Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
új hír
  2014-11-27 22:10:31, csütörtök
 
 



Bankkártyánk helyett is jó az okosmobil
A plasztiklap helyett elég a mobilt odaérinteni a pénztárnál a terminálhoz. Elindult itthon a MobilTárca.
Hagyományos, plasztik bankkártyája nélkül is útnak indulhat az új szolgáltatás használói, ha náluk van NFC-lapkával szerelt okostelefonjuk. A MobilTárca ugyanis képes kiváltani a bankkártya funkcióját, bárhol lehet vele fizetni, ahol Paypass terminál van felszerelve.

A mobilunk mostantól bankkártya is
Elég odatartani a - bekapcsolt - okostelefont az olvasó közelébe, a kívánt összeget a rendszer levonja a felhasználó bankszámlájáról. A kis értékű vásárlásoknál a fizetés csupán ennyiből áll, a nagyobb összegűek esetében biztonsági okokból PIN-kódot is be kell ütni a telefonon. A technológia nem csak fizetésre alkalmas, a telefon odaérintésével belépőjegyet, bérletet, hűségkártyát is helyettesíthet az okostelefon, ha az adott helyszínen felszereltek megfelelő leolvasó terminálokat.

Bevezetését megelőzően a MobilTárcát egy éven át tesztelték a magyar mobilszolgáltatók, a cégek közül elsőként a Magyar Telekom vezeti be élesben ügyfelei számára a szolgáltatást. Decembertől azok az ügyfelek tudnak majd - NFC lapkával szerelt - okostelefonjukkal fizetni, akik OTP-s betéti számlával rendelkeznek. Az OTP Bank szerint az okostelefonba telepíthető virtuális bankkártyát ugyanolyan biztonságosan lehet használni, mint plasztiklapba épített társait.

A hagyományos, chipes, vagy mágnescsíkos kártyák olvasására való termináloknál nem lehet a mobiltárcás készülékekkel fizetni, de a fizetési rendszer hátterét biztosító Mastercard cég három éven belül mindegyik terminálját alkalmassá teszi Magyarországon az okostelefonos fizetésre. Még a közeljövőben tervezik azt is, hogy a megoldást ital-, és ételautomatákba is beépítsék, így ezekhez sem kell többé aprópénzért kutatni a zsebünkben.

A Telenornál elmondták, hogy rövid időn belül tervezi, hogy elérhetővé tegye ügyfeleinek a MobilTárcát, míg a Vodafone azt is elmondták, hogy a jövő év első negyedévében tervezik az éles indulást.

Az iPhone-osok egyelőre kimaradnak
Bár az Apple idén ősszel bejelentette saját NFC-s fizetési megoldását, az iPhone 6-ban debütáló Apple Pay-t, a MobilTárcát itthon egyelőre csak a megfelelő androidos készülékek tulajdonosai tudják használni - derült ki a MobilTárca bejelentésén. Az Apple rendszere azonban zárt, és jelenleg csak az Egyesült Államokban érhető el, így a MobilTárcát egyelőre nem lehet használni az iPhone-okkal. Egyelőre a windowsos telefonok sem támogatottak, mivel a fejlesztők elsőként a piac 80 százalékát lefedő Google-platformra koncentráltak.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezetője szerint e készülékek köre mostanra ért el egy olyan kritikus tömeget, amikor már megéri bevezetni élesben a szolgáltatást - ma már a mobilcég kínálatának háromnegyedét ilyen telefonok teszik ki. Év végére harmincra nő az NFC-s telefonok kínálata a cégnél. Mattheisen szerint arra is szükség lesz, hogy oktassák a felhasználókat, sokan ugyanis nem is tudják, hogy a telefonjukban van NFC-lapka, és hogy azt mire lehet használni.

Az NFC chip egyébként nem egy drága alkatrész, ezért a fizetést biztosító megoldás nem csak felsőkategóriás, hanem olcsó androidos mobilokkal is használható, bár az ügyfél SIM-kártyát ez esetben egy speciális típusra kell lecserélni - ez ingyenes -, és a használathoz mobilinternetre is szükség van. Ha ezek megvannak, az ügyfélnek csak egy appot kell letöltenie a Google Playről. A MobilTárcában lévő virtuális jegyek, bankkártyák, belépők hitelesítés után bármikor átköltöztethetők új okostelefonra is.

Az app egy olyan térképes keresőt is tartalmaz, ami megmutatja, hogy a közelben hol találhatok NFC-s fizetésre alkalmas terminálok, elfogadóhelyek.

Hol lehet használni?
Jelenleg több mint kétmillió darab érintéses fizetésre használható Paypass-bankkártya van hasznalátban Magyarországon, és több mint húszezer elfogadóhelyen lehet ezekkel fizetni - ezek mindegyikén lehet használni a MobilTárcát is.

A szolgáltatással nem csak vásárolni lehet, de a színház- és koncertjegyeket, belépőket is kiváltja az új technológia a Jegy.hu-nál - bizonyos helyszíneken. A rendszerhez csatlakozott még a Supershop is, ahol a hűségpontok gyűjtése vált lehetségessé okostelefonnal.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kevert almafánk
  2014-11-27 15:25:28, csütörtök
 
 



Hozzávalók:
20 dkg liszt
3/4 tasak sütőpor
1 mk őrölt fahéj
csipet só
1 tojás
3 közepes, savanykás alma

Elkészítése:

Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük.

A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává keverjük. 10 percet pihentetjük a tésztát.

Nem túl forró olajba szaggatjuk a tésztát. Ne legyenek túl nagyok a fánkok, mert sütés közben megnőnek.

Először fedő alatt, majd átfordítjuk, ekkor már fedő nélkül sütjük szép aranybarnára. Fahéjas porcukorral szórjuk meg tálaláskor.

Cukor nem kell a tésztába!
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
érdekes
  2014-11-27 10:54:39, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  egészség  
bohókás
  2014-11-27 08:44:00, csütörtök
 
  Jó, hogy lassan itt a hét vége!


 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 161
  • e Hét: 1015
  • e Hónap: 3066
  • e Év: 31289
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.