Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Magyarország egy újabb Rákosi-korszak küszöbén
  2014-10-23 21:51:49, csütörtök
 
  Magyarország egy újabb Rákosi-korszak küszöbén
2014, október 23 - 18:57



A Fidesz Ózdon és Érpatakon minden alapot nélkülözve csalásra hivatkozik, ami furcsa mód, nem járt együtt rendőrségi feljelentéssel (érthető, hiszen akkor kiderülne az igazság). A jól megszerkesztett és minden vádat tisztán cáfoló fellebbezéseket a Debreceni Ítélőtábla nem több mint egy órán belül visszadobta. A szavazatokat bezúzták. A demokrácia csődöt mondott. Rajtunk, nemzetieken múlik, hogyan reagálunk az egyre nyíltabban kirajzolódó önkényuralomra.

Helyes hozzáállás, hogy az ózdi és az érpataki polgármester az újabb és még nagyobb arányú győzelem teljes bizonyosságával áll az ismételten kiírt önkormányzati választások elé. Nem kérdés, hogy kiknek kellene irányítani az említett településeket, és örömteli, hogy nem hajlandóak engedni igazukból a kormány játékszabályokat felrúgó, irigy kiskölyökként óbégató, körmönfont, sunyi viselkedése ellenére sem.

Ugyanakkor azt is látni kell, hogy az új megmérettetés szilárd felvállalása a nemzet szent ügye szempontjából nem elég. A Fidesz az ózdi és az érpataki szavazatok megsemmisítésével a demokrácia mindenki által betartandó feltételeit végérvényesen felrúgta. Ez azt jelenti, hogy a '89-ben leköszönő kommunizmus posztkommunista üdvöskéjét a most történtek fényében semmi nem fogja megakadályozni abban, hogy az újabb szavazás esetleges kedvezőtlen eredményét ismételten megváltoztassa, befolyásolja, mindaddig, amíg az zavaros, nemzetpusztító szándékai szempontjából kedvező nem lesz.

A nemzeti oldal széles táborának feladata ebben a megdöbbentő és felháborító szituációban nem merülhet ki keményen harcoló ózdi és érpataki bajtársaink egyszerű támogatásában. Itt csak az egységes és határozott fellépés vezethet eredményre. Ózdon és Érpatakon valóban csalás történt. De ez nem a fáradságot és aljas támadásokat hősiesen tűrő nemzeti oldalnak, hanem a Fidesz kommunista időket idéző, a sajátjától eltérő érdekeket egy percig sem toleráló, szervezett és mindeddig következmények nélkül maradó álságos munkájának köszönhető. A nemzeti oldal nem nézheti tétlenül, ahogy bizonyíthatatlan vádak alapján megfosztják azon jogaitól, hogy érvényt szerezzen saját törekvéseinek: hazája és szerettei lelkiismeretes megvédelmezésének.

Ha valóban érvényesíteni szeretnénk a magyarság akaratát, a szavakban történő buzdítás mellett komoly tüntetésekre és a közvélemény minél szélesebb körben történő tájékoztatására lesz szükség. A hazug és képmutató kormány kimutatta foga fehérjét, amit ha nem próbálunk kitépni gyökerestől, imádott hazánkat az idegen zsarnoki hatalmak egyre súlyosabb nyomására véglegesen elveszíthetjük. Ha ma nem lépünk, holnap talán már a jelen írás sem láthatna napvilágot. Ne engedjük, hogy visszatérjen a terror, amiről nagyapáink meséltek!

alfahir.hu

http://alfahir.hu/magyarorszag_egy_ujabb_rakosi_korszak_kuszoben


Ha nem a Fidesz győz, akkor azt választási csalásnak nevezzük!
Ha győz, akkor az valóban választási csalás!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Dicsőséges 1956 Forradalom 58-ik évfordulójára
  2014-10-23 21:17:36, csütörtök
 
  A Dicsőséges 1956 Forradalom 58-ik évfordulójára

(Bogár Gyula)

Sokan írtak az 1956-os magyar forradalomról, főleg olyanok, akik ott sem voltak. 58 év távla-tából mondhatnánk, hogy a szégyen forradalma volt. Szégyene a Szovjetuniónak, hogy egy kis nem-zetet, tankokkal vérbe fojtotta. Szégyene a nyugati világnak, hogy engedte, hogy egy kis nemzet szabadságvágyát a Szovjet vérbe fojtsa. Szégyene az akkori kormánynak, hogy saját fajtáját gyil-kolta. Szégyene a mindenkori Magyar Kormánynak, hogy nem követte más nemzet példáját, nem követelt jóvátételt a forradalomban elesettek hozzátartozóik részére, szerintük a magyar ember nem olyan értékes, mint más. Pedig óriási pénzmegtakarítását, milliók életét, rombolást, nyomort, és a világ történelmében legembertelenebb uralom megszűnését idézte elő az 1956-os magyar forradalom.

