Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Mindig tanul az ember
  2014-11-27 21:37:47, csütörtök
 
 


Link

Alzheimer-kór - nem hinnéd, mivel lehet a memóriaromlást visszafordítani!

Először sikerült visszafordítani az Alzheimer-kórral összefüggésben lévő memóriaromlás folyamatát amerikai kutatóknak. A nagyon összetett program része volt az étrendváltozás, az agy stimulációja, a testmozgás, az alvás mennyisége, de még az elektromos fogkefe használata is.
A kisméretű kutatás során a szakemberek személyre szabott programot alkalmaztak Alzheimer-kórban, amnesztikus típusú enyhe kognitív zavarban vagy szubjektív kognitív zavarban szenvedő betegeknél.
Tízből kilencnél a terápia kezdete után 3-6 hónappal jelentkeztek kedvező eredmények. Egy betegnél, aki előrehaladott Alzheimer-kóros volt, nem mutatkozott javulás.Az a hat résztvevő, aki a tanulmányhoz való csatlakozásuk idején nem, vagy csak nagy nehézségek árán tudta ellátni munkáját, mind vissza tudott térni az állásába, vagy javult a munkája. Az eredmények tartósnak bizonyultak, van olyan páciens, akit két és fél éve követnek nyomon - írták a kutatók az Aging című tudományos szaklapban. A program része volt az átfogó étrendváltozás, az agy stimulációja, a testmozgás, az alvás optimalizálása, bizonyos gyógyszerek és vitaminok alkalmazása, valamint számos további lépés, amelyek befolyásolják az agy kémiáját. A terápiát annak alapján szabták személyre, hogy mennyire működött jól az adott páciens agya. A kutatás vezető Dale Bredesen példaként egy olyan beteg kezelését ismertette, aki megerőltető munkát végez, betegsége miatt azonban már elfelejtette a hazavezető utat, és más gondok is voltak a memóriájával.
A cikket minden kedves érdeklődő az alábbi linken olvashatja tovább: Link
 
 
0 komment , kategória:  Régmúlt idők építményei  
Mindig csak adni!
  2014-11-27 21:34:28, csütörtök
 
 


Link




Link

A jó öreg kút csendesen ontja vízét
Így telik minden napja.
Áldott élet ez, fontolgatom:
csak adni, adni minden napon.
Ilyen kúttá kellene lennem.
Csak adni teljes életemben,
Mindig csak adni?
Ez terhet is jelenthet!
Jó kút, nem érzed ezt a terhet?
Bele nézek, tükre reám ragyog,
de hiszen a forrás nem én vagyok!
Árad belém, csak tovább adom,
Vidáman, csendben és szabadon.
Hadd éljek ilyen kút-életet,
Osszak áldást és sok-sok szeretetet!
Nem az enyém, KRISZTUSTÓL kapom
Én csak egyszerűen tovább adom!

(ismeretlen szerző verse)




Link
 
 
0 komment , kategória:  vers  
Ezért ilyen egészséges a homoktövis!
  2014-11-27 21:30:44, csütörtök
 
  A homoktövis a természetben vadon nő, de mivel védett növény, tilos leszedni. Azonban nem kell félnünk, hogy nem tudunk fogyasztani ebből a nagyon egészséges növényből, hiszen manapság már termesztik, direkt emberi fogyasztásra.




Link

Fotó: Flickr.com

Mivel tüskés ágai vannak, igencsak nagy erőfeszítést igényel, hogy szépen leszedjék a megfizethetetlen erejű narancssárga bogyókat. A piacon vagy gyógynövényboltokban azonban könnyedén hozzájuthatunk. Fogyasszunk belőle minél többet.
Mit tartalmaz?

Gazdag béta-karotinban, enzimekben, fehérjékben, A-vitaminban, és számos olyan más vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, melyek elengedhetetlenek egészségünk szempontjából. Minél több homoktövist fogyasztunk, annál erősebb és ellenállóbb lesz immunrendszerünk
Miért és hogyan fogyasszuk?

Bár sokan nem szeretik jellegzetes, fanyar íze miatt, ajánlatos mégis megkedvelni, hiszen nagyon fontos tápanyagokat tartalmaz. Számos olyan feldolgozott formája létezik, melyen már kevésbé érződik a fanyar íz. Ilyen például a homoktövis szörp, vagy a mézben eltett homoktövis bogyó vagy lekvár. Az igazi elixír a propoliszos mézben eltett homoktövis.

Belsőleg, de akár külsőleg, kozmetikumként is használhatjuk. A lényeg, hogy minél többet juttassunk belőle a szervezetünkbe. Főleg, a hideg időszakokban ajánlott, hogy felkészítsük és ellenállóbbá tegyük szervezetünket. Akinél májzsírosodás problémája áll fenn, az is fogyassza bőségesen, hiszen a homoktövis csökkenti a lerakódott rossz koleszterin szintjét. Mivel gazdag vitaminokban, aktiválja a szervezetet, serkenti az agyat és a libidót is.

