Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Védett területek kerülhetnek a földalapkezelőhöz, tiltakozna
  2014-11-20 21:26:03, csütörtök
 
  Védett területek kerülhetnek a földalapkezelőhöz, tiltakoznak a civilek
2014, november 20 - 18:43



Civil szervezetek szerint a természetvédelmi, de hosszú távon a gazdasági érdekekkel is szemben áll az a kormányzati döntés, amelynek alapján a nemzeti park igazgatóságok vagyonkezelésben lévő védett természeti területek csaknem 20 százaléka - mintegy 50 ezer hektár - a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez (NFA) kerül.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége, valamint a WWF Magyarország az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közös közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a védett területek természetvédelmi célú vagyonkezelését eddig a magyar állam a nemzeti park igazgatóságok útján látta el.

A szakértők semmilyen garanciát nem látnak arra, hogy az NFA képes lesz a természetvédelmi oltalom alatt álló területeken a védettséghez kötődő feladatok ellátására, mert nincs birtokában sem a természeti értékek védelméhez szükséges információknak, sem a szakértőknek.

A civil szervezetek szerint a döntéstől már rövid távon is a természeti állapot romlása várható.

Semmilyen szakmai, gazdasági vagy birtokpolitikai érv nem szól amellett, hogy a munkájukat átlátható és szakmailag helytálló módon végző nemzeti park igazgatóságoktól az elmúlt évek tapasztalatai alapján működési nehézségektől sem mentes földalapkezelőhöz kerüljenek a védett területek - szögezik le közleményükben.

A döntés emellett a nemzeti park igazgatóságok költségvetésének további csökkenését eredményezi, amely már veszélyezteti a teljes hazai állami természetvédelem működőképességét - tették hozzá.

A természetvédelmi szakértők szerint a védett területek nem lehetnek a profitorientált mezőgazdasági termelés színterei, ezért kérik a kormányt a döntés felülvizsgálására és visszavonására.

A védett természeti területeken a közjavak védelmének kell előtérben maradnia a rövid távú gazdasági haszonszerzéssel szemben. Ennek az alapelvnek az érvényesülése az egész társadalom jóléte, életminősége és hosszú távú gazdasági céljainak elérése szempontjából is kiemelten fontos - hangsúlyozzák a civil szervezetek.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/vedett_teruletek_kerulhetnek_a_foldalapkezelohoz_tiltakoznak_a_ civilek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kirabolta és elvágta az idős magyar bácsi nyakát - vicces bü
  2014-11-20 21:23:04, csütörtök
 
  Kirabolta és elvágta az idős magyar bácsi nyakát - vicces büntetést kapott az erőtartalék


2014. november 20. 20:14
Hunhír.info

A Szegedi Ítélőtábla szerdán helybenhagyta a tizenhét évesen vádlottak padjára került brutális emberállatnak a Szolnoki Törvényszéken hozott első fokú nevetségesen enyhe ítéletet. Továbbra is úgy látszik, hogy Magyarországon cigánybűnözők nem kaphatnak tettük súlyához mért büntetést, mert egyből rasszizmussal riogatnak a jogvédőnek álcázott idegen ügynökszervezetek.

A jogerős határozat szerint a vádlott még tavaly január 2-án reggel azzal a szándékkal kerékpározott el Mezőtúron egy hetvenhét esztendős nyugdíjas tanárember házához, hogy bármi áron pénzt szerezzen tőle. A fiú petróleumlámpa-vásárlási szándékkal kopogtatott be a régiségekkel is foglalkozó idős bácsihoz, aki beinvitálta otthonába.

