Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
II. Erzsébet és George Bush
  2014-11-12 19:45:49, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
II. Erzsébet és Barack Obama
  2014-11-12 19:44:57, szerda
 
  Barátaim ezt őrizzétek meg a következő generációnak, ezt a jövőben senki nem fogja tudni túlszárnyalni.




Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Afrika nagy csillaga gyémánt
  2014-11-12 19:43:08, szerda
 
  Cullinan I (Great Star of Africa) - Afrika nagy csillaga gyémánt.
1905. január 25-én. A Premier mine yellow ground-jában találták meg. Nevét a bányalapítól Thomas Cullinanról kapta. Afrika nagy csillagának vagy Premier-gyémántnak is hívják. Az elsőrendű minőségű, tiszta fehér kő tömege nyers állapotban 3106 karát volt. Belsejében csak nagyon kevés gyenge zárvány található. A határlapok alapján megállapították, hogy a kő nem volt egész kristály, hanem csak hasadási darab. A követ Transvaal kormányzósága vette meg és 1907-ben VII. Eduárd brit királynak ajándékozta, aki Amszterdamban lecsiszoltatta. A követ először három részre hasították, majd 9 nagyobb és 96 kisebb briliánst csiszoltak belőle. A legnagyobb darab pendeloque, cseppforma, 530,2 karát, a második hosszúkás, négyszög alakú briliáns, 317,4 karát, a harmadik szintén pendeloque, 94,45 karát. A többi hat súlya: 63,65, 18,85, 11,55, 8,80, 6,80 és 4,40 karát. A 96 kisebb briliáns összesen 7,55 karát. A legnagyobb kő a királyi jogart, a második a koronát díszíti, a harmadikat és negyediket pedig a királynői koronába foglalták.



Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Jubilee vagy Reitz gyémánt, 1895.
  2014-11-12 19:41:06, szerda
 
  A teljesen hibátlan kő nyersen 650,80 karátot nyomott. Alakja ellapult oktaéder volt. A követ először Oranje állam elnökének a nevéről Reitz-gyémántnak nevezték, később Viktória brit királynő jubileuma alkalmából a Jubileum nevet kapta. Mindössze két követ csiszoltak belőle, egy 245,35 karátos, tökéletes briliánst és egy 13,34 karátos pendeloqueot.



Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
November 12-13
  2014-11-12 19:40:01, szerda
 
  November 12. szerda - 13. csütörtök
Csillagbölcsesség

E napokban szellemileg egy erőteljes, energikus tisztító, oldó folyamat zajlik.




Link
November 12. szerda - 13. csütörtök

Szerdára virradó álmaink angyali üzeneteket közvetítenek és fellebbenthetik a fátylat a lelkünk-tudatunk legmélyebbre rejtett, eltemetett érzéseiről, élményeiről. Mindezt persze a tisztulás és szabadulás, a szebb jövő érdekében.

A reggeli-délelőtti órákban az érzelmi életünk alakítgatása, stabilizálása van soron. Lelki stabilitásunkat, érzéseinkben való bizalmat, nőiességet erősítgethetünk.

Érzelmi téren a felszínen zajló átalakulások mögött az égi törvénykezés bújik meg.

Szerdán napközben a Hold még a Rák jegyében jár, a családi kötelékeket előtérbe helyezve és szorosabbra fűzve. Estére már az Oroszlánba ér, így a lélek és család dolgaira való rálátás ideje jön el. Érdemes megfigyelni, hogy emberi méltóságunk tudatára ébredve mi az, amit lelkünk szívesen fogad be és mi az, amit már nem képes befogadni.

Lelkünk uralásának van ideje, a szív irányításában bátran megbízhatunk, ezen felül nem érdemes másnak átadni az irányítást!

A csütörtökre virradó álmok az igazságról, az égi akaratról, igaz érzelmi értékekről szólnak, rámutathatnak a nőiesség-érzelmek terén még meghaladandó határokra és tisztító erőkkel érkeznek.

E napokban szellemileg egy erőteljes, energikus tisztító, oldó folyamat zajlik, érzelmileg pedig egy stabilizáló és beérlelő folyamat.

Ideje van annak jegyében átalakítani érzelmi kapcsolatainkat, hogy azok valóban életképessé, a Fényt képviselő minőséggé váljanak. Emellett a szellemi korlátokból való szabadulás, a másképp gondolkodás, a régitől való tisztulás ideje is van. Az is lehet, hogy a sors egyszerűen rákényszerít arra, ami a valódi küldetésünk, sorsfeladatunk. Egy új és emeltebb szintű létezés érdekében nem hagy más utat, csak azt, ami valóban a mienk.

Az egyenesség és őszinteség sokkal több helyzetre gyógyír, mint hisszük.

