Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2014-11-23 23:28:57, vasárnap
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Erdei gomba
  2014-11-23 19:36:36, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Krémsajtos-erdeigyümölcsös csokoládékehely
  2014-11-23 19:25:15, vasárnap
 
  Krémsajtos-erdeigyümölcsös csokoládékehely

Hozzávalók:

A csokikehelyhez:
20 dkg 60-70%-os jobb minőségű étcsokoládé
A sajtkrémhez:
24 dkg natúr krémsajt
1/2 csésze porcukor
1 csésze felvert habtejszín (lehet cukrozott növényi alapú is)
1 rúd vanília vagy vanília-kivonat

A gyümölcskompóthoz:
2,5 csésze fagyasztott erdei gyümölcs (ebből 1 csésze lehet földeper)
1/4 csésze porcukor
1 evőkanál lime-lé
málnapálinka

Elkészítés:

A csokoládékelyhek készítéséhez a csokoládét törjük darabokra, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk fel. Szilikon muffinformákba merjünk 1-1 teáskanálnyit az olvasztott csokoládéból, majd óvatosan folyassuk körbe a falon, hogy mindenhol jól befedje. Ha kihűlt, helyezzük pár órára hűtőbe, hogy megdermedjen. Ahogy megdermedt, óvatosan fejtsük le a szilikon burkolatot, majd fordítsuk ki a formából a kelyhet. Felhasználásig hűtőben tartsuk.

A sajtkrémhez habverővel keverjük össze a porcukrot a sajtkrémmel és a vaníliarúd belsejéből kikapart péppel, majd az előzetesen habbá vert kb. 1 dl tejszínt óvatosan forgassuk bele a krémbe. Az így kapott krémet felhasználásig hűtőben tartsuk.

A kompóthoz egy edényben keverjük össze a fagyasztott erdei gyümölcsből 1 csészényit 1/4 csésze porcukorral és 1 evőkanál lime-lével. Közepes hőmérsékleten forraljuk, majd vegyük le a hőmérsékletet, és alkalmankénti keveréssel kb. 10 perc alatt főzzük sziruposra, közben próbáljuk meg villával egyneműsíteni. Ha szükséges, némi víz hozzáadásával pótolhatjuk a folyadékveszteséget. A végén adjunk hozzá málnapálinkát. Mikor elkészült, hűtsük le, majd keverjük hozzá a maradék erdei gyümölcsöt. Tálalásig tartsuk hűtőben.

Tálaláskor a csokikelyhekbe merjünk a krémsajtból, majd halmozzuk a kompótot a tetejére.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ledomoni küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tárkonyos őzraguleves
  2014-11-23 19:22:02, vasárnap
 
  Tárkonyos őzraguleves

Hozzávalók:

30 dkg őzhús (karaj)
1 evőkanál zsiradék
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
20 dkg laskagomba
1 kis fej karalábé
1 kis darab zeller
1 teáskanál friss vagy szárított tárkony ízlés szerint
1 evőkanál borecet
1-2 evőkanál liszt
1 db babérlevél

bors
1,5 liter víz
törkölypálinka

Elkészítés:

A kockázott őzhúst jól mossuk át, majd szárítsuk le a vizet róla. Forgassuk át a zsiradékon, majd mikor már átpirult, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, majd a megtisztított és felkarikázott, sárgarépát, fehérrépát, a megpucolt és felkockázott laskagombát, zellert és karalábét. Kissé dinszteljük meg. Lisztszórással sűrítsük, pirítsuk egy keveset, majd öntsük rá a borecetet. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt és a babérlevelet, majd öntsük fel 1,5 liter vízzel, és főzzük készre.

Mikor elkészült, adjunk hozzá kevés törkölypálinkát, és tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ledomoni küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Libacomb sajt-szufléval és mézes sütőtökkel
  2014-11-23 19:18:31, vasárnap
 
  Libacomb sajt-szufléval és mézes sütőtökkel

Hozzávalók:

2 személynek:
2 db libacomb
2 dl libazsír (vagy kacsazsír)

őrölt bors
kakukkfű
rozmaring
3-4 szem borókabogyó
2 dl fehérbor
1 evőkanál méz
A sajt-szufléhoz:
25 dkg mascarpone
2 evőkanál tejföl
10 dkg reszelt sajt (pl. edami)
1 evőkanál liszt
2 db tojás

őrölt fehér bors
szerecsendió
vaj és zsemlemorzsa a forma kenéséhez
A mézes sütőtökhöz:
30 dkg kockára vágott sütőtök
5-6 dkg vaj
2 evőkanál méz

