Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
HA MAFFIA VAN, VÉR Is VAN
  2014-11-28 21:18:52, péntek
 
  2014. november 27., csütörtök

HA MAFFIA VAN, VÉR IS VAN

Magyar György nem hagyja annyiban Váradi András halálának ügyét, megy utána, mint a pitbull - és jól teszi.
Váradi András halála - minden sajnálatossága dacára nem lenne gyanús, ha nem működne az elhallgatás.
De működik, méghozzá az első perctől kezdve, és ha nincs Magyar György, akkor működne mindaddig, mígcsak az ügy szép csendben el nem szunnyad.

Márpedig elszunnyadna, mert a magyar sajtó sajnos képtelen tenni a dolgát, képviselői szépen befekszenek a hatalomnak és csábosan pucsítanak egy-egy odavetett falat reményében.
Azt mondhatják sokan, hogy hülyeség lenne ezzel foglalkozniuk, hiszen leesett a létra, arra jött egy idős vezető, a kocsi döccent egyet, miért nem vett fel az áldozat láthatósági mellényt, oszt jónapot.
Én meg azt mondom, hogy bizony, foglalkozni kellene minden olyan üggyel, melyről feltételezhető, hogy a hatalom el akarja tusolni.
A tömeggyilkosságok sem azzal kezdődtek, hogy Kamenyec-Podolszkban kiirtottak tízenötezer embert, hanem azzal, mikor az Ébredő Magyarok fokosaikkal bementek az egyetemekre, kirángatták a zsidó hallgatót és összevissza verték.
Németországban sem a Kristallnacht volt az első eset, előtte már sokakat ért atrocitás kommunista vagy szociáldemokrata múltjuk miatt.

Ha pedig egy olyan államban, ahol a maffia vette át a hatalmat tisztázatlan körülmények között meghal valaki, aki az érdekeiket sérti, és a hatóságok kerülik a nyilvánosságot, akkor azt az ügyet nem szabad hagyni, mígcsak független szakértők pontot nem tesznek az ügy végére.
Nagyon szomorú állapot már az, amikor az állam hivatalos szerveiben sem bízik a nép, amikor - akárcsak fikcióként is - egyáltalán felmerülhet a bizonyítékok manipulálásának lehetősége.
Márpedig a mai magyar állam eljutott erre a pontra, és nem véletlenül.
A ,,Ne mi nyerjük a legtöbbet" bűncselekményének bírósági ítélete mindenkitől elvette a reményt, aki itt a jogállamban bízott, tisztán látható volt, hogy a bűnszervezet képes megvenni a hatalmi ágak prominenseit, és ez azóta már többször beigazolódott.
A mi hazánk olyan ország lett, ahol a libatolvaj felelősségre vonja a gazdát, mert csak egy lakatott tett a libaólra, megvádolja Julcsa nénit az állattartás szabályainak megszegésével és másnap is elindul a zsákkal, csak most három libára méretezi, hogy beleférjen az is, amit eddig kénytelen volt otthagyni.

A maffia nem követ pártpolitikai törésvonalakat, erre a legszebb példa Simon Gábor ügye, aki köszöni szépen, jól elvan.
A legnagyobb ellenzéki párt elnökének volt helyettese minimálisan is pénzmosási ügybe keveredett, nem kis összeg az, aminek eredete és sorsa zavaros.
Hogy közérthető legyen a nagyságrend, húsz-harminc Nokiás-dobozról van ez esetben szó.
Minap százharminc milliót fizetett be zsebből adóhátralékként úgy, hogy számláit zárolták, túl van néhány házkutatáson, elvileg egy fillérje sincs, mégsem kérdezte meg tőle senki: Jóember, honnan van a lóvé?
Hogy a szocik mélyen kussolnak, az rendben is van, de a Fidesz, sőt, még a Jobbik is kussol, de a DK sem túl aktív az ügyben, Semjén is csak csendben fohászkodik.

Pedig ehhez az ügyhöz kapcsolódóan is volt gyanús haláleset, Welsz Tamás halála rendőrségi asszisztálás mellett - már, ha rendőrök voltak egyáltalán, akik kísérték...
Welsz meghalt, a halál oka bármi lehetett kígyóméregtől atomrakétáig, de leginkább csak találgatások hangzottak el, a halottat állítólag kiadták a családnak, az illetékesek leporolták a szájukat és az élet ment tovább.

Ahol maffia van, ott halál is van, miért pont a magyar maffia lenne kivétel?
Nem egy, nem két eset van, ahol a halál oka szinte megmagyarázhatatlan - érdekes közlekedési balesetek, merényletek, robbantások maradnak homályban.
Vagy például egyetlen csenevész gyertyától leég a Budapest Sportcsarnok, a tűzvizsgálati jegyzőkönyveket titkosítják nyolcvan évre, aztán hipp-hopp - van másik sportcsarnok.

Érdemes lenne listát készíteni ezekről az ügyekről és ha eljön az ideje, egytől egyig felülvizsgálni mindet.
Vancsik Zoltán halálától a Nógrádi fivérek állításaiig, a lelőtt zsoké ügyétől a Gripen-sztoriig, pártpolitikai oldaltól függetlenül.
Van egy kész vádirat is, Ferenczy Krisztinának hívják, aki elvégezte Polt Péter munkáját, majd belefáradva a visszhangtalanságba és a következmények nélküli ország mocsarában való gázolásba, feladta a harcot.
Szégyen ez a magyar bűnüldözésre, a magyar közéletre.

