Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Szép álmokat kedves Látogatóim!!!
  2014-11-08 16:12:14, szombat
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjt!  
Pablo Neruda: Mindennapok
  2014-11-08 15:42:37, szombat
 
 




Pablo Neruda: Mindennapok

Mindennap meghal egy kicsit az, aki a szokás rabjává válik, mindennap ugyanazt az útvonalat követve, aki nem változtatja meg létezését, aki nem kockáztatja meg azt, hogy valami újat építsen, aki nem beszél nem áll szóba olyan emberekkel, akiket nem ismer.

Mindennap meghal egy kicsit az, aki gurut csinál a televízióból.

Mindennap meghal egy kicsit, aki kerüli a szenvedélyt, aki a fehéren a feketét választja és a pontot az I betűn, egy emóció örvény helyett, mely csillogásra készteti a szemet, mosolyra változtatja a sóhajt és felszabadítja a szív érzelmeit.

Mindennap meghal egy kicsit az, aki nem megy el helyéről, akkor amikor boldogtalan, aki nem kockáztatja meg a bizonytalant a biztos helyett álmai beteljesítéséért, aki életében legalább egyszer, nem teszi lehetővé magának azt, hogy ne hallgasson a " felelős" tanácsokra.

Mindennap meghal egy kicsit az, aki nem utazik, aki nem olvas, aki nem hallgat zenét, aki nem keresi a benne lévő adottságot és tehetséget.

Mindennap meghal egy kicsit az, aki tönkreteszi a szerelmét, aki nem hagyja, hogy segítsenek neki.

Meghal egy kicsit az, aki önsajnálattal tölti a napjait és utálja a nem szűnő esőt.

Meghal egy kicsit az, aki elhagyja tervét, mielőtt hozzá kezdett volna, aki nem kérdez, mert fél, hogy nevetségessé válik és aki nem válaszol, bár ismeri a kérdést.

Kerüljük a halált, emlékezve mindig arra, hogy élőnek lenni többet jelent az egyszerű légzésnél. Csupán az okos türelem késztet a fenséges boldogság meghódítására.






 
 
0 komment , kategória:  Pablo Neruda  
Osho: Az igaz élet azt jelenti:...
  2014-11-08 15:38:46, szombat
 
 






"Az igaz élet azt jelenti: lerázzuk magunkról a mások által ránk kényszerített hazugságokat. Csupaszon, természetesen, meztelenül az ember az, ami. Semmivé sem kell válnod, csak lenned kell. A hazugságból sosem lesz igazság, a személyiségből sosem lesz lélek. A lényegtelen sosem lesz lényeges. A lényegtelen mindig lényegtelen lesz, a lényeges pedig mindig lényeges marad - a körtéből sosem lesz alma. És ha az igazságért küzdeni akarsz, akkor abból csak még nagyobb zűrzavar lesz. Az igazságot nem kivívni kell. Nem is lehet kivívni, mert már most is az az igazság. Csak a hazugságot kell leráznod róla."

(Osho)







 
 
0 komment , kategória:  Osho  
Két barát ment a sivatagban.
  2014-11-08 15:29:11, szombat
 
 





Két barát ment a sivatagban. Kirándulásuk alkalmával összevesztek, és az egyik barát képen törölte a másikat, aki megsértődött, anélkül hogy szólt volna bármit is, beleírta a homokba:

"Ma a legjobb barátom lekevert egyet!"

Mentek tovább a sivatagban, egy oázishoz értek, ahol elhatározták,hogy megfürödnek. Az a barát, aki kapott egy pofont, fuldokolni kezdett, de a másik kimentette. Magához térvén, kőbe véste:

"Ma a legjobb barátom megmentette az életemet!"

A barát, aki lekevert egyet, majd megmentette őt, megkérdezte:
- Mikor megütöttelek, homokba írtad, ezt meg kőbe vésted. Miért?
A másik azt válaszolta:
- Mikor valaki megbánt, csak homokba szabad írnunk, hogy a megbocsátás szele eltörölje a szavakat. De ha valaki jót tesz velünk, azt véssük kőbe, hogy senki se törölhesse el.







