|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2014-11-23 19:25:15, vasárnap
|
|
|
Krémsajtos-erdeigyümölcsös csokoládékehely
Hozzávalók:
A csokikehelyhez:
20 dkg 60-70%-os jobb minőségű étcsokoládé
A sajtkrémhez:
24 dkg natúr krémsajt
1/2 csésze porcukor
1 csésze felvert habtejszín (lehet cukrozott növényi alapú is)
1 rúd vanília vagy vanília-kivonat
A gyümölcskompóthoz:
2,5 csésze fagyasztott erdei gyümölcs (ebből 1 csésze lehet földeper)
1/4 csésze porcukor
1 evőkanál lime-lé
málnapálinka
Elkészítés:
A csokoládékelyhek készítéséhez a csokoládét törjük darabokra, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk fel. Szilikon muffinformákba merjünk 1-1 teáskanálnyit az olvasztott csokoládéból, majd óvatosan folyassuk körbe a falon, hogy mindenhol jól befedje. Ha kihűlt, helyezzük pár órára hűtőbe, hogy megdermedjen. Ahogy megdermedt, óvatosan fejtsük le a szilikon burkolatot, majd fordítsuk ki a formából a kelyhet. Felhasználásig hűtőben tartsuk.
A sajtkrémhez habverővel keverjük össze a porcukrot a sajtkrémmel és a vaníliarúd belsejéből kikapart péppel, majd az előzetesen habbá vert kb. 1 dl tejszínt óvatosan forgassuk bele a krémbe. Az így kapott krémet felhasználásig hűtőben tartsuk.
A kompóthoz egy edényben keverjük össze a fagyasztott erdei gyümölcsből 1 csészényit 1/4 csésze porcukorral és 1 evőkanál lime-lével. Közepes hőmérsékleten forraljuk, majd vegyük le a hőmérsékletet, és alkalmankénti keveréssel kb. 10 perc alatt főzzük sziruposra, közben próbáljuk meg villával egyneműsíteni. Ha szükséges, némi víz hozzáadásával pótolhatjuk a folyadékveszteséget. A végén adjunk hozzá málnapálinkát. Mikor elkészült, hűtsük le, majd keverjük hozzá a maradék erdei gyümölcsöt. Tálalásig tartsuk hűtőben.
Tálaláskor a csokikelyhekbe merjünk a krémsajtból, majd halmozzuk a kompótot a tetejére.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ledomoni küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-11-23 19:22:02, vasárnap
|
|
|
Tárkonyos őzraguleves
Hozzávalók:
30 dkg őzhús (karaj)
1 evőkanál zsiradék
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
20 dkg laskagomba
1 kis fej karalábé
1 kis darab zeller
1 teáskanál friss vagy szárított tárkony ízlés szerint
1 evőkanál borecet
1-2 evőkanál liszt
1 db babérlevél
só
bors
1,5 liter víz
törkölypálinka
Elkészítés:
A kockázott őzhúst jól mossuk át, majd szárítsuk le a vizet róla. Forgassuk át a zsiradékon, majd mikor már átpirult, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, majd a megtisztított és felkarikázott, sárgarépát, fehérrépát, a megpucolt és felkockázott laskagombát, zellert és karalábét. Kissé dinszteljük meg. Lisztszórással sűrítsük, pirítsuk egy keveset, majd öntsük rá a borecetet. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt és a babérlevelet, majd öntsük fel 1,5 liter vízzel, és főzzük készre.
Mikor elkészült, adjunk hozzá kevés törkölypálinkát, és tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ledomoni küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-11-23 19:18:31, vasárnap
|
|
|
Libacomb sajt-szufléval és mézes sütőtökkel
Hozzávalók:
2 személynek:
2 db libacomb
2 dl libazsír (vagy kacsazsír)
só
őrölt bors
kakukkfű
rozmaring
3-4 szem borókabogyó
2 dl fehérbor
1 evőkanál méz
A sajt-szufléhoz:
25 dkg mascarpone
2 evőkanál tejföl
10 dkg reszelt sajt (pl. edami)
1 evőkanál liszt
2 db tojás
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
vaj és zsemlemorzsa a forma kenéséhez
A mézes sütőtökhöz:
30 dkg kockára vágott sütőtök
5-6 dkg vaj
2 evőkanál méz
só
őrölt fehérbors
csipet fahéj
Elkészítés:
A combokat alaposan nézzük át, és távolítsuk el a tokokat, majd mossuk meg, töröljük szárazra. Ezután alaposan dörzsöljük be sóval. A libazsírt olvasszuk fel, keverjünk hozzá ízlés szerint őrölt borsot, kakukkfüvet, rozmaringot és egy kevés sót. Forgassuk bele a besózott libacombokat, majd fedjük le a tálat, és pár órára (akár egész éjszakára) tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Egy tepsibe helyezzük egymás mellé a bepácolt combokat, öntsük alá a bort, a pácolásnál visszamaradt fűszeres zsírt és az összenyomott borókabogyót (a borókabogyót a kés lapjával kicsit nyomjuk össze). Fedjük le fóliával a tepsi tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. Amikor már kellően megpárolódott, vegyük le a fóliát, kenjük le a combokat mézzel, majd helyezzük vissza a sütőbe. Vegyük a hőfokot magasabbra, és süssük szép pirosra, ropogósra.