őrölt fehérbors
csipet fahéj

Elkészítés:

A combokat alaposan nézzük át, és távolítsuk el a tokokat, majd mossuk meg, töröljük szárazra. Ezután alaposan dörzsöljük be sóval. A libazsírt olvasszuk fel, keverjünk hozzá ízlés szerint őrölt borsot, kakukkfüvet, rozmaringot és egy kevés sót. Forgassuk bele a besózott libacombokat, majd fedjük le a tálat, és pár órára (akár egész éjszakára) tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Egy tepsibe helyezzük egymás mellé a bepácolt combokat, öntsük alá a bort, a pácolásnál visszamaradt fűszeres zsírt és az összenyomott borókabogyót (a borókabogyót a kés lapjával kicsit nyomjuk össze). Fedjük le fóliával a tepsi tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. Amikor már kellően megpárolódott, vegyük le a fóliát, kenjük le a combokat mézzel, majd helyezzük vissza a sütőbe. Vegyük a hőfokot magasabbra, és süssük szép pirosra, ropogósra.

Az ízlés szerint kockára vágott sütőtököt főzzük félpuhára enyhén sós vízben, majd szűrjük le és hűtsük langyosra. A vajat és a mézet hevítsük fel egy serpenyőben, pár pillanatig karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a langyosra hűtött sütőtököt. Ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, fahéjjal és egy csipet sóval, majd óvatosan forgassuk, kicsit melegítsük össze. Tálalásig tartsuk melegen.

4 szufléformát vastagon kenjük ki vajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával, helyezzük egy tepsire.

A mascarponét keverjük simára a tejföllel, a tojások sárgájával, ízlés szerint sóval, őrölt borssal és egy csipet szerecsendióval,majd keverjük hozzá a reszelt sajtot és a lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a sajtos masszához. Az előkészített formákat 3/4-ig töltsük meg a masszával, majd két ujjunkkal töröljük körbe a forma peremét (így szép magasra feljön majd a szuflé).

Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve rögtön tálaljuk. (Én próbaképpen a kikapcsolt, meleg sütőben hagytam, és kb. 15 percig még szép magas maradt a szuflé, csak utána kezdett el összeesni.)

Tálaláskor a sütőből kivett szuflét óvatosan fordítsuk rá a tányérra, helyezzük mellé a libacombot, és a mézes sütőtökkel kínáljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kakukkfüves rakott zöldségek
  2014-11-23 19:15:03, vasárnap
 
  Kakukkfüves rakott zöldségek

Hozzávalók:

1 nagyobb cukkini
3-4 db paradicsom
3-4 krumpli
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt

őrölt bors
szerecsendió
kakukkfű
2-3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A fokhagymát vágjuk nagyon apróra. A zöldségeket kb. egyforma vastagságúra szeleteljük fel, és enyhén sózzuk be.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el párolni a vékonyra felszeletelt vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott kakukkfüvet és a fokhagymát, majd sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal és szerecsendióval. Pár perc alatt, kevergetve pároljuk félpuhára. (Használhatunk szárított kakukkfüvet is, de frissel sokkal finomabb.)

Egy jénai tálba (vagy kisebb tepsibe) öntsük bele a megpárolt hagymát, és terítsük el egyenletesen. Ezután a felszelelt zöldségeket szorosan rétegezzük egymás mellé. Ízlés szerint szórjuk meg sóval és őrölt borssal, majd tegyünk a tetejére néhány szál kakukkfüvet (vagy szórjuk meg szárított kakukkfűvel). Az előkészített zöldségek tetejére reszeljük rá a sajtot, és locsoljuk meg olívaolajjal, majd a fedjük le a jénai tál (vagy tepsi) tetejét.

Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon pároljuk 35-40 percig. Ezután vegyük le a jénai tetejét, és kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd fogyasszuk el jó étvággyal.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Almás-habos mákos guba
  2014-11-23 19:11:22, vasárnap
 
  Almás-habos mákos guba

Hozzávalók:

10-12 db tejes kifli
8 dl tej
1 rúd vanília (vagy vaníliás cukor)
4 savanykás alma
4 tojás
fahéj
15 dkg cukor
15 dkg mák
vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A kifliket felkarikázom és hagyom szikkadni kb. 1 órát.

Eközben felteszem a tejet forrni. A 10 dkg cukrot, a vaníliát (kikaparom a belsejét) és a 4 tojás sárgáját habosra kikeverem, és hozzáadom a tejhez. Amikor felforrt, ráöntöm a kiflire, majd hozzáadom a mákot, és óvatosan összekeverem, majd egy kivajazott normál méretű tepsibe beleöntöm, elegyengetem.

