Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Milliárdokat vesz el a kormány a súlyosan sérültektől
  2014-12-10 20:24:12, szerda
 
  Milliárdokat vesz el a kormány a súlyosan sérültektől

Ötmilliárd forinttal kevesebbet költ az állam a megváltozott képességű emberek foglalkoztatására jövőre. Mivel a közmunkára csoportosítják át a pénzeket, ezért “izgalmas látvány lesz az árokparton gereblyéző kerekesszékes".

Senkit sem hagyunk az út szélén...

a Pasa parkban élők meg még életükben sem hallottak mozgáskorlátozottakról. (gyanúm szerint itt egy páran, szívesen testközeli élménnyé tennénk nekik)
kitől vegyenek el? Lőrinctől? Lajostól? Sándortól? Hát nekik sincs. Mégis igazságosabb, ha mindenkitől elvesznek egyformán.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ////////////////


Milliárdokat vesz el a kormány a súlyosan sérültektől


markoferko


ma 12:59


Az ATV Egyenes Beszédének nyilatkozott Hegedűs Lajos, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségnek (MEOSZ) elnöke, az abcug.hu pedig kivonatolta a beszélgetést.

Ötmilliárd forinttal kevesebbet költ az állam a megváltozott képességű emberek foglalkoztatására jövőre a költségvetés tervezete szerint. Mivel a közmunkára csoportosítják át a pénzeket, ezért

“izgalmas látvány lesz az árokparton gereblyéző kerekesszékes vagy éppen az utat tisztító vak ember."

Hegedűs Lajos szerint a kormány azzal nyugtatta őket, hogy majd uniós forrásból több jut a fogyatékkal élőknek, de

“január előbb jön, mint az uniós pénz, ugyanis az még a kormány szerint is csak 2015 második felében várható."

A lényeg, hogy januártól nincs pénz azokra a szervezetekre, amelyek a megváltozott munkaképességű emberek - értelmi fogyatékosok, vakok, mozgássérültek - munkáját koordinálják.

Hegedűs szerint az eddigi 34 milliárdos támogatási rendszer - aminek a fele járulékok formájában egyből visszafolyt a költségvetésbe - a minimálbérre volt elegendő, tehát túlságosan bőkezűnek ezt sem lehetett nevezni.

“Ezek az emberek értéket teremtenek azáltal, hogy dolgoznak, ráadásul semmilyen más szociális ellátásra nem jogosultak."

Egyes európai országokban 52-54 százalékos a foglalkoztatási arány a súlyosan sérültek között, Magyaroszágon a tavalyig életben lévő rendszerrel együtt is csak 11-12. Hegedűs Lajos szerint a változás értelmetlen és káros.


http://444.hu/2014/12/10/milliardokat-vesz-el-a-kormany-a-sulyosan-serultektol-a- mozgaskorlatozottak-egyesuletenek-vezetoje-szerint/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbáni pitiánervilág
  2014-12-10 20:06:33, szerda
 
  2014. december 9., kedd

Orbáni pitiánervilág

,,- Én téged száz fonthoz juttatlak, ha elvezetsz a Kapitányhoz.
- Nincs annyi pénz, fiam, amit itten mondsz... Az csak tíz font!"
Olvashatjuk a ,,Megkerült Cirkáló" című örökbecsűben. Megállapítva azt is, hogy Rejtő Jenő ezer százalékos pontossággal érzékeltette annak idején azt, ahogy a körülmények átitatják az egész gondolkodásmódot. Napjaink történésinek egy részére alighanem ugyanez a jelenség adhat magyarázatot.

Mert mit is láthatunk? Ha kellő aprólékossággal kezdünk leltárt készíteni, akkor könnyedén elveszhetünk a részletekben. Alig van olyan nap, amikor a kormánypárti kommunikáció ne dobna be a köztudatba valami gumicsont-jelölt ötletet. Erre gyorsan megtalálhatjuk azt a kézenfekvőnek tűnő magyarázatot, hogy alapvetően a figyelem eltereléséről van szó. Megfűszerezve némi kommunikációs csapdával, és az ellenzéki felszalámizásának a vágyával. Ezek természetesen komolyan létező tényezők. Azt hinni azonban alighanem tévedés, hogy a látszólag véletlenszerű ötletelés mögött nincs, illetve nem lehet más, valós rendező elv. Akár csak olyan formában, ami az ötletrohamok hozadékaként feltálalt választékból kihúzza az éppen aktuálisan megvalósítandó következő lépés forgatókönyvét. A Fidesz esetében pedig alighanem valóban Orbán Viktor lehet az, aki ,,Személyes Alapszabály" (Rejtő Jenő Elátkozott Part) gyanánt szabályozza a pillanatnyi életet, vagy karakterhalált. Ezt most csak tekintsük megjegyzésnek.

