Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Giganagy tüntetést szerveznek Orbán ellen
  2014-11-29 20:10:13, szombat
 
  Giganagy tüntetést szerveznek Orbán ellen
/ 2014.11.29., szombat 13:25 / Hírforrás: Index


Az Index szerint nehéz tisztán látni a december 16-ára beharagozott nagy kormányellenes tüntetéssel kapcsolatban.
Hirdetés

Egyre nehezebb tisztán látni a december 16-ára meghirdetett ,,össznépi tüntetéssel kapcsolatban", kiderült ugyanis, hogy a kormányellenes tüntetők nem is tudtak a "Nincs hova hátrálnunk" elnevezésű rendezvényről - írta szombaton az Index.

A demonstrációt meghirdetők a Facebookon hirdették meg a tüntetést december 16-ára, az alábbi felhívással: ,,Közös tüntetés! Az utóbbi hetekben egyre több civil, pártfüggetlen szerveződés alakult, hogy kiálljanak a magyar emberek érdekeiért. Most szeretnénk egy helyszínen egyesíteni ezeket a csoportokat és más civil érdekvédelmi szervezeteket, hogy együtt védjük meg jogainkat és utasítsuk el a társadalmi igazságtalanságokat, valamint hogy összefogjunk, és közösen alternatívát találjunk, amennyiben a jelenlegi kormány továbbra is semmibe veszi a szavunkat.″

Azonban az elmúlt időszak tüntetéseit szervező aktivisták közül többen azt nyilatkozták az Indexnek, hogy a felhívás előtt nem keresték meg őket a szervezők és egyáltalán nem tárgyaltak közös demonstrációról. A portál értesülése szerint a 16-i ,,tömegtüntetés" mögött a Gyetvai Viktor-vezette Szabad Oktatást közösség áll.

Az Index megjegyezte azt is, hogy a szóban forgó esemény Facebook-toborzója valójában egy szándéknyilatkozat arra vonatkozóan, hogy közös tüntetést szeretnének.

A következő demonstrációra egyébként december 4-én kerül sor a Kossuth téren, amit a Vágó Gábor-vezette 1000 milliárdan a tisztességes adózásért Facebook-csoport szervez.


http://valasz.hu/itthon/giganagy-tuntetest-szerveznek-orban-ellen-107081
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pintér Sándorhoz került a magyar-szlovák gázvezeték
  2014-11-29 19:52:30, szombat
 
 
Pintér Sándorhoz került a magyar-szlovák gázvezeték
gázgázvezeték
Fura módon a Belügyminisztériumhoz kerültek az átadás előtt álló magyar-szlovák gázvezeték tulajdonosi jogai.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Pintér Sándor vezette Belügyminisztériumot jelölte ki az átadás előtt álló magyar-szlovák gázvezeték üzemeltetője, a Magyar Gáz Tranzit (MGT) Zrt. feletti tulajdonosi jogok és kötelezettségek gyakorlójának. A kijelölés 2020 végéig szól.

A nagykapacitású csövet a megtérülési bizonytalanságok miatt visszalépő, Mol-tulajdonú FGSZ után az állami MVM építette meg mintegy 40 milliárd forint közpénzből. Noha a vezetéket az áprilisi választások előtt Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök már átadta, annak még csak júliusban indult volna el a próbaüzeme, ráadásul különböző jogi viták miatt ez is mostanra csúszott. Ennek ellenére Orbán Viktor visszatérően úgy fogalmaz, hogy az éles (úgynevezett kereskedelmi) üzem az eredeti tervek alapján január 1-vel elindul.

A mostani lépés annak a következménye, hogy az Európai Bizottság egy éve megtiltotta a gázkereskedelemmel foglalkozó MVM-nek a vezeték birtoklását. Ugyanez az elvi szabály akadályozza a tervek szerint Magyarországon is keresztülhaladó orosz Déli áramlat brüsszeli engedélyeztetését, hisz részben az orosz Gazpromé lenne a vezeték és a benne folyó gáz is. Noha a bizottság az összes többi nagy hazai gázvezetéket üzemeltető, Mol-tulajdonú FGSZ-t ajánlotta új gazdaként, az előző Orbán-kormány határozottan berzenkedett ez ellen. Így meglehetős nyakatekert megoldásként most a MGT állami gazdáitól az MVM-et tulajdonló MNV "a magyar állam számára" kivásárolta a céget.

A Belügyminisztérium mint tulajdonosi joggyakorló kijelölése furcsa megoldás, hisz akár a Miniszterelnökség is szóba jöhetett volna e feladat ellátására. Mindenesetre a piac a Molhoz hasonlóan Seszták Miklóst és Pintér Sándort is inkább Csányi Sándor bankelnök-nagyvállalkozó köreihez közel állóként tartja számon.


http://nol.hu/gazdasag/pinterhez-kerult-a-magyar-szlovak-gazvezetek-1501339
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves Fülkeforradalmárok! Jó barátok!
  2014-11-29 19:29:30, szombat
 
  Pécs, A közfelháborodás napja, beszédem 2014. 11. 17.

Hírszerkesztő 2014. november 19., szerda 07:06

Kedves Fülkeforradalmárok! Jó barátok!

1989-ben szónokoltam utoljára tömegnek, a hajléktalanoknak. Most az országtalanoknak beszélhetek, igen, lassan ezt is kimondhatjuk...

Heindl Péter történész nem matematikus, itt nem 1000, hanem minimum 3000 ember látható...bando-portrait-1

Egyet csellóztunk el: hogy nem a tavaszi választások előtt jöttünk össze ennyien...

Hogy mi hozott ide? Weöres Sándor szobrának avatása óta liszt-érzékeny vagyok...

Idefelé jövet a Kossuth Rádióban a következőket mondta Viktor:

,,A népnek mindig igaza van."

