Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Vegyes érzések kavarogtak bennem annak kapcsán, hogy tegnap
  2014-10-27 17:24:17, hétfő
 
  Puzsér Róbert


Vegyes érzések kavarogtak bennem annak kapcsán, hogy tegnap este Demszkyvel közösen tüntettem. Budapest húsz éven át regnáló főpolgármestere a Kádár-rendszer végnapjaiban a tegnapinál lényegesen rizikósabb demonstrációkon kóstolt bele a politikába, csak hogy Anakin Skywalkerből vérbeli Darth Vaderré válva a 2006-os rendőrroham legfőbb pribékjét, Gergényit szolgálataiért Pro Urbe díjjal tüntesse ki. Demszky tegnap a halott nagyúr kísérteteként tért vissza, ezzel hiteltelenítve az egykori bajtársa ellen szervezett demonstrációt.

Mi tagadás, kurvára zavar, hogy a korrupt és alkalmatlan balliberális pártok rég leszerepelt ikonjai mindenre rá próbálnak telepedni, amitől az egykoriakhoz hasonlóan jól fizető, kényelmes politikai állásokat remélnek, ugyanakkor bevallom, tegnap este megnyugtató érzés volt, hogy se Gergényi, se Gyurcsány nincs már olyan pozícióban, ahonnan jelvény nélküli rendőrterroristákat uszíthatnának a demonstráció résztvevőire.

Nekem nem a Fidesszel van bajom. A politikai garnitúra az, ami rothadt, aljas és hazug. Nincs különbség és nincs választás. Orbán és Gyurcsány ugyanannak a végletekig leértékelődött érmének a két oldala. Ne feledjük el, hogy ezt a mocsok sarcot is először az MSZP próbálta bevezetni, csak akkor még létezett ellenzék, amelyik nem a Kajmán-szigeteken nyalogatta a sebeit az egymást követő választási vereségek után. A sajtószabadság se fájt soha az úgynevezett baloldalnak, ha éppen ők szüntettek meg műsorokat és lehetetlenítettek el újságírókat. Az ő uralmuk idején is általános volt a rablás és a korrupció, csak nekik nem volt kétharmaduk, úgyhogy az akkor még nem tudott olyan nagyüzemi méretekben zajlani, mint most.

A front nem a bal- és a jobboldal, hanem a politikusok kasztja és a társadalom között húzódik. Tegnap este áttörtük az ellenség vonalait. Jöhet válaszul bármekkora Békemenet, megadóztathatják akár az anyatejet, tegnap végre nem a politikai szekták és túlmozgásos híveik alkották az utcai tömeget, hanem az interneten szerveződő szabad polgárok sokasága. Ez pedig nagyon rossz hír a Parlamentben ülő vagy oda vágyakozó szociopatáknak. Ők is jól láthatják, hogy lassan megszületik az az erő, amely ellensúlyt képez majd a féktelen harácsolásukkal és a sötét, mérgező létezésükkel szemben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz most nem kér a Békemenetből
  2014-10-27 17:00:45, hétfő
 
  A Fidesz most nem kér a Békemenetből

2014. október 27.

MLF
Nem lesz Békemenet, miután a fideszes vezetők megkérték a szervezőket, hogy most ne szervezkedjenek, mert nem akarnak konfrontálódni a netadóra érzékeny fiatal rétegekkel. Rogán Antal pedig ugyanekkor benyújtotta a netadóra vonatkozó módosító indítványát, és azt állítja, hogy ebből a kistelepülésekre vezetik majd be az internetet.


Külön kérte a Fidesz vezetősége a Békemenet szervezőit, ezen belül Bencsik Andrást, hogy a most tervezett kormány melletti tüntetést ne tartsák meg - értesült a hvg.hu egy kormányzati, és egy magasrangú fideszes forrásból. A kormánypárti politikus szerint a Békemenet szervezői belátóak voltak a kéréssel szemben. Lesz még alkalom, amikor valóban szükség lesz a békemenetesek támogatására, de ez most nem az - fogalmazott a magas rangú kormányzati forrás.

Ezzel a politikus arra utalt, hogy a békemenetnek a jelenlegi diplomáciai helyzetben rossz üzenete lenne, és azt a benyomást keltené, hogy megrendült a miniszterelnök vagy a kabinet pozíciója. Márpedig forrásunk szerint egy hosszú és építkező tárgyalássorozatba akarnak kezdeni az amerikaiakkal, ahol a kormány nem akar olyan látszatot kelteni, hogy meggyengült a pozíciója.

Fideszes forrásunk ugyanakkor úgy vélekedett, hogy a három megnyert választás éppen elég erődemonstráció, az aktivistákat is kifárasztotta, ezért nincs szükség egy újabbra.