Térjünk vissza a napi gumicsontokhoz, kommunikációs ötletekhez. Lett légyen az a maradék nyugdíjpénztárak lenyúlása, az internetadó, vagy a hasonló fajsúlyú ügyek. Ezek két közös jellemzője szinte kiverheti az emberek szemét. Az egyik a gyakorlatilag csillapíthatatlan hatalomvágy. Ez Orbán Viktor esetében nem egy új gondolat-rendezési elv. A különböző kezdeti megnyilvánulásokat követően szinte hónapról évre követhető módon haladt el azokhoz a mérföldkövekhez, amelyekben sajátos önleleplezést is szolgáltatott. Hol a Kádár-rendszer hallgatólagos követőjeként, hol az illiberális államhatalom híveként definiálva önmagát. Óhatatlanul leleplezve azt a diktatórikus személyiséget, ami ugyanakkor a felelősségtől való pánikszerű meneküléssel kénytelen megbirkózni. Amely utóbbira különben sokkal régebbi jelekből is következtethetünk. Összességében, és kívülről nézve olyan személyiségeket alkotva, amellyel leggyakrabban talán az óvodapedagógusok találkoznak. Akkor, amikor az erősebbtől való félelmüket féktelen, a kisebbek, gyengébbek felé ható agresszivitással túlkompenzáló gyermeket kell valamilyen formában a szocializáció útjára vezetni. Nem vitatva persze azt sem, hogy amikor egy ilyen személyiség fokozott agresszivitással találkozik, akkor ez egyre nehezebb. Különösen, ha az egy authoriter és elvtelen, alapvetően opportunista, és a haszonért a hatalmat bármikor kiszolgáló szülő képében jelentkezik. Márpedig a hatalom opportunista haszonélvezőitől annak idején hemzseget a kontraszelektált pártapparátus.

De a hatalomvágy, mint említettem, csak az egyik összetevője a felhozott kommunikációs tötymörgésnek. A másik komoly tényező a pitiánerség. Nem csak abban az értelemben, hogy gyakorlatilag a fenék kitörlésének napi papíradagját is minimum alkotmányba, illetve alaptörvénybe gondolják vésni a Fidesz vezérhez hű talpnyalói. Ez ugyanis még akár a hatalomvággyal, a másokat megalázó úrhatnámsággal is magyarázható lenne. Azonban azt is láthatjuk, hogy ami pénzben kifejezhető, az is magán viseli a pitiánerség, a kisstílű szarrágás jegyeit. Mert az egyes közrabszolgának ugyan már pár százezer forint is felfoghatatlan pénz, és száz-, vagy ezermilliárd tényleg csak elírva levő értelmezhetetlen betűhalmaz, a költségvetés egészéhez képest sokszor aprópénzekre mennek ki az orbáni ötletek. Mert mit jelent pár száz millió? Alig valamit. Nem az egyes iskoláknak, hanem a költségvetés egészében. Különösen, ha összevethető mondjuk a teljes bankszektor rákosista államosításával besöpörhető pénzzel. Ha addig is él az ország.

S most térjünk vissza az öreg csavargóhoz. Az a személyiség, aki a felfújható rágógumi kapitalista élvezetének képzetei között pofozva alakul, valójában sosem lesz képest ezt az árnyékot átlépni. Akinek a zacskó szotyi a mennyeien gyermeki élvezet, az felnőtként, szinte korlátlan hatalommal a kezében, sem fog tudni átlépni a pitiánerség határán. Mert ahhoz olvasottság, kultúra, képzelőerő, és leginkább széles, a világgal számoló szemléletmód is kell. S olyan személyiség, amely nem elfojtásokon, hanem szárnyaláson keresztül alakul. Márpedig Orbán ötletein nem az utóbbi süt át. Sokkal inkább az előbbi, a fociöltözők verítékszagú péniszirigysége, a falu bikájának földhöztapadt szarrágása, a csak fillérekben számolni tudó pitiánerség. Amerika nem azért nem számít, mert Orbán fanatikus. Egyszerűen nincs is. Mert kiesik a felfogható tartományból.