Akkor lesz itt rendszerváltozás, akkor lesz vége a maffia uralmának, ha egy ügyész előveszi ezeket a régi aktákat, egy igazságügyminiszter pedig benyújt egy törvényjavaslatot a rendszerváltozás óta elkövetett bűncselekmények elévülhetetlenségéről.
Akkor ki lehet vizsgálni majd a szervezett bűnözés elleni harc során megöngyilkolt rendőr alezredes ügyét, a Tasnádi-ügyet, a Klodo-ügyet és a többi disznóságot.
Az csak a baj, hogy nem lesz, aki megszavazza...


http://www.pupublogja.hu/2014/11/ha-maffia-van-ver-is-van.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schmidt Pál legyen a nemzet színésze is!
  2014-11-28 21:15:46, péntek
 
 
Schmidt Pál legyen a nemzet színésze is!
2014.11.28. 21:13

Miután nem eléggé megérdemelten megkapta a nemzet sportolója címet, már úgy gondolja minden meg van neki bocsájtva, minden el van neki felejtve. Végül is semmi különöset nem tett a doktori címét másolt anyaggal megszerző egykori álamfő, csak ami kormánypártban naponta előfordul. Lopott, csalt, hazudott, lebukott, kárpótolva lett, és anyagi jólétben éli tovább az életét. Még a tükörbe is bele tud nézni, sőt, már arra is emlékszik a sajtóhírek szerint, visszakapta a doktori címét, azt el sem vették tőle. Mert ő azt egyszer megfellebbezte, és ez olyan lehet számára, mint maga a doktori cím visszaszerzése.

Olyan kérdések természetesen el sem jutnak tudatáig, vagy nagyon jól megjátssza a meg nem értését mi lesz az egykori ígéretével az iskola elvégzésében. A helyesírására ráférne mondjuk némi képzés. De ebben nagyon fideszes tud lenni. Nem tartja be őket, és ezzel számára ez el is van intézve. Vagy esetleg beiratkozott az egyetemre a doktori cím megszerzéséért? Az ilyenkor tőle előadott néma hallgatás nem semmi egy alakítás.

Ezek után ne csodálkozzon tündérország népe, ha következő nemzet színésze kiválasztáson felmerül az egykori elnök személye. Lehet nem tanult meg helyesen írni, lehet kérdés nélkül megtett mindent a kormánypárt számára amit az kijelölt neki, de az kétségkívül tény, Pali bácsi nem semmit tud nyújtani színészi teljesítményben.

Elég csak arra emlékezni, milyen kiválóan indult egykor a szocialisták színeiben, aztán azt milyen gyorsan átváltotta keresztény konzervatív nemzetire. Ebben a közegben is nagy alakítást kellett nyújtania, hiszen nagyon gyorsan haladt előre a ranglétrán. Képviselő, országgyűlés elnöke, majd köztársasági elnök. De itt nem állt meg, sikerült neki ezt az egykor szebb napokat megélt hivatalt a játékával elég rendesen lealacsonyítani.

Mindenki emlékszik még azon előadására, amit a közmédia kormánypártnak csontig benyalt riporterével előadott. Hát az nem volt semmi. Még a szerepek közötti váltások is megvoltak. Egyszerre játszotta a sértődöttet, a felháborodottat, a maga igazának teljes tudatában levő meg nem értettet. Takarózott a hivatalával, takarózott az eredményeivel, takarózott az aláírásával. Aztán mikor kiderült a nagy turpisság, a zsebében levő kormánypárti ígérettel, és nem kevés készpénzzel egykedvűen kiballagott a politikából. De azért még előadott egy magánszámot az elnöki hivatal feddhetetlenségéről, mintha azt támadták volna meg azok, akik egyszerűen csak azt állították róla egy szemét csaló. Még azt is eljátszotta, neki bizony jár az akkor felajánlott ház, a már meglevő sajátok mellé. Nagy alakítás volt ez a szerénységről. Az a bejelentése, miszerint ő bizony akkor is le fog doktorálni, bizony elég hihetőre sikerült. Legalábbis a maga számára, de a nézők láthatták egy percig sem gondolja komolyan. Viszont meggyőzően adta elő, ez nem vitás.

És akkor itt volt a közelmúltban nyújtott alakítása, mikor is a Fidesz sportolója lett. Nem győzte megköszönni a politikai hatalomnak a rá eső választást. Persze a pénz sem jött neki rosszul, a rezsicsökkentésen biztosan nem nagyon tudott spórolni. Eddig is sokba került az adófizetőknek, ez még pont járt neki a szolgálataiért. Az persze nem zavarta sem őt, sem azt aki adta neki ezt a címet, ezzel egy újabb intézményt járatott le. Nem mellesleg a Fidesz vezére még egy fricskát is nyomott az emberek felé ezzel a kiválasztással, csakhogy megmutassa neki ezt is meg lehet tenni.

És akkor most játssza Pali bácsi az egyik legjobb alakítását. Hülyének néz mindenkit. Merthogy neki van doktorija. Mert megfellebbezte. Mert az jár neki. Kétségkívül nagyszerű alakítást nyújt a Fidesz gátlástalan pofátlanságában, ez mindenképpen megérdemelne egy színészi díjat. Valami belső kényszer folytán úgy érzi, neki most el kell játszania ezt az újabb szerepet. Vagy esetleg valaki úgy érzi, most jött el az ideje, Pali bácsi játékával kicsit hergelje a népet. Normálisan gondolkodó, és ép elmével bíró ember mélyen kussban lenne az ő helyzetében, de mivel Pali bácsi fideszes, neki ez nem kötelező.

Rendes embernek mélyen sérti az önérzetét már maga az a tény, ha egyáltalán a szeme elé mer kerülni a nemzet legrosszabbul teljesítő bukott elnöke az alaptörvényi köztársaságnak. Ha meg még követelni is merészel, az nagyon bicskanyitogató. Ha pedig kap egy elismerést, bármilyen kicsit is lenne rá oka, az vérlázító. Ha meg hülyének nézik közben, na az valódi szemétség, és arcul köpés. Ha a tekintete elé kerülne maga az ember, nem biztos zsebre tudná tenni amit kapna tőle. De Pali bácsi igazi fideszes ilyen téren. Gyáva ahhoz ezt beismerje, vagy viselje a következményeit a tetteinek. Az nem jellemző a kormánypártban. Most is csak elfutni tud a kérdés elől, a válaszban benne lenne az újabb bukása. De ha felkészítik, akkor eltudja játszani. Közben meg forr az ember dühe. Na ezért lenne jó a nemzet színészének.

http://banditapolitika.blog.hu/2014/11/28/schmidt_pal_legyen_a_nemzet_szinesze_is
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Goodfriendnek nyal a Birkamenet pásztorkara!
  2014-11-28 18:50:55, péntek
 
  Goodfriendnek nyal a Birkamenet pásztorkara!

