Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Kecskesajttal sült friss füge
  2014-10-24 23:54:46, péntek
 
  Kecskesajttal sült friss füge

Hozzávalók:

12 db érett, de kemény húsú friss füge
12 dkg kecskesajt
1/2 dl olívaolaj
frissen őrölt bors
2 db rozsos mini bagett vagy kifli

Elkészítés:

A fügéket megmossuk, leszárítjuk, hosszában négy részt bevágjuk, de nem vágjuk teljesen át, majd kicsit szétnyitjuk, egy kis darabka kecskesajtot nyomunk bele,





és ha az összes fügét megtöltöttük, sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk.

Meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk frissen őrölt borssal, és 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

Közben a rozsos mini bagettet vagy kiflit éles késsel félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és serpenyőben, szárazon mindkét oldalukat megpirítjuk.

Tálaláskor 3-3 töltött fügét tányérra teszünk, pirított bagett- vagy kifliszeleteket teszünk mellé, és körbelocsoljuk a sült zsiradékkal.





Forrón kínáljuk.

Megjegyzés:

A kecskesajt ízlésünknek megfelelően lehet, nemes penésszel, rúzzsal érő is. Ha aszalt fügéből készítjük ezt az ételt, az aszalt fügét vágjuk félbe, tegyünk bele egy kicsi darabka sajtot, csavarjuk 1 szelet baconbe, és sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 180 fokos sütőben süssük pirosra.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Diós halpástétom
  2014-10-24 23:50:58, péntek
 
  Diós halpástétom

Hozzávalók:

1 doboz olajos szardínia
1 csokor újhagyma
1 evőkanál vaj
2 evőkanál darált dió
1 evőkanál paradicsompüré


Elkészítés:

A szardínia olajos levét leöntjük, a halat villával összetörjük. Az újhagymát apróra vágjuk, és a vajon megpároljuk. Levesszük a tűzről, összekeverjük a hallal, a dióval, a paradicsompürével, és ízlés szerint sózzuk.

Hidegen, vajas vagy pirítós kenyérrel fogyasztjuk.

Megjegyzés:

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Friss fügés-szilvás rétes
  2014-10-24 23:49:34, péntek
 
  Friss fügés-szilvás rétes

Hozzávalók:

3 rúdhoz:
1 csomag réteslap (6 lapos)
Vénusz olaj a lapok megkenéséhez
kb. 15 dkg darált mandulával/dióval kevert pirított zsemlemorzsa a lapok megszórásához
kb. 15 dkg barna porcukor
fahéj ízlés szerinti mennyiségben
10 szem érett friss füge
10 szem szilva
vaníliás cukor a kész rétes meghintéséhez

Elkészítés:

A megtisztított gyümölcsöket kb. 1 cm-es kockákra darabolom. A darált mandulát/diót a zsemlemorzsával együtt kevés olajon világosra pirítom, majd hozzáadom a cukrot és a fahéjat, alaposan összekeverem. A réteslapokat kettesével használom, konyharuhára terítem az első lapot, olajjal alaposan megkenem (nem csupán a széleket!), ráfektetem a 2. réteslapot, az elsőhöz hasonlóan megkenem, majd a hosszabb oldalától indulva kb. 1/3 részig meghintem a zsemlemorzsás keverékkel úgy, hogy a széleken kb. 2,5 cm-t szabadon hagyok. A füge és szilvakockák harmadát a morzsás csíkra terítem, a konyharuha segítségével szorosan feltekerem, a kész rudat még egyszer átkenem olajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. A másik két rúd esetében ugyanígy járok el. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt ropogós-arany színűre sütöm. Még melegen meghintem vaníliás cukorral, langyosan szeletelem.





Megjegyzés:

A számos hazai kertben mostanában beérő füge remek alapanyag, a rafinált ízélményhez a szilva és a kissé karamelles ízhatású pirított diós/mandulás morzsa-barna cukor elegye járul hozzá. Nagyon hamar elkészül, remek, könnyű desszert!

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Rozmaringos sertéstekercs almás savanyú káposztával
  2014-10-24 23:47:13, péntek
 
  Rozmaringos sertéstekercs almás savanyú káposztával

Hozzávalók:

60 dkg sertéskaraj
40 dkg savanyú káposzta
3 db alma
1 szál friss rozmaring
1 póréhagyma

bors
cukor
1 dl fehérbor

Elkészítés:

A húsból nyitott szeleteket vágunk, kiklopfoljuk. A friss rozmaringot leszedjük a száráról, összevágjuk, beletesszük a húsba a felvágott póréhagymával együtt, végül felgöngyöljük. Összeköthetjük póréhagymával vagy fogpiszkálóval. Sózzuk, borsozzuk, majd nem túl gyorsan megsütjük.

Cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a káposztát és az almát, felöntjük a borral, megpároljuk. A húst felszeleteljük. Középre tesszük a káposztát, rá a húst, póréval díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Heverika küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Szőlős csirkeragu
  2014-10-24 23:45:57, péntek
 
  Szőlős csirkeragu

Hozzávalók 4 személyre:

2 db csirkemell
1 fej lilahagyma
1/2 kg szőlő /leszemezve/
1-1,5 dl bor

bors
vaj

Elkészítés:

A vajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, megforgatjuk benne a kockára vagy csíkokra vágott csirkemellet, és megsózzuk. Beleöntjük a /lehetőleg kimagozott/ szőlőt, majd fakanállal összenyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön. A bort ráöntjük, alacsony fokon puhára pároljuk. Mielőtt kész, a maradék szőlőt is mellétesszük, egy rottyanás, és kész!
Isteni hozzá a krumplipüré, de a petrezselymes és a sült krumli is finom hozzá. Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Megjegyzés:

A receptet Kiss Krisztina küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Habart tojással rakott pirítós
  2014-10-24 23:39:10, péntek
 
  Habart tojással rakott pirítós

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg paradicsom, paprika vagy más zöldféle, ízlés szerint
8 szelet szendvicskenyér
8 tojás
2 dl tejszín
15 dkg szeletelt bacon
5 dkg vaj

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, félretesszük. A kenyérszeletek héját levágjuk, belét átlósan kettévágjuk.

A tojásokat hőálló tálba ütjük, és felverjük a tejszínnel, sóval. Kisebb lábasban vizet teszünk fel forrni. Amíg a víz felforr, ropogósra sütjük a szalonnaszeleteket, és ízlés szerint megsüthetjük a zöldségeket is. Amikor forr a víz, kis lángra vesszük, és rátesszük a hőálló tálat, amiben a felvert tojás van. Folytonosan, gyorsan kevergetjük habverővel, amíg félkemény, krémes állagú lesz. Ekkor levesszük. Megpirítjuk a kenyérszeleteket. Vékonyan megkenjük vajjal, majd rétegezve felépítjük a tornyokat: pirítós kenyér, sült szalonna, tojás. Tányérra tesszük, mellé halmozzuk a sült vagy nyers zöldségeket.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 995 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Békés álmokat!
  2014-10-24 00:27:43, péntek
 
  Kedves Mindannyiotoknak!



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 343 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1454
  • e Hét: 4326
  • e Hónap: 9364
  • e Év: 139071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.