Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
A szakmunkásképzésnek a becsületét vissza kell adni.
  2014-11-14 22:50:39, péntek
 
 

A szakmunkásképzésnek a becsületét vissza kell adni. Az a logika, hogy mindenki vagy nagyon sok család azt hiszi, hogy a sikeres élethez egyetlen út vezet, gimnázium, érettségi, valamilyen egyetem vagy főiskola, tévedés. Nem akarom őket tévedésben tartani, e fölött a gondolkodásmód felett eljárt az idő.

Orbán Viktor 2014. október 10.



Az Orbán apukája és a gázszerelője is szakmunkásképzőbe járt.

Mindkettő milliárdos lett.

Nyilvánvaló, hogy a szakmunkásképzésben képzik a jövő milliárdosait.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor viccek
  2014-11-14 21:48:06, péntek
 
  Orbán Viktor viccek


Jó napot Polt úr, dr. Lomnici Zoltán vagyok.

Halló, itt Polt Péter, kivel beszélek?
Jó napot Polt úr, dr. Lomnici Zoltán vagyok.
Nézze Lomnici úr, mi ezt az ügyet már lezártuk, kapott egy zsíros állást, meg egy kis mellékest, valamint minden évben kétszer is együtt pálinkázhat Orbán Viktorral. Mit akar még?
Nem Polt úr, én az ifjabb Lomnici vagyok.
Miért nem ezzel kezded, bameg Zolikám, mondjad, mit kell elsikálni?
Jó, hogy megismersz végre Peti, de nem arról van szó kivételesen. Tudod, hogy nagy a mi családunk, csupa jogász, sőt már a fiam is aktív civil lett.
Nem mondod, látod, ez jó hír.
Igen, megalakították, az Ifjú Civilek Alakulatát, az ICA-t, ez direkt, jó, mert mint név kedvelt a családban, anyai dédanyám Mangal Ica névvel látta meg a napvilágot. Nem aranyos?
De, nagyon, akkor?
Ja, igen. Szóval, mi a civilek civiljei megállapítottuk, hogy mit lehetne kezdeni ezzel az ármánykodó Goodfrienddel.
Kíváncsian várom!
Vele, mint diplomatával nem sokat lehetne tenni, főleg, amíg a követségen van, de, ha kijön az utcára, akkor rögtön el kell mondja, annak 2388 fideszesnek a nevét és bűnét, akit korrupcióval gyanúsítnak. Körbeveszitek és vallomásra kényszerítitek.
Figyelj ide, a főnök nem akar diplomáciai botrányt, elég volt annak a balf@sz Rogánnak a kirohanása a parlamentben!
Van egy másik ötletünk, tegyük fel, hogy ez a Goodfriend felszáll a hatos villamosra, a második megállónál körbeveszi őt az elit ügyészségi kommandó és letartóztatja jegy nélkül utazás tettenéréses cselekménye miatt.
Hmmm, és, ha van jegye?
Na izélj Peti, az ilyen apróságok mikor okoztak gondot a pártatlan ügyészségnek?
Jól van Zoli, tudjuk...
Na, szóval, gondoskodsz arról a HírTV ott legyen a villamoson, szépen rabláncon elvezetitek, persze, nem mondjátok meg, mi a vád, azt majd sugallják a riportereik. A többi már pofon egyszerű, pontosan úgy, ahogy a Tanú című filmben láttad, csak most nincs akasztófázás, hanem kiutasítás. Remek látvány lesz és kiváló propaganda, ahogy mondjuk a Szőke Feri Megvédő Brigád tagjai kísérik a határig. Erre varrjon gombot a Washington Post, meg a többi gyurcsánypénzelt hírportál!
Remek ötlet, hiába aki civil, az civil, ahogy minálunk is mondják a pártértekezleten, amikor az elsikált lóvét osztjuk szét. Azonban van egy kis gond.
Arra gondolsz, hogy a CÖF kevesli az éves ötmilliárdos keretet?
Á dehogy! Nagyon le vagyunk terhelve ügyekkel, itt van például a még mindig futó eltűnt telefon ügye, most vettük le tízezredik DNS-t, és semmi nyom, bár volt egy bejelentés, hogy a Vezér Caligula nevű német juhásza igen furcsán viselkedett az este folyamán, többször jelzett SMS-t és, amikor a neki készített resztelt libamájat fogyasztotta, hallották, hogy a ,,Megjöttek a fehérvári huszárok" című csengőhangot böfögte fel, úgyhogy ennek még utána kell járjunk.
Aztán itt van ez székháztámadás ügy, analizáljuk azt 65 kamera képét, amit rögzítettünk, az utasítás az, addig keressünk, amíg ellenzéki pártok vezetőit nem találjuk a dobálózók között. Úgy néz ki, hogy igénybe kell vegyük az MTVA híradószerkesztőit, hogy sikert érjünk el, de még sorolhatnám az életbevágóan fontos országos ügyeket. Megérted ugye?
Persze, addig majd békemenetelünk, már vágják és feliratozzák a damasztból és selyemből készült spontán molinókat, Széles Gábortól rendeltünk 2000 darab csuklós buszt, megtévesztésül 6-os 12-es szám lesz az elején, így nem tűnik fel, ahogy Debrecenből, Sopronból jönnek a felháborodott tüntetők. A tábláinkon meg a ,,Nem leszünk Goodfriend!" jelszóval lelkesítjük a kivezényelt civileket, akik közül a legkiválóbbak a Gundelben elfogyaszthatnak egy 12 fogásos vacsorát, azért nem 18 fogásost, mert elég szűk a keretünk, mióta nem tudjuk lenyúlni a Norvég Alapot.
Jól van, én meg igyekszem majd a ti ügyeteket is kézbe venni, beszélek a főnökkel, hogy egy-két csapatot adjon kölcsön a TEK-ből.
Előre is köszönöm, a civilek istene áldjon.
Nincs mit, szia és szorítok nektek, mint a haza megmentőinek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KEMÉNY, MINT A VÍDIA, HÜLYE, MINT a SEGG
  2014-11-14 21:03:46, péntek
 