Egy baj van: ezt Victor Ponta mondta Romániában...

Feledni jöttem Viktort, nem dicsérni...

Engem fölkértek egy beszédre, de nem ez hozott ide, hanem a csalfa, vak remény és a vak komondorom.

Reménykedem, hogy az unokám és a kislányom egy normális világban fognak fölnevelkedni. Olyan világban, melyben nem korrupt állami vezetők szabják meg az alaptanterv tételeit, és nem ezek a papok fogják erkölcsre tanítani őket, meg a többi gyereket, mindazokat, akiket megillet az ártatlanságuk védelme.

Abban reménykedem, hogy végre eltűnik a rossz. De, és ez ma még baj: nem látom föltűnni a jót. Jobbakat sem, és hála istennek, a Jobbikot sem, maximum Fidesznek öltözve...

40 évtizedes humorista munkásságom tettem föl arra, hogy eltüntessük az egypártot, és hogy elhúzzanak országunkból az oroszok. Nem egyetlen beszédet mondtam ezért és ennek érdekében, mint a rendszerváltás esztendejében a mára kedves vezetővé lett ifjonc, hanem számtalant.

Régen beszéltem már arról, hogy gumikötéllel voltunk körülkarózva, mert a komcsik kikarózták szabadságunk határait. Szabad ország voltunk, melyben megmondták, mit szabad.

Szavainkkal rakosgattuk egyre kijjebb a karókat, tágítva szabadságunk határait, mindaddig, míg el nem szakadt a kötél.

Mire a Fidesz megalakult, már kopottan fityegett a napszítta gumikötél, foggal el lehetett volna harapni. Akkorra már nem őriztek minket foggal, körömmel.

És eljöve 2010, meg a 8700. nap...

2010-ben épp a 25 évvel előtte szónokoló kedves vezető talált rá a karókra, és kötözött rájuk újra egy demokratikusan választott, háborodott elme által legyártott gumikötelet. És a borzalom: a karókat egyre beljebb rakosgatja, szűkítve a szabadságunkat, ma már orosz, kínai és azeri mintákat követve. Még néhány átkarózás, és mi lehetünk Észak-Korea számára a minta ország.

Még egy két karóba húzás, még pár hajlongás Hejdar Aliyev, egykori, kegyetlenkedéseiről elhíresült diktátor fia előtt, és mi lehetünk az Azer jó országa.

Hol van már a Tovarisi konyec? És hova tűnt a remény, hogy bármelyik politikai alakulatot le lehet cserélni, reménykedve az ÚJ és a JOBB eljövetelében?

Ahogy a tavaszi választások előtt mondtam: az egyik túl tökös, a másik meg túl töketlen. Az egyik lenyúlja a közpénzt a völgyalagútból..., meg a dombhídból..., a másik meg a Közgépből, a stadionokból, a trafikokból, és ki tudja, még milyen mutyikból. Mondhatni: nagy kutya, egykutya!...

Nemrég kérdezte valaki a facebookon: hova tűntem el a közéletből?

Most válaszolok neki.

válaszom: nem én tűntem el a közéletből: a közélet tűnt el az országból.

A kedves vezető olyan országot álmodott magának és tettestársainak, melyben előbb-utóbb értelmetlenné lesz a római jogban még (és már!...) létező morgás joga. Előbb-utóbb, de utóbb már látjuk: előbb, mint gondoltuk...

válaszom sokkal szomorkásabb: az értelmiség (velem együtt, sajnos!) mérlegelni kezd a megszólalásai előtt. Nagy ott a baj, ahol mérlegelnünk kell kikívánkozó szavainkat, megérlelt és vállalni akart véleményünket!

Aki mérlegel, az fél. Ezeknek a kollégiumi szobából ránk szabadult eszementeknek kiváltképp ismerniük kellene Bibó gondolatát, mely szerint demokratának lenni annyi, mint nem félni.

No, ezért mondhatjuk ki bátran: itt nincs demokrácia, csak a látszata!

Sajnos, még az is félelemben él, akinek nincs miért félnie.

Hogy mért kell mérlegelnünk? Mert a kedves vezető nem kevésbé kedves bandája hamar ellenünk fordítja az övéit. A vád: hazaárulók vagyunk, meg komcsik, meg undorító liberálisok. Mintha a klasszikus liberalizmus, amiből a kaméleonná lett Fidesz is kinőtte magát, az ördögtől való lenne.

Ugye, ki a fene akar undorító gazemberré lenni honfitársai előtt?

Ki ne féltené az egzisztenciáját?

Ki nem gondolna arra: ha szembefordul a rosszal, mi lesz a családjával?

Ki ne félne a prekoncepcióval kivonuló NAV zaklatásaitól?

Ki ne félne az ÁVÓ-tól... ja, bocs, ilyen egyelőre nincs...

Mérlegelnünk kell, mert a kedves vezető jól számolt:

meghatározta, ki a magyar, és eldöntötte:

csakis a hozzá kötődő fanatikusok egzisztenciája számít, a többiek pedig dögöljenek meg!...

Egy valamit rosszul kalkulált: azt gondolta, hogy a fanatikusain kívül mindenki liberálbolsi és komcsi. Nem számolt azzal, hogy mindig is lesznek gondolkodó és szókimondó, egyetlen párthoz sem kötődő magyarok.

Másképp (hozzájuk képest kiváltképp másképp!) gondolkodók.

Egyszerűsítem: jó magyarok. A legjobb magyarok! Olyanok, akiket nem lehet sem morzsákkal, sem veknikkel, pláne nem nemzeti pékségekkel lekenyerezni. Akik nem egy öntelt hólyag kénye-kedve szerint, hanem megkövült elveik szerint akarják élni, akár a kedves vezető ellenében is az életüket.

