üzletemberek is támogatják, és támogatásukat csak fokozza, hogy a venetoi referendum óta az Európai Unió szankciókat léptetett életbe Moszkva ellen, aminek köszönhetően a helyi üzletemberek vállalkozásai jelentős veszteséget szenvednek el. Mindez leépítésekhez és vállalkozások tömeges csődjéhez vezet, ami robbanásszerűen növelheti a munkanélküliséget az egyébként - Brüsszel politikai játszmái nélkül - gazdag és virágzó régióban.

http://www.hidfo.net/2014/10/20/milanoban-szazezrek-koveteltek-szankciok-eltorles et
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És ez csak a kezdet – Szijjártó Amerikában
  2014-10-20 18:25:28, hétfő
 
  És ez csak a kezdet - Szijjártó Amerikában

szerző
Ara-Kovács Attila

2014. okt. 20., 13:10


Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a Fidesz korrupcióval megvádolt háttérembereinek kitiltásával politikai döntés született, mely útját fogja állni annak, hogy a magyar gazdaság fideszes kifosztása zavartalanul tovább folytatódjék.

Az említettek gazdagodása előtt Orbán Viktor személyesen nyitotta ki a kaput; az az Orbán, aki Magyarország balkáni lecsúszását a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nevezte el. Ám mostantól gazdagodásuk legfőbb akadálya is Orbán és az orbáni rendszer lesz, így az érintetteknek nem állhat érdekükben a miniszterelnök mellett kitartani, mi több, Orbán politikai létezése máris jövendő gazdasági kudarcaik legfőbb okává vált.

Simicska és Nyerges Zsolt állítólag ezt már korábban, hónapokkal ezelőtt megtapasztalta. Most megtapasztalhatják a többiek is. Elvileg persze akár az említett két személy is rajta lehet a listán. Ha nincsenek, akkor a politikai kalkuláció mesteri jellege még szembeötlőbb: Washington nem akarja ismét közös platformra terelni azokat, akik a kollégiumi vér- és dacszövetségtől mára eljutottak a szakításig. De ha igaz az, hogy kormánytag is van a kitiltottak között, akkor aligha illene egy efféle minősítés jobban másra, mint Seszták Miklósra. (Ismerjük az egyetlen lakásba bejelentett 700 cég történetét, és egyebeket is.)

Profi húzás, ráadásul oly módon történt, hogy az amerikai lépések a ,,megtámadtak minket, fogjunk össze" itthoni hangoztatására már nem alkalmasak. Ugyanis akik most kénytelenek magukra venni az amerikaiak vádjait, azokat nem Habony Árpád populista szlogenjei tartottak eddig a Fidesz közelében, hanem a pénz és a még több pénz. Az a pénz, aminek most már el kell apadnia egyszer. Márpedig az ő hatalmuk és befolyásuk sokkal nagyobb, mint a CÖF-é valaha is lehetett.

Egyelőre Szijjártó Péteren a sor, hogy Victoria Nuland államtitkárnak elmagyarázza a Fidesz-bizonyítványt, vagy épp ellenkezőleg: visszavágjon, megmutatva a Fidesz és Orbán erejét. Csakhogy e téren nem biztos, hogy sikerre számíthat.

Egyrészt tapasztalatlansága ugyan minden képzeletet felülmúl, de nem múlja felül azt a felfuvalkodottságot, amellyel minden Orbán-közeli ember rendelkezik, s amely oly sikerrel tette tönkre az egész párt renoméját a civilizált világban. Részben a tapasztatlanság, de még ennél is nagyobb részben épp e gőg bátoríthatta a minisztert, hogy szombaton így nyilatkozzon: Amerika tárja a magyar kormány elé bizonyítékait, mert ha ezt nem teszi meg, akkor ,,magára vonja annak a gyanúját, hogy csak befolyást akar gyakorolni bizonyos ügyekben". Nos, Washingtonban minden bizonnyal jól megjegyezték a mondatot, amely nemcsak egy kormány megelőlegezett rosszhiszeműségének az egyértelmű bizonysága, hanem annak is, hogy a kritizált korrupciós ügyek nem ,,tíznél kevesebb" delikvens magánbűnei, hanem a Nemzeti Együttműködés Rendszerének közerkölcse.

Másrészt talán mégsem Szijjártót kellett volna Washingtonba meneszteni a kormánynak, hiszen Victoria Nulandnak nem lesz nehéz dolga, amikor a külgazdasági és külügyminiszter Amerikát bírálja. Elég lesz halkan megjegyeznie: a listát lehet bővíteni, uram. Például az ön édesapjával, mi több, önnel, hiszen 167 milliós házának anyagi forrásnyomai mintha valami kartellekhez vezettek volna valaha.

És ez csak a kezdet. Nem csak Washingtonban. Brüsszelben és Berlinben is.

A szerző a DK külpolitikai kabinetvezetője.


http://magyarnarancs.hu/publicisztika/es-ez-csak-a-kezdet-szijjarto-amerikaban-92 202
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
John Kerry nem fogadja a magyar külügyminisztert
  2014-10-20 18:16:23, hétfő
 
 
John Kerry nem fogadja a magyar külügyminisztert
2014.10.20 15:36


A Frankfurter Allgemeine Zeitung német napilap hétfői számában az amerikai beutazási tilalom ügyéről írt, és kiemelte, hogy Washington nem csak beutazási tilalmat rendelt el magyar állampolgárok ellen, de az amerikai vezetés "egy szinten kezeli Magyarországot Oroszországgal és Ugandával", mivel az amerikai külügyminiszter nem fogadja a magyar külügyminisztert washingtoni látogatása során. A nyugati lap értelmezésében az "egy szinten kezeli Oroszországgal" kifejezést lekezelésnek kell érteni. Ugyanakkor John Kerry amerikai külügyminiszter rendszerint személyesen találkozik Szergej Lavrovval, nem pedig egy alacsonyabb rangú személyt küld maga helyett. Amit az orosz külüggyel nem tehetnek meg, megtehetik viszont egy kicsi és erőtlen nyugati gyarmattal, a német napilap ugyanis megerősítette, hogy Kerry nem fogadja személyesen Szjjártó Pétert.

A cikk írója is elismeri, hogy ez egy "világos diplomáciai jelzés" Magyarországgal szemben. Szijjártó ugyanis bemutatkozó látogatásra érkezne Washingtonba, így az amerikai külügy gesztusa azt is jelenti, hogy Washington nem fogadja el a magyar külügyminiszter személyét.

Mindezt alátámasztja, hogy a választásokat megelőzően olyan sajtóorgánumok, melyek leplezetlenül amerikai propagandát folytatnak és bizonyíthatóan kapcsolatba kerültek nyugati titkosszolgálatokkal, aktív lejárató kampányt folytattak Szijjártó Péter személye ellen. Lényegtelen, hogy mindezt milyen témára hivatkozva tették, jelzésértékű azonban, hogy az amerikai külügy nem fogadja el a magyar külügyminisztert, egyes, nyugati propagandát folytató hazai sajtóorgánumok pedig ezzel összehangoltan nyílt lejárató kampányt folytatnak a külügyminiszter személye ellen.

A Szijjártó Péter elleni lejárató kampányt ugyanaz az Index.hu kezdte meg, amely a Kovács Béla jobbikos politikus elleni lejárató kampányhoz bevallottan egy amerikai ügynöktől kapott információkat. Korábban Semjén Zsolt kormányfő-helyettes is felhívta már a figyelmet arra, hogy az Index.hu együttműködik külföldi titkosszolgálatokkal. Az Index ugyanis összehangoltan cselekedett az ukrán hatóságok által folytatott művelettel, ami a kettős állampolgárság intézményének lejáratását célozza. Ahogy korábban is, az Index Szijjártó Péter lejáratása kapcsán is az amerikai külügy nézőpontjának megfelelően cselekszik, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az amerikai külügy nem fogadja el a magyar külügyminiszter személyét.


http://www.hidfo.net/2014/10/20/john-kerry-nem-fogadja-magyar-kulugyminisztert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És velem, „nemdevizással” mi lesz?
  2014-10-20 18:12:59, hétfő
 
  És velem, ,,nemdevizással" mi lesz?

Fellélegezhetnek a devizahitelesek, és szorulnak a bankok, mert a kormány elszámoltatási politikája bár magára nem, de a hitelt nyújtó pénzintézetekre kiterjed, és csavart is egy nagyot az életükön. Százmilliárdokat vesznek ki a bankok kezéből, amit azok vissza akarnak majd szerezni... tőlünk, kitől mástól?

Gumiszoba | Szerző: ctuagent | 2014. október 20.