  2014. november 14., péntek

KEMÉNY, MINT A VÍDIA, HÜLYE, MINT A SEGG

Ma reggel a Legfőbb Hadúr belefeküdt a kádba, Anikó asszony leöntötte keményítővel, majd beletekintve a vízbe, megállapította, hogy az eredmény részleges, de nem elégedetlenkedett, hiszen a minap csinált vagyonleltárt és az ott észlelt eredmény teljesen kielégítette.
Mindenesetre a mai rádióinterjúban a terápia hatása érezhető volt, nem úgy, mint a grazi terápiáé, ami igazán nagy kár, mert a pöttöm diktátor emberkedésének árát mi - te, meg én fogjuk megfizetni.
Volt idő, amikor ez az ember messziről még úgy tűnt, mintha amúgy épeszű lenne, még ha szerepel is nekünk, de ma már megrendült a hitem ebben, hiszen hülye ember az, aki párzási időszakban a hímelefánt farkát húzogatja, mint a harangkötelet - igen, persze, hogy azt a farkát.

Olyanokat mondott a vezető világhatalomra, melyhez hasonlókat nemhogy diplomáciai körökben, nemhogy úri társaságban, de még a felcsúti kocsmában is kockázatos lenne hangoztatni, mert a fene tudja, mi lenne a következménye.
Vannak ilyen krakéler emberek a való világban is, de azok általában már nem a saját lábukon jönnek ki a kocsmából, hanem gurulós hordágyon, és annyi cső lóg ki belőlük, hogy fel lehetne építeni belőlük a Déli Áramlatot.
Azt mondta a Mi Napsugarunk, hogy ,,az amerikai beutazási tilalmi ügy egyre inkább elveszíti komolyságát, "egyre zavarosabb az egész dolog".
Meg azt, hogy a kormányának átadott dokumentumon se aláírás, se fejléc, se pecsét, "ez egy fecni", "ömlesztett összegyűjtése azoknak a vádaknak, amelyeket az elmúlt négy évben az ellenzéki pártoktól már hallhattunk" - jellemezte Orbán Viktor a dokumentumot, hozzátéve: ha nem angolul lenne, azt hinné, egy ellenzéki párt írta.
A miniszterelnök ezért úgy tekint e dokumentumra, "mint ha vissza akarna valaki rángatni bennünket a választások előtti politikai helyzetbe".
Meg olyat, hogy "mi az Egyesült Államoknak szövetségesei és barátai vagyunk, én nem merem vádolni az Egyesült Államokat azzal, hogy nyers gazdasági érdekek miatt rágalmazási hadjáratot folytat egy ország ártatlan állampolgáraival szemben".

