Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Háromszor hazudott a Híradó tegnap
  2014-10-08 21:21:33, szerda
 
  2014.10.07.
Háromszor hazudott a Híradó tegnap
Szárnyathy Géza

Az úgy volt, hogy a gyerekcsatornáról nem kapcsoltunk el, és beleszaladtunk az MTVA gyár Híradójába. Csordogált az egész, ahogy szokott, olyan hírekkel, mint az export hajtja a növekedést, aradi vértanúkra emlékezett az egész Kárpát-medence. De volt két kisebb és egy orbitális nagy hazugság is ez alatt a harmincvalahány perc alatt. Itt a videó, alant pedig a részletek:(a videóban 1:40-nél, 16:55-nél és 25:15-nél találhatók a részek).

Az első mondjuk csak nem volt helytálló. Az volt a mondás, hogy a pedagógusok a 2017-ig tartó béremeléssel a rendszerváltás óta végrehajtott legnagyobb béremelést kapják. Szóval lehet, hogy Piroska néni tök jól jár, aki húsz éve osztályfőnök és van négy nyelvvizsgája és túlórázik, mert Gizike meg elment szülni, ám azt sem szabad elfelejteni, hogy az állami uralom miatt sokan elbukták a cafetériát - persze az nem a bér része, értem én - és a mezítlábasok meg nem kapnak gyakorlatilag semmit.

És így együtt azért ez legalábbis nem megdönthetetlenül jelent nagyobb béremelést, mint a százszor elátkozott Megyó-féle 100 napos program 2002-ben. Az meg azért nem volt annyira faja, mert csak az alapbérre vonatkozott az 50 százalékos emelés, nem a bruttóra, de legalább azon bukni nem lehetett. Jó, az elvárhatatlanul korrekt lett volna, hogy azt mondja a kis ficsúr: ez az emelés a 12 évvel ezelőtti programhoz mérhető, mert hát mégis kampány vagy van mi a tököm. De azért kummantani nem kellett vón.

A második inkább röhejes volt. A téma az Euroskills volt, egy fasza kis szakmák versenye, ahol penge csapatok oldanak meg durva feladatokat. És a magyarok szétnyerték, ami tök jó. De ezt sikerült beállítani úgy, hogy lám-lám, a magyar szakképzés milyen fasza és Európa legjobbja. Aztán jött maga Viktor valami gyáravatón, és elmondta, hogy sokkal többet ér adott esetben egy jó szakma, mint egy szar érettségi. Hát ez akár igaz is lehetne, ehhez két dolgot fűznénk hozzá: a magyar szakképzés jelenleg a béka segge alatt van, mert az ilyen intézményekből kikerülők alig jobbak, mint a nyolc általánossal boldogulni akarók (igen, vannak zseniális hegesztők, de a többség nem szerez ilyen tudást). A másik pedig az, hogy ha nem tűnt volna fel a szerkesztőknek, akkor most elmondjuk: az Euroskills egyik résztvevője, akivel sikerült skype-on interjút készíteni, nos a srác a BME villanykarán hallgató, és ez ki is volt írva a neve mellé. Szóval hogy a picsába jön ez a tag és az egész verseny sikere a szakmunkásképzéshez?

A harmadik azonban vérlázító. Navracsics Tibor ugye jól megszívta az EP-ben, csuklóztatták, kérdezték szóban és írásban - a kérdések java persze ócska politikai szar volt és nem szakmai ügy, de hát mit lehet kérdezni egy olyan exkormánytagtól, aki Illiberáliából érkezett és akinek a főnöke azzal engedte útjára, hogy a kormány érdekeit képviselje. Ami ugye a folytonos beintegetés az uniónak.

Kijött a hír, hogy Navi 15-10-re átment a vizsgán, ketten tartózkodtak. De nem lehet oktatási biztos, Junckernek más posztot kell találnia Tibor számára, ezt is megszavazták a fiúk-lányok 14-12-re. Akárhonnan nézzük, ez elég gáz eredmény.

És hogy hozza le a Híradó? Így:

Navracsics Tibor alkalmas az EU biztosi pozícióra, nagy többséggel döntött így az Európai Parlament illetékes bizottsága. A testület baloldali tagjai ugyanakkor változtatást javasolnak a biztos feladatának területén. A Fidesz Európai parlamenti képviselőcsoportja szerint Navracsics Tibor EU-biztos felkészültségét érdemben senki sem tudta megkérdőjelezni, közleményükben kiemelték: a balról érkező politikai támadásokat is figyelembe véve különösen nagy siker, hogy Navracsics Tibort a szakbizottság meggyőző többséggel támogatta.

