|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014-11-20 23:52:17, csütörtök
|
|
|
Sült libacomb párolt káposztával
Hozzávalók 5 személyre:
6 db libacomb
só
bors
1 tubus mustár
kb. 3-4 dl Vénusz olaj
2 vöröshagyma karikára vágva
2-3 erőleveskocka
Párolt káposztához:
1 fej káposzta
Vénusz olaj
cukor
só
bors
Elkészítés:
1.) Megmossuk és besózzuk a libacombokat, majd egy műanyag tálba tesszük őket, és lefóliázzuk. Legalább 5 órát állni hagyjuk a húst (a hűtőben), majd egyesével megkenjük őket mustáros-olajos-hagymás páccal, majd jól megborsozzuk, és egy éjszakára állni hagyjuk az egészet.
2.) Másnap reggel kuktába tesszük a libacombokat, és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Két-három erőleveskockát is a vízbe tehetünk, hogy a húsnak még jobb íze legyen, majd forrástól számított egy órán át takaréklángon főzzük. Utána kieresztjük a gőzt a kuktából.
3.) Ellenőrizzük a húst. Majdnem puhának kell lennie! A levet félretesszük, a combokat pedig sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Picit megsózzuk, majorannával megszórjuk és a kifőtt zsíros lével alaposan meglocsoljuk.
4.) A tepsit 1,5 órára a sütőbe toljuk. 200 fokon 1 órán át alulról-felülről kapja a liba a hőt, aztán az utolsó 30 percre légkeverésre állítjuk a sütőt. Minden 15. percben a zsíros lével meglocsoljuk a combokat, hogy jó ropogósak legyenek, de alájuk is legalább 2 cm vastagon öntsünk, nehogy kiszáradjanak.
Párolt káposztával, tört burgonyával tálaljuk. Isteni finom!!! :o)
Párolt káposzta elkészítése: Megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk a káposztát. Jól besózzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. Ezalatt néhány kanál olajon 2-3 evőkanál cukrot karamelizálunk, majd amikor a cukor már teljesen felolvadt, óvatosan (mert rémesen fröcsög) rátesszük a kissé kinyomkodott káposztát. Borsozzuk, sózzuk és addig pirítjuk, amíg zsemleszínű lesz, majd forrón, libasülttel és a krumplival tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-11-20 23:48:56, csütörtök
|
|
|
Karfiol lengyelesen
Hozzávalók:
1 fej karfiol
só
ételízesítő
4 tojás
5 dkg vaj
20 dkg zsemlemorzsa
csipet reszelt szerecsendió
aprított petrezselyem vagy snidling
2 dl tejföl
Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és forró ételízesítős vízben fedő alatt 15 percig főzzük. Közben keményre főzzük a tojást, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük.
A karfiolt leszűrjük, tányérra tesszük, megszórjuk a morzsával és a petrezselyemmel, meglocsoljuk a tejföllel, és a cikkekre vágott tojással tálaljuk.
Megjegyzés:
Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Kovács Andrea
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-11-20 23:46:40, csütörtök
|
|
|
Pikáns karamellizált hagymalekvár
Hozzávalók:
2 közepes vöröshagyma
3 kisebb lilahagyma
3 csapott evőkanál barna nádcukor
3 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál víz
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál szárított, őrölt rozmaring
1/2 teáskanál szárított, őrölt kakukkfű
1/2 mokkáskanál cayenne-i bors (elhagyható)
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítottam, minden fejet 8 gerezdre vágtam.
Egy közepes lábosban felforraltam az ecetet a cukorral, ebbe raktam a hagymagerezdeket. Alaposan átforgattam, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt 1/2 órán át puhítottam. A hagymagerezdek gyönyörűen karamellizálódnak ennyi idő alatt, kissé szét is esnek. Időnként érdemes kevergetni, és ennyi idő elteltével az elpárolgott nedvességet 1-2 evőkanál vízzel pótolni. Sóztam, rozmaringgal, kakukkfűvel, cayenne-i borssal fűszereztem, és további 10-12 percet főztem, míg egészen sötét barnás-bordó nem lett a színe, és teljesen meg nem puhult a hagyma.