Ennek a komának - mint szabványos tüneteket produkáló rendes szociopatának - nincs veszélyérzete.
Viszont megtudtuk, hogy a választások óta megváltozott a politikai helyzet, a felhatalmazása megerősödött és őt már nem lehet visszarángatni a választások előtti politikai helyzetbe, mert menet közben megizmosodott.
Aki vele próbál ujjat húzni, azt úgy széttépi, mint azeri paraszt a gombos harmonikát.
Ezt egy mellékmondat erejéig hadd köszönjem meg a magukat a választásoktól finnyásan megtartóztató polgártársainknak, akiknek javaslom, hogy a helyi állatkert hiénakifutójának amúgy is rozoga kerítését is bontsák el, hadd játsszon az édibédi büdös állat a gyerekeikkel, meg hadd fogócskázzon velük!

Hát, nem tudom, hogy az amerikaiak lenyelik-e ezt a folyamatos pofátlankodást, mert ugyan Fénylő Csillagunk azt tanácsolta szövetségeseinek, hogy ne azt figyeljék, amit mond (ezt szerintem is felesleges figyelni...) hanem azt, hogy mit tesz, de most eljutottunk arra a rendkívüli történelmi pillanatra, amikor a szavak és a tettek egybeesnek.
Nem ringatom illúziókba magam, pontosan tudom, hogy a politika érdekekről szól és nem a hiúságról, de Amerika számára veszélyes precedens az ilyesmi, hiszen a szövetségi rendszerének fellazulására lehet következtetni belőle.
Obama számára ez kínos lehet, az Unió számára nemkülönben, Putyin meg röhöghet a markába, mert az orosz érdekek Paks kapcsán már rendben vannak, idén már fizetünk is nekik a semmiért, és ha meghiúsulna az üzlet, még többet kellene fizetnünk.
Érdeklődéssel figyeli, hogy az amerikaiak elfoglalják-e a tihanyi félszigetet, mert onnan legalább olyan válaszokat kapnának, melyek bármelyik világhatalom számára kedvesek lennének, míg Orbán állandóan kocsmai stílusban hepciáskodik...
Orbán olyan, mint a bolha, melyet különféle kunsztokra tanított be gazdája, a békétlenkedésre történelmi távlatokban is oly fogékony magyar nép, és most találkozott a cirkuszigazgatóval, aki a bemutatást követően - Itt van egy bolha - szórakozottan kérdezi: Igen?
És egy New York Times közbejöttével agyoncsapja az élősködőt...

Hát, majd meglátjuk, de addig is lesznek azért érdekes dolgok, mint például Európa legmagasabb ÁFÁ-jának burkolt, de jelentős mértékű emelése, az oktatás szétverése, a mindenáron való bevételnövelés, mert fogytán a lóvé, és olyan szép terveink vannak még - például a Budapest Bank megvásárlása.
Na, nem azért, hogy köztulajdonba kerüljön, mert, bár "meg kell vásárolni néhány bankot", utána ezeket elérhetővé kell tenni magyar tulajdonosoknak.
Konkrétan például neki, hiszen egy részvénytársaság tulajdonosi struktúrája gyakorlatilag nyomonkövethetetlen, emellett a pénzt is könnyebb kilapátolni belőle, mint egy futballakadémiából, külföldi részvényest meg könnyebb előállítani, mint szotyolapirító-berendezést.
Majd ad a vásárlásra kamatmentes hitelt - a Budapest Bankra az MKB, az MKB megvásárlására a Budapest Bank - az állami gazdaságokat is így vették a szerencsések.

Szorgos népünk meg várja a csodát, de nem mozdul, hiszen csak a cafeteriából származó jövedelmét csökkentik, a családi pótlékot akarják elvenni, csak a nyugdíjakkal akarnak kicsinyt babrálni, a devizahitelesek pofájába köptek egyet és el akarják venni a Barátok közt című műsort is, miközben persze harsonázzák a győzelmi jelentéseket.
És ma már nem érdekes az, hogy a korrupciós vádak igazak vagy nem (igazak, egyébként...) mert csapataink már megint harcban állnak, de Felcsút Lángoszlopa (tiszta égő...) győzelemre vezet minket!
Milyen szerencsés nép is vagyunk!

http://www.pupublogja.hu/2014/11/kemeny-mint-vidia-hulye-mint-segg.html?spref=fb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem fecni az, miniszterelnök úr!
  2014-11-14 20:33:53, péntek
 
  Nem fecni az, miniszterelnök úr!