Szóval ha valaki a Híradót nézte tegnap este, azt gondolja, hogy sikersztori történt Brüsszelben, holott Tibort alkalmatlannak tartják arra a posztra, amire kiküldték. Kurva jó, hogy lehet belőle más, nem tudom, ilyenkor mi a menet, hogy portás lesz vagy cserél valami más biztossal vagy mi a szar, de azt a tényt nem kellene elhallgatni, hogy kibaszták a picsába és mert kell valami töketlen magyar abba a bagázsba, kap majd valamit. Egyébként a hirado.hu teljesen korrekten hozta le a hírt, így még érthetetlenebb ez az önkéntes seggnyalás, ami itt ezen az estén zajlott.


http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/10/07/haromszor_hazudott_tegnap_a_hirado
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogán utólagos vagyonbevallási korrekciói (egyre növekvő lak
  2014-10-08 21:00:07, szerda
 
  Rogán utólagos vagyonbevallási korrekciói (egyre növekvő lakás nagyság), Szijjártó dunakeszi, 700 négyzetméteres háza, balatonedericsi, panorámás, egy hektáros területen fekvő nyaralója, Kósa felesége nevén lévő, 100 millióra becsül lakóparki ingatlanja, föld-, és dohány ügyek. Az MSZP is így kezdte. Boldvai ezer négyzetméteres kastélya Salgótarjánban, a kétes eredetű Gyurcsány vagyon, megbotránkoztató privatizációk.... Bele is buktak. A lejtőn képtelenek voltak megállni. Orbánék is ott vannak már a lejtő bejáratánál. De az igazi vesztesek megint mi leszünk. Mert mindaz, amit felsoroltam, a választási ricsaj része csupán, amit még soha nem követett számonkérés. A "balhét" ismét nekünk kell elvinni.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Házvásárlási láz a döbrögista horda csúcsán
  2014-10-08 20:59:10, szerda
 
  Házvásárlási láz a döbrögista horda csúcsán

Posted on 2014/10/07 Szerző: Admin

Egy 155 négyzetméteres, négy és fél szobás lakást vett Óbudán Kósa Lajos felesége, hangzott el az RTL Klub kedd esti híradójában. Szakértők szerint a néhány éve épült lakóparkban egy hasonló ingatlan ára elérheti a százmillió forintot.


A Házon kívül stábja bejutott az épületbe. A kaputelefonon és a második emeleti lakás ajtaján nincs név. A tulajdoni lap szerint a lakás az építtető cégtől került Porkoláb Gyöngyihez, de neki a fellelhető nyilvános adatok szerint nem volt ekkora jövedelme.
Debrecen fideszes polgármestere szerint volt egy családi házuk a Nagyerdőn, azt cserélték erre a Duna-parti lakásra. Ezzel szinte egy időben vettek egy debreceni házat is, amire több tízmilliós hitelt vettek fel.
Arra a kérdésre, hogy korábban miért nem beszélt az óbudai lakásról, Kósa Lajos azt válaszolta:
“...mert sosem kérdezték, (...) az ember nem szokott úgy beszélgetni, hogy te, otthon neked mid van?..."
(index)
Bal-Rad komm: Úgy látszik, hogy Fejenagyné még Zselésfejűnél is ügyesebb. (Bár a Zselésfejű 700 négyzetméteres whyskót kerekített százötven millából. Igaz, az ő szülei megdolgoztak a fiuk gyarapodásáért! Meg a puritánság ugye...)
Azért ezek szerint Porkoláb Gyöngyi is jól keres! Neki meg az ő Lajossa segített be ezek szerint!
Azt azért mégiscsak kimondhatjuk, hogy nem lehet egy rosszul jövedelmező szakma politikuskodni!

http://balrad.wordpress.com/2014/10/07/hazvasarlasi-laz-a-dobrogista-horda-csucsa n/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azt a puritánját neki!
  2014-10-08 20:46:56, szerda
 
  Azt a puritánját neki!