A házban azonban felfigyelt egy televízióra, s elhatározta, azt fogja a sértettől megszerezni. A fiú szólt a bácsinak, hogy hazamegy pénzért, s nemsokára visszatér. Így is tett, és néhány perc elteltével újra zörgetett a sértett kapuján, aki ismét beengedte őt. A fiatalember az udvarról nyíló műhelynél a magával vitt tapétavágó-késsel elvágta az idős pedagógus nyakát. Ám a bácsi nem esett össze, inkább megpróbálta megfogni támadóját, aki ezért hamarjában elkerekezett a helyszínről (a bácsin később sikeres életmentő műtétet hajtottak végre...). A brutálisan kegyetlen bűnözőt a rendőrség gyorsan elfogta, majd az ügyészség bíróság elé állította. A Szegedi Ítélőtábla jogerős ítélete 8 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés lett. így pár év konditermezés után ismét rászabadulhat a társadalomra.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=80066
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Uniós százmilliókból épül az új húsnagyhatalom Felcsúton
  2014-11-20 21:15:40, csütörtök
 
  Azt hiszem, nem túl nehéz rájönni, hogy mi az összefüggés a Mészáros-Flier-Csányi-féle állattenyésztő birodalmak kialakítása és a nem magyar élelmiszer értékesítő áruházláncok NER-esített kiszorítása és a kihűlendő helyük agresszív újraosztására rákészülés között.


Uniós százmilliókból épül az új húsnagyhatalom Felcsúton

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2014. nov. 18., 15:55


Flier János 430 milliót kapott a Darányi-tervből, hogy állattartó telepet építsen Felcsúton. Flier János helyi vállalkozó, a helyiek szerint ő kezeli Orbánék földjeit is. Eközben Mészáros Lőrinc is építkezik. Sőt, Alcsúton pékséget és hentesboltot is nyitott a felcsúti polgármester.

Állattartó telepet épít Flier János, amihez 430 millió forint uniós és állami támogatást kap - minderről csak egy hatalmas tábla tanúskodik egyelőre, amibe Felcsúttól mintegy 200 méterre, a Bodmér felé vezető úton botlottunk.




Úgy tudjuk, a telep - ahol a fényképünk tanúsága szerint a munkálatok már előrehaladott fázisban vannak - korábban szántó volt. A terület egyébként Mészáros Lőrinc egyik vállalkozásának a telephelye közvetlen szomszédságában található.


Információink szerint Flier még 2012-ben pályázott a nemzeti vidékstratégia végrehajtási programjában, a Darányi Ignác Tervben kiírt állattartó telepek korszerűsítésére létrehozott alapra. A Felcsút határában épülő telepen a gazdálkodót ismerő helyiek szerint szarvasmarhákkal foglalkozik majd a helyi Fidesz-vezető férje. (A családról hamarosan bővebben.)



európai uniós támogatások biztosítják. A Darányi-tervet azért indította el a kormány 2012-ben, hogy támogassa a vidéki Magyarország fejlődését, ennek egyik kiemelt eleme az agrár- és élelmiszer-gazdaság fellendítése volt. A 2014-ig mintegy 300 milliárd forint képezte a Darányi Ignác Terv uniós pénzügyi keretét. (Keretes írásunkban olvashat a különböző keretösszegekről.) A Földművelésügyi Minisztérium szerint az állattenyésztő kis- és közepes gazdaságok a 2020-ig szóló európai uniós költségvetési ciklus legnagyobb nyertesei lesznek.

A 2014-ig fenntartott EU-forrásokból jutott vélhetően Flier Jánosnak is. A Földművelésügyi Minisztériumnál szerettük volna megtudni, hogy Flier János pályázatában mit vállalt, pontosan mire kapta a 430 millió forintot, van-e önrésze a beruházásnak. Választ a tíz napja feltett kérdésinkre még nem kaptunk. Kerestük a felcsúti gazdát is, hogy a beruházásról kérdezzük, de eddig őt sem tudtuk elérni.

Egy egekbe vezető kapcsolat

Flier János felcsúti vállalkozó a kétezres évek elején közel került a Fideszhez. Feleségével kezdték el 2002 környékén kialakítani a helyi polgári köröket. Flier Jánosné 2010-ben a Fidesz színeiben Felcsút polgármesteri székéért is indult, ám néhány szavazattal alulmaradt a később eltávolított Varga Györggyel szemben. Ferenczi Krisztina újságíró korábbi interjúnkban így jellemezte Flier Jánost: ,,A helyiek szerint Flier modora túl nyers, túl darabos. Meglehetősen magának való alaknak írják le őt azok, akikkel beszéltem."