Egy nemzet sem tűri, hogy más nemzet uralkodjon rajta. Mi a Szovjet uralma alatt voltunk. 1956-ban még látható volt az épületeken a "felszabadító dicső vörös hadsereg" vagyis az elnyomó istentelen, barbár ázsiai horda lövései. Már túl voltunk az államosításon, mely kiterjedt 5 szobán felüli lakásokra, minden gyárra, üzletre, vállalkozókra, szabóra, cipészre, földtulajdonosokra. Túl voltunk a kitelepítésen B listázáson, a kitelepítéseken. Nem volt kibúvás a nyugati határon vasfüggöny volt, (2 sor szöges-drótkerítés között födi akna). Büntették a magyarokat mások bűneiért. A hívő emberek tudták, hogy csak az Isten segíthet s a templomokban kerestek nyugalmat. Csalódva tapasztalták, hogy a kocsmába biztonságosabb volt járni, mint a templomba, mert ha ott valaki elszólta magát nem jelentették fel az ÁVH-nál, mint ahogy azt a lelkész elvtárs hivatalból megtette, s büntetés lett belőle.
Ha egy bűnözőt tetteiért elítélik, az tudja, miért büntetik, de miért kell bűnhődni a magyar népet? Van, aki azt mondja, hogy azért mert magyar katonák harcoltak a Szovjet ellen. Akkor az volt a remény, hogy visszakapjuk a Trianonban elvesztett területeket, és az akkori magyar katonák, ha nem parancsra, önként mentek volna harcolni bár hova. Akkor még úgy látszott, hogy újfegyverekkel a németek nyernek s csak tőlük várhattuk az elcsatolt országrészek visszaszerzését. Az újfegyver gyártás alatt volt, dr. Teller Ede mondta, hogy a véletlenen múlott, hogy nem a németek állították elő az atombombát előbb. Mások a holokauszt miatt büntetik a magyarokat. Azok nemcsak rosszindulatúak, de buták, nem éltek Magyarországon, nem tudják a valóságot. Az igazság az, hogy nincs Európába olyan ország ahol több zsidót mentettek meg, mint Magyarországon. Azok nem tudják, hogy Adolf Eichmann megegyezett Brad Józsefel, aki tagja volt a Hungarian AID and Rescue Committee-nek, hogy az un. "Blut gegen Waren" 1 millió zsidóért cserébe 10,000 teherautót, 200 tonna teát, 200 tonna kávét, 2,000,000 darab szappant adnak. Ezt az angolok akadályozták meg, letartóztatták és börtönbe tették Brand-ot. Ez nem volt titok, a fent jelzett Committee tagjai voltak: Józsi Krem, Rudolf Kastner, József és Hansi Brand, Sámuel Springmann, Sándor Offenbach, András Biss, Dr. Miklós Schweiziger, Mózes Krausz, Ernő Frankl és Ernő Szilagyi. Brand eskü alatt vallotta Eichmann tárgyalásán, hogy 1941 és március 1944 között 22,000?25,000 zsidót segítettek Magyarországba a németek által megszállt területekről. Ezeknek nagy része a frontra ment katonák igazolványát kapta meg és nyugodtan éltek a védett házakban. Nem hallani azokról, akik 10 ezrével kikeresztelkedtek. Hol volt ehhez hasonló a világon? Brand József 1964-ben halt meg, a vallomásai nem titkosak, Tel Aviv-ben megtalálható. Szégyene a mindenkori Magyar Kormánynak, hogy engedi, hogy más népek hazugsággal bűnös népnek nevezzék a magyar népet. Ajánlatos lenne a választások előtt magyar törté-nelemből levizsgáztatni a képviselő jelölteket, hogy a Parlamentbe csak azok juthassanak, akik ismerik az igazságot, és annak tudatában meg védik a magyar népet a gyalázástól.

A fentiek ismerete után eljutottunk 1956 októberéhez, mint lealázott bűnös nép, amely nem érdemli meg, hogy az ENSZ-be helyet kapjon. A poznani felkelésre figyeltünk fel. A kis csoportban felvetődött a kérdés? lehetséges-e hasonló nálunk? Dehogy lehet, nem tudsz 5 emberrel a sarokig elmenni, elfog az ÁVH, - mondta a v. ejtőernyős Harmati. Október 22-én nagygyűlés volt a Műszaki Egyetemen, jelen voltak riporterek a rádiótól, újságoktól, küldöttség Szegedről, természetesen sok besúgó, Nagy volt a zűr-zavar, követeltük: szolidaritás a lengyelekkel, a norma rendszer eltörlése, a beszolgáltatás felülvizsgálása, magyar-szovjet, magyar- jugoszláv barátság, óvatos követelések. Éjfél után már fáradtak, éhesek voltunk. Láttuk, hogy az egyenruhás műszakiak is követelnek, meg jött az éhségtől a bátorság. Követeltük a politikai perek felülvizsgálását, az orosz csapatok kivonulását, a kormány átalakulását Nagy Imre vezetésével (akkor még nem tudtuk, hogy ő azonos azzal a Nagy Imrével, aki parancsnoka volt annak az osztagnak, akik kivégezték a cári családot). Már 3 óra körül volt, mikor a 14 követelési pont megszületett. Abban állapodtunk meg, hogy ha azt az újságok leközlik, egy küldöttség megkoszorúzza Bem szobrát, ha nem közlik, tüntető felvonulás lesz a szoborhoz.

Az újságok nem közölték a követeléseket. Készültünk a tűntetésre. A déli hírekben bemondta a rádió, hogy a belügyminiszter betiltotta a felvonulást, majd egy óra múlva visszavonta a betiltást. Ez országszerte nagy feltűnést keltett. 3 órakor elindult a diák felvonulás a Műegyetemről, csöndben, végig a Duna parton. A dekorációs vállalattól a zászlók tömegét hozták utánunk, s mint egy zászlóerdő haladtunk tovább a himnuszt s Kossuth nótákat énekelve. A Bem téren nagy tömeg fogadott s kezdtük kivágni a sarló-kalapácsos címert a zászlókból. Az volt a megegyezés, hogy a koszorúzás után haza- megyünk, de hallottuk, hogy Nagy Imre fog beszélni a Parlamentnél an éphez, s oda mentünk.

A Parlament elé érve fáradtak, éhesek voltunk. Már besötétedett a villanyok fel-leoltásával bőszítették az elvtársak a tömeget. Az Alkotmány utca felől egy katonai rádiósautó jött a tömeg közé. Mikor felém közeledett, szavalatokat hallottam, majd, mondja, hogy én Pesti Jóska vagyok, ezért a ver-sekért börtönbe tettek, az ÁVH-sok elvertek, mankóval járok. Együtt dolgoztam Jóskával az Iparterv-ben, s kértem, hogy vegyenek fel. 3 katona kíváncsiságból jött az utcára, tőlem kérdezték mi történik. A tömeg azt gondolta, hogy ÁVH autó a felvonulók ellen s fel akarták dönteni, a katonák kértek, hogy beszéljek a mikrofonba, nyugtassam meg a tömeget. A 14 pontkövetelést ismertettem, a tömeg lángba borította a teret a villanylekapcsolása miatt. Égett minden éghető, ezrével a párt tagságkönyv is. Majd jött a hír? ledöntötték a Sztálin szobrát, a tömeg ujjongott, ruszkik haza! Nagy Imre jött az erkélyre, megszólat: Kedves elvtársak! Kiabált, fütyült a tömeg nem vagyunk elvtársak! Nem tudta befejezni beszédet, visszament a Parlamentbe. A tömeg szitkozódott, csalódottan indult haza.

