Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
aranyos állatok
  2014-10-31 20:41:16, péntek
 
 



https://ci5.googleusercontent.com/proxy/ooYyPVyd47OVQw_vBD58HtNGm3MU4ltj-nGfzWB-H emhmeDzdSZJ8lLXRPxxXRthciTGUd92k-75EORmYTig_7VFQuTMOIi-7yILLhdnGOA=s0-d-e1-ft#htt p://lolhehehe.com/wp-content/uploads/2014/02/oin-15.jpg
























































 
 
0 komment , kategória:  állatok  
Candida buci
  2014-10-31 11:52:21, péntek
 
 



Hozzávalók: a bögre jelen esetben 2,5 dl-es

3 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt, vagy teljes kiőrlésű búzaliszt
2 teáskanál himalája só
sok medvehagyma és metélőhagyma, medvehagyma pástétom
4 kiskanál foszfátmentes sütőpor (vagy szódabikarbóna)
2 dl zabtejszín (vagy rizstejszín)
1/3 bögre kókuszolaj
növényi tej

Elkészítése:
A lisztet jól elkeverem a sütőporral, majd az összes többi hozzávalóval is.
A tejből annyit öntök hozzá, hogy kézzel jól formálható masszát kapjak.
Vizes kézzel cipócskákat formázok, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket.
Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm (alsó-felső sütéssel villanytűzhelyen.
 
 
0 komment , kategória:  Candida  
Anti Candida recept
  2014-10-31 11:46:12, péntek
 
 



Gesztenyével és gombával töltött sült paprika zellerraguval

Hozzávalók 4 személyre:

1-1 db nagy kápia (zöldpaprika) kaliforniai paprika (4 nagy kápiához volt elég ez a töltelék mennyiség)
1 fej vöröshagyma
1 +1/2 marék főtt gesztenye
8 db közepes csiperkegomba és 2-3 db fűszeres ízű vad gomba (itt szárított shiitake) vagy lehet vargánya, rókagomba, keserű gomba
1 marék vadrizs
2 marék quinoa
2-3 evőkanál chia mag (elhagyható)
1 hegyes erős zöldpaprika
1 marék félbevágott zöld olajbogyó
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál durvára vágott friss rozmaring levél vagy 1 teáskanál szárított rozmaring
1-1 teáskanál kakukkfű és oregánó, néhány szem tarkabors frissen őrölve, leheletnyi szerecsendió
2-3 kis darab keserűfű gyökér szelet őrölt pora (poligonum multiflorum) - ez el is hagyható
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál szezámolaj (kesernyés ízéért használtam)
házi zsír vagy kókuszolaj a sütéshez, 1 dl víz vagy zöldség-alaplé (itt kacsahúsból készült, fűszeres erőlevest használtam)
himalája só ízlés szerint

Elkészítése:

A vadrizst és a quinoát külön lábosban odateszem főni annyi vízben, amennyi ellepi. Kb. 15-25 perc alatt mindkettő megfő.
A 3 db shiitake gombát együtt főztem a vadrizzsel kb. 10 percig, így megspórolván az áztatást, ami 1-2 órát felvesz. Erre most nem volt időm.
Ez idő alatt apróra vágom a hagymát, fokhagymát, vékonyan felkarikázom az erőspaprikát, kissé darabosabbra vágom a gombát, és félbevágom az olajbogyókat. Megmosom a kápiákat, hosszában kettévágom, rajta hagyva a csumát és szárat is. Magoktól és erezettől megtisztítom, félreteszem. A sütőt begyújtom, és legmagasabb fokozaton előmelegítem.
Az olívaolajon kissé lepirítom a fokhagymát és hagymát. Hozzáadom az erőspaprikát, a gombát és az olajbogyókat, időközönként megkeverve dinsztelem néhány percig. A rizzsel fövő, behidratálódott shiitake gombát kiveszem, apróra vágom, és a zöldségkeverékkel elegyítem.
Külön serpenyőbe teszek 1 evőkanál szezámolajat és a durvára tördelt gesztenyéket (nem pürésítem). Folytonosan kevergetve 2-3 perc alatt lepirítom, utána hozzáadom a többihez.
A megfőtt quinoát és vadrizst leszűröm, és a nyers chia maggal együtt elvegyítem a gombás eleggyel. Fűszerezem, és 2-4 evőkanál erőlevest vagy zöldséglevet hozzáöntve 4-5 percig kavargatva összepárolom.
Tűzálló tálat kikenem 3-4 evőkanál olvasztott kókuszzsírral.
Megtöltöm a kápiákat a gesztenyés gabona eleggyel.
Szorosan egymás mellé helyezem, hogy ne dőljenek el, és lefödve a sütőbe helyezem.
10 perc sütés után 1/2 dl zöldség alaplevet aláöntök és tovább sütöm, amíg a paprikák megfonnyadnak, de még kissé nyersek, hogy ne essenek szét.
Kb. 20-25 perc alatt készre sül.
Mustáros, angol-zelleres édeskömény raguval tálaltam.

Mustáros, angol zelleres édeskömény ragu

Hozzávalók:

1/2 édeskömény gumó és zöldje
5-6 szár angol zeller (halványító zeller)
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1/2 citrom reszelt héja
csipetnyi gyömbérpor, fehérbors
1/2 csokor petrezselyemzöld
1-2 teáskanál enyhén csípős mustár
1-3 evőkanál bio joghurt vagy rizstejszín (ez esetben kevés frissen facsart citromlé is kell hozzá, ízlés szerint)
3-4 dl zöldségalaplé vagy erőleves (itt kacsából főtt erőleves)
1-2 evőkanál liszt (itt csicseriborsó liszt) a sűrítéshez.
2-3 evőkanál kókuszolaj

Elkészítése:

Az édeskömény gumót hosszában csíkokra vágom, a halványító zellert pedig vékony félhold alakokra.
A zúzott fokhagymát kókuszolajon kissé pirítom, hozzáadom a zöldségeket, kevergetve pirítom 4-5 percig, annyi zöldségalap levet öntök rá, amennyi éppen ellepi, és kb. 10-15 percig lefödve párolom.
A megpárolódott zöldségek felét kiveszem, pürésítem, visszateszem a lábosba, az egészet fűszerezem, belekeverem a mustárt, a reszelt citromhéjat, az apóra vágott zöldpetrezselymet és édeskömény zöldjét (ha nincs, az sem gond), és liszttel megszórva folytonos kavarás mellett besűrítem.
Végül elkeverem benne a joghurtot vagy a rizstejszínt.
Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Candida  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 38 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 426
  • e Hét: 2325
  • e Hónap: 6729
  • e Év: 38458
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.