Posted on 2014/10/08 Szerző: Admin


A balatonedericsi, egyhektáros telken két ház is van. Négy évvel azelőtt vette, hogy kifizette a 167 milliót a 700 négyzetméteres családi házért Dunakeszin. Az eltelt évek alatt pedig még félre tenni is tudott. További 14 milliót.
A luxuspanorámás nyaralóról - melynek ablakából a Balaton, Szigliget és a Badacsony is egyszerre látható - az Index közölt fotókat. A fideszes politikus vagyonnyilatkozatai szerint 2009 és 2010 között vásárolta fel több részletben a falu fölötti szőlőhegyen a jelenleg egyben 10 000 négyzetméteres méretű, azaz egyhektáros területet - írja a lap. Maga a nyaraló 91 négyzetméteres, ehhez vett később több külön helyrajzi számon szereplő földet és szőlőt. A telek alján pedig a kapubejárat mellett egy további, kétszintes épület is található, Szijjártóék szerint a telek gazdasági épülete.
A lap szerette volna megtudni, hogy a miniszter mennyit fizetett az eredetileg hat telekből összeállított ingatlanért, miért van két ház a telkén, és hogy ami a Google mapsen kitakart területnek látszik, az egy medence-e. Szijjártó azonban nem árulta el a vételárat, helyette leszögezte: vagyonnyilatkozataiban, így a 2009-esben és 2010-esben is eleget tett a vagyoni helyzete bemutatására vonatkozó törvényi kötelezettségeinek. Hozzátette: a telken nincs úszómedence, csak “egy néhány négyzetméteres műanyag pancsoló a gyerekeknek, amelyben a három és fél éves kisfia lába is leér már".
Az általa hivatkozott vagyonnyilatkozatokból egyébként kiderül: 2010-ben 6 milliót tudott félretenni, 2011-ben pedig 14 milliót, mindezt úgy, hogy közben földeket vásárolt és birtokot.
(hir24)
Bal-Rad komm: Érdekes kontraszt kezd ORSZÁGUNKBAN kibontakozni! Nemzethy elythünk puritán életvitele egyre több sokmilliós értékű lakóingatlanokat eredményez, míg a tékozló pórnép százezerszám veszíti el feje fölül a fedelet. Mert nem tud bánni a pénzzel!
Zselésfejű befektetői zsenialitásához meg kétség nem férhet! Persze az ő esetében ez páratlan szorgalommal is párosul.

http://balrad.wordpress.com/2014/10/08/azt-a-puritanjat-neki/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beszédes hallgatás!
  2014-10-08 20:45:34, szerda
 
  Beszédes hallgatás!

Posted on 2014/10/08 Szerző: Admin

Egyetlen hónap előzetes adatából aligha lehet, valójában nem is szabad messzemenő következtetéseket levonni: az ipari termelés augusztusi visszaesése legfeljebb figyelmeztető jel. Miután egyelőre csak tippjeink lehetnek arról, mi történhetett - nevezetesen: szabadságra ment néhány autógyári dolgozó a nyár utolsó hónapjában -, mindez csak azt jelzi, mennyire kiszolgáltatott a magyar gazdaság. Leginkább egyetlen ágazat, azon belül is néhány cég teljesítményének.
Hiba volna most temetni a növekedést. Ahogyan bűn lett volna az elmúlt egy év impozánsabb bővülési számait a kormányzat gazdaságpolitikai sikereként, valóra vált magyar tündérmeseként ünnepelni. A jelenlegi tudásunk szerint a kabinet leginkább az uniós finanszírozású építkezések felpörgésével járult hozzá a GDP bővüléséhez, miközben az egyéb kormányzati tevékenységek és a jegybank hitelprogramjának a versenyszféra növekedésére gyakorolt hatása jelenleg kevéssé számszerűsíthető.
Meglepőnek persze nem mondható, hogy a kormányzati kommunikáció mindeddig ezeket a tényeket ugyanúgy elfelejtette közölni a saját teljesítményének értékelésekor, ahogyan nem szeret beszámolni arról sem, hogy a rendkívül kedvező foglalkoztatottsági és munkanélküliségi számok mögött azért csak ott van a közmunkások (és a külföldön dolgozók) növekvő száma is.
A probléma ott kezdődik, amikor már nem csak a világszerte bevett, elfogadott kormányzati optimizmus, hanem csak a szűklátókörű propaganda tükröződik az értékelésekben. Ha a kormányzat statisztikai elemzés politikai célokat szolgál, a kommunikáció elveszíti hitelességét. Pedig néha jól jön, ha lehet hinni a kormánynak: meg tudják például magyarázni, mit miért csinálnak. Mindenesetre a Nemzetgazdasági Minisztérium ki tudja hány év után, most először elmaradt azzal a közleménnyel, amely az ipari kibocsátás legfrissebb adatait elemezte volna.
Igaz, a hallgatásnak van előnye. Legalább nem értékelték elképesztő sikerként a visszaesést.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: Sokatmondó az udvari önfényező kommunikációs stáb mostani hallgatása. A számok csűrése - csavarása most nem hatékony. Jót nem lehet jelenteni!
Ez pedig nem sok jót jelent.
De hát a használatban előbb - utóbb lekopik a fényes máz, és előtárul a pusztulás a maga teljes valóságában.
Bár nyugodtan kijelenthetjük: arról is bebizonyítanák, hogy az csodás eredmény! Hiszen már kijelentették:
a negatív növekedés is növekedés!