A helyiek szerint Flier János kezeli Orbán Viktor miniszterelnök felesége, Lévai Anikó környékbeli földjeit is. A helyiek az Orbán családhoz fűződő jó viszony eredményeként tekintenek arra, hogy Flier János és családja az állami földpályázatokon több száz hektár földet kapott.
Lévai Anikó

Lévai Anikó

Fotó: MTI

Sőt - amint az atlatszo.hu 2012-es cikkében olvasható - ,,Lévai Anikónak közös földtulajdona van a Fejér megyei állami földbérletek dobogós helyezettjével, a felcsúti Flier Jánossal, aki családtagjaival együtt az országos átlag tízszeresét, 377 hektárt nyert el a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) 10 évre titkosított földpályázatán. A közös szántó Orbán Győző (a miniszterelnök édesapja - a szerk.) ingatlanforgalmazó cége, a CZG Kft. 13 hektáros, Hatvan pusztai műemléki majorja fölött fekszik, melyet a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester által közelmúltban elnyert állami földbérletek ölelnek körül."

Mészáros Lőrinc is ráfekszik a húsra?

De nem csak Flier építi állattartó telepét Felcsúton, illetve a falu közelében. Ottjártunkkor úgy láttuk: az állattartásban eddig is jeleskedő Búzakalász 66 Kft. (erről mindjárt bővebben is) többhektáros ingatlanán az utóbbi hetekben lázas építkezés folyik. ,,Mészáros cége Alcsútdoboz külterületén új sertéstelepet épít" - tudta meg a magyarnarancs.hu felcsúti forrásoktól. Többen arról számoltak be, hogy a közelmúltban elkezdődött beruházás meglehetősen gyors ütemben halad. A területrendezés után jelenleg az épületek alapjainak betonozása folyik, de már egy hatalmas kazal szalmabálát is a területre szállítottak. A helyiek úgy tudják, még októberre elkészül itt a sertéstelep.
A takarmány már ott van

A szalma hátul



A tempó olyannyira feszes, hogy ottjártunkkor még hétvégén is dolgoztak a munkások. A meglehetősen kieső helyen lévő területen egy alkalommal a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia - Mészáros Lőrinc az akadémia alapítványának elnöke is - kisbuszát is ott találtuk (utóbbi alább látható képünkön). Látogatásunk során a munkásokat felügyelő férfi az autónkhoz lépve próbálta megakadályozni, hogy további fotókat készítsünk az építkezésről.
false



Mészáros alighanem terjeszkedik, mert a Búzakalász 66 Kft.-nek az Alcsútdobozhoz tartozó Göböljáráson már van egy állattartó telepe.

A hvg.hu idén februárban írt Mészáros húsbizniszeiről. A polgármester-vállalkozó még 2013-ban vágott bele a ,,sertésüzletbe" is, sőt veszprémi vágóhídján keresztül ma már multinacionális láncoknak is szállít felvágottat, kolbászt, szalonnát. ,,A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) adatai szerint cége, a Búzakalász 66 Kft. 7,4 millió forint sertésjóléti támogatást kapott a kormány által biztosított keretből. A Vidékfejlesztési Minisztériumtól (VM) kapott információk alapján ez akár 3,4 ezer disznót is jelenthet, ugyanis a VM szerint tavaly hozzávetőlegesen, átlagosan 2150 forintnyi támogatás jutott egy sertésre. (...) 2011-ben még 8 milliós földalapú támogatást kapott, 2013-ban már ennek 7,5-szeresét, több mint 60 milliót" - olvasható a cikkben. ,,Több alcsútdobozi lakos is azt mondta a hvg.hu-nak, nem tudnak arról, hogy a környékükön lenne nagyobb sertéstelep." Azaz lehetséges, hogy ami épül, már az lesz. Mészáros Lőrincet azonban nem tudtuk az ügyben megszólaltatni: a felcsúti milliárdos jó ideje nem áll szóba a sajtó azon részével, amely pénzügyeiről faggatná, így nem tudtuk meg tőle, hogy kapott-e állami támogatást a fejlesztéshez, vagy sem. Ettől függetlenül azonban jól látszik: Felcsút a közeljövőben komoly állattartó településsé léphet elő, és ebből következően jogosult lesz komoly állami támogatásokra. Az már csak hab a tortán, hogy az új vidékstratégia az állattartást jobban fogja támogatni, mint az eddigi.

