Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
"Orbánizmust" oktattak a minisztérium dolgozóinak
  2014-11-15 20:28:49, szombat
 
  Szemináriumok tartása még a Kádár éra idején is rendszeres volt, a dolgozók Marxista szellemben történő tudat fejlesztése érdekében. Az azokon történő részvétel kötelező volt.
A módszerek és körülmények ismétlődnek.
Fogadjunk, hogy nem volt pfujolás, sípolás, kereplő-használat,kivonulás, negatív megjegyzés...Van az a pénz, amiért elvannak a minisztériumi alkalmazottak is...




"Orbánizmust" oktattak a minisztérium dolgozóinak


14 hozzászólás propeller.huPropeller ma,


A Nemzetgazdasági Minisztériumból 120-150 ember hívtak össze pénteken a Fidesszel együttműködő polgári körök központi intézményében, a főváros VIII. kerületében lévő Polgárok Házában - írja a hvg.hu.

A lap szerint mindezt azért, hogy oktatást tartsanak nekik arról, hogy miért korszakhatár 2010, mi volt előtte és milyen célokat követ mostanság a kormányzás, hogyan kell az egyes lépéseket értelmezni. A jogász, közgazdász végzettségű hivatalnokokat többek között a miniszterelnök tanácsadója Tellér Gyula okosította ki, akinek tanulmánya nagy hatással volt a ,,illiberalizmus" gondolatát is tartalmazó tusnádfürdői orbáni beszédre.

Tellér szerint például 2010 abban is korszakhatár, hogy a Fidesz elhatározta, hogy nem hazug kampánnyal fog kormányra kerülni. Annyit azért érdemes megjegyezni, hogy a kampányban alig akadtak konkrét ígéretek, amiket aztán később be kellett volna tartani.

Forrásaik szerint a számokhoz, táblázatokhoz, egyenletekhez szokott közgazdászok nem igazán értették, miért kell nekik Tellér elméleteit hallgatniuk. Egyesek kikerekedett szemmel figyeltek, mások viszont láthatóan nem igazán követték a szociológust, volt, aki a telefonjába mélyedt. Úgy tudják, több résztvevő valósággal fellélegzett, amikor Tellért Kemény Dénes követte és egy kifejezetten lelkesítő, könnyed előadást tartott a siker, illetve a csapatszellem mibenlétéről.

A hvg.hu azt írja, a minisztériumban hetek óta érzik, hogy nyomás alatt vannak, elégedetlenek a tárca teljesítményével a kormányban, így szerinte azért tartották meg ezt a ,,továbbképzést", hogy felrázzák az apparátust.


http://propeller.hu/itthon/3019848-orbanizmust-oktattak-miniszterium-dolgozoinak? utm_source=mm-2014-11-15&utm_medium=email&utm_campaign=%22Orb%C3%A1nizmus t%22%20oktattak%20a%20miniszt%C3%A9rium%20dolgoz%C3%B3inak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vida Ildikó. Lemondás? Tüntetések. Vagy a láthatatlan légió
  2014-11-15 19:56:13, szombat
 
  Vida Ildikó. Lemondás? Tüntetések. Vagy a láthatatlan légió

Old Dakota 2014. november 15., szombat 12:56

Amit Vida Ildikó az utóbbi napokban művel, vagy műveltetnek vele az tragikomikus. Te jó Isten, ez tényleg ilyen! És akkor muszáj röhögni.(Rejtő Jenő) Nem azért mert neki tolmács kell, hogy megkérdezze az amerikai ügyvivőtől, hogy miért is van kitiltva az USA-ból. Nem azért mert elveszett a levél (drága L. Simon államtitkár) amelyben tájékoztatja az elnök asszony a kitiltásról a felettesét.