Ugyanakkor több fideszes politikus is arról beszélt a hvg.hu-nak, hogy az internetadó kommunikációját az első perctől elrontotta az NGM, ezzel magyarázták a vasárnapi tüntetést. A politikusok azt mondták, meglepte őket a résztvevők magas létszáma, többen minimum 30 ezerre becsülték a tüntetőket, és volt, aki úgy vélekedett, hogy a netadóval felbosszantottak egy olyan fiatal generációt, amely eddig egyáltalán nem foglalkozott politikával, így a kormány tevékenységéről sem volt eddig véleménye.

Magas rangú kormányzati forrásunk szerint a Békemenet mozgósítása azért is hibás döntés lenne, mert szembeállítaná a kormány melletti elkötelezett híveket ezzel a réteggel.

Rogán Antal frakcióvezető a hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy beterjesztette azt a módosító javaslatot, amely magánszemély-előfizetésenként 700 forintban, vállalkozók esetében 5000 forintban maximálná az adó mértékét, és a törvényben kikötik, hogy azt nem a fogyasztók, hanem a szolgáltatók fizetnék. Rogán szerint azért van szükség az internetadóra, mert a következő években, 2018-ig kormányzati és uniós támogatásból minden településre eljuttatnák a szélessávú netkapcsolatot, tehát a szolgáltatók előfizetői tábora állami támogatásból növekedne és szerinte ezzel együtt a cégek profitja is.

A Fidesz frakcióvezetője azt hangsúlyozta, hogy a négy legnagyobb távközlési cégnek tavaly 70 milliárd forint volt a profitja. Rogán szerint további pontosítások várhatók az adócsomagban november 18-ig, amikor szavaz az országgyűlés, ami fideszes forrásaink szerint az internetadó további felpuhítását jelentheti majd. Rogán a tájékoztatón a további módosításokról nem kívánt további részletekbe bocsátkozni.


http://m.hvg.hu/itthon/20141027_bekemenet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az indoklás szerint azért, mert túl sokan autóznak olcsón
  2014-10-27 16:55:26, hétfő
 
  Drágul a zöld üzemanyag

Szeged - 2010 óta hatodik alkalommal emeli a kormány az üzemanyagok jövedéki adóját, ezúttal a CNG drágul 2015 januárjától. Az indoklás szerint azért, mert túl sokan autóznak olcsón.

Segesvári Csaba - Délmagyarország napilap - 2014.10.27. 06:44

28 forinttal növeli normál köbméterenként az autózásra használt sűrített földgáz (CNG) jövedéki adóját a kormány 2015. január elsejétől - derül ki a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által benyújtott adótervezetből. A cngport.hu szerint 1 köbméter gáz körülbelül 0,7 kilogramm CNG-nek felel meg, így az adóemelés 20 forint körüli lehet. Érdekesség, hogy Fidesz-kormány megválasztása előtt még a jövedéki adó törlése miatt csökkent a CNG ára.

5-ször drágította a Fidesz az üzemanyagokat

A Fidesz-kormány 2010 óta eddig 5 alkalommal emelte az üzemanyagok jövedéki adóját. 2011. augusztusban 40 forinttal nőtt a bioetanol, novemberben 13 forinttal a gázolaj jövedéki adója. 2012-ben a bioetanol újabb 30 forinttal drágult, Matolcsy György javaslatára 2013 januárjában és májusában 50-50 százalékkal növelték az autógáz (LPG) jövedéki adóját. A CNG adóztatása immár a 6. üzemanyagár-emelés a sorban.
A környezetbarát üzemanyag terjedése Európában megállíthatatlan, a föld- és biogázzal közlekedők európai egyesülete (NGVA Europe) szerint a CNG-értékesítés 2008 óta 62 százalékkal nőtt, köszönhetően annak, hogy a sűrített földgáz jóval olcsóbb, mint a benzin, a gázolaj vagy az LPG. Szegeden jelenleg egy kilogramm CNG-ért 289 forintot kérnek. Hogy az árakat össze tudjuk hasonlítani, jó tudni, az autók ugyanannyit fogyasztanak gázolajból (liter), mint CNG-ből (kilogramm).

Az NGVA Europe adata szerint Magyarországon közel 5200 CNG-s jármű üzemel, Szegeden sem ritkák a sűrített földgázt használó autók, buszok. Utóbbiból a Tisza Volán Zrt. 1997-ben 2, 1999-ben 15 autóbuszt üzemeltetett, 2005-ben pedig ez a szám 42-re nőtt. Az autóbuszok a szegedi és a helyközi közlekedésében vesznek részt, nagymértékben javítva a város levegőjének tisztaságát. Az adóemelés a busztársaságokat nem érinti, a törvény szövege szerint a többletterhet csak az autósokra szabták.