Ajánló: Link

Ajánlott a szezonális kedélybetegségek, a hosszú sötét délutánok, borús nappalok rossz hangulata ellen is fogyasztani. A homoktövis megszünteti az álmatlanságot, fáradtságot és csökkenti a depresszió tüneteit is.
Mivel erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, védi az erek egészségét, és megakadályozhatjuk a különböző szívbetegségek kialakulását. Nagy segítségünkre lehet a rák elleni küzdelemben is.
Külsőleg alkalmazva

A homoktövist tartalmazó krémek vagy pakolások, vagy a belőle készült olaj erős bőrfiatalító és tonizáló hatással rendelkezik.

Meggyorsítja a haj növekedését, és megakadályozza annak hullását. Készítsünk belőle egy hajerősítő, és hajhullás elleni maszkot. Egy kevés homoktövis olajt keverjünk el egy-két kanál pépesített homoktövis bogyóval, egy-egy kanál E-és A-vitamin olajjal, 10 csepp citromlével, egy teáskanál mézzel. Masszírozzuk erősen be a fejbőrbe, addig, amíg ki nem pirosodik az, majd hagyjuk rajta egy órán keresztül. Ezután öblítsük le, és mossuk meg hagyományos módon. Hetente háromszor alkalmazhatjuk a pakolást.

A homoktövis olajt hatékonyan alkalmazhatjuk pikkelysömör és terhességi csíkok kezelésére is.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Gépkocsivezetők
  2014-11-27 21:27:11, csütörtök
 
 


Link

Előzni kezdtem és eleinte szinte biztos voltam benne, hogy megcsinálom. Mikor a pótkocsis teherautó mellé értem úgy középtájra, észrevettem, hogy a szembejövő személykocsi túl gyorsan közeledik felém. A francba - gondoltam és padlóig nyomtam a gázpedált. Megcsinálom, megcsinálom! - mondogattam egyre hangosabban. Gyerünk, gyerünk, te szemét, gyorsulj, te ócskavas! Villogni kezdett a szembejövő kocsi, de már nem volt visszaút. Rémülten ezt kiáltottam: Isten most segíts! Jézus segíts rajtam! - ordítottam most már torkom szakadtából. Halálfélelmem volt. Innentől kezdve gyorsan történtek a dolgok, egy mozdulattal balra kaptam a kormányt, arra számítva, hogy kisiklok majd a szántóföldre és megúszom valahogy. Pechemre a szembejövő is ugyanezt gondolhatta, mert ugyanarra táncolt ki az autója, amint az enyém és ennek az lett az eredménye, hogy a két autó frontálisan ütközött egymással. Óriási csattanás és rápördültem az útra, úgy forogtam, mint a ringlispíl. A jobb első tetőtartó oszlop úgy rácsuklott a fejemre, mint a tangóharmonika. Időm sem volt felfogni, mi történik velem, mert mire egyet gondolhattam volna, már valahol máshol szálltam a kocsi felett. Alattam még hömpölygött az autóm, de én mintha már nem is lettem volna benne. Csak szálltam-szálltam, úgy öt méterre a roncs felett. Mikor átvillant az agyamon, mi is történik valójában velem, azt gondoltam: Úristen, most meghaltam, vagy álmodok? Az előbb még nagyon is fenn voltam!?... Mennyire más volt onnan nézni a történteket! Azt gondoltam: Hogy van ez? Az előbb még vezettem a kocsimat, most meg itt dekkolok öt méter magasságban, és nézem a saját halálomat. Mi a franc történik itt?!... Aztán észrevettem, hogy oda szállok, ahová csak akarok. Közben megálltak az utánam jövő autók és sietve odaszaladtak a roncshoz, mivel az én kocsim sokkal rosszabbul járt, mint a szembejövő autó. De mint később kiderült, ez csak a látszat volt, mert a másik autó vezetője kikerült a szélvédőn, és haldoklott az úttest szélén. Körbevették őt is és a roncsot is, amiben én voltam. Ami ez után következett, az nagyon meglepett. Láttam, hogy az a másik férfi kiszáll a testéből, és odaszáll hozzám.