Az ízlés szerint kockára vágott sütőtököt főzzük félpuhára enyhén sós vízben, majd szűrjük le és hűtsük langyosra. A vajat és a mézet hevítsük fel egy serpenyőben, pár pillanatig karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a langyosra hűtött sütőtököt. Ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, fahéjjal és egy csipet sóval, majd óvatosan forgassuk, kicsit melegítsük össze. Tálalásig tartsuk melegen.
4 szufléformát vastagon kenjük ki vajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával, helyezzük egy tepsire.
A mascarponét keverjük simára a tejföllel, a tojások sárgájával, ízlés szerint sóval, őrölt borssal és egy csipet szerecsendióval,majd keverjük hozzá a reszelt sajtot és a lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a sajtos masszához. Az előkészített formákat 3/4-ig töltsük meg a masszával, majd két ujjunkkal töröljük körbe a forma peremét (így szép magasra feljön majd a szuflé).
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve rögtön tálaljuk. (Én próbaképpen a kikapcsolt, meleg sütőben hagytam, és kb. 15 percig még szép magas maradt a szuflé, csak utána kezdett el összeesni.)
Tálaláskor a sütőből kivett szuflét óvatosan fordítsuk rá a tányérra, helyezzük mellé a libacombot, és a mézes sütőtökkel kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-11-23 19:15:03, vasárnap
|
|
|
Kakukkfüves rakott zöldségek
Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini
3-4 db paradicsom
3-4 krumpli
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt
só
őrölt bors
szerecsendió
kakukkfű
2-3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A fokhagymát vágjuk nagyon apróra. A zöldségeket kb. egyforma vastagságúra szeleteljük fel, és enyhén sózzuk be.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el párolni a vékonyra felszeletelt vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott kakukkfüvet és a fokhagymát, majd sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal és szerecsendióval. Pár perc alatt, kevergetve pároljuk félpuhára. (Használhatunk szárított kakukkfüvet is, de frissel sokkal finomabb.)
Egy jénai tálba (vagy kisebb tepsibe) öntsük bele a megpárolt hagymát, és terítsük el egyenletesen. Ezután a felszelelt zöldségeket szorosan rétegezzük egymás mellé. Ízlés szerint szórjuk meg sóval és őrölt borssal, majd tegyünk a tetejére néhány szál kakukkfüvet (vagy szórjuk meg szárított kakukkfűvel). Az előkészített zöldségek tetejére reszeljük rá a sajtot, és locsoljuk meg olívaolajjal, majd a fedjük le a jénai tál (vagy tepsi) tetejét.
Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon pároljuk 35-40 percig. Ezután vegyük le a jénai tetejét, és kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd fogyasszuk el jó étvággyal.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-11-23 19:11:22, vasárnap
|
|
|
Almás-habos mákos guba
Hozzávalók:
10-12 db tejes kifli
8 dl tej
1 rúd vanília (vagy vaníliás cukor)
4 savanykás alma
4 tojás
fahéj
15 dkg cukor
15 dkg mák
vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A kifliket felkarikázom és hagyom szikkadni kb. 1 órát.
Eközben felteszem a tejet forrni. A 10 dkg cukrot, a vaníliát (kikaparom a belsejét) és a 4 tojás sárgáját habosra kikeverem, és hozzáadom a tejhez. Amikor felforrt, ráöntöm a kiflire, majd hozzáadom a mákot, és óvatosan összekeverem, majd egy kivajazott normál méretű tepsibe beleöntöm, elegyengetem.