Sűrített földgázkút a Vásárhelyi Pál utcán. Újabb forintokat vesznek ki az autósok zsebéből. Fotó: Segesvári Csaba
Sűrített földgázkút a Vásárhelyi Pál utcán. Újabb forintokat vesznek ki az autósok zsebéből. Fotó: Segesvári Csaba

Hogy miért döntött a kormány az adóemelés mellett? A hivatalos magyarázat szerint ,,a nem kívánt átterelődési hatások megakadályozása érdekében pozitív adómértéket határoz meg a Javaslat az üzemanyagcélú cseppfolyós földgázra (CNG), valamint ezeken túl jogalkalmazást segítő korrekciókat is tartalmaz". Vagyis a kormány látja, hogy egyre többen fordulnak az olcsóbb üzemanyag felé, így a benzinen, gázolajon elszenvedett veszteséget a CNG adóztatásával pótolja.

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/dragul_a_zold_uzemanyag/2403729/?utm_source= napi%2Bhirlevel&utm_medium=e-mail&utm_campaign=napi%2Bmegyei%2Bhirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Figyelem! Mindjárt bármi történik!
  2014-10-27 16:27:00, hétfő
 
 
2014. okt 27.
Figyelem! Mindjárt bármi történik!
írta: Edgar Swan

Megszületett a csattanós válasz a tegnapi tüntetésre.

Bencsik András kitépett faroktollát forgatta lehengerlő magabiztossággal, fényt gyújtva a sötét éjszakában.

Hogy igazát bizonyítsa, tudása gyöngyeit két marokkal szórta közénk, érdemtelen disznók elé.

Kezdetnek tisztázta, hogy az USA nem a barátunk, ellenben háborút akar. Ez abból is jól látszik, hogy 1956-ban nem védte meg országunkat a szovjet tankoktól.

Csöndesen jelezném: Putyin (akit nagyon szeretünk mostanság) NEM a kártékony USA követe, 1956-ban NEM kimondottan amerikai tankok vonultak be az országba. Orbán Viktor a daliás időkben NEM azt ordította, hogy "Amcsik haza!" Nekem úgy rémlik, akkor a ruszkikat nem szerette, de ez mára elmúlt neki. Szóval kicsit zűr van a mondanivalóban.

Az is kiderül a remek írásból, hogy a gonoszdi USA érdekeinek tesz keresztbe az önállósodási törekvésektől forrongó magyar nép. Az lenne a kérdésem, kitől óhajtunk önállósodni? Amennyire mi, vidékiek tudjuk, nem tartozunk az Egyesült Államokhoz. Az USA érdeke ebben az esetben az Unió egyben tartása, amit mi heroikusan veszélyeztetünk? Vagy az USA maga az Unió? Hogy van ez, kérem szépen?

Van kedvenc mondatom, ezt ki is emelem. Zsenitől tanulni soha nem szégyen.

"Ami Magyarországot illeti: az Orbán-kormányt a történelmi jelentőségű társadalmi beágyazottsága miatt sem most, sem később nem lehet leváltani."

Hogy mi történt? Már most biztosan tudható, hogy az Orbán-kormányt a büdös életben nem lehet leváltani? Később sem? Soha? Aztán meg miért nem? Demokráciákban az úgy szokott lenni, hogy amennyiben egy kormány méltatlanná válik a feladatra, a nép leváltja. Diktatúrákban meg úgy szokott lenni, hogy a rossz kormányt a nép elzavarja. Olyan kormány még soha, sehol nem volt, amit így, vagy úgy ne lehetett volna megfosztani a hatalmától.

Kedves dolog már most leszögezni, hogy Orbánt csak az árulóvá vált belső ellenzék foszthatja meg hatalmától. Eleve is kedves dolog leárulózni bárkit, aki nem feltétlen híve a miniszterek elnökének, mert estleg hibásnak érzi a folyamatokat. Komolyan! Az korrekt és igaz érv, hogy az árulásra az USA által kirobbantott, "úgynevezett" korrupciós botrány jó példa.

A gond csak az, hogy nem mindenki hülye ebben az országban. A többség képes használni az agyát, akár önállóan is. A Fidesz szavazók is! Akár még arra is gondolhat ez a gondolkodó többség, hogy a korrupciós botrány rohadtul nem "úgynevezett", hanem kőkemény valóság. Ráadásul nem most kezdődött és nem ez az egyetlen eset történt. Az USA nem robbantott ki semmit. Jelezték a kormánynak, hogy bizonyos - kormányközeli - személyeket nem engednek be az országukba. Hogy ez kiszivárgott és felbőszített annyi embert, az nem véletlen. A kiszivárogtató miben reménykedett? Hogy hadat üzenünk az USA-nak, féktelen haragunkban, amiért igaztalan vádakkal illeti szeretett kormányunkat? Ha így volt, ez nem jött be.

