|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2014-12-01 06:12:05, hétfő
|
|
|
Link
Csokirajongók kedvence: csupán öt hozzávaló, minimális munka és máris kész a világ legcsokisabb és legjobb csokitortája.
A világ legjobb csokitortája sütés nélkül készül. A tésztája ropogós, amarettos, a krém pedig selymesen csokoládés. Nem édes, nem émelyítő, hanem nagyon csokis. Egy 18 cetnis tortaformában készült csokitorta bőven elegendő 6-8 embernek is, ám azok a csokiimádók, akik repetázni is szeretnének pár óra múlva inkább 4 emberre kalkuláljanak ezzel a mennyiséggel.
Hozzávalók egy 18 centis tortaformához:
20 dkg zabkeksz
7 dkg vaj
2 evőkanbál amaretto likőr (vagy 1 evőkanál mandula aroma)
200 g étcsokoládé (50-60 % étcsoki)
2 dl habtejszín
A zabkekszet morzsává darálom robotgépben. Robotgép híján pedig zacskóba kell pakolni és sodrófával jól elverni.
A vajat megolvasztom. A kekszre locsolom a vajat és az amaretto-t, összekeverem, majd belenyomkodom a tortaformába úgy, hogy 2 centis pereme is legyen a “tésztának". Beteszem a hűtőbe legalább 15 percre.
A tejszínt megmelegítem, de nem forralom. Forrás előtt le kell venni a tűzről. Belekeverem az összetört csokoládét, és simára, sűrűre keverem. Tulajdonképpen egy egyszerű ganache-t készítek.
Kiveszem a kekszes alapot és óvatosan beleöntöm a csokikrémet (ganache-t) és hűtőbe teszem legalább 5 órára. Ezalatt a csokikrém megszilárdul, vágható lesz, ám a selymes krémessége megmarad.
Myreille
Forrás: Link |
|
|
0 komment
, kategória: Finomságok |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2014. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
615 db bejegyzés |
e év: |
5810 db bejegyzés |
Összes: |
50420 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1148
- e Hét: 4583
- e Hónap: 9321
- e Év: 115465
|
|
|