Az egész sztori borzasztó kisstílű. Egy az EU gazdaságának 1 százalékát sem adó unortodox gazdasági kishatalom ellen egy szuperhatalom. Emlékeztet Rejtő Láthatatlan Légiójára. Aki olvasta a könyvet az megérti a korrupciót. Rejtő fantasztikus, hiszen megtudhatjuk, hogy a korrupció költségeinek 70%-a kidobott pénz, a korrumpálóknak nincs haszna belőle. A könyv szerint a piperekereskedő hajlandó volt magasan számlázni a borotvakészletet, csak akkor, ha Wilkie úr hajlandó megvenni a raktárban található hétszáz gumikesztyűt. A sportfelszereléssel foglalkozó üzlet tulajdonosa csak úgy ment bele a kulacsok és turistapoharakkal történő manipulációba, ha negyven teniszütőt is eladhat. Podvinecz marsall egyik ismerőse szerezte be a bakancsokat, de a bakancsokkal együtt hetven tucat patent biztosítótűt is szállított.nav3

A felelősség természetesen,- mint a társadalmat irritáló ügyekben - fel sem merül. Hiába volt Horváth András és az általa felemlegetett 1700 milliárdos korrupció egy NAV által péntektől hétfőig terjedő belső vizsgálat szerint, ami korrupciónak látszik az nem is az. Ha Willkie úr rákérdez a biztosítótűkre, akkor a marsall magyarázata szerint alkalmasint odatűzhetjük velük a gumikesztyűket a teniszütőkhöz. Teljesen logikus unortodox magyarázat, így a biztosítótűk használatának kérdése nem merül fel többé.

Igaz a Láthatatlan Légió ott áll a sivatagban, teniszütővel, biztosítótűvel és gumikesztyűvel, iránytű, kinin és pokróc nélkül. Mert létezik egy Rejtő által gerjesztett unortodox Láthatatlan légió és azt is tudjuk, hogy az Igazi Légióba (EU) - ahol van iránytű, pokróc valamint kinin is - minket nem vennének be, és a kiképzést sem bírnánk ki, mert mi is csak olyan harcosok vagyunk, mint a marsall vagy Durien százados.

És végül, de nem utolsó sorban, megtudjuk, hogy: - Willkie úr saját számára sosem kér pénzt, csak azokat a kiadásokat számítja fel, amelyek a gróf szolgálatában felmerültek. ,,Rejtély volt, hogy miből él. És milyen jól." Akár csak a magyar demokrácia Láthatatlan Légiójából Simicskák, vagy Habonyok, rejtély, hogy miből élnek és milyen jól.

Vida Ildikó önként, vagy parancsra hülyét csinált magából. Mert már nem arról van szó, hogy Vida Ildikó becsületes vagy sem, korrupt vagy sem, tud ja-e, hogy miért van kitiltva az USA-ból vagy nem. Tájékoztatta-e Orbán Viktort vagy Varga Pókerarcot vagy nem. Itt sokkal többről van szó.

Tragikomikus, amit a kormány és a NAV művel ez ügyben. Állítólag ez a kormány mesterien alkalmazza a kommunikációt. Hát nem úgy tűnik. A kormány is odatűzte a biztosítótűkkel a gumikesztyűket a teniszütőkhöz.

Felesleges erőlködni, vízumot igényelni, a CÖF- nek feljelenteni, pereskedéssel fenyegetőzni, mert ez annyit ér, mint a kevlármellény napalmbombázásban. Mert ráég, mint Habony Árpádra a Wall Street Journal. Mint a NAV - ra a korrupció. Amikor politikai szereplőknek egy napilap aktuális számával kell bizonygatniuk, hogy nem hazudnak, az már rég rossz.

Egyébként ezeket a ,,földi isteneket" nem az USA-ból kellene kitiltani, hanem Magyarországról. A nagy magyar adok-kapok közéletben konkrét ügyekről mint a NAV legfeljebb napokig-hetekig hallhatunk. Gondoljunk csak az olajszőkítésre, a Postabankra, a Budapest Airport-ra, a Kulcsár-ügyre, amely 11 éve bonyolódik. De a kibékíthetetlen pártok ilyen nagy botrányokkor eddig a háttérben megegyeztek. Mindig megegyeztek, és ment az SMS szóvivőnek, frakcióvezetőnek: erről megegyeztünk! A parlamentben folytatódhatott a hülyézés, hazaárulózás, fasisztázás, de konkrét ügyről többé nem hallhattunk. Ilyen ügyekben félnivalója legfeljebb a nyomozás vezetőjének van. Ördög tudja, itt kinek a pereputtyába, pártkapcsolataiba botolhat az ember! Mert az igazságszolgáltatás független a politikától. És a NAV is.

