Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
csavart sós rúd
  2014-11-08 23:17:36, szombat
 
 



Hozzávalók:

1 kg liszt
1 tasak sütőpor
3-4 kiskanál só
3 dl olaj
3 dl fehér bor

Elkészítése:

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, amikor kész kb 1 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Az egyik felét megszórjuk őrölt pirospaprikával és belesimítjuk a tésztába, úgy hogy az egyik fele tiszta piros legyen. Megfordítjuk, majd megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal. Amikor kész, ujjnyi csíkokra vágjuk és a két végénél fogva megcsavarjuk.

Előmelegített sütőben 250 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  sós sütik  
Chili con carne
  2014-11-08 23:03:48, szombat
 
 



Hozzávalók:

2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg marha felsál vagy lapocka
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
15 dkg vörös bab száraz,vagy időhiányban konzerv)
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál oregánó
1 kk fahéj
1 kk kakukkfű
4-5 levél friss bazsalikom levél
só, bors
chili paprika
4 evőkanál sűrített paradicsompüré
1 doboz kukorica konzerv
2 kocka legalább 70 %-os csokoládé

Elkészítése:

A babot előző este be kell áztatni.

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Szórjuk rá az őrölt római köményt és pároljuk addig, míg a hagyma meg nem pirul. Tegyük bele a darált marhahúst, majd addig pároljuk, míg a saját leve el nem fő és a húsdarabok pirulni nem kezdenek.

Tegyük bele a babot, csokoládét, a felkockázott paradicsomot a levével együtt. Fűszerezzük, majd ízesítsük sóval. Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a bab puha nem lesz. Ha szükséges, a párolólevet vízzel pótoljuk.Konzerv bab használatánál a főzőidő jelentősen megrövidül Chili con carne recept fotó

A vége felé tegyük hozzá a paradicsompürét és főzzük még vele negyed órán keresztül.
 
 
0 komment , kategória:  főételek  
bohókás
  2014-11-08 22:10:48, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1587
  • e Hét: 3486
  • e Hónap: 7890
  • e Év: 39619
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.