Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Fűszerek, amiktől felforr a pasik vére 18+
  2014-12-01 22:22:24, hétfő
 
 




FŰSZEREK, AMIKTŐL FELFORR A PASIK VÉRE 18+


Az élet szerelem nélkül ízetlen, a szerelem szex nélkül sótlan, az ételek fűszer nélkül pedig élvezhetetlenek, csaknem ehetetlenek!

A csilit ősidők óta nemcsak gyógyszerként hanem nemi vágyat fokozó szerként is használják. Az ősi Egyiptomban a bódító illatú fahéjról, szegfűszegről, szerecsendióról és a gyömbérről azt hitték, hogy a paradicsomi kertből eredő Nílusban terem. A legtöbb fűszerről feltételezték, hogy a bennük lévő forróságtól felmelegedik a test, amitől felizzik a nemi vágy. A mustármag potencianövelő hatását ismerve a szerzeteseknek megtiltották e fűszer fogyasztását. A fahéj ősidők óta a nemi szervre kenve erotikus ösztönzőnek számit. Az ópium helyett is használt sáfrány izgató hatású, hosszú orgazmusérzetet kelt.

A ginszeng nemcsak fiatalító szer és egyensúlyban tartja a test energiaháztartását, hanem növeli a nemi vágyat. Ázsia legrégebbi és legismertebb gyógyszerét, ezt a csodagyökeret gyakran "embergyökérként" is említik. A ginszengbor volt az első kínai gyógyszer, amit idegnyugtatóként és fáradtságcsökkentőként ajánlottak. Az izgató hatású szegfűszeget a régi kínaiak azért rágták, hogy szerelmi légyottjuk során illatos legyen leheletük. Az aromás, kellemes illatú kardamomot, gyakran teához és kávéhoz vegyítik izgató, élénkítő hatású már az ókorban sokat magasztalták mint fűszert és orvosságot. Serkenti az emésztést, és a szívműködést, frissíti a szellemet. A bódító, izgató szerecsendió mámort és nemi izgalmat kelt. Az ősi Indiában bódító gyümölcs néven volt ismert, sok mámorító szerelmi ajzószer fontos alkotóelemeként. Az Ajurvéda szerint jótékony hatású a szexuális erőtlenség megszüntetésére.


Forrjon a véred!

A hinduk egyik legszentebb növényüket, a tulasi bazsalikomot Laksmi istennő és Visnu isten oltárára teszik. A tulasi bazsalikom leveléből napi egy levél elfogyasztása megőrzi az egészséget és örömteli nemi életet biztosít. A pikáns, csípős ízű szegfűbors nemcsak emésztési panaszokra, neuralgikus bajokra hathatós hanem bőséges kakaóval keverve felizzítja a nemi öröm szent tűzét. Az ánizsmagról az egyiptomiak feltételezték, hogy nemi közösülésre ingerel, Indiában szerelmi vágyat ébresztőnek és impotenciát gyógyítónak tartották. Egy indiai csodaszer szerint egy csipet porrá őrölt ánizs mézzel elkeverve a férfi nemzőszervére kenve óriási gyönyörhöz jutattja a nőt. A nép gyógyászatban is elterjedt feketebors valószínűleg a legjelentősebb fűszer, megszerzéséért háborúkat vívtak, emberáldozatokat hoztak. A vérkeringés ösztönző és az emésztést segítő aromás rozmaringból készített fürdő serkenti a vérkeringést és fokozza az érzékenységet, felkelti a szexuális vágyat. Az ókor óta ismert muskátzsályát borba keverve szerelmi élvezetre ösztönöz. A vanília a homeopatikus gyógymódban hatásos impotencia elleni gyógyszer.


Az öröm növénye

A trópusi éghajlaton termő ősidők óta ismert fűszerként és gyógyszerként használt gyömbér hatásos szerelmi ajzószer is. Az ázsiai orvoslásban "forrónak" számít, hőséget vagy tűzet visz a testbe, így izgatja a nemi szerveket. Az iszlám orvoslás szent növényként tartja számon, a Korán is megemlíti. A mák az öröm növénye, a régi görögök legtöbbet használt és legjobb orvosságának eredetéről úgy tartják, hogy Aphrodité könnyeiből keletkezett, amelyeket, Adoniszt siratva, szerelméért hullatott. Az ambrózia fogyasztása és élvezete csak az isteneknek adatott meg. Azok az istenek akik ittak e csodálatos elixírből, megismerték a mámort és halhatatlanná váltak. Mivel az istenek nem akarták, hogy az emberek is halhatatlanokká váljanak, ezért a halandók kizárólag különleges fűszerezésű datolyából vagy szőlőből készült bort ihattak.