Akkor jött a hír? az ÁVH-sok lövik a felvonulókat a rádiónál. Mindenki a rádióhoz, állítsuk meg lövöldözést, kiabáltam a mikrofonba addig, amíg a tömeg meg nem indult a rádió felé. Majd újabb hírt hozott egy motorkerékpáros: katonák jönnek Budáról feloszlatni a tömeget. Kértem a sofőrt, hogy vezessen a Margit hídhoz. Útközben kiabáltuk, hogy mindenki a rádióhoz, akadályozzuk meg a vér-ontást. A pesti hídfőhöz értünk s körül zárt a tömeg, a hídon álló villamosok, autóbuszok és a tömeg miatt lassan haladt a nyitott csapatszállító. Kiabáltuk a katonákhoz, hogy az ÁVH-sok lövik a tömeget a rádiónál, a katonák szűntessék meg a vérontást, a magyar katona a magyar népet védi, védje meg az ÁVH-soktól. A 6 hangszóró hatásos volt a katonák már a Kossuth nótákat énekelték. A parancsnok nem tudta kik vannak a katonai rádiósautóban, s kiáltott, hogy csináljunk utat a rádióhoz. Tömeg volt az úttesten, s kértük, hogy engedjék a katonákat a rádióhoz. Dörömböltek az ajtón, új hír? a Váci úton páncélosok jönnek. Gondoltuk sikerül őket is meggyőzni. Mire a Nyugatihoz értünk a páncélosok lecsukott tetővel dübörögtek a Rákóczi út felé. Visszamentünk a katonák után, útközben biztattuk a tömeget, akik a Himnuszt, Kossuth nótákat énekelve mentek a rádió felé. A Madách térnél már hallot-tuk a fegyverek ropogását, Az Astoriánál megállt a rádiós kocsi, megköszöntem, hogy felvettek, akkor még nem tudtuk, hogy mily fontos szerepet töltött be a hangszórós autó a magyar történelembe. A katonák már a múzeum kertben voltak, a nép oldalán, szembe az ÁVH-val. Füst volt, süvített a gyilkos golyó, de megnyugodva kerestem menedéket.

58 év távlatából és kb. 13 ezer km. távolságból értékelve az 1956-os forradalmat? az igazság forradalma volt. Mi jogosan követeltük az emberi jogainkat szülőhazánkban, amely idegen megszál-lás alatt volt, ránk kényszerített ideológia és kormány terrorja alatt éltünk. Mi nem kezdtük a lövöldözést, csak visszalőttünk, védekeztünk. Ha úgy élhettünk volna, mint a Nyugat-Európai nemzetek. Nem lett volna mit követelnünk. Ha leközlik az újságok a követeléseket nem lett volna felvonulás. Ha Nagy Imre nem szólítja elvtársaknak a tömeget a nép meghallgatta volna és hazamegy. Ha nem lőnek a tömegbe az ÁVH-sok nem lett volna miért oda terelni a tömeget. De ha nem jött volna a Kossuth térre a rádiós autó hiába kiabáltunk volna nem tudtuk volna meggyőzni a zajos tömeget, hogy menjenek a rádióhoz. Ha nem tudjuk meggyőzni a katonaságot, hogy szűntessék meg a vérontást a rádiónál, azok a tankok segítségével kiszorították volna a tömeget lövés nélkül a rádió környékéről és mindenki hazament volna, s ma is, Magyarországon lennének a ruszkik.
A baj az, hogy nem vitték magukkal a kommunistákat, s azokat nem vonták felelősségre a nép ellen elkövetett bűneikért. Ott vannak ma is, a politikai, egyházi közéletben, magas nyugdíjból nyugodtan élnek. Nem akadt a sok elvtársból, az ügynökből egy sem, aki megbánta volna tetteit. Pedig, amíg ezek vezető szerepet töltenek be nem lehet nyugalom, rend Magyarországon. Nem börtönbe kell tenni őket, hanem munkatáborokba, utakat, hidat építeni. Ha az már meg van, lehetne Alcsúton is stádiumot teniszpályákkal építeni, Vagy csatornázni Alföldet, képzeljük el, ha beültetnének minden talpalatnyi földet, nem lenne szükség, más országból hozni élelmet, s fejlődne Magyarország.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Engedjük szabadon a gyilkosokat, a pedofilokat és a többi sú
  2014-10-23 21:07:27, csütörtök
 
