Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Iskolai tananyag lett Vida Ildikó
  2014-11-05 19:39:17, szerda
 
  Iskolai tananyag lett Vida Ildikó

2014. november 5., szerda

Általános iskola hatodik osztályos tanulóknak szól a következő logikai feladvány. Van olyan okos, mint egy hatodikos?


Állítások:

Az USA ügyvivője szerint a kormány ismeri a kitiltottak névsorát.
Szintén szerinte a kitiltottak között több magas szintű NAV-vezető is van.
Vida Ildikó a NAV elnöke.
A kormánytagok még tegnap sem nem tudták, hogy Vida Ildikó szerepel-e az USA-ból kitiltottak listáján.
Vida Ildikó interjújában elmondta, hogy a kitiltást követően értesítette valamelyik kormánytagot.
L. Simon László szerint minden újságíró hazudik, de a ballibesek még gonoszul rágalmaznak is.
Kovács Zoltán szerint az amerikai ügyvivő minden alkalommal mást mond, tehát valamikor hazudik.
Magyarországon nincs korrupció kormányzati szinten.
Minden korrupció gyanús ügyet kivizsgálnak, rekord idő alatt.
Vida Ildikó fogja Vida Ildikó korrupció gyanús ügyét kivizsgálni.



A fenti állítások tükrében válaszold meg, hogy:

Ki hazudik?
Mond valaki egyáltalán igazat?
Kit néznek hülyének?
Ki kit rágalmaz?
Ki a hülye én vagy te?


http://hircsarda.blog.hu/2014/11/05/iskolai_tananyag_lett_vida_ildiko
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Átadta magát Orbán Viktor
  2014-11-05 19:37:45, szerda
 
 
Átadta magát Orbán Viktor
2014. április 2., szerda

A miniszterelnök javított, 1.4-es kiadása számtalan új funkcióval rendelkezik. Ezek kifejezetten jól jönnek majd a kampányhajrában.

atadott orban.jpg

Ma délután vágta át saját mellkasán a nemzetiszín szalagot a miniszterelnök (a képen az első próbaátadás látható). A fejlesztéseknek köszönhetően Orbán Viktor többek között gyorsabban lesz képes ezután avatni, több pálinkát tud majd meginni és napi két árvíz mellett is képes lesz metrót vezetni. Valamint sikerült a hangját is úgy átkalibrálni, hogy egy Che Guevarával kevert jóllakott Kádár Jánost juttasson mindenki eszébe, aki hallja őt beszélni.

Az emberiség írott történelme során ez volt az első miniszterelnöki önátadás. Rosszakarói szerint erre azért volt szükség, mert Orbán Viktor gyakorlatilag már mindent átadott az országban az elmúlt két hétben.


http://hircsarda.blog.hu/2014/04/02/atadta_magat_orban_viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha valóban csak a libsik tüntettek ilyen sokan
  2014-11-05 18:20:14, szerda
 
  Ha valóban csak a libsik tüntettek ilyen sokan, akkor a nemzeti oldal elkezdhet gondolkodni azon hogy hirtelenjében hogyan lett ennyi libsi! Nagyon sokan kimentek, még a nem libi érzelműek is! Őket a baloldal sikeresen megszólította! Amint látom a Jobbik is sikeresen " leszólogatja" a tiltakozókat. Ez nagyon úgy tűnik, mintha a fideszt támogatná a Jobbik. Nem is értem miért ugrik be mostanság a MIÉP szó.



Vona szerint az amerikai titkosszolgálat szervezte a netadó elleni tiltakozás

propeller.huPropeller október 31.,


Vona Gábor is előbújt az netadó-lárma finishére, és ahogy számítani lehetett rá, nem áll be egyik sorba sem, inkább megkezd egy újat: ő azt mondja, a tiltakozás mögött egyenesen az amerikai titkosszolgálatokat kell keresni.

A Barikád eheti számában szánt mélyen a Jobbik elnöke, írásából egy részletet pedig a Facebookján is közzétett.

Vona szerint Oroszország és az Egyesült Államok ukrajnai balhéja kezd begyűrűzni Magyarországra: az amerikai titkosszolgálat munkája egyre erőteljesebb és érzékelhetőbb a térségben, és szerinte már a Kágébéla-ügy is erre rímelt. "A civilnek látszó tüntetés mögött tehát minden bizonnyal ott van az amerikai titkosszolgálat, amely igyekszik az oroszokkal is kokettáló kormány pozícióit gyengíteni, de legalább megmutatni neki, hogy nem engedi a csapodárságot" - vezeti le a Jobbik elnöke, hogy miért kezdhették el hirtelen százezrek ellenezni a netadót.