Bármilyen élményt, infót, apróbb-nagyobb igazságot félretenni, rejtegetni, elkendőzni - a kapcsolatokat az ürességbe sodorja. A bizalom viszont bizalmat és elmélyülést eredményez. Nem kell sietni, a fokozatos, de biztos építkezés marad majd stabil.

Zentai Anna
Angyalforrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Álomhajóval a Földközi tengeren
  2014-11-12 19:37:34, szerda
 
 


Link

Ismerkedés a hajóval:



A hajó neve: MSC Divina

A Forma 1 fanok biztosan arra tippeltek, hogy az MSC név Michael Schumacher-t takarja, de az a cég nevének rövidítése: Mediterran Shipping Company. A cég flottája 12 luxushajóból áll, és a Divina a legújabb, a ,,zászlóshajó".

A Divina (Isteni) nevet Sophia Loren tiszteletére kapta a hajó, ő lett a keresztmama. Bár, ahogy visszaemlékezem az isteni jelzővel annak idején Lollobrigidát illetük, ő volt az isteni Lollo.

Néhány adat: a 18 emeletes monstrum 333 méter hosszú, 38 méter széles, súlya 140.000 tonna, és eléri akár a 23 csomó sebességet (42 km/h). Az alsó négy emelet a személyzet és a műszaki berendezések szintje, ettől felfelé minden a vendégekért van, akiknek az ellátásáról több mint 1300 fő gondoskodik.

A luxus tengerjáró hajó befogadóképessége 4345 vendég, bár sokszor úgy érzed, hogy ennél is többen vannak, különösen a medencék körül.

Egy amerikai utas véleménye: ,,the sun beds were rarer than rocking horse droppings!"
/a napozóágy olyan ritka volt, mint a hintaló ürülék/
Itt egy videó is: Link




Link

Az egész hajó egy fantasztikus design, a belső átrium panorámaliftjeitől, a Swarovski kristályokkal díszített lépcsőkig.
A beszállás, a csomagok kezelése jól szervezett, mire a kabinodhoz érsz, már ott van a csomagod.
Rögtön a belépésnél lefotóznak és kapsz egy kártyát, melyre mindent vásárolhatsz, még kaszinózhatsz is, mert az is van a hajón, de sajnos a végén a rendes bankkártyádról mindent ki kell fizetni.
Készpénz nincs a hajón, borravalót sem kell adni, ők azt is levonják. (napi 7 € ) Micsoda előzékenység!!!
Minden ki és beszállásnál a kártyádról azonosítanak.
Még jóformán szemügyre sem vetted a kabinodat, máris megszólal a vészjelzés, és 5-6 nyelven bemondják, hogy riadó gyakorlat van, azonnal fel kell venni a mentőmellényt és a kártyán megadott ponton kell gyülekezni.
Tréfásan azzal riogatnak, hogy aki nem vesz részt a gyakorlaton, annak mentőmellényben kell majd vacsorázni.
A hajón rengeteg étterem és bár található. Van ültetéses étterem is, ( az étterem neve és az asztalszám rajra van a kártyádon )ahol 5-6 fogásos ételsort kínálnak, minden fogásnál 3 fajtából választhatsz.
A cikk az alábbi linken tovább is folytatódik: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Ősz a Magas Tátrában
  2014-11-12 19:31:42, szerda
 
 


Link

Egy csodálatos videó a Magas Tátráról: Link




Link

Néhány szó a Magas Tátráról:
A Magas-Tátra a Kárpátok láncolatának legmagasabb hegyvonulata. A világ legkisebb kiterjedésű magashegysége. Különösen szép látványt nyújt a Szepesi-medence felől és a Poprád-völgyéből. Már Anonymus is említi Trytur és Turtur néven.
A Tátra legmagasabb pontja a Gerlachfalvi-csúcs: 2655 m. A Tátra teljes területe védett terület, a Tátrai Nemzeti Park gondozásában. Sajnos az ember itt is felelőtlenül beavatkozott a természet rendjébe.
A tátrai őshonos jegenyefenyőket kivágták és helyettük lucfenyőket telepítettek. A lucfenyők gyenge gyökérzete nem tudott kellőképpen kapaszkodni a tátrai viszonyok között, ahol egy vékonyabb földréteg alatt sziklás a talajszerkezet. Ótátrafüreden és környékén még ma is láthatóak a 2004-es pusztító vihar nyomai, amely a környék fenyveseit a földdel tette egyenlővé. A szélvihar által letarolt fenyőerdők helyén ma kopár domboldalak vannak csak. Az erdőket azonban nem telepítik újra, azt szeretnék, ha a természet maga gyógyítaná be sebeit.
A gyökerek kitermelése a talajból napjainkban is folyamatban van.
A Magas Tátra még nem heverte ki a közelmúlt természeti csapását, a szélvihar által kicsavart és szinte teljesen letarolt fenyvesek, mint tépett sebek, éktelenkednek a hegyoldalakon. Több évtizedre lesz szükség, hogy újra régi méltóságában pompázzon a hegy.
A vihar pusztítása ellenére a Magas Tátra égbetörő csúcsai, vadregényes völgyei, vad zúgói ma is nagyszerű élményt nyújtanak a látogatóknak. Gyönyörű a felhők mögül előbukkanó meredek sziklák látványa.
Minden kedves érdeklődő az alábbi linken tovább is olvashatja a cikket Link