  2014-10-23. 18:24

Engedjük szabadon a gyilkosokat, a pedofilokat és a többi súlyos bűnözőt! -


Nem csak a halálbüntetést, az életfogytiglant is eltöröltetné a pápa A halálbüntetés és az életfogytiglani börtönbüntetés eltörlését, valamint a börtönkörülmények javítását szorgalmazta Ferenc pápa csütörtökön a Nemzetközi Büntetőjogi Társaság tagjait fogadva a Vatikánban. Az egyházfő a halálbüntetés eltörlését szorgalmazta, legyen ez akár jogerős ítélet vagy bírósági tárgyalás és ítélet nélküli kivégzés. Ferenc pápa hozzátette: "az életfogytiglani börtönbüntetés sem más, mint rejtett halálos ítélet". "Ez idáig nem bizonyítható még a legsúlyosabb büntetés, mint például a halálbüntetés hatékonysága sem" - jelentette ki a pápa. Az egyházfő úgy fogalmazott: "az igazságszolgáltatás nem bosszúállás". Ferenc pápa megjegyezte, a modern társadalomból sem hiányzik a bosszúállás vágya, és egyre kevesebbet hallani arról, hogy a börtönt a büntetés másfajta letöltésével helyettesítsék. A bírák kerüljék a bosszút és a populista büntetőjogi intézkedéseket - mondta a pápa az igazságügy képviselőihez intézett beszédében. Hangsúlyozta, hogy az utóbbi évtizedekben elterjedt az a meggyőződés, hogy a büntetőjog a legkülönbözőbb társadalmi problémákra adhat megoldást, ezek megoldására azonban egy "másfajta szociális, gazdasági, politika és társadalmi befogadás szükséges". A pápa figyelmeztetett arra is, hogy a halálbüntetés esetében is fennáll a bírói tévedés lehetősége, vagy önkényuralmi rendszerek a politikai máskéntgondolkodók megbüntetésére, vallási és kulturális kisebbségek üldözésére használják azt. Ferenc pápa a börtönkörülmények javítását sürgette az emberi méltóság tiszteletben tartásával. Kínzásnak nevezte a maximális biztonságú börtönökben való büntetést is. Kijelentette: gyerekeket és öregeket nem szabad börtönre ítélni. Az egyházfő felszólított "minden keresztényt és jóakaratú embert", hogy küzdjön a halálbüntetés eltörléséért és a börtönkörülmények javításáért a szabadságuktól megfosztott személyek emberi méltóságának tiszteletben tartása jegyében. Az igazságszolgáltatás különböző témáit érintve Ferenc pápa súlyos bűncselekménynek nevezte a korrupciót, hangsúlyozva, hogy nem csak a "kis halakat" kell büntetni, hanem elsősorban a "nagy halakat" kell elfogni. Az emberkereskedelmet és a szegénységet az emberiségellenes bűncselekménynek nevezte. Az egyházfő kijelentette, a politikai vezetők bűnrészesek abban, hogy milliók élnek a szegénység csapdájában. (MTI)

Forrás: https://kuruc.info/r/4/134831/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1956 - újraértékelés, következtetések és tanulságok
  2014-10-23 20:19:14, csütörtök
 
 
1956 - újraértékelés, következtetések és tanulságok
2014.10.23 13:56


1956 - tíz évvel egy rendszerváltási folyamat befejeződése után, és tíz évvel egy olyan geopolitikai átrendeződést követően, mely méretét tekintve kizárólag a világháborúhoz és a napjainkban is zajló folyamatokhoz hasonlítható. Mindezek egy olyan összefüggésbe helyezik az akkor lezajlott eseményeket, melyek elkerülhetetlenné teszik, hogy minden hatalom, minden kormány, ideológiák és érdekek mentén újraértelmezze (vagy félremagyarázza) az emlékezetet. Az események szubjektív emlékeinek elhalványulásával is vannak azonban olyan tények, melyek minden regnáló hatalom számára kínosak. Az utóbbi években a magyar társadalomban éles jobbratolódás zajlott le, ami lehetővé tette egy újabb tabu feltörését, a zsidóság szerepének kiértékelését a kommunista rezsimben és a forradalom leverésében. Nem az egyetlen tabu ez, de az egyetlen, amivel az ellenzék emlékezetpolitikai alternatívát akar nyújtani, így ezt a vonatkozást kell elsőként összefüggéseibe helyezni.

Alig több mint tíz évvel egy újabb világháború, egy rendszerváltás és egy geopolitikai átmenet után az ország egy stabilizációs időszak kellős közepén volt, ami már önmagában is felveti kérdést, hogyan és mi ellen történhetett olyan horderejű népi önszerveződés, ami azóta is példa nélküli. Lényeges ebből a szempontból, hogy hogyan zajlott ez a stabilizációs időszak, milyen eszközökkel és milyen mértékben érintette az a lakosságot. A rendszerváltás nem egyszeri dolog, nagy vonalakban elmondható, hogy egy-két generációnként minden országban rendszerváltás vagy rendszerváltozás következik be. Ami 1956-ban történt, az egy totalitárius rendszer által okozott mérhetetlen szenvedés elleni elkeseredett ellenállás volt, ami egyenes következménye az eseményeket megelőző elmúlt 20 évnek. Nagyon is lényeges, hogy ez egy rendszerváltás és geopolitikai átmenet utáni konszolidációs időszak volt; ilyen időszakokban ugyanis a hatalom minden elérhető eszközt felhasznál a rendszer stabilizálására, nem válogat a módszerekben és személyi állományt tekintve is azzal dolgozik, aki garantálhatóan nem az elmúlt rendszerek funkcionáriusa. Figyelembe véve, hogy a második világháború mozgatórugója a nemzetiszocializmus (illetve annak torzult formája), egy ilyen rendszerváltás és geopolitikai átmenet egyenes következménye, hogy 1945 után az a rendszer, amely a nemzetiszocializmussal - ideológiai okokból - végleg le akar számolni, nagymértékben támaszkodik a nemzetiszocializmus veszteseire, arra a társadalmi rétegre, ami garantáltan nem fogja visszasírni a rendszerváltás és átmenet előtti állapotokat. Törvényszerű, hogy a stabilizációs időszakban a hatalmi struktúra igen nagy mértékben támaszkodott a hazai zsidóságra, elsősorban amiatt, mert mindez biztosítékul szolgált arra, hogy a hatalmi elit nem fog visszatérni a rendszerváltást megelőző időszak ideológiai felépítményéhez, ami a szovjet rendszert alapjaiban megkérdőjelezné. Egy az elmúlt rendszer kárvallottjainak tömeges hatalomra juttatásával dolgozó rezsimtől nem is várható más, minthogy egy alapjait tekintve is totalitárius, bosszúszomjas terrorállam legyen.

