Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
Viccek és városok
  2014-11-08 18:24:20, szombat
 
  New York:

- Visszavennék a revolvert, amit ma reggel vásároltam itt?

- Miért? Nem működik?

- Nem tudom. De most telefonáltak, hogy a feleségemet elütötte egy autó.



Moszkva:

- És amikor megszöktetted a lányt, az apja dühöngve utánad rohant?

- Mi az, hogy utánam rohant? Azóta is nálam lakik.



Párizs:

Rendőrség, életvédelmi osztály, ügyelet, éjszaka.

- Eltűnt a feleségem! Kérem keressék meg! Itt a fényképe!

Az ügyeletes rendőrtiszt hosszan nézi a fényképet, aztán csodálkozva kérdezi:

- Keressük meg? Miért?



Chicago

Anderson egy nap váratlanul érkezik haza, és feleségét egy férfi karjaiban találja. Előkapja a revolverét, agyonlövi az asszonyt, és beballag a seriffhez, hogy feljelentse magát. A tárgyaláson a bíró megkérdezi, hogy miért az asszonyt ölte meg, miért nem a csábítót? A vádlott a szelíd humanisták hangján válaszol:

- Inkább egy asszonyt lövök le egyszer, mintsemhogy félóránként meg kelljen ölnöm egy férfit!



Bangkok:

Thaiföldön az amerikai turistának ellopják az útlevelét, pénzét, szobakulcsát. Tanácstalanul álldogál az utcasarkon, amikor odalép mellé a városi kupleráj közönségszervezője, és fojtott hangon megszólítja:

- Uram, ismerek egy tizenkét éves kis szűzlányt, ha óhajtja, bemutatnám...

- Nem kell!!!

- Oké, ismerem az öccsét, angyalian szép kis fiúka, ha óhajtja bemutatnám...

- Nem kell!!! Nekem az amerikai konzul kell! Sürgősen!

- Hm. Nem lesz olcsó, de megpróbálhatjuk!



Hamburg:

- Hány gyereke van, világot járó tengerész?

- Nem tudom.

- Hogyhogy nem tudja?

- Honnan a francból tudhatnám?? Négy éve nem jártam otthon!



Párizs:

Taxiban a szép Yvette-tel:

- Maga teljesen őrülten vezet! Az isten szerelmére, miért nem használja mind a két kezét?!

- Miért, miért? Az egyikkel a kormányt kell fognom, kisasszony!



Bukarest

Az idős gazda sétáltatja kecskéjét Bukarest belvárosában. Átvág az úttesten. A rendőr lefütyüli:

- Bátyám, ez háromszáz lei!

- Nincs nálam annyi pénz, édes fiam!

- No, akkor elveszem a kecskéjét...

- Annyi baj legyen, fiam, legalább lesz egy rendőr vejem is...



Tel-Aviv

- A papának is ilyen szép sűrű vörös haja van?

- Nem tudom, doktor úr. Sapka volt rajta.



Havanna

Tengerpart, nyár, napsütés. Egy néger bukkan ki a habokból, akkora fütyivel, hogy a bokáját verdesi. A látványtól a nők elájulnak, még a legedzettebb férfiak is lesütik a szemüket. Végül egyikük mégis elszánja magát, és megkérdi:

- Úristen, hogy lehet valakinek ekkora?

A néger csodálkozik:

- Miért? Hideg vízben magának is összemegy...



Marseille

A csinos szobalány megmutatja a szállóvendégnek a szobát.

- Mennyi az ára? - kérdi a férfi.

- Kétszáz frank...

- Ó, ezért a szép szobáért örömmel fizetek ennyit!

- Pardon, Monsieur. Örömmel már ötszáz.



Stockholm

Fiatal nő állít be a híres szexológushoz:

- Doktor úr, segítsen rajtam! Nekem a szeretkezésből sosem elég! Olyan nimfomániás vagyok, hogy hozzám képest a Ciccolina egy frigid hüllő!

A doktor a naptárát lapozza:

- Nem bánom, elvállalom... de tudja, nálam nagyon magasak a kezelési honoráriumok. Egy alkalom hatszáz korona...

- Oké! És mennyi egy egész éjszaka?