Rosszul számolt a kedves vezető, mert senki sem tökéletes, ő sem, csak azt képzeli magáról.

Azokat tudta csak maga alá söpörni, préselni, édesgetni és erőszakolni, akik számára édes-szépen hangzott az összes jelszava, melyekben ott volt a kikezdhetetlennek gondolt ,,nemzet", meg a trafik-mutyira elherdált ,,nemzeti".

A nemzeti trafikok után már csak egy lépés, hogy pályázni lehessen a nemzeti nyilvános vécékre.

Lesznek nemzeti vécék, garantálom, a szar már megvan hozzájuk.

Néha látom, és csak nézem a kedves vezető betanított segédmunkásait a tévében. Pédául L. Simont, a költőt, és a tökös-tokás Tállait. (Csak két példa, a többi sem különb!)

pecs-2014.11.17-a-kozfelhaborodas-napja

Csak hallgattam, hogy beszélnek..., mellé, természetesen.

És hogy hogyan hazudnak.

Akár a komcsik első generációja egykoron.

Sőt tán jobban, és szemérmetlenebbül.

Viktor, ezért kár volt belevágni abba a Nagy Imrés beszédbe!...

A gengszterváltás előtt is egyenesen beszéltem: tűnjenek el a komcsik!

Most is ezt szeretném: tűnjenek el a komcsik...

Tűnjenek el a maffiával egyenértékű kommunákba szerveződő újkomcsik!

Tűnjenek el, hogy ne lássam: ezek ugyanúgy viselkednek, ugyanúgy vadásznak, ugyanúgy saját zsebre dolgoznak, ugyanúgy saját családtagjaiknak osztogatnak, adnak előnyt, ugyanúgy lenyúlják az országot, pontosabban azt, ami a komcsik uralma után megmaradt kis hazánk javaiból...

Ezek is kitalálták maguknak a 98 %-os választási győzelmet...

Azt is kitalálták, hogyan lesz hogyan lesz a 30 %-os győzelemből kétharmados, és azt is, hogyan kell beszopatni velünk, hogy többségben vannak...

Éppúgy nincsenek, mint ahogy az egypárt sem volt többségben.

Volt egymillió párttag (kényszer seggnyalók gyülekezete!), és voltak mellettük is olyan szerencsétlenek, mint a maiak mellett, akik kussolásra kényszerítve bólogattak és éljeneztek és felvonultak, mint a magukat civilnek gondoló CÖF-ösök... (Akik ki tudja miért felejtettek el kivonulni a NET-adó ellen, meg Vida Ildikó lemondását követelve tüntetni...)

Mint mondottam: a remény hozott ide.

Kettős remény.

Az egyik: hogy ezek elhúzzák a csíkot, a másik: hogy nem a töketlen baloldal levitézlett prominensei akarnak a helyükbe lépni, ismét...

Akkor sem kérek belőlük, ha most, úgymond ellenzékben, a jobb arcukat mutatják. A Fidesz is azt mutatta a választás előtt (lásd: a NET adó is csak a győzelmük után jutott a kedves vezető eszébe...), szóval a Fidesz is a Jobbik arcát mutatta, nem is egyszer...

Jó, mondhatjuk, ezek takarodjanak el, azok viszont ne jöjjenek.

De akkor kik?

A válaszom: MI! Mi, kedves Barátaim, Ti, az új fülkeforradalmárok, akik nem akarjátok mérlegelni a szavaitokat, és nem féltetek, amikor egymás után kétszer is az utcára vonultatok.

Ismeritek a szót: demokrácia - népuralom.

Akarhatjátok a hatalmat! Jogotok van hozzá!

De mernétek csak országot megreformáló politikusnak jelentkezni!

Azonnal az orrotok alá dörgölnék: nem értetek hozzá...

Tényleg? Mért, ezek értenek hozzá?...

Már bebizonyították, hogy nem!

Sem ezek, sem azok. Csak a lenyúláshoz értenek.

A nép viszont nem hülye: nem lopná el azt, ami már az övé.

Emlékezzetek, mit akartak megvalósítani a régi komcsik, amikor bebuktak: az emberarcú szocializmust.

Ha már, ami előtte volt méltatlan volt az emberhez.

Kérdem: mit várhatunk ezektől? Emberarcú demokráciát?

Azt kérni, ami evidencia?

A demokrácia eleve emberarcú.

A mi mostani demokráciánknak nincs emberarca.

A mi emberünk csak a családi körben megtartott ország-értékelőkön és a meccseken mutatja meg az arcát, ha pedig ügy van, eltűnik, fölszívódik, elérhetetlenné lesz.

Régen Ceausescu volt, ma meg az észak-koreai kedves vezető ilyen eltűnős fajta.

Figyeljétek meg: aki hazudik, nem néz a kamerába.

Nem néz szembe a nézőkkel. Tudja, hogy leleplezi a szeme.

Ezt teszik ezek is, amikor pedig a szemünkbe néznek, akkor a szemünkbe hazudnak, gátlástalanul.

Rogán és Szijártó nem számol el a vagyonával, amikor meg számot adnak, olyat állítanak, amit maximum az óvodások hisznek el.

A kedves vezető még ezt sem teszi meg: rádióinterjút ad hetente, mert a stúdióban a nélkül is beszélhet, hogy a szemünkbe nézne.

Az ő népéhez szól, de úgy, hogy a népe ne legyen ott, előtte.

Hamar kiderülne, hogy meztelen a király.

A hazug ember gyáva.

(Itt jegyzem meg: mióta tömegek tüntetnek, fölszállott a gyáva...)

Mint azt tudjuk (Esterházy is megírta): ahhoz, hogy jól hazudjon az ember, ismernie kell az igazságot.

