Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Az új kakas
  2014-12-10 19:42:09, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Az igazi férfi
  2014-12-10 19:41:11, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Az Igazi Barátsághoz
  2014-12-10 19:40:11, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Az alkohol kitűnő oldószer
  2014-12-10 19:39:15, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Humorosan
  2014-12-10 19:38:07, szerda
 
  Értelmező szótár



Házasság: : két ember egyesülése közös problémák megoldása végett, amely problémák egyébként nem merülnének fel ha nem egyesültek volna.

Kapcsolat: : hatalmas pénzösszegek-, idő- és energia elpocsékolásának folyamata valakinek a jobb megismerése céljából, aki pillanatnyilag talán nem is tetszik különösen, a jövőben pedig valószínűleg még kevésbé fog tetszeni és mindez a szex érdekében.

Nimfomán: ezt a fogalmat a férfiak alkalmazzák azokra a nőkre, akik gyakrabban kívánják a szexet, mint ők.

Értelmiségi: az a személy, aki képes két óránál tovább gondolkodni valamiről, ami nem kapcsolatos a szexszel.

Építész: az a személy aki nem eléggé férfi ahhoz, hogy mérnök legyen, de nem eléggé buzi ahhoz, hogy designer legyen

Programozó: az a személy, aki megoldja minden problémádat, amiről nem is tudtál hogy létezik, méghozzá úgy, hogy az egészből semmit sem értesz.

Fejfájás: fogamzásgátló szer, amelyet a '90-es évek hölgyei alkalmaztak előszeretettel.

Szerelem első látásra: két erősen begerjedt személy találkozása, akik nem különösebben válogatósak

Közgazdász: http://www.incredimail.com/app/?tag=emoticon_click_me_im2_re&lang=9&versi on34380&setup_id=7&aff_id+9185&tID3104&addon=IncrediMail&upn8 73a0d-f743-40c4-ae24-214fc6a4e152&id202&guid/0C37F4-462D-41B0-9BFC-D75BB8 4BC48B szakértő, aki tudni fogja, hogy amit tegnap jósolt ma miért nem következett be.

Diplomata: ez az a személy, aki úgy küld el a picsába, hogy alig várod, hogy indulhass.

Cserkész: olyan fiú, akit kretén módon öltöztetnek, és egy fiúnak öltözött kretén parancsolgat neki.

Pszichológus: az a személy, aki mindenkit megnéz, amikor bejön a boltba egy csinos fiatal nő.
Csapatmunka: a felelősség áthárításának lehetősége másokra.

Infláció: amikor úgy éltek, hogy a jövő évi árakat fizetitek a tavalyi bérszínvonalból.

Tanácsadó: az a személy, aki leveszi az órádat, megmondja mennyi az idő és ezért négyszeres órabért számít fel neked.

Hardware: a komputernek az a része, amely felfogja a csapásokat, amikor nem működik a software.

Barát(nő):egy nyilvánvalóan testi fogyatékos személy az ellenkező nemből, akivel emiatt a szex nem túl érdekfeszítő, ami természetesen ezt a személyt magától értetődően alkalmassá teszi a hosszas beszélgetésekre és közös részegeskedésre.

Könnyűvérű nő: ez a fogalom a férfiak morális értékeivel rendelkező nő esetében használatos.
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Öregítő ételek
  2014-12-10 15:56:00, szerda
 
  Öregítő ételek

Minden fajta élelmiszer, amit napi szinten fogyasztunk, biokémiai reakciókat hoz létre a szervezetünkben. Ezáltal némelyik felgyorsítja az öregedési folyamatot, mások viszont segítenek az öregedés elleni küzdelemben.




Link

Ha rendszeresen nem megfelelő ételeket fogyasztunk, ettől 10 évvel idősebbnek nézhetünk ki, és úgy is érezhetjük magunkat! A megfelelő élelmiszerek fogyasztásával viszont, idővel, 5-10 évvel fiatalabbnak nézhetünk ki a korunknál.

Amikor az öregedésről beszélünk, akkor nem csak a ráncokra vagy a haj dússágára gondolunk, hanem olyan láthatatlan folyamatokra is, mint például a belső szervek működési problémái vagy az ízületek kopása. Abban biztosan egyetértünk, hogy e tényezők fontosabbak, mint a külső megjelenés, ám mind a külső, mind a belső fiatalodás elérése lehetséges!

Ehhez ismerkedjünk meg azzal a három folyamattal, amely jelentős hatással van az öregedésre - ezek a ,,glikáció", a ,,gyulladás" és az ,,oxidáció".

Glikációnak nevezik azt a folyamatot, amely során a cukor fehérje- vagy zsírmolekulákhoz kötődve, károsítja azok biológiai funkcióit. Ez ételkészítés során akkor fordul elő, amikor cukrot (vagy fruktózt) és fehérjét vagy zsiradékot együtt főzünk. A főzés-sütés során előrehaladott glikációs végtermékek (Advanced Glycation End Products vagy röviden AGE-k) keletkeznek. Ilyen AGE-k a szervezetben is keletkeznek, amikor a vérben a különféle cukrok fehérje- és zsírmolekulákkal találkoznak. A fruktóz és a tejcukorból keletkező galaktóz a cukornál 10-szer hajlamosabb AGE-t képezni. Ezek a nemkívánatos elemek felgyorsítják az öregedést, hosszútávon károsítják a belső szerveket, az ízületeket és ráncosítják a bőrt.