Casablanca:

Egy olasz, egy marokkói és egy amerikai playboy nézelődik a casablancai utca délutáni forgatagában, amikor csípőjét ringatva elvonul előttük Észak-Afrika leggyönyörűbb kurvája.

- Jupiterre! - csettint az olasz ájult gyönyörűségében.

- Allahra! - ordít fel vágyakozva a marokkói.

- Fél tízre! - súgja a nőnek az amerikai.



Los Angeles:

Borzalmas álmom volt. A vőlegényem megverekedett értem Sylvester Stallone-nal.

- Na és?

- A vőlegényem győzött.



Washington

A bankvezért meglátogatja egy barátja. A főnök szobájában felvillan egy csodálatosan szép robottitkárnő alakja, és megszólal a jellegzetes géphang:

- A főnököm betegállományban van. Ha óhajtja, azért kiszolgálom. Ha a jobb mellemet megnyomja, kávét szolgáltatok. Ha a bal mellemet, teát.

A vendég izgalomba jön a ragyogó robottitkárnőtől, és próbaképpen miniszoknyája alá nyúl. Egy pillanat múlva veszettül felordít. Megszólal a géphang:

- Folytatom a szolgáltatásaim felsorolását. Lábaim között van elhelyezve a ceruzahegyező. Egyébként a főnököm is emiatt van betegállományban...



New York:

- Vezérigazgató úr, vagyok bátor tisztelettel megkérni a kedves lánya kezét.

- Tisztelt barátom, érdeklődtem az ön anyagi körülményei felől. Sajnos olyan információt kaptam, hogy önt csak egy módon tudnám szanálni.

- Éspedig?

- Ha mind a három lányomat önhöz adnám feleségül.



Reykjavík

A katonaorvos a sorozáson egy kétméteres újoncot vizsgál, és élete legkisebb fütyijét fedezi fel rajta: az egész nem lehet nagyobb másfél milliméternél. Miközben döbbent rémülettel figyeli a látványt, megszólal a katona:

- Mi az? Nem látott még erekciót?



Szép napot!

"Egy bölcs ember úgy éli életét, hogy cselekszik, nem pedig a cselekvésről gondolkodik."
(Carlos Casteneda)






 
 
0 komment , kategória:  viccek  
Kozmáné Annuska képei, levele
  2014-11-08 17:18:45, szombat
 
  Kozmane

































Drága barátnőm!
Köszönöm a látogatásodat és kívánok kellemes ,
meleg hétvégét jó pihenést sok szeretettel ,,,,
....Puszi Annuska


 
 
0 komment , kategória:  képek  
Lapu Gizike levele
  2014-11-08 15:37:23, szombat
 
  KEDVES BARATNOM!
KOSZONOM KEDVES LATOGATASOD ES A GYONYORU KEPEKET!
KIVANOK NAGYON SZEP HETVEGET SOK SZERETETTEL!
gizike!































 
 
0 komment , kategória:  képek  
Kinek van joga - Nők Lapja Cafe cikke
  2014-11-08 14:45:39, szombat
 
  Kinek van joga megmondani, hogyan halj meg?

A kérdés költői, hiszen ahogyan másoknak abba sincs beleszólásuk, hogyan éljünk, úgy a legvégső döntésnek is a mi kezünkben kellene lennie. Egy gyógyíthatatlan beteg fiatal nő a méltóságteljes halált választotta - akkor mégis miért érzik egyesek, hogy nem lett volna szabad megtennie?
Iván ViktóriaIVÁN VIKTÓRIA
2014. 11. 05.
EZ VAN!
0
Láttam egy képet, ami nem megy ki a fejemből. Szemben egy ablak, és vakító fehérséggel árad be rajta a kristálytiszta fény egy franciaágy közepére. Olyan szép, olyan idilli a szoba, egy szerelmi fészek, ki ne vágyna oda? Azt hittem, a kép Brittany Mayard esküvői albumába való. Aztán kiderült: ő ebben az ágyban készül meghalni.

Brittany Maynard sokáig egy volt a több millió amerikai fiatal nőből, akik tanulnak, dolgoznak, ambíciókat dédelgetnek. Esküvőn, házasságon, családalapításon vagy már gyereknevelésen jár az eszük. Reménykedve szövögetik terveiket, mi mindent szeretnének még elérni, vagy éppen erre sincs idejük, rohannak, élnek, majd lesz holnap is. A jövő olyan végtelennek tűnik még, kicsit riasztó, de izgalmas. Vagy megragadják a napot, vagy veszni hagyják.