A CÖF (Civilbe Öltöztetett Fideszesek) Pelikán elvtárs után már építik a Konzervatív, Keresztény, Hazafias és Fiatal Demokrata Szellem vasútját. Szellemes dekorációval. Habony, Vida, és természetesen maga Viktor torkon ragadja a korrupciót. Úgy, mint Rejtő légiója. Láthatatlanul.

A kormánynak a korrupció vádjaira kell hiteles és hathatós választ adnia. Ennek keretében először a NAV- nak kell hiteles válaszokat adnia. Egy biztos, a társadalom bizalma megrendült a NAV- ban. A tüntetések folytatódnak, hiszen Vida Ildikó nem mondott le.

http://patacsipilvax.hu/?p=53070
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabads
  2014-11-15 19:55:30, szombat
 
  ,,Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást, hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket bármilyen kifejezési módon."(Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata. ENSZ, 1948)  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennél szánalmasabb közleményt még nem adott ki a Fidesz
  2014-11-15 19:26:02, szombat
 
  Ennél szánalmasabb közleményt még nem adott ki a Fidesz

A Fidesz közleménye szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az Orbán-kormány megbuktatásán munkálkodik.

Németh Szilárd úgy fogalmazott: mostanra egyértelművé vált, hogy André Goodfriend is "Gyurcsány Ferenc kottájából játszik".
Szavai szerint "az a fecni", amelyet az amerikaiak átadtak a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, az ellenzék elmúlt években folytatott lejárató tevékenységét, politikai rágalmainak gyűjteményét tartalmazza.

Németh Szilárd ezt azzal folytatta, hogy Gyurcsány Ferenc a "számukra katasztrofális bukást eredményező" országgyűlési választások éjszakáján bejelentette, mindent megtesz Orbán Viktor és kormánya megbuktatásáért.

Ezen a ponton úgy gondoljuk két dolgot érdemes megjegyezni:

1. Nem tudjuk, hogy hol járt eddig Németh Szilárd, de valószínűleg rajta kívül senki sem lepődött meg azon, hogy Gyurcsány nem a Fidesz 2018-as győzelméért dolgozik.

2. Kár hogy ezt a közleményt nem a tegnapi ünnepi rendezvényen olvasták be, amit az Amerikai Kereskedelmi Kamara és a General Electric magyarországi jelenlétének 25. évfordulója alkalmából rendeztek a parlamentben. Ott ugyanis Orbán Viktor hosszú percekig csak a fantasztikus amerikai-magyar barátságról beszélt.

A Fideszre jellemző módon ma már újra sértegetik az amerikai ügyvivőt. Talán ezt hívják kettős beszédnek...

Sztárklikk.hu

http://www.sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/138318/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez sokba kerülhet Orbánéknak- Komoly változásról ír a külföl
  2014-11-15 19:20:39, szombat
 
  Ez sokba kerülhet Orbánéknak- Komoly változásról ír a külföldi sajtó
/ 2014.11.15., szombat 13:42 / Hírforrás: MTI



Ez sokba kerülhet Orbánéknak- Komoly változásról ír a külföldi sajtó

A vezető magyar politikusok ,,meglepően bíráló módon" nyilatkoznak az utóbbi időben Oroszországról, Budapest mintha felismerte volna, hogy hosszabb távon nem fizetődik ki a ,,keleti elragadtatás" - írta a Rzeczpospolita internetes oldalán közölt terjedelmes cikkben Jaroslaw Gizinski, a lap Magyarországgal rendszeresen foglalkozó szerkesztője.
Hirdetés

Kiemelte Szijjártó Péter külügyminiszter szerdai berlini beszédének, valamint a Financial Times e heti interjújának azon részeit, amelyek Magyarországnak az EU-val való közös kiállását hangsúlyozzák az Oroszország-politikában, ezen belül a szankciók kérdésében.

Gizinski, aki a keleti nyitás ötletadójának nevezte Szijjártót, hirtelen váltásnak minősítette a kijelentéseket, emlékeztetve Orbán Viktor miniszterelnök Bajorországban és Áder János államfő Szófiában nemrégen tett hasonló nyilatkozataira is.