Azt mondta: Látod mit csináltál? Én nagyon zavarba jöttem és azt feleltem: Látom, de kérem, ne haragudjon rám. Erre ő: Nem haragszom rád, mert ennek így kellett lennie, most megyek, de te még visszamehetsz, mert érted imádkoznak ott lent. Valóban - gondoltam, mert lent egy nénike imádkozni kezdett a roncs felett, hogy ne haljak meg ilyen szörnyű módon, hiszen olyan fiatal vagyok még. Érdekes módon nem hallottam az ő hangját, inkább csak valahogy éreztem a gondolatait, melyek őszinték voltak. A férfi egyre távolabb került a baleset helyszínétől, nem láttam, csak éreztem, mint ahogy azt is éreztem, hogy valami húz a roncshoz engem és a következő pillanatban, mintha lezuhantam volna, egyenesen a roncsba. A pillanatnyi emlékem a fájdalom és a még szörnyűbb fájdalom volt. Amikor elmondták nekem, hogy a másik autó sofőrje meghalt, akkor én már ezt rég tudtam.

Árvai Attila: Halálközeli élmények magyar földön
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Na most mi van???
  2014-11-27 21:25:12, csütörtök
 
 


Link

Hát nem cukik??? Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Utca forgatagában
  2014-11-27 06:14:39, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Animációs kép  
Humorosan
  2014-11-27 06:13:50, csütörtök
 
 
- Imádom a természetet!
A másik végigméri, majd megszólal:
- Azok után, amit veled művelt?

Két barátnő találkozik:
- Hallom, hogy modellt álltál egy híres festőnek!
- Igen, méghozzá meztelenül! A kép címe: Éva és a kígyó.
- És kiről mintázta Évát?

Két asszony beszélget:
- Az én férjem író. Minden évben közöl egy szerelmes regényt.
- Az enyém meg minden hónapban elhallgat egyet.

Két nő üldögél a presszó teraszán. Elsétál előttük egy jól öltözött, aranycsíptetős, szivarozó öregúr.
Az egyik nő megjegyzi:
- Látod, egy ilyentől szívesen elválnék!

Panaszkodik a barátnő:
- Borzalmas a férjem! Szenvedélyes dohányos, naponta elszív ötven cigit, telefüstöli a szobát, szétdobálja a csikkeket...
- Miért nem csináltál úgy, mint én? én már az első napon megmondtam a férjemnek:
- Válassz Lajos, vagy én, vagy a cigaretta!
- S azóta?
- Azóta nem láttam Lajost.

Két vetélytárs színésznő véletlenül egymás mellé kerül az Oscar-díj gálaműsorának ünnepi vacsoráján.
- Képzeld, drágám! - fordul az idősebb a fiatalabbhoz.
- A londoni Lloyds hatmillió dollárra biztosította a mellemet.
- Tényleg, drágám? - méri végig a másik - És mit csináltál a pénzzel?

- Nem értem, nektek, asszonyoknak mire kell annyi pénz - zsörtölődik a férj a feleségével -
hiszen nem isztok, alig dohányoztok, nők után se jártok...

A páciens panaszkodik a pszichiáternek:
- Doktor úr, újabban nagyon aggódom a szellemi képességeim miatt.
- Miről van szó? Milyen tünetei vannak?
- Roppant aggasztóak: okosnak tartom mindazt, amit a feleségem mond!

- Mondd komám! Te miről tudnál könnyebben lemondani, a borról vagy a nőkről?
- Hát ez az évjárattól függ!

Két lefátyolozott nő találkozik az utcán:
- Maga is özvegy? - kérdi az egyik.
- Nem, én csúnya vagyok!

Kikapós hölgyek egymás közt:
- Gyűlölöm a partikat! Nincs semmi új cuccom, amit levethetnék magamról!

- Miért hívják a férfiak a nejüket "az asszonynak"?
- Hát azt várod talán tőlük, hogy még a nevét is megtanulja!?

- Miért teremtette meg az Isten a férfit?
- A gorillákat sehogy sem tudta megtanítani a fűnyírásra.

- Miből áll egy férj hétfogásos ebédje?
- Egy hot-dog, és hat üveg sör.

A vacsora utáni kávénál együtt ül a házaspár. Az asszony megkérdezi:
- Semmi különöset nem veszel észre ma rajtam?
- Új frizurád van?
- Nem.
- Új ruhád?
- Nem.
- Születésnapod van?
- Nem.
- Talán ma van a házassági évfordulónk?
- Ma egy gázálarcot vettem fel, kíváncsi voltam, észreveszed-e?!

A tömött autóbuszon csinos nő furakszik az ajtó felé, útközben útjába kerül egy fiatalember.
- Leszáll, uram? - kérdi a nő.
A fiatalember megfordul, alaposan végigméri a hölgyet, és megkérdezi:
- Leszálljak, asszonyom?
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
A világ talán legcsodálatosabb ajándéka
  2014-11-27 06:12:36, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Danászy Magdolna: Télapó ünnepén
  2014-11-27 06:11:28, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
A hű társ
  2014-11-27 06:10:12, csütörtök
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Katonai téma képben  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 375 db bejegyzés
e év: 5810 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 453
  • e Hét: 1094
  • e Hónap: 12108
  • e Év: 118252
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.