Az USA-ra való mutogatás helyett célszerű lenne a nagyszerű kormánynak átlátható módon kivizsgáltatni az esetet (ha már lendületbe jöttek, esetleg a többit is) és tájékoztatni a lakosságot. Tudom, eddig jól működött a :"Ha bűncselekményről van tudomása, kötelessége jelenteni a megfelelő szerveknek!", hiszen a "megfelelő szervek" farokfelvágva rohantak házkutatást tartani a feljelentőnél, miközben a feljelentés tárgyával nem foglalkoztak. Ha történt is feljelentés a nyomozó szervek részéről, az ügyészségen túl alig jutott. Biztos ami biztos alapon a törvényeket folyamatos gyurmázással olyanná alakította a kormány, hogy bármi, minden elkenhető és jogilag igazolható legyen. Innentől kezdve minimum cinikus dolog követelni az USA-tól, hogy azonnal nevezze meg a bűnösöket, ugyanis az USA nagy ívben tesz a követelőzésre, nem dolga a magyar hatóságok helyett nyomozást végezni, plusz (állításuk szerint) már évek óta, több ízben jelezte a kormánynak és hatóságoknak a problémákat, felajánlotta a segítségét azok feltárásában és a most kitiltott, kormányközeli személyek névsorát is közölték. Tudom én, hogy nem könnyű észben tartani ezeket az eseteket. Gulyás Gergely például egy naívát meghazudtoló, elkerekedett szemű csodálkozó fenomén, amikor megtudta (egy riportertől), hogy a parlagfű irtására felajánlott adószázalékot irodabútorokra és autó vásárlásokra költötte a minisztérium. Ha a kormány esetleg nem tudja követni a tulajdon ballépéseit, szívesen segítünk, csak szóljanak.

Ettől függetlenül, a tervezett internet-adó elleni tüntetésnek nem sok köze volt ahhoz, hogy az USA sunyi módon le akarja rohanni kicsiny, ám bátor országunkat.

A feszültség a társadalomban folyamatosan növekszik. Sokan, Fidesz és nem-Fidesz szavazók érzik egyre pocsékabbul magukat, mert semennyi hazugság, torzított statisztika sem képes elfedni a tényeket a végtelenségig. Az internet sokaknak (nekem is) a szabadság egyfajta megnyilvánulása. A felháborodás jogos és érthető, felesleges az USA-ra, a belső árulókra, vagy a bantu varázslókra kenni. Ha a kormány nem változtat a politikáján, ha továbbra is a harci retorikában merül ki a kommunikáció, ha nem kezd érezhetően javulni az ország helyzete, hamarosan el fog jönni az az idő, amikor már azért is százezrek vonulnak az utcára, mert felemelték a rózsaszínű vietnami papucs adóját. Ha egy edényben túl nagy a nyomás, az utat tör, vagy szétrepeszti az edényt.

Amikor árulót kiáltanak, ne felejtsék el: a tegnapi tüntetésen sok Fidesz szavazó is részt vett, élve azon jogukkal, hogy kifejezzék nemtetszésüket a kormánnyal szemben. Mert van joga a Fidesz szavazónak is tiltakozni, a Fidesz ellen szavazónak is, meg mindenkinek, aki ebben az országban él. Ez nem árulás, csak természetes felismerése annak, hogy nem jó irányba haladunk. Nem jelenti azt, hogy holnap az MSZP-t óhajtja a nép kormányra segíteni, hanem azt jelenti: baj van, elégedetlenség van és változtatni kell. Sürgősen.

A Békemenet nagyon hasznos dolog. Sok idős embernek nyílik módja sétálni a friss levegőn, beszélgetni a régi szép időkről, megmozgatni az öreg csontokat. De legyünk korrektek! Semmi óriás plakát, sem reklám, fizetett hirdetés, az ingyenes önkormányzati lapokban terjesztett propaganda! Ne szervezzenek busz-karavánokat, ne hozzanak külföldi vendég-hadakat, ne utasítsanak közmunkásokat, kiszolgáltatott munkavállalókat a részvételre. Tessék szépen meghirdetni a neten (az még ingyen van, ha nem számoljuk az előfizetési díjat, a 27%-os ÁFA-val, amit a már busásan adóztatott keresetünkből fizetünk), aztán menjen mindenki saját erőből, akit a békevágy hajt. A "szeretet és összefogás ereje" elég kell legyen a tömegek megmozdításához, amivel kétségtelenül ki akarnak valamit fejezni. Ha kiderül, mit is fejeznének ki, árulják el nekünk, tudatlanoknak is!