Forrás: Elixír












 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Hosszú Katinka az év úszónője!
  2014-12-01 21:30:12, hétfő
 
 




HOSSZÚ KATINKA AZ ÉV ÚSZÓNŐJE!
2014.12.01


A női úszóknál Hosszú Katinkát választotta a FINA az év legjobbjának - az ezért járó elismerést a dohai Grand Hyatt szálló báltermében rendezett gálaesten vehette át a magyar világklasszis.

Nem kellett sokat izgulniuk a magyaroknak a FINA Év sportolói gálaesten, miután rögtön az úszók legjobbjaival kezdték a díjak átadását. A férfiaknál az idei Világkupa összetett győztese, a dél-afrikai Chad Le Clos neve került elő a borítékből, és ezek után reménykedtünk, hogy a hölgyeknél sem lesz ez másképp - nem is kellett csalódnunk: a Katari Olimpiai Bizottság főtitkára, Al Thani sejk (bár kicsit nehezen birkózott meg a név kiejtésével) Hosszú Katinka nevét olvasta a mikrofonba.

Ezután egy rövid videóban foglalták össze az idei teljesítményét, az öt világrekordot, a 68 Világkupa-elsőséget (közte 51 aranyat), valamint azt, hogy 122 győzelemmel immár ő vezeti a Vk-történet örökranglistáját. Természetesen a hat Európa-bajnoki érem (közte három egyéni arany) is sokat nyomott a latban. Katinka ezután átvehette a 2014 női legjobbjának járó kristálytrófeát, majd rövid beszédben köszönte meg az elismerést, először is edző-férjének, Shane-nek, majd családjának, és elmondta, szeretné minél jobban kivenni a részét az úszósport népszerűsítéséből, és reméli, a teljesítményével ehhez maga is hozzátett valamit az elmúlt időszakban.

Nem sokkal később Katinka kissé meghatottan beszélt, kezében a pazar díjjal.
,,Ez félelmetes, hatalmas nagy megtiszteltetés... Rajtam kívül még ketten úsztak világcsúcsot és értek el kiváló eredményeket, Katie Ledecky és Sarah Sjöström, mégis engem választottak - az egyik legnagyobb elismerés, amit a pályafutásom során valaha kaptam. Sokan kérdezték a díjátadó előtt, izgulok-e, és mindenkinek azt mondtam, nem, mert a munkát elvégeztem, az eredményeket már elértem, azaz ami rajtam múlt, megvolt a gála előtt. Az, hogy a szavazók így döntöttek, fantasztikusan jó érzés."

,,Még el sem kezdődödött a világbajnokság, és máris kaptam egy ilyen nagy díjat, meg az idény értékeléséről kérdeznek, holott a rövid pályás szezon csúcsa, a vébé még csak most indul. Viszont most határozottan úgy érzem, még könnyebben fogok úszni szerdától. Nincs az, hogy na, most aztán muszáj megmutatni, különben nem lesz olyan szép az év. De a motiváció ugyanúgy megvan bennem, mint korábban, és persze az izgatottság is, azaz alig várom, hogy menjünk az uszodába, és kezdődjék a verseny. Az azonban nagyon jó, hogy voltaképpen élvezhetem a versenyzést, és mosolyogva gondolhatok arra, hogy azért szeretném nyerni a fő számaimat, meg összeszedni néhány bónuszérmet, ha lehet."

,,London után eldöntöttük, hogy adok magamnak négy évet. Ez a két idény arra jó volt, hogy már most biztos vagyok abban: nem csak négy év lesz ebből. És azt is érzem: nem a riói aranyon áll vagy bukik minden. Ahogy fel tudtam állni London után, egyértelműen azt mondatja velem: most már történhet bármi, az önmagában óriási teljesítmény, ahonnan indultam és ahová jutottam az elmúlt időszakban. Ellentétben 2012-vel, ha megint negyedik lennék csak az olimpián, gond nélkül mennék tovább, mert nem Rióban dől el, jó úszó vagyok-e. Persze, a cél természetesen továbbra is az olimpiai érem, de legalább ennyire fontos, hogy élvezem, amit csinálok. Márpedig az utóbbi két évben végre ez a helyzet - és ennél tényleg nincs csodálatosabb."

