Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Kér tolmácsot? - Kósa Lajos hihetetlen dolgokat mondott!
  2014-11-19 18:14:24, szerda
 
  Kér tolmácsot? - Kósa Lajos hihetetlen dolgokat mondott!


A fémkupakok ügyében fellépve ő... Szemléletet. Alapvetően.

Kósa Lajostól kérdezett volna az ATV riportere, de Kósa nem készült arra a kérdésre. Van ilyen, nem végülis a kormánypárt ügyvezető alelnökének sem kell feltétlenül tudnia, hogy a kormány adóváltoztatásai hogyan érintik az emberek mindennapjait. Viszont a fémkupakok! Azoknak az ügyében a fellépés!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9Cw7SzqhUwk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bomlott agyú vezér
  2014-11-19 18:04:21, szerda
 
  A bomlott agyú vezér
Egyre erősödik az a véleményem, hogy Orbán Viktor nem normális.

Gumiszoba | Szerző: Andor Mihály | 2014. november 18.



Épeszű ember nem költ százmilliárdokat stadionokra egy olyan országban, ahol 350 ezer gyermek éhezik.

Épeszű ember nem költ százmilliárdokat stadionokra egy olyan országban, ahol az ő kormányzása alatt meredeken nőtt a szegények száma, és már több mint hárommillió ember él a szegénységi küszöb alatt.

Épeszű ember nem költ százmilliárdokat stadionokra egy olyan országban, ahol rohad az egészségügy, ahol a várólisták nyúlnak, mint a rétestészta, ahonnan az orvosok és az ápolók menekülnek.

Épeszű ember nem költ százmilliárdokat stadionokra egy olyan országban, ahol az oktatásra fordított pénz évről évre egyre kevesebb, és emiatt egész generációk veszítik el versenyképességüket és szakadnak le a világ fejlettebb részéről.

Nem valószínű, hogy Orbán környezetében nincsenek épeszű emberek. Amikor majd eljön a felelősségre vonás ideje, számot kell adniuk róla, miért hagyták, hogy így legyen.

Andor Mihály

http://gepnarancs.hu/2014/11/a-bomlott-agyu-vezer/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alultáplált, éhes gyerekek az iskolákban: szombaton pedagógu
  2014-11-19 18:01:53, szerda
 
  K. A. írása
2014. november 19.

Alultáplált, éhes gyerekek az iskolákban: szombaton pedagógustüntetés

Katasztrofális helyzetbe hozza a köznevelés teljes rendszerét a jövő évi költségvetés tervezete - állítja a Pedagógusok Szakszervezete, ezért tüntetést szervez november 22-én, szombaton. A demonstrációra nemcsak tanárokat, hanem szülőket, diákokat is várnak.

November 22-e 1991 óta a magyar közoktatás napja, amiről a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) minden évben valamilyen rendezvénnyel vagy akcióval emlékezett meg. Idén elégedetlen tanárok, köznevelési dolgozók, diákok és szülők fognak az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé vonulni, hogy tiltakozzanak a közoktatás kivéreztetése ellen.

A magyar közoktatás napjának idén a gyermekszegénység a központi eleme - mondta a PSZ szerdai sajtótájékoztatóján Galló Istvánné, a szervezet elnöke.


,,Minőségi oktatást ott nem lehet csinálni, ahol a gyermekek az éhségtől kiesnek a padból"



Kollégái folyamatosan arról tájékoztatják, hogy a gyerekek rosszul öltözöttek, alultápláltak, éhesek. Nagyon sok gyereknek a péntek délutáni uzsonna az utolsó étel, amit elfogyaszt, mert hétvégén, otthon már nem biztos, hogy kap enni. Hétfőn aztán a - nettó 70 ezer forintért dolgozó - dadus hoz otthonról kenyeret és margarint, hogy az éhező gyerekeknek a reggeli előtt enni tudjon adni. ,,Ezért a szelet kenyérért is összeverekednek a gyerekek" - mondta Galló Istvánné, hozzátéve, hogy ez nem költői túlzás, hanem mindennapi tapasztalat.
Galló Istvánné

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átalakítása most zajlik - írásos előterjesztés azonban még nem készült arról, mi lesz a folyamat végeredménye. A költségvetési tervezet számaiból azonban néhány dolog kiolvasható.

Profilátalakítás és -tisztítás címén szétbontják azokat a többcélú intézményeket, ahol szakközépiskola és gimnázium működik együtt. A gimnáziumi osztályokat itt valószínűleg megszüntetik. Orbán Viktor is azt nyilatkozta nemrég, hogy a közepes érettségi a munkaerőpiacon nem használható, helyette szakmát kell tanulniuk a gyerekeknek.

A PSZ szerint ez a tanuláshoz való jog csorbítása. ,,Már tizenéves korban szelektálják a gyerekeket" - mondta Galló Istvánné. Szerinte most fog beérni a 16 éves tankötelezettségi korhatár rossz hatása. Egy 2011-es, a köznevelési rendszer átalakításához készült tanulmány szerint a 16 éves tankötelezettségi korhatár mintegy 4900 pedagógus-álláshely megszűnését fogja eredményezni, és 10-12 ezer 16 éves fiatal fog mindenféle szakképesítés nélkül kijönni a rendszerből.

Galló Istvánné leszögezte, a szegénységből való kitörés lehetősége az oktatáson múlik. Olyan oktatást kell biztosítani a fiataloknak, hogy az iskolából kikerülve ne munkanélküliek legyenek, és ne is a közmunkások számát szaporítsák.

A PSZ ezért arra kéri a szülőket, hogy álljanak a kezdeményezés mellé, és támogassák a tanárokat.