A legfőbb faktor, amely fokozza az AGE-k termelődését a szervezetben, nem más, mint a magas vércukorszint. Ezért van az, hogy a II-es típusú cukorbetegek gyakran idősebbnek néznek ki a koruknál. Ez az öregedést gyorsító hatás nem csak a cukorbetegeknél jelentkezik.

• Az 1. számú élelmiszer, ami felgyorsítja az öregedést: a napjainkban termesztett búzafajták (igen, a ,,teljes kiőrlésű" is!).

Kevéssé ismert, hogy a búza tartalmaz egy nagyon rendhagyó típusú, más élelmiszerben nem található szénhidrátot, az amilopektin-A-t, amelynek hatására a vércukorszint jobban kiugrik, mint a cukortól, vagy bármilyen más szénhidráttól. A búzából készült kenyérnek magasabb a glikémiás indexe, mint a cukornak. Mindez igaz a búzából készült egyéb péksüteményekre (kifli, zsemle), müzlikre, reggeliző pelyhekre is.




Link

Próbaként vércukorszint mérést végeztünk 45 perccel étkezés után, először két szelet teljes kiőrlésű pirítós kenyér, második alkalommal pedig azzal azonos szénhidrát-tartalmú egy tál zabpehely kása elfogyasztását követően. Eredmények: a pirítós kenyér után 45 perccel az éhgyomri 4,7-ről 8,6-ra ment fel a vércukorszint, míg a zabpehely kásától 4,7-ről csak 6,2-re.

Minél magasabb a vércukorszint átlaga, annál több AGE keletkezik a szervezetben. A nagy mennyiségű búzafogyasztás tehát hozzájárulhat az öregedési folyamatok felgyorsulásához. A másik potenciális egészségkárosító tényező a búza glutén-tartalma, amely gyulladáskeltő hatású az emésztőrendszerben, és a szervezet más részein is.

A búza fogyasztásának mérséklése, illetve helyettesítése az étrendben (más gabonafélékkel vagy magvakkal, egyéb növényekből készült lisztekkel) még testzsír-csökkenést is eredményez, ami egy igen kedvező ,,mellékhatás". Idősebb embereknél is tapasztaltuk, hogy a búzafogyasztás jelentősebb csökkentését követő három hónap után krónikus ízületi fájdalmaik jelentősen csökkentek vagy megszűntek, emellett testsúlyproblémáik is rendeződtek.

• A 2. számú élelmiszer, ami felgyorsítja az öregedést: a kukorica alapú ételek (pl. kukoricaszirup, kukorica pehely, kukorica chips, kukorica olaj).

A tortilla chipsek, a kukoricapehely, és olaj mellett a legnagyobb mumus, amely mostanában nagy médiafigyelmet kap: a magas fruktóz-tartalmú kukorica szirup (angol rövidítése: HFCS). Kutatók azt találták, hogy az ebben lévő fruktóz 10-szer annyi AGE termelődését váltja ki, mint a glükóz. Ez azt jelenti, hogy az üdítőitalokban, salátaöntetekben, kechupban és más feldolgozott élelmiszerekben elfogyasztott fruktóz még jobban felgyorsítja az öregedési folyamatokat, mintha egyszerűen cukorral édesítenék azokat.

A másik probléma a kukoricával és annak olajával, hogy általuk nagy mennyiségű omega-6 zsírsav kerül az étrendbe, ami az omega-3 és omega-6 felborult arányához, gyulladáshoz és oxidációhoz vezet a szervezetben. A kukorica nem annyira káros, mint a búza, mert legalább glutént nem tartalmaz, ám, ha fiatalos, vékony és egészséges szeretne lenni, érdemes csökkenteni az étrendben a kukorica alapú ételek gyakoriságát.

• A 3. számú élelmiszer, ami felgyorsítja az öregedést: a cukor (a cukros és bizonyos keményítő tartalmú ételek).

A cukorról általában csak az elhízás és a II-es típusú cukorbetegség veszélye miatt mondunk le, eddig nem is számoltunk az öregedést gyorsító hatásával. Ez is arra késztet bennünket, hogy kétszer is meggondoljuk, mielőtt bármilyen cukros desszertet, süteményt, reggeliző pelyhet, vagy más édességet veszünk magunkhoz.




Link

Cukor helyett a kávé, tea, vagy a sütemények édesítésére használhatunk például egy természetes, kalóriamentes édesítőt, a steviát vagy az eritritet. Mindkettő elősegíti a vércukorszint kontrollálását és ebből kifolyólag lassítja az öregedési folyamatokat.

Édességigényünk kielégítésére nyugodtan fogyaszthatunk egy-két kocka magas kakaótartalmú étcsokoládét, amelynek a cukortartalma csupán 2 gramm (lehet már cukormentes csokoládét is kapni), míg egy adag torta vagy fagylalt kb. 40-80 gramm, öregedést fokozó cukrot tartalmaz.

Ne felejtsük el, hogy bizonyos keményítőtartalmú ételek (pl. fehér rizs, zabpehely, burgonya) szintén jelentősen megemelhetik a vércukorszintet és ez által az AGE-k termelődést. Ezeket az ételeket csak nagyon kis mennyiségben fogyasszuk, és mindig kombináljuk egészséges zsiradékokkal és fehérjével, ami lelassítja a vércukorszint emelkedését.

• A 4. számú élelmiszer, ami felgyorsítja az öregedést: a növényi olajak (pl. szójaolaj, repceolaj stb.).

Ezeket a feldolgozott-finomított termékeket eddig ,,egészséges" zsiradékokként reklámozták, pedig többnyire átmentek egy rendkívül magas hőmérsékleten történő finomítási eljáráson, többek között a hexán nevű kémiai oldószer alkalmazásával. Így a többszörösen telítetlen zsírsavak nagyfokú oxidáción mennek keresztül, s ettől erősen gyulladáskeltő hatásúak a szervezetben. Szabadgyököket hoznak létre, károsítják a sejtmembránokat, hozzájárulnak a gyorsabb öregedéshez, a szívbetegség és egyéb egészségi problémák kialakulásához.




Link

Ezek elkerülésére, használjunk inkább valóban egészséges zsiradékokat (pl. extra szűz olíva olaj, avokádó olaj, kókuszolaj), illetve a legeltetett állatok tejéből készült vajat.

Forrás: M. Geary és C. Ebeling: These 4 Foods Accelerate Aging. Ford. Mezei Elmira. A teljes cikk a tenyek-tevhitek.hu oldalon olvasható.

Fenti cikk helyes értelmezéséhez néhány rövid,
ám fontos kiegészítés kívánkozik.

A kutatási eredmények és az egészségkárosító tényezők nem az évezredekig világszerte fogyasztott búzára és kukoricára, hanem a manapság termesztett nemesített, ,,módosított" növényekre vonatkoznak.

A kutatási adatok nem az évezredekkel ezelőtt élő, egész nap kemény fizikai munkát, testmozgást végző emberekre, vagy a ma is hasonló természeti körülmények között élő népekre vonatkoznak. A vizsgálatban a mai ,,modern", mozgásszegény életmódot élő, finomított készételeket fogyasztó alanyok vettek részt.

Évezredekkel ezelőtt az ember ,,kidolgozta" magából a szénhidrátokat (lisztet, fruktózt), fehér cukor és hőkezelt, vegykezelt növényi olaj pedig nem is volt.

Fentiek szerint, a régi mondás ma így hangozna: ,,aki nem dolgozik (fizikai munkát), ne is egyék (szénhidrátokat)".
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Amy Purdy and Derek Hough
  2014-12-10 15:51:20, szerda
 
 


Link

Amy Purdy and Derek Hough különleges tánca: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Na most akkor merre is?
  2014-12-10 15:47:13, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Különleges kapcsolat
  2014-12-10 15:46:22, szerda
 
 


Link

A központban leopárdok, oroszlánok, farkasok, hiúzok, szerválok és szurikáták is élnek. A világ minden tájáról érkeznek ide önkéntesek. A náluk élő állatok egyébként nem állandóan a ketrecekben vannak, nagy terület áll a rendelkezésükre, amit bebarangolhatnak. Riana Van Nieuwenhuizen, a szervet alapítója elmondta, hogy a Cheetah Experience azért jött létre, hogy megmentsék az állatokat a kihalástól, ezért tenyészprogramot is működtetnek.
Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Így örül gondozójának a fekete párduc – videó
  2014-12-10 15:44:02, szerda
 
 


Link

A Dél-Afrikai Bloemfontein-ben működő Cheetah Experience szervezet önkéntese, Juhi Agrawal munkája során igazán közeli kapcsolatot alakított ki egy Pardus nevű fekete párduccal, akiről már kölyökkora óta gondoskodik. A párducot születése után elhagyta az anyja, ezért a vadvédő szervezet magához vette az akkor mindössze 300 grammos, aprócska állatot. A Cheetah Experience központjának munkatársai szerint az anyja azért hagyta el a kicsinyét, mert nem tudta táplálni. Pardus egyébként egy melanózisos leopárd. Ezt a mutációt a fekete pigment (eumelanin) túltengése okozza. Ez merőben fekete bundát eredményez, habár a fekete párduc pettyei bizonyos részeken még kivehetők, mivel a pigmentek mennyisége eltérő a mintázatban és a fekete alapszínben.
Pardus imád a gondozójával játszani, az ölébe gömbölyödni és nagyon megörül neki, amikor meglátja. Ez látható ezen a videón is: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 615 db bejegyzés
e év: 5810 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1233
  • e Hét: 3081
  • e Hónap: 14095
  • e Év: 120239
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.