Pékség és hentesbolt

Korábbi cikkünkben írtuk: Mészáros Lőrinc cége, a Búzakalász 66 Kft.-n és rokonságán keresztül 1327 hektár területet nyert Alcsútdoboz, Kajászó, Óbarok és Vál térségében. A Búzakalász -

Már a villában él

Úgy tudjuk, hogy Mészáros Lőrinc beköltözött abba a - vagyonnyilatkozatában amúgy nem szereplő - felcsúti villába, amely tavasszal még felújítás alatt állt, és le is fotóztuk akkor.

melynek egyik földjét parlagfű borította pár hete, erről a magyarnarancs.hu írt először - az állattartáson és az állattenyésztésen kívül, illetve sok más tevékenység mellett még húsfeldolgozással, növénytermesztéssel, malomipari termékek, köztük friss pékáru gyártásával és forgalmazásával is foglalkozik. A jelek szerint pedig egyre sikeresebben, hiszen a Búzakalász 66 Kft. az Opten céginformációs rendszer nyilvántartása szerint 2011-ben 276 millió, 2012-ben 1,16 milliárd, míg tavaly 2,14 milliárd forint nettó árbevételt produkált.


Meccsen


Fotó: MTI

A közelmúltban egyébként Mészáros Lőrinc cége a Felcsúttal szomszédos Alcsútdobozon nyitott
egy pékséget és egy hentesboltot is, ahol információink szerint Mészárosék a Búzakalász 66 saját termékeit kínálják a helyieknek. A bolt neve Vál Völgye Pékség és Hentesüzlet, és a boltban kapott blokk (oldalt látható) szerint a Búzakalász 66 az üzlet tulajdonosa is. Annak ellenére, hogy Alcsútdobozon a közelben egy Coop-üzlet is van, a Búzakalász boltja nem prosperál rosszul - legalábbis ezt tapasztaltuk, amikor ott jártunk, és a pékségben vásároltunk. Mészáros Lőrinc új üzletében egy bicskei újságban feladott hirdetés szerint már Erzsébet-utalványt is elfogadnak.

Mészáros Lőrincnek két női kihívója is lesz
Még hetekkel ezelőtt egyáltalán nem volt biztos, hogy Felcsúton Mészáros Lőrinc ismét harcba száll a településvezetői székért október 12-én. Az utóbbi napokban azonban kiderült: az elmúlt években milliárdossá váló, egykoron gázszerelő kisvállalkozóként élő polgármester folytatni szeretné, amit elkezdett. Jelenleg úgy tűnik, hogy a miniszterelnök barátjának két kihívója is lesz: a független Horváth Judit (vele készült interjúnkat itt olvashatja), valamint az LMP színeiben induló Szatmári Ildikó.

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/unios-szazmilliokbol-epul-az-uj-husnagyha talom-felcsuton-91598
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valakinek szólni kellene Lázárnak (mind a háromnak), hogy a
  2014-11-20 21:09:37, csütörtök
 
  Valakinek szólni kellene Lázárnak (mind a háromnak), hogy a lakossági ellátás zavartalansága érdekében egyszerűen csak írassák át a Tesco, a SPAR, az Auchan, az Aldi és a Lidl tulajdonjogait Baldaufra. Tényleg kinek hiányzik, hogy az éhes polgárok szétverjék a maradék CBA-kat?  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Önértékelési zavarban szenvednek Orbán barátai
  2014-11-20 18:30:59, csütörtök
 
  2014.11.20. 09:11 Fabius
Önértékelési zavarban szenvednek Orbán barátai


Voltegyszer országban akad egy társaság, ami:

- Először mintát ad az amcsiknak a magyar kormányzati szintű mutyimodellből,

- majd lebuktatja magát, ezzel nyilvánosságra hozza a saját hülyeségét és kirobbantja a rendszerváltás utáni idők legkomolyabb diplomáciai botrányát,

- Aztán pedig mint aki jól végezte dolgát még büszke is lesz saját magára. Nem kicsit, sőt nagyon.