A Pedagógusok Szakszervezete 2014. november 22-én 14 órától demonstrációt tart Budapesten.

Gyülekezés: 13 órától a Széchenyi István téren (a Magyar Tudományos Akadémia előtt).

Nagygyűlés: 14:30-kor a Szalay utcában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt.


- See more at: http://www.168ora.hu/itthon/szombaton-ujabb-tuntetes-lesz-budapesten-132148.html? print=1#sthash.do7sEMCN.dpuf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánék az oroszokkal lopják a gázt, mint az azeri elnök
  2014-11-19 17:46:37, szerda
 
 
Orbánék az oroszokkal lopják a gázt, mint az azeri elnök

Hozzáadva: 2014-11-14 23:38:58

Azeri módra lopja a pénzt az államkasszából és a nép zsebéből Orbán Viktor oligarcháinak egyik Hernádi Zsoltos és orosz maffiás cége, a MET Holding. Erről cikkeznek a nemzetközi sajtóban és erről idézzünk pár szót Rónai Egontól (ATV), Szél Bernadettől (LMP) és Kerék-Bárczy Szabolcstól (DK).

Cikk:
Molnár F. Árpád


A svájci MET Holding minden jel és információ szerint azt a funkciót tölti be, hogy a magyar lakosság és vállalkozásai stb. számára vásárolt gáz - Orbán Viktor bűnöző haverjai és csókosai közbeiktatása miatt - sokkal drágábban kerüljön Magyarországra és az ostoba birkaként kezelt magyar nép ingatlanaiba. A forgatókönyv - hasonlóan Orbán Viktor baltás barátja, Ilham Alijev azeri oligarcha elnök és családja módszereihez - az, hogy azért kell közbeiktatni egy céget, hogy az elnök diktátor és sleppje az olcsó energiahordozót sokkal drágábban adhassa tovább nyomorult népe számára, azaz egy közbeiktatott céggel a nép vagyonát - iszonyatos, elborzasztó tételekkel - folytatólagosan ellopja.

Rónai Egon, az ATV műsorvezetője többek közt így foglalta össze a MET Holding ügyét:
- Ez egy olyan off-shore hátterű cég, amelyikre semmi szükség nincsen ránézésre, mert a Magyarországra olcsón érkező földgázt Magyarországnak drágábban adja el az ő önmaga beiktatásával.

Szél Bernadett, a Schiffer András által vezetett Lehet Más a Politika (LMP) országgyűlési képviselője így felelt:
- És én azt feltételezem, (...) hogy valakik ott a kormány közelében ebből jól járnak, merthogy ennek a cégnek, úgy tűnik, hogy körülbelül 40 %-a van a MOL birtokában, 60 % meg off-shore hátterű, és úgy tűnik, hogy orosz érdekeltség van. Márpedig az oroszoknak nagyon kedvelt, befolyást szerző eszköze itt Európában és kiváltképpen Közép-Kelet-Európában, hogy bizonyos köröknek így juttatnak plusz előnyöket.

Szél Bernadett azt a MOL-t említette, amelyiknek vezérigazgatója - kissé Vida Ildikós hangulatban - Hernádi Zsolt, Orbán Viktor nemzetközi bűnözője és házi oligarchája, aki ellen az INTERPOL is kiadott világméretű körözést és Európában külön kiadtak ellene egy európai elfogató parancsot. Ezért aztán Orbán Viktor, az Európai Unió demokratikus sereghajtója, a legutolsó Európában ki is állt vele a sajtó nyilvánossága elé, jelezve, hogy őt bizony semmiféle nemzetközi jog, egyezség, kötelesség és törvény nem érdekli, hanem ő az Európai Unió egyetlen elnöki rendszerének diktátora és itt, az ő magánbirtokán, Magyarországon az történik, amit ő akar. Ha a világ a feje tetejére áll is, a bűnözés Magyarországon - Orbán Viktor óta - Cosa Nostra, ami szó szerint azt jelenti: "a mi dolgunk".

Szél Bernadett (LMP) - mint azt elmondta - meg akarta kérdezni Orbán Viktortól, de Lázár János volt a teremben, ezért hozzá fordult a pénzelszívó MET Holding vonatkozásában:
- ... hogyan indokolja, hogy miért van szükség erre a cégre? Miért van szükség erre a nyilvánvalóan semmilyen, energetikai szempontból abszolút semmilyen szolgálatot nem teljesítő cégre... - idézte fel Szél Bernadett az ATV-ben.

Rónai Egon emlékeztetett arra, hogy a svájci és a román sajtó arról cikkezik, hogy Orbán Viktor nem csak a lánya, Orbán Ráhel - egyébként méreg drága - Svájcban taníttatása miatt jár Svájcba, hanem olyan üzletemberekkel és bankárokkal stb. találkozgat, akik netán éppen a MET Holding-üzlettel hozhatók összefüggésbe. A svájci és a román sajtó szerint.

Szél Bernadett többek között ekképpen reagált:
- Az adófizetők pénze itt folyamatosan áramlik ki, valahova, kormányközeli zsebekbe. Tehát ez egy ilyen teljesen racionális és megfogható dolog, hogy erre nincs szükség! Erre [Lázár János] nem tud kitérő választ adni!

A Parlamentben Szél Bernadett többek között ezt mondta:
- De azért nagyon hiányzik az adófizetőknek többek között az az 50 milliárd forint is, amit osztalékban a MET 2012-ben kiosztott.

Lázár János csak kínosan mosolygott.

Lázár János a szokásos módon válaszolt, ahogyan jó pár éve teszi: azt mondta - idézte fel Szél Bernadett -, hogy nem tudja, miről van szó.