2014. november 14., péntek, 11:38 Utolsó frissítés: 8 órája

Szerző: hvg.hu

Orbán Viktor és kormánya úgy tesz, mint aki teljesen járatlan a diplomáciában. Többször megpróbálták már ezt, kevés sikerrel.

"Ez egy fecni, amin pecsét sincs", mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban arról a feljegyzésről, amelyet a kitiltási ügy kapcsán az Egyesült Államok nagykövetsége átadott a magyar kormánynak. Ugyanezt a Külügyminisztérium "komolytalan dokumentumnak" nevezte. Nem kétséges, hogy mind a miniszterelnök, mind a magyar diplomácia tisztában van azzal, hogy mit kaptak. Viszont inkább úgy tesznek, mintha először látnának ilyet.

A kérdéses iraton valóban nincsen pecsét, sem dátum: ezen formaságok hiánya miatt nevezik az ilyet a diplomáciában úgy, hogy "non-paper". Műfaját tekintve nem hivatalos feljegyzés, amelyben a nagykövetség címszavakban áttekinti azokat az ügyeket és problémákat, amikre fel kívánja hívni a fogadó ország kormányának figyelmét.

Amerikai korrupciós dokumentum by


http://hvg.hu/itthon/20141114_Nem_fecni_az_miniszterelnok_ur#utm_source=hvg_daily &utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2014_11_14&type-id=HvgDaily& amp;user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TOLMÁCSOT VAJON HOZTak?
  2014-11-14 20:15:32, péntek
 
 
Kormányközeli közbeszerző cég iránt érdeklődhetnek az Európai Csalás Elleni Hivatal nyomozói


horváthbence
politika
ma 17:15


Az atv.hu információi szerint az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) munkatársai a Provital Fejlesztési Tanácsadó Szolgáltató Zrt-vel kapcsolatos információkat kértek információkat az Emmi-től. Ennek a minisztérium eleget is tett.

A jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkező Provital Zrt.-nél nem most jár először az OLAF, felbukkantak 2012-ben is, amikor a Közgépnél is vizsgálódtak. A Provital vezetője, Antal Kadosa most nem kívánt válaszolni az atv.hu kérdéseire, mondván, hogy hivatalos információt egyelőre nem kaptak a vizsgálatokkal kapcsolatban.

A Provital neve akkor is felmerült, amikor a szekszárdi LMP-s Hadházy Ákos a céget is összefüggésbe hozta gyanúsan felhasznált uniós támogatások sorsával.

Ez a cég jegyzi a Fradi-stadion közbeszerzési dokumentációját is, és számos vidéki fideszes önkormányzatnak is bedolgoznak. A cég elődjének, a Pro-Vital 2000 Kft-nek az a Homolya Róbert volt a tulajdonosa, aki 2010 után előbb az NFÜ végrehajtási elnökhelyettese lett, majd a Közbeszerzések Tanácsának alelnöke lett, 2012-től pedig államtitkár lett a Miniszterelnökségen. A 2014-es választások után pedig Lázár a közbeszerzési ügyekért felelős miniszterei biztosnak nevezte ki Homolyát.


http://444.hu/2014/11/14/kormanykozeli-kozbeszerzo-ceg-irant-erdeklodhetnek-az-eu ropai-csalas-elleni-hivatal-nyomozoi/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Többszörösen veri le a kormány az internetadót a családokon
  2014-11-14 19:58:02, péntek
 
  Többszörösen veri le a kormány az internetadót a családokon


3 hozzászólás propeller.huPropeller ma, 11:52 19 megosztás


Négyszeresen "veri le" az internetadót a családokon a kormány - állítja az Együtt. A párt közleményében emlékeztet: csak az elmúlt napokban 75 milliárd forintnyi megszorítás került napvilágra adóemelések és forráselvonások formájában, ami csaknem négyszer annyi, mint amennyi bevételt az internetadó bevezetésétől várt a kormány.