http://balrad.wordpress.com/2014/10/08/beszedes-hallgatas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenik Brüsszelből: Több tiszteletet a magyar oktatáspolitik
  2014-10-08 20:40:30, szerda
 
 
Üzenik Brüsszelből: Több tiszteletet a magyar oktatáspolitikának!
erdelyip

eu
szeptember 10., szerda 20:06


Tényleg magyar kormánypárti politikus felel majd az oktatásért az Európai Unióban.

Oktatásért és kultúráért felelős uniós biztosnak jelöli Jean-Claude Juncker Navracsics Tibor magyar külügyminisztert. Hogy ez a terület mennyire fontos az EU-ban, arról itt írt Magyari kolléga. Arról is, hogy a jelölés siker-e a magyar kormánynak.

Az uniónak kudarc.

Ha minden országnak olyan területet kellene adni, amiben az ottani kormány jól teljesít, akkor Magyarország bajban lenne, mert rezsicsökkentésért felelős biztos egyelőre nincs. Ehhez képest az elv, a szöveg a brosúrán mégis csak az, hogy itt rátermett embereket választanak, hogy azok jó szakpolitikát csináljanak egész Európának.

Nem Navracsics személyéről van szó, akinek ugyan a világon semmi köze az oktatáspolitikához, de legalább nem egy Pelczné kaliberű figura.

Arról van szó, hogy mostantól lehet mondogatni: az EU annyira szereti, amit a magyar kormány az elmúlt években az oktatásban csinált, hogy európai szinten ránk bízta a témát. Készüljenek, ezt a közeljövőben ugyanannyiszor fogják hallani, mint hogy

“Több tiszteletet!"

Mit mond az unióról, hogy egy olyan országra bízza a közös oktatási ügyeket, ahol a hivatalos oktatáspolitika évek óta abban merül ki, hogy a kevesebb választék olcsóbbságot eredményez? Ahol a kormány egyértelmű célja ez, a tanárok és diákok választási lehetőségeinek korlátozása. Ahol a vezetők annyira nem értik a kort és a világot, amiben élnek, hogy

testnevelés órából írnak elő heti ötöt és informatika órából heti egyet.

Az oktatás itthon szinte az egyetlent terület, ahol akkora gázok voltak 2010 és 2014 között, hogy ezt a kormány kénytelen volt legalább részben elismerni, és a felelősök nagy részét vagy már menet közben, vagy legkésőbb a választások után lecserélni.

Magyarországon évek óta nincs látványosabban kudarcos terület, mint az oktatás. Ezek után bízták ezt ránk.

Így mindenki számára egyértelmű, hogy az unió nem hogy számon kérni nem tud olyan elvont értékeket a tagországokon, mint a pluralizmus, de ilyenek még a szakpolitikai döntéseknél, kinevezéseknél sem jönnek szóba szempontként. Ez is egy pont ugyanolyan hatalmi politikai döntés, mint amilyeneket itthon is minden nap hoznak. Brüsszelben sem fontosabb senkinek a szakértelem, mint Budapesten.

Navracsics nyilván nem így látja a dolgot, sőt szerinte a terület kifejezetten közel áll

most is folytatott egyetemi oktatói munkájához.

Mondjuk Hoffmann Rózsa is dolgozott tanárként, szóval ezen a vonalon lettek volna még lehetőségek.


http://444.hu/2014/09/10/uzenik-brusszelbol-tobb-tiszteletet-a-magyar-oktataspoli tikanak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Baloldal 2014
  2014-10-08 20:23:06, szerda
 
  Baloldal 2014
Akkor 8 másodpercben ez a kampány összefoglalva.

http://coub.com/view/3lq0h
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vedd meg, Peti, ne tökölj!
  2014-10-08 20:18:10, szerda
 
 
Vedd meg, Peti, ne tökölj!


sarkadizs
politika
ma 7:26


A Népszabadságnak adott interjújában Szijjártó Péter, Magyarország új külgazdasági és külügyminisztere sok mindenről beszélt, de a legnagyobbat megint a 167 milliós házával robbantotta. Azt mondta, vásárlás előtt beszélt a kormányfővel is, és Orbán Viktor biztatta.