Link

E-könyv a Magas Táráról: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Megnyílt a világ első függőhídja
  2014-11-12 17:58:46, szerda
 
  Megnyitották Svájcban a világ első olyan függőhídját, amely két hegycsúcsot köt össze.

Az Alpok legújabb látványossága a Peak Walk by Tissot nevet viseli. A híd 107 méter hosszú, 80 centiméter széles, és közel 3000 méter magasan található. A látogatók a Glacier 3000 nevű felvonóval jutnak fel a Kilátó-csúcsig, onnan pedig átsétálhatnak a 2971 méteren (5 méterrel magasabban) található fő csúcshoz, a Scex Rouge-hoz. A hídról remek kilátás nyílik az Alpokra, megcsodálható róla többek közt a Matterhorn, a Mont Blanc, az Eiger, a Mönch és a Jungfrau is.




Link




Link




Link




Link

A függőhíd megépítése 1,8 millió svájci frankba került. Egyszerre 300 embert is elbír, de a látogatók kényelme miatt csak 150-en tartózkodhatnak rajta. Igen biztonságos, mivel akár egy 200 kilométer/órás széllökésnek is ellenáll. A különleges híd egész évben várja a látogatókat, csak rossz idő esetén nem lesz nyitva.
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
450 éve született Shakespeare
  2014-11-12 17:56:27, szerda
 
  450 éve született Shakespeare, a zseniális angol költő, drámaíró.

Az emlékév alkalmából készítettem egy kis összeállítást.




Link

William Shakespeare

A költőóriás William Shakespeare a Sratford upon Avon nevű városkában született, egy jómódú kereskedő, John Shakespeare és egy kisbirtokos leánya, Mary Arden gyermekeként. Nem ismert születésének pontos dátuma, mivel a gyermekeket csak pár nappal születésük után keresztelték meg, az irodalomtörténészek 1564. április 23-át tartják valószínűnek.

A több mint 800 éves Stratford egy angolszász település volt a középkorban. Elnevezése az óangol strǣt("street" - utca) és a ford (gázló) szavakból áll össze.

Itt, a születési helyén járt iskolába, sajnos az iskola minden adata elveszett, ezért nem tudhatjuk, hogy Shakespeare milyen eredményekkel végzett. A helyi anyakönyv bizonyítja, hogy 18 éves korában megnősült. Felesége, Anne Hathaway nyolc évvel volt idősebb nála. Rövid időn belül megszületett első leányuk, majd a következő három évben még egy fiú és egy leány is született. De hogy házasemberként miből és hogyan élt, azt nem tudjuk.

Érdemes megnézni az Anne Hathaway's Cottage-t, amely Shakespeare feleségének volt az otthona. A korabeli bútorokkal berendezett angol vidéki házban sok érdekességet láthatunk.
A hosszú, tölgyfa étkezőasztal középső harmada elfordítható, így amikor befejeztek egy fogást, a maradékot középre tolták, majd megfordították és az étel leesett az asztal alatt heverő kutyák számára, a felső részére, pedig lehetett hozni a következő fogást.
Élete csupa rejtély. Hiteles adatok szerint, 22 éves korában vadorzásért elítélik, és a büntetés elől elszökött, és csak közel harminc évvel később tért haza, hogy megvásárolja a szülői házat.
Ekkor már szülei, felesége, fiúgyermeke rég meghaltak, két leánya már férjnél volt, gyermekeik születtek. Otthon, a szülői házban élt ezután mindvégig.
A közbenső időszak történéseit nem ismerjük, erről évszázadok óta találgat a tudomány és a képzelet. Életrajzírói szerint matróz is lehetett, kereskedő is, egyesek kalóznak is képzelték. Annyi bizonyos, hogy járt Itáliában. Velencében játszódó színjátékaiban (Othello, Velencei kalmár) egyértelmű a helyismerete.
Annyi bizonyos, hogy az olasz világ mindig is érdekelte, vígjátékainak többsége itáliai városokban játszódik.


Londonban került kapcsolatba a színházi élettel, mint ló-őrző. Abban az időben a hölgyek hintóban, az urak lóháton jártak színházba, az előadás alatt őrizni kellett a kocsikat és a lovakat. A ló-őrzők ugyanúgy a színház alkalmazottai voltak, mint a színészek.