Csakhogy ekkora tételeknél ez nyilvánvalóan hazugság. Ráadásul úgy, hogy Orbán Viktor egyik fő titkosszolgálati bizalmasa most már jó pár éve Lázár János. Az a Lázár János, akiről én írtam meg először Magyarországon, hogy Orbán Viktor titkosszolgálati bizalmasa, amikor Lázár Jánost a lakosság még nem is ismerte! Azóta lett már frakcióvezető is, jelenleg pedig pl. a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kerék-Bárczy Szabolcs, a Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök által által vezetett Demokratikus Koalíció (DK) egyik főembere is nyilatkozott az ügyben az ATV-ben. Mint azt elmondta:
- Ahelyett, hogy olcsó nyugati gázt vettünk volna, nem pedig a drágább oroszt használtuk volna föl és juttattuk ezt a magyar fogyasztókhoz, átjátsszuk az olcsó gázt csókosoknak, fideszes haveroknak, őáltaluk alapított cégnek, akik aztán drágábban adják el a magyar embereknek, a magyar választóknak.

Kerék-Bárczy Szabolcs - hozzám hasonlóan, aki eredetileg Orbán Viktor mellett, a Demeter Ervin-vezette titkosszolgálatnál kezdtem a szakmát - halmozottan hangsúlyozta, hogy ezek és a Vida Ildikó körüli korrupciós világbotrányok biztonságpolitikai és nemzetbiztonsági ügyek, és nem csak Magyarországnak, de az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok számára is!


http://www.hirarena.com/orbanek-az-oroszokkal-lopjak-a-gazt--mint-az-azeri-elnok_ 665
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány már megint nagyon államosítana
  2014-11-19 17:08:18, szerda
 
 
A kormány már megint nagyon államosítana

2014.11.12. 07:33


Tárgyalna a kormány a magánbiztosítókkal
A magyarok kétharmada szerint fizetős az egészségügy
Keleti államunk van nyugati árakon



Nagy átalakításokra készül a kormány az egészségügyben. Az utóbbi hetekben a készülődő intézkedések néhány részlete kiszivárgott, illetve több tervezett átalakításra a költségvetési törvénytervezet világított rá.

Egy a lapunk birtokába jutott, októberi kormányülésről készült jegyzőkönyvből azonban minden eddiginél egységesebben körvonalazódnak a nagy átalakítási tervek.

A lehetséges intézkedések felsorolása mellett a kormány az egyeztetésen megjelölte azt is, hogy egy-egy lépés bevezetéséhez szükséges jogszabályi hátteret meddig kell kidolgozni. Több esetben már novemberi, esetenként e heti határidő szerepel.

Vagyis már akár napokon belül a parlament elé kerülhetnek a reformtervek egyes részei. Hangsúlyozzuk, hogy a dokumentum csupán néhány héttel korábbi terveket takar, így egyes lépések akár el is maradhatnak, vagy az egyeztetésekben akár fel is puhulhatnak. Azt kértük az illetékes Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi), hogy kommentálja az információkat. Zombor Gábor egészségügyi államtitkár válaszait cikkünk végén olvashatják.
Adósságrendezés és új kórházi struktúra

A dokumentumból kiderül, hogy a kormány célja a kórházak adósságának rendezése. Ezt egyébként a Világgazdaságban megjelent interjúban az egészségügyi államtitkár, Zombor Gábor is megerősítette kedden. A tervek szerint a több tízmilliárd forintnyi adósságot előbb központosítják, aztán néhány hónapon belül, legkésőbb április 1-jéig úgy, ahogy van, átrakják a GYEMSZI-re (Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet). Egyébként a GYEMSZI sem maradna érintetlenül: az Országos Gyógyszerészeti Intézetet kiszervezhetik az ernyőintézményből, aminek a neve Állami Egészségügyi Ellátó Központra változhat.
D US20141006005
Fotó: Ujvári Sándor

A tervek szerint az adósságrendezéssel együtt átalakul a kórházi struktúra is. A tervezet szerint a kórházakat ellátó back office rendszer megszervezését megyei szinten képzeli a kormány. A jövőben a megyékhez igazítják a teljesítményvolumen-korlátokat, és az intézményfinanszírozást is erre a közigazgatási szintre delegálják. A tervek között szerepel, hogy az új rendszer működtetéséért, az intézményfinanszírozás új rendjéért ,,megyei grémiumok" felelnek majd. A fővárosban és Pest megyében térségi kórházakat jelölnének ki, az egynapos sebészeti ellátásoknál pedig eltörölnék a teljesítményvolumen-korlátozást.

Az akár 60 milliárd forintosra becsült adósságrendezéssel összekötött struktúraváltás után a tervek között szerepel az egészségügyi életpályamodell bevezetése és - a dokumentum szerint - a rezidens-ösztöndíjprogram kiterjesztése és átalakítása is. Hogy a programból kilépve ne csökkenjen a kezdő orvosok fizetései, a garantált szakorvosi minimálbér 275 ezer forint körül lehet majd.

A kormány decemberig hagyott időt magának, hogy megalkossa a rezidens-ösztöndíjprogram kiterjesztéséhez szükséges jogszabályi hátteret, a szervezés a jövőben központosítottan zajlana.

Decemberig alkotnák meg az onkológiai ellátórendszer egységesítéséhez szükséges szabályokat, a foglalkoztatás-egészségügy intézményrendszerét pedig összekötnék a népegészségügyi intézményrendszerrel.
Adókedvezmények a privát szolgáltatóknak

Mint ahogyan arról már mi is írtunk, a kormány fizikailag és a finanszírozás szempontjából is szétválasztaná a köz- és magán-egészségügyi szolgáltatásokat, ezenkívül áttekintené a magánszolgáltatók által nyújtott ellátásokat is. Az erre megjelölt határidő is igencsak feszes, novemberi. Ezzel párhuzamosan kidolgoznának egy magánegészségügyet támogató kormányzati programot, ,,akár adókedvezmények bevezetésével", gazdaságfejlesztési céllal december 15-ig.

