Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
korona pizza
  2014-11-04 22:09:45, kedd
 
 


Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt
2 dkg margarin
2 dkg élesztő
2-2,5 dl langyos tej
1 kk só
2 kk cukor
Töltelékhez:
25 dkg sonka
10 dkg gomba (friss, vagy konzerv)
10 dkg reszelt sajt
1 közepes fej hagyma
só, bors ízlés szerint
pár szem olajbogyó
ketchup
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálban elkeverjük a lisztet, margarint, sót, majd a felfuttatott élesztőt hozzáadjuk és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Jól kidagasztjuk és 30 percig kelesztjük.
A töltelékhez a sonkát apróra vágjuk, a gombát és a hagymát megpucoljuk, majd felszeleteljük. Összekeverjük a hagymát, gombát, sonkát, olajbogyót és a reszelt sajtot. Ízlés szerint adhatunk hozzá sót és borsot.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk a tepsi, sütőlemez méretére, majd a közepébe bejelölünk egy 12-13 cm átmérőjű kört. A kör mentén megkenjük a tésztát ketchuppal, elterítjük a tölteléket egészen a tészta széléig. A kirajzolt kört nyolc részre vágjuk és kihajtjuk, a tészta alá. Ezt már érdemes a tepsiben elvégezni.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
madárkák
  2014-11-04 22:07:36, kedd
 
 


Hozzávalók

fél kg sima liszt,
egy csipetnyi só,
2 dkg porcukor,
3 dkg élesztő,
3 dl tej,
5 dkg vaj és mazsola
Elkészítése


A lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és összekever­jük. Végül belereszeljük a vajat és beleöntjük a tejet. Kézzel simára és fényesre dolgozzuk ki.
1 1/2 óra hosszat kelesztjük. A megkelt tésztából lisztezett deszkán hengert formálunk és kis darabokra szeleteljük. Az egyes szeletekből kis rudacskákat nyújtunk és ügyesen kis madarakat formálunk belőlük.
A fejre mazsolából szemecskéket csinálunk és megkelesztjük. A madarakat felvert tojással megkenjük, gyengén kikent tepsire rakjuk és meleg sütőben sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
sajtos tallér
  2014-11-04 21:50:17, kedd
 
 



70 dkg liszt
13 dkg margarin
13 dkg zsír
1 tojás
ízlés szerint só (kb. 1 lapos evőkanálnyi)
15-20 dkg reszelt sajt
1 teáskanál egész köménymag
kb. 1 dl víz
kb. 2 dl tejföl
1 csomag sütőpor

Az anyagokból rugalmas tésztát készítünk, majd a diónál valamivel kisebb kis gombócokká formáljuk és ostyasütőben - amit a sütés előtt vékonyan megzsírozunk - kisütjük.
 
 
0 komment , kategória:  sós sütik  
Buddha
  2014-11-04 21:41:12, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Buddha  
püspökkenyér
  2014-11-04 20:51:00, kedd
 
 



A tésztához:
3 tojás
7 dkg porcukor
10 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél dl olaj
5 dkg darabolt csokoládé
10 dkg cukrozott és aszalt gyümölcs
2 dkg mazsola
5 dkg apróra vagdalt dió

A tetejére:
10 dkg csokoládé
5 dkg margarin
fél dl étolaj
cukrozott gyümölcsök

A tojásokat együtt felverem a cukorral, majd amikor már jó habos, lassan hozzáadom az olajat, a lisztes sütőport, végül a vagdalt gyümölcsdarabokat és a csokoládét. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába töltöm és 170°C-on kb. 45 percig sütöm. Amikor kisült, kiborítom a formából, a papírt lehúzom róla és gőz felett felolvasztott csokoládéval bevonom. Cukrozott gyümölcsökkel díszítem.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
aranyos állatok
  2014-11-04 20:48:13, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  állatok  
sütőtökös krémes
  2014-11-04 20:13:37, kedd
 
 



Sütőtökkrémes szelet (paleo)

Hozzávalók:

az alaphoz:
15 dkg kókuszreszelék
15 dkg szeletelt mandula (vagy mandulaliszt)
1,25 dl olvasztott kókuszolaj (nem paleozóknak olvasztott vaj)
5 dkg xilit (méz vagy eritritol) (nem paleozóknak cukor)
3 dkg kakaó
15 dkg datolya (mazsola vagy más aszalt gyümölcs)
csipet só

a krémhez:
50 dkg megsült sütőtök
1,5 dl cocomas (nem paleozóknak tejszín)
1 evőkanál xilit (eritritol vagy méz) (nem paleozóknak cukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai (nem paleozóknak 1 evőkanál vaníliakivonat)
6 lapzselatin vagy 1 dkg por
1/2 dl víz

Az alaphoz a szeletelt mandulát és a cukrot késes aprítóban lisztté őröljük, majd a többi alaphoz valót is hozzáadva addig dolgozzuk tovább az aprítóban, amíg egyneművé nem válik. 25 x 25 centis browni forma aljába nyomkodjuk a masszát. A tetejét szépen elsimítjuk. A zselatint a vízben közepes lángon feloldjuk, majd a krém hozzávalóit szintén késes aprítóba téve sima masszává dolgozzuk. Rásimítjuk az alapra. Hűtőszekrénybe téve megdermesztjük a krémet. Tetszés szerint daraboljuk.
 
 
0 komment , kategória:  paleolit táplálkozás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 80
  • e Hét: 954
  • e Hónap: 5358
  • e Év: 37087
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.