1956-ban egy olyan hatalmi struktúra létezett Magyarországon, mely a zsidóság éledező bosszúvágyának hatalomra juttatásával biztosította a nemzetiszocializmus soha vissza nem térését, - a zsidóság nemzetiszocializmussal szembeni bosszúszomját és a közelmúlt emlékezetét használta fel arra, hogy minden felkelést és visszarendeződési kísérletet, melynek alapja a magyarságtudat és népi összetartozás, brutális eszközökkel elfojtson és megakadályozzon. Tény, hogy a magyarországi kommunista rezsim hatalmi struktúrájában a zsidóság szinte kizárólagos többségben volt, és mindez egyenes következménye a rendszerváltást megelőző állapotoknak. Ennél hatékonyabb eszközt nem is találhatott volna a szovjet hatalom arra, hogy a nemzetiszocializmus visszatérését megakadályozza, s így az országot a szovjet blokkon belül hosszú távon stabilizálja. Az egyéni bosszúvágy és nagyhatalmi érdek sajátos fúziója volt ez, melynek egyenes következménye egy cionbolsevista terrorállam, ami az '56-os felkelést kérlelhetetlenül vérbe fojtotta. Egy a '30-as évek eseményeit megbosszulni akaró társadalmi réteg, ami a kezébe adott hatalmat azóta is a 70 évvel ezelőtti sérelmekért kapott kompenzációnak tartja, a bosszú eszközeként használja azt, ahogy történt az 1956-ban és történt a '89-es rendszerváltáskor.

Vannak más tények is, ami '56 kapcsán tabunak számít a mai magyarországi politikában. Tény, hogy ez az ellenállás jórészt Budapesten kívül szerveződött, hajtóereje a munkásréteg volt. Debrecenben bontakozott ki legelőször paraszti származású diákoknak köszönhetően, majd Miskolcon a gépgyári munkások körében. Ezen felül Veszprémben, Jászberényben, Szolnokon történtek csak jelentősebb megmozdulások, ami azt igazolja, hogy a felkelést a munkások (az iparban dolgozók) vették a kezükbe (ezek mind a kezdődő iparosítás vidéki központjai voltak), vagyis a felkelés ha névlegesen igen, gyakorlati vonatkozásait tekintve azonban nem kifejezetten a rendszer kommunista vonatkozásai ellen irányult. Egy olyan társadalmi réteg által mozgatott felkelésről van szó, amely névlegesen a kommunista ideológia kedvezményezettje. Hogy ez a réteg Magyarországon a kommunizmusnak nem kedvezményezettje volt, az a fentiekre vezethető vissza. A szovjet hatalom kiszolgálói törekedtek arra, hogy a magyar hatalmi elit ne olyan személyekre épüljön, ami származásuknál fogva lehetővé tenné a nemzeti érzelmekre alapozott önszerveződést és így a nemzetiszocializmus visszatérését.

Tehát a nagyhatalom az alapján válogatta meg a kedvezményezettek rétegét, hogy mindegy milyen ember, csak származása miatt ne kerülhessen a magyar szélsőjobboldal befolyása alá. A szovjeteket nem érdekelte, ki van a hatalomban és mire használja hatalmát a belpolitikában, egyetlen egy szempont volt csak, hogy a Szovjetuniónak az az apró része, ami Magyarország, ne kerüljön újra nyugati fennhatóság alá. Egy ilyen stabilizációs időszakban a szélsőjobboldal ugyanolyan destabilizáló tényező volt, mint ahogyan ma is az (példaként itt a Kijevben lezajlott eseményeket említhetjük).

Ugyanakkor az is tény, hogy a felkelés központi irányítását Budapesten a liberális nyugati rendszerrel szimpatizáló értelmiség próbálta megszerezni, vagy szerezte meg. Ezek a csoportok a liberális bal- vagy jobboldali irányzatokhoz kötődtek. Mindez magában hordozta a népfelkelés bukását, ugyanis a liberális atlanti rendszer országai október 27.-i tanácskozásukon a magyar eseményekbe való be nem avatkozás mellett döntöttek, és erről a Szovjetunió vezetését is tájékoztatták. Ennek ellenére az atlantisták nyílt propagandában (Szabad Európa Rádió) a további teljes ellenállásra buzdítottak, segítséget ígérve, amit soha nem adtak meg. Ennek egyenes következménye volt a reménytelen ellenállás folytatása, a magyar nép segítséget várt a nyugattól, ahonnan végül csak árulást kapott. A Nyugat elárulta a magyar népet, fejünk fölött rendelkeztek az ország sorsáról, miközben a további ellenállásra buzdítottak, mert akkor a magyar nép kiváló eszköz volt a nyugati tömb abszolút ellensége, a Szovjetunió destabilizálására. A nyugat árulása azt jelentette, felhasználtak minket saját politikai játszmájuk eszközeként, és ezzel odavetették a magyar népet egy olyan totalitárius terrorállam kegyetlen brutalitásának, amely célzottan olyan személyekkel volt feltöltve, hogy a magyar néppel semmilyen szolidaritást ne érezhessenek. Ebben a harcban hősök születtek, de a tényeket máig nem szabad kimondani, vagyis, hogy;

1. a hatalmi struktúra célzottan nem-magyar elemekkel volt feltöltve, hogy a Szovjetunió így megakadályozza ideológiai ellensége, a nemzetiszocializmus visszatérését,

2. a nyugat elárulta Magyarországot. Harcra buzdítottak és segítséget ígértek, de ugyanakkor közölték is a totalitárius diktatúra mögött álló nagyhatalommal, hogy semmilyen segítséget nem fognak adni

Városi harcban az orosz csapatok egy hét alatt teljesen felszámoltak minden ellenállást, anélkül, hogy nehéztüzérséget, vagy légierőt vetettek volna be, ami a katonai stratéga igen magas színvonalát jelzi. Amit a nyugat árulása jelentett a magyarság számára, az a nép legjavának módszeres kiirtása. Valós népirtás volt ez, a Nyugat ígéretei miatt tettre kész, hősi jellemű fiatalok veszítették életüket. A hősi jellemek elvesztek, rengeteg értékes ember fiatalként életét vesztette a harcokban. Fiatalként hősi halált halt magyarok, akik a gyermekvállalásig soha el nem jutottak. A nép legjavának genetikai öröksége '56-ban elveszett, melynek eredményeként a magyar nép máig képtelen egy olyan elit kitermelésére, mely az életét adná a hazáért. Az önfeláldozásra, az életáldozatra való hajlam '56-ban elveszett. Akik megmaradtak és a nyugat buzdítására részt vettek az ellenállásban, a nyugat segítségének elmaradása miatt emigrációra kényszerültek. Szintén kiváló jellemek, a magyar nép kiválóságai menekültek el a nyugati országokba, hogy tevékenységüket ott folytassák. Ez ugyanannak a folyamatnak a nagyon kezdeti szakasza, amit a nyugat ma is tovább folytat Magyarországon. Ma agyelszívásnak nevezik ezt a jelenséget: a kiváló szakemberek az ország elhagyására kényszerülnek, általuk a Nyugat gazdagszik, a magyarság pedig a nyugat által egyre szegényebb.