Posted on 2014/11/27 Szerző: Admin


Andre Goodfriend Twitter-oldalán négy képet posztolt, képaláírásként pedig azt írta, hogy hálaadás alkalmából a CÖF-fel és amerikai-magyar szervezetekkel közösen vitatta meg benyomásait az amerikai-magyar viszonyról. Az egyik képen látható, amint egy asztalnál ül ifj. Lomnici Zoltánnal, a CÖF szóvivőjével (az asztalos kép bal szélén).
A feltehetően tegnapi találkozás időzítése azért is pikáns, mert az ügyvivőt korábban egyenesen nemkívánatos személynek minősítő CÖF-CÖKA éppen tegnap vesztett csatát Goodfrienddel szemben, ugyanis az ügyészség bűncselekmény hiányában visszadobta feljelentését, melyben az amerikai ügyvivőt támadták feljelentés elmulasztásával a kitiltási, avagy korrupciós botrányban. Bár a CÖF ismeretlen tettest jelentett fel, de egyértelmű volt, hogy az ügyvivőre gondolt. A Központi Nyomozó Főügyészség elutasításában arra hivatkozott, hogy Goodfriend nem magyar hivatalos személy, másrészt a jelenlegi információkból úgy tűnik, konkrét ügyről neki sem lehet tudomása.
Ugyancsak tegnap jelent meg a CÖF honlapján az egyik alapító, Fricz Tamás írása, amelyben azzal támadt Goodfriendre, hogy nem pártatlan, hiszen felkereste a baloldali értelmiségiek és politikusok által látogatott Bitó-szalont. Fricz bejegyzésének publikálásakor azonban már ismert volt, hogy Goodfriend közben járt a Fidesz pártalapítványánál, a Polgári Magyarországért Alapítványnál is.
Azóta kiderült, hogy az ügyvivő tegnap a Századvég Alapítványt is meglátogatta, találkozott Lánczi András elnökkel, Szalay-Bobrovniczky Kristóf elnökhelyettessel és Orbán Balázzsal, a Századvég kutatási igazgatójával is.
Korábban a CÖF azt is Goodfriend szemére vetette, hogy részt vett a netadóellenes tüntetésen, amely nyilvánvalóan kormányellenes megmozdulás volt. Az ügyvivő akkor fényképekkel bizonyította, hogy annak idején a békemenetet is közelről megszemlélte.
(vs)
Bal-Rad komm: Természetesen a nemmzetthy hitelesség jegyében fórumozott a Birkamenet a legfőbb felforgatóval. “Egy ágyban az ellenséggel"?
Úgy fest, hogy Orbán mentése érdekében még az obamakizmusra is áttérnek a Birkamenet Főpásztorai!


https://balrad.wordpress.com/2014/11/27/goodfriendnek-nyal-a-birkamenet-pasztorka ra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közbizalom! – arra nagyon kell ügyelni!
  2014-11-28 18:48:43, péntek
 
  A közbizalom! - arra nagyon kell ügyelni!

Posted on 2014/11/28 Szerző: Admin

Amikor leváltottuk Papcsákot az öröm mellett volt bennem egy kis szomorúság is: Úgy éreztem hiányozni fognak az one man show-k, amiben verhetetlen a mi Ferink. De elég volt egy képviselői zsebek felé nyúlkáló apropó és szerencsére máris bizonyította, nem jött ki a gyakorlatból.
Az LMP a képviselők vagyonosodási vizsgálatára tett javaslatot, ami addig sem jutott el, hogy leszavazzák. Nagykoalíciós tartózkodás lett a vége, úgy látszik létezik dolog amiben óriási az egyetértés kormánypártok és ellenzék között. Aztán jött Ferkó, és megaszonta miért van ez:
“A javaslat alkalmas arra, hogy tovább gyengítse a közbizalmat!"

papcsák_2.jpg

Igen, ezt 2013-as kereseti toplista első mondta, aki lehet azóta sem tudja megmondani pontosan, miből jött össze az a 160 milla amiért piszkálni kezdte a sajtó. Mi azért megértjük, a látványosan maguktól megduzzadó pasa parki ingatlanok, Kósa féle elfeledett 100 milliós lakások és Szijjártó apukámadta világában tényleg alkalmas lenne a vagyonosodási dömping némi közbizalom rombolásra, dicséretes őszinteség ez Feritől. Ráadásul méltánytalan lenne, ha Annyit Is Ér Jánosnak az utolsó ótvar Rolexig mindent be kéne vallani.
Most tényleg az kell, hogy Orbán Viktor is feltüntesse: gyarapodtam egy stadizóleummal 3,8 milliárd értékben?
Ferkó - és párttársai, no meg a mélyen kussoló ellenzék szerint is - bőven elég, ha ezt a közbizalom izét nem rombolják. Hogy erősíteni is lehetne az átláthatósággal, a számonkérhetőséggel, a megszerzett vagyonelemekről elszámolással, az meg sem fordul a fejükben. Még csak az kéne, hogy a valahogy történő gyarapodást hitelt érdemlően indokolni kelljen, és legyen következménye annak, ha hazudni teccünk a vagyonnyilatkozatokban, évről évre.
(varanus)
Bal-Rad komm: Előterjesztés ilyen viharos gyorsaságú meg - nem szavazására még ezidáig példa nem volt. Majd el szakadtak a zakóujjak a kézfeltartás hevességétől, amikor föl lett téve a kérdés, hogy EGYÁLTALÁN NAPIRENDRE VEGYE - E a javaslatot a t. biz.
A t. bi. tagjai pedi - miután meggyőződtek arról, hogy nagy egyetértésben elejét vették a katasztrófának - elégedetten összemosolyogtak, és lassan megnyugodtak. Szívverésük is lecsillapult!
Papcsák elutasítást indokló szavaira pedig - “A javaslat alkalmas arra, hogy tovább gyengítse a közbizalmat!" - nemhogy a mennyezet nem rogyott le, de még a csillárok sem rezzentek!
Különben is: ORSZÁGUNKBAN egy bizonyos magasságon túl nincs is korrupció! Lobbitevékenység van csak! Azt meg ugye - TÖRVÉNY SZABÁLYOZZA!
Oszt' jónapot! Jogállamban élünk! - vagy mifene?!