,,(Orbán) Azt mondta, fontos, hogy egy ország külügyminisztere méltó módon tudja fogadni partnereit akár az otthonában is."


http://444.hu/2014/10/08/orban-is-biztatta-szijjartot-a-hazvasarlasra/


- Főnök, ma mit vehetek fel? - kérdezte Szijjártó Orbántól.
- Valami drágát, de este 10-re legyél itthon! - válaszolta atyaian Orbán.
Ennél szervilisebb, pökhendibb, bicskanyitogatóbb kormánya/vezetése nem volt még ebben az országban Rákosi óta.

Én nem tudom, hogy hol van az a Németország, de nyomorult egy bagázs lehet, ahol még egy szaros úszómedencére sem telik a kancellárnak...

http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1353/5276/original.jpg?w=600& ;h

Már Schmidt bácsi sem tudta, mi illik, idézet a Wikiből:
"Helmut Schmidt egy sorházban élt Hamburgban feleségével... Az 1970-es években fogadta Brezsnyev szovjet államfőt és kommunista pártvezetőt. Brezsnyev egyszerűen nem akart hinni a szemének, hogy egy nyugati kormányfő ennyire szerény körülmények között él."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Önkormányzati kampány by:Fidesz
  2014-10-08 20:01:51, szerda
 
  Önkormányzati kampány by:Fidesz

Idős nénikhez rezsicsökkentett csekkel érkezik a Viktor!
Nem írja ugyan,de a kis nyugdíjas jó lenne ha a befizetne legalább egy cigány szavazatra valót a Kubatov listájához!Hisz tudjátok mama csekket kap mellékletnek a cigány ember meg egy ezrest!
Jó szavazást kedves Fideszes emberek!
Hajrá Lóvé Hajrá Lista


https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10626872_14963676 23965572_7932412536279787206_n.jpg?oh=54c851658d85ce9deb5dda18d613c724&oe=54C D76C2&__gda__=1421730984_119639827ff584356550ec6d73876499
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alkotmánybíró fia is fizetett a nyelvvizsgáért
  2014-10-08 08:13:46, szerda
 
 
Alkotmánybíró fia is fizetett a nyelvvizsgáért
Origo2014. 10. 08. 06:37


Az Alkotmánybíróság frissen kinevezett bírájának, Czine Ágnesnek a fia is érintett a nyelvvizsgamaffia-ügyben. A Blikk informá­ciói szerint F. Bálint egyike azoknak, aki több százezer forintért angolnyelv-vizsgát vásárolt, de több befolyásos vezető is megúszta a vádemelést.

A lap információi szerint F. Bálint mindössze megrovást kapott. A gyanúsítottak között van Répássy Róbertnek a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának kabinetfőnöke, Szíjgyártó Judit, akit nemrégiben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyik vezető munkatársává neveztek ki.

Gyanúsított lett az egyik neves, az ellenzékhez köthető őrző-védő cég vezetője is, de több befolyásos vezető is van, aki megúszta a vádemelést. Pártállástól függetlenül akadnak politikusok, minisztériumi tisztségviselők, akikkel szemben nem emeltek vádat - mondta el a lapnak az egyik vádlott.
Ezer gyanúsított, de csak negyven vádemelés

A nyelvvizsgabotrányról korábban az Origo is írt, szeptemberben a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség 1009 gyanúsítottal szemben fejezte be a nyomozást, de csak negyven személy ellen emelt vádat. A bűnszervezet az ország egész területén működött, százezer és kilencszázezer forint közötti összeget kértek egy bizonyítványért.

A gyanúsítottak között 110 rendőr, 27 pénzügyőr, 28 büntető-végrehajtásban dolgozó, 48 tűzoltó, ügyvédek, egyetemi oktatók, végrehajtók, élsportolók is voltak. A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a nyomozás befejezését követően 40 személy ellen vádat emelt önálló intézkedésre jogosult személy által, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt a Monori Járásbíróságon. A nyomozó ügyészség 914 személlyel szemben vádelhalasztást, 25 személlyel szemben megrovást alkalmazott.

http://www.origo.hu/itthon/20141008-alkotmanybiro-fia-is-fizetett-a-nyelvvizsgaer t.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1475
  • e Hét: 4577
  • e Hónap: 15688
  • e Év: 169184
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.