Ezt is tudja a kedves vezető, ezért állunk így Vida Ildikó és a NAV korrupciógyanús ügyével.

Ezért szórakoznak velünk, Európával és az USÁ-val. Mert harcolni kell.

És megvédeni Magyarországot.

Tudjuk: a kedves vezető nem az országot védelmezi, hanem a saját hatalmát. Az országot mi akarjuk megvédeni! Mi, akik szólni merünk.

Azok, akik féltjük a kedves vezető gátlástalan terjeszkedésétől.

Azt szeretnénk, ha ez az ország továbbra is megmaradna közös tulajdonunknak.

Olyan országot szeretnénk, olyat akarunk, melyben mindenki azonosan értékes, és jól van, jól érzi magát, és olyat, melyben a kedves vezető és bandája is elfér mellettünk.

A Fidesz megalakulásáról első között szereztem tudomást.

Örültem a hírnek. Csatlakozni szerettem volna hozzájuk.

Annyira tetszett.

Édes istenem, mi lett belőlük! Mivé lettek...

A kedves vezetőnek olvasásra ajánlom Karinthy mester írását, a Találkozás egy fiatalemberrel című remekművet.

Hátha hatna rá!...

Mondottam: a remény hozott ide.

Szavaimat nem a gyűlölet rakta össze mondatokká.

Ahogy a halálra ítélt Szókratész, én is bögöly akarok lenni, mely belecsíp a gyönyörű, de ostorozásra érdemesült paripába, szeretett hazánkba.

Magyarul beszélek. Magyarul beszéltem, remélem, érthetően.

Kell-e még magyaráznom: magyar vagyok.

Akár Vida Ildikó: csak ezt a nyelvet beszélem...

Egyik megyei székhelyünkön csak így hívják a polgármestert: Mr. Harminc százalék...

És ezek akarnak erkölcsöt taníttatni a kisiskolásoknak...

Köszönjük, inkább ne!

Nem fogadunk el édességet ilyenektől.

Az erkölcsöt nem tanítjuk, hanem példaképként mutatjuk...

Ez a közfelháborodás napja.

Én sem vagyok elégedett, de ma már ez is kevés.

A közfelháborodás csupán jelzés értékű.

Csak annyit jelent, hogy nem vagyok elégedett, csupán barom, birka, mert elégedetlenül is tűrök.

A következő tüntetés legyen a '"Nem tűrjünk tovább! napja"!

A NET-adós tüntetés fölért egy kisebb földrengéssel, s a következő sem egyszerű utórezgés volt. És még mindig mozog a Föld

Ne feledjétek: minden rög, minden göröngy számít.

Maradjatok gördülő rögök!

Tudja meg a kedves vezető, hogy a közös országot nem sajátíthatja ki!

Tudja meg, hogy most már nem ülhet nyugton!

Tudja meg, hogy reszkessen, ha ezt a demokráciának látszó diktatúrát szorgalmazza!

Tudja meg: nem igaz a kétharmad, és hogy egyébként is mindegy, hogy mennyi, mert az ország három harmad!

Ezt a háromharmadot kell kormányoznia és szeretnie!

Régen írtam le és mondtam ki, ma is igaz: a hazaszeretet nem csupán azt jelenti, hogy én szeretem a hazámat, de az is, hogy a haza szeressen engem.

Ezzel eljutottunk Adyhoz: szeretném, ha szeretnének!

Minden ősöm magyar földben nyugszik.

Szeretem a hazámat, őseim földjét.

Ha bajt érzek fejfájukba kapaszkodom, és fölöttük imádkozom.

Ha pedig nagyon kapaszkodnék az őseim fejfájába, húzzatok el!...

Azon kívül pedig: hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!

http://bando.hu/kultursarok/kiblogozom/pecs-kozfelhaborodas-napja-beszedem-2014-1 1-17


http://patacsipilvax.hu/?p=53110#comment-17695
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Te fideszes vagy, tehát abban bízol
  2014-11-29 19:27:20, szombat
 
  Te fideszes vagy, tehát abban bízol

Hírszerkesztő 2014. november 29., szombat 18:18

Te fideszes vagy, tehát abban bízol, hogy ha a Tescóban drágább is lesz minden, esetleg bezár, hát majd a CBA biztosan olcsóbban adja. Te fideszes vagy, tehát abban bízol, hogy ha hét helyett csak hat napra kell eladó meg pénztáros meg biztonsági őr, akkor is mindenkinek megmarad a munkahelye, és ugyanannyi lesz a bére.

Te fideszes vagy, tehát abban bízol, hogy kiderül, minden csak hazugság, amit a korrupt fideszesekről hallani, legyen az a legkisebb önkormányzati tűzőgépbeszerzés vagy az amerikai hírek. Te fideszes vagy, tehát abban bízol, hogy egyszerre győzzük le Amerikát és Európa nyugati felét.

Te abban bízol, hogy Putyin nem kér semmit cserébe. Te abban bízol, hogy pont a te gyereked még bejut a középiskolába, megtanul angolul, felveszik az egyetemre, és ki tudod fizetni a tandíját. Te abban bízol, hogy nem a te gyerekednek ajánlgatják a közmunkát, az másnak szól. Te abban bízol, hogy nem omlik a fejünkre a szociális katasztrófa, nem lesznek éhséglázadások. Te abban bízol, hogy ha megszüntetjük a munkanélküli-segélyt, azzal megszűnik a munkanélküliség is.

tuntetesAbban bízol, hogy ha nem veszünk tudomást a magyar cigányságról, majd ők se vesznek tudomást rólunk, megoldják valahogy nélkülünk. Abban bízol, hogy a te nagymamádnak még pont jut CT, csípőprotézis, kedves szó, mosléknál ehetőbb étel a kórházban, egyáltalán orvos. Abban bízol, hogy örökre letettek az internetadóról. Abban bízol, hogy a kultúra és a művészet számodra fontos szelete azért megmarad, nem jön egy fideszesre kimosakodott exkomcsi propagandista, hogy mostantól ez az ő lapjuk, az ő csatornájuk, az ő múzeumuk, az ő rádiójuk. Abban bízol, hogy pont előtted nem vágják ki a fákat; a te gyerekedet, a te kutyádat mindig le tudod vinni majd a közeli zöldbe. Abban bízol, hogy a valódi döntéshozók nem csak egy szülőgépet látnak a lányodban és nem csak egy ingyenélőt a rokkantnyugdíjas apádban. Abban bízol, hogy a szappanadó, az irodaipapír-adó meg a már az alkoholos italokra is kiterjesztett csipszadó volt az utolsó ,,átmeneti egyenlegjavító intézkedés".