Az almákat meghámozom, lereszelem, kinyomkodom a levét, összekeverem fahéjjal (ízlés szerint), és ráteszem a mákos kifli tetejére, majd berakom a 180 fokos sütőbe kb. 20 percre.
A tojásfehérjét a maradék 5 dkg cukorral habbá verem, majd azt is ráteszem a guba tetejére, és még kb. 10 percig sütöm, amíg a hab felemelkedik és kicsit megbarnul a teteje.
Kiveszem a sütőből, hagyom kicsit hűlni, és szeletelni lehet mint bármelyik süteményt!
Megjegyzés:
El szoktam készíteni maradék kalácsból, briósból. A mákot lehet narancshéjjal is ízesíteni.
A receptet Mustafa küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-11-23 19:09:54, vasárnap
|
|
|
Sajtos sertéskaraj
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet sertéskaraj
1 evőkanál olvasztott vaj
10 dkg kemény sajt (emmentáli vagy gouda)
1/2 teáskanál édesnemes paprika
1/2 evőkanál vaj
só
bors
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A húst megmossuk, sóval-borssal ízesítjük. (Kevés sót használjunk, mert maga a sajt is sós!) Az olvasztott vajat egy lábosban felforrósítjuk, és a hús mindkét oldalát szép színűre sütjük benne. A szeleteket kivesszük, majd egy tűzálló edénybe egymás mellé fektetjük. A lereszelt sajtot eloszlatjuk a húsokon. Egyenletesen megszórjuk pirospaprikával, és vékony vajszeleteket teszünk rájuk. A forró sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. Burgonyával és vegyes salátával tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Christina83 küldte. Köszönjünk!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-11-23 19:08:40, vasárnap
|
|
|
Húsos lebbencsleves
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
zsír
pirospaprika
30 dkg sertéshús
só
törött bors
vörösbor
tejföl
petrezselyemzöld
25 dkg lebbencs tészta
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk. Meghintjük pirospaprikával, és hozzáadunk 30 dkg kockára vágott sertéshúst. Sóval, törött borssal ízesítjük. Kevés vizet, illetve vörösbort aláöntve majdnem puhára pároljuk.
Ekkor hozzáadjuk a lebbencstésztát, majd vízzel felengedjük. Rövid ideig összefőzzük, tejfölös habarással besűrítjük, puhára főzzük.
Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Dabóczi Csabáné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-11-23 19:06:26, vasárnap
|
|
|
Heti menü ajánlat - 2014 november 24-30.
Hétfő:
Előétel: Húsos lebbencsleves
Főétel: Sajtos sertéskaraj burgonyával és vegyes salátával
Desszert: Almás-habos mákos guba
Vegetáriánus ajánlat: Kakukkfüves rakott zöldségek
Kedd - a kínai konyha változatos és kimeríthetetlen
Előétel: Wonton leves
Főétel: Csirkemell szezámos-mézes bundában, tojásos rizzsel
Desszert: Kínai sült édes dió
Vegetáriánus ajánlat: Tavaszi tekercsek kínai mártással
Szerda:
Előétel: Erdei gyümölcsleves
Főétel: Vörösboros-cukkinis gombapaprikás
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsós gombapörkölt
Csütörtök:
Előétel: Mediterrán paradicsomleves sajttal és krutonnal
Főétel: Tejfölös-kapros tökfőzelék pörkölttel
Desszert: Túrós-pudingos süti piskótatallérral
Vegetáriánus ajánlat: Kapros tökfőzelék ajvárral
Péntek:
Előétel: Sárgaborsókrémleves füstölt hússal
Főétel: Csőben sült sonkás penne
Desszert: Rizsfelfújt (rizskoch)
Vegetáriánus ajánlat: Sütőtökös ravioli
Szombat:
Reggeli: Ínyenc ciabatta melegszendvics baconnel, tea
Előétel: Füstölt sonkás zöldbableves
Főétel: Rakott krumpli gazdagon
Desszert: Békebeli almás pite
Vacsora: Sajtos fasírtgolyók franciasalátával, pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségekkel rakott krumpli
Vasárnap:
Reggeli: Velős-gombás omlett gyümölcsteával
Előétel: Zalai szárnyasleves
Főétel: Toroskáposzta sok tejföllel és friss kenyérrel tálalva
Desszert: Sacher kocka
Vacsora: Tésztasaláta sonkával, almával és zellerrel, rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Székelykáposzta tofuval
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2014. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
342 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 2236
- e Hét: 6817
- e Hónap: 20722
- e Év: 150429
|
|
|