Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Mákos nudli krumplis tésztából
  2014-10-21 23:13:56, kedd
 
  Mákos nudli krumplis tésztából

Hozzávalók:

3-4 szem krumpli
liszt
1 db tojás

darált mák
porcukor
vaníliás cukor
reszelt narancshéj

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, apróra felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, majd kihűtjük. (A kihűlt krumpli kevesebb lisztet vesz fel, és könnyebb vele dolgozni.)

Amikor már kihűlt a krumpli, megszórjuk kb. ugyanannyi liszttel, egy kevés sóval, és hozzáadjuk a villával kicsit felvert tojást. Ezután elkezdjük összegyúrni, ha szükséges, apránként még lisztet adunk hozzá. Egy jól nyújtható tésztát kell kapnunk, amely már nem ragad a kezünkhöz.

Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, majd kb. 2 cm-es csíkokra felvágjuk. Ezután a csíkokat szintén kisebb darabokra felvágjuk. Végül a tenyerünkkel összesodorjuk, hogy nudli formája legyen.

Egy edényben vizet forralunk, majd a forrásban lévő vízbe beletesszük a nudlikat. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, majd pár perc alatt készre főzzük. Ezután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.

Egy edényben olajat hevítünk, majd rátesszük az alaposan lecsepegtetett nudlit, picit megsózzuk, majd összeforgatjuk. Ezután rászórjuk a porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt narancshéjjal összekevert darált mákot, majd fakanállal jól összeforgatjuk, összemelegítjük.

Tálaláskor tányérra szedjük, és ízlés szerint porcukorral megszórjuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Édes sült sütőtök
  2014-10-21 23:12:08, kedd
 
  Édes sült sütőtök

Hozzávalók:

1 kisebb sütőtök
2 evőkanál vaj
2 evőkanál tejszín
1/2 bögre cukor
maréknyi dió

Elkészítés:

A sütőt 180C fokra melegítjük. Kettévágjuk a tököt, kiszedjük a magjait, cikkekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

Összekeverjuk a cukrot, a tejszínt és a felolvasztott vajat, a sütőtökre locsoljuk, és a sütőben szép pirosra sütjük. A végefelé megszórjuk a darabolt dióval, hogy kicsit ez is megpiruljon.





Fagylalttal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Palmafa123, a fotót Mimi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Almás-körtés csirkemell
  2014-10-21 23:10:00, kedd
 
  Almás-körtés csirkemell

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell szeletelve
kevés liszt
15 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
2 dl tej
2 alma
2 körte


Elkészítés:

A hússzeleteket besózzuk, lisztben megforgatjuk. Egy jénai tál aljára sorba teszünk szeletelt almát és körtét, majd a hússzeleteket ráterítjük. A tetejére a maradék gyümölcs, végül sajt kerül, majd aláöntjük a tejet (kevés lisztet keverhetünk bele, hogy megálljon a szaftja), és meglocsoljuk a tetejét a sűrű tejszínnel. Sütőben fólia alatt 50 percig pároljuk 190 fokon, majd fólia nélkül készre sütjük.





Megjegyzés:

Köretnek curry-s rizs a legjobb.

A receptet és a fotót Angiszeged küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Daragaluska-leves egyszerűen
  2014-10-21 23:08:17, kedd
 
  Daragaluska-leves egyszerűen

Hozzávalók:

1-2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
2 db tyúkhúsleveskocka

bors
petrezselyemzöld

A daragaluskához:
2 db tojás
búzadara szükség szerint
késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanál zsír
petrezselyemzöld
zellerlevél
1 mokkáskanál ételízesítő

Elkészítés:

A felkarikázott répákat kevés vízen a hagymával és a többi hozzávalókkal félkészre párolom. A hagymát kiveszem a levesből. Feltöltöm kellő mennyiségű vízzel, hozzáadom a leveskockát, felforralom.

Közben elkészítem a daragaluskát: a tojásokat felverem, a zsírt hozzákeverem, kicsit borsozom, ételízesítővel és petrezselyemmel ízesítem, majd annyi búzadarát teszek hozzá, hogy közepes állagú legyen. A késhegynyi szódabikarbónát is hozzákeverem.

A dara megdagad, a leves felforr, és egy kanállal a forró, lobogó levesbe szaggatom. Pár perc alatt megfő, gyors, finom leves.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Forás:Mindmewgette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Piros figyelmeztetés
  2014-10-21 22:00:51, kedd
 
  Égszakadás és szélvihar jön.

Markáns hidegfront jön.

Szerda reggelre érkezik egy újabb hidegfront, és ez fogja meghozni az igazi, markáns változást. Sokfelé ismét csapadékos időre ébredhetünk, esőre, záporokra, helyenként zivatarokra kell számítani, egyes tájainkon jelentős mennyiségű csapadék is hullhat, a hegyekben hózáporok is lehetnek. A front mögött az északnyugati szél viharossá fokozódik, a Dunántúlon 90-100 km/h-s lökések is előfordulhatnak. A hideg levegő beáramlása miatt mindössze 6 és 12 fok közötti maximumokra van kilátás. A szél miatt a Balaton déli partjára ismét kiönthet a tó vize.





Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára szóló figyelmeztető előrejelzése - piros szélriasztás




Az Időkép WRF előrejelzési modelljének csapadékprognózisa az éjszakára


Viharos szél, hózáporok az ünnepnapon






Nemzeti ünnepünkön is sok felhő lesz felettünk, eső, zápor helyenként előfordulhat, a hegyeinkben pedig egy-egy hózápor is kialakulhat. Viharos lesz az északi, északnyugati szél, mely megzavarhatja a szabadtéri programokat, illetve egyes rendezvények akár el is maradhatnak. A hajnali órákra mindössze 2 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet, a kevésbé szeles északkeleti tájakon talajmenti fagy sem zárható ki. A legmelegebb órákban mindössze 7 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet, a viharos széllel együtt pedig hőérzetünk nagyon alacsony lesz.

Pénteken is marad még a barátságtalan, többfelé csapadékos őszi idő. Az északi, északkeleti szél ismét többfelé erős, nyugaton és az Alföldön olykor viharos lesz. A csúcshőmérséklet 7-15°C között alakul.

Szombattól már szárazabb levegő áramlik fölénk, így megszűnik a csapadék, egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, valamint lecsendesedik a légmozgás. Pár fokkal erősödik a nappali felmelegedés, a hajnali órákban viszont helyenként gyengén fagyhat.

Forrás:http://www.idokep.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 343 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 846
  • e Hét: 3718
  • e Hónap: 8756
  • e Év: 138463
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.