"Állítom, a Századvég ugyanolyan sikeres a saját területén, mint a Prezi az informatikában"

A fenti hallatlan és világraszóló sikerek után egyáltalán nem túlzás a kijelentés, szinte ordít a párhuzam:

- A Prezi főnök nemrég jár Amerikában Obamánál, a Századvég főnök meg nemrég mondta, legszemélyesebb magánügye, hogy beutazhat-e egyáltalán.

- A Prezi 57 millió dolláros befektetést kapott egy nemzetközi tőkefinanszírozótól mert mindenki kíváncsi rá, a Századvég testreszabott pályázatot és 1,3 milliárdot kapott a magyar kormánytól, mert nem kíváncsi rá senki.

Miért nem túlzás mégsem a kijelentés? Mert akad egy terület amiben messze felülmúlják a Prezit, és egyben köröket vernek a világon mindenkire: Faszállásjelentést, na azt nem tud olyan szenvedéllyel írni senki, mint Orbán Gépontja.

g.fodor-gábor.gif

http://varanus.blog.hu/2014/11/20/onertekelesi_zavarban_szenvednek_orban_baratai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerbia ellenzéki erői nem engedik, hogy a kormány engedjen
  2014-11-20 18:25:15, csütörtök
 
  Szerbia ellenzéki erői nem engedik, hogy a kormány engedjen a nyugatnak
2014.11.20 12:10


Szerbia parlamenten kívüli ellenzéke, a Dvjeri antifasiszta szervezet és Szerbia Demokrata Pártja bejelentette egy ellenzéki patrióta blokk megalapítását, ami ellenzi az ország belépését az Európai Unióba és NATO-ba, ehelyett állást foglalnak az Oroszországgal szorosabbra kötött kapcsolatok mellett. Sanda Raskovics és Bosko Obradovics, a két szervezet vezetői kijelentették, hogy Koszovó Szerbia szerves része, ahogy a Krím pedig Oroszországé. A két szervezet felszólította a szerbiai kormányt, hogy ismerje el a Krím-félszigetet Oroszország részeként.

"Az ingának, ami a nyugathoz vezetett, vissza kell lendülnie kelet felé [...] Szerbiát nem ejtheti túszul a nemzetközi jog, különösen, ha azt olyanok írták, akik maguk is nevetnek rajta és megszegik a szabályait. A maszkok már régen lehullottak azokról, akik Koszovót különleges státuszúnak nyilvánították és így próbálták megkaparintani Szerbia déli provinciáját."

A két szervezet kifejezte hajlandóságát arra vonatkozóan, hogy a Szerb Radikális Párttal együttműködjön, ugyanakkor eltökéltek maradnak a gazdasági patriotizmus mellett, és nyomást gyakorolnak a kormányra, amennyiben az engedményeket tenne a nyugati országoknak és kompromittálódna.

http://www.hidfo.net.ru/2014/11/20/szerbia-ellenzeki-eroi-nem-engedik-hogy-korman y-engedjen-nyugatnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leállnak az ukrán erőművek, elfogyott a szén
  2014-11-20 18:22:00, csütörtök
 
  Leállnak az ukrán erőművek, elfogyott a szén
2014.11.20 16:00


Jurij Zjukov ukrán energia- és szénipari miniszter bejelentette, hogy Ukrajna nem rendelkezik a tél átvészeléséhez szükséges 3,1 millió tonna szénnel. November 19-én reggel két hőerőművet már leállítottak, mert több napja szén nélkül maradtak. Zjukov elmondása szerint a Zmiev hőerőmű széntartaléka alig 30 ezer tonna, ami már csak néhány napra lenne elegendő. A helyzet továbbra sincs megoldva, és egyelőre az a leglogikusabb alternatíva, hogy Dél-Afrikából próbálnak szenet vásárolni. Zjukov elmondása szerint az erőműveknek legalább 3-3,1 millió tonna széntartalékkal kellene rendelkeznie, hogy a télen végig biztosított legyen a kiegyensúlyozott működés.

Hídfő.net.ru | Ukrán szén

A miniszter elmondása szerint zavarok jelentkezhetnek a tömegközlekedésben, akár az időjárási viszonyok hatására is instabillá válhat a hálózat és megszűnhet az áramellátás, mert a szénhiány miatt a következő napokban egyre több erőművet kell leállítani.