Vonának szemet üt az is: "szinte beismerő erejű volt az a nyugati sajtótámogatás, amit a megmozdulás kapott, valamint az amerikai diplomata személyes jelenléte is önmagáért beszél. A tüntetések további menetét tehát eszerint kell értékelnünk" - írja a pártelnök, amit akkor tegyünk is meg:

- amerikai titkosszolgálat = nyugati sajtó,
- magyar ember magától nem állna ki az internetért.

http://propeller.hu/itthon/3011546-vona-szerint-amerikai-titkosszolgalat-szervezt e
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varga Mihályt leverték az őszi sárba
  2014-11-05 17:49:57, szerda
 
 
Varga Mihályt leverték az őszi sárba

politika
ma 17:23


Varga Mihály vezetésével készült a netadóról szóló törvény. Neki kellett védenie, tartania a frontot napokig. Ráadásul a minisztériuma által benyújtott változat még a 700 / 5000 forintos plafon nélküli változatról szólt, vagyis egészen elképesztő összeget jelentett volna a felhasználóknak. Vargának azt kellett képviselnie, amit első körben még a Fidesz is puhítani akart. A netadós tiltakozások kezdetén a legtöbb támadást és gúnyt személyesen ő kapta.

Varga Mihály ugyanezekben a napokban sokszor elmondta, hogy szerinte Vida Ildikó nincs az Amerikából kitiltottak listáján. Mondott olyat, hogy Vidának egy korábbi megállapodásuk értelmében szólnia kellett volna, de nem szólt, tehát nincs a listán. Mondott olyat, hogy ha ,,magánéleti dolog" miatt tiltották ki, akkor arról neki nem is kellene tudnia. Össze-vissza beszélt. Majd Vida Ildikó szerdán közölte, hogy ő igenis szólt egy kormányzati illetékesnek a kitiltásáról. Varga Mihály szerdán azt mondta, hogy kedd délután Vida tényleg szólt neki.

A két, párhuzamosan alakuló történetben egészen lehetetlen kommunikációs helyzetbe került Varga Mihály. Két ügyben is bolondot csinált magából.

Lehet, hogy Varga Mihály tényleg ennyire nincs képben, és egyszerűen mindent elrontott, amit csak el lehetett rontani.

Azonban az is lehet, hogy Orbán Viktornak jól jött, hogy ezeket a balhékat Varga Mihály vigye el.
Csak belső törés ne legyen

A fideszes holdudvarban az amerikai kitiltások után egymást követték az írások arról, hogy most nem szabad szétesnie a pártnak, most nem szabad engedni a megosztásra törekvő kísértéseknek.

Bencsik András például így elmélkedett: “a hatalmi centrumon belül kirobbantott feszültségek, a befolyásolható személyek árulásra való rábeszélése révén idővel létrehozható egy olyan helyzet, ami Orbán Viktor számára tarthatatlanná válik".

G. Fodor Gábor is óvott a belső töréstől: “Minden kommunikációs megnyilvánulás az elbizonytalanítást szolgálja, az egység megtörését."

És még Bayer Zsolt is céloz arra, hogy nem mindneki kóser a Fidesz vezetésében: “És az én kedves barátaimról két dolog tudható teljes bizonyossággal. Az egyik, hogy előszeretettel veszik körül magukat komplett idiótákkal."

És nem utolsósorban a BBC budapesti tudósítója is arról írt, hogy belső viták terhelik a pártot.
Hogy jön ide Varga Mihály?

Úgy, hogy amennyiben tényleg lenne kísérlet vagy igény arra, hogy a Fideszben palotaforradalom törjön ki, akkor nem sok név merülhet fel, hogy ki vezethetne egy új fideszes kormányt. Egy konstruktív bizalmatlansági indítványhoz elég lenne ha 18 fideszes képviselő akarna Orbán Viktor helyett valaki mást miniszterelnöknek, és ezt a valaki mást a többiek is elfogadnák. Ennek megszervezése persze egyáltalán nem látszik egyszerű menetnek, de most engedjük el a fantáziánkat.

A kormányban és a Fidesz vezetésében az erős emberek többsége túl szorosan kötődik Orbán Viktorhoz, vagy túl sok kínos ügyük van már ahhoz, hogy ne lehessen az új kezdet szlogennel eladni őket.

