Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Sült libacomb párolt káposztával
  2014-11-20 23:52:17, csütörtök
 
  Sült libacomb párolt káposztával

Hozzávalók 5 személyre:

6 db libacomb

bors
1 tubus mustár
kb. 3-4 dl Vénusz olaj
2 vöröshagyma karikára vágva
2-3 erőleveskocka
Párolt káposztához:
1 fej káposzta
Vénusz olaj
cukor

bors

Elkészítés:


1.) Megmossuk és besózzuk a libacombokat, majd egy műanyag tálba tesszük őket, és lefóliázzuk. Legalább 5 órát állni hagyjuk a húst (a hűtőben), majd egyesével megkenjük őket mustáros-olajos-hagymás páccal, majd jól megborsozzuk, és egy éjszakára állni hagyjuk az egészet.
2.) Másnap reggel kuktába tesszük a libacombokat, és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Két-három erőleveskockát is a vízbe tehetünk, hogy a húsnak még jobb íze legyen, majd forrástól számított egy órán át takaréklángon főzzük. Utána kieresztjük a gőzt a kuktából.
3.) Ellenőrizzük a húst. Majdnem puhának kell lennie! A levet félretesszük, a combokat pedig sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Picit megsózzuk, majorannával megszórjuk és a kifőtt zsíros lével alaposan meglocsoljuk.
4.) A tepsit 1,5 órára a sütőbe toljuk. 200 fokon 1 órán át alulról-felülről kapja a liba a hőt, aztán az utolsó 30 percre légkeverésre állítjuk a sütőt. Minden 15. percben a zsíros lével meglocsoljuk a combokat, hogy jó ropogósak legyenek, de alájuk is legalább 2 cm vastagon öntsünk, nehogy kiszáradjanak.
Párolt káposztával, tört burgonyával tálaljuk. Isteni finom!!! :o)

Párolt káposzta elkészítése: Megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk a káposztát. Jól besózzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. Ezalatt néhány kanál olajon 2-3 evőkanál cukrot karamelizálunk, majd amikor a cukor már teljesen felolvadt, óvatosan (mert rémesen fröcsög) rátesszük a kissé kinyomkodott káposztát. Borsozzuk, sózzuk és addig pirítjuk, amíg zsemleszínű lesz, majd forrón, libasülttel és a krumplival tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Karfiol lengyelesen
  2014-11-20 23:48:56, csütörtök
 
  Karfiol lengyelesen

Hozzávalók:

1 fej karfiol

ételízesítő
4 tojás
5 dkg vaj
20 dkg zsemlemorzsa
csipet reszelt szerecsendió
aprított petrezselyem vagy snidling
2 dl tejföl

Elkészítés:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és forró ételízesítős vízben fedő alatt 15 percig főzzük. Közben keményre főzzük a tojást, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.

Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük.

A karfiolt leszűrjük, tányérra tesszük, megszórjuk a morzsával és a petrezselyemmel, meglocsoljuk a tejföllel, és a cikkekre vágott tojással tálaljuk.





Megjegyzés:

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Kovács Andrea

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Pikáns karamellizált hagymalekvár
  2014-11-20 23:46:40, csütörtök
 
  Pikáns karamellizált hagymalekvár

Hozzávalók:

2 közepes vöröshagyma
3 kisebb lilahagyma
3 csapott evőkanál barna nádcukor
3 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál víz
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál szárított, őrölt rozmaring
1/2 teáskanál szárított, őrölt kakukkfű
1/2 mokkáskanál cayenne-i bors (elhagyható)

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítottam, minden fejet 8 gerezdre vágtam.

Egy közepes lábosban felforraltam az ecetet a cukorral, ebbe raktam a hagymagerezdeket. Alaposan átforgattam, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt 1/2 órán át puhítottam. A hagymagerezdek gyönyörűen karamellizálódnak ennyi idő alatt, kissé szét is esnek. Időnként érdemes kevergetni, és ennyi idő elteltével az elpárolgott nedvességet 1-2 evőkanál vízzel pótolni. Sóztam, rozmaringgal, kakukkfűvel, cayenne-i borssal fűszereztem, és további 10-12 percet főztem, míg egészen sötét barnás-bordó nem lett a színe, és teljesen meg nem puhult a hagyma.