Ahogy a következményekből is látható, a nyugat egyfajta eugenikai programot (irányított kiválasztás) és agyelszívást hajtott végre a magyar népen azzal, hogy '56-ban a harc folytatására buzdított, majd árulást követett el. A nyugat árulása a magyar nép kiválóságainak módszeres kiirtása volt, amit az emigrációval egy agyelszívási folyamat követett. A nyugat kihasználta, hogy a szovjet rendszer, fennhatóságának hosszú távú bebiztosítására egy nemzetidegen, a nemzetiszocializmus miatti bosszúszomját hatalmi pozícióban a magyar lakosságon kiélő hatalmi garnitúrát emelt fel. Ennek máig láthatjuk következményeit.

1956 hagyatéka, hogy a magyarság a hősi jellemeket elvesztette, kiválóságaink nyugatra menekültek, ami a mai napig tartó folyamat.

1956 a magyar szellemi elit elleni tisztogatás volt, ami máig lehetővé teszi a magyarság birkaként terelését.

1956-ban a nyugat megmutatta igazi arcát, és azt sem mondhatjuk, hogy a forradalom sikerével jobb lett volna, mert 1989-ben megkaptuk, amit a forradalom sikerével is kaptunk volna, és nyilvánvalóan nem jobb.

1956 tanulsága pedig, hogy amit akkor elveszítettünk, azt vissza kell szerezni. A hősi jellemet, a kiváló szakembereket és tudósokat benn kell tartani ebben az országban, a nyugattal pedig minden kapcsolatot felszámolni, amíg még nem késő. Ez lenne a mindenkori magyar kormány feladata, minden más amit mondanak, csak porhintés.

http://www.hidfo.net/2014/10/23/1956-ujraertekeles-kovetkeztetesek-es-tanulsagok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varga Mihály tisztázta: internetadó = az adóelkerülés felszá
  2014-10-23 20:08:07, csütörtök
 
 
Varga Mihály tisztázta: internetadó = az adóelkerülés felszámolása!



gazdaság
október 22., szerda 20:25


Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter - akit Lázár János szerint Orbán Viktor utasított arra, hogy az új adó bevezetésének bejelentése után, tehát nem előtt, egyeztessen a szakma képviselőivel - hihetetlen érvvel védte meg új ötletét, az internetadót, derült ki a kormány.hu beszámolójából.

Az igazságos közteherviselés azt diktálja, hogy az adóelkerülést lehetővé tevő kiskaput bezárjuk.

- mondta Varga. És itt nincs vége:

A miniszter tisztázta a szolgáltatókkal azt a félreértést, hogy itt egy új adó bevezetéséről van szó. A törvényjavaslat az adóelkerülési lehetőség megszüntetésére, és nem az internethasználat általános megadóztatására szolgál.

- tudósít a kormány.

Varga Mihály szerint tehát azért kell gigabájtonként 150 forintos adót kivetni a netes szolgáltatókra, mert túl sokan bújnak ki a telefonadó fizetése alól azzal, hogy az interneten telefonálnak. Ez volt az oka annak, hogy a tökéletesen előkészítetlen és végiggondolatlan ötletet bedobták az adótörvénybe.

Az új adó bevezetésétől lesokkolt internetszolgáltatók próbáltak ötleteket adni a nemzetgazdasági miniszternek. Varga Mihály “megfontolásra érdemesnek tartja", hogy az alcsony forgalmúak mentesüljenek az adófizetés alól, vagy hogy felső korlátja legyen az adónak. Eléggé úgy tűnik tehát, hogy lesz módosítás, de az is valószínű, hogy ez már csak kármentés lesz.

http://444.hu/2014/10/22/varga-mihaly-tisztazta-internetado-adoelkerules-felszamo lasa/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi botrány összefoglaló
  2014-10-23 19:44:17, csütörtök
 
  Napi botrány összefoglaló

Posted by: Czirok Péter 19 óra ago

Bizonyára önök is hallottak az EU biztosnak jelölt Navracsics Tibor “kálváriájáról“.

Ezt követően a Fidesz propaganda gépezete belendült és a sikertelenséget orbitális hazugságokkal igyekezett leplezni. Deutsch Tamás a Twitteren még néhány nappal ezelőtt azzal rémísztgette a gyanútlan olvasót, hogy ő jelen volt és Navracsics megkapta a biztosi kinevezést az eredeti formájában. Ez, orbitális hazugság, bár, az alpári stílusáról és a beléptetőrendszer kapcsán is elhíresült Deutsch Tamás eddig sem úgy élt a köztudatban, mint akitől a tudatos tévedés távol áll.



A korrupciós botrány is dagad, amelyben a HVG mai információi szerint három NAV vezető neve is napvilágra került - Vida Ildikó, Csillag Dezsőné, valamint Dávida Marianna. Egy német lap Szeszták Miklós, Habony Árpád és Lázár János nevét említi. A német lap igazi maffia háborúnak nevezi a Fidesz berkein belüli eseményeket.



A botrányok sora folytatódott ma azzal, hogy az USA nem éppen baráti államával igyekezett szorosabb baráti szálakat kiépíteni a Fidesz, Latorcai János képviseletével. Igazán diplomatikus a korrupciós botrány közepén.



Vida Ildikót az RTL Klub a reptéren csípte el, aki a botrány kellős közepén - amiben az egyik fő érintett az információk szerint - szabadságra megy. És senkinek semmi köze ahhoz, hogy hová repül.