Varga Mihály ilyen értelemben kivétel. Hiába van lakása a Pasa Parkban, az övéből nem lett olyan botrány mint Rogán Antaléból. Nem volt látványos szerepe a trafikosztáshoz hasonló furcsa dolgokban. Nem szidja őrjöngve rendszeresen Brüsszelt, Norvégiát. Viszont miniszter, és a pártban is beágyazott ember, 2005 - 2013-ban a Fidesz egyik alelnöke volt. Senki se mondta, hogy Varga szívesen lenne vezetője bármilyen lázadásnak, de logikus lenne éppen őt győzködni.

Most viszont már Varga is összesározódott rendesen, ha valaki neveket keresgélne, akkor egy fontosat kellett kihúznia a listáról az elmúlt napokban.


http://444.hu/2014/11/05/varga-mihalyt-levertek-az-oszi-sarba/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jutott eszembe...
  2014-11-05 17:37:24, szerda
 
 
2014. nov 05.
Jutott eszembe...
írta: Edgar Swan

Pert fontolgatok a 444.hu ellen. Vérlázítónak tartom, hogy képesek egy cikket lehozni "Legalább két hete hazudik a kormány Vida Ildikó kitiltásáról" címmel. Szokásos ballib/bukotbaloldal/CIA/KGB/Gyurcsánybajnai/szoci/Norvég/USA/Uniós/Soros/álcivil /külföldről fizetett bérenc/Bunge (francba, annyi már az ellenség, követni sem tudja az ember) csúsztatás!

A kormány nem két hete, hanem több, mint 4 éve hazudik! Vida Ildikó ügyben két hete, na de ez nem is ügy, ha úgy vesszük. Vida Ildikó zaklatott, ez teljesen érthető. Kellett neki egy kis lazítás, sírdogált egy sort, mert bele van taposva a lelkébe, de mostanra túl van a sokkon. Lehet megnyugodni, személyesen fogja felügyelni a vizsgálatot önmaga ellen, amennyiben a korrupciós vád bizonyítást nyer, úgy megbünteti magát, hogy csak úgy füstöl!

Varga, Lázár, meg aki csak nyilatkozott, nem tudott Vida kitiltásáról, meg amúgy is, mi a franc közünk van hozzá? Magánügy. Most kiderült, hogy tudtak róla. Na és? Hazudtak, hát hazudtak. Nemzeti érdek.

Biztosan csak én maradtam le az információkról, de eszembe jutott még néhány dolog, amiről szintén mély kuss van.

Tud valaki valamit a vörösiszap-katasztrófa körüli eseményekről? A magánadományok más célra való átcsoportosítására gondolok. 1,8 milliárd forintról van szó.

Mi lett a Welsz Tamás ügy vége? Mitől halt meg? Van már boncolási eredmény? Vizsgálat? Valami? Mármint hivatalos és bizonyítható. Aztán a többi bissau-guineai útlevél tulajdonos kicsoda? Kik nyitottak még számlát ilyen okmánnyal?

Simon Gábor ügye hol tart? Nyomozgatnak?

Az Orbán esküvőn ellopott telefonokról semmi hír? Megérte nekünk a többmilliós nyomozás?

Ha már esküvő...falopás ügyben hogy állunk? Gondolok itt Orbán Ráhel ifjú férjének esetére a meglovasított erdővel, különös tekintettel a lopásnál dokumentált módon ott tartózkodó és aktív munkát végző, Tiborcz István tulajdonában lévő traktorra.

Aztán ott a Váradi András ügy. Ő az az alcsúti pásztor, akinek sajnos nem jutott állami földbérlet, mert Mászáros Lőrinc ráébredt, hogy ő is paraszt. András juhász több mázsa trágyáját elszállította Mészáros teherautója, a juhász feljelentést tett. Abban az ügyben mi a helyzet? Amikor Váradi bejelentette, hogy indul a polgármester választáson Mészáros Lőrinccel szemben, másnapra lerombolták a(maradék kis) földjét egy kombájnnal. Az ügyben van már gyanúsított? Nem lehet túl sok kombájn a faluban, gondolom én. Végül, a választás előtti napon egy idős osztrák-magyar kettős állampolgár személyautóval halálra gázolta Váradi Andrást egy forgalom nélküli, századrangú úton. Mi a helyzet a gázolóval? Hol van? Ausztriában? Hol tart a nyomozás?