Addig is érdeklődve várom a "bármi" megtörténtét.

Hupsz, elnézést kérek. Véletlenül rossz fotót töltöttem fel, de rohannom kell, nincs már időm korrigálni.

http://m.cdn.blog.hu/or/orditok/image/hopp.jpg

http://orditok.blog.hu/2014/10/27/figyelem_mindjart_barmi_tortenik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megnyúzzák a cafeteriát – csúnyán ráfizethetünk 2015-b
  2014-10-27 16:22:10, hétfő
 
  Megnyúzzák a cafeteriát - csúnyán ráfizethetünk 2015-ben

A dolgozókra hárítják majd a cafeteria megemelt adóját a munkáltatók - ezt állította az egyik legnagyobb munkaügyi tanácsadó cég az RTL Klub híradójának. Mint mondták, a nagyobb vállalatok már valószínűleg hetekkel ezelőtt döntöttek a jövő évi juttatásokról, és azon a kormány új adótervei ellenére sem változtatnak.

Akik a maximumot kapják, idén még 8000 forint értékű utalványt visznek haza havonta. Jövőre ők is kevesebbet kapnak: legfeljebb 7100 forintot, ha a parlament megszavazza Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter javaslatát, és a munkáltatójuk áthárítja rájuk az adóemelést.

A legnépszerűbb cafeteria az étkezési utalvány, egyelőre több mint kétmillió dolgozó kapja. A KSH adatai szerint 2014-ben utalvánnyal rekordösszeget költöttek az emberek, a forgalom a 140-150 milliárd forintot is elérheti az év végére.

Egy átlag munkavállalónak bruttó 25 ezer forint béren kívüli juttatást adnak havonta. Ebből egyelőre 37,5 % az adó, vagyis a dolgozó nettó 18 423 forintot vihet haza. Jövőre, ha több mint 51 %-ra emelik az adót, csak 16 538 forint cafeteria jár majd, ami nettó majdnem kétezer forinttal kevesebb - számolta ki az RTL Klub híradója.

Puskelyné Király Ágnes, a Top Cafeteria ügyvezetője a csatornának azt mondta, a cégek a többletterhet valószínűleg a dolgozókra hárítják majd. A vállalatok többségénél ugyanis már szeptembertől jóvá hagyták, hogy mekkora keretből gazdálkodhatnak jövőre.

A kormány által tervezett 51,17 % adó az Erzsébet utalványt, a SZÉP kártyát, a helyi tömegközlekedési bérleteket és az egészségpénztári befizetéseket érintené. Jövőre jobban jár, aki lakás-cafeteriát, Kultúra utalványt kér, vagy bölcsődei szolgáltatásra kér támogatást - ezek ugyanis adómentesek maradnak.


- See more at: http://www.168ora.hu/itthon/cafeteria-adoemeles-fidesz-dolgozo-ado-131648.html?pr int=1#sthash.iVYC0bJZ.dpuf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánéknak van okuk aggódni
  2014-10-27 16:13:43, hétfő
 
 
Orbánéknak van okuk aggódni


Az írás a Népszabadság 2014. 10. 27. számában jelent meg.


Csuhaj Ildikó - Lencsés Károly
Népszabadság

Súlyos válságról beszélnek a miniszterek, és úgy tűnik, okkal tartanak az USA elszántságától. Informátoraink szerint ugyanis Washingtonban "rendszerszintű problémát látnak" a magyarországi korrupcióval kapcsolatban, és fogytán a bizalmuk.
hirdetés

Szinte biztos, hogy az amerikaiak szívesebben látnák, ha egy Bajnai Gordon-féle személy állna Magyarország élén, és nem Orbán Viktornak hívnák a miniszterelnököt - mondták munkatársunknak ismert fideszes politikusok. Hozzátették: ,,Vannak félelmeink."

Emlékeztettek a cseh esetre, amelyet a magyar-amerikai viszony mélypontra zuhanását elemző Atv.hu cikke is példaként említ: ,,az Egyesült Államok, látva, hogy Magyarországon nincs ellenzék, belépett a magyar belpolitikába, és egy csali korrupciós üggyel közéleti szereplőket húzhatott csőbe. Ilyenre és ehhez hasonlóra például tavaly Csehországban, az amúgy addig népszerű Petr Necas kormánya idején kerülhetett sor.
André Goodfriend
André Goodfriend
Teknős Miklós / Népszabadság



A cseh sajtóban mindössze találgatások születtek arról, hogy a temelíni atomerőmű 2. és 3. blokkjának mintegy 3000 milliárd forintos megépítése mekkora, a politikára is ható "lobbierőt" mozgatott meg. Ám forrásaink - félelmeik ellenére - azt gondolják, politikai eszközökkel Orbán Viktort a második kétharmaddal megnyert parlamenti választás után nem lehet elmozdítani, a korrupciós vád pedig, amely az amerikai állítás szerint a legmagasabb szinten levő kormányzati tisztviselőket is érint, a miniszterelnök személyéig nem ér el.