A közbizalom! - arra nagyon kell ügyelni!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gázos ügyek és Nessy árnyéka
  2014-11-28 18:35:55, péntek
 
 
2014. nov 28.
Gázos ügyek és Nessy árnyéka

írta: Edgar Swan

Örömmel tapasztalom, hogy kicsiny hazánk gázellátása a következő évtizedekre biztosított. Ebben nagyon komoly érdemei vannak a kormányzatnak, kár lenne tagadni.

Önmagában az a zseniális húzás, hogy a miniszterek elnöke rajtaütés-szerűen látogatást tett Litvániában, több hónapra elegendő gázt biztosít. Mondhatni: nagyon gáz. Történetesen nem hívták, viszont nem is fogadta őt senki. A litvánok kicsinyesek, képtelenek felismerni Orbán Viktor politikusi nagyságát. Ez csak azért fordulhat elő, mert (ha jól látom a fotón) Deutsch Tamás sorakozik mögötte, márpedig az egykori focistadion-beléptetőkapu-megmondóember magas. Orbán meg nem annyira magas. De attól még a mi miniszterelnökünk nagy ember, csak ez nem annyira jól látszik jelenleg.

Már nem emlékszem, mikorra volt meghirdetve az elrugaszkodás, mint kormányprogram, de az biztos, hogy most ez történik. A kormány elrugaszkodott a valóságtól és bakugrásokban távolodik a tátott szájjal bámuló országlakóktól.

Csodálkozni nem lehet a dolgok alakulásán, józan paraszti ésszel is belátható, hogy amennyiben mindenkit eltávolítanak a kormányból, aki ért valamihez (esetleg a feladatához) és lojális, ámde hozzá nem értő káderekkel pótolják őket, hamar előáll a zűrzavar. Akkor meg főleg, ha az "elit" bizonyos tagjai egy párhuzamos valótlanságban élik a napjaikat. Hétköznapi ésszel alig érhető fel, hogy egy országban, ahol folyamatosan növekszik a szegénység, ahol a társadalmi feszültség határértéken van, amikor a szociális katasztrófától egy lépés választ el, hogyan jut eszébe valakinek milliós karórát mutogatni, százmilliós ingatlant vásárolni, nagyszabású vadászatokon részt venni, vagy milliós költségekkel koncertre járni.

Az ő világukban felfoghatatlan, miért háborog a nép. Találnak rá magyarázatot: irígyek. Más oka nem lehet.

Meg is van a megfejtés, hogyan lehet oldani a kínos helyzetet. Változtatni kell a kommunikáción! Hát persze! Ez minden bajok forrása. Rosszul mondták el nekünk, miért is szolgálja a mi érdekünket a különféle kormánytagok és kormányközeli emberek gyors ütemű gazdagodása és az esztelen vagyonfitogtatás. De majd jól elmagyarázzák és akkor nem lesz semmi baj. Meg fogjuk érteni, hogy ez így van rendben, így normális és még demokratikus is. Meg keresztényi. Valójában a mi érdekünkben történik minden. Ma még rossz nekünk, de holnap már jó lesz! A gond csak az, hogy minden nap ma van és a holnap mindig holnap marad.

Tehát a kormányzati kommunikáció zátonyra futott, a miniszterek elnöke szerint. Holott pedig nem. Elég a lojális sajtót olvasni és máris megtudhatjuk, hogy csökkent a szegénység (komolyan, le van írva!), nőtt az ipari termelés, kevesebb a munkanélküli, valamint úgy élünk, mint Marci Hevesen. Ágról-ágra.

Innen nézve (vagyis onnan) természetes dolog, hogy a mi érdekünkben fosztja ki a kormányzat az országot anyagi és erkölcsi értelemben. Hiszen mi sem nyilvánvalóbb: ahhoz, hogy a hűséget jutalmazni lehessen, a javakat valahonnan elő kell teremteni. Ha egy országban nincs termelés, ha nem állítunk elő valódi javakat, akkor a már meglévőt kell elvenni. Tiszta sor. Ez a helyzet a pozíciókkal is. A számuk véges, ezért helyet kell csinálni. Kormányban, minisztériumokban, minden területen. A szakemberek mennek, a barátok jönnek. A helyükre. Így van rendben.

Szerintük. Szerintünk meg nem az. Ha a falusi fodrászüzlet tulajdonosa kirúgja a fodrászt és helyette felveszi a fakezű kazánkovácsot, mert benne jobban bízik és amúgy is, egy csapatban fociznak, az rendben van. A kazánkovács rendre lenyisszantja a kuncsaftok fülét, végül senki nem megy oda hajat vágatni, az üzlet tönkremegy. Magántőke, magánhülye, magánügy. Ezzel szemben nem magánügy és még csak véletlenül sem normális dolog, hogy a külügyminiszter a futsall-haverokkal tölti fel a létszámot, mert bennük bízik. Ugyanis nem ő adja a fizetésüket, hanem mi. Attól, hogy valaki jó pajtás, remekül focizik, még nem ért feltétlenül a politikához. Az evolúcióra bízni a megoldást nem lehet, mert tudvalévő, hogy az igen lassú folyamat.

Így viszont hibát hibára halmoznak a megbízható emberek, minden területen. Amikor a miniszterek elnöke oda megy, ahová nem hívták és lebőg, az nem csak az ő szégyene. Az ország szégyene.

Amikor a külpolitika nem működik, annak a levét mi isszuk meg.

Amikor a gazdaság nem működik, mi kínlódunk.

Amikor nincs szociális biztonság, mi éhezünk.

Amikor nem jól működik az egészségügy, mi szenvedünk, vagy halunk meg.

Amikor bukdácsol az oktatás, a mi gyerekünk jövője van veszélyben.

Tehát ne merészelje egyetlen politikus sem azt mondani, hogy bármi, amit tesz, vagy mond, az magánügy. Nem az.