Az internet adó ellen több ezres tüntetés várható holnap, amelynek hatására egymásnak ellentmondó, rémült visszakozás szerű nyilatkozatok születtek. Varga Mihály: “Nincsenek ilyen adók, nem tudom, miről beszél"

Az a helyzet, hogy már mi is csak kapkodjuk a fejünket kedves Varga Mihály, ennyi hazugság és botrány közepette.



A botrányoknak ezzel még nincs vége.

Mióta Orbán Viktor leült tárgyalni a Gazprom vezérével, furcsán megszaporodtak az orosz gázipari óriást helyzetbe hozó, és az orosz érdekeket segítő magyar lépések. Leállítottuk az ukrán gázszállítást, megengedtük a Gazpromnak, hogy olcsón idehozza a dugigázát a tárolóinkba. Most pedig Rogánék beadtak egy módosítót, amely lehetővé tenné, hogy belekezdjünk a Déli Áramlat építésébe. Az EU minden tiltása ellenére.



Aztán itt van ez a Lázár féle KEHI koncepciós eljárás szerűség. Láttuk a Kehi bizonyítékait az Ökotárs ellen, és megdöbbentünk

Az egymás után elénk rakott dokumentumoknak azon része, amelyet így is értelmezni tudtunk, nem a bűncselekményeket támasztotta alá, hanem azt, hogy a Kehi teljesíti az őket a vizsgálatra felkérő kormány elvárását.
A gyanútlan hallgató a történelemórákról ismert koncepciós perek jellegzetességeit vélhette felismerni, ha nem figyelt arra, hogy valójában egy létező hivatal néhány prominensével beszélget. - Írja az Index

http://tolerancia.name/napi-botrany-osszefoglalo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Durván drágítja az alkoholt a kormány
  2014-10-23 19:43:30, csütörtök
 
  Durván drágítja az alkoholt a kormány

54 hozzászólás propeller.huPropeller tegnap, 20:34 985 megosztás


Újab kemény adóemelésre bukkant az Index a héten benyújtott adócsomagban. A gyógynövényes italokat és a pálinkákat leszámítva gyakorlatilag minden tömény jócskán megdrágul, például egy 46 százalékos alkoholos ital literjét 900 forint adó terheli jövő évtől - olvasható a lapban.

Ez szerepel a kormány által kedden beadott tervezetben. A kezdetben még csak csipszadóként emlegetett adótípust az utóbbi években egyre szélesebb körre terjesztették ki, energiaitalok, olcsóbb szörpök, cukrozott kakaópor, snackek, később ízesített sörök estek áldozatul - írja az Index.

Az adó nem érinti sem a bort, sem a sört, sem a pezsgőt, ezek külön jövedéki kategóriába tartoznak, és értelemszerűen nem vonatkozik az alkoholtartalmú gyógyszerekre sem. Jelentősen megdrágulnak ugyanakkor a kommersz italok, a vodka, a whisky, gin és likőrök.

http://propeller.hu/itthon/3007222-durvan-dragitja-alkoholt-kormany?utm_source=mm -2014-10-23&utm_medium=email&utm_campaign=Durv%C3%A1n%20dr%C3%A1g%C3%ADtj a%20az%20alkoholt%20a%20korm%C3%A1ny
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kitiltási botrány: helyettesével utazott el a NAV elnöke
  2014-10-23 19:25:48, csütörtök
 
 
Kitiltási botrány: helyettesével utazott el a NAV elnöke

A NAV elnökhelyettesével együtt utazott el tegnap nyaralni Vida Ildikó, az adóhatóság elnöke - derül ki az RTL Híradójának felvételéből. Mindketten érintettek lehetnek a korrupciós botrányban, ami miatt nem utazhatnak be az Egyesült Államokba.

Meg kell nézni, kik utaztak el hirtelen “nyaralni", meg is lesz a többi kitiltott. Amúgy elég gáz a főnökkel elmenni nyaralni, remélem Vida utasította Csillag Dezsőnét erre!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Osztrák vasutasok mentették ki a MÁV által birkaként bevagon
  2014-10-23 19:00:38, csütörtök
 
 
Osztrák vasutasok mentették ki a MÁV által birkaként bevagonírozott magyarokat


anarki
közlekedés
ma 14:20

Amióta szabadon lehet utazgatni jobbra-balra a világban, nemes népszokássá vált, hogy nagy nemzeti ünnepeinket valamelyik szomszédos, lehetőleg ex-ellenséges országban töltjük, ahol nyitva vannak a boltok - főleg Bécsben, mert az van a legközelebb (Moszkva kevésbé népszerű, bár stílszerűbb lenne).

Így történt ez ma is, amikor több száz honfitársunknak jutott az eszébe ugyanaz a jó ötlet: kiugrik Bécsbe vásárolni. Ugyanazzal a vonattal.

A reggeli bécsi Railjet nem helyjegyes, úgyhogy a MÁV el is adott rá annyi jegyet, amennyit csak tudott. Több százzal többet, mint amennyi ülőhely van. Ez konkrétan oda vezetett, hogy a vonatra már Kelenföldön sem lehetett felszállni, mert még a folyosókon sem volt hely. Egészen Hegyeshalomig tartott a móka, ahol az osztrák vasutasok megszánták a birkaként összezsúfolt magyarokat, kétszázat leszállítottak közülük, és áttessékelték őket egy helyijáratra.

A magyar kalauzok a balhé kellős közepén leléceltek.

Ünnepi tudósításunkat hallották.

(Forrás: Index)

http://444.hu/2014/10/23/osztrak-vasutasok-mentettek-ki-a-mav-altal-birkakent-bev agonirozott-magyarokat/


A belügy segíthetett volna egy sms-el: Aki nem fér el szálljon át egy másik vonatra

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nahát, tényleg lopunk?
  2014-10-23 18:59:23, csütörtök
 
 
Nahát, tényleg lopunk?


magyarip
publicisztika
ma 12:55


Lehetetlen helyzetben van Orbán Viktor kormánya. Az USA hivatalosan is jelezte, hogy korrupt emberek dolgoznak a magyar kormánynak, legalább hatan. Ezt eddig is sejthette, aki figyelte a magyarországi folyamatokat, ép ésszel nem lehetett azt gondolni, hogy nincs legalább hat korrupt ember a kormány környékén. Mégis, ahhoz hogy zavarba jöjjenek a magyar kormány vezetői, szükség volt arra, hogy ezt Washingtonban mondják ki. Ez nagyon szomorú.