A misztikus módon növekedő ingatlanok kérdésében hol tart a vizsgálat? Az érintett politikusok vagyonosodási vizsgálata rendben folyik? Mármint Szijjártó Péter kivételével, akiről már tudjuk, hogy a szorgos szülék életének gyümölcséből vásárolta meg harmadik házát az ifjú politikus. Apropó! Szijjártó apuka szorgos életéhez az is hozzátartozik, hogy 2007-ben gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának megsértése miatt négy céget, összesen 7 milliárd forintra bírságolt a versenyhivatal. Egyetlen céget nem bírságoltak meg: a Szijjártó vezette Vasútépítőket. A GVH közlése szerint azért, mert bár ez a vállalkozás is részt vett a kartellezésben, "olyan bizonyítékokat szolgáltatott, amely elengedhetetlen volt a jogsértés feltárásához", ezért mentesült minden jogkövetkezmény alól.

Ez tehát rendben van, Szijjártó apuka hasznos volt. Erről jut eszembe! Horváth András, volt NAV alkalmazott esetében ez az elv nem érvényes? Oda lehet menni házkutatást tartani, végül feljelenteni a feljelentőt? Szijjártó apuka hasznos volt, Horváth András viszont káros? Hogy van ez pontosan? Folyik vizsgálat a feljelentés ügyében és nem a feljelentő ellen?

Van összefüggés az USA kitiltási botrány, Horváth András és Vida Ildikó, a NAV-ot ért vádak között?

A Norvég Alap ügyben hogy állunk? A norvégok belengették Lázár úrnak az öklüket, de ezen túl mik a fejlemények? Ha a norvég vizsgálat nem támasztja alá a KEHI vádjait, akkor mi van? Hadat üzenünk Norvégiának? Esetleg a KEHI megvizsgálja önmagát? Lesz felelőse a civil alapítvány rendőri lerohanásának, az adószámok felfüggesztésének?

Jut eszembe! Esetleg a magánnyugdíj alap elvétele fejében megígért egyéni folyószámlákat Selmeczi Gabriella intézi már valahol?

A több mint 1,1 milliárd forintot átcsoportosító Fazekas Sándor miniszter felelősségét vizsgálja valaki? Ez az a pénz, amit állampolgárok ajánlottak fel a személyi jövedelemadójuk 1 százalékából parlagfű-mentesítésre 2009-ben. Parlagfű mentesítés helyett főként végkielégítésekre költötte a minisztérium a pénzt, de vettek belőle terepjárót, számítógépeket és egy csomó irodaszert is.

Még rengeteg kérdés eszembe jutott, de túl hosszú lenne a lista. Meg mindenre én sem emlékszem, de hátha másoknak is lesznek kérdései. Lehet folytatni a felsorolást, majd összesítjük.

Most rohannom kell, mert még ma szeretném átadni a Várkert Bazárt, aztán felavatom a német
megszállási emlékművet.

http://orditok.blog.hu/2014/11/05/jutott_eszembe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2,5 éves csúcson a leépített dolgozók száma
  2014-11-05 17:28:35, szerda
 
  2,5 éves csúcson a leépített dolgozók száma
Megjelenés 05 nov 2014


2012 áprilisa óta nem volt olyan sok a csoportos létszámleépítések által érintettek száma, mint most szeptemberben - derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adataiból.




2014 szeptemberében összesen 1952 dolgozó volt érintett csoportos létszámleépítésekben hazánkban - derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adataiból. A leépítés döntő része a komáromi Nokia-gyár bezáráshoz kapcsolódik, ennek keretén belül 1800 főnek kellett új munka után néznie.

Kijelenthetjük tehát, hogy a Nokia-gyár bezárása negatív rekordot hozott a leépítésekben, hiszen 2012 áprilisa óta nem bocsátottak el annyi embert egyetlen hónap alatt, mint most szeptemberben. Akkor 2129 dolgozó leépítését jelentették be a vállalkozások.



Ez a mostani 1952 fős elbocsátás egyébként összesen 18 bejelentést takar a munkaügyi hivatalokhoz, vagyis ha ezekre vetítjük az érintettek számát, akkor 108 fős átlagot kapunk. Ennél nagyobb "elbocsátási hullám" mindössze egyetlen hónapban volt 2004-ig visszamenőleg - a már említett 2012 áprilisában.

Ha összesítjük az idei adatokat, akkor 2014-ben 4639 dolgozót építettek le csoportos létszámleépítés keretén belül, ez a legutóbbi statisztikára vetítve 1,3 százalékot ad, vagyis a munkanélküliek száma ennyivel növekedne minden egyéb változatlansága mellett.



Igaz, a nagy létszámú elbocsátások esetén a kormány igyekszik átképzésekkel, tájékoztatókkal segíteni az érintettek újabb elhelyezkedését. Sőt, a Nokia-dolgozókért több tucat autóipari és elektronikai cég is jelentkezett a hírek szerint. Vagyis az iménti gyors számolás eredményét pusztán egy egyszerű összehasonlításként érdemes kezelni.