Láss csodát! Mikor bevezették az ingyenes készpénzfelvételt, kampánykörútra indultak a kormány képviselői, miszerint az emiatt kiesett bevételt a bankok nem háríthatják át az ügyfelekre. Nem is tették, más jogcímen emelték a szolgáltatásaik díját: kezelési költség, bankkártya díj, számlavezetési díj. Van min emelni, annyi sápot húznak le rólunk. Vagy elég, ha csak a kamatot csökkentik minimálisra. Az én számlavezető bankom például 0,1 százalékos éves kamatot ad egymillió alatti nem akciós betétre. Ez nagyjából arra jó, hogy ne akarja a polgár lekötni a pénzét. Nemhiába, a bank is csak pénzből él...

És itt vannak most a devizahitelesek, akik megsegítésére a kormány stratégiát dolgozott ki, miszerint visszakapják - ha nem is mindent, de a befizetett összeg egy részét. Ennek persze örülnek ők, a devizások; pénz áll a házhoz, csökken a törlesztő stb. És örülnek a kormánytagok, mert a választások előtt sikerült még gyorsan szerezni pár kétkedő, hezitáló honpolgárt. Meg is lett az eredménye. És nem örülnek neki a bankok, elvégre az ő pénzükről van szó. És nem örülök neki én sem, átlagos ,,nemdevizás".

Félreértés ne essék, vehettem volna fel én is devizában hitelt, de nem vettem. Forintban sem. Nem tartottak ugyanis a fejemhez csőre töltött fegyvert, hogy vegyem fel, ugyanúgy, ahogyan egyik devizahiteles fejéhez sem szegeztek pisztolyt, hogy írja alá a szerződést. Normális gondolkodású egyén - szerintem -, ha végiggondolta volna a dolgot, rájöhetett volna az árfolyam-ingadozásban rejlő kockázatra. Hogy ezzel igen nagyot lehet bukni. De kellett az autó, kellett a ház, a nagyobb autó, a nagyobb ház, a második autó, a második ház. Míg én, átlagos ,,nemdevizás", eladtam az autót, vagy kisebbre cseréltem, eladtam a házat, kisebbe költöztem, összehúztam a nadrágszíjat, csökkentettem a kiadást ahol lehetett, hogy ne kerüljek az adósságspirálba. És most ki nevet? Hát, én nem, mert a nadrágszíjra újabb lyukakat kell fúrni, de te visszakapod a pénzed egy részét. Annak a pénznek, amit te vállaltál, hogy visszafizetsz. És aminek egy részét most én is visszafizetem a bankodnak. Pártunk és kormányunk, lehet gondolkodni, mivel nyerjél meg egy fél országnyi hitel nélkül élőt, aki szív a hitelesek miatt...

Persze, nincs ezzel gond, csak igazságtalan. A jóból ugyanis mindig annak jut több, akinek eddig is jó volt. Nézzünk két példát!

A-ék vesznek egy autót, hogy apukának legyen mivel eljárnia dolgozni a 30 km-re lévő gyárba. Kis autó, kis törlesztő részlet, hosszú időre.
B-ék vesznek egy fekete A8-ast, jó erős motorral, bőrüléssel, gyári automatával. Meg akkor már, hogy a zasszony se ázzon, egy A3-ast, legyünk hűek a márkához. Nagy autó, nagy törlesztő, közepes időtáv.
Na, és ki jár jobban? Hát, B-ék többet vettek fel, igaz értelmetlenül, de többet is kapnak vissza. Aki luxuscikkekre szórta a sok pénzt, megint jobban jár, mint aki csak azért vett fel hitelt, hogy legyen valamije, ne járjon úgy, mint az átlagos ,,nemdevizás".

Vannak persze olyanok, akiken már ez sem segít. Akiknek már vitte a bank az autóját, vitte a bank a házát. Akiket kilakoltattak, meghurcoltak. Kapnak egy értesítőt, mennyi az annyi, de a korábbi életüket, életszínvonalukat, egzisztenciájukat már nem szerezhetik meg - egyik napról a másikra biztosan nem. Számukra - ha ez a kis pénz jelent is valamit - lassú és fájdalmas építkezés kezdődik, közel a nulláról. Hogy jutnak-e valahova, majd az idő eldönti.