Forrás: MÚSZ







Hosszú Katinka pályaíve:

Született: 1989., május 3., Pécs, de Baján nőtt fel
2004, olimpia - 31. hely 200 gyorson
2005, ifjúsági Európa-bajnokság, 3 arany
2008, olimpia - 12. hely 400 vegyes, 17. hely 200 vegyes
2009, világbajnok - 400 vegyes; 200 vegyesen és 200 pillangón harmadik
2010, Európa-bajnokság, Budapest - 3 arany (200 vegyes, 200 pillangó, 4x200-as gyorsváltó) ezüst 400 vegyesen
2011, világbajnokság - 200 vegyes 6., 200 pillangó 19., 400 vegyes 15.
2012, olimpia - 400 vegyes 4., 200 vegyes 8., 200 pillangó 9.
2013, világbajnokság - aranyérmes 200 és 400 vegyesen, bronzérmes 200 pillangón
2014, Európa-bajnokság - aranyérmes 200 és 400 vegyesen és 100 háton, ezüstérmes 200 gyorson, bronzérmes 200 pillangón és a 4x200-as gyorsváltóval

Hosszú Katinka édesapja magyar válogatott kosaras, édesanyja, matektanár.


Mindent megnyert, amit lehetett

Link



Jól gazdálkodik Hosszú Katinka a megkeresett milliókkal

Link



"Amikor nyerek, rögtön az ő tekintetét keresem"

Link









Minden szempontból jól sült el Shane Tusup és Hosszú Katinka házassága
Forrás: Hosszú Katinka / Facebook



Jó év volt a 2014 is éremtermés szempontjából






 
 
0 komment , kategória:  Sport  
December
  2014-12-01 11:30:14, hétfő
 
 










DECEMBER


"Csíp a hideg, fúj a szél,
December van, itt a tél..."


Csupaszak a kertek, lehullottak a fákról és a bokrokról a levelek, megcsupaszodott a kert és a ház tájéka. Hajnalban dér lepte el a zöld gyepet és befagyott a madáritatóban is a víz. Alaposan lehűlt a levegő és zúzmarás köd borította be az ország nagyobbik felét, napközben is fagyos, téli időt eredményezve.

Havat is hozott a mikulás, néhol a zúzmarás köd mellé hó is társult. A hóimádók nem panaszkodhatnak. Sok helyen igazi téli hangulat uralkodik.







DECEMBER


Beköszöntött december,
kopogtat a hóember.
Varjú károg, fúj a szél,
esik eső, itt a tél.

Jaj,de nagyon hideg van,
ropog a hó alattam.
Hahaha, havazik,
hehehe, hetekig.

Hú, hull a hó,
hihihi, jaj, de jó.
Zúzmarát dermeszt a szél,
reszket, fázik akit ér.







Áprily Lajos: DECEMBER VÉGÉN


Havas hegyek ködökben elmerülnek.
Az ég felé egyetlen csúcs se lát.
De köd mögött idő-tündérek ülnek
s nyujtják a téli nappal fonalát.







Fésűs Éva: DECEMBER


December, december,
a világ csilingel,
hóember hófején
fazék a cilinder.
Kisbunda, nagybunda,
kell már a szőrkucsma,
hópaplant sző a tél
medvére, mókusra.
Kiscsizma, nagycsizma
csikorgó hóban jár,
piros kis orroddal
cinegét foghatnál.
December deret fúj,


december fagyot hoz,
a világ mégiscsak
ünnepre harangoz.
Hamvadó alkonyban
csillag gyúl faágon,
meglátod, egyszercsak
itt lesz a karácsony!
Pásztorok hirdették,
angyalok dalolták,
meséknél szebb ez a
tündöklő valóság.







Neil Gaiman: AMERIKAI ISTENEK - Idézet


Hó kavarog az égben, hatalmas, szédítően
táncoló pelyhekben és csapatokban,
fehér pettyek a vasszürke égen, hó,
a hideg és a tél íze a nyelveden,
habozva lehel csókot az arcodra,
mielőtt halálra dermesztene.
Harminccentis hó, puha, mint a vattacukor,
meseországgá változtatja a világot,
minden felismerhetetlenül gyönyörű lesz tőle.







Gárdonyi Géza: DECEMBER


Már tegnap ősz volt, tiszta és napos;
a virágkóró dértől harmatos;
a fák kopaszak, de zöld a vár-halom.
S én sütkéreztem künn a szép napon.

Ma reggel, ahogy ablakomhoz állok,
fehér várost látok.
Fehér a hegy, völgy, az egész világ,
és hótól lombosak a kerti fák.