Bizakodsz, hogy a te vállalkozásodnál nem csenget majd a fideszes oligarcha szárnysegédje, hogy féláron átveszik, és maradhatsz tulajdonos helyett alkalmazott, különben hoznak egy törvényt vagy kapsz egy NAV-ellenőrzést, és tönkretesznek. Bizakodsz, hogy csak a trafik kellett nekik, meg az építőipar, meg a mezőgazdaság, meg a borászat, meg ez-az, de nem jutnak el hozzád. Bizakodsz, hogy a családban soha nem lesz meleg gyerek, aki az erkölcstanórától a semjéni napirend előtti felszólalásig azt hallgatja majd, hogy micsoda torz bűnöző. Bizakodsz, hogy most már befejezték a választási barkácsolást, és ha 2018-ban is kétharmadot szereznek, az nemcsak a Békemenet molinómarkoló első sorából jön majd, hanem valóban a szavazók többségétől. Bizakodsz, hogy kiderül, minden elégedetlen szó mögött csak a norvég mintás Soros György áll.

Te hiszel abban, hogy mindezek mögött van valami tiszta, erkölcsös, minden magyar érdekét szolgáló rendezőelv. Hogy téged nem érint a rossz, meg ,,tulajdonképpen jót akarnak". De azért vagy rám dühös, mert kimondom, amit belül, mélyen magad is tudsz: a túrót.

Ceglédi Zoltán írása 2014. november 27., Fotó: Bazánth Ivola felvétele

A Pécsi Tükör engedélyével

http://www.pecsitukor.hu/

http://patacsipilvax.hu/?p=53236
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Arisztid és Tasziló kártyázik. Arisztid nagyot fingik
  2014-11-29 19:09:21, szombat
 
  Arisztid és Tasziló kártyázik. Arisztid nagyot fingik
- Büdös van - mondja Tasziló
- Biztos a kutya volt - feleli Arisztid
- De hát bent sincs.
- Majd bejön.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Segíthet a Hír Tv-nek, ha bevallja, hogy mit követett el
  2014-11-29 19:03:45, szombat
 
 
Segíthet a Hír Tv-nek, ha bevallja, hogy mit követett el
erdelyip

bűnügy
ma 14:58


Kampány indult a Facebookon, hogy ne kelljen a Hír Tv-nek mindenféle megbízhatatlan hatóságokra támaszkodnia. Aki nem ért mindenben egyet a kormány politikájával, az ott önként ismerheti be, hogy milyen bűnei vannak.

A

#‎kedveshírtv‬

kezdeményezés lényege, hogy egy helyen megtalálható lesz minden olyan bűnügy és más normasértés, amikre a Hír Tv és a Magyar Nemzet kíváncsiak lehetnek a kormány intézkedéseivel kritikus polgárokkal kapcsolatban.

Ezzel a résztvevők nem csak az újságírók munkáját könnyítik meg. A hatóságoknak is értékes segít nyújtanak. A beismerések miatt könnyebben tudnak fellépni a bűnözők ellen, és egy csomó időt is megspórolnak, mert szivárogtatások egy részét maguk az érintettek végzik el helyettük.

A kampány azután indult el, hogy a Hír Tv és a Nemzet beszámolt a kormányellenes tüntetések szervezőinek ügyeiről, többek közt egy 11 éve történt füvezésről, egy elsőbbségadás elmulasztásáról, egy idő előtt véget ért gyakornokságról.


http://444.hu/2014/11/29/segitsen-a-hir-tv-nek-vallja-be-hogy-mit-kovetett-el/


Tudod hogy végzödik az orosz népmese, nem? Aki nem hiszi, annak utánajárunk!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Portik élettársával üzleteltek Rogánék
  2014-11-29 18:53:12, szombat
 
  Portik élettársával üzleteltek Rogánék

Hír24
rogán antalportik tamásv. kerület
2014. november 29. 09:08



Feltűnően kedvezményes áron adott el a V. kerületi önkormányzat egy forgalmas helyen lévő, nagyméretű üzlethelyiséget. A vevő nem sokkal később piaci áron továbbadta.

Aegon nyugdíjbiztosítás garantált hozammal, 20%-os adójóváírással »

52,4 millió forintért jutott egy 212 négyzetméteres üzlethelyiséghez Pápa Marianne, a Prisztás-gyilkosság miatt fogházra ítélt Portik Tamás élettársa - írja a Blikk. A nő érdekeltségében lévő Classic Immo Kft. 2011-ben, Rogán Antal polgármestersége idején jutott az üzlethez, amiért a lapnak nyilatkozó ingatlanszakértő szerint több mint 120 milliót is el lehetett volna kérni. Ráadásul alig egy év után Pápáék piaci áron tovább is adták az üzlethelyiséget orosz vevőknek.

Korábban a helyiség évtizedeken át a Képcsarnok Mednyánszky-termeként működött, képzőművészek állíthatták ki műveiket. A Képcsarnoktól azonban több pénzt akart az önkormányzat, így menniük kellett.