Persze értelek én téged kormányom, ,,Divide et impera!" - ahogy a mondás is tartja. Sikerül kijátszani egymás ellen a devizást, a ,,nemdevizást", a bankot és magadat. Van, aki örül, van, aki nem, és van, aki bosszankodik. Te meg, nevető sokadikként ülsz a babérjaidon, és a következő négy évben agyalsz, mivel lehetne még szavazatot szerezni. Tanácsként annyit mondanék: kenyeret... kenyeret adjatok a népnek. Cirkusz már van. Elég nagy. De kenyér... kenyér még nincs.

http://gepnarancs.hu/2014/10/es-velem-nemdevizassal-mi-lesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet Ghánából: AZ Ebola járvány nem valós, csak azok az e
  2014-10-20 18:05:33, hétfő
 
  Üzenet Ghánából: AZ Ebola járvány nem valós, csak azok az emberek betegedtek meg, akiket a Vöröskereszt beoltott


10/19/2014 Ebola, egészség, hírek, vakcina

Egy Ghánában élő ember azt állítja, hogy az amerikai kormány vitte oda az Ebolát, hogy biztosítsák az olajellátásukat (többek között a számos egyéb ok miatt), és hogy a hazájában mindenki tudja ezt. Az Ebola járvány csak azért történt, hogy egybeessen az ENSZ 3 fő oltási kampányával. Egy egyetemi professzor állítja, hogy az Ebola egy biológiai fegyver, melyet az Egyesült Államok Afrikában tesztel, és a CDC (Járványügyi Ellenőrző és Megelőző Központ) birtokában volt a vírus szabadalma csaknem fél évtizedig. Miért van az amerikai kormánynak szüksége egy vírus szabadalomra? (1) A világnak ezt tudnia kell!

Nana Kwame írta:

"Az embereknek a nyugati világban tudniuk kell, hogy mi történik Nyugat-Afrikában. Egyszerűen hazudnak!! Az 'Ebola' mint vírus nem létezik, és nem 'terjed'. A Vöröskereszt hozta a betegséget 4 bizonyos országba 4 konkrét ok miatt, és csak azokat érinti, akik kezelést és injekciót kaptak a Vöröskereszttől. Ezért a libériaiak és a nigériaiak elkezdték kirugdosni a Vöröskeresztet az országaikból, és jelentést tesznek a hírekben az igazságról.

Az okok

A legtöbb ember egyből az "elnéptelenedésre" gondol, mely kétségtelenül a Nyugati köztudatban folyton jelen van, amikor Afrika kerül szóba. De biztosíthatok mindenkit, hogy Afrika sohasem néptelenedett el napi 160 ember megölése miatt, miközben több ezren születnek naponta. Tehát a valódi okok sokkal kézzelfoghatóbbak.

Az első ok

Ezt az oltóanyaggal megvalósított betegséget, az "úgynevezett" Ebolát azon végső cél miatt hozták be Nyugat-Afrikába, hogy csapatokat küldhessenek Nigéria, Libéria és Sierra Leone földjére. Ha emlékeznek, Amerika megpróbált eljutni Nigériában a "Boko Haram"-hoz (2), de ez a kísérletük összeomlott, amikor a nigériaiak elkezdték elmondani az igazságot. Nincsenek ELTŰNT LÁNYOK. A globális támogatás a padlóra került, és egy újabb okra volt szükség, hogy csapatokat küldhessenek Nigériába, és ellopják az új olajtartalékokat, melyeket felfedeztek.


A második ok

Sierra Leone a világ legnagyobb gyémánt szállítója. Az elmúlt 4 hónapban sztrájkok voltak, és megtagadták a gyémánt kitermelést a szörnyű munkakörülmények és a rabszolga fizetés miatt. A nyugat nem hajlandó tisztességes bért fizetni a forrásokért, mivel abban az elképzelésben él, hogy ezek az emberek a túlélésük érdekében hajlandóak egy tál rizsért és némi segélyért cserébe örökre olcsó rabszolgamunkát végezni számukra. Ezen ok miatt szintén csapatokat akarnak küldeni a helyszínre Sierra Leonéba, hogy kényszerítsék a bányászokat a sztrájk befejezésére. Ez már nem az első alkalom, hogy ez történik. Ha a bányászok megtagadják a munkát, akkor csapatokat küldenek még akkor is, ha meg kell ölniük, és le kell cserélniük őket, mert az egyetlen vágyuk az, hogy a gyémánt továbbra is áramoljon ki az országból. Persze az, hogy több hadjáratot indítsanak, hogy külön-külön megtámadják ezeket az országokat, túl gyanús lenne. De valami "Ebolához" hasonló dolog egyszerre tenné ezt lehetővé az egész térségben...