 
 
0 komment , kategória:  Tőrténetek, bölcsességek  
Osho: Fedezd fel, hogy hová sodródik felhőd;
  2014-11-08 15:19:23, szombat
 
 





Fedezd fel, hogy hová sodródik felhőd; fedezd fel, de ne szólj bele. Engedj magadnak szabad utat. Akármerre sodor a szél - az a jó irány. Minden visszatér oda, ahonnan elindult. Ne harcolj, menj a széllel. Ne tégy gátat a folyód elé - ugorj bele. A tánc gyönyörű, olvadj bele egész lényeddel, ne maradjon ki semmi, ez a lényeg. Ne utasíts el semmit, mert különben sosem jössz rá, hogy ki vagy. Fogadj el mindent - ez az igazi ima.

Osho




 
 
0 komment , kategória:  Osho  
Egyszer egy fiatal szamuráj felkeresett egy zen szerzetest.
  2014-11-08 15:14:39, szombat
 
 




Egyszer egy fiatal szamuráj felkeresett egy zen szerzetest. Tisztelettel köszöntötte és elmondta, hogy azért jött, hogy megkérje a szerzetest, mondja el neki mi a menny és mi a pokol.
- Te akarod tudni mi a menny és a pokol? Te aki a saját ruháját sem tudja felvenni normálisan, te, aki a saját kardját sem tudja tisztán tartani? Koszos és mocskos vagy. Így mersz elém állni? Szégyellhetnéd magad.
A szamuráj arca elvörösödött a méregtől, a szemében a gyűlölet lángja lobogott, a teste remegett az idegességtől. Egész lényét elöntötte a düh, a gyűlölet, a harag. Előrántotta a kardját, hogy leszúrja a szerzetest.

Ekkor a szerzetes megszólalt:
- Ez a pokol

A szamuráj hirtelen elengedte a kardját. Gondolatok kavarogtak a fejében. Elszégyellte magát, mert megértette a szerzetes szavait, aki még az életét is kockára tette a tanításával. A hála és a meghatottság könnyei csorogtak végig az arcán.

- Ez pedig a menny - mondta a szerzetes.



Hegylakó_ Fiú,Lány_ Who Wants To Live Forever: Link






 
 
0 komment , kategória:  Tőrténetek, bölcsességek  
Változás jelei
  2014-11-08 12:58:13, szombat
 
  / Kárpáti Boglárka /

Mik a változás jelei?
Honnan tudod, hogy teremtésed kezd manifesztálódni?





- Mester, mi történik velem? Sokat szédülök és hányingerem van. Hirtelen enerválttá válok, aztán látszólag minden ok nélkül, végtelem boldogság tölt el. Napokon keresztül minden rendben van, aztán egyik pillanatról a másikra, minden összeomlik és kilátástalanná válik. Hihetetlenül fáradt vagyok. nem bírom tovább ezt a harcot.

- Változol. Ne harcolj tovább. hagyd abba a harcot és légy a megengedés állapotában. Mind az, amit eddig a szívedben hordoztál, kezd valósággá válni. Amikor szomorú vagy, az elengedést éled meg. Hiszen, az aki valójában vagy, kezd felülemelkedni azon, aki nem vagy. oly sok éven keresztül hordoztál magadban energiákat, amelyek talán nem is hozzád tartoznak, és azok leválása, elengedése, szomorúsággal tölt el. Boldog vagy? Mert érzed a felszabadulást, a szabadságod, ahogy lelked végre azt kezdi élni, aki valójában. Ez lehet, hogy oly más, mint aki eddig voltál, hogy környezeted nem ünnepli a változásod. Elfordulnak tőled, negatívan minősítenek és ez fájdalom. Családod, barátaid, természetes módon, vissza akarnak húzni a régi állapotodba, hiszen így akarnak téged megtapasztalni. Tükröt tartasz nekik, hogy változásban vagy és lehet ők nem akarnak, nem mernek változni. Így mindent elkövetnek azért, hogy meggátolják kiteljesedésed. Félnek, hogy elveszítenek. Lehet, ők nincsenek túl jól és nem örülnek annak, hogy te egyre jobban és jobban vagy. Ez is kimerít. Ne harcolj ellenük. Bízz magadban, bízz Istenben és hidd el, hogy minden úgy történik, ami az a számodra a legjobb. Néha gondolhatsz arra, hogy hagyod az egész fejlődést és változást a fenébe, mert így mindent elveszíthetsz, ami kedves a szívednek. Munkádat, barátokat, kedvesedet. Magányosnak érzed magad és sokszor reménytelenül egyedül.

A választás a tiéd. Fejlődsz, változol, megteremted önmagad igazi lényét, hogy elérhesd a boldogságot, a felszabadulást, vagy inkább visszahúzódsz a vackodba. A megtorpanás, csak átmenetileg fog megnyugvással eltölteni. Szenvedni fogsz és egyre boldogtalanabb leszel.

Veszteségek érnek? Gondold végig:

Csak azt veszítheted el, amit birtokolsz!

Mit is birtokolhatsz? Tárgyakat? Embereket? Érzéseket? Sikereket? Pénzt? Múltadat? Történeteidet?

Mind ez, puszta illúzió! Hiszen, nem azért vagy itt, hogy birtokolj, hanem azért, hogy saját kiteljesedésed által, szolgálj. Ha tetszik, ha nem, azért vagy itt, hogy beteljesítsd a küldetésed. A küldetésed pedig nem más, mint örömben megtapasztalni azt aki vagy, és önfelszabadításod által, példát mutatva, Mesterként, hatással legyél a környezetedben élők felszabadulására.

Mi történik veled, ha elveszik a házadat? Mi marad? Mi marad neked, ha elvesznek tőled mindenedet? Javaidat, kapcsolataidat, munkádat, pénzedet? Továbbmegyek! Mi marad, ha elveszik az életedet, testedet?

Mi marad? Ott találod meg a csendben az igazságod. Valóságod igazi lényét.

Mondd csak, mihez ragaszkodsz még?

Ragaszkodásaid elvesztése fájdalom. Miért? Mit viszel magaddal, mikor meghalsz? Mindent itt hagysz! Akkor miért gyűjtögetsz? Hogy elmondhasd magadról, mennyi minden (felesleges) dolgot felhalmoztál? Kinek akarsz ezzel megfelelni? Milyen programoknak akarsz ezzel eleget tenni?

Kinek a pozitív véleménye miatt, harácsolsz?

Tudsz- e boldog lenni úgy, hogy nincs semmid?

Nincs semmid!

Csak az, amit a szívedben hordozol!

Javaslom, önként mondj le mindenedről. Ajánld fel istenednek a felesleges dolgaidat! Légy elégedett a semmivel, mert ennél nagyobb kincsed nem is lehet!

Változásod legkönnyebb módja, ha hátra hagysz mindent. Kincseidet, kapcsolódásaidat, ragaszkodásaidat.

Kerülj, a megkönnyebbülés állapotába.

Engedj el minden, amihez eddig ragaszkodtál. Birtokodat, mert az a Földdé. Kincseidet, mert azok csak kacatok. Szerelmedet, mert nem birtokolhatod, ő nem a tiéd. Gyermekeidet, mert nem birtokolhatsz egy másik személyt. Ő nem a Te gyermeked! Ő önmagáé, ahogyan Te is egyedi, szuverén egyéniség vagy. Nem valakinek a birtoklása, tulajdona.

Barátaid, valóban a barátaid? Ünneplik kiteljesedésed? Családod, valóban támogató közeg? Hagyják, hogy azt az életet éld, amit valójában szeretnél?

Érzel megfelelési kényszereket irányukba?

Akkor csak hazugság a kapcsolat. Nem a tiszta szereteten alapul.

Nézz bele a tükörbe és kérdezd meg magadtól:

Valóban ez az az élet, amire vágyom?

