Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Hadd legyek korlát
  2014-11-06 23:58:04, csütörtök
 
  HADD LEGYEK KORLÁT...


Hadd legyek korlát, segítő kéz,
ki gyengét vezetve, előre néz,

sötétben lámpás legyen szavam,
megosztva mással minden javam,

lenne beszédem viharban fény,
számban szent Igéd élő remény,

sebzettnek gyógyír, betegnek bor,
mert annyi űzöttet termel e kor,

bár lennék vigasz, mosoly a szélben,
virágzó tavasz, derű a télben,

hazugok között igaz, mint szikla,
kialvó parázsból lobbanó szikra...

ám nézd meg, életem gyenge és üres,
éhező szívem csak egy dolgot keres,

hadd halljam hangod és láthassam arcod
mindig, ha hűséggel vívom a harcot,

míg Hozzád érkezem, Uram!



2014. november 6.

Guti Tünde
Link
 
 
1 komment , kategória:  Guti Tünde Hitéleti blogja  
A bohóchal tengeri rózsákkal barátkozik
  2014-11-06 13:48:30, csütörtök
 
 

" Barátja és lakása a tengeri rózsa

A bohóchal tengeri rózsákkal barátkozik A bohóchal másik furcsasága, hogy szimbiózisban él a halálos mérgű tengeri rózsával. A tengeri rózsával a bohóchalon kívül - kevés rákfajtól eltekintve- szinte senki sem barátkozik, ugyanis a rózsák hosszú tapogatóit csalántokok ezrei borítják, melyek segítségével azonnal megbénítják és rögzítik tapogatóikhoz a zsákmányukat.
Hogy ez miért nincs hatással a színpompás kis bohóchalra? Erre a bohóchal testfelületén található kocsonyás védőréteg a válasz, mely akkor fejlődik ki, amikor a kishalak először érnek a tengeri rózsához. Ekkor egy-két csalánsejt beléjük fúródik, amitől immunissá válnak a tengeri rózsa mérgével szemben. Így a bohóchal teljes biztonságban élhet a tengeri rózsa védelmében.

Az együttélésből természetesen a tengeri rózsának is származik előnye, hiszen a bohóchal úszkálása révén mindig friss vízhez jut, és táplálékának maradványaiból is bőségesen kap. Akváriumi vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a meleg tengerek anemónái (tengeri rózsái) bohóchal nélkül sohasem nyílnának ki teljesen. A bohóchal nélkül a rothadó táplálékmaradványok annyira ellepnék a rózsa testét, hogy hamarosan elpusztulna."


Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
A változáshoz kell az igazság megismerése
  2014-11-06 10:09:48, csütörtök
 
  Miután hallottatok Jézusról és megismertétek az igazságot, ami tőle jött, vessétek le a régi bűnös természeteteket, és azt a régi módot, ahogy éltetek, amely megromlott a vágyak és megtévesztések miatt. Ehelyett hagyjátok inkább a Szentlelket, hogy átformálja a gondolataitokat és hozzáállásotokat. Öltsétek fel az új embert, amely arra teremtetett, hogy hasonló legyen Istenhez- igazságos és szent. (Efézusi levél 4: 21-24. NLT)


Hiába tudod, hogy hiányzik valami az életedből, nem fogod tudni megváltoztatni azt, amíg meg nem ismered az igazságot. A változáshoz kell az igazság megismerése.

Jézus azt mondja: "Megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket" (János 8:32 NLT). Nem lehetsz szabaddá, amíg meg nem ismered az igazságot. A személyes változás titka nem egy pirula, program, vagy módszer. Nem terápia, könyv, vagy szeminárium. Nem pozitív gondolkozás, vagy pszichológia. A biztosíték a személyes változásra az igazság megtalálása. Meg kell ismerned és szembe kell nézned az igazsággal: magad, Isten és a kapcsolataid tekintetében, ahhoz, hogy megváltozhass.

Minden önpusztító életmód hátterében egy hazugság áll, amit elhiszel. Ha most is mélyen gyötörnek a kétségek, az azért van, mert vannak hazugságok, amiket elhittél. Azt gondolod: "Folyamatosan elfedem egész életemen át, és akkor megúszom." Ó, valóban? "Szükségem arra a házra" Valóban, ez az igazság? Be is tudod bizonyítani?

Folyamatosan hazudunk magunknak. De tudnod kell és szembe kell nézned az igazsággal, ha meg akarsz változni. Jézus azt mondja, hogy az igazság megszabadít. De előtte szenvedni fogsz. Szenvedéssel jár mindaddig, amíg tagadod. Attól a pillanattól válsz szabaddá, amikor őszinte vagy magaddal és az életed többi dolgával kapcsolatban.

Ki az igazság? Jézus azt mondja: "Én vagyok az igazság" Nem azt, hogy: Nálam van az igazság. Nem azt, hogy: Majd én mutatom az utat. Nem azt, hogy: Én tanítom az igazságot. Azt mondja:" Én vagyok az. Én vagyok az igazság."

Megbízhatsz a szavában. A szava a Biblia.

A Biblia négy dologra jó: "A teljes írás Istentől ihletett, és alkalmas a tanításra, a feddésre, a megjobbításra és az igazságban való nevelésre. Így Isten szolgája minden jó cselekedetre fel lehessen készítve" (2 Timóteus 3:16-17 NIV)

A Biblia olyan, mint egy ösvény. Megmutatja merre menjünk, és hogyan maradjunk meg azon az ösvényen. Megmutatja, amikor letérünk az ösvényről, és azt is, hogyan kell visszatalálnunk. Amikor Isten szavát használod, hogy megmutassa merre és hogyan kell menned, megadja neked az utasításokat és a tudást, ami szükséges ahhoz, hogy megváltoztasd az életed.

Beszéljetek róla:

Mi az a dolog az életedben, amit úgy csinálsz mintha nem lenne probléma, de változtatnod kellene rajta?
Mennyire készíted fel magad a bibliatanulmányozás segítségével?


Daily Hope by Rick Warren, 2014 10. 30 Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 1140
  • e Hónap: 4941
  • e Év: 66242
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.