S ha valami. akkor ez lehet a nemzet veszte. Nem is annyira a kisemmizés, a diktatúra, hiszen azt pár év, évtized alatt kiheveri egy ország. A kisstílű, fantáziátlan, állatias indulatokkal operáló, szellemi semmittevésbe süllyedő uralkodás az, ami nemzedékeket tesz tönkre, üldöz el, kényszerít szellemi pangásra. Valamint nemzedékek sorára az egész országot. A senkik hatalmát, a kisszer diadalát hozva be a kontraszelektált mindennapokba.


http://endresy.blogspot.co.uk/2014/12/pitianervilag.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fizetős lesz az M0-s
  2014-12-10 20:02:00, szerda
 
 
Fizetős lesz az M0-s


2014.12.10.



Kapitány Szabó Attila
NOL

Díjasítja az M0-s autóutat a kormány. Január elsejétől a fővárost elkerülő csonka körgyűrű több szakaszának használatáért minden járműkategóriában fizetni kell. A sztrádák szakaszai megyénként éves e-matricát kapnak. A költségvetés több tízmilliárd forintot kaszál.
hirdetés

Hónapok óta tart az ötletelés, hogyan szedhetne be a rezsicsökkentő kormány az idei nagyjából bruttó 195 milliárd forintnál tízmilliárdokkal többet az autósoktól, kamionosoktól az utak használatáért. A feladat elől nem lehetett csak úgy elugrani, hiszen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a 2015-ös költségvetés tervében, minden magyarázat nélkül megemelte a tehergépkocsik üzemeltetőinek pénztárcájára alapozó bevételi tervet. A jövő évi használatarányos útdíjbevételnek, áfával együtt, 150 milliárd forint helyett 189 milliárd forintnak kellene lennie. Amit nagyjából az ideivel azonos, 43,8 milliárd forintra rúgó összeggel kell megfejelniük a 3,5 tonnánál kisebb gépjárművek, motorkerékpárok, személygépkocsik e-matrica befizetéseinek.
A költségvetés több tízmilliárd forintot kaszál
A költségvetés több tízmilliárd forintot kaszál
Veres Viktor / Népszabadság

A nagyjából negyvenmilliárd forintos hiány eltüntetésére kidolgozott összetett javaslat egyik eleme a díjköteles hálózat kiterjesztése. E szerint, a már most is fizetős utak köre csupán egyetlen jelentős útvonalon bővül, de az aztán ütős bővítést jelent. Mert hát január 1-től pénzt szednek az M0-on is.

hirdetés

Az 1977-ben megkezdett, és azóta kampányszerű bővítések nyomán aktuálisan mintegy 79 kilométer hosszú, körgyűrűnek gúnyolt autóúton, a Szentendrei úttól az M3-ig, illetve 4-es főúttól az M5-ig sarcolják majd az utazókat.

A motorkerékpárral, személygépkocsival közlekedőknek a már megszokott e-matricával, a 3,5 tonnánál nagyobb teherautókat használó közúti fuvarozóknak, a megtett úttal arányosan számlázó HU-GO rendszerében kell leróniuk az állam által megkövetelt összeget.

Az 1-es főút és az M5-ös, illetve a 4-es főút és az M3-as között viszont marad a díjmentesség. Csak aztán az autósok győzzék követni, éppen merre is járnak.

De ezzel még nincs vége. Fizetősek lesznek az autópályák fővárosi bevezető szakaszai is. Így az M1-M7, az M3-as, az M5-ös, illetve az M6-os utolsó néhány kilométere. És, hogy a boldogság teljes legyen, lesz megyei e-matrica is. A megyénként egy évre ötezer forintért megváltható címkével azonban nem árt vigyázni. A megyehatár véletlen átlépése után a büntetés elkerülhetetlen.
hirdetés

Az új matricatípus bevezetése mellett szóló érvként a döntéshozók azt hozzák fel: a Balatonra rendszeresen járók három megyei matrricával egész évben utazgathatnak kedvenc üdülőhelyükre. Azaz, az eddigi 43 ezer forintos éves díj helyett potom 15 ezerből megússzák a hétvégi, vagy nyári utazásokat.