Szintén a tervek között szerepel

a gyógyszer-kereskedelem állami monopóliumként történő újraszabályozása.

Ez azt jelentheti, hogy a gyártóktól a patikákig csak egy állami cég viheti majd, jellemzően hatósági áras haszonkulccsal az egyes gyógyszereket.

Ez alapvetően egy logisztikai szolgáltatás, amikor a speciális körülmények között tartandó szereket a raktárból minél sűrűbben, akár naponta többször el kell tudni juttatni az ország minden patikájába, kórházába.
stockfresh 652823 health sizeM
Ez elsőre még ilyen általánosan is egy igen kemény államosítási terv.

Az országban három igazán nagy és régi gyógyszer-nagykereskedő van, a magyar tulajdonban lévő Hungaropharma, a német Phoenix és az izraeli Teva, egyenként is több százmilliárdos árbevétellel. Mivel azonban ezek versenyző kereskedőcégek, ebből jellemzően pár milliárdos éves eredményt tudnak összehozni.

Arról nem tudni, hogy a tervek csak a gyógyszerekre vonatkoznak, vagy az étrendkiegészítőktől az orvostechnikai eszközökig mindent csak az állam szállíthat-e.
A kormány eddig is a patikusokkal volt jóban

Korábban is kóstolgatta már a kormány a gyógyszernagykereket, jól láthatóan azért, hogy a haszonból nagyobb szeletet juttasson a patikusoknak (méghozzá lehetőleg a nagy egyéni gyógyszertáraknak). De ez nem ilyen egyszerű terület, a kormány hiába csökkentette például a nagykerek hatósági árrését, utána azt vették észre, hogy erre azok visszavonták a patikáknak ezen felül adott kedvezményeiket, vagy rövidebb fizetési határidőt adtak meg nekik, így jórészt minden maradt régiben. De a konfliktus különösen erős még például a nem fizető és súlyosan eladósodott állami kórházak esetében, ahol egy nagyker sem meri erkölcsileg bevállalni, hogy nem visz nekik kötszert vagy életmentő gyógyszert, noha úgysem fizetik ki. Ez elég kényes helyzet, a nagyker nem szúrhat ki a tulajdonosaival azzal, hogy feneketlen kútba önti az áruját, ezért évek óta folyamatos a konfliktus az állammal, amely persze néha, ötletszerűen azért törleszti az adósság egy kis részét.
Aki nem megy szűrőprogramra, elveszítheti a tb-ellátást

Kötelező szűrőprogramokat vezetnének be, mindenkinek az életkorára és az egészségügyi állapotára is figyelve. A tervekben az szerepel, hogy aki ezeket elmulasztja, ,,nem részesülhet egészségügyi ellátásban". Ezt elvileg november 13-ig kell kidolgozni, ami feltehetően azt jelenti, hogy a téma ekkor, tehát akár már most csütörtökön a kormány asztalára kerülhet.
D VAJ20120529003
Fotó: Vajda János

A nemzeti szűrőprogram terve nem új, az egészségügyért felelős államtitkárság már tavaly év közepére elkészült a tervezettel, később az Emmi közölte, hogy a megvalósítás több lépcsőben zajlik.

A tavaly felmerült tervek szerint például az általános fizikális vizsgálatra - vérnyomásmérésre és életmódbeli tényezők feltárására - évente, részletes fizikai vizsgálatra pedig ötévente lenne szükség. Ezeket a háziorvos végezné el.
A háziorvoslás állami feladat

Önálló törvény készül a háziorvosokról. Kimondanák, hogy a háziorvosi szolgáltatás állami feladat, a működéshez szükséges feltételek biztosítása pedig önkormányzati feladat.

Átalakítanák a háziorvosok utánpótlási rendszerét és a háziorvosi szakvizsga rendjét is. Az intézkedés jogszabályi hátterének kidolgozását az októberi kormányülésen szintén november 13-ra tervezték.

A lépés azért is időszerű lenne, mert korábban több feszültség volt abból, hogy ugyanarra a feladatra több egyenrangú, egymással konkuráló jogszabály vonatkozott. Például az önkormányzati törvény nem fejtette ki részletesen az önkormányzatok egészségügyi alapellátással összefüggő feladatait, így az értelmezés meglehetősen szabad volt.
Ez lesz a dizájnerdrogokkal

November 30-ig kell előkészíteni azokat a szabályokat, amelyek a dizájnerdrogok helyzetét próbálnák meg kezelni.

Jelenleg Magyarországon az új pszichoaktív anyagokat egy sürgősségi eljárás keretében egy ideiglenes tiltólistára helyezik, amely bünteti ezen szerek forgalmazását, exportját és importját, de a fogyasztást magát nem. A hatóságnak 12 hónapja van arra, hogy az új pszichoaktív anyagok kockázatelemzését elvégezze, és döntsön róla, hogy felveszi-e ezeket a szereket a kábítószerek listájára. A kormány pontosan ezzel a változtatással szeretné elérni, hogy az új drogokat is azonnal betilthassák.
Reagál az egészségügyi államtitkár

Az állam által szervezett és a jövőben szervezendő szűrések a jövőben is ingyenesek és önkéntesek lesznek - mondja az Index megkeresésére Zombor Gábor egészségügyi államtitkár. ,,A részvételi arányt pozitív ösztönzőkkel tervezzük javítani, az ellátás igénybevételét ez nem befolyásolja a jövőben sem. Emellett vizsgálni kell olyan külföldi gyakorlatokat, melyek az állampolgárok saját egészségük megőrzése érdekében mutatott felelősségét is figyelembe veszik."