A buszokra is kivetett e-útdíj és a dohányipari cégekre kirótt különadó drágulást hoz, ráadásul mindezeken túl 23 milliárd forinttal csökkentik a munkanélküli ellátásokra fordított forrásokat - közölte az Együtt, hozzátéve: további bevételcsökkenéseket, illetve drágulást jelenthet a családoknak, hogy "mintegy 200-250 milliárd forintnyi fedezetlen, megalapozatlan intézkedés látszik a költségvetésben".

http://propeller.hu/itthon/3019393-ezzel-veri-le-kormany-internetado?utm_source=m m-2014-11-14&utm_medium=email&utm_campaign=T%C3%B6bbsz%C3%B6r%C3%B6sen%20 veri%20le%20a%20korm%C3%A1ny%20az%20internetad%C3%B3t%20a%20csal%C3%A1dokon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csodazongora készül az MNB millióiból
  2014-11-14 19:38:52, péntek
 
 
Csodazongora készül az MNB millióiból


kasnyikm
gazdaság
ma 15:02


Egy 2012-ben alapított, zongoragyártással foglalkozó apró nógrádi cég, a Zengafons Kft. kapott tavaly egy 217 millió forintos támogatást az államtól az Új Széchenyi Terv keretében. A ,,Magyar Zongora" nevű pályázat célja

,,egy olyan hangszer kifejlesztése, amely világra szóló újdonság a hangszeriparban",

és egyben ,,újraéleszti a magyar hangszergyártást". Pontosabban egyelőre verifikálja a kutatási konzorcium az elképzeléseket a gyártásba helyezés előtt.

A kis nógrádi cég vállalkozó kedvű tulajdonosai nagyon szerencsés emberek, nem kellett a saját pénzüket kockáztatniuk: az ÚSZT pályázat önrésze 60 millió forint volt, de ezt megkapták a Magyar Nemzeti Banktól, támogatásként. Az erről szóló szerződés nyilvánosságra került az Átlátszó közérdekű adatigénylései nyomán (meg lehet találni a többi szerződést is, amelyet az MNB a sokat vitatott társadalmi felelősségvállalási programja keretében kiosztott, bár azóta feltehetően voltak, és lesznek is új szerződések, mivel a jegybank nagyon belejött a pénzköltésbe, és a saját nyereségét nem tekinti közpénznek). A projekben a cég honlapja szerint a Szerencsejáték Zrt. is részt vesz.

Hogy mi lehet ez a szuperzongora, nem tudni pontosan. A Zengafons honlapján nincs erre vonatkozó információ. Körbeérdeklődtem néhány hangszerboltban és zongorakészítőnél is, de a cégről és a nagy reményű billentyűs hangszerről senki nem hallott még. A Szabadalmi Közlönyben mindenesetre van négy kép, ami sejteti, miről is van szó:

zengafons1

A mintaoltalom szerint a hangszer feltalálója Üveges Péter, a szellemi tulajdonjog pedig a Zengafonsnál van. Még 2012 őszén jelentették be a formatervezési mintaoltalmat. A zongora gyártása mindenesetre még nem indult meg, most még csak egy prototípus van belőle.

A cégről egyébként sem tudni olyan sokat. A cégpapírok szerint biztos, hogy bevételük nem volt 2012-ben, tavaly pedig 194 ezer forint volt, ami nem is meglepő, ha gyakorlatilag nincs érdemi tevékenység. 67,7 millió forintot viszont kifizettek tavaly bérként (és egyéb személyi jellegű ráfordításként), ami ahhoz képest elég sok, hogy 2013 közepéig csak 3 alkalmazottja volt a cégnek, és azután is csak 8 főig ment föl a létszám. Az átlagos alkalmazotti létszám 5,8 volt, tehát mindenkire jutott havi bruttó egymillió forint, ami elég jó fizetésnek tűnik egy nógrádi zongoramanufaktúrában.

Amit bérre fizett a cég tavaly, az csak egy kicsivel több, mint az a 63 millió forint, amit abban az évben támogatásként elszámoltak. (A készülő csodazongorára viszont anyagban nem költhettek olyan sokat, mivel tavaly az anyagi raáfordítás mindössze 5,7 millió forint volt.)

A Zengafons telephelye ebben a csendes utcában van a Nógrád megyei Szendehelyen:

szendehely ady endre

És van még két érdekes dolog.

Az egyik az, hogy az ügyvezető szeptember óta egy nemrég leköszönt NGM-államtitkár, Komoróczki István, aki valamivel több mint fél évig vezette a tervkoordinációért felelős államtitkárságot (ő volt egyébként tavaly a legjobban kereső kormánytag). És szintén szeptember óta tulajdonos az egykori jegybankelnök, Járai Zsigmond felesége, Kiss Marianna.

Járai és Komoróczki is régi ismerősök lehetnek, hiszen mindketten a CIG Pannónia biztosító alapítói között vannak.

Van tehát egy volt MNB-elnök, aki családtagján és üzlettársán keresztül is kapcsolódik egy egyelőre termék nélküli találmánycéghez. És van egy negyedmilliárd forintos támogatás, aminek a negyedét az MNB adta vissza nem térítendő támogatásként.