Cserébe a feketeleves, hogy aki januárban a budaörsi bevásárlóközpontokhoz látogatna ki shoppingolni, kénytelen lesz autópálya matricát vásárolni. Tiszta szerencse, hogy ha valaki csak egyszer megy, megúszhatja a már ismert tíz napos virtuális vignettával. Ha viszont valamiért gyakrabban jár a város peremére, érdemes lesz megvenni a Pest megyei utakra érvényes címkét.

Ezzel együtt befürdetik a fővárosi agglomerációból naponta ingázókat is. Az autópályák M0-s autóúton belül eddig díjmentes szakaszait díjfizetés nélkül használók úgy számoljanak: januártól a munkába járás költségeit emeli az e-matrica új formájának meghonosításával a rezsicsökkentés fontosságát hangsúlyozó kormány.

Örülni legfeljebb annak lehet, hogy míg a tehergépkocsik megtett úttal arányosan számolt útdíjai öt százalékkal emelkednek, az e-matrica nem drágul. Pontosabban a motorosok, a személygépkocsit használók számára maradnak az idei árak.

A lakóautók, kisbuszok üzembentartói viszont új, magasabb összegű díjkategóriába kerülnek. Vagyis többet fizethetnek, pont kétszeresét az eddigi díjuknak. Kivéve, ha éves jogosultságot váltanak, mert csodák-csodája, úgy az ár nem változik.

Legfeljebb találgatni lehet, hogy mindez a gyakorlatban mennyit hoz Varga Mihály konyhájára. Mindenesetre valószínű, hogy az M0-st naponta használó csaknem százezer kisebb-nagyobb gépkocsi évente akár több tízmilliárd forintot is kifizet majd a főváros úthálózatának tehermentesítésére hivatott, így józan ésszel nem díjasítható autóúton.
hirdetés

Cserébe persze az e-matrica kötelezővé tétele a most még ingyenes M0-on azzal járhat, hogy a személygépkocsival közlekedők, ha csak tehetik, más útvonalat választanának. Vagyis a városba bevezető, illetve a külső kerületeket összekötő főutak mellett lakók komoly forgalomélénkülésre készülhetnek.


http://nol.hu/gazdasag/fizetos-lesz-az-m0-s-1503659
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még annál is nagyobb a baj a Fideszben
  2014-12-10 19:39:13, szerda
 
  Még annál is nagyobb a baj a Fideszben

Dévényi István / 2014.12.10., szerda 10:40 /


Még annál is nagyobb a baj a Fideszben

Két hatalmas öngól után összeszedte magát a párt kommunikációs csapata, hogy lőjön egy minden korábbinál hatalmasabb, hálószaggató öngólt.
Hirdetés

Tényleg nem értik. Két hete írtam, hogy szerintem az a baj: radikálisan átalakult a politikai tér, s az új szereplők nem illeszthetők a régi elméletbe, ezért szenved, nyöszörög a Fidesz-gépezet.

Azt nyilván nem gondoltam, hogy a politika ettől majd mélyen magába néz, de azt sem, hogy a kormánypárt rátesz egy lapáttal, és még lendületesebben halad tovább bátran előre a zsákutcába.

Rövid időn belül három gigantikus taslit kevert le magának a Fidesz. Az internetadó volt az ,,ősbűn", s a szerencsétlenül előadott szerencsétlen ötlet máris történelmi pillanattá magasztosult, hiszen ezzel sikerült a kormánynak megszerveznie - és mindjárt önmaga ellenében - az új politikai generációt. (Amely egyenletben a generáció jelentése nem csak az életkort, hanem a politikához való viszonyt is jelzi.)