A dizájnerdrogok esetében egy sokkal szigorúbb és rugalmasabb szabályozás készül, mely nem az utánkövetést, hanem az azonnali rendőrségi beavatkozás lehetőségét teremti meg. Ennek lényege, hogy egy olyan gyógyszer és készítmény lista készül, amely a Magyarországon hatóságilag engedélyezett termékeket tartalmazza, ami ezen nem szerepel, az már megjelenésekor azonnal üldözhető. Az eddig tiltó listán szereplő szerek mellett az újonnan megjelenő dizájnerdrogok azonnal tiltásra kerülnek, nem veszítünk időt.

,,Az Ön által említett további pontokkal kapcsolatosan a szükséges jogszabályok előkészítésének fázisában tartunk. A háziorvosi ellátás fejlesztésével kapcsolatosan még ebben az évben törvény készül, mely döntési lehetőséget biztosít az önkormányzatok számára, hogy vállalják-e a fejlesztés /tárgyi és személyi feltételek jogszabályban meghatározott teljes körű biztosításának/többlet költségeit. Amennyiben nem, úgy az állam átvállalja a költségek mellett a feladatot is."

Zombor a gyógyszernagykerek államosítási terveire nem kívánt reagálni.

http://index.hu/gazdasag/2014/11/12/egeszsegugy_atalakitasa/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Die Welt: “A forradalom még nem jött el…”
  2014-11-19 17:05:20, szerda
 
  Die Welt: “A forradalom még nem jött el..."


Posted on 2014/11/18 Szerző: Admin


A Klubrádió honlapja ismertei egy csomó külföldi orgánum beszámolóját és véleményét a tegnapi magyarországi “közfelháborodásról". Szinte mindegyik idézett médium a megmozdulások egyetlen okaként az Orbán - rendszert nevezi meg. Egy - csak egy - idézet lóg ki a sorból:

Die Welt

Magyarország felkel a politikai osztály ellen: több városban tízezrek tiltakoztak nemcsak az Orbán-kormány, de az összes politikus ellen. Az internetadót ugyan a hatalom visszavonta, de nem nehéz új célokat találni a tiltakozásnak: Miskolcon például az egész rendszert el akarták törölni, és helyette olyat teremteni, amelyben jól lehet élni. A lehetőség megvan: a tét, hogy megbuktassák Orbán Viktort. A Kossuth téren jó 10 ezren gyűltek össze - az összes politikus ellen. Itt a civil társadalom mozdult meg. A magyarokat olyan témák foglalkoztatják, mint a hitelcsapda, vagy a túl kicsi nyugdíj, illetve a fiataloknak elegük van a kormány konzervatív retorikájából. A tüntetés után a rendőrök nem hagyták magukat provokálni, profi módon hagyták, hogy hasson az idő, a hideg és az unalom. Utána kiszorították a maradék 100-200 embert. Egy rendőr ugyan fél 11-kor odacsapott, de társai utána lefogták. A forradalom még nem jött el, legalábbis ezen az estén nem.
Bár a Die Weltnek legyen igaza! Merthogy zárómondatából azt lehet kiolvasni, hogy VÁRHATÓ egy forradalom! Egy RENDSZERVÁLTÓ, EGY “VISSZARENDSZERVÁLTÓ" FORRADALOM!

tak

Mert ez a rendszer - legyen az orbáni vagy akármilyen kapitalista rendszer - ez demokratikus eszközökkel nem váltható le! Márpedig le kell váltani! Ahhoz meg kell az a bizonyos forradalom!
Amikor “...Magyarország felkel a politikai osztály ellen..."
Amikor a MAGYAR NÉP fog felkelni az őt kifosztó politikai osztály ellen!

http://balrad.wordpress.com/2014/11/18/die-welt-a-forradalom-meg-nem-jott-el/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "bűnbánó táskahordó" tovább mesél: a Strabag eurómilliókka
  2014-11-19 16:59:25, szerda
 
  Politikusbűnözés :: 2014-11-19. 14:18

A "bűnbánó táskahordó" tovább mesél: a Strabag eurómilliókkal korrumpálta a hazai politikai "elitet", a Fideszhez Simicskán és Nyergesen keresztül folyt be a piszkos pénz