Zalka Szilvia kerületi sajtóreferens visszautasította azt a vádat, hogy nyomott áron értékesítette volna az önkormányzat az ingatlant. Rogán Antal pénteken azzal védekezett, hogy a jegyző hibázott, törvénytelenségre ugyan nem derült fény, de akkor kezdeményezte a jegyző felmentését bizalomvesztés miatt.

Portik az Energol Rt. alapítójaként volt részese az 1990-es évek olajmaffia-botrányában, majd az olajszőkítés bevételeit az éjszakai életben fektette be. Prisztás József vállalkozó 1996-os megölése miatt felbujtóként első fokon 11 év fegyházbüntetést kapott, de az 1998-as Aranykéz utcai robbantás ügyében is eljárás zajlik ellene.

http://www.hir24.hu/belfold/2014/11/29/portik-elettarsaval-uzleteltek-roganek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ügy, amely rávilágított a Fidesz összes mocskára
  2014-11-29 18:34:56, szombat
 
  2014.11.26.
Az ügy, amely rávilágított a Fidesz összes mocskára


Rengeteg mindenért gyűlölhető a Fidesz, de úgy látszik, a magánnyugdíjpénztárak lemészárolásába minden elképzelhető mocskukat belesűrítették. Ha egy embernek lenne ennyi rossz tulajdonsága, környezete jó esetben ignorálná, de lehet, hogy likvidálná. Úgy tűnik viszont, hogy ha egy párt működik ezek mentén, arra még mindig vevő a társadalom nem kis része. Összeszedtük, hogy a Fidesz mely 9 tulajdonságára, illetve általános működési jellemzőjére világított rá fényesen a nyugdíjrablás.

Színjáték

Arcot kell adni az egész sztorinak, s ahogyan ez az elszámoltatásnál a zuglói közpénzzsonglőr, a rezsicsökkentésnél a mocsári ragya volt, úgy a manyupoknál Selmeczi Gabika. A két hétre kinevezett nyugdíjbiztosnak halvány fogalma nem volt semmiről, csak rendre kiállt a plexiállvány mögé és elhadarta, hogy a kormány megvédte a nyugdíjakat. Jelentkezzen, aki tudja, hogy most épp mi az egybites nő titulusa? Ugyanúgy másodlagos, mint hogy mi lett Papcsákkal, Budai Gyulával, s mi lesz Németh Sziszivel vagy a többi, villámgyorsan erodálódó droiddal.

Lopás

Mink majd az egészet adósságcsökkentésre fogjuk költeni. Aha. Persze ezt már indulásként sem hitte el senki. Irdatlan pénzeket szednek be és osztanak újra, úgy, ahogyan nekik kényelmes, gyakorlatilag ha valami megtetszik a kormánynak, akkor azt elveszi. Ha kell, törvényt, alkotmányt ír át, nem számít. Trafik, bank, kereskedelem, nincs akadály. Nem tisztelik a magántulajdont, s azt gondolják, ha írnak a lopási vágy köré egy törvényt, akkor az már nem lesz lopás. Mint a kockás fülű nyúlból a rossz gyerek. Csak az a kis abroszfülű beszorult a kofferbe és baszik jönni.

Sunnyogás

Nem túl bonyolult rájönni, hogy miért csinálják és miért épp most. Az egész rohadó narancsbirodalom működőképessége forog kockán, ha nem csökkentik az államadósságot, mivel már nem csak a hiánycél be nem tartásán, hanem a magas adósságon is bele lehet csúszni a túlzottdeficit-eljárásba. Onnan meg csak egy lépés a csapok elzárása, márpedig brüsszeli pénzek nélkül már úton lennénk Fekete-Afrika felé. Ami önmagában nem zavarná a fiúkat, de probléma, hogy nem lenne miből lopnia a narancsos sleppnek se. Ezekről persze egy szót se beszélnek, sunyítanak a költségvetés tarthatatlanságról, amivel teljesen egyértelmű összefüggésben áll a pénztárak leszúrása.

Hazugság

A legelképesztőbb a szőke egybites baba szövege volt: a pénztárak eltőzsdézték a megtakarításokat. Valószínűleg a kis ostoba el is hitte. Eleve egy több évtizedes ügylet esetében nem lehet végső következtetéseket levonni abból, hogy mi történt tíz év alatt. Mintha egy csecsemőn számon kérnénk, hogy még mindig nem tud járni, pedig az ember le tud futni egy marathont. Nem volt itt semmi eltőzsdézés, a pénztárak nagyságrendekkel jobb hozamokat érnek el folyamatosan, mint az államkötvények, szóval miről beszélünk? A másik ordasság már Varga MIhályhoz kapcsolható. Nem, nem a “baj van nagy baj" kezdetű ökörség, bár az se utolsó, hanem a megmentettük a nyugdíjakat. Oszt mitől, Miskám? Inkább tőletek kellett volna megvédeni.

Károkozás

Adva van egy ötlet, ami nem túl jó, sőt inkább egészen szar. Ennek ellenére ragaszkodnak hozzá, átnyomják, már azért is, nehogy bárki azt higgye, hogy majd nem. Mit sem törődve azzal, hogy a hozzá nem értés, az odabarmolt javaslat milyen hatást fejt ki középtávon. A magánnyugdíjpénztári rendszerrel voltak problémák, és szükség volt (lett volna) egy alapos átalakításra. Ezt csudijól meg is lehetett volna csinálni kétharmaddal. Ehelyett jött a dózer, mert köllött a lé. Nem az a legnagyobb baj, hogy nem látszik az adósságcsökkentés, amire állítólag a vagyont költötték, és hogy a lehulló milliókból szőke kurvák seggéről szippantották a kokszot. A gond az, hogy ez a pénz hiányzik a nyugdíjrendszerből - nem véletlen, hogy az Eurostat új módszertana szerint nem lehet egy összegben elszámolni bevételként a vagyont, hanem azt arányosan leosztva a járadékfizetés idejére kell számításba venni. De hát ugye nincs mit számolni. És azért ami 1997 és 2010 között összejött, azt elég nehéz lesz még egyszer összeszedni.