Mindazonáltal - ahogyan arról már írtunk - zárt ajtók mögött Orbán Viktor is úgy értékelte a helyzetet, hogy ,,az ügy komoly", miniszterei szintén ,,súlyos válságról" beszélnek, mely jó esetben ,,zéró végösszegű játszma lehet". André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivő nyilvános szereplései, kijelentései jelzik: Amerika elszánt, és előre meghatározott politikai és kommunikációs terv szerint végig is viszi az ügyet.

Az elmozdulás a magyar fél részéről már érzékelhető, akkor is, ha nyilvánosan arról beszélnek, hogy nem tudják, mi az amerikai ,,elváráslista". Goodfriend viszont már többször elmondta, hogy még mindig napirenden vannak azok az amerikai aggályok, amelyeket Hillary Clinton korábbi külügyminiszter 2011-es budapesti látogatásán a magyar kormánnyal ismertetett: ezek a korrupció mellett a civil társadalom elleni fellépéssel és az egyházak jogfosztásával kapcsolatosak.

Tegnap Gulyás Gergely, a parlamenti törvényalkotási bizottság fideszes elnöke az ATV Szabad szemmel című műsorában már önkritikát gyakorolt, és elismerte: az egyházi törvény valóban nem segítette a magyar-amerikai kapcsolatok alakulását, ,,és van abban igazság, hogy érdemes átgondolni a módosítást". A politikus be is jelentette, hogy Trócsányi László igazságügy-miniszter a módosítást hamarosan ki is fogja dolgozni.


Az egyelőre nyitott kérdés, hogy a kormány milyen más gesztust tenne Washingtonnak. Egy magas rangú fideszes politikus - hangsúlyozva, hogy ilyen hivatalos szándékról nem tud - azt mondta: e bizalomvesztéses helyzetben jó döntésnek tartaná, ha a miniszterelnök felkérné a köztudottan atlantista Martonyi Jánost, hogy mint kormánymegbízott kezdeményezzen párbeszédet az amerikai féllel a kapcsolatok rendezése érdekében.

Szijjártó Péter külügyminiszternek nem okozna presztízsveszteséget, ha Orbán Viktor az amerikaiak bizalmát mindvégig élvező volt külügyminiszterre szignálná a diplomáciai válságkezelést az Egyesült Államokkal, és akkor valóban a keleti nyitásra koncentrálhatna.
Fogy a bizalom

Súlyos bizalomhiány jellemezheti az amerikai-magyar kapcsolatokat, vélhetően ezért nem kíván Washington az Egyesült Államokból kitiltott személyekről további információkat átadni - vélik a titkosszolgálatok tevékenységét jól ismerő forrásaink. Informátoraink szerint a tengerentúliak rendszerszintű problémát látnak, mivel a hazai hatóságok csak meglehetősen szűk keretek között hajlandók fellépni a korrupció ellen.

Mi több, bizonyos körök esetében egyáltalán nem tesznek semmit. André Goodfriend, az Egyesült Államok ideiglenes ügyvivője korábban említette például a trafikmutyit vagy a Horváth András volt adóhivatali tisztviselő által nyilvánosságra hozott áfacsalási ügyeket. Forrásaink mindazonáltal nem zárják ki azt sem - bár ezt a feltételezést szeretnék inkább fikciónak tekinteni -, hogy az Egyesült Államokból érkeztek korábban jelzések, de a magyar illetékesek nem tettek semmit, esetleg csak a végrehajtás szintjén vizsgálódtak, a döntéshozókra nem terjedt ki az eljárás.

Washington aggályai annyiban mindenképpen megalapozottak - vélik -, hogy vannak olyan sajátos ügyek, amelyek itthon egyszerűen elhalnak. Emlékeztettek például a fideszes Rogán Antal elleni vagyonosodási vizsgálatra, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rekordgyorsasággal - és természetesen érdemi megállapítások nélkül - zárt le. A Magyarország iránti bizalmat az sem erősíti - tették hozzá -, hogy a parlament szakbizottsága Szijjártó Péter ingatlanvásárlása kapcsán még vagyonnyilatkozati eljárás elrendelését sem tartotta indokoltnak.