Idén egyébként nemcsak a Nokia volt az a cég, mely számos dolgozó elbocsátását jelentette be. A Magyar Telekom 1700 főtől válik meg, a Douwe Egberts budapesti gyárának bezárása pedig közel 200 új munkanélkülit "dobhatott" a piacra. A Nokia- és a Telekom-leépítésekhez hasonló nagyságrendű lehet a Magyar Posta által idén elbocsátott dolgozók száma is. A rendelkezésre álló adatok alapján 1653 fő lehet érintett, a folyamat döntő része a piaci viszonyokhoz való átalakulás és racionalizálás eredménye.



Székely Sarolta

http://birkakvagytok.hu/25-eves-csucson-a-leepitett-dolgozok-szama/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánnak ezért buknia kéne!
  2014-11-05 17:23:13, szerda
 
  Orbánnak ezért buknia kéne!

Feladta: 2014, november, 5

Mi a fontosabb: az Internet, avagy gyermekeink jövője? Úgy tűnik az előbbi. A netadó miatt múlt kedden százezer ember vonult ki az utcákra. A gimnáziumi férőhelyek ötven százalékos! csökkentése ellen azonban még egy nyamvadt, tíz fős facebook-csoport sem alakult meg! Hát ennyire birkák lennénk? “Carpe diem!" - ennyi lenne a komplett életstratégiánk? (Az alábbi írás a Galamuson jelent meg ma hajnalban.)

Andor Mihály:
Az internetadónál is nagyobb aljasság készülődik

A cselédország megteremtését célul kitűző orbáni politika egyik eszköze a társadalmi mobilitás szűkítése. Ennek a törekvésnek a határozott jeleit már korábban ki lehetett olvasni a statisztikákból. 2010 és 2013 között kettős folyamat zajlott: miközben a gimnáziumi tanulók száma országosan 6 százalékkal csökkent, egyre több gimnáziumot játszottak át az egyházaknak, ahol a tanulólétszám 16 százalékkal nőtt.* Akkor még úgy véltem, hogy az Orbán-maffia az eddig alkalmazott lassú, sunyi, lopakodó módszerrel fogja bedugaszolni a társadalmi mobilitás csatornáit. Ilyen brutális váltásra, mint amilyenre a kiszivárogtatott tervek szerint készül (felére csökkenteni a gimnáziumi férőhelyek számát), álmomban sem gondoltam. Ha ez megvalósul, akkor gyerekek tízezreinek veszik el a reményét a társadalmi fölemelkedésre és arra, hogy húszéves korukig megtalálják a képességeiknek és vágyaiknak legmegfelelőbb iskolázási stratégiát.

De nézzük, mit jelent ez számokban. Ha azt vesszük hogy a 2012/13-as tanévben 189 526 gyerek tanult gimnázium nappali tagozatán, akkor a terveknek megfelelően a jövőben csak 94 763 fog. (Az 2013/14-es tanévről még nincsenek részletes adatok.) Az állam a csökkentést nyilvánvalóan csak az állami oktatásban hajthatja végre, az egyházi és egyéb fenntartású intézmények fölött nem rendelkezhet. Ennek megfelelően nagyjából az alábbiak szerint fognak megoszlani a gimnáziumba járók:
1

Évtizedekre visszamenően minden szociológiai felmérés azt mutatta ki, hogy a továbbtanulásra sokkal nagyobb esélye van annak, aki gimnáziumban érettségizett, mint annak, aki szakközépiskolában. Ugyancsak évtizedekre visszamenően minden statisztika azt mutatja, hogy minél magasabb valakinek az iskolai végzettsége, annál magasabb a jövedelme, és annál nagyobb esélye van munkahelyet találni. A maffia által hülyének nézett istenadta nép ezt ráadásul anélkül is tudja, hogy szabadidejében statisztikákat olvasgatna. Ezért aztán borítékolható, hogy nagy tolongás lesz a továbbtanulást jobban biztosító gimnáziumi helyekért. Ennek következtében igen szigorú szűrőket kell majd bevezetni.