,,Azt látni kell, hogy ha pénzről van szó, akkor nincsenek ellentétek a politikai érdekcsoportok között. Az aktuális kormányoldal és az aktuális ellenzék is kanalazhat a ,,leveses tálból" - persze nem egyforma mértékben. Az arányok nagyjából úgy néznek ki, hogy hozzávetőlegesen 70 százalékot visz az aktuális kormányoldal, és mintegy 30 százalékot az aktuális ellenzék" - magyarázta a Privát Kopónak adott exkluzív interjú második részében az a férfi, aki pénzzel telerakott táskákat hordott a politikai elit ,,pénzcsinálóinak", annak érdekében, hogy egy osztrák óriásvállalat kaparintsa meg a közbeszerzési eljárásokban meghirdetett zsírosabb építőipari beruházásokat. - Melyik cég - vagy cégek - megbízásából, érdekében hordta a pénzzel megrakott táskákat? - Strabag. - Strabag Magyarország? - Nem. Strabag Ausztria. - Közvetlenül a Strabag vezetésével állt kapcsolatban? - Aczél Zoltánon keresztül álltam kapcsolatban a Strabag több akkori felső vezetőjével. Aczél a cég úgynevezett ,,lobbistája" volt. Ő egy magyar származású osztrák állampolgár, akinek mindenhova bejárása volt. A Strabag szervezte le a kivitelező cégekkel, hogy mely érdekcsoport hány százalékban részesült a beruházásokból, mekkora összeg erejéig vett részt a munkálatokban. Aczélnak az volt a feladata, hogy kapcsolatokat keressen a döntéshozókhoz, illetve azokhoz a személyekhez, akik befolyással bírtak a döntések kimenetelére. Körüljárta a megfelelő embereket, akiknek felvázolta, hogyan lehet az együttműködés mindenki számára ,,gyümölcsöző". Ezen a területen a legfontosabb a politikai akarat. Aczél arra kapott megbízást a Strabagtól, hogy a politikai akaratot befolyásolja, a megbízó által elvárt irányba terelje. A pénzügyek bonyolításában segítségére volt egy osztrák úr, Kyrill Lapin. Zoom Aczél Zoltán, a "lobbista" - Ön milyen nagyobb beruházásokban működött közre ,,táskahordóként"? - Például az M6-os autópálya építésével összefüggésben... - ...Akkor maradjunk is az M6-os autópályánál! Ezen projekt kapcsán mekkora vesztegetési pénz mozgott? - Ami rajtam keresztül ment, az 3 millió euró volt. Ez az összeg kizárólag a balliberális érdekkörök ,,jussa" volt. A jobboldal korrupciós igényének kielégítése nem rajtam keresztül történt. - Ez a bődületes pénz kitől került Önhöz? - Aczél Zoltántól, a Strabag emberétől. - Honnan tudta, hogy kiknek kellett kézbesíteni a pénzeket? - Fogalmazzunk úgy, hogy tudnom kellett ,,magamtól", kiknek kézbesítsem a táskák tartalmát. Ismertem a ,,szokásokat", a rendszert, azokat a személyeket, akik várták a ,,küldeményeket". Voltak olyanok is, akik jelentkeztek, hogy ,,ne feledkezzünk" el róluk sem ebben a ,,szép projektben"... - Most politikusokról beszél? - Is. És olyan döntéshelyzetben lévő kulcsfigurákról, akik hatással voltak a közbeszerzési pályázatok elbírálására. Például egy olyan személy, aki korábban a balliberális oldalon ,,ügyintézett", ma már a fideszes holdudvarban munkálkodik. Nevezzük H. Sz. J.-nek. (Hatvani Szabó János - Kuruc.info szerk.) - Kik vettek át vesztegetési pénzeket Öntől? - Szocialista és szabaddemokrata emberkék, mivel én az úgynevezett balliberális oldallal álltam kapcsolatban. A fideszeseket Aczél Zoltán intézte. - Konkrétan? - Puch László és érdekköre. Mesterházy Ernő és érdekköre. - A fideszeseket hogyan ,,intézte" Aczél? - A megállapodás szerint Simicska Lajoson és Nyerges Zsolton keresztül. Aczél gyakorlatilag napi kapcsolatban állt az említett pénzemberekkel. Több alkalommal a jelenlétemben bonyolított telefonos beszélgetéseket a nevezett urakkal. - Azt honnan tudja, hogy Aczél Zoltán korrupciós pénzeket juttathatott Fidesz-közeli vállalkozóknak? - Ez volt az egyezségben, amelynek megkötésén jelen voltam. - Jelen volt olyan találkozókon, amelyeken Aczél pénzeket adott át Simicskának vagy Nyergesnek? - Nem voltam tanúja pénzátadásoknak, mivel - mint azt már említettem - az én feladatom a balliberális oldal (MSZP, SZDSZ) ,,lerendezése" volt. De nem észleltem háborgást a jobboldal részéről, tehát, feltételezem, ,,rendben" lehetett minden. - Az Ön által megnevezett pénzemberektől kikhez ,,szállhattak" a piszkos pénzek? - Úgy vélem, nem vállalok nagy kockázatot azzal, ha azt mondom: a legmagasabb politikai szinten tevékenykedő emberekhez. Miniszteri, államtitkári magasságokig... - Ön részt vett olyan - az M6-os autópálya építéséhez kapcsolható - ,,érdekegyeztető" megbeszéléseken, amelyen a politikai