Brittany Maynard számára nem volt jövő, mert amikor a legtöbb fiatal nőt ilyesféle gondolatok foglalkoztatnak, akkor a 29 éves Brittany Maynard megkapta a diagnózist: gyógyíthatatlan agydaganata van. Az orvosok mindössze 6 hónapot jósoltak neki, és a betegség előrehaladtával egyre nagyobb fájdalmat és szenvedést. A diagnózis után férjével és családjával Kaliforniából Oregon államba költözött, ahol lehetséges az asszisztált eutanázia: az orvos felírja azokat a gyógyszereket, amelyeket a beteg bevesz, és az általa kiválasztott időpontban befejezi az életét. Ez az Egyesült Államoknak csak néhány államában engedélyezett.

Kinek van joga megmondani, hogyan halj meg?
November elsejét választotta
A diagnózis után kampányba kezdett a méltóságteljes halálért. Bántotta, ha azt mondták, hogy ez öngyilkosság, mert ő nem öngyilkos akart lenni: ,,Ez tényleg nem fair, mert egyetlen porcikám sem akar meghalni. De haldoklom" - nyilatkozta a People magazinnak.

Brittany tévéműsorokban és magazinokban szerepelt, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a rákbetegsége súlyossága miatt ő szabadon akarja megválasztani halála módját és időpontját. Annak a lehetőségnek, ami előtte áll, más, gyógyíthatatlan betegségben szenvedők előtt is nyitva kellene állnia. A videóit az első 3 hét alatt 9 millióan nézték meg. A videóban megjelennek a két évvel ezelőtti esküvője képei, és hálószobájában ülve mesél arról, hogyan készül meghalni: szűk családi körben, kedvenc zenéjét hallgatva. Ott van a fényes hálószoba, az ágy közepén a fénylő folttal. Brittany azt is elmondja, tudja, hol van a gyógyszer, ha szüksége lesz rá. Nem Brittany volt az első gyógyíthatatlan rákbeteg, aki legbensőbb döntését nyilvános vita tárgyává tette, de tartása, józansága és legfőképpen fiatalsága felerősítette a hangját. Nehéz elfogadni azt, hogy egy fiatal meg akar halni. Egy betegtől, különösen ha fiatal, még jobban elvárják, hogy küzdjön, hogy ne adja fel, hogy utolsó szívdobbanásig élvezze az életet. De ha az az élet már csak szenvedés és fájdalom?

Mégis, kinek az élete?
Az orvosok már az elején elmondták neki, hogy az agydaganatnak ebbe a fajtájába mindenki belehal. Brittanyt megoperálták, eltávolítottak a tumorból annyit, amennyit lehetett, de két hónap múlva hatalmasra nőtt. Nem vállalta a kemoterápiát és a sugárkezelést, ami nem gyógyította volna meg, legfeljebb kis idővel meghosszabbítja az életét, szörnyű mellékhatásokkal. Brittany inkább ellátogatott a Grand Canyonba a családjával, ahová már régen vágyott. Ott egy minden eddiginél nagyobb rohamot kapott. Heves fájdalmak gyötörték, nem tudott beszélni, nem ismerte meg családtagjait. ,,A legrosszabb, ami velem történhet, ha túl sokáig várok, mert minden napot meg akarok ragadni, de a betegség közben megfoszt az autonómiámtól." Könnyek között vallotta be, hogy jobban szeretne véget vetni az életének, mielőtt elveszíti fizikai és szellemi képességeit. Férjének azt kívánta, hogy ne sirassa őt élete végéig, alapítson családot, édesanyjának pedig azt, hogy elkerülje a depressziót. ,,Megbeszéltem az orvosokkal, milyen halál várna rám (a 6. hónap végén), és ez egy szörnyű, szörnyű halál. Az, hogy méltósággal halhatok meg, kevésbé rémít meg." Édesanyja biztosította lányát, hogy mellette áll, akárhogy is dönt.
Ekkor egy magyar politikus veszi a bátorságot, és Brittany halálhírét, hogy egy nő harca véget ért, úgy kommenteli a Facebookon: ,,Milyen harca? A legkönnyebb utat választotta."