Valóban ezek azok az emberek, akikkel lenni szeretnék?

Valóban ez az a munka, amit csinálni szeretnék?

Miért is dolgozol ott, ahol? Félsz attól, ha ezt a pénzt nem keresed meg, akkor elveszítheted oly nagy munka és erőfeszítés árán összepakolt kincseidet?

Könnyű teherrel utazol? Nézz bele a táskádba....

- Mester, elég! Azt mondod, hogy a változás érdekében, fel kell adjak mindent, amit eddig elértem? Ezt nem kérheted tőlem!

- Nem kérek én tőled semmit. te mit szeretnél? Változni, egyre jobban és jobban lenni, de maradjon minden úgy ahogy eddig?

Most melyik a hazugság? Változni szeretnél, vagy nem?

Érted, miért szenvedsz ebben a folyamatban? Mert hazudsz magadnak és ezáltal diszharmóniát élsz meg. Valamelyik a kettő közül nem igaz. Melyik?

- Mester..én....

- Semmit sem kell feláldoznod, csak elengedned és hagynod, hogy az maradjon meg a valóságodban, ami igazán fontos a számodra. Ha ezt te el tudnád dönteni, már most is könnyed és boldog lennél?

Ne fordulj el a családodtól. Légy velük őszinte és ezt kérd tőlük is. Miért fájdalmas ez? Mert egy életen át hazugságban éltetek. Figyeld csak meg, hogy a családod fog elfordulni tőled, ha nem tetszik nekik az új életed. Ki bírál kit? Ha nem felelsz meg az elvárásaiknak, azonnal neked támadnak. " Nem az vagy, aki eddig voltál. Nem ilyennek neveltünk téged. Biztos valaki befolyásol" Holott egész eddigi életedben ezt tették veled, és most fáj nekik a tükör!

Meg kell őket értened és még nagyobb szeretettel fordulj feléjük. Tiszta szeretettel és ne megfelelési kényszerekkel. Ünnepeld a kapcsolatotokat, úgy, ahogy az téged boldoggá tesz. Így mutatva példát, hogy e kapcsolódásban, találják meg az ő tiszta boldogságukat.

Ne fordulj el a barátaidtól! Engedd meg, ha úgy döntenek elfordulhassanak tőled, ha nem megfelelő nekik a te megélt isteni részed.

Ne fordulj el a szerelmedtől! Nyilvánítsd ki neki, hogyan szeretnél élni. Ha ő partner ebben, hajrá! De ha nem.... hagynád, hogy a szeretet nevében visszafogjon? Hogy levágja szárnyaidat? Választanod kell!

Ne fordulj el a világtól! Építs újat!

- Mester, ez nekem túl sok!

- Dönthetsz úgy, hogy maradjon minden a régiben. Ezt szeretnéd?

- Nem! Hiszen pont ezért kezdtem el! Ezért lettem a tanítványod, hogy az ürességet, ami bennem van kitöltsem. Hogy jól legyek minden pillanatban! Sikeres legyek, gazdag, egészséges, boldog! Hogy a párkapcsolatom szenvedélyes legyen és felemelő! Hogy méltó szülei lehessek a gyerekeimnek! Hogy,,,,, hogy.... én legyek. Be akarom teljesíteni a feladatom, amiért idejöttem, bármi is legyen az! könnyedén akarok teremteni, élni a hatalmammal!

- Akkor most melyik a hazugság? Változni szeretnél, de minden maradjon ugyan olyan, mint eddig?

- Nem! Nem minden! Ami most is boldoggá tesz, az maradjon meg!

- Amiről eddig azt hitted, hogy boldoggá tesz, honnan tudod., hogy a változásod után is boldoggá fog-e tenni? Hát nem ezért kérem tőled, hogy engedj el mindent, hogy meg tudd, mi is az, ami valóban fontos?

- Rúgjam fel az egész életemet, azért, hogy megtudjam ki vagyok?

- Engedd el, az életedet, hogy megteremthesd azt, aki valójában vagy. Teljesen értelmetlen lenne, ha másképp tennél. A jelenlegi életed a te szívbéli választásaid által megteremtett élet?