pénzcsinálói arról konzultáltak, hogy milyen arányban részesülnek a vesztegetési pénzekből? - Igen. - Kik voltak jelen ezeken a tárgyalásokon? - Puch László bizalmi embere, Mesterházy Ernő bizalmi embere, Aczél Zoltán és én. - A Fidesz érdekében senki? - De, Aczél Zoltán. - Hogyan bizonyíthatóak ezek az ,,érdekegyeztetések"? - Gyanítom, készülhettek hangfelvételek... (nevet) Zoom Az offshore cég, amelynek számlájáról a vesztegetési pénzek egy része érkezett - Az M6-os autópályaprojekthez tapadó 3 millió euró vesztegetési pénz egy összegben, készpénzben került Önhöz? - Részletekben. Az összeg 80 százaléka készpénzben, táskákban, 20 százaléka offshore cégen keresztül. - Kinek az érdekeltségébe tartozott az offshore cég? - Aczél Zoltán. - Az M6-os autópálya építésén kívül mely nagyobb beruházásokban bukkant még fel ,,táskahordóként"? - Vasúti beruházásokban közreműködtem. Nem ,,táskahordóként", hanem én mondtam meg, hogy a pénzzel teli táskákat kikhez kell vinni. Gyakorlatilag koordináltam a vesztegetési folyamatokat. - A vasúti projektekkel összefüggésben mekkora csúszópénzek mozogtak? - 3 millió eurónál biztosan nem kevesebb... - A címzettek? - Gyakorlatilag ugyanazok, akik más nagyobb projektben is ,,címzettek" voltak. A ,,színdarabok" változtak, a szereposztás nem. - A 4-es metróberuházásban milyen tevékenységet fejtett ki? - Táskahordók irányítója voltam. Úgymond ,,érdekharmonizációs menedzser". - Ebben a projektben mekkora vesztegetési pénz vándorolhatott a politikai ,,elit" zsebébe"? - 3 millió eurónál biztosan több. Sokkal több. Ez a projekt magasabb szinten ,,művelődött": kormányzat, főváros... A mérnökök ukázokat kaptak, hogy mekkora vesztegetési pénzeket kell beépíteniük a kivitelezés árába. - A politikai szereplők között milyen arányban kerültek felosztásra a vesztegetési pénzek? - Azt látni kell, hogy ha pénzről van szó, akkor nincsenek ellentétek a politikai érdekcsoportok között. Az aktuális kormányoldal és az aktuális ellenzék is kanalazhat a ,,leveses tálból" - persze nem egyforma mértékben. Az arányok nagyjából úgy néznek ki, hogy hozzávetőlegesen 70 százalékot visz az aktuális kormányoldal, és mintegy 30 százalékot az aktuális ellenzék. - A korrupciós pénzek miként térültek meg a vesztegetőknek? Beépítették a projektek árába? Így van. Túlszámlázásokkal, ,,előre nem tervezett" pótmunkákkal ,,hozták vissza" a csúszópénzeket a korrumpáló cégek, amiket kizárólag a mérnökök tudtak úgymond leigazolni - jogilag védhetően. Mondok példát erre: volt egy budapesti nagyberuházás, amellyel összefüggésben olyan műszaki tartalmak voltak ,,elhelyezve" a tervdokumentációban, amelyről egy adott fázisban mind a kivitelező, mind a beruházó - látszólag - joggal mondhatta, hogy arra a szerződés aláírásakor nem lehetett számítani, és ,,mindenképpen" meg kellett csinálni, vagy bukott volna a projekt. Általában 20-40 százalékkal szoktak eltérni a szerződésben rögzített összegtől - felfelé. Ez lehet a korrupciós ráta Magyarországon. Zoom Pancsoló liberálisok: Aczél Zoltán, Bojár Iván András és Mesterházy Ernő - A Margit-híd felújításával összefüggésben is ,,harmonizálta" az érdekeket? - Aktívan nem, abban a projektben Aczél Zoltán ,,menedzselte" a vesztegetési folyamatokat. Amint azt korábban említettem: ő állt közvetlen kapcsolatban a fideszes pénzcsinálókkal. Azt teljes biztonsággal kijelenthetem, hogy az eredeti szerződésben rögzített összegnek közel a kétszeresébe kerülhetett a híd felújítása. És nem azért, mert annyi - előre nem látható - valóságos utómunkálat merült fel a kivitelezéssel összefüggésben, hanem így ,,vették ki" a korrupcióra fordított pénzeket és az extraprofitot a projektben részt vevő társaságok. Egyébként ez volt az első szele a politikai környezetváltozásnak a gazdasági háttértársaságokra gyakorolt hatásának. Ebben az esetben a Fideszhez kötődő gazdasági érdekcsoport már nagyobb falatot követelt és kapott a 2010-es választások előtt. Átrendeződött a ,,színpad". A Privát Kopó megjegyzése: A Szolnoki Olaj KK férfi kosárlabda klub honlapjának főoldalán a csapat ,,hivatalos szponzoraként" helyezték el a Strabag és a Swietelsky építőipari társaságok hirdetését. A sportklub elnöke: Nyerges Zsolt. (A Privát Kopó több alkalommal kereste Aczél Zoltánt - a Strabag bécsi központján keresztül is -, azonban a ,,lobbista" a hozzá intézett kérdésekre nem válaszolt.) (Folytatása következik. Forrás: privatkopo.hu)