Rögtön eztán sikerült előrukkolni a kötelező vasárnapi zárva tartás gondolatával, amely miatt ugyan senki sem vonult utcára (hülyén is nézne ki egy Vásárolni akarunk! demonstráció), ellenben még a belső körös rajongótáborban is komoly és általános fejvakarást okozott.
Fiatalok 2006-ban még a Fideszt éltetve kiabálnak a Magyar Szocialista Párt az edelényi művelődési ház előtt tartott kampánygyűlésen

Fiatalok 2006-ban még a Fideszt éltetve kiabálnak a Magyar Szocialista Párt az edelényi művelődési ház előtt tartott kampánygyűlésen

Fotó: MTI/Vajda János

Végül pedig sikerült kifőzni a tizenéveseket, politikusokat és újságírókat egyazon halmazba záró csúcsesszenciát, az éves kötelező drogtesztet. Amiből ugyan mára nagyjából annyi maradt, hogy talán, esetleg önkéntes, vagy szülői alapon mínusz politikusok mínusz újságírók, de ez már nem érdekel senkit, hiszen a kép, amikor boldog-boldogtalan és boldog-boldogtalan gyermeke valami fehérköpenyes bizottság előtt pisil holmi gyanúsítottként, máris mélyen beégett a társadalmi összemlékezetbe.

A három kommunikációs remekmű közös ismérve, hogy leginkább egyazon korosztálynál verte, veri ki a biztosítékot, miközben nem is olyan régen még pont, hogy menő volt az egyetem folyosóján hónalj alá szorított jobboldali újságokkal flangálni. Csak hát a Fidesz kommunikációs agyközpontjában addig-addig szövögették a szálakat, míg pár hét alatt sikerült a pártot bezárniuk a generációs zsákutcába. Szöknek a választók elől, hátul, jobbról és balról, s közben nincs, és így már nem is jöhet utánpótlás.

S mindezt azért, mert nem látják, hogy a kétpólusú, ,,van a Fidesz és van az önmagát miszlikbe aprító, egyébként agyhalott ellenzék" világnak vége. Hogy most nem működik a ,,végy egy jól megfogható ellenségképet, és vezesd ellenében a lelkes tömeget" kommunikációs séma. De hogy még fájdalmasabb legyen arrafelé a helyzet elemzése: már az internetadó előtt, de közben és után is csak egy lehetőség volt - elsőként megszólítani a rendszerváltás után születetteket. De már nincs.

http://valasz.hu/publi/meg-annal-is-nagyobb-a-baj-a-fideszben-107435
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogán ingatlanügyei: a Tocsik-ügy visszaköszön
  2014-12-10 19:02:50, szerda
 
 
Rogán ingatlanügyei: a Tocsik-ügy visszaköszön

Ember Zoltán


2014. december 10. 12:00



Az elhíresült Dorottya utcai hotelprojekt a Tocsik-ügyből ismert - végelszámolás alatt álló - Vektor Rt. volt tulajdonosainak érdekeltségébe tartozik.



Rogán Antal volt V. kerületi polgármester, Fidesz-frakcióvezető neve a nyilvánosságban - legalábbis eddig - négy nagyobb, korrupciógyanús ingatlanügyben merült fel: Bau Holding-ügyei, Portik élettársának üzlethelyisége, Maráczy-féle üzlethelyiség, Dorottya utcai hotel.

A belváros viselt dolgai az ügyészség figyelmét is felkeltették, tavaly év végén nyomozás indult Belváros-Lipótvárosban, idén tavasszal házkutatást is tartottak az önkormányzatnál. Egyelőre csak azt tudni, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség 2010-2012 közötti, konkrét hatósági ügyeket vizsgál, aktákat is elvittek, de pontosan nem tudni, hogy milyen ügyekben nyomoznak, az azóta ismertté vált ingatlanügyekben vagy teljesen más ügyekben. Időközben uniós vizsgálat is zajlik a kerületben a 2010-es Belváros új főutcájának felújítása kapcsán. Ha az építő Bau Holding - amely időközben csődbe ment - furcsa közbeszerzéseiről bebizonyosodik, hogy az önkormányzat megsértette a közbeszerzési szabályokat, akkor 1,8 milliárd forintot vissza is kell fizetni az uniónak.

Mindenesetre Belváros-Lipótvárosban igen nagy lehetett az ijedtség, hiszen Rogán még a tavalyi nyomozás megindulása előtt nem sokkal menