Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Nem várt támadás érte a Nagyerdei Stadiont
  2014-11-17 23:47:50, hétfő
 
  A csóka (a képen balra) is varjúfélék családjába tartozik, akárcsak a dolmányos varjú. Kárt nem okoztak. Forrás: wikipedia.org
.........


- Őrült pletyka látott napvilágot Debrecenben. Állítólag a Nagyerdei Stadion tetőborítását jó néhány helyen kilyukasztották a területen honos csókák és dolmányos varjak, így a nézők esőben ,,zuhanyoznak".
A Nagyerdei Stadion membrán tetőszerkezete
.........


Ez a membrán szerkezet lényegét tekintve nagy szakítószilárdságú PTFE bevonatú üvegszövet külső ponyvát, illetve belülről PTFE bevonatú szitaszövetet takar. A stadion tetőszerkezete ugyanis nem hagyományosan szilárd, fém, fa, stb., anyagból készült, hanem - többek közt a berlini olimpiai stadion referenciája alapján - a magyar Graboplan Kft. membrán tetőszerkezete borítja a mintegy 16 ezer m2 nyi felületet.
Építész körökben terjed egy pletyka, miszerint a tényleg mindent kielégítő előkészítés, tervezés során egyetlen tényezővel nem számoltak a kormány stadionrekonstrukciós-program részekét május 1.-én elsőként átadott debreceni stadion tervasztalánál, mégpedig a Nagyerdő csóka és dolmányos varjú populációjával.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Szerelmi vallomás az esőben
  2014-11-17 17:51:39, hétfő
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Valentin napra  
Botrány az Olasz - Horvát mérkőzésen
  2014-11-17 17:15:19, hétfő
 
  A horvát együttes 63 ezer néző előtt 1-1-es döntetlent játszott Olaszországgal, és így megtartotta vezető helyét a csoportjában.

- Már a mérkőzés ideje alatt többször repült a pályára égő petárda, sőt egy szektort is ki kellett üríteni a rendbontó szurkolók miatt. A mérkőzés második félidejében 10 - 15 percet állt a játék, mert a játékvezető nem érezte biztonságosnak a pályát a sok berepülő petárda miatt.
....


- A második játékrészben a horvátok nyomás alá tudták helyezni a házigazdát, benne volt a pakliban, hogy megszerzik a vezetést. A 73. percben aztán több fáklya is a pályára repült, a találkozó játékvezetője pedig félbeszakította a mérkőzést. 15 perc szünet után folytatódott csak a játék.
Horvát szurkolói szektor
.........


Videó Link

- Az olasz rendőrség 16 horvát randalírozó szurkolót állított elő, akik miatt tíz percre meg kellett szakítani a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének vasárnapi rangadóját Milánóban. Horvát szurkolók petárdákat és füstbombát dobáltak be a pályára, majd a rendbontást a meccs után is folytatták a stadionon kívül. A drukkerek több tucat kocsit rongáltak meg és sok járókelőt megtámadtak. A rendőrség megpróbálta őket megfékezni, így utcai összecsapásra is sor került. A vendégszurkolók füstbombákkal és különféle tárgyakkal dobáltak meg az olasz rendőröket. A rendőrség 16 horvát drukkert vett őrizetbe, akiket a nap folyamán a milánói bíróság elé állítanak.
Niko Kovac, a horvát válogatott irányítója a Jutarnji List horvát napilapban elkeseredettségének adott hangot a történtek miatt.
"Elveszítjük a tekintélyünket a világban, nagyon szégyellem magam, és elnézést kértem az olaszoktól!" - mondta a játékos.
A horvát együttes 63 ezer néző előtt 1-1-es döntetlent játszott Olaszországgal, és így megtartotta vezető helyét a csoportjában.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Nagymamám almás pitéje
  2014-11-17 17:06:37, hétfő
 
  Forrás: style magazin
.......


Hozzávalók:

- 35 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg zsír
- 12 dkg porcukor
- 1 egész tojás
- csipet só
- kb. 1 kg savanykásabb alma
- mokkáskanál fahéj
- mokkáskanál szegfűszeg
- 1 citrom leve
- fél tasak vaníliás pudingpor
- kb. 10 dkg vaj
- 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:
Az élesztőt meleg tejben egy kiskanál cukorral morzsoljuk el, és hagyjuk felfutni. A tésztához a kétféle zsiradékot morzsoljuk el a liszttel és a porcukorral. Már abból is lehet érezni, hogy régebbi idők konyhája elevenedik fel, hogy igazi sertészsír is kerül a tésztába, ettől lesz hihetetlen omlós és puha. Ha felfutott az élesztő, adjuk a tésztához, ahogy a tojást, csipet só. Gyúrjuk gyors mozdulatokkal össze, és hagyjuk pihentetni. Ez most nem a klasszikus kelt tészta, így nem fog a megnőni a térfogata, inkább a bejgli tésztájához hasonlít. Az almákat közben mossuk, hámozzuk, majd reszeljük le. A közben kicsöpögött levet folyamatosan öntsük le alóla. Egy lábasba dobjuk a vajat, arra mehet az almareszelék, a citromlé, a cukor, szegfűszeg, fahéj. Kezdjük el főzni a tölteléket, és igyekezzünk minél inkább elforralni alóla a folyadék javát, de ne teljesen. Amikor már majdnem kész, egy evőkanállal merjünk ki egy kevés levet, keverjünk el benne csomómentesen egy fél tasak vaníliás pudingport, és forraljuk megint össze az egészet.
A tésztát vegyük ketté, az egyik részt nyújtsuk ki akkorára, mint a tepsink. Sütőpapírral kibélelt formába fektessük, szurkáljuk meg villával, és 180 fokos sütőben negyed órát süssük elő. Ha kész, rétegezzük rá egyenletesen a tölteléket. A másik tésztalapot is nyújtsuk ki, majd vágjuk belőle annyi tészta csíkot, amivel be tudjuk rácsozni a süteményt teljesen. Egy egész felvert tojással kenjük el, és mehet vissza a sütőbe további 25 percre. Ha nagyon pirulna a tetején a tojás, akkor félidőben fedjük le fóliával. Vanília fagylaltot kínálhatunk mellé.
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Szőlő gyertyafényben
  2014-11-17 16:53:29, hétfő
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
No komment
  2014-11-17 16:44:26, hétfő
 
  .....

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Szomorú lány az erdőben
  2014-11-17 16:40:01, hétfő
 
  .......

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Aranyosi Ervin: Ha sírni volna kedved...
  2014-11-17 16:38:32, hétfő
 
  ...... ......


Ha sírni volna kedved,
csak engedd el magad,
ne leljen gátra benned,
elomló könnypatak.
A könny csak lélek forrás,
múltad tisztítja meg.
Napfényt vetít, ahol más,
fájó árnyék lebeg.

Ha sírni volna kedved,
oldódj nyugodtan fel.
Engedd szabadon szíved,
hisz többet érdemel.
Ne tartson vissza semmi,
belül legyél szabad!
Akarj boldogabb lenni,
szabadítsd fel magad.

Ne zabolázd a lelked,
dúljon, mint tenger ár!
Ami fáj, elfelejted,
legyen hát vége már!
Zokogj, ordítsd világgá,
szíved fájdalmait.
Szelídítsd gyertyalánggá,
a máglya lángjait!

Nevetve és sikoltva,
vulkánként törjön fel!
Lelkedben lázat oltva,
lazán ömöljön el!
Menekül mind, mi bántott,
észt vesztve elszalad.
Vesd le mint rossz kabátot,
csak engedd el magad!

S ha magadból kiadtad,
lelked elcsendesül.
Szívedre írként hathat,
s üres vagy legbelül...
Zord felhők tovakúsztak,
már látod a Napot,
a kínok messze úsztak,
szemed ismét ragyog.

Borúra napsütés jön,
szeretet, béke vár.
Engedd, hogy tündököljön,
szép szemed fénye már.
Szádon mosoly ragyogjon,
tükrözze a napot,
vigyázz, hogy ki ne fogyjon,
- amit adsz, azt kapod!

Ha tiszta már a lelked,
ha két szemed ragyog,
a jók így ünnepelnek,
- a lélekben nagyok.
Lásd szebbnek a világod,
láss meg minden csodát.
Szép napod legyen áldott,
nyíltan lépj csak tovább...


/2012. augusztus 7./
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Őszi képek Riától
  2014-11-17 16:22:13, hétfő
 
  .......


...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
...Horthy Miklós lovas szobrát a Szent Gellért téren
  2014-11-17 16:08:54, hétfő
 
  Horthy Miklós budapesti bevonulására emlékezett a Jobbik a fővárosban. Az esemény 95. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés a Kosztolányi Dezső téren kezdődött, ahol Novák Előd, a Jobbik alelnöke azt sürgette, hogy legkésőbb a 100. évfordulóig állítsák fel Horthy Miklós lovas szobrát a Szent Gellért téren.
- Az ellenzéki politikus beszédében párhuzamot vont a Horthy-korszak és a rendszerváltás óta eltelt 24 év között. Értékelése szerint a két világháború között nagyobb volt a világválság, Horthy Miklós mégis virágzásnak tudta indítani az országot a spanyolnátha és Trianon után.
- A mintegy kétszáz résztvevő ezt követően a Szent Gellért térre vonult, a menet élén lovasok haladtak. A felvonulók kezében magyar, árpádsávos és jobbikos zászlók voltak, a sort a Magyar Nemzeti Gárda és a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai zárták. Középen egy kisteherautón elhelyezett hangszórókból egyebek mellett korabeli dalok szóltak, a vonulók pedig a "Vesszen Trianon!" rigmust és Horthy nevét skandálták.
Fotó: Szabó Gábor - Origo
.......


- Hegedűs Loránt református lelkész szimbolikus alakként jellemezte Horthy Miklóst, kiemelve: amíg büntetlenül lehet őt gyalázni, addig meg lehet azt tenni az egész magyar nemzettel is.
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 341 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 147
  • e Hét: 5838
  • e Hónap: 26521
  • e Év: 229434
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.