Komoróczki István kérdésünkre elismerte, hogy ,,időként konzultálnak" Járaival, méghozzá azért, mert a cég főtulajdonosát, Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművészt régi barátság fűzi a jegybank korábbi elnökéhez. Megerősítette, hogy a zongorának elkészült a prototípusa, a gyártás előkészületein dolgoznak, és a következő napokban el is számolnak a támogatásról.

Elmondta azt is a Zengafons ügyvezetője, hogy a Szerencsejáték Zrt.-vel egy reklámszerződést kötöttek idén októberben, ám ennek részletei nem publikusak.

Az MNB egyelőre nem válaszolt a céggel kapcsolatban feltett kérdésekre.

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után néhány órával megkaptuk az MNB az válaszait. A jegybank szerint a Zengafons pénzelése az MNB nemzeti kultúra támogatása iránti elkötelezettségéből következik. A jegybank ugyanis, mint nemzeti intézmény, a közjót szolgálja, és támogatja az értékek teremtődését, áll a válaszban.

Az MNB egyébként “minden támogatás nyújtása előtt minden kétséget kizáróan meggyőződik a támogatási kérelem megalapozottságáról, valamint a támogatást nyújtó szervezet hitelességéről." A Járai Zsigmond szerepével kapcsolatos kérdésre nem adott az MNB egyértelmű választ.

Szó esik a jegybank válaszában arról is, hogy mi a legfőbb cél:

A legfőbb cél az, hogy egy zongora minden környezetben, függetlenül a hőmérséklettől, páratartalomtól és egyéb környezeti hatásoktól azonos szinten és módon, a legkiválóbban szóljon.

http://444.hu/2014/11/14/igy-lesz-barati-ceg-a-magyar-nemzeti-bank-penzosztasabol /


Mindössze annyi megkötés van, hogy Orbán határozza meg, hány fekete és hány fehér billentyű legyen.
jó, lehet támogatni az innovációt, de nehogy a stadionok kárára menjen - nyilatkozta egy koraszülött, aki egy zacskóban van most elkülönítve mert több inkubátorra nincs pénz.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pécs választott
  2014-11-14 19:30:06, péntek
 
  Pécs választott

Lőrincz Miklós 2014. október 15., szerda 09:21

A demokrácia egyéni felelősségvállalással is jár, és a hét végi választások megmutatták, hogy az emberek elfordultak a politikától. A 125606 választásra jogosult pécsi polgárból csak 43046 fő érezte szükségét, hogy döntsön Pécs következő ötéves jövőjéről.

A Fidesz kihasználta az emberek apátiáját és 16 631 szavazattal mindent vitt Pécsett is. Ez 13 százalék. Mert a demokrácia a töbség uralma a kisebség felett. Tizenhárom százalékkal lehet többséget szerezni. pecsvhaza

A pécsi Fidesz városvezetés az alacsony részvételi arány ellenére meghatározó többséget tudhat magáénak. Ez a többség bizonyára elegendő lesz arra, hogy elképzeléseiket végrehajtsák, hiszen gyakorlatilag semmiféle politikai erő nem akadályozza őket ebben érdemileg.

Szomorú ebben az, hogy Pécs lakosságának 66 %-át nem érdekli, hogy mi lesz vele, családjával és városával a következő 5 évben. Egyszerűen az érdektelenség, kiábrándultság és a félelem uralkodik a városban.

http://patacsipilvax.hu/?p=52645
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Becsempészték a törvénybe a képviselők nyugdíjkedvezményét
  2014-11-14 19:28:10, péntek
 
 
Becsempészték a törvénybe a képviselők nyugdíjkedvezményét
Index
2010.09.23. 22:31

Az országgyűlési képviselők hamarabb és kedvezőbb feltételekkel mehetnek nyugdíjba, mint az egyszerű polgár. Az erről szóló, sokakat felháborító törvénymódosítást pár hónappal a kormányváltás előtt, a költségvetési salátatörvénybe csempészve tudták a lehető legalaposabban elrejteni a közvélemény elől.
nyug250

Egy tavaly elfogadott törvénymódosítás nyomán az országgyűlési képviselők a nyugdíjba vonulásukkor különleges kedvezményeket vehetnek igénybe. A távozó politikusok a többieknél akár öt évvel hamarabb mehetnek nyugállományba, másrészt nem az ilyenkor előírt 8 százalékkal csökkentett nyugdíjat, hanem a teljes összeget kapják meg.