Ünnepi pompa s mégis szomorít.
Mintha az ősznek tarka színeit
megunták volna odafenn,
s így szólt volna az Úr az éjjelen
- "Legyen a világ ezentul fehér!"...
És lett a világ tündöklő fehér.

IIyen lesz egykor a kihalt világ:
így állnak a házak, paloták,
és sehol ember, sehol egy madár,
sehol egy fűszál, sehol egy bogár,
sehol egy út és sehol lábnyomok,
csak fehér erdők, fehér városok,
fehér pompában, fehér pusztaság, -
felhőtlen ég és örök némaság.

Beteg vagyok, sorvasztó láz emészt,
s hogy búsan nézem ezt a bús világot,
valami mondja: utoljára nézd,
mert meglehet, hogy utoljára látod!

Óh csak télen ne érjen a halál:


Olyan csúnya a téli temetés!
A nagy csizmák, a fagyott ronda sár,
a hóba ütött fáklya serceg és
lábát rázza a ministráns gyerek,
a pap szilvakék orral didereg,
a kántor meg a kezét zsebre tolva,
a zsoltár-verset könyv nélkül rikoltja.

Mert tudom én, ha halva fekszem is,
nem hal meg bennem minden gondolat,
Mint leégett ház omladéka közt
van még szikra a hült hamu alatt.
Így marad bennem egy kis öntudat.

És hallom majd a sok jövést-menést,
a harangozást, a leszögelést,
az elhadart circumdederuntot,
a köhögést, a gyors miatyánkot,
s a kocsit hogy a havon nyikorog.
Míg végre csend van. Magam maradok.
*
Az élet oly bús, oly vigasztalan.
Alig volt reggel, máris este van.
Nyugat felől a fehér hegyeken
a nap egy piros felhőn lemegyen,
aztán sötét van, sötét lesz sokáig, -
csak a hó világít.

Égj öreg kályha, lehelj meleget!
Ottkünn a világ jéggé dermedett.
Minden élő a zugokba vonul.
Oh mennyi panasz száll a hó alul,
didergő, fázó bogárkák jaja.
Kő és fakéreg, mind, mind bús tanya.
Barlangban a medve; s mi is emberek
mi is csak rakott barlangban lakunk,
s miről a medve, arról álmodunk.

Oh csak mégegyszer jőjj el szép tavasz,
te enyhe napfény, zöldelő fűszál!
Oh csak mégegyszer lássak ibolyát,
s hulljon arcomba meleg napsugár.
Hadd haljak meg egy tavaszi napon,
s a szívemre tegyetek ibolyát.
Mindegy, ha én már azt nem is tudom,
csak tegyetek szívemre ibolyát.







Halász Béla: RÉGI DECEMBER


Éjjel december havában jártam.
Térdig érő kis kabátban.
Éjjel zengő félhomályban.
Hópehelyként szállt a lábam.

Téli fagytól piros arcom.
Hógolyót gyúrt, mindkét markom.
Csúsztam, másztam minden jégen
Hóesésben, esti fényben.

Domboldalon várt a szánkó
Szelek fújta régi jármű,
Sok baráti arc mosolya,
Régen látott szép korcsolya.

Család, szeretet és élet,
Hiányoztok régi képek.
Egyszer mikor felébredek.
Remélem, itt lesztek mindig velem!







Heltai Jenő: DECEMBER


Nem pesti hónap: budai hónap,
Kisvárosi, falusi hónap,
Nem jazzal, rádióval hangos
Vásáros, mai hónap:
Százévelőtti, régimódi, biedermeierhónap,
Gyermekéveink hónapja,
A szülei ház hónapja és a nagy téli szünidőé,
A Megfagyott Gyermek hónapja,
És Andersen kis gyufaárus lányáé,
A fehérszakállú Mikulásé
És a küsded Jézusé,
Jóság és szeretet hónapja,
A megfogyatkozott jóságé és a
megcsappant szereteté.
Mert kihűlt a remény kemencéje a Földön,
Nincs, aki újra befűtse.
Didereg az Ember,
Haldoklik a világ.
Ez a melegségre szomjas jégvilág,
Mely időtlen idők óta koldusan nyeli
Az áldott Nap maradék-tüzét,
A türelmes föld gyérülő szenét
És a jóság és szeretet isteni kenyerének morzsáit.
Hová lett az isteni kenyér,
Mely azért volt, hogy mindenkinek
Jusson belőle egy karéj?
Alig maradt belőle egy decemberre való
Egy napra való
Egy estre való,
Egy karácsonyestre való!
Talán imádkozni kellene!
Vagy visszanézve arra, mi mögöttünk van,
Megfogni egymás kezét,
Összebújni, egymást megölelni
És utolsó szikrájából annak, mi bennünk emberi,

Új tüzet rakni új jövőhöz
És friss kenyérsütéshez.