Megjegyzés:

Aki nem szereti a csípős ízeket, a cayenne-i borsot nyugodtan elhagyhatja. Akár sültek mellé, kroketthez vagy párolt zöldségekhez, halakhoz, de sajtokhoz is kiváló.

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - befőzés, mélyhűtés  
Kókuszos tejberizs gyümölcsökkel
  2014-11-20 23:42:23, csütörtök
 
  Kókuszos tejberizs gyümölcsökkel

Hozzávalók:

20 dkg rizs
10 dkg cukor
5 dkg kókuszreszelék
8 dl tej
1 kivi
1 mangó
1 fürt szőlő
1 narancs
1 rúd vanília

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk, ízlés szerint feldaraboljuk.

A tejet felforraljuk, beletesszük a félbevágott vaníliarudat, a kókusz 2/3 részét, a cukrot és a ruzst, és gyenge tűzön puhára főzzük.

Ha langyosra hűlt, kidobjuk belőle a vaníliarudat, megszórjuk a félretett kókusszal, és a gyümölcsökkel tálaljuk.





Megjegyzés:

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Kovács Andrea

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Túrós canelloni
  2014-11-20 23:39:54, csütörtök
 
  Túrós canelloni

Hozzávalók:

canelloni
25 dkg túró
1 pohár tejföl
1 csomag mazsola
2 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kristálycukor
reszelt citromhéj + kevés citromlé
1 tojás
kevés vaj

Elkészítés:

Összekeverem a túrót a tejföllel, mazsolával, tojással, citromlével és reszelt héjjal. Kivajazok egy jénait. Megtöltöm a canellonikat a túrós töltelékkel. Összekeverem a tejfölt a tejszínnel, vaníliás cukorral, és a canellonik tetejére öntöm. Kis lángon készre sütöm.

Megjegyzés:

A receptet Judit küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Húsos canelloni
  2014-11-20 23:38:23, csütörtök
 
  Húsos canelloni

Hozzávalók:

25 dkg darált marhahús (de a sertés is jó)
2 evőkanál Vénusz olaj
1 fej kockára vágott vöröshagyma
15 dkg apróra vágott sárga húsú paprika
1 csokor petrezselyem felaprítva

bors
pirospaprika
5 dl zöldségleves
6 dkg tejföl
3 evőkanál paradicsompüré
12 db canelloni tészta
1 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A darált húst megpirítjuk a forró olajon. Hozzáadjuk a felaprított hagymát, petrezselymet, paprikát. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Hozzáadjuk a levest, a paradicsompürét, a tejfölt. Felforrósítjuk, és újból megfűszerezzük. Mikor kissé meghűlt, a húsmasszával megtöltjük a canellonikat, és egy kizsírozott formába fektetjük őket. A tojássárgáját elkeverjük a reszelt sajttal, és megkenjük a canellonikat, és kb. 180 fokra melegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Lidy küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Zöldspárgás cukkinikrémleves reszelt sajttal
  2014-11-20 23:37:23, csütörtök
 
  Zöldspárgás cukkinikrémleves reszelt sajttal

Hozzávalók:

2 személynek:
1 db cukkini
25 dkg zöldspárga
1 db krumpli
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
füstölt sajt
tej
tejföl
1 db zöldségleves kocka

cukor
őrölt feketebors
reszelt szerecsendió
olívaolaj
liszt
fehérbor

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a cukkinit karikára vágom, a krumplit megpucolom, kockára vágom. A petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.

Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a krumplit, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát, s elkezdem főzni, kis idő elteltével beleteszem a cukkinit, majd a spárgát. Sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót. 10 perc elteltével jöhet a petrezselyem.

Amikor megfőtt minden, kiveszem a zöldspárgát, a csúcsokat levágom, a többi megy vissza.

A levest beleöntöm egy magas keverőedénybe, öntök hozzá tejet, bort (elhagyható), egy kevés lisztet, botmixerrel összekeverem, majd újra felforralom.

Tálaláskor beleteszem a csúcsokat, kanalazok rá tejfölt, s meghintem a reszelt sajttal. Aki tartalmasabb ételt akar, tehet bele pirított kenyérkockákat.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 528
  • e Hét: 7329
  • e Hónap: 12367
  • e Év: 142074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.