Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Hofi
  2014-12-01 17:29:34, hétfő
 
 


Link

HOFI GÉZA ÉLETMŰVEI (6.rész): Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Budapest alatti világ...
  2014-12-01 17:28:00, hétfő
 
 


Link

Budapest alatti világ: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Opera ház panorama
  2014-12-01 17:26:13, hétfő
 
 


Link

Opera ház panorama sorozat , bal sarokban extra képekkel: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
"Tango Libre" tango flash mob, Budapest, Westend
  2014-12-01 17:24:31, hétfő
 
 


Link

"Tango Libre" tango flash mob, Budapest, Westend: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
A világ legjobb sütés nélküli csokitortája
  2014-12-01 06:12:05, hétfő
 
 


Link

Csokirajongók kedvence: csupán öt hozzávaló, minimális munka és máris kész a világ legcsokisabb és legjobb csokitortája.

A világ legjobb csokitortája sütés nélkül készül. A tésztája ropogós, amarettos, a krém pedig selymesen csokoládés. Nem édes, nem émelyítő, hanem nagyon csokis. Egy 18 cetnis tortaformában készült csokitorta bőven elegendő 6-8 embernek is, ám azok a csokiimádók, akik repetázni is szeretnének pár óra múlva inkább 4 emberre kalkuláljanak ezzel a mennyiséggel.

Hozzávalók egy 18 centis tortaformához:
20 dkg zabkeksz
7 dkg vaj
2 evőkanbál amaretto likőr (vagy 1 evőkanál mandula aroma)
200 g étcsokoládé (50-60 % étcsoki)
2 dl habtejszín

A zabkekszet morzsává darálom robotgépben. Robotgép híján pedig zacskóba kell pakolni és sodrófával jól elverni.

A vajat megolvasztom. A kekszre locsolom a vajat és az amaretto-t, összekeverem, majd belenyomkodom a tortaformába úgy, hogy 2 centis pereme is legyen a “tésztának". Beteszem a hűtőbe legalább 15 percre.

A tejszínt megmelegítem, de nem forralom. Forrás előtt le kell venni a tűzről. Belekeverem az összetört csokoládét, és simára, sűrűre keverem. Tulajdonképpen egy egyszerű ganache-t készítek.

Kiveszem a kekszes alapot és óvatosan beleöntöm a csokikrémet (ganache-t) és hűtőbe teszem legalább 5 órára. Ezalatt a csokikrém megszilárdul, vágható lesz, ám a selymes krémessége megmarad.

Myreille

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
Hü, idén megint mennyi jó gyerek volt!
  2014-12-01 06:10:09, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Hull a pelyhes fehér hó...
  2014-12-01 06:08:50, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Utassy József: Hull a hó
  2014-12-01 06:08:02, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Horváth P. Pál: Télapó
  2014-12-01 06:06:59, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Hát csodálkoztok
  2014-12-01 06:05:58, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 615 db bejegyzés
e év: 5810 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1148
  • e Hét: 4583
  • e Hónap: 9321
  • e Év: 115465
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.