Az az eszelős mohóság, a realitásoktól történő teljes elszakadás, ami a kormányzatot jellemzi, nem marad örökre büntetlenül. Ezt már érzik a hatalom csúcsán is, de nem találják az ellenszert. Abban bíznak, ha az eddigieknél is jobban hazudnak, akkor semmi baj nem történhet. Szépen elszenderedünk újra és eszünkbe sem jut feszegetni olyasmiket, mint a NAV, magánnyugdíj, trafik, föld, közpénzek, oktatás, egészségügy, munkanélküliség, jogállamiság, magántulajdon, szociális biztonság, demokrácia és hasonló ostobaságok.

Szépen elmagyarázzák nekünk, hogy így van jól minden és amúgy sem tartozik ránk mindaz, ami az országban és az országgal történik.

Ha mégsem sikerül, arra is születőben a terv. Remélhetőleg az új jogszabály nem csak arra fog lehetőséget nyújtani, hogy a kormány kitiltsa az ország területéről a kínos alakokat, diplomatákat, politikusokat, hanem tágabb teret nyújt a nem kívánatos elemek eltávolításához.

Remek dolog lenne például kitiltani mindenkit, aki kritikát fogalmaz meg a kormánnyal szemben. De nem kellene itt megállni, mert például ki lehetne utasítani az országból a munkanélkülieket, nyugdíjasokat, cigányokat, filozófusokat, baloldaliakat, rokkantakat, zsidókat, melegeket, történészeket, általában minden értelmiségit, a médiát és a betegeket.

A maradék tökéletes álomország lenne. A hatalom csúcsán a család, barátok, rokonok még a mainál is jobban dúskálhatnának a közjavakban. A feltétlen hívek pedig dolgoznának látástól mikulásig és örömmel mondanának le mindenükről, cserében a tudatért, hogy ők győztek.

De ameddig ez az idilli állapot be nem következik, addig marad a gáz. Fűteni nem lehet ugyan vele, ellenben igen büdös. Orbán Viktor és környezete remélhetőleg egyre kellemetlenül érzi magát. A tüntetéseken túl felbukkant a loch nessi szörny, Simicska Lajos személyében. A mindeddig gondosan a háttérben maradó pénzügyi és taktikai zseni (szeretem, vagy sem) kilépett a fényre, amennyiben valóban politikusi karrierre törekszik. A magam részéről nem gondolom, hogy a megélhetési nehézségek sarkallják erre a lépésre. Ha nem a viszonylag jó fizetés az ok, akkor valami más.

Mi jelenthet komolyabb veszélyt Orbánra nézve: az utcán tüntető emberek, a minden irányból rá nehezedő nyomás, Norvégia, az USA, az Unió és (várhatóan) Putyin dühe, vagy Simicska árnyéka a trónterem küszöbén?

Az biztos, hogy érdekes hónapok következnek.

http://orditok.blog.hu/2014/11/28/gazos_ugyek_es_nessy_arnyeka
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kondor Katalin igen őszintén kitálalt Orbán egykori legfőbb
  2014-11-28 17:03:59, péntek
 
  Kondor Katalin igen őszintén kitálalt Orbán egykori legfőbb csatlósáról


Hírszerkesztő
2014/11/27 03:30:25 /



Kondor Katalint, akinek a Magyar Rádió elnöki pozícióját 2001 és 2005 között volt lehetősége betölteni lehet szeretni és nem szeretni: ez mindenkinek szíve joga. De most azért eléggé rendesen kitálalt.

A volt elnökasszony azonban tagadhatatlanul, igen meglepő állításokat közölt a "Harmadik hatalmi ágról" című írásában, a Kapu című folyóiratban, ami annak fényében rendkívül meglepő, hogy az Orbán első kormányzati ciklusában a miniszterelnök szerdánként interjút adott az akkor még adófőszerkesztőként tevékenykedő Kondor Katalinnak: így a Fidesz, és maga Orbán Viktor közötti szoros kapcsolata, gyakorlatilag megkérdőjelezhetetlen.

Mi is a helyzet?

“2010-ben a Fidesz-KDNP megérdemelten kétharmados többséggel került hatalomra, és hozzáfogott az ország átalakításához. E tevékenységének egyik, ha nem legnagyobb tévedése, amit a bírói karral művelt (az ügyészek, közjegyzők, végrehajtók hasonló sorsa az előbbiek következménye). Alaposan feltehető, hogy tette ezt azért, mert nem volt megelégedve az ítélkezés időszerűségével, és esetenként az érdemi döntésekkel sem. Úgy gondolta - motivált tanácsadói közreműködésével - hogy az eddigi vezetői generáció eltávolításával, és a saját kádereinek helyükbe ültetésével ezen változtatni tud."

Írja ezt úgy, hogy a cikkének az elején eléggé világosan leszögezi, hogy “az igazságszolgáltatás, nevezetesen a bírói hatalom, a harmadik hatalmi ág akkor volt kitéve veszélynek, ha útjába került a hatalom érvényesítésének, mert annak természete, hogy szolgálóleányává kívánja tenni a hatalmi ágakat."

Kondor azonban nem felejti el megemlíteni, hogy a hazai liberális oldal a Hornék által létrehozott Országos Igazságszolgáltatási Tanács megalakítása után támadni, illetve lejáratni igyekezett a bíróságokat, tehát minden kormány, gyakorlatilag filézni szerette volna a halat, persze a fejét meghagyva...

Akkor az igazság vitézeit, a bíróságok kereszteseit, még Fidesznek hívták - ahogyan ezt Kondor is kiemelte.

Handó Tündéről néhány gondolat

Persze megtörtént a narancsos hatalomátvétel, így elég gyorsan megkezdődött a bírói kar leépítése, a már említett kádárok helyükre ültetésével az OBH friss elnökének, Handó Tündének a vezérletével. (Tehát ők is betagozódtak a "dicső" elődökhöz, csak hogy ne látszódjanak kezdő pancsereknek?)

És akkor álljon itt néhány sor amelyből megtudjuk, hogy ki is az a H.T.