Csakhogy - ugyancsak felmérésekből - azt is előre lehet tudni, hogy kinek mekkora esélye lesz átjutni ezen a szűrőn. A családi háttér minden országban befolyásolja az iskolai teljesítményt, és különösen igaz ez egy olyan ,,elátkozott" országban, mint Magyarország, ahol az iskola nem csökkenti, hanem növeli a családi háttér okozta hátrányokat. Már a 2000-es nemzetközi PISA-vizsgálat kimutatta, hogy a tanulók tudásában legjobb teljesítményt nyújtó négy skandináv államban alig volt különbség a magas és az alacsony iskolai végzettségű szülők gyermekeinek teljesítménye között. Vagyis az iskola csökkenteni tudta az alsóbb rétegek otthonról hozott hátrányát. A mutató alapján Magyarország a skála másik végén foglalt helyet: a húsz ország közül nálunk volt legnagyobb a különbség. Azóta csak rosszabb lett a helyzet: a magyar társadalom rendies jellege tovább erősödött, az iskolai szegregáció fokozódott. Ez pedig azt jelenti, hogy Magyarországon nem a gyerek képessége határozza meg iskolai teljesítményét, hanem szüleinek társadalmi helyzete és kultúrája. Ebben a helyzetben a társadalmi fölemelkedés elé állított szigorodó szűrő nem a gyerekek képességei szerint fog szűrni, hanem a családi háttér szerint.

Ráadásul ez a szűrő túlságosan korán kényszeríti ki a pályaválasztást. Fejlődéslélektani vizsgálatokból tudjuk, hogy a tizennégy éves kor nem ideális egy ilyen egész életet eldöntő választásra. (Arról nem beszélve, hogy a hat- és nyolcosztályos gimnáziumok elterjedésével ez az időpont tíz- és tizenkét éves korra csúszott le, ami a későn érő gyerekek sorsát egész életükre megpecsételi.) Ebben az életkorban a legtöbb gyereknek (kivéve azt a néhányat, akinek egészen korán mutatkozik valamilyen határozott tehetsége) sem kialakult érdeklődése, sem határozott elképzelése nincs a jövőjéről. A gimnázium azért jó iskolafajta, mert - miközben az elmét pallérozva alkalmassá tesz a legkülönfélébb későbbi képzések befogadására - haladékot ad egy megalapozottabb pályaválasztásra. (Nem igaz, amit Orbán mond, hogy csak az egyetemre készít föl.) Nem véletlen, hogy az iskolázottabb szülők mindig is igyekeztek több időt szánni gyerekeiknek a pályaválasztási döntés érlelésére, ezért többnyire gimnáziumba íratták gyermekeiket, míg az alacsonyabb iskolai végzettségű szülők nagyobb arányban képzeltek el gyermeküknek már tizennégy éves korban valamilyen konkrét foglalkozást.**

Tragédia, hogy Magyarország oktatási rendszerének átalakításáról az az Orbán Viktor dönt, akinek tudása és szellemi színvonala egy öreg szaki szintjén mozog. Olyan öreg szaki szintjén, akinek már a 20. század második fele is túl modern volt. Magyarország teljhatalmú ura szerint ,,A valóságnak úgy kellene festenie Magyarországon, hogy egy jó szakmunkásképző intézetben megszerzett szakma biztosabb megélhetést nyújt, mint egy csak általános műveltséget nyújtó, de konkrét szaktudást amellé nem adó oktatási intézményben elvégzett időszak.... Fontos, hogy művelt embereink legyenek, de legalább olyan fontos, hogy meg is éljünk, hogy legyen, aki dolgozik, aki fönntartja az országot."

Orbán Viktor csak a fizikai munkát tekinti munkának, de annak is csak verejtékes, tenyeret kérgesítő fajtáját. Szerinte azokat a szakmunkásokat kell megbecsülni, ,,akiknek a műhelyben koszos a kezük, meg olajos a ruhájuk, meg bakancsban dolgoznak". Az még hagyján, hogy ilyen kapitális baromságokat tud mondani, a nagyobb baj az, hogy e szerint rendezi be az országot. Az öreg szaki agyáig még nem jutott el, hogy a foglalkozási szerkezet változása átalakította a munkához szükséges fizikai és szellemi erőkifejtés arányát is. És nemcsak azért, mert nagyobb lett a szellemi természetű munkahelyek aránya. A hagyományosan fizikai munkát igénylő tevékenységek is átalakultak. A közműárkot ásó 21. századi ,,kubikos" kis árokásó gépet működtet, a rakodómunkás villás targoncát, a földműves traktort, kombájnt és bálázót, a szállítómunkás darusautót, a kőműves segédmunkása teherfelvonót, az autószerelő a gépkocsiba épített számítógéppel kommunikál, és lehetne folytatni a sort.

Ha nem akarunk a harmadik világ szintjére süllyedni, akkor minden szakma művelőjének képesnek kell lennie arra, hogy újat tanuljon. Az állandó megújulásra éppen a gimnáziumi képzés teremti meg az alapot. Nem szűkíteni kellene tehát, hanem bővíteni, és erre kellene ráépíteni a specializáló képzések széles választékát. És akkor a gyerekek zöme abban az életkorban és azzal az előképzettséggel tudna pályát választani, amikor már több ismerettel rendelkezik önmagáról és a foglalkozásokról is.

Amire Orbán Viktor készül, az nagyobb aljasság, mint az internetadó. Az internetadót egyik napról a másikra meg lehet szüntetni, a korábbi helyzet egyik napról a másikra visszaállítható. A gimnáziumi férőhelyek csökkentése azonban egész generációkat fog tönkretenni, és az elvesztegetett éveket nem lehet visszaadni, a feldúlt életekre nincs jóvátétel. Mint ahogy a tönkretett országra se.
*

Kedves Polgártársaim! Andor Mihálynak igaza van: Orbán és klerikálmaffiózó társai ördögien cinikus módon a Jövőnkkel játszadoznak. Ezzel pedig olyan károkat okoznak, melyeket jóvátenni majd évtizedek munkájával lehet csak. A netadó ehhöz képest egy pimf ügyecske! Ennek ellenére százezren tüntettek a sarc ellen, míg a gimnáziumi férőhely-csökkentés okán eleddig még egy nyamvadt, tíz fős facebook-csoport sem alakult meg. Holott már napok óta milliós demonstrációknak köllene lenniük emiatt! Hát ennyi jóérzés sem szorult belénk? Hát ennyire leszarjuk a gyerekeink jövőjét?

“Nem tudtam róla.“ - hangzik majd az egyik reakció. ... Hát akkor most szóltam! ... “Ez nem az én problémám, a gyerekem biztosan bejut." - vonja meg a vállát a másik. ... Hát NEM FOG!

Utcára emberek! Ha szorult még belétek egyáltalán bármiféle felelősségérzet! Orbánnak ebbe bele kell buknia!

http://szendamondja.wordpress.com/2014/11/05/orbannak-ezert-buknia-kene/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
lappangási idő?
  2014-11-05 17:11:26, szerda
 
  A Guineai Köztársaság tiszteletbeli konzulja az ATV Startban azt állította, hogy az afrikai országból történt júniusi hazatérése után ebolagyanús tünetekkel jelentkezett a Szent László Kórházban, de ott csak hat nappal későbbre kapott időpontot.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Urbanizációs kataklizmát okoznak a Tesco-buszok
  2014-11-05 17:10:53, szerda
 
  Urbanizációs kataklizmát okoznak a Tesco-buszok

A brutálisnak is nyugodtan nevezhető - jóváhagyás esetén - esetleges kormányzati offenzíva további lépése a városközpontokból, illetve a vonzáskörzetekből indított ingyenes céges bevásárlóbuszok betiltása lehet. “A Tesco-járatokként" elhíresült buszjáratokat az angol lánc mellett az Auchan is beveti, hogy még több embert csalogasson be magához. Ezeket a buszokat iktatná ki a törvénytervezet. És milyen indokkal? Nem fogják kitalálni: a tervezet tiltott közvetlen reklámnak definiálja ezeket a járatokat.

HVG

Viszlát Dunakeszi városi tömegközlekedés (nincs helyi Volán járat a Tesco / Auchan buszok helyettesítik)

Esztergomban dettó a Tescobusz a tömegközlekedés 1/3-a, még van kettő naponta 2szer járós helyijárat...

)

Minden baj okozói, a Tesco-buszok!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felköthetik a gatyájukat a hentesek
  2014-11-05 16:53:35, szerda
 
  Felköthetik a gatyájukat a hentesek

FN24

2014. november 05. 09:35



Gigadugóra talán nem kell számítani, de ha kérdez a vevő, el kell tudni mondani, hogy milyen allergén anyagok vannak a felvágottban. Vagy legalább meg kell mutatni, hol a tájékoztató.

Lehet Ön is független kereskedő! Kérje tájékoztatónkat! »

Megváltoznak az élelmiszer-címkézési szabályok december 13-ától, ami azt jelenti, hogy az allergén anyagokról tájékoztatni kell a fogyasztót. Ráadásul ezt a szabályt a nem előre csomagolt termékeknél is alkalmazni kell. Vagyis például a hentesnél, ha mondjuk 20 deka parizert kérünk.

A Bors ezzel kapcsolatban keddi cikkében azt írta, hogy a tájékoztatási kötelezettség miatt kígyózó sorokra kell majd számítani a henteseknél.

Megszólaltatott hentesük, Petró József pedig azt nyilatkozta a lapnak, elképzelhetetlennek tartja, hogy minden munkatársát betanítsa a felvágottak összetételére. Petró negyvenhat éve hentes, de ilyesmit még soha nem kérdezett tőle vevő.

Tájékoztatni kell, de a mód megválasztható

A cikk kapcsán rákérdeztünk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (NÉBIH), hogy tényleg muszáj lesz-e a hentesnek szóban tájékoztatnia a vevőt a termék összetételéről, ha azt nem tudja rányomtatni? Vagy csak akkor kell ezt megtennie, ha a vevő kéri?

A NÉBIH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatósága azt válaszolta, hogy a rendelet előírja: a nem előrecsomagolt termékeknél is tájékoztatni kell a fogyasztót az allergén információkról. Azonban a tájékoztatás módjára vonatkozó szabályt nem határoz meg az előírás. Vagyis a tagállamok saját nemzeti rendelkezésben írhatják elő, hogy milyen eszközök segítségével és milyen formában kell közölni azokat. Jogos a kérdés, hogy akkor ez hogyan lesz nálunk.
A magyar rendelet még készül

Magyarországon jelenleg is készül az erre vonatkozó nemzeti rendelkezés, miszerint a nem előrecsomagolt élelmiszerek allergén információját nem lesz kötelező a termékeken/termékeknél jelölni. Hanem elegendő lesz jól olvasható módon az értékesítő helyen kifüggeszteni/elhelyezni az információt, mely tájékoztatja a végső fogyasztót az allergén információ elérhetőségének helyéről és módjáról az adott létesítményben (ez lehet fizikai vagy elektronikus hordozó útján is).

De elegendő lehet, hogy az adott termékre vonatkozó allergén információt (írásos dokumentáció alapján) az arra kijelölt felelős személy a fogyasztó kérésére szóban adja meg.
Az allergének listáját a 1169/2011/EU rendelet II. melléklete tartalmazza, mely az alábbi 14 féle anyag:

1. Glutént tartalmazó gabonafélék, azaz búza (például tönkölybúza vagy khorasan búza), rozs, árpa, zab, illetve hibridizált fajtáik, valamint a belőlük készült termékek, kivéve:
a) búzából készült glükózszirup, beleértve a dextrózt is;
b) búzából készült maltodextrin;
c) árpából készült glükózszirup;
d) alkoholpárlatok - így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol - készítéséhez használt gabonafélék.

2. Rákfélék és a belőlük készült termékek.

3. Tojás és a belőle készült termékek.

4. Hal és a belőle készült termékek, kivéve:
a) vitaminok vagy karotinoidkészítmények hordozójaként használt halenyv;
b) a sör és a bor derítőanyagaként használt halenyv vagy vizahólyag.

5. Földimogyoró és a belőle készült termékek.

6. Szójabab és a belőle készült termékek, kivéve:
a) teljes mértékben finomított szójababolaj és zsír;
b) szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E306), természetes D-alfa tokoferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol-szukcinát;
c) szójabab olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol-észterek;
d) szójabab olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol-észter.

7. Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt), kivéve:

a) alkoholpárlatok - így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol - készítéséhez használt tejsavó;
b) laktit.

8. Diófélék, azaz mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió (Anacardium occidentale), pekándió (Carya illinoinensis [Wangenh.] K. Koch), brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia vagy queenslandi dió (Macadamia ternifolia) és a belőlük készült termékek, kivéve az alkoholpárlatok - így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol - készítéséhez használt csonthéjasok.

9. Zeller és a belőle készült termékek.

10. Mustár és a belőle készült termékek.

11. Szezámmag és a belőle készült termékek.

12. Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben; a számítást a fogyasztásra kész termékekre vagy a gyártó utasítása alapján elkészített termékekre vonatkozóan kell elvégezni.

13. Csillagfürt és a belőle készült termékek.

14. Puhatestűek és a belőlük készült termékek.

A hazai szabályozás a NÉBIH szerint tehát lehetővé (de nem kötelezővé) teszi majd, hogy a vásárló/fogyasztó kérésére az adott élelmiszer allergén tartalmáról szóban tájékoztatást adhasson a kereskedő a gyártótól kapott dokumentáció alapján.



http://fn.hir24.hu/penzugy/2014/11/05/felkothetik-a-gatyajukat-a-hentesek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3364
  • e Hét: 9096
  • e Hónap: 20207
  • e Év: 173703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.