Forrás: https://kuruc.info/r/2/135974/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Végjáték a Duna mentén”
  2014-11-19 16:56:13, szerda
 
 
“Végjáték a Duna mentén"

Posted on 2014/11/18 Szerző: Admin


Tegnap a “Közfelháborodás Napja" címszó alatt megkezdődött Orbán Viktor számára a “Végjáték a Duna mentén" előadássorozat. Tegnap este tíz óra tájban világossá válhatott számára, hogy a Kossuth - tér már nem az övé!
NEM TANULT, ÉS EZ LETT A PÁVATÁNC - JÁTÉK VÉGE!
Amerikai és EU - s zászlókkal felszerelt, általa felbőszített - de a fejére vágyók által felhergelt tömeg zúgott - morgott tegnap este a Kossuth - téren!
A rendszerváltás óta először - paradox módon az amerikai és uniós zászlók alatt - szociális elégedetlenkedő tömeg háborgott Orbán ellen. Rendszerének távozását követelve! Ami értelemszerűen az Orbán - rezsim leváltását jelenti egy neoliberális rezsimre!
Orbán rendszerének oszlopa - a parlamenti kétharmad - úgy felszívódott tegnap késő délutánra, mintha a soktornyos nagy palotában soha nem is lettek volna jelen. Elinalt a gyáva banda! RENDŐRÖKRE BÍZVA A DOLGOKAT!
A rendszerváltás óta először kellett a magyar Parlament épületét rendőri erővel megvédeni tömegtől! Szerencsére nem folyt vér. A rendőrök - akik egyetértettek a tüntetőkkel - most megoldották.
Orbán pedig eközben sehol! Majd a szokásos péntek reggeli rádiós szónoklatában eltréfálkozza a dolgokat. Pedig a tréfának már lejárt az ideje! Érzékeli ezt mindenki, csak ő nem! Elkényelmesedett! Így aztán lemaradt. Csak kullog az események után, amit pedig maga idézett elő!
Figyelmeztettük: BAJ LESZ!
Nyilvánvaló, hogy kampányrendezvény zajlott tegnap. A hétvégi időközi parlamenti választás előkészítése. Orbán kétharmada a tét! Ha megnyeri a hétvégét - akkor az lesz a baj! Ha elbukja - az lesz a baj!
Orbán kétharmada a tét?
Dehogyis! Magyarország léte a tét! Amit Orbán pávatáncra tett fel! Lepontozódott az előadás, még mielőtt Orbán befejezte volna.
Holnap külügyére Moszkvába megy egy kis kiábrándításra, miközben ő maga Maradék - Ukrajna megbízott helytartójával bótol telefonon keresztül.
A miniszterelnök biztosította Valcmant afelől, hogy Magyarország megbízható partnere Maradék - Ukrajnának, teljes mértékben támogatja szuverenitásának és területi épségének megőrzését, hiszen véleménye szerint éppen ez a záloga a stabilitásnak és a jószomszédi kapcsolatoknak.
A felek megállapodtak abban, hogy rendszeres párbeszédet folytatnak erőfeszítéseik összehangolása érdekében.
Normális viselkés ez Magyarország - a MI ORSZÁGUNK - miniszterelnöke részéről? Aligha!
Figyelmeztettük Orbán Viktort!
Ám ő a jelek szerint meg van győződve arról, hogy a bölcsek köve az ő zsebében van. Pedig az a kő, amiről ő azt hiszi hogy a bölcsek köve - az bizony nem fér a zsebébe. De már a bokájára rákötözték!
Csak az a baj, hogy az a kő Magyarországot - A MI ORSZÁGUNKAT - is vele együtt húzza le a víz alá!
Ma este Pesten az Üllői úton néhányan talán tudják jelezni: talán mégiscsak megérdemelne ez a picinyke ország egy mentőövet!

http://balrad.wordpress.com/2014/11/18/vegjatek-a-duna-menten/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lavrov: “Oroszország megérti…de…!”
  2014-11-19 16:51:35, szerda
 
  Lavrov: “Oroszország megérti...de...!"

Posted on 2014/11/19 Szerző: Admin


Szergej Lavrov szerint Oroszország megérti, hogy Magyarország teljesíti szövetségesi kötelezettségeit, de saját érdekeit is védi.


Oroszország megérti, hogy Magyarország NATO- és EU-tagként teljesíti szövetségesi kötelezettségeit, de saját érdekeit is védi - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután Szijjártó Péterrel tárgyalt Moszkvában.
Az orosz diplomácia vezetője magyar kollégájával közös tájékoztatóján azt is elmondta, Magyarország megerősítette szándékát a Déli Áramlat területén áthaladó szakaszának a megépítésére.
Szijjártó Péter közölte, Magyarország azt reméli, hogy az Európai Unió és Oroszország mielőbb felújítják a tárgyalásokat az orosz gázt Ukrajna megkerülésével Európa több országába eljuttató gázvezeték megépítésével kapcsolatos kérdésekről.
Szijjártó szerint “Magyarország fontos partnerként tekint Oroszországra, ami rendkívül fontos szerepet játszik Közép-Európa energiaellátásában."
(MTI)
Bal-Rad komm: Россия конешно понимае& ;#1090;, но... Oroszország természetesen megérti, de...aztán innentől értelmezze úgy mindenki a dolgokat - ahogy neki tetszik!
“...Magyarország azt reméli..."
-Hát igen! A remény hal meg utoljára!
Bal-Rad komm: Россия конешно понимае& ;#1090;, но... Oroszország természetesen megérti, de...aztán innentől értelmezze úgy mindenki a dolgokat - ahogy neki tetszik!
“...Magyarország azt reméli..."
-Hát igen! A remény hal meg utoljára!


http://balrad.wordpress.com/2014/11/19/lavrov-oroszorszag-megerti-de/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pártunk és kormányunk korrupciós és költekezése kedve tovább
  2014-11-19 16:44:43, szerda
 
  Pártunk és kormányunk korrupciós és költekezése kedve továbbra is határtalan!

Jövőre 44 milliárdot szánnak valami olimpiai nagy építkezés megkezdésére. Olimpia remélhetőleg sose lesz. Ezt a 44 milliárdot lenyúlják?
Több mint 60 milliárdért további stadionok épülnek, de belép most már az eddig megépülteknek a fenntartási költsége is. Foci és közönség sehol! Tényleg ennyire gazdagok vagyunk, vagy hülyék, hogy még mindig eltűrjük egy embernek ezt a rettenetes stadionépítési mániáját?
Van vagy 40 ezer alapítvány, egyesület, szervezet, stb., akik támogatási pénzeket és adókedvezményeket élveznek.
Dől kifelé a pénz Ukrajnába és az általunk vásárolt földgáz is. Tele van a nem létező tököm Ukrajnával. A maffia és az offshore lovagok lerabolták őket. Tessék csak belefontolni: Magyarország ugyanezen az úton jár!! 250 milliárd dollárunk van kint adóparadicsomokban magánszámlákon. Ezt a pénzt ezek tőlünk lopták el, de a kétharmados többség nem hozatja velük haza. Vagy akkor nekik is haza kellene hozni a lóvét? Simon Gábor több mint százmilliót a napokban befizetett az adóhatóságnak. Még kiderül, a bandából ő volt a legrendesebb. Na kitüntetni azért nem akarom.
De ha mind hazahozná a lóvét, nem kellene megszorítás, és százféle adó, ötven féle adóemelés.

Forgó Irén
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.