A Blikk kalkulációja szerint az előző parlamenti ciklusból a kora alapján 51 volt képviselő számára adott a lehetőség . Eddig összesen négyen erősítették meg, hogy valóban élni kívánnak a kedvezménnyel: Csizmár Gábor, Filló Pál, Jánosi György és Magyar Bálint.

A nagy felháborodást kiváltó jogi lehetőségről csak most, a hatályba lépését követően majdnem egy évvel értesült a közvélemény, pedig a törvénymódosításról tavaly döntött az Országgyűlés. Igaz, azt a lehető legjobban elrejtették az ilyesmire fogékony kiváncsiskodók elől.

Egy, a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997-es törvényt módosító jogszabályt ugyanis tavaly márciusban, közvetlenül Gyurcsány Ferenc távozása előtt terjesztett be a kormány nevében Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter. A képviselők kedvezményére vonatkozó hosszú körmondat még sem az akkori előterjesztésben, sem az Országgyűlés által 2009 májusában elfogadott törvényben nem szerepel.
Egy mondat a kiváltságról
2009. évi CIX törvény. 52. § (17): ,,A polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 1994. évi LXIV. törvény 13/A-B. §-ának, illetve az

országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló 1990. évi LVI. törvény 10. §-ának alkalmazása során 2010. december
31-ig a Tny.-nek az e törvény 8. § (2) bekezdésében meghatározott időpontig hatályos rendelkezéseit kell alkalmazni, illetve öregségi nyugdíjra jogosító korhatárnak a Tny.-ben meghatározott öregségi nyugdíjkorhatárt, illetve az
elorehozott, valamint a korkedvezménnyel csökkentett, az érintettre irányadó korhatárt kell tekinteni."

Azt ugyanis csak az év vége felé, a 2010-es költségvetést előkészítő (2009. évi CIX.) salátatörvénybe rejtve kodifikálták. Ott viszont a pár hónappal korábbi, fenti törvényt kizárólag ezzel a mondattal egészítették ki. Ez a szöveg így a most hatályos törvény (2009. évi XL. tv.) 8. § (5) szakaszában olvasható.

Nem csoda, ha senki nem vette észre, ahogy az sem, hogy a gigantikus salátatörvény e pici pontjához (52. § 17.) indoklást sem fűztek. A politikusok újabb kiváltságának indokait így csak találgatni lehet: mivel hosszú időre kiesnek civil foglalkozásukból, néhány évvel a nyugdíjkorhatár előtt, elavult szakmai tudással kevés sanszuk lenne ismét elhelyezkedni az eredeti szakmájukban.

A másik lehetséges indok az, hogy ha a jövőjük többé-kevésbé biztosítva van, aktív politikusi pályafutásuk alatt a képviselők kevésbé hajlamosak korrupcióba keveredni. Ezzel csak az a baj, hogy egyrészt a jogszabályt pár hónappal a ciklus vége előtt fogadták el, amikor érdemi hatása nem lehetett már az enyveskezűség mértékére. Másrészt a nyugdíj összege Magyarországon még egy képviselő esetében sem akkora összeg, ami mérhető lenne a korrupciós jövedelmekhez.

http://index.hu/belfold/2010/09/23/elrejtett_jogszabaly_szabalyozta_a_politikusok _kedvezmenyes_nyugdijat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliókat küld létminimum alá a kormány?
  2014-11-14 19:06:52, péntek
 
 
Milliókat küld létminimum alá a kormány?


Az írás a Népszabadság 2014. 11. 14. számában jelent meg.


F. Szabó Emese
Népszabadság

Gyakorlatilag megszüntetné a munkanélküli-ellátást a kormány 2018-ra, ezzel párhuzamosan pedig remek választási költségvetést alakítana ki magának. A büdzsé középtávú terveit jóval a 2015-ös költségvetés szövegének benyújtása után csatolták. Átnézve az anyagot, indokolt lehetett a titkolódzás.
hirdetés

Egyértelmű, hogy a munkahelyteremtést a közmunkaprogram további erőltetésében látja a kormány. A teljes foglalkoztatottság eléréséhez, ami nagyjából háromszázalékos rátát jelent, valójában nem a versenyszféra hozzájárulására építenek. A középtávú tervekben ugyanis nagyjából egyszázalékos bővüléssel számolnak a vállalkozásoknál.