Mellesleg - informátoraink álláspontja szerint - egyetlen civilizált országban sem lehet magyarázat egy politikus gazdagodására az, hogy sikeres tőzsdei műveleteket hajtott végre, mert ez felveti a bennfentes kereskedelem gyanúját. Vagyis azt, hogy mások számára hozzáférhetetlen belső információk birtokában döntött például határidős devizaügyletekről, részvények megvásárlásáról vagy eladásáról, ami mindenütt súlyos bűncselekmény.

A bizalmat nyilván az sem erősíti - hangsúlyozták -, hogy a vagyonosodási vizsgálatot annak a NAV-nak kell lefolytatnia, amelyet a miniszterelnök jó embere vezet, s ő egyelőre nem cáfolta, hogy rajta lenne a washingtoni tiltólistán. Mindemellett a Washington és Budapest közötti viszony a hírszerző, illetve bűnüldöző szervek együttműködését is befolyásolja - tudtuk meg névtelenséget kérő szakértőktől.

Az első Orbán-kormány idején a kapcsolat szintén nem volt felhőtlen, és emiatt az információcsere is akadozott. Forrásaink állítják: később amerikai részről már nem tapasztaltak semmilyen fenntartást, most viszont úgy tűnik, hogy minden korábbinál nagyobb a baj. Normális esetben az egymással baráti kapcsolatban álló - például ugyanazon szövetségi rendszerben részes - államok egészen másként járnak el, ha partnerük területén elkövetett bűncselekményre utaló adat birtokába kerülnek.

Miként arra forrásaink rámutatnak, ilyen esetekben a társszervek kapcsolatba lépnek egymással, és az érintett fél rendelkezésére bocsátják az összes elérhető információt. Most viszont a sajtóhírek alapján is egyértelmű, hogy nem ez történik, aminek nem kis részben politikai okai lehetnek: a demokrácia alapértékei iránt egyre kevésbé elkötelezett magyar kormány iránti bizalom a mélypontra csökkent.

Mindezt tetézte a folyamatos átszervezés - tartják -, hiszen a korrupció mértéke már nemzetbiztonsági kockázatot jelent, miközben a belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési szervezet - a Nemzeti Védelmi Szolgálat - mellett a belügyminiszter közvetlen alárendeltségébe került az Alkotmányvédelmi Hivatal is. Tehát minden egy kézbe került, a külső - parlamenti - kontroll pedig meglehetősen korlátozottan érvényesül.

Felvetették emellett azt is, hogy különösen hangzik Orbán Viktor megállapítása, amely szerint ,,Magyarország jogállam", ahol ,,bizonyíték nélkül nem lehet eljárást indítani", miközben nyilván odakint is tudják: nem egy olyan ügyben folytattak, illetve folytatnak nyomozást, amelyben jószerével semmilyen érdemi bizonyíték nem állt rendelkezésre.


http://nol.hu/belfold/orbaneknak-vannak-felelmeik-1494819
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogán azt mondja, a netadó arra kell, hogy mindenkihez eljus
  2014-10-27 15:58:59, hétfő
 
  Ez,tiszta hülye!!Az internet mindenkihez való elvitelét,vajon,hogyan is gondolta??Még a putrikba is befogják majd vezetni??Még úgyis,hogy a villanyt lopni fogják,a vezetékről??Vagy,majd,adnak hozzá,mindenkinek,ingyen számitógépet??MARHA BAROM!!


Rogán azt mondja, a netadó arra kell, hogy mindenkihez eljusson az internet

Hír24
internetadónetadóparlamentrogán antal
2014. október 27. 15:27



A Fidesz frakcióvezetője napirend előtt olyan bonyolult kommunikációs labirintust épített az internetadó köré, hogy alig jutottunk ki belőle.

Egyhavi törlesztőt visszakaphat most a Budapest Banktól! »

A netadótól hangos a mai parlamenti ülésnap. Egyrészt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy a kormány 700 forintban maximálná az internetre kiterjesztett távközlési adó felső mértékét, másrészt Rogán Antal is felszólalt.

A Fidesz frakcióvezetője napirend előtt arról beszélt, hogy:

(1) Szerinte nem a fogyasztók, hanem a nagy multicégek ellen van az internetadó:

,,Az adózásnak azt a kiterjesztését jelenti a közteherviselés jegyében, amit a nagy multinacionális cégekkel elkezdtünk az elmúlt években."