A harmadik ok

A nigériai olaj ellopása, és Sierra Leone bányászathoz történő visszakényszerítése mellett szintén csapatokat küldtek, hogy KÉNYSZERÍTSÉK a védőoltás beadását (halálos "Ebola" méreg) azoknak az afrikaiaknak, akik nem olyan bolondok, hogy szívesen lássák őket.

3000 katonát küldtek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy ez a "méreg" továbbra is terjed, mert újra el kell mondani, hogy csak az oltással terjed! Ahogy egyre több és több hír jelenik meg Libériával kapcsolatban, hogy hazugságokkal és manipulációval tájékoztassák az amerikaiakat és az egész világot, egyre többen és többen tagadják meg, hogy meglátogassák a Vöröskeresztet. Az osztagok ráerőltetik az emberekre a "védőoltásokat", hogy biztosítsák az Ebola járvány látható megjelenését. Ezen felül védeni fogják a Vöröskeresztet a libériaiaktól és a nigériaiaktól, akik jogosan dobják ki őket a saját országukból.

A negyedik ok

Nem utolsósorban ennek az Ebola "járványnak" a MEGJELENÉSÉT (az amerikaiakat nem fogja elérni) arra fogják felhasználni, hogy megijesszenek sok millió embert, hogy oltassák be magukat "Ebola vakcinával", és hogy ez egy országos méretű járvány. Már elkezdték olyan történetekkel, hogyan hozták be Amerikába, és hogy megjelent Dallasban, hogy a fehér orvosokat meggyógyították, de a fertőzött fekete embereket nem szabad kezelni, stb.

Amit tesznek, hogy hagyják a feketéket, hogy akarják a vakcinát, mivel úgy tűnik, hogy a "gyógymódot" visszatartják a feketéktől. Tömegesen fognak rohanni, hogy megkapják azt, és akkor komoly lesz a probléma. Mindazzal együtt, amit az idei évben megtanultunk a vakcinákról, azt gondolhatnánk, hogy megtanultuk a leckét. Minden, amit tehetünk, hogy reménykedünk, mert ők arra számítanak, hogy a tudatlanságunkat kihasználva befejezhetik a tervüket.


Kérdezd meg magadtól:

Ha az Ebola valóban emberről emberre terjed, az ellenőrzött védőoltások terjesztése helyett, akkor a CDC és az Egyesült Államok kormánya miért engedi továbbra is a repülőjáratokat ezen országokba és vissza mindenféle szabályozás nélkül, VAGY ÚGY EGYÁLTALÁN?

El kell kezdenünk mindezeken gondolkodni, és megosztani az információkat globálisan, mert nem mondják el a Nyugat-Afrikában élő emberek szempontjait. Hazudnak a saját érdekükben, és nincs elég hang és lehetőség, hogy segítsen megosztani a valóságot.

Százezreket öltek, bénítottak meg és tettek fogyatékossá ezekkel és más "új" vakcinákkal a világ minden táján, és végül tudomást szereztünk róluk. Most mihez kezdünk mindezzel az információval?"

Az eredeti írás itt olvasható: https://www.facebook.com/notes/nana-kwame/ebo-lie/10202862436634177

Egy libériai születésű és amerikai egyetemen oktató professzor egy cikket írt a Libériai Observernek azt állítva, hogy az Ebola az USA bioterrorizmus kísérleteinek az eredménye. (3) Dr. Cyril Broderick többek között azt állítja, hogy Afrikában, különösen Nyugat-Afrikában évek óta tesztelik az újonnan megjelenő betegségeket, különösen az Ebolát.

"A WHO-t és számos más ENSZ ügynökséget hoztak összefüggésbe az afrikai országok kiválasztásával és arra történő csábítással, hogy vegyenek részt a tesztelésben, hogy támogassák az oltásokat."

"Jelentések szólnak olyan történetekről, miszerint az amerikai védelmi minisztérium finanszírozta az Ebola kísérleteket embereken, olyan kísérleteket, melyek csupán néhány héttel a guineai és sierra leonei járvány előtt kezdődtek." - állítja egy riport az International Business Times-ban. (4)

Ami szintén megtörténik, hogy az Ebola kitörése egybeesik az ENSZ vakcina kampányaival. A gyógyszeripari és biotechnológiai iparágak szépen profitálnak az Ebola válságból, amikor a biovédelmi-kutató tábornokok, magas rangú tisztviselők és ENSZ hivatalnokok zavartan írnak alá több millió eurós kutatás-fejlesztési szerződéseket.