Megjegyzés:
Aki nem szereti a csípős ízeket, a cayenne-i borsot nyugodtan elhagyhatja. Akár sültek mellé, kroketthez vagy párolt zöldségekhez, halakhoz, de sajtokhoz is kiváló.
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek - befőzés, mélyhűtés |
|
|
|
|
|
2014-11-20 23:42:23, csütörtök
|
|
|
Kókuszos tejberizs gyümölcsökkel
Hozzávalók:
20 dkg rizs
10 dkg cukor
5 dkg kókuszreszelék
8 dl tej
1 kivi
1 mangó
1 fürt szőlő
1 narancs
1 rúd vanília
Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk, ízlés szerint feldaraboljuk.
A tejet felforraljuk, beletesszük a félbevágott vaníliarudat, a kókusz 2/3 részét, a cukrot és a ruzst, és gyenge tűzön puhára főzzük.
Ha langyosra hűlt, kidobjuk belőle a vaníliarudat, megszórjuk a félretett kókusszal, és a gyümölcsökkel tálaljuk.
Megjegyzés:
Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Kovács Andrea
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-11-20 23:39:54, csütörtök
|
|
|
Túrós canelloni
Hozzávalók:
canelloni
25 dkg túró
1 pohár tejföl
1 csomag mazsola
2 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kristálycukor
reszelt citromhéj + kevés citromlé
1 tojás
kevés vaj
Elkészítés:
Összekeverem a túrót a tejföllel, mazsolával, tojással, citromlével és reszelt héjjal. Kivajazok egy jénait. Megtöltöm a canellonikat a túrós töltelékkel. Összekeverem a tejfölt a tejszínnel, vaníliás cukorral, és a canellonik tetejére öntöm. Kis lángon készre sütöm.
Megjegyzés:
A receptet Judit küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-11-20 23:38:23, csütörtök
|
|
|
Húsos canelloni
Hozzávalók:
25 dkg darált marhahús (de a sertés is jó)
2 evőkanál Vénusz olaj
1 fej kockára vágott vöröshagyma
15 dkg apróra vágott sárga húsú paprika
1 csokor petrezselyem felaprítva
só
bors
pirospaprika
5 dl zöldségleves
6 dkg tejföl
3 evőkanál paradicsompüré
12 db canelloni tészta
1 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A darált húst megpirítjuk a forró olajon. Hozzáadjuk a felaprított hagymát, petrezselymet, paprikát. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Hozzáadjuk a levest, a paradicsompürét, a tejfölt. Felforrósítjuk, és újból megfűszerezzük. Mikor kissé meghűlt, a húsmasszával megtöltjük a canellonikat, és egy kizsírozott formába fektetjük őket. A tojássárgáját elkeverjük a reszelt sajttal, és megkenjük a canellonikat, és kb. 180 fokra melegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Megjegyzés:
A receptet Lidy küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-11-20 23:37:23, csütörtök
|
|
|
Zöldspárgás cukkinikrémleves reszelt sajttal
Hozzávalók:
2 személynek:
1 db cukkini
25 dkg zöldspárga
1 db krumpli
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
füstölt sajt
tej
tejföl
1 db zöldségleves kocka
só
cukor
őrölt feketebors
reszelt szerecsendió
olívaolaj
liszt
fehérbor
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, a cukkinit karikára vágom, a krumplit megpucolom, kockára vágom. A petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.
Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a krumplit, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát, s elkezdem főzni, kis idő elteltével beleteszem a cukkinit, majd a spárgát. Sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót. 10 perc elteltével jöhet a petrezselyem.
Amikor megfőtt minden, kiveszem a zöldspárgát, a csúcsokat levágom, a többi megy vissza.
A levest beleöntöm egy magas keverőedénybe, öntök hozzá tejet, bort (elhagyható), egy kevés lisztet, botmixerrel összekeverem, majd újra felforralom.
Tálaláskor beleteszem a csúcsokat, kanalazok rá tejfölt, s meghintem a reszelt sajttal. Aki tartalmasabb ételt akar, tehet bele pirított kenyérkockákat.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
342 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 528
- e Hét: 7329
- e Hónap: 12367
- e Év: 142074
|
|
|