Alig néhány napja Petro Porosenko ukrán államfő elrendelte, hogy a minisztérium készüljön fel az elektromos áram importálására Oroszországból.

Ukrajna az délkeleti régiókban az orosz többségi lakosság függetlenedési törekvéseinek leverésére irányuló vesztes háborúban szénbányáinak 80%-át elveszítette. A korábbi Donbassz régióban található széntartalékok adták az ország áramtermelésének közel 40%-át, így a vesztes háború miatt Ukrajna áramellátása ellehetetlenült. A Donyecki Népi Köztársaság elnöke már bejelentette, hogy addig nem indul újra a szénszállítás Ukrajna területére, ameddig Kijev fel nem hagy minden ellenséges tevékenységgel a határ mentén. A fronton azonban azóta is zajlanak az összecsapások, bár a minszki megállapodás idején fennálló frontvonal nem módosult jelentősen, az akkori frontvonal határvonalként látszik megszilárdulni.

Ukrajna nem csak széntartalékait veszítette el, de korábban a Gazprom leállította a gázszállítást az országba (miután 8 hónapon át nem fizettek a gázért), így Ukrajna nem tudta feltölteni gáztározóit a télre. A tárgyalássorozat végén megállapodás született arról, hogy Oroszország humanitárius szempontok miatt újraindítja a gázszállítást, előrefizetéses rendszerben.

Se a fegyveres puccsal hatalomra jutott atlantista kormány, se a rendszerváltást támogató nyugati országok nem tudták megoldani az ország energiaproblémáját. A kormány alkalmatlannak bizonyult alapvető feladatai ellátására, a nyugati országokról pedig nyilvánvalóvá vált, hogy még saját energiafüggetlenségükről sem tudnak gondoskodni, nem hogy egy újabb tagállaméról.

http://www.hidfo.net.ru/2014/11/20/leallnak-az-ukran-eromuvek-elfogyott-szen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendőrök féltek a Tolvajkergetők által elkapott cigányoktó
  2014-11-20 18:15:09, csütörtök
 
  A rendőrök féltek a Tolvajkergetők által elkapott cigányoktól

A Tolvajkergetők budapesti 3-as csoportja ezúttal saját tagja segítségére sietett. Egy Üllői úti társasház udvarára helyezték ki a csalit, ahová az elmúlt napokban többször is besurrantak tolvajok, és főleg az udvaron tárolt kerékpárokra jártak rá, köztük a csapat hölgytagjáét is elvitték. Nem kellett sokáig várni, a szombat este kitett, vadonatúj biciklit kedd hajnalban megmozdították.

Mire a csapat összegyülekezett, a tolvaj már a fél kerületet bebarangolta, valószínűleg orgazdáknak próbálván értékesíteni a zsákmányt. Először a Mátyás téren értek a közelébe, ugyanannál a háznál, ahol pár hete szintén lebuktattak egy bűnöző cigánycsaládot. A bűnözők épp akkor indultak tovább, így üldözni kellett őket. A Lenhossék utca és a Balázs Béla utca sarkán sikerült ismét megpillantani a csalikerékpárt. Egy kopasz cigány ült rajta, mellette pedig egy másik, szintén gyanúsan új bringán egy arab tekert. Az elfogás mintaszerűen sikerült, a csapat elállta az útjukat, a rendőrök pedig épp időben érkeztek meg villogó kék fényekkel.

A két bűnözőt jól ismerték a zsaruk, mindketten notórius kerékpártolvajok, alig egy hete buktak le legutóbb. A csalikerékpárban jelentős károkat okoztak, letördelték a lámpákat, leszaggatták a matricákat. Természetesen hőbörögve kérték ki maguknak a "rendőri zaklatást", és azt állították, hogy a kerékpárokat a Diószeghy utcában vásárolták "egy szőke cigánygyerektől", akit ők nem ismernek, de az egyikük testvére igen. A Tolvajkergetők több fényképet készítettek róluk, mire megvadultak, és azzal fenyegetőztek, hogy "letépik a fejüket", majd rá is mozdultak az egyik srácra. A rendőrök erre ahelyett, hogy pl. lefújták és megbilincselték volna őket, mint normális rendőrségtől elvárható, még a pártjukra is álltak, és a Tolvajkergetőket fenyegették meg megbilincseléssel, ha nem tesznek eleget a bűnöző úr kívánságának. "Ne provokálja, mert ez előveszi a kését, nekem meg családom van" - foglalta össze a rend bátor őre a probléma lényegét.