Így alapozta meg karrierjét a színház világában. A következő színházi beosztása a ,,contaminator" volt, vagyis ,,összerakó" az a szakértő, aki a drámák megfelelő részleteiből összeállított egy előadható színjátékot. Ma ez a dramaturgi tevékenység.

Ezután az ezerhatszáztízes évek elejéig Shakespeare ugyan színész, rendező, majd később színigazgató is, de mindenekelőtt drámaíró.
Ösztönösen megérzi, hogy mi kell a népszerűséghez. Az első négy darabjában a "rózsák háborúját" dolgozza fel, a York és a Lancaster uralkodóház véres ellenségeskedését.

Minden kedves érdeklődő az alábbi linken tovább is olvashatja a cikket:Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Anyós viccek
  2014-11-12 17:53:46, szerda
 
 


Link

Elszalasztott lehetőség
Egy paraszt el akarja vinni a szénát a szomszéd faluba, de amikor indulna, az anyósa könyörög neki:
- Kérlek, vigyél magaddal!
- Nem!
- Na, kééérlek!
- Nem, és kész!
- De meghúznám magam hátul, nem lennék a terhedre...
- Mondtam már, hogy nem!
Útközben sötét felhők gyülekeznek az égen, és egyszer csak belecsap a villám a szekér hátuljába, mire a parasztember felsóhajt:
- Ej, pedig de szépen kérte.


Jó tett helyében, jót várj
Az anyós felkerekedik és meglátogatja a 3 vejét!
Odaér az elsőhöz, bemegy az udvarra és azonnal beleveti magát a kútba. A veje meglátta, majd elkezd gondolkodni, hogy kihúzza- e vagy sem. Aztán csak kihúzza, mert hát csak az anyósa! Másnap reggel az udvaron talál egy robogót egy cetlivel: Jó tett helyében, jót várj! Anyósod!

Közben az asszony már ott van a 2. vejénél és ott is eljátssza ezt. Ott is gondolkodik a veje, de végül csak kihúzza ő is. Reggelre már ott sincs az anyósa, de ő is megkapta a robogóját ugyan azzal a cetlivel!

Elérkezik a 3. vejéhez és ott is egyből beugrik a kútba! A veje meglátta, gyorsan kiszalad és azzal a lendülettel rá is húzza a födémet a kútra, nehogy már ki tudjon mászni az anyósa! Másnap reggel egy full extrás BMW várta a kapu előtt egy cetlivel: Jó tett helyében jót várj! Apósod!


Bizarr megoldás
Az egyik férj panaszkodik a másiknak, hogy kibírhatatlan az anyósa, mire a másik:
- Miért nem veszel neki egy autót?
- Azt meg minek, hiszen vezetni sem tud!
- Éppen ez az, amikor majd el kezd tanulni, nekimegy valaminek és már csak el kell temetni.
Néhány hét után újra találkoznak, és érdeklődik a másik, van-e már eredmény?
- Á semmi. Vettem neki egy Trabantot, de a balesetet megúszta néhány karcolással!
- Nem jó, vegyél neki gyorsabb autót, azzal nagyobbat tud ütközni!
Újabb két hét után az érdeklődésre a válasz:
- Még mindig semmi. Kapott egy Opelt, de a mentők el is engedték az elsősegély adása után...
- Akkor nincs mese, vegyél neki egy Jaguárt!
Pár nap múlva újra találkoznak:
- Na mi van? - kérdi a másik.
- Hát barátom, ezzel kellett volna kezdeni! Már a garázsban széttépte!


Autóbaleset
Autóbalesetet szenved egy család. Az anyós, mivel nem volt bekötve, kirepül az ablakon és azonnal meghal, a család többi tagja kisebb sérülésekkel megússza. A helyszínelő rendőrnek feltűnik, hogy a családfő rezzenéstelen arccal válaszol a kérdésekre. Szemrehányóan meg is jegyzi:
- Elnézést, Uram, de az imént halt meg az Ön anyósa. Ez nem jelent Önnek semmit?
Mire a férfi:
- Ne haragudjon biztos úr, ha magának is így fájna mindene az ütközéstől mint nekem, magának se lenne kedve röhögni.


Kiesett
Fiatal férj rohan a feleségéhez:
- Drágám! Az anyád fél órája kiesett az ablakon!
- És csak most mondod?
- Eddig nem tudtam megszólalni a röhögéstől!


Mama ! Ne szorítsa !
Anyós panaszkodik a vejének:
- Jaj, a sok takarítás! Még most is fáj a kezem a seprűtől!
- Jaj, mama! Hát nem kell azt annyira szorítani, nem esik le róla olyan könnyen az ember...!
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 375 db bejegyzés
e év: 5810 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1012
  • e Hét: 1653
  • e Hónap: 12667
  • e Év: 118811
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.