(2) Aztán bedobta a logikai csavart, miszerint a Fidesz azt reméli, hogy az internetadó az internet elterjesztését fogja segíteni, ami meg új bevételt generál majd a telekommunikációs cégeknek, ami meg majd a költségvetésnek lesz jó:

,,A Fidesz képviselő csoportja azt kéri a kormánytól, hogy ahhoz a több százmilliárdos programhoz, amit elindít az internet mindenkihez való eljuttatásáért a kormány, az ott felhasználható uniós forrásoknál ezeket a bevételeket önrészként vegye figyelembe, mert azt gondolom, hogy ezzel nemcsak az internetet juttatjuk el mindenhová, hanem ezeknek a cégeknek piacot csinálunk, akik ebből még nagyobb nyereségre tesznek szert, ennek a nyereségnek egy részét igazán befizethetnék a költségvetésbe."

http://www.hir24.hu/belfold/2014/10/27/rogan-azt-mondja-a-netado-arra-kell-hogy-m indenkihez-eljusson-az-internet/?fb_action_ids=10205229271796419&fb_action_ty pes=og.comments
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ekkor vastagbőr már nincs is.
  2014-10-27 15:55:30, hétfő
 
  Átláthatósági záradékot sürget a CÖF a civileknél

63 projektből 61-nél merült fel bűncselekmény gyanúja a Norvég Alap civil pénzeinek elosztásával kapcsolatos vizsgálatai során. A klauzula alapján az átutalások csak bankon keresztül mehetnének, és szerződés rögzítené, hogy mire lehet felhasználni a pénzt, az államot pedig ellenőrzési jog illetné meg - közölte Csizmadia László, a CÖF elnöke.

Ekkor vastagbőr már nincs is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kocsis az internetadó módosításával kapcsolatban azt mondta,
  2014-10-27 15:50:35, hétfő
 
  “Kocsis az internetadó módosításával kapcsolatban azt mondta, hogy a Fidesz “eddig mindig, minden esetben meg tudta akadályozni", hogy áthárítsák a különadókat a fogyasztókra, hiába híresztelnek bármit is az ellenzéki pártok. És miközben épp “apró darabokra verték a párt székházát", a Fidesz azon dolgozott, hogy olyan módosítót adjon be, ami “megnyugtatóan rendezi ezt a kérdést"."


— "mindig, minden esetben meg tudta akadályozni"
"mindig, minden esetben meg tudta akadályozni"
"mindig, minden esetben meg tudta akadályozni"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Pulitzer-díjjas álnemzeti relativizálja az ávos-gyilkosok,
  2014-10-27 13:25:36, hétfő
 
  A Pulitzer-díjjas álnemzeti relativizálja az ávos-gyilkosok, partizán, pufajkás terroristák rémtetteit


2014. október 27. 12:51

Az amerikai Pulitzer-díj kitüntetettje, a Magyar Nemzet főmunkatársa, Kő András sportújságíró, 58 évvel a Kossuth téri vérengzés után tudálékos cikkben fejtheti ki, hogy a Véres csütörtökön, a Kossuth téren nem haltak meg többen, mint 61-en. Ezzel szemben, egyedül a tavaly elhunyt Körömi Teréz 234 Kossuth téri áldozatot azonosított, és tette közzé sokszorosan nevüket!

A Magyarok Világszövetségének gondozásában négy kiadást ért meg Kéri Edit könyve, amely nem csak több, mint ezerre teszi a Véres csütörtökön a Himnusz éneklése közben meggyilkolt magyarok számát, hanem közli 195, a tetőről tüzelő partizán nevét is.

A magyar közéletben eluralkodott valóságos szellemi fertőt jellemzi, hogy a fősodrású, nagy példányszámú lapok, és a naponta sztárolt közszereplők egyszerűen nem vesznek tudomást semmiről, ami nem valamely párt szája íze szerint való. Így történhetett meg, hogy Kéri Edit és Körömi Teréz közlései után az amerikai liberális Pulitzer-díjjal kitüntetett Kő Andrást, aki bármennyire furcsa is, a Magyar Nemzet főmunkatársa és főfoglalkozása szerint sportújságíró, semmi sem gátolta meg abban, hogy 58 évvel a Kossuth téri magyarellenes népirtás után egy ilyen gyalázatos irományt tegyen közzé.

Kő András részéről a magyarellenes népirtás ilyen módon történő letagadása nem meglepő, hiszen ő volt az, aki a Corvin-köz parancsnoka, Pongrátz Gergely temetésének reggelén, 2005. május 28-án a Magyar Nemzetben egy halottgyalázással felérő terjedelmes irományban olyan képet festett a még temetetlen '56-os hősről, amelynél a cikkben szereplő, volt kommunista ügynököt, Medgyessy Pétert is emberségesebbnek ábrázolta. (!?)

Hunhír-info - MVSZ Sajtószolgálat

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=79478
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 2681
  • e Hónap: 19474
  • e Év: 152391
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.