Elég "véletlen" egybeesésnek tűnik, hogy a legkorábbi kitörés Guineában történt, egy időben az Egészségügyi Világszervezet (WHO), és az ENSZ gyermek ügynökségének (UNICEF) három fő vakcina kampányával. Legalább két oltási kampányt hajtott végre az Orvosok Határok Nélkül szervezet, miközben ezen vakcinák közül többet a Sanofi Pasteur állított elő, egy francia gyógyszerészeti cég, melynek fő részvényese a Rothschild-csoport.

Természetesen a Rothschildok működtetik szinte a világ összes bankját, és van egy körülbelül 500 trillió dolláros családi hálózatuk. Ők azok ezen a bolygón, akik profitálhatnak ebből az egészből.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iNOorf3VzGY

http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/10/uzenet-ghanabol-az-ebola-jarvany-nem.html #.VEUyXldfwkl
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hat kormányzati tisztviselőt tiltottak ki Amerikából, a szá
  2014-10-20 17:56:00, hétfő
 
  2014-10-20. 17:02

Hat kormányzati tisztviselőt tiltottak ki Amerikából, a szám még bővülhet

Az ideiglenes amerikai ügyvivő is megerősítette, hogy hat magyar kormányzati tisztviselő beutazását tiltották be, és Rogán Antal kérdésére is válaszolt. Az ideiglenes amerikai ügyvivő, André Goodfriend ismét újságírók előtt beszélt a kitiltási botrányról. Neveket ezúttal sem mondott, azt viszont megerősítette, hogy hat magyar beutazását tiltották meg, akik a kormánynak dolgoznak vagy kapcsolatban állnak a kormánnyal. Goodfriend szerint ez a szám még bővülhet, és a családtagjaik is beleeshetnek ebbe a körben. Mint mondta, neveket azért nem mondhat, mert vízumügyről van szó, és ez köti a kezét. Az ügyvivő szerint egyébként a kormány tudhatná, kikről van szó. Rogán Antal kérdésére is egyértelműen válaszolt az amerikai diplomata. A Fidesz frakcióvezetője vasárnap azt mondta, nem tudja eldönteni, hogy "ez most vicc, vagy komoly". Goodfriend közölte, hogy nincs okuk ilyesmivel viccelődni. (HVG)

Forrás: https://kuruc.info/r/2/134697/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szarvas: nagy nyilvánosság előtt hencegett csúszópénzekről a
  2014-10-20 17:53:08, hétfő
 
  Politikusbűnözés :: 2014-10-20. 13:59


Szarvas: nagy nyilvánosság előtt hencegett csúszópénzekről a fideszes alpolgármester


A választás előtti napon a szarvasi kolbásztöltő és káposztafőző fesztivál csúcspontján Hodálik Pál alpolgármester nagy nyilvánosság előtt, már eléggé kapatos állapotban, az egyik menő helyi vállalkozót leteremtve, hangosan büszkélkedett pénzszerző akcióival. Elmondta, hogy nem a vállalkozásban van a nagy pénz, hanem a 10 százalékokban, amelyeket egy-egy beruházás után visszakapnak. Zoom Hodálik példaként említette a városrehabilitációt, a szennyvíztisztító telep építését, valamint a leaderes pénzeket. Az eseménynek nagyon sok fültanúja volt, akiknek köszönhetően szárnyra kapott a város második emberének - aki megint képviselő lett - igazságbeszéde. Olyannyira, hogy a hír eljutott Babák Mihály polgármesterhez is, aki a helyi tévé adásában név említése nélkül mondta, hogy egyik képviselőjük kompromittálódott, és ennek következményei lehetnek. Nyilvánvaló, hogy Babák szabadulni akar helyettesétől, nehogy rá is hulljon a salakból. Azonban jól tudjuk, hogy ha egy városvezető mindent a kezében tart, akkor erről is tudomása lehetett. És akkor még finoman fogalmaztunk... (Kuruc.info)


Forrás: https://kuruc.info/r/2/134689/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 81
  • e Hét: 2341
  • e Hónap: 19134
  • e Év: 152051
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.