- Nem minden. Hiszen rengeteg programot cipelek, érzéseket, amelyek nem hozzám tartoznak. Ezeket szeretném elengedni.

- Ezekhez a nem hozzád tartozó programoknak és érzéseknek a hozadékait is el kell engedned?

- Igen, hiszen ezek nem az én választásaim.

- Honnan tudod, hogy a barátaid, a munkád, a tanulmányaid, a szerelmed mely programok manifesztációi?


- Mester ez fáj...

- Mondd ki!

- Onnan tudom, hogy ha elengedem őket és eltűnnek, akkor nem az én programjaim teremtései. Ha tisztán jelen maradnak a valóságomban, akkor... Ez őrület!

- Az az őrület, ahogyan eddig éltél, aludtál, vagy az, hogy most felébredtél és tisztán látod a valóságodat?

- Mester, ezt nem lehet ép ésszel kibírni! Azt sem tudom már mit akarok, vagy mit nem! Mit csináltam eddig?

- Semmit! Alvajártál.

- Mester? Megéri?

- Erre csak te tudhatod a választ.

hosszú csend után...

- Mester. Hogyan folytassam az utam.

- Ne folytasd. Kezdd elölről.

- Nem emlékszem mi volt az első lépés.

- Most mi az első lépés?

- Megpihenni. Engedni. Csendben lenni. Türelmesnek lenni. Minden pillanatban önmagamat adni. Szívből cselekedni. Felvállalni a konfliktust. Tisztán szeretni. Őszintének lenni. Közben figyelni.

- Most, hogy érzed magad?

- Mint akit kifacsartak, összetörtek, keresztre feszítettek. Meghaltam.

- Csodálatos.

- Mester? Velem maradsz?

- Engedj el. Ha valóban szükséged van rám, visszatérek. Ha nem, tudd,Te is Mesterré váltál.

- Köszönöm! Értem! Tudom! Cselekszem! Hagyom! Engedem! Szeretek!

Szeretlek!

