2014-11-06 17:20:58, csütörtök
|
|
|
Tortilla
30 dkg finomliszt (fele kukoricaliszt)
2-4 ek. étolaj
1/2 csomag sütőpor
langyos víz (kb. 1,5 - 2 dl)
1 kk. só
A lisztet, az olajat, a sót és a sütőport egy tálba tesszük és a vizet fokozatosan adagolva lágy tésztává gyúrjuk.
Lefedve 15 percet pihentetjük.
Kb. 10-12 gombócot formálunk belőle és bőségesen meglisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk (kb. akkorára mint a serpenyő).
Öntöttvas serpenyőben vagy vastag aljú teflon serpenyőben zsiradék nélkül sütjük! Ha elkezd hólyagosodni a tészta, akkor kell megfordítani. Nálam pontosan 1 perc, egy oldal!!!
Alufóliával szigorúan lefedni minden sütés után az egymásra halmozott tortillákat, különben megkeményednek és nem lehet tekerni, hajtani mert eltörik.
Belevaló:
Gyros fűszerrel megsütött csirkemell csíkok vagy karaj, stb.
12 %-os tejföl sóval, fokhagymával, borssal ízesítve,
darabolt jégsaláta, paradicsom, lilahagyma, sajt,
meg amit szerettek...
forrás: http://barbikonyhaja.blogspot.hu/2011/06/tortillasutes-avagy-durum.html |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|