Az amerikaiak húzása ravasz volt, a mostani helyzetből nem lehet jól kijönni. Ha a kormány úgy tesz, mintha nem fertőzné korrupció, akkor hülyét csinál magából és hülyére veszi az amerikai kormányt. Ha intézkednek, és eljárásokat indítanak a konkrét amerikai vádak ismerete nélkül, akkor beismerik, hogy tényleg tudják, hogy kik korruptak, csak ez eddig nem zavarta őket.

Az a baj, hogy nem az amerikaiak ravaszsága hozta ilyen nehéz helyzetbe a magyar kormányt. Hanem az, hogy ennyire könnyű volt fogást találni rajtuk. Ugyanis itt tényleg korrupció van, és tényleg nem tett ellene senki.

Az USA konkrétumok nélküli vádja így jobban összezavarta a magyar kormány vezetőit, mint amikor egyértelmű bizonyítékokkal szembesítették őket saját honfitársaik. Innen látszik, hogy csak az erő számít nekik, az érvek vagy a becsület érdektelen számukra. Amíg náluk gyengébb mond nekik valamit, addig süketek vagy támadnak. Amikor náluk erősebb szól rájuk, akkor pedig semmi se jut eszükbe. Csütörtök óta, a kitiltási botrány kipattanása óta egyetlen épkézláb magyarázattal sem állt elő egyetlen kormánypárti politikus sem arról, hogy mi történik most.

Olyan helyzet alakult ki Magyarországon, hogy itthonról hiába mondja már bárki, hogy ő, vagy ő, nyilvánvalóan korrupt. Az sem számít, ha bizonyítékok is vannak. Hiába van hangfelvétel arról, hogy egy város polgármestere éppen politikai lojalitás alapján oszt trafikokat (amiket nem is lenne joga kiosztani); hiába van valakinek drágább lakása, mint amennyi pénzt egész életében legálisan megkeresett; hiába segített ügyvédként fantomcégeket; hiába mutat be valaki aktahegyeket arról, hogyan csalnak maffiahálózatok milliárdokat; hiába derül ki itthon bárkiről bármi. Magyarországon már jóideje senki sem bukhat bele itthon feltárt korrupciós ügybe. Egy külföldön megfogalmazott vád kell ahhoz, hogy az adóhatóság elnöke menekülőre fogja.

Nincs ennek köze illiberalizmushoz vagy liberalizmushoz, nincs ennek köze semmilyen ideológiához sem. Ez kizárólag arról szól, hogy a magyar állam magánérdekek mentén szerveződik.

Magyarországon nem működik az igazságszolgáltatás, mert a hatalom akarata ellenében a kisujját sem mozgatja. Tartalmában erről szól a mostani amerikai intés.
Ez a gyengeség jele

Most látszik, hogy Magyarország mennyire gyenge, milyen közel van még 1989 előtti önmagához. Ha bárki korrupcióra mutatott itt az elmúlt négy évben, akkor a politikai válasz az volt, hogy ,,az ellenség szekerét tolod". Az igazságszolgáltatás válasza pedig az, hogy ,,nincs is itt bűn".

Hiába derültek ki nagyon gyanús ügyek politikai vezetőkről, a helyzetük ettől nem lett kellemetlen. Nincsenek önvédelmi rendszerek, amik pedig maradtak, azokat könnyű eltaposni vagy figyelmen kívül hagyni. Megfélemlítéssel és kedvezményekkel elég bürokratát, üzletembert, ügyészt, újságírót és ellenzéki politikust állítottak maguk mellé, hogy ne legyen következménye semminek se.

Kívülről kellett kimondani a nyilvánvalót ahhoz, hogy tétje legyen az állításnak: a magyar államigazgatásban vannak, akik lopnak. A magyar nép nem tudja megvédeni magát a hatalmi túlkapásokkal szemben, ehhez gyenge a hazai demokrácia.

Magyarországnak nincsenek már barátai és ettől egyre kiszolgáltatottabb, látszik, hogy Moszkvából és Washingtonból is packáznak vele. Az elmúlt 25 évben szerzett szövetségeseit elidegenítette magától, kelet felől pedig uralkodni akarnak rajta, másféle kapcsolatot arrafelé el sem tudnak képzelni.

Magyarország annyira korrupt, hogy már képtelen korrigálni a hibáit. Ha nem lenne mindent elemésztő a lopás kultúrája a hatalmon lévők körében, akkor nem állhatna le az államigazgatás, ha két egykori kollégiumi barát összeveszik. Akkor nem tudná az Egyesült Államok kormánya egy titokban hozott, hat embert érintő intézkedéssel teljesen összezavarni a teljes magyar politikai vezetést, akik egy hete csak annyit képesek mormogni, hogy ,,nem tudom, nem tudom". Akkor nem tudná Oroszország vasmarokkal kézben tartani őket néhány milliárd dollár ígéretével.

Sajnos ez kívülről sokkal jobban látszik, mint belülről. Látják kívülről, hogy mennyire könnyen zsarolhatók az ország vezetői. Akik választóiknak mítoszokat, meséket hazudnak a valóság leplezésére. A miniszterelnök visszatérő nagy mítosza, hogy Magyarország egyre erősebb. Ám ennek éppen az ellenkezője igaz. Egy erős ország képes bebizonyítani igazát, ha hamis vád éri; vagy van ereje javítani, ha rossz irányba mennek a dolgok.

A mostani Magyarország vezetőinek arra sincs bátorságuk, hogy egy egyszerű igen - nem kérdésre válaszoljanak. Futnak végig a Parlament folyosóin, ügyvédekkel üzengetnek, bólogató báboknak hazudoznak.

http://444.hu/2014/10/23/konnyu-a-magyar-kormanyt-kivulrol-szivatni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 568
  • e Hét: 907
  • e Hónap: 4652
  • e Év: 158148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.