" A Mester 42 életbölcsessége

1. Keresd és lásd meg az istenséget minden létezőben, ismerd fel az isteni hatást minden anyagi forma mögött.
2. Keresd a szellem fényét, az isteni szikrát saját középpontod csendjében.
3. Áraszd belső világosságodat a külvilág minden történésébe.
4. Lélegezz lélekkel, hallj és beszélj szellemmel.
5. Figyelj a természet szavára, és szólítsd meg saját bensődből.
6. Figyelj a belső és külső fordulatokra. Élj minden pillanatban és minden szempontból figyelmesen és tudatosan.
7. Tisztelj és becsülj mindent, ami létezik, és mindent, ami él.
8. Légy hálás azért, amit teszel.
9. A tudás hatalom, de bölcsen kell használni.
10. A bölcs tetteit a TUDÁS, az AKARAT, a MERSZ és a HALLGATÁS szabja meg.
11. Csak annak add tovább a tudást, aki keresi és ne azoknak, akik előnyökhöz és mások feletti hatalomhoz akarnak jutni általa.
12. Teremtsd meg lelked csendjében a halhatatlan valóságod, és éld át.
13. Keresd a belső érettséget nyugodtan, csendesen, belső elmélyülésben.
14. Meríts erőt az életedben a rendszeres meditációból.
15. Ismerd fel, ki vagy valójában, fogadd el magad ilyennek, LÉGY ÖNMAGAD.
16. Gondolkozz, érezz, beszélj és cselekedj mindig pozitívan.
17. Figyeld magad semlegesen és tárgyilagosan.
18. Folyamatosan ellenőrizd a gondolataidat, a szándékaidat, az akaratodat, az érzéseidet, a szavaidat és a tetteidet.
19. Neveld magad mások elismerésére és önérvényesítésed elfogadására.
20. Fogadd el és tiszteld minden ember egyediségét és szabad akaratát.
21. Egyéni értékelésedből és elvárásaidból hagyd el a kritikát.
22. Állíts fel sorrendet, és cselekedj aszerint. Tűzz ki világos célokat, s valósítsd meg őket türelemmel és kitartással.
23. Minden, amit teszek, tedd amilyen jól csak tudod, tedd szívesen és szeretetből.
24. Csak akkor beszélj, ha fontos és értékes mondanivalód van.
25. Ismerd meg, hogy minden durva anyagú forma és lény sorsa a keletkezés és az elmúlás, a születés és halál. Lásd és tapasztald meg, hogy a halál egy új, érzékek feletti létformába történő újjászületés.
26. Élj a saját erkölcsöd szerint, hiszen csupán te magad vagy a saját bírád. Az istenség, az angyalok és a Felettes éned nem ítélkeznek.
27. Éld igaz módon, egyenesen és őszintén az életed.
28. Találd meg a saját, számodra kötelező igazságodat a bensőd csendjében.
29. Légy óvatos ítéleteid megalkotásakor és kimondásakor.
30. Cselekedj bátran, derekasan és félelem nélkül, mert magadhoz vonzod azt, amitől félsz.
31. Tedd a megfelelő pillanatban félelem nélkül, amit kell.
32. Légy türelmes, odaadó, alázatos és szerény.
33. Ismerd fel, hogy az ember eredeti fénye a bensejében lakik, nem a külsőségeiben. Minden külsőség múlandó, csak az igazi érték, a lét és a tudás maradandó. A lelked örökké él.
34. Minden múlandó anyagi dolog csupán egy hasonlat, egy illúzió.
35. Ne feledd: minél tökéletesebb vagy, annál jobban szolgálod a nagy egységet.
36. Az események, a helyzetek és az emberek reakciói veled szemben csupán a lényed rezgését tükrözik.
37. A határtalan önbizalom az Istenbe vetett határtalan bizalom következménye.
38. Az vagy, amit gondolsz magadról, hogy mi vagy, s a világ olyan, amilyennek gondolod. A világmindenségben minden mindent szubjektíven ítél meg, az objektivitás csak az istenség sajátja.
39. Engedd, hogy a gondolataid vezéreljék az érzéseidet, a szavaidat és a tetteidet, ne pedig fordítva. A szellem gyakorol ellenőrzést az anyag felett.
40. Éled az életedet hálásan, higgadtan és türelmesen.
41. Minden úgy jó, ahogy van, hiszen isteni igazságokat és szellemi törvényeket tükröz.
42. Életed célja legyen a hála, az alázat, a higgadtság, a türelem, a jóság, a barátságosság, az udvariasság, a figyelmesség, a tudatosság, az igazságosság, az őszinteség, az igazság, az egyenesség, a kitartás, a tolerancia, az eltökéltség, az elfogulatlanság, az állhatatosság, a béketűrés, az isteni cselekvésbe vetett hit, a bátorság, a derekasság és a saját erkölcsöd szerinti külső-belső harmónia, s akkor megtalálod az életed értelmét is.
Diethard Strecz"
Mit gondolsz: Megéri?
???


Az eredeti írás címe: Link Link







 
 
2 komment , kategória:  Hit  
Az írás és a könyv története
  2014-11-08 12:32:00, szombat
 
 





Várkonyi Nándor

AZ ÍRÁS ÉS A KÖNYV TÖRTÉNETE: Link

 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni!  
Történelmi Magyarország várai
  2014-11-08 12:26:25, szombat
 
 




A TÖRTÉNELMI MAGYARORSZÁG VÁRAI : Link

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
Digitális Corvinák
  2014-11-08 12:18:26, szombat
 
 






DIGITÁLIS CORVINÁK - BIBLIOTHECA CORVINIANA DIGITALIS: Link

 
 
0 komment , kategória:  DIGITÁLIS CORVINÁK - BIBLIOTHE  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 315 db bejegyzés
e év: 1721 db bejegyzés
Összes: 13015 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 521
  • e Hét: 5997
  • e Hónap: 23380
  • e Év: 140626
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.