Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Pavlova torta
  2014-11-14 17:27:06, péntek
 
  ...... ........... .....


Hozzávalók:
4 tojásfehérje
23 dkg porcukor
2 teáskanál ecet
fél kávéskanál porcukor
Töltelék:
4 dl tejszín
friss vagy mirelit gyümölcs tetszőleges mennyiségben

Elkészítés:
A tojásfehérjéket egy mély tálba tesszük, és elektromos habverővel kemény habbá verjük. A porcukrot lassan, kis adagokban keverjük a tojáshabhoz, miközben folyamatosan keverjük a robotgéppel. Óvatosan hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ecetet is, majd addig verjük a habot, amíg megáll. Előveszünk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral. A papíron kijelölünk egy 20 cm átmérőjű kört (mondjuk egy fedővel), és a kört kissé megolajozzuk. A kör alapra egy kanál segítségével átlapátoljuk a habot. Próbáljunk korona-formát kialakítani, azaz a kör belseje legyen lapos (de viszonylag vastag, mert majd ezt kell kikaparnunk a későbbiekben), az oldalai pedig minél magasabbak, ugyanis a belsejébe kerül majd a töltelék. Takaréklángon 1,5 óra alatt keményre szárítjuk. (Nekünk picit mindig megbarnul a hab, nem tudom, hogy ez mitől van, de ettől még nagyon finom. Persze az a jó, ha a hab hófehér marad!) A sütési idő lejártát követően nem vesszük ki a tortát a sütőből, hanem otthagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, egy késsel kikaparjuk a belsejét, hogy elférjen majd a töltelékünk. A tejszínt porcukorral felverjük, a mélyedésbe kanalazzuk, majd megszórjuk apró (vagy apróra vágott gyümölcsökkel). Használhatunk bármit: meggyet, málnát, ribizlit, erdei gyümölcsöket, barackot, stb. A rétegezést így folytatjuk, amíg a peremig érünk. A torta tetejére és oldalaira szintén tejszínhabot teszünk, végül gyümölcsökkel díszítjük az egészet.
...... .....




 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Mi a hosszú élet titka?
  2014-11-14 17:16:45, péntek
 
  ...... .....


A világ legidősebb, még élő embereinek genetikai kódját írták le amerikai tudósok, ám a hosszú élettel kapcsolatos genetikai receptre nem akadtak rá.
A világon 74 olyan ember - szinte mind nő - él, akik igazoltan 110 évesek vagy annál idősebbek, közülük 22-en az Egyesült Államokban. A Plos One tudományos lapban közzétett tanulmányában Hico Gierman, a Stanford Egyetem kutatója és kollégái az említettek közül 17-nek készítette el a teljes genomját, hogy megtalálják az igen hosszú élet genetikai alapjait.
A kutatásban 16 nő és egy férfi génjeit vizsgálták, mind az Egyesült Államokban éltek. Közülük 15-en voltak európai eredetűek, egy afroamerikai és egy latin-amerikai származású. A vizsgálat kezdete óta mindannyian elhunytak.
Kim úgy véli, létezik genetikai oka a száz évnél hosszabb életnek, ám ez nem olyan egyszerű, mintha csak egyetlen génvariáns lassítaná le az öregedést.
,,A genetikai hatás összetett lehet, biztosan sok gén játszik benne szerepet, lehet, hogy minden egyes embernél más gének. Emellett a csoportnak nem voltak különösen egészséges táplálkozási vagy sportolási szokásai, nagyjából a fele dohányzott" - tette hozzá Kim.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
800 ezren még csak nem is sejtik, hogy cukorbetegek
  2014-11-14 17:11:49, péntek
 
  Tudomány cikke Link  
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Kérem, segítsenek! feliratú táblával pénzt kéreget ....
  2014-11-14 17:06:17, péntek
 
  Forrás: vezess.hu
Melissa Smith második hónapja nézte minden reggel, ahogy egy terhes nő és kisiskolás korú fia megjelenik a helyi benzinkútnál, és egy Kérem, segítsenek! feliratú táblával pénzt kéreget az autósoktól. Hétvégenként a nő párja is csatlakozott hozzájuk.
Egy autós lefotózta, amint a környékükön rendszeresen kolduló nő kisfiával és férjével egy Mercedesben távozott a nap végén. A rendőrség nem indított eljárást.
......


"Sokan adtak nekik, percenként legalább egy valaki" - mondta a San Diegóban élő nő, aki egy nap különös felfedezést tett: a fiatal pár egyszer csak kézen fogta a kisfiút, odasétáltak egy Mercedeshez, beszálltak és elhajtottak.
Melissa utánuk eredt, és lefotózta, ahogy az autóban kacagtak, és az aznap begyűjtött pénzt számolták. A kisfiú a két első ülés között állt, egyikük sem volt bekötve.
.......


Egy helyi televíziós csatorna ellenőrizte a Mercedes rendszámát; az autó üzemben tartója egy igen drága lakópark címén volt bejelentve, ám a szomszédok csak annyit tudtak róluk, hogy a közelmúltban elköltöztek.
.......




- Az eset nem egyedi - és nyilván Magyarországon is számos hasonló történetről tudnának beszámolni olvasóink. Alig egy hónapja Oklahoma Cityben (Oklahoma, USA) videóra vették, amint egy idős, magát özvegynek kiadó, állítólag élelmiszerre gyűjtő asszony egy vadonatúj autóban ülve számolta a napi bevételét.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 341 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5330
  • e Hét: 16392
  • e Hónap: 29068
  • e Év: 262815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.