Handó Tündét, aki kollegáinak éjszaka küldött e-mailben feladatokat reggeli határidőre, emellett az idősebb, tehát tapasztalt kollégák eltávolításán, tehát a szakmaiság aláásásán munkálkodott úgy, hogy konfliktushelyzetekben teljesen használhatatlan, beszámíthatatlan hisztérika volt. A látszatra sem igen adott, mindenféle szégyenérzet nélkül jelent meg vállaltan jobboldali rendezvényeken...

“Hiba volt tehát őt a bírói karra ráerőltetni annak ellenére is, hogy a miniszterelnök az ő személyében látta a garanciát elvárásainak végrehajtására." - összegez végül Kondor Katalin.

Érdekes?


http://civilhetes.net/belfold/kondor-katalin-igen-oszinten-kitalalt-orban-egykori -legfobb-csatlosarol
Az!

Így kell tehát mindent megtenni a hatalom kiszolgálásának érdekében: persze ha nem akarunk ezzel azonosulni, felejtsük is el gyorsan a fenti sorokat, nem a nyugati demokráciában hívő állampolgároknak való mindez.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ebből még megszorítás lehet
  2014-11-28 16:59:39, péntek
 
  Ebből még megszorítás lehet

Hír24

2014. november 28. 11:03



Az elfogadott költségvetési módosítók csak kisebb tételeket tologattak, így marad a 200-300 milliárd forintos lyuk a költségvetésben. Ha így fogadják el, lépnie kell jövőre a kormánynak.



Hatalmas lyuk van benne
Össze kellene még kaparni 169 milliárdot

Eddig sem a kormány sem a költségvetési bizottság nem nyújtott be olyan módosító javaslatot a büdzsétervezethez, amely betömné a bő 200 milliárd forintos lyukat - figyelt fel rá a Napi.hu. A legnagyobb tétel az a 169 milliárd forintos vagyonértékesítésből tervezett bevétel, ami mögött egyelőre nem tudni, mi van, ahogy már írtunk róla.

Aztán nem tudni azt sem, miből lenne plusz 40 milliárd forintnyi bevétel az e-útdíjból, és az internetadóra tervezett, és kútba esett 25 milliárd forint helyett sincs új bevételi tétel. Szóval nagy kérdés, hogy ha ezt a méretes lyukat nem tüntetik el, akkor vajon miből fogja azt majd betömni a kormány jövőre.

Amit támogattak

Lázár János javaslata alapján többek között 60 milliárd forinttal nő a Szépművészeti Múzeum támogatása - ellentételezésként ennyivel magasabb áfabevételt várnak majd.

Ezenkívül a Seuso-kincsek bemutatására is csoportosítottak át 85 millió forintot a Magyar Nemzeti Múzeumnak és néhány sportos célra is jutott pár milliárd. De kaptak kisebb pluszpénzeket az önkéntes tűzoltók és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet is.

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/11/28/ebbol-meg-megszoritas-lehet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb offenzívára készül az újjászervezett Orbán-stáb
  2014-11-28 16:13:40, péntek
 
  Újabb offenzívára készül az újjászervezett Orbán-stáb

2014. november 26., szerda, 06:30 Utolsó frissítés: 2014. november 25., kedd, 20:25

Szerző: MLF



Mivel a tüntetések és a népszerűségvesztés miatt úgy ítélte meg, ,,helyzet van", újjászervezi a miniszterelnök a kommunikációs stábját. Habony Árpád is egy jól körülhatárolt feladatkört kapott a csapatban, pedig úgy tudjuk, a miniszterelnöki főtanácsadó szeretett volna három megnyert választás után ,,elemelkedni" a napi politikai ügyektől.

Hozzálátott Orbán Viktor a kormányzati és a pártbeli kommunikációs szervezet átalakításához, mert elégedetlen volt az eddigi teljesítménnyel - értesült a hvg.hu több forrásból. Ennek részeként visszakerült a Miniszterelnökségre kommunikációs államtitkárként a korábbi kormányszóvivő, Giró-Szász András és stábja. Ugyanakkor értesüléseink szerint az utóbbi napokban több egyeztetés is zajlott a Fidesz mellett működő kommunikációs és beszédíró stábban, ahol a tagoknak konkrét feladatokat jelöltek ki.

Úgy tudjuk, a kormányfő alapvetően két célt tűzött ki. A szakembereknek ki kell találniuk, hogyan kommunikálják a következő - választásmentes - három év kormányzati intézkedéseit, hogy minél kisebb legyen a népszerűségvesztés, másrészt kezelniük kell az elmúlt hetek több tízezres kormányellenes tüntetései miatt előállt helyzetet. Ennek jegyében a miniszterelnök nagyobb fokozatra kapcsolná mind a kormányzati kommunikációs apparátust, másrészt számít a ,,gondolatminisztériummá" alakított századvégesek munkájára.

Ellentétes magyarázatok

Ennek keretében kapott jól körülhatárolt feladatot a miniszterelnök főtanácsadója, Habony Árpád is: az ő feladata a stratégiaalkotás lesz. Forrásaink szerint a főtanácsadó ugyan eddig is jelentős szerepet játszott ezen a területen, de most kifejezetten neki utalták ki ezt a feladatkört. Ezt aztán a kommunikációs stáb munkájára rálátó forrásaink legalább kétféleképpen értelmezték.

Meghúzza a kommunikációs gépezet csavarjait

Fotó: Fazekas István

Vannak, akik úgy vélik, ez a lépés korlátozza a miniszterelnök főtanácsadójának mozgásterét. Szerintük Habony nem olyan ember, aki munkaidőben, napi nyolc órában szisztematikusan dolgozik. Forrásaink Habonyt ,,egy szárnyaló", kreatív figurának írták le, aki inkább intuitív: a megérzései alapján utasítja el vagy fogadja el a stábja ötleteit, esetleg bedob egy-egy javaslatot, amit aztán közvetlen kollégái vagy a Századvégben dolgozók továbbgondolnak, közvélemény-kutatásokkal megmérnek, fókuszcsoportokon tesztelnek. Részben ezért nincs konkrét munkahelye sem: gyakorta látni, ahogy belvárosi kávézókban, éttermekben tárgyal, továbbra is bejáratos a Miniszterelnökség parlamenti irodáiba. Éppen ezért többen úgy vélik, azzal, hogy egy konkrét és számon kérhető feladatkört kapott a miniszterelnöktől, kötöttségei lesznek, ráadásul azáltal, hogy Giró-Szász és stábja visszakerült a rendszerbe, korlátozták a mozgásterét. Pedig forrásaink szerint az újabb kétharmados választási győzelem után triumfált: még a kormányzatban is azok az emberek kerültek be, akik a kampánystábban együtt dolgoztak vele és két jó barátjával, Rogán Antal frakcióvezetővel és Gyürk András kampányfőnökkel.

Mások úgy látják, a 2013-ban indított, rezsicsökkentésről szóló felvetésével már beleszólt a stratégiaalkotásba is, hiszen ennek az intézkedéssorozatnak tulajdonítják az újabb választási győzelmeket. Most pedig lényegében csak megerősítették ezt a státuszát. ,,Árpád korábban is úgy volt vele, hogy a választásokat követő években szeretett elemelkedni a napi ügyektől" - beszélt róla az egyik magas rangú, a kommunikációra nagy hatással bíró fideszes politikus. Ő úgy véli, kitüntetésnek számít, hogy Habony munkájára továbbra is számít a miniszterelnök, azaz napi szinten ,,sem nélkülözheti a tanácsait". ,,2010 óta öt választást nyertünk zsinórban Habony tanácsai mellett. Ezelőtt a miniszterelnök is megemeli a kalapját" - mondta egy olyan kormányzati forrás, aki egyébként sok kivetnivalót lát a főtanácsadó stílusában. (Arról azért nem beszélt, hogy a 2006-os választásokat Habony kampánytanácsai dacára veszítették el - a szerk.)

Visszarendeződés

Akárhogy is történt, azt mindenki tényként kezeli a fideszes döntéshozatal felsőbb szintjein, hogy Orbán elégedetlen a kommunikációval. Még a kormányzati megrendelésekkel bíró Nézőpont is azt mérte, hogy a tüntetések óta 3 százalékot esett a Fidesz népszerűsége, az Ipsos pedig 5 százalékos esést mért október óta. Ráadásul a Nézőpont azt is kimutatta a kormányzatnak készült, nem publikált kutatásaiban, hogy a kormány intézkedései - mint a netadó vagy a vasárnapi zárva tartás - rendkívül népszerűtlenek. Kormánypárti forrásaink szerint az ózdi, majd az újpesti vereség - az utóbbinál annak mértéke - meglepte a Fideszt.

Habony Árpád - konkrét feladatot kapott

Fotó: Túry Gergely

Forrásaink egy része mindenesetre úgy véli, erre a fordulatra négy olyan hónap után került sor, amikor Habony és Rogán stábjának befolyása - köszönhetően az áprilisi fölényes győzelemnek - megkérdőjelezhetetlen volt. A harmadik Orbán-kormányban ugyanis teljes mértékben átszervezték a kormányzati kommunikációt. Így Giró-Szász András kormányszóvivőt a Hír Tv-s Kurucz Évára cserélték, júliusban megváltak a nemzetközi kommunikációra figyelő Kumin Ferenctől, a kormányzati kommunikációért felelős helyettes államtitkár Dömötör Csaba lett. Őt Gyürk és Rogán Antal emberének tartják, aki jóban van Habonnyal is. Gyürk és Kocsis Máté munkatársaként aktív részt vállalt a Fidesz idei országgyűlési választási kampányában. Bár korábban volt róla szó, hogy előléptetik a szintén egykori századvéges Kern Tamást államtitkárnak, ám Giró-Szász bizalmi embere továbbra is helyettes államtitkárként dolgozott a Miniszterelnökségen.

Ugyanakkor a volt kormányszóvivő a választások után vissza akart vonulni a gazdasági életbe: júliusban kivált a Századvég-konzorciumból egykori cége, a Strategopolis Kft., melyben ismét tulajdonrészt szerzett. A cég még az óbudai irodaházból is elköltözött a Lánchíd pesti lábánál lévő Széchenyi térre, a 7-8. szám alatti Roosevelt irodaházba. A Századvégben viszont tovább növelte a befolyását Habony: a Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatóságába bekerült a titkára, Maurer Szemere. Továbbra is úgy tudjuk, mégsem megy külügyi szolgálatra Franciaországba Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese, aki Habony jó barátja, korábbi üzletfele. Információink szerint őt személyesen Habony bírta maradásra. (Arról, hogyan nőtt a főtanácsadó befolyása a nyáron, itt olvashat részletesebben.)

Újabb offenzíva?

Mint arról korábban beszámoltunk, az előző parlamenti ciklusban volt feszültség a fideszes és a kormányzati kommunikációs stábok között. Úgy tudjuk, szűkebb körben Rogán többször bírálta a kormányzati apparátust, hogy nem segítik a Fidesz kampányüzeneteinek eljuttatását az emberekhez, nem látják el megfelelő információkkal a médiát. Ugyanakkor miniszterelnökségi forrásaink szerint Giró-Szász próbálta tartani magát ahhoz, hogy ő szóvivőként nemcsak a Fidesz választóihoz szól, neki az a dolga, hogy elmagyarázza a kormány döntéseit, nem szállhat be a pártok közti vetélkedésbe.

Giró-Szász - visszafogadták

Fotó: Fülöp Máté

Miniszterelnökségi forrásaink szerint most ez a nézőpont megint előnyt élvezhet. Orbán Viktor a német Handelsblattban hétfőn megjelent interjújában arról beszélt, megérti, ha nem mindenki ért egyet Magyarországon a politikájával, hogy a fiatalok a budapesti utcákon elégetlenek vele, de idővel párbeszédet szeretne velük. Úgy tudjuk, Orbánt kifejezetten zavarta korábban, hogy az apparátus kapkod, rosszul előkészített tervezetek kerültek a kabinet elé, a megfelelő kommunikációs koordináció hiányában nem lett végiggondolva több intézkedés várható hatása. (A Nemzetgazdasági Minisztérium másfél hete kapott is fejmosást: a miniszterelnök főideológusa magyarázta el a tárca vezetőinek, mi is az a politikai kormányzás, mi a célja az orbáni politikának.)