Ó, valóban?

,,Amikor az emberek azért kritizálnak, mert nem várok tovább, vagy mert helyettem eldöntötték, hogy mi a legjobb nekem, az fáj, mert én tényleg kockáztatok. Kockáztatok minden nap, minden nap, amikor felkelek. Azért teszem, mert még mindig elég jól érzem magam, és találok örömöt, tudok nevetni, és mosolyogni a családomra, barátaimra, amitől úgy érzem, még nincs itt az ideje, de ez el fog jönni, mert romlik az állapotom, minden héten. Gonoszság ellenezni, ha egy beteg ember így dönt."

Kinek van joga megmondani, hogyan halj meg?
Brittany megtervezhette az esküvőjét, dönthetett, hogyan akarja élete egyik legfontosabb napját megélni: hol, mikor, kikkel. Ahogyan azt is el akarta dönteni (nem, nem vették el az eszét a fájdalomcsillapítók), hogyan akarja befejezni az életét. Otthon, szerettei körében, a legkevesebb fájdalommal. Próbált eltervezni egy pillanatot, amit felfogni, elképzelni sem lehet. Ha választani lehetne, biztosan sokan szeretnének ugyanígy elmenni, ágyban, párnák közt, szeretetben, békében.

Kívülállóként könnyű orvosi esetet látni benne, vagy vallási alapon elítélni, mert kilépett az életből. Brittanynek is megvolt, ahogy mindannyiunknak megvan a jogunk és felelősségünk abban, hogyan szeretnénk, akarjuk életünket befejezni. Ki meri megkérdőjelezni, hogy jogunk van az önrendelkezéshez, az emberi méltósághoz? Hogyan lehetséges az, hogy más döntse el, mit jelent számunkra az emberhez méltó élet? Ha mi választhatunk, hogyan akarunk jól élni, szeretni, lakni, dolgozni, tanulni, szórakozni, miért ne lehetne, amennyire lehet, halálunk felől dönteni? Brittany esetében az, hogy így mondhatott búcsút a világnak, az élete feletti kontroll utolsó megnyilvánulása, egy felnőtt ember szabadságának megrendítő és megható megnyilvánulása.

Akkor most mi a könnyebb?
Könnyű élni, míg örömben, egészségben, szabadon élhetünk, nem kiszolgáltatottságban, rettegve a jövőtől.
A tudomány gépekkel, gyógyszerekkel, kezelésekkel életben tudja tartani a beteg embereket is hetekig, hónapokig akkor is, ha a méltóságuk tiszteletben tartásának elemi feltételei sem biztosítottak.
Az, hogy valaki élete utolsó heteit azzal tölti, hogy kunyerál, mert nincs pénze kifizetni az egymillió forintos rákgyógyszert, az emberileg elfogadható?
Vagy távoli példaként csak egy szót mondok: elfekvő. Szerintem azzal nem törődni, hogyan érhet egy ember élete méltóságteljesen véget, mert az fárasztó lenne, mert törődést, odafigyelést, érvelést és megértést igényelne - na, az a könnyebbik út.

Azoknak - úgy-ahogy - segíthetünk, akik életben akarnak maradni, de mi marad azokkal, akik gyógyíthatatlan betegek, és úgy érzik, eljött az idő, hogy kilépjenek az életből?

Bitó László professzor írta:
,,Nem igaz, hogy nem vihetünk magunkkal semmit. Emberi méltóságunk - egész életünkben gyűjtött tőkénk - túlélhet minket, ha nem kell utolsó heteinkben, napjainkban elvesztegetnünk."

Ha bárkit megkérdezhetnénk, aki már odaát van, vajon nem értene egyet vele?


:
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Vidám délutánt
  2014-11-08 14:30:07, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Zöld kép
  2014-11-08 14:28:00, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Csipkemintás kép
  2014-11-08 14:25:19, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Lila masni a hajában
  2014-11-08 14:24:05, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Csinos ara
  2014-11-08 14:20:56, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Esti fényben Budapest
  2014-11-08 14:19:31, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 7638 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 337
  • e Hét: 2320
  • e Hónap: 12911
  • e Év: 118685
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.