Kányádi Sándor: ÜL A TÉL A HEGY TETEJÉN


Ül a tél a hegy tetején.
Fehér kucsma van a fején.
A hátán meg fehér suba.
Készülődik a faluba.
Tápászkodik, fölkel s jövet
fehér terveket szövöget.
Szórja, hinti, hol elhalad,
két marokkal a friss havat.
Fehéredik domb és lapály.
Olykor-olykor a tél megáll.

Gondos gazdaként széttekint,
aztán munkába fog megint.
Ahol kilátszik a vetés,
vet oda egy marokkal, és
mire a mi falunkba ér,
mögötte már minden fehér.
Egy kicsit még tipeg-topog,
befagyasztja a patakot.
Lepihen és a szürkület
csöndjében füstöt ereget.







Király László: DECEMBER


December szegény békétlen ember.
Szomorú legény, melege sincsen, madara sincsen.
Bejönne, de magfagy keze a kilincsen.
Hogyha énekelget, recsegnek az ágak
és december szegény – a békétlen ember,
még szomorúbb legény.
De gyúrok én reggel hóembert hóból
kinek fazékkucsmája lesz, s répaorra orrol.
Összebarátkoznak majd, szegény decemberrel
S vidám tél lesz, jégvirágok virágoznak reggel.







Kovács András: DECEMBER


Puhán csapongó hópihék,
száguldozó csöpp csillagok,
ti fedjetek be engemet -
szánkómmal újra itt vagyok!

Füles sapkámon illatoz,
viháncol tágas ég hava,
bolyhos bundámon száz pehely
pusmog: "Ne menjél még haza. . . "

Kuszán kavargó hópihék -
fehér zenétek hallja tán,
ha néha roppan, hócipőm
hunyorgó utcák hajlatán?

Havat szitál a lámpafény,
pilinkél már a villany is
szobámból át a függönyön -
pislogva hív a kis hamis . . .

Puhán csapongó hópihék,
takarjatok be, itt vagyok -
a kékes este fátyolán
pelyheznek fázós csillagok.







Krecsmáry László: HÓEMBER


December, december-
Nézzétek csak hóember!

Hóból van a pocakja,
hóból van a kobakja,
hóból van a nadrágja,
hóból van a kabátja,
hóból van a keze, lába,
hóból van a nyaka, válla,
hóból van a füle, szája.

Csak az orra répa,
csak a szeme szén,
s egy nagy lyukas lábas
csücsül a fején!







Kun Magdolna: DECEMBER


Fagyos ez a december,
már levél sincs az ágon,
s egyre jobban közeledik
a hófehér Karácsony.
Elmerengve nézem odakinn
a frissen esett havat
és arra gondolok,
nincs már, aki elhozza a nyarat.
Ablakomra jégvirág szirmával
festek neked szívet,
és tűzből éledt fényszikrákat
csókkal rálehelek,
hogy a benne lévő melegség
újra hozzád érjen,
akkor is, ha elmentél már
nagyon-nagyon régen.
Kutatom a lábad nyomát,
mely az emlékeket őrzi,
de csak sárral telt útra lelek,
mi az érzést is felőrli.
Most köd homály tölti be
a reménytelen napokat,
melyek sötét árnnyal burkolják
a kettétört vágyakat,
s én hiába keresem a megújuló tavaszt,
csak a szállingózó hó szemcse az,
mi kezeimre tapad.
Pedig még érzem,
ahogy az erdő felől fenyőillat árad,
és egy-egy tovatűnő alkonypír is
újra téged láttat,
de mikor a narancssárga felhők
szakadozni kezdenek,
csak a hideg szél szárítja
könnyező szememet.







Lakatos Béla: ÚJRA DECEMBER!


Eljött! Itt van újra a December,
és vele jön nemsoká a Hóember!

Kinek orra
piros répa,
Két szeme
fekete gomb,
és a szája
egy libacomb.

Most hull a pelyhes, fehér hó,
ez ám a szép, de csudajó!

Itt lesz fehér szakáll is, a Télapó!
Piros zsákjában minden ami hejhó!