A szerző nem zárta ki, hogy ,,Budapest nem találta kifizetődőnek az összes legfontosabb partnerével vívott diplomáciai harcot". Ugyanakkor bizonytalan indíttatásúnak minősítette a magyar vezetők idézett kijelentéseit, annak a véleménynek adva hangot, hogy Magyarország - lehetővé téve a Déli Áramlat építését és Paks bővítésének az orosz hitelből való fedezését - ,,két zongorán egyszerre próbál zenélni".

Hogy mennyire hitelesek a nyugati szövetségesek melletti nyilatkozatok, azt Szijjártó Péter jövő szerdán esedékes moszkvai látogatása megmutatja, valamint az is, hogy a Mol kinek adja el a horvátországi INA részvényeit. Ha ezek orosz kézbe kerülnének, ,,az Egyesült Államok és Európa nagy részének ingerültsége nagyon sokba kerülhetne Budapestnek" - írta a Rzeczpospolita.

http://valasz.hu/vilag/ez-sokba-kerulhet-orbaneknak-komoly-valtozasrol-ir-a-kulfo ldi-sajto-106570
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fantomcég tagja volt a NAV-ot vezető cigányasszony - soha e
  2014-11-15 19:13:01, szombat
 
  Az Orbán kormány már teljesen hiteltelen! Az egész rendszert kell megbuktatni! Nem libatolvajra cserélni, hanem a Jobbikra! Persze nem arra a Jobbikra amit a fidesz megvett kilóra......



Politikusbűnözés :: 2014-11-15. 12:02

Fantomcég tagja volt a NAV-ot vezető cigányasszony - soha egyetlen fillér adót nem fizettek

A Népszabadság információi szerint Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke, illetve Halasi Tibor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elnöke a 2011-es kényszertörlésig egy fantom betéti társaság kültagjai közé tartozott. A cég soha egyetlen fillér adót sem fizetett, de ez természetesen nem zavarta az adóhivatalt. Alább a folytatás. A cégiratok tanúsága szerint az 1993-as alapítástól a 2011-es kényszertörlésig a fantomcégnek minősülő Casus Művészeti Bt. kültagja volt Vida Ildikó adóhivatali elnök. Hasonló posztot viselt a társaságban Halasi Tibor, a vagyonkezelő (MNV) Fidesz-támogatású elnöke is. Ráadásul a vonatkozó iratokban kettejük zuglói lakcíme megegyezett. A bt. székhelye azonos volt a kilencvenes évek derekán működő Casus Művészeti Menedzserképző Kollégium, illetve a Casus Alapítvány a Kortárs Művészetekért nevű szervezetével. Kultúrkörökben máig emlékeznek az érettségi utáni fizetős oktatást nyújtó intézményre, amely azonban egy szülő megfogalmazása szerint ,,idővel kikopott a diákok alól". A bt., egyszersmind az iskola egykori irányítóját, Pocsai Józsefet ugyan nem értük el, de feltehetőleg a bt. is részesült a tandíjakból: a kültagok között találunk egykori tanárokat is. A nyugdíjintézet későbbi vizsgálata szintén együtt kezelte az alapítványt és a bt.-t. Halasi Tibor a cég ügyvédjeként is eljárt, Vida Ildikóra könyvelőként emlékeznek. Ők ketten igen jól ismerhették egymást, hiszen Orbán Viktorral és Simicska Lajossal együtt egyaránt Bibó-kollégisták voltak, és ekkoriban együtt dolgoztak a 124. számú ügyvédi irodában. Zoom A régi szép idők. Vida Ildikó és Simicska Lajos (középen) 1998-ban Mi több, Vida Ildikó menedzserként, Halasi Tibor pedig külsős jogászként a Simicska-féle Mahir-csoportnál is feltűnt. Az ügyvédi-könyvelői tevékenység nem indokol kültagságot, mint ahogy közös lakcímet sem: egy forrásunk Vida és Halasi belépése mögött baráti gesztust feltételez. Kommunikációs zavarok Az iratok szerint a bt.-t Halasi Tibor közbenjárására 1995-ben jegyezték be. Ezután viszont semmi jele annak, hogy a cég bármely közkötelezettségének eleget tett volna. Egyetlen mérleget sem adott le, továbbá egyetlen fillér adót sem fizetett. Ez 2001-ig különösebben nem is zavarta a hatóságokat. Nem meglepő módon egyebek mellett azt az adóhivatalt sem, amelyet a jelenlegi NAV-vezető 1998-1999-ben Simicska Lajos akkori elnök helyetteseként, 1999 és 2002 között pedig elnökként irányított. Annak sincs semmi nyoma, hogy akár Vida, akár az akkori állami vagyonkezelő és számos nagy állami vállalat vezetőségében dolgozó Halasi bármilyen módon rákoppintott volna a bt-vezető körmére. Így annak sincs, hogy a hatóságok a társaság egy évtizedig elnyúló agóniája alatt a felszívódott cégen és beltagon túl a kültagokat is keresték volna. Pedig 2002-ben a nyugdíjfolyósító arról tudósított, hogy már négy éve nem éri el az iskolát, amely nem jelezte a fővárosnak, hogy költözne vagy megszűnne. Ezután bírságok, sikertelen végrehajtások, majd rendre megszakított törlések következtek. 2005-ben az A Cont(ó)-roll Kft.-t képviselő Zöld Lászlót nevezték ki végelszámolónak, aki sikertelenül kísérletezett. Egy levele szerint nem kezdeményezhetett fizetésképtelenségi eljárást, mert a bt. sosem nyújtott be mérleget, így adótartozása sem keletkezett. Tömeges kényszertörlések Októberben soha nem látott mértékű, összesen négyezer céget törölt a bíróság - közölte az Opten. Az idén 40 ezer lehet az éves szám, ami több mint 20 százalékos emelkedés a múlt évhez képest. 2014-ben az induló eljárások között már a kényszertörlés az elsődleges: míg tavalyelőtt egész évben 16 ezer 500 ilyen határozat született, addig az idén csak az utolsó három hónapban már közel kilencezer. A céginformációs szolgáltató ebben annak bizonyítékát látja, hogy a hatóságok elkötelezték magukat a rendelkezésükre álló eszközök alkalmazása mellett. Zöld László 2010-ben a céget fantomnak nevezte, s a felmentését kérte. Erre törlési eljárás indult, ami 2011 elején teljesült. Kommunikációs zavarok okán a végelszámoló korábbi kezdeményezésére augusztusban a cég felszámolását is elrendelték, de ezt a megszűnésre tekintettel később törölték. Az utolsó üzenet 2013-ban a Vida Ildikó vezette NAV-tól érkezett: részükről nincs akadálya a törlésnek. A nyilvántartások szerint Vida Ildikó és Halasi Tibor kültagi pozíciója a 2011. áprilisi kényszertörléssel szűnt meg. Nem érzik etikátlannak Zöld László lapunk érdeklődésére felhívta a figyelmet arra: sem őt, sem a hatóságokat nem kötelezi semmi a bt. vagy a társaság vezetője eltűnésekor a kültagok keresésére. Kiemelte azt is: ha a kültagok éveken át nem kapnak meghívót az éves mérlegelfogadó taggyűlésre, legalábbis gyanakodhatnának az esetleg nem teljesen kiegyensúlyozott működésre. Megkeresésünkre a NAV sajtóosztálya elismerte: ,,Vida Ildikó 1993-ban kültag volt a Casus Művészeti Szolgáltató Bt.-ben". Azt nem tudhattuk meg, mi okból és milyen erőfeszítéseket tett a gondok feltárására, rendezésére, netán a kilépésre, illetve miért volt azonos a címe Halasi Tiborral. Azt viszont megjegyezték, hogy a kültag sem a társaság képviseletére, sem vezetésére, sem a beszámolója elkészítésére, sem a megszüntetésére nem volt jogosult. Az MNV válaszában - Halasi Tibor kültagságát szintén elismerve, a felelősségét ugyanakkor elhárítva - rögzítették, az elnöküknek több mint tíz éve a cégben lévő összes személlyel megszűnt mindennemű kapcsolata, és már az iratok megőrzési kötelezettsége is lejárt. Úgy vélik, azért nem volt a cégbíróságon mérleg, mert ilyet 2000-ig nem is kellett leadni. Azt sem érzik etikátlannak, hogy Halasi olyan társasági szerződést látott el ügyvédi szignójával, amit kültagként is aláírt. Szerintük a kamara többször is kimondta, hogy ilyen esetben lehetséges az ellenjegyzés. Noha 1993-ban az eljárás még valóban nem volt tilos, Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke ezt a jelenre vonatkozólag határozottan cáfolta. A szabályra Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter cégügyvédi minőségében elkövetett hasonló etikátlanságai irányították a közfigyelmet. Bánáti János lapunknak a ,,jogászkolléga" kijelentése nyomán újfent leszögezte: az ügyvédi kamara etikai szabályzata értelmében 1999 óta az ügyvéd nem szerkesztheti és ellenjegyzésével nem láthatja el azt a szerződést, amelyben ő maga szerződő fél, és ez alól nincs semmilyen kivétel. Házat vett a Közgép Vida Ildikó és Halasi Tibor később is együtt lakott: 2000-ben már egy II. kerületi lakcím szerepelt a nevük mellett. Később viszont csak Vida Ildikót lehetett ott elérni. Az Átlátszó anyaga szerint egy háromemeletes, az elit negyed közelében fekvő, korábban részben tanácsi házról van szó, amit 1999-ben ketten vásároltak meg. 2000-ben viszont már Vida Ildikó volt az egyedüli tulajdonos. 2010-ben, néhány nappal az adóhivatal élére történő másodszori kinevezése után az ingatlant a Simicska Lajoshoz tartozó Közgép ingatlanfejlesztőjének értékesítette - írja az oknyomozó portál.


