Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A változáshoz őszinte közösség kell
  2014-11-10 08:57:32, hétfő
 
  "Mivel valóban úgy hallottatok róla, és kaptatok felőle tanítást, ahogyan az megvalósult Jézusban. Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott, újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. Ezért tehát vessétek le a hazugságot és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak." (Efezus 4,21-25)




Ahhoz, hogy kijavíthasd az életed hibáit, olyan emberekre van szükséged, akik igazat mondanak neked. Nem fogsz egyedül helyrejönni, hanem szükséged lesz más emberekre is az életed során. Szükséged lesz támogatásra. Szükséged lesz egy kis csoportra. A változáshoz egy őszinte közösség is kell.

Vannak olyan dolgok az életedben, amiken sosem fogsz tudni egyedül változtatni; tipikusan azok a dolgok ezek, amik a legnehezebbek az életedben és amikről nem szeretnéd, ha bárki más tudna.

Soha nem jutsz túl ezeken a dolgokon, ha meg nem osztod őket valakivel. Nem kell elmondanod mindenkinek. Elég egy embert találnod, aki megbízik benned, és akiben te is megbízol; valakit, aki megbízható, feltétel nélkül szeret, nem ítélkezik és imádkozik érted. Az érzéseid felfedése a gyógyulás kezdete.

Ez nem egy kis csoportot jelent, ahol összejöttök egy felszínes beszélgetésre, ahol mindenki "jól van" és "minden jól megy". El kell érnetek egy érett szintet a kiscsoportban, ahol azt mondhatjátok: "Nehéz hetem volt. Az élet nem könnyű. Ez történt."

"Ezért tehát vessétek le a hazugságot és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak." (Efézus 4,25)

Ha hiszel, akkor tartozol is valahová. Isten családjához tartozol, és minden más hívő hozzád tartozik. Nem lehetsz valakivé, amíg nem tartozol valahová. Nem lehetsz azzá, amivé Isten akarja, hogy legyél, amíg nem tartozol egy olyan csoporthoz, amely a legmélyebben őszinte közösség. Tedd félre a hazugságokat. Beszélj a felebarátoddal. Mondd el a barátodnak az igazat, mert egymáshoz tartozunk.

Ha komolyan szeretnéd megjavítani szíved legmélyebb csalódásait, életed legnehezebb hibáit: szembe kell nézned azzal az őszinteségtől való félelemmel. Abba kell hagynod a tettetést. Félre kell tenned a hazugságokat. Valódinak kell lenned.

Az életedet kétféleképpen élheted le: vagy tetteted, hogy minden rendben van, vagy tényleg minden rendben van. De sosem lesz minden rendben addig, amíg azt tetteted, hogy minden rendben van. És soha nem leszel jobban, nem leszel gyógyult, és nem szabadulsz meg attól a részétől az életednek, ami zavar, amíg nem beszélsz róla valakivel.

Beszéljetek róla:

Hogyan írnád le, mennyire nyitottak egymás felé az emberek a kiscsoportodban? Őszinték vagyok egymással?
Mi lett annak az eredménye, amikor azt tettetted, hogy minden rendben van? Mit éreztél akkor?


Daily Hope by Rick Warren, 2014.11.03. Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1239
  • e Hét: 6888
  • e Hónap: 10689
  • e Év: 71990
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.