Piros zsákjában
jó néhány kiló,
piros zsákjában
jó néhány kiló!










Majtényi Erik: DECEMBER


Beköszöntött
december,
az udvaron
hóember.

Kapott kürtős
kalapot,
azzal kíván
jó napot.

Kíván, s aztán
megbánja,
mert a napfényt


nem állja.

Napsütésben
folyton fogy,
szinte-szinte
összerogy.

Szívesebben
mond tehát
szép jó, hideg
éjszakát.







Radnóti Miklós: DECEMBERI REGGEL


A vastag ég szobánkba lép
és puhán feldőlnek tőle mind
aprócska tárgyaink.

Ó, vasárnap reggel, te édes!
hat érdes reggel gondja ring
s kiúszik ablakunkon.

Mert hó ragyog kint és pehely
szöszös pehelyre szálldos ujra,
fehérre hófehér.

Az utcai csenden át gyerek
piroska orráról beszél
sok gyöngyös szippanás.

Ó, lassú ébredés, óra
csengése nélkül, jó piszmogás
és hűvös, tiszta ing.

S mint a szabadság szerszámai,
csendben várnak ránk léceink
mélázó szíjaikkal.

*

Az ég a földig ér!
vonulj a hallgatag erdők felé,
komisz jövőd úgyis kisér
és sorsod úgyis lankadó,
mint holtrasebzett őzeké.

És holnap már lehet,
hogy utólszor tétováz ajkadon
elillanó lehelleted
s halott arcodra sávokat
a hulló bombák árnya von.

1936







Szepesi Attila: DECEMBER


Didergő december,
cinkét szomorító,
vadmalacot visíttató,
hegyet zúzmarázó,
szélzúgatta tölgyet
hóval terítgető.

Ezüst fenyőágon
csillagszórót gyújtó,
arcot pirosító,
szemet fényesítő,
újesztendőt váró.







Várnai Zseni: HULL A HÓ


Hull a hó, hull a hó,
lesz belőle takaró,
ráborul a vetésre,
hogy a fagytól megvédje.

Vastag hóbunda alatt
kenyérmagvak alszanak,
puha ágyban telelnek,
s kikeletkor kikelnek.







Varga Feri & Ballássy Betty - ITT A DECEMBER

Dalszöveg


Már elengedte az év,
mind a tizenegy gyermekét,
csak a decembernek fogja mindig kezét.

Ma rád köszönt a szomszéd, már rég történt ilyen.
Rendbe tettem a szekrényt, és az autónk tiszta lett.
A földön lent, s az égben fent, jó érzés gyújt a szívünkben,
itt a december, itt a december.

Az asztalt körbe üljük, már a fenyőfa is kész.
Szebbet, jobbat, remélj, sok imára font kéz.
A földön lent, s az égben fent,
míg csak várnak ránk, hogy így legyen,
itt a december, itt a december.

Boldog karácsonyt jó veled, boldog karácsony mindenkinek.
Száz nyelven szól az áldás, de egy az érzelem.
Szeretet ünnepére, percig béke hirtelen.
A földön lent, s az égben fent, békesség a lelkünkben,
itt a december, itt a december.

Ha adni tudsz, majd kapni fogsz, az élettől,
ez a dal segít, hogy búcsúzz most a könnyektől
hát írjuk át, színezzük át, egy újabb év minden új napját.

Boldog karácsonyt jó veled, boldog karácsonyt mindenkinek.
Boldog karácsonyt jó veled, boldog karácsonyt mindenkinek,
boldog karácsonyt, nyújtsd kezed, legyen az ünnep, szép veled.







Zelk Zoltán: DECEMBER


Az udvaron vaskalapú,
krumpliorrú hóember
hirdeti, hogy megérkezett
szélparipán December.

Az ajtóban, a küszöbön
lapul a házörző eb,
nem szereti ő sem a vad


decemberi hideget.

Az ablakon cinke kopog:
"Jó emberek, jó napot,
nincs eleség az erdőben,
kérek egy pár falatot!"

Az ereszről csüng a jégcsap,
a háztető csupa dér -
ha már itt van, azt se bánjuk,
majd elmegy megint a tél.









Varga Feri - Balássy Betty: Itt a december

Link

Link

Link


Taylor Swift - Back To December

Link



Collective Soul - December

Link

























 
 
0 komment , kategória:  Évszakok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 308 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1248
  • e Hét: 9703
  • e Hónap: 49524
  • e Év: 227399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.