,,Bár a miniszterelnök már a nyár végén eldöntötte a kommunikáció átszervezését, a lépés most jól is jött: helyzet van" - beszélt arról egy, a stábban folyó munkára rálátó forrás, hogy miért alakulnak át ,,gyors reagálású" egységgé. Forrásaink úgy vélték, a miniszterelnök szeretne visszatérni a ,,kettős" kommunikációhoz: egyrészt szeretné, ha a kormány reformjait, döntéseit Giró-Szász stábja elmagyarázná a választóknak, másrészt mindenki arra számít, hogy Habony egy ahhoz hasonló offenzív stratégiát fog kidolgozni, melyet 2012-ben a Nemzetközi Valutaalap ellen, majd a rezsicsökkentés mellett folytattak. Forrásaink szerint nem zárható ki, hogy a kereskedelmi multik lesznek az újabb szabadságharc célpontjai.

Mindenesetre azt több szereplő is elismerte, Giró-Szász visszatérését a ,,túloldalon" gyanakodva figyelik. Szerintük megint tapintható a feszültség: egy miniszterelnökségi forrás egyenesen úgy vélte, oka van annak, hogy Giró-Szász vagyonáról éppen most szivárogtak ki információk.

http://hvg.hu/itthon/20141126_Ujabb_offenzivara_keszul_az_ujjaszervezet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért kell nálunk fizetni a világ legmagasabb áfáját?
  2014-11-28 15:34:45, péntek
 
  Miért kell nálunk fizetni a világ legmagasabb áfáját?

Azért, mert nálunk adófizetési kötelezettsége csak a jövedelemhez alig jutóknak van. Az egykulcsos adónak és a családi adókedvezménynek köszönhetően a magas jövedelműek nem, vagy alig fizetnek adót. Ebbe a kategóriába tartozik a hatalom és egyre népesebb holdudvara is. A miniszterek, az 56 darab államtitkár (ötször annyi van belőle, mint Franciaországban), a több mint száz államtitkár-helyettes. Még ennyi adót sem akarnak fizetni, már azon agyalnak, hogy a 16 százalékos kulcsot leveszik 9 százalékra... Akkor pedig az áfát tényleg 33 százalékra fogják emelni...
Az egykulcsos adót a Fidesz alkotmányos védelem alá helyezte! Nem védte le a termőföldet, a vízbázist, az egészségügyet és a nyugdíjat. Ezért ez a négy tétel már végveszélyben van!
Az egykulcsos adó miatt kiesik 500 milliárd forint adóbevétel. Az élelmiszer-kereskedelem a gabonától a húson át a dinnyéig a maffia kezében van, ezt időnként feketegazdaságnak nevezik, de nem igazán tesz ellene a hatalom. Emiatt 1000 milliárd forint adóbevétel esik ki évente. Ezt az 1500 milliárd forintot erkölcstelen módon megszorítások, adóemelések útján a kis keresetűekkel fizettetik ki.
2010 óta a közalkalmazotti létszám 290 ezerrel(!) nőtt, okozva sok milliárdos költséget. Épülnek egyre-másra a stadionok, összességében 200 milliárd feletti költséget okozva, hiszen csak a Puskás Stadion (a volt Népstadion) maga 90 milliárdba fog kerülni. Belép most már a már nagy csinnadrattával, sok milliós költséggel átadott stadionok fenntartási költsége is.
Hat százalékkal nőtt öt év alatt az államadósság, és hat helyezést "javítottunk" a világ korrupciós listán. Egyre nagyobb hangerővel dübörög a haverok helyzetbe hozása, szaporodik a narancsbárók létszáma és támogatási költsége, megy a mutyi, a temérdek adókedvezmény a haveroknak és a multiknak.
Szóval Magyarországon a magyar társadalmon kívül mindenki jobban jár - nemzetinek mondott hatalom idején. (F.I.)

http://www.fusz.hu/fuszdrupal/?q=content/mi%C3%A9rt-kell-n%C3%A1lunk-fizetni-vil% C3%A1g-legmagasabb-%C3%A1f%C3%A1j%C3%A1t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schmitt Pál büszke arra, hogy a politikában sikerült egy új
  2014-11-28 15:17:46, péntek
 
 
Schmitt Pál büszke arra, hogy a politikában sikerült egy új stílust bevezetnie

képzavar
ma 11:46


A párbajtőr és a törtetés olimpiai bajnoka hosszú interjút adott a SportPlusznak, amit az Index szemlézett. A csaláson kapott, és ebbe csak nagyon nyögvenyelősen belebukó egykori köztársasági elnök egyrészt ismét belefolyna a politikába, ha úgy hozná az élet, mivel nem bánt meg semmit, másrészt pedig szerinte neki mind a mai napig megvan a kisdoktori címe. Minderre úgy emlékszik, hogy ő megnyerte a Semmelweis Egyetem elleni fellebbezését, úgy, hogy nem vonták vissza a címét. Ez így amúgy ebben a formában sajnos nem igaz, az egyetem 2013-ban ugyanis elutasította Schmitt fellebbezését, Schmitt pedig akkor maga mondott le a doktori címéről.

Schmitt kitért még arra is, hogy büszke a politikában töltött éveire, hiszen aláírhatta az alaptörvényt, a politikába pedig egy új stílust vezethetett be.

A jellemóriás Schmitt személye azért került ismét elő, mert nemrég őt választották be a Nemzet Sportolói közé. Mint azóta kiderült, Schmitt maga jelentkezett e megtisztelő pozícióra,


http://444.hu/2014/11/28/schmitt-pal-buszke-arra-hogy-a-politikaban-sikerult-egy- uj-stilust-bevezetnie/



hungaricum

Új stílus a politikában:

Hát nem sok államfő bukott meg lopott diplomával........
Sportnyelven,,,,,,világcsúcs,egyedi



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 110
  • e Hét: 1768
  • e Hónap: 18561
  • e Év: 151478
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.