Bosszú

A pohos csodacsatár agyában ez jelenik meg: ez a 60 ezer szarházi nemcsak kiiratkozott a nemzeti együttműködés rendszeréből, de ki is tartott a pénztáraknál. Ez a 60 ezer szarházi innentől kezdve ellenség. Négy év nem volt elég, hogy bedobják a törölközőt. Ráadásul a pénztárak mocskos jó hozamot termeltek, egyre jobban látszik, hogy a renitensek jobban jártak a zsarolás és hazugságok hatására visszalépőknél. Ez így egyszerűen nem maradhatott, a Béláknak meg kellett halniuk.

Kicsinyesség

Ha tényleg lett volna bennük egy hangyapöcsnyi méltányosság, ha csak egy picit zavarta volna őket, hogy az ígéreteiket nem tartják be, akkor semmiből sem tartott volna úgy bezárni a kasszákat, hogy akik ragaszkodnak a nyugdíjmegtakarításuk magánkézben tartásához, azok szabad elvonulást kapnak. De egy lófaszt, szóba se jöhetett, hogy átengedjék a delikvenseket például az önkéntes kasszákba. Kell a zsé és mint tudjuk, a statuálás a lényeg.

Kapkodás

Most is kétszer van a szövegben ugyanaz a bekezdés, tele van elütéssel, és akkor az érdemi résszel még nem is foglalkoztunk. Mindegy, folyamatosan ez meg, nyújtsunk be valamit a parlamentnek, legfeljebb módosítjuk száz oldalon. Napok alatt állnak össze komplett tervezetek, nemhogy hatástanulmány nincs, de még át sem olvasták rendesen a zagyvalékot, amit benyújtottak. Nem az itt a baj, hogy sok az utómunka, hanem hogy akár feloldhatatlan problémát is okozhat az elkúrás. Például a végkielégítésadónál, ami annyira hitvány módon szar lett, hogy az egyetlen megoldás az lenne, ha az egész szabályozást kidobnák a pöcsbe. Csak azon nem úszott ugye el 3000 milliárd forint.

Manpuláció

Azt kell elhitetni, hogy az emberek maguk döntöttek úgy, hogy piros dobozt választják, holott a trükk lényege, hogy gyakorlatilag nem lesz esély bármilyen más szín választására. Majdnem bejött, 100 ezer idióta nem hitte el a kamut, kétmillióan viszont igen.El lehet mondani, hogy a többség csalódott a mypuokban, mert hát ugye. Mert valójában nem volt szó semmiféle választásról, de majdnem úgy nézett ki, mintha. Most is ez a helyzet, feltüntetik, hogy bárki maradhat kasszatag, de hát a módosító mégiscsak úgy lett megfogalmazva, hogy ezen a sztorin már csak bukni lehet.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/11/26/az_ugy_ami_ravilagitott_a_fidesz_osszes _mocskara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katasztrofális következményekkel járhat a tömeges kivándorlá
  2014-11-29 18:33:50, szombat
 
 
Katasztrofális következményekkel járhat a tömeges kivándorlás
2014, november 25 - 10:01



Jelenleg még beláthatatlan problémákat okozhat a fiatal, képzett munkaerő tömeges Nyugatra vándorlása. Az életminőség romlása és a GDP csökkenése hosszú távon elkerülhetetlennek látszik. Erre pedig azt sem jelent vigaszt, hogy a 2004-ben az EU-hoz csatlakozó tíz ország közül nem Magyarország áll a legrosszabbul.

Egyes számítások szerint jelenleg mintegy 500 ezer honfitársunk dogozik külföldön. A Orbán Viktor állításával ellentétben azonban nem kalandvágyból mentek Nyugatra, hanem elsősorban a jobb kereseti lehetőségek miatt választották ezt az utat. Ami még ennél is elszomorítóbb, hogy hazánkból kiemelkedően magas arányban vándorolnak ki a diplomás, több nyelvet beszélő fiatalok. Nem véletlen ez, hiszen például Ausztriában 1200 euró a minimálbér, ehhez pedig még hozzá jön a 13. és 14. havi fizetés.

A bonni Munka Jövője Kutatóintézet (Forschungsinstitut zur Zukunft der Arbeit - IZA) adatai szerint a 2004 óta csatlakozott kelet-közép-, és kelet-európai európai országok (a balti államok, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, illetve a 2007 óta tag Románia és Bulgária) állampolgárai közül jelenleg 5 millióan élnek a nyugati uniós tagországokban - áll az MTI által közölt kutatásban.

Románia áll a legrosszabbul

Több új EU-tagországból a munkaképes korú népesség igen jelentős része vándorolt ki a nyugati társállamokba, Litvániából például 9 százalék, Romániából 10 százalék. Az IZA a 2004-2009-es időszak folyamatait tanulmányozva azt vizsgálta, hogy a folyamat miként befolyásolja a kibocsátó országok helyzetét. Az eredményeket egy 2015 elején megjelenő tanulmánykötetben foglalták össze Munkaerő-migráció, EU-bővítés és a nagy recesszió (Labor Migration, EU Enlargement and the Great Recession) címmel.

Kimutatták, hogy a kivándorlás nagy munkanélküliség közepette "szelepként" hat, a 2004-ben csatlakozott országoknál hosszú távon csökkenti a munkanélküliséget, de csupán 0,05 százalékponttal. Ugyanakkor emeli a bérszínvonalat, például Lengyelországban 2,4 százalékkal, Magyarországon például 0,6 százalékkal, Csehországban 0,3 százalékkal.

Kérdés azonban, hogy a kedvező hatások kiegyenlítik-e a jellemzően fiatal és képzett munkavállalók elvándorlásának megatív következményeit - emelte ki hétfői összeállításában a Handelsblatt című üzleti lap, rámutatva, hogy az IZA adatai szerint a nyugati társállamokba kivándorolt munkavállalók 83 százaléka közép- vagy felsőfokú végzettségű.

Eltűnnek az orvosok

Különösen Romániában okoz szerkezeti feszültségeket az elvándorlás. Jelenleg 2 millió román él más EU-tagországban, köztük sok kutató, informatikai szakember, orvos és ápoló. "Ha nem sikerül megállítani az agyelszívást, akkor a folyamat hátrányosan befolyásolhatja a hazai lakosság egészségi állapotát és életminőségét" - figyelmeztetnek az IZA kutatói, akik Lengyelország, Szlovákia és más országok esetében is tapasztaltak az agyelszívásra , vagyis a legmagasabban képzett rétegnek a kibocsátó országban negatív folyamatokat kiváltó elvándorlására utaló jeleket.

Az uniós munkavállalás egyik hosszú távú következménye a GDP csökkenése: az IZA becslése szerint Bulgáriában és Romániában 4,7 százalékos lehet a csökkenés, a nyolc másik érintett tagországban pedig átlagosan 1,3 százalékos. Az elvándorlás "egyértelműen azzal a kockázattal jár, hogy 'kiüresedik' a hazai munkaerőpiac" - írták a független kutatóintézet szakértői.

Egy másik tanulmány, a tallinni egyetem és a The Other Canon Foundation nevű közgazdasági kutatói hálózat új elemzése szerint a képzett munkaerő elvándorlása az egykori szocialista EU-tagállamokból hozzájárul a dezindusztrializációhoz, az ipari termelőbázis leépüléséhez. A rendszerváltás óta a térség számos országában igen jelentős mértékben visszaesett az ipar , például Észtországban 49 százalékról 29 százalékra, Lengyelországban 50 százalékról 30 százalékra csökkent az ipar aránya a nemzetgazdaságban 1990-től 2005-ig. A folyamat révén keletkezett "gazdasági gondokra azonban a munkaerő-migráció a válasz az ipar fejlődését elősegítő szerkezeti feltételek javítása helyett" - vélik a kutatók, rámutatva, hogy az ipar visszaesése a csökkenő bérek és gyengülő termelékenység lefelé tartó spiráljába lökheti az EU-t.

Ugyanakkor az EU-n belüli munkaerő-vándorlást optimistán szemlélők szerint a kivándorlók előbb-utóbb hazatérnek, méghozzá új szakmai tudással, tapasztalatokkal gazdagodva, ami élénkíti a foglalkoztatást és növeli a termelékenységet. Az IZA kutatása szerint viszont a 2004 óta csatlakozott országok térségéből nyugatra vándoroltak többsége a képzettségi szintje alatti munkát végez, és így az uniós munkavállalás "korlátozott mértékben járul hozzá a képességek fejlődéséhez".

Nem akarnak hazajönni

Ráadásul nem tapasztalható tömeges méretű hazavándorlás, és aki visszaköltözik hazájába, nem lesz automatikusan sikeres. Lengyelország esetében éppen ennek az ellenkezőjére utalnak az IZA adatai, amelyek szerint a visszatérők a nyugat-európai tapasztalattal nem rendelkező munkavállalókhoz képest ötször nagyobb valószínűséggel válnak állástalanná. Képzettségi szintjük ugyan meghaladja az otthon maradottak képzettségi szintjét, de tudásukat nem tudják kamatoztatni - mutatták ki a bonni kutatók, akik szerint az adatok azt mutatják, hogy "a migrációs tapasztalat a lengyel munkaerőpiacon nem előny, hanem inkább teher".

Az IZA szerint a kiutat az jelentheti, ha a hazai gazdaság fejlesztésével vonzóbbá teszik a visszatérést a képzett munkaerő számára. Ez azonban segítség nélkül nem megy, a The Other Canon hálózat és a tallini egyetem kutatói pedig éppen azt kifogásolják, hogy az uniós strukturális alapok forrásait az új tagállamokban nem fordítják az iparszerkezet korszerűsítésére, és úgy vélik, hogy aki az uniós belső piaci mobilitást - a munkaerő szabad áramlását - tartja gyógyírnak, az "gazdaságilag öngyilkos politikát folytat" - áll a Handelsblatt összeállításában.

alfahir.hu

http://www.alfahir.hu/katasztrofalis_kovetkezmenyekkel_jarhat_a_tomeges_kivandorl as
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Sürgős
  2014-11-29 18:31:13, szombat
 
  Az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátási Osztályán dolgozó orvosok közül legalább hatan - köztük az osztályvezető is - beadták a felmondásukat, írja a heol.hu. A lap úgy tudja, a felmondások okai között szerepel a rossz munkakörülmények, a nem megfelelő technikai és személyi feltételek.

Dr. Valent Mihály, aki 2009 és 2010 között vezette az egri kórház sürgősségi osztályát úgy nyilatkozott: ,,Mindez annak a következménye, hogy 2010 után csökkentették az orvosi létszámot a sürgősségin, és így vitték tovább az osztályt. A távozók helyére nem került senki, máshová vettek fel orvosokat. A kérdés az, most vajon hány olyan ember van a sürgősségi osztályon, aki az ott adódó feladatokat képes ellátni, nem mellesleg képes önálló döntést hozni..."

168 Óra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 4881
  • e Hónap: 8626
  • e Év: 162122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.