A két szarházit előállították. Nevüket vagy további sorsukat egyelőre nem tudjuk. Szerencsére a VIII. kerületben mostanában ritkán engedik szabadlábra az ilyen visszaeső bűnözőket, és az elmúlt hetekben többen is előzetes letartóztatásban kötöttek ki a Tolvajkergetőkkel való találkozás után.
Forrás:
Deres.TV

http://deres.tv/20141119/rendorok-feltek-tolvajkergetok-altal-elkapott-ciganyokto l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Súlyos orvoshiány Magyarországon: a több milliós támogatás s
  2014-11-20 18:01:10, csütörtök
 
  Súlyos orvoshiány Magyarországon: a több milliós támogatás sem elég?

Magyar Nemzet
2014. november 20. csütörtök 09:29



Negyvenhat orvos jelentkezett arra a pályázatra, amelynek célja, hogy megoldást találjon az évek óta betöltetlen praxisok problémájára - írja a Magyar Nemzet.


Ősszel hirdetette meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) azt a pályázatot, amelynek célja, hogy háziorvost találjon az olyan körzetekbe, ahol tartósan, legalább egy éve betöltetlenek a praxisok, vagyis nincs állandó háziorvos. Jelenleg mintegy 170 olyan körzet van, ahol legalább egy éve nincs háziorvos, ebből mintegy húszban pedig már több mint 10 éve betöltetlen a praxis.

Országosan eddig 46 orvos jelentkezett arra a pályázatra, amelynek célja, hogy megoldást találjon az évek óta betöltetlen praxisok problémájára. Tizenhét körzetben már nyertest is hirdettek, ők 115 milliós támogatást kapnak az államtól munkájuk megkezdéséhez. A nyertesek egy része már idén, a többiek januárban indíthatják el praxisukat.

A pályázattal ezen háziorvosi szolgálatok betöltése esetén nettó 6 millió forint, két éve üres praxis után 7 millió, három évnél 8 millió, legalább négy év után 9 millió, míg öt éve vagy annál régebb óta betöltetlen körzetek elvállalása esetén 10 millió forintos támogatást lehet elnyerni.

http://www.penzcentrum.hu/biztositas/sulyos_orvoshiany_magyarorszagon_a_tobb_mill ios_tamogatas_sem_eleg.1042717.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&am p;utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Miniszterelnökségnek ki kell adnia a tanulmányokat, amikér
  2014-11-20 17:29:50, csütörtök
 
 
A Miniszterelnökségnek ki kell adnia a tanulmányokat, amikért 4 milliárdot fizetett a Századvégnek

politika
ma 16:39


A régiorigós, azóta a vs.hu-nál dolgozó Joó Hajnalka indított pert a Miniszterelnökség ellen annak érdekében, hogy Lázárék kiadják azokat a tanulmányokat, amiket 2010 óta 3,9 milliárdért, azaz oldalanként 78 ezer forintért rendeltek a Századvég-csoporttól. A perben a Miniszterelnökség azzal védekezett, hogy a dokumentumokat a szerzői jogok védelme miatt nem lehet kiadni. A kormány ezen kívül döntés-előkészítési dokumentumokká is minősítette a tanulmányokat, de az elsőfokon eljáró bíróság szerint ez sem elég indok, ki kell adni a tanulmányokat.

http://444.hu/2014/11/20/a-miniszterelnoksegnek-ki-kell-adnia-a-tanulmanyokat-ami kert-4-milliardot-fizetett-a-szazadvegnek/

Először várjuk meg a jogerőt, utána pedig a Miniszterelnökségen keletkezett tűzeset kivizsgálását. Végül a titkosítás elteltének 80 évét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1908
  • e Hét: 5010
  • e Hónap: 16121
  • e Év: 169617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.