Az almákat meghámozom, lereszelem, kinyomkodom a levét, összekeverem fahéjjal (ízlés szerint), és ráteszem a mákos kifli tetejére, majd berakom a 180 fokos sütőbe kb. 20 percre.

A tojásfehérjét a maradék 5 dkg cukorral habbá verem, majd azt is ráteszem a guba tetejére, és még kb. 10 percig sütöm, amíg a hab felemelkedik és kicsit megbarnul a teteje.

Kiveszem a sütőből, hagyom kicsit hűlni, és szeletelni lehet mint bármelyik süteményt!

Megjegyzés:

El szoktam készíteni maradék kalácsból, briósból. A mákot lehet narancshéjjal is ízesíteni.

A receptet Mustafa küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Sajtos sertéskaraj
  2014-11-23 19:09:54, vasárnap
 
  Sajtos sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet sertéskaraj
1 evőkanál olvasztott vaj
10 dkg kemény sajt (emmentáli vagy gouda)
1/2 teáskanál édesnemes paprika
1/2 evőkanál vaj

bors

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A húst megmossuk, sóval-borssal ízesítjük. (Kevés sót használjunk, mert maga a sajt is sós!) Az olvasztott vajat egy lábosban felforrósítjuk, és a hús mindkét oldalát szép színűre sütjük benne. A szeleteket kivesszük, majd egy tűzálló edénybe egymás mellé fektetjük. A lereszelt sajtot eloszlatjuk a húsokon. Egyenletesen megszórjuk pirospaprikával, és vékony vajszeleteket teszünk rájuk. A forró sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. Burgonyával és vegyes salátával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Christina83 küldte. Köszönjünk!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Húsos lebbencsleves
  2014-11-23 19:08:40, vasárnap
 
  Húsos lebbencsleves

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
zsír
pirospaprika
30 dkg sertéshús

törött bors
vörösbor
tejföl
petrezselyemzöld
25 dkg lebbencs tészta

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk. Meghintjük pirospaprikával, és hozzáadunk 30 dkg kockára vágott sertéshúst. Sóval, törött borssal ízesítjük. Kevés vizet, illetve vörösbort aláöntve majdnem puhára pároljuk.

Ekkor hozzáadjuk a lebbencstésztát, majd vízzel felengedjük. Rövid ideig összefőzzük, tejfölös habarással besűrítjük, puhára főzzük.

Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Dabóczi Csabáné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2014 november 24-30.
  2014-11-23 19:06:26, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2014 november 24-30.

Hétfő:

Előétel: Húsos lebbencsleves
Főétel: Sajtos sertéskaraj burgonyával és vegyes salátával
Desszert: Almás-habos mákos guba
Vegetáriánus ajánlat: Kakukkfüves rakott zöldségek

Kedd - a kínai konyha változatos és kimeríthetetlen

Előétel: Wonton leves
Főétel: Csirkemell szezámos-mézes bundában, tojásos rizzsel
Desszert: Kínai sült édes dió
Vegetáriánus ajánlat: Tavaszi tekercsek kínai mártással

Szerda:

Előétel: Erdei gyümölcsleves
Főétel: Vörösboros-cukkinis gombapaprikás
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsós gombapörkölt

Csütörtök:

Előétel: Mediterrán paradicsomleves sajttal és krutonnal
Főétel: Tejfölös-kapros tökfőzelék pörkölttel
Desszert: Túrós-pudingos süti piskótatallérral
Vegetáriánus ajánlat: Kapros tökfőzelék ajvárral

Péntek:

Előétel: Sárgaborsókrémleves füstölt hússal
Főétel: Csőben sült sonkás penne
Desszert: Rizsfelfújt (rizskoch)
Vegetáriánus ajánlat: Sütőtökös ravioli

Szombat:

Reggeli: Ínyenc ciabatta melegszendvics baconnel, tea
Előétel: Füstölt sonkás zöldbableves
Főétel: Rakott krumpli gazdagon
Desszert: Békebeli almás pite
Vacsora: Sajtos fasírtgolyók franciasalátával, pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségekkel rakott krumpli

Vasárnap:

Reggeli: Velős-gombás omlett gyümölcsteával
Előétel: Zalai szárnyasleves
Főétel: Toroskáposzta sok tejföllel és friss kenyérrel tálalva
Desszert: Sacher kocka
Vacsora: Tésztasaláta sonkával, almával és zellerrel, rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Székelykáposzta tofuval

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2236
  • e Hét: 6817
  • e Hónap: 20722
  • e Év: 150429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.