Forrás: https://kuruc.info/r/2/135802/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz, a jackpot és az Offshore Terminátor
  2014-11-15 18:54:16, szombat
 
  A Fidesz, a jackpot és az Offshore Terminátor
2014, november 15 - 12:57



Felkívánjuk hívni a nyilvánosság figyelmét egy számunkra elfogadhatatlan törvényjavaslatra, amit kifejezetten károsnak tartunk nemcsak a magyar társadalom számára, de hazánk külföldi megítélésének javítása szempontjából is - kezdte szombati sajtótájékoztatóját Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A parlament a jövő héten dönt az egyes adótörvények csomagjáról, amelynek része a kaszinó koncesszióról szóló módosító-javaslat is, aminek egyetlen, több 10 milliárd forintos kezdeményezettje, Andy Vajna - tette hozzá a nemzeti párt politikusa.

A Fidesz és Andy Vajna

Miután 2012-ben a játéktermi nyerőgépeket betiltották, és a piacot ezzel úgymond kitisztították, 2013 decemberében egyetlen nap leforgása alatt sor került a kaszinó koncesszióról szóló törvény módosítására: a játékadóból ezentúl a koncessziós díjakat le lehetett vonni. Már ennek a javaslatnak is a főnyertese Andy Vajna volt, aki csak és kizárólag az egyetlen akkor működő Las Vegas kaszinójával több milliárd forint nyereségre tett szert ezzel a kormányzati döntéssel.

Idén májusban, a kaszinó törvény szerint már mind az öt pest megyei és budapesti koncessziós pályázatot Andy Vajna nyerte el, majd júniusban egy újabb törvénymódosítással már áfamentességet is élvezett a piaci részesedés. Ezek a kormányzati lépések több mint 10 milliárd forintos nyereséget jelentettek Andy Vajnának.

Novembertől zöld utat kap a távszerencsejáték: már Magyarországon működő szerverről is lehet szerencsejátékot szervezni. Ezzel az intézkedéssel is jól járt Vajna: személy szerint mintegy 100 milliárdos piacra teheti rá ily módon a kezét.

Ezek után még felmerül bárkiben is a kérdés, hogy van-e személyre szabott törvénykezés ma hazánkban? - értetlenkedett Hegedűs Lorántné.

Támad az "Offshore Terminátor"!

Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a vagyontörvényben milyen problémákat fedezhetünk fel az átláthatóság terén - hangsúlyozta a Jobbik politikusa. ,,Azok a kritériumok, előírások, amikkel az offshore cégek térnyerése ellen akarnak fellépni, azt kell mondjam, az átláthatóság szempontjából semmit sem érnek. Hiszen sem az ügyészség, sem a pályázat kiírói, sem pedig a kormányhivatalok nem vizsgálják érdemben, hogy azok akik az átláthatósági nyilatkozatokat megteszik, igazat mondanak-e vagy sem" - fűzte még hozzá a képviselő.

Hegedűs Lorántné emlékeztett: a Jobbik éppen ezért kezdeményezett egy olyan törvénymódosítást, ami kötelezné az ügyészséget, hogy ezeket a nyilatkozatokat vizsgálja, ám a Fidesz lesöpörte ezt az asztalról. Ezek szerint ők nem akarják tudni, hogy ezek az átláthatósági nyilatkozatok, mennyire megalapozottak. Vagy éppen tisztában vannak azok igazságtartalmával, és ezért nem akarják, hogy a magyar hatóságok a nyilatkozatokat átvizsgálják - fűzte hozzá.

Részrehajlással vádoljuk a kormányzatot és magyarázatot követelünk - jelentette ki Hegedűs Lorántné. Miért azt az Andy Vajnát hozzák ilyen helyzetbe, akiről tudjuk, hogy egyetlen magyarországi vállalkozásban sem érdekelt, kizárólag luxemburgi és Holland-Antillákon bejegyzett cégei vannak. Mi a társadalmi haszna ezeknek a törvényeknek? Szerintünk, ezekkel a feltételekkel, igenis kérdőjeles a távszerencsejáték hazai bevezetése - értékelte a helyzetet.

A hazánk vezető tisztségviselőit ért nemzetközi korrupciós vádak eloszlatásában nem segít a ,,személyre szabott törvénykezés", amikor a magyar kormányzat egy offshore lovagot, egy offshore terminátort akar ilyen látványos módon előnyben részesíteni, és amilyen nagyságrendű ez a kedvezményezettség, előbb-utóbb fel fog tűnni a külföldi sajtóban és diplomáciában is - válaszolta az amerikai kitiltási botránnyal kapcsolatban feltett kérdésünkre Hegedűs Lorántné.

Vajon milyen titkokat tud Andy Vajna a Fidesz vezetőiről, hogy rendre őt hozzák helyzetbe, hogy ő személyre szabott kaszinó koncessziós törvénykezés egyetlen nyertese? - zárta mondanivalóját a nemzeti párt képviselője.

alfahir.hu


http://alfahir.hu/a_fidesz_a_jackpot_es_az_offshore_terminator
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A korrupció elleni kormányzati stratégia szerzője szerint a
  2014-11-15 09:56:59, szombat
 
 
A korrupció elleni kormányzati stratégia szerzője szerint a NAV ugyanannyira korrupt, mint a többi állami szerv

politika
ma 8:48


A Magyar Nemzet készített interjút Bolcsik Zoltánnal, a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgatójával. Október óta ez a szervezet százharmincezer rendvédelmi dolgozó megvesztegethetőségét, tevékenységét és - ez a kedvencem - kifogástalan életvitelét felügyeli és ellenőrzi. Most írtak a kormánynak egy új, korrupció elleni stratégia tervezetet is, amelyet nemsokára társadalmi vitára bocsátanak - bármit jelentsen is ez.

Mondjuk a főigazgató szerint alapvetően minden a legnagyobb rendben van, szerinte például nem kimagasló a korrupt rendvédelmisek száma. 300-400 esetben végeztek megbízhatósági vizsgálatot, és ezek körülbelül felében

megvalósult a ,,kontakt", azaz az NVSZ emberei megpróbálták megkenni a munkatársat.

Hat esetben buktattak le így magyar rendvédelmi dolgozót. A főigazgató szerint nekik persze “az az eredmény, ha az illető nem fogadja el a felkínált összeget." Az idei évben összesen kilencvenhárom ügyben tettek feljelentést, és a főigazgató szerint

a hatáskörünkbe tartozó százharmincezres létszámot figyelembe véve ennyi eset nem értékelhető soknak.

Az amerikaiak sajnos másképp látják :(. Az NVSZ együttműködik a Transparency International korrupcióellenes civil szervezettel is, és a főigazgató parlament nemzetbiztonsági bizottságának számolt be a szervezet eddigi munkájáról. A beszámoló legfontosabb eleme, hogy - átadom a szót:

“A bizottság tagjai és a meghívottak számára is világossá válhatott, hogy a létszám arányára tekintettel a bűncselekmények szempontjából a Nemzeti Adó és Vámhivatal semmivel sem fertőzöttebb, mint a hatáskörünkben vizsgált egyéb szervezetek."

Az NVSZ ezen kívül a kormány asztalára helyezte a korrupció elleni nemzeti stratégiát, de ennek tartalmáról egyelőre nem nyilatkozhatott Bolcsik Zoltán, ugyanis

“a tervezet megrendelője a kormány, jelenleg nem vagyok abban a helyzetben, hogy ismertessem a tervezetet."

De azért ennél konkrétabb sikerekről is be tudott számolni. A Hummeres gázoló öngyilkossága után egy rendvédelmi dolgozó életveszélyes fenyegetéseket kapott, de

“két nap alatt felderítettük az ügyet, a fenyegető szemébe néztünk, és felszólítottuk arra, hogy ilyesmivel a jövőben ne próbálkozzon."


http://444.hu/2014/11/15/a-korrupcio-elleni-kormanyzati-strategia-szerzoje-szerin t-a-nav-ugyanannyira-korrupt-mint-a-tobbi-allami-szerv/

****



“két nap alatt felderítettük az ügyet, a fenyegető szemébe néztünk, és felszólítottuk arra, hogy ilyesmivel a jövőben ne próbálkozzon."
Másnap meg is halt szívrohamban. Jaj nem, az más volt, azzal csak korrekt üzletet kötöttek!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszes vagyok, nem fizetek különadót!
  2014-11-15 09:48:10, szombat
 
  2014.11.14. 08:52 Fabius
Fideszes vagyok, nem fizetek különadót!


Régi szlogenje Mindenórás Tábornok urunknak, hogy a különadókra a "zemberek igazságérzete" miatt van szükség elsősorban. Jó, másodsorban megjelenhetnek az okok között olyan egyénieskedések, mint személyes bosszú az RTL esetében, de ezt most hagyjuk. Lényeg a 2010 óta nótázott igazságérzet, ami ugye a 98%-os különadótól kezdve a bankadón, ágazati különadókon keresztül állandóan fontos szempont. Volt. Mer' luxusprofit van, azért.

Aztán a legfrissebb különadó kivetésekor egyszer csak megfeledkeznek erről az igazságérzet izéről, 4 év hősieskedés után jön az amnézia.

Jóhogy, tán a mi kutyánk kölykei csak nem fognak különadót fizetni? A sántajóska nem azért szabta cégére a dohánytörvényt Lázár bólogatása mellett, és bulizott ki a fideszes hűbéreseknek kizárólagosságot, magának félezer körüli trafikot, hogy most különadókat fizessen. Ahogy a Szatmáry család sem azért izzadt és dolgozott keményen 12 koncesszió megszerzésén, hogy most a korrupciófejlesztésügyi államtitkár Kristóf gyerek csak úgy beleírja a különadó-törvénykébe: Mi is fizetni fogunk édesanyám.

cigi.jpg

Azért a zemberek igazságérzetére tekintettel levésnek is van határa! Pont ott, ahol a klientúrának saját ötleteink következményeként adófizetési kötelezettsége keletkezne. Fizessenek a mások, a luxusprofitos bárkik, csak minekünk ne kelljen. A trafikos talpasokat eleve hagyjuk ki a körből, a dohánygyáraknál meg állapítsunk meg olyan sávos adózást, ami valahogy mégis a sántajóskának lesz a legjobb.

Azért a pár plusz millióért kap egy milliárdos adókkal sújtott konkurensekkel teli dohánypiacot, ahol már csak elboldogul végre. Mi? Hogy? A zemberek igazságérzete? Na az van leszarva. Pont.

http://varanus.blog.hu/2014/11/14/fideszes_vagyok_nem_fizetek_kulonadot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mondjuk az tényleg az egész országra szégyen, hogy milyen po
  2014-11-15 09:07:45, szombat
 
  Mondjuk az tényleg az egész országra szégyen, hogy milyen politikusaink vannak.




Felszólítom a helyi szocialistákat, hogy azonnali hatállyal szégyelljék magukat azért, mert támogatni merészelik az emberek megsarcolását, kórházaik tönkretételét, Gyurcsány Ferenc politikai ámokfutását.


Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat fideszes elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.