Emellett azonban azt a célt tűzte ki Orbán Viktor, hogy 2018-tól megszüntetik a foglalkoztatást helyettesítő támogatásokat. Helyette jön a közmunka. Ez számításaink szerint plusz 200 ezer közmunkás hadrendbe állítását jelenti, összesen 4,3 millióra duzzasztva a munkaviszonnyal rendelkezők számát. Nagyjából százezerre lesz tehető emellett a munkanélküliek, vagyis azok száma, akik vagy két állás között vannak éppen, vagy inkább lemondanak a felkínált közmunka-lehetőségről.


Munkaügyi kirendeltség Szentlőrincen. Pokoli nehéz kitörni a közmunkáslétből


A közmunkások összlétszáma 2018-ra meghaladhatja a 400 ezer főt. A kilépési arány a közmunkából az MTA kutatása szerint nagyon alacsony. A közmunkások 13 százaléka tudott a közfoglalkoztatáson kívül állást találni magának 180 nappal azután, hogy befejezte a közmunkát, derül ki egy tavalyi kutatásból. Több mint ötven százalékuk pedig újra közmunkára jelentkezett. Ez a státusz azonban nem megoldás a megfelelő egzisztencia kialakítására, hiszen a havi nettó juttatás nem éri el a KSH által mért létminimumot - előbbi 50,6 ezer forint, a létminimum pedig 87 ezer. Hozzá kell tenni, hogy a minimálbér nettója is a létminimum alatt van, 66,5 ezer forint.

Ezekkel az arányokkal számolva 2018-ban elmondhatjuk, hogy a nyilvántartott munkavállalók majd fele a létminimum alatt fog élni. A 400 ezer közmunkás mellett ugyanis a NAV adatai szerint 1,6 millióan évek óta a minimálbér vagy az alatti jövedelmet vallanak be. Utóbbi körbe bele kell érteni a zsebbe fizetett alkalmazottakat, ők többet költhetnek havonta a minimálbérnél, de a többség tényleg csak ennyit kap kézhez.

Összességében megközelítőleg kétmilliós lehet majd azoknak a tábora, akik biztosan nem tudnak élni a havi juttatásukból, mellettük pedig valamivel több mint kétmilliós lesz az a kör, amely a létminimumnál magasabb nettó bért kap. A foglalkoztatási feszültségek fokozódására már készül a kormány, hiszen a 2018-as választásokig ,,összekuporgat" 600 milliárdot jóléti és hangulatjavító intézkedésekre.

A friss elemként bevezetett adósságcsökkentési és fejlesztési alap ugyanis 2016-tól kezdve gyűjti majd a fölös forintokat. Bevételeit a kormány az élőmunkaterhek csökkentésére fordíthatja - meg másra is, ha a rendkívüli kiadások megkövetelik az átcsoportosítást, hiszen a terv is szigorúan feltételes módban szól az esetleges adócsökkentésről. A keret szépen duzzad majd az évek során, 2017-ben 320, a választási évben pedig már 600 milliárd forint lesz.
hirdetés

Ebből egészen komoly járulékcsökkentést is lehet csinálni - az más kérdés, hogy a jelentős bevételkiesést a következő években is kompenzálni kell valahogyan. Ez a tény inkább az egyéb, egyszeri hangulatjavító intézkedések majdani meghozását valószínűsíti. Ám ha az utolsó fillért is járulékcsökkentésre fordítja a kormány, akkor a mostani 34,5 százalékos terhelést - ennyit kell fizetniük a bruttó bér után a munkavállalóknak kedvezmények nélkül - 30 százalék alá lehetne vinni, ami kifejezetten alacsony terhelést jelent.

Kicsit ront a képen, hogy az egyéni járulékok az egészség- és nyugdíj-biztosítási alapba mennek, vagyis a tehercsökkentés erősen negatív hatást gyakorolna azok finanszírozására. De ennek a megoldásával már a 2018-ban felálló új kormánynak kell foglalkoznia.
Semmi sem kötelező

Ha valaki nem kérne a közmunkából, megteheti, ekkor azonban elveszíti egészségbiztosítotti státuszát is. Igaz, visszaszerezheti, ha az érintett vagy hozzátartozója megfizeti a jövőre valószínűleg hétezer forint fölé emelkedő egészségügyi járulékot.


http://nol.hu/gazdasag/segely-nem-lesz-csak-kozmunka-1498355
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 576
  • e Hét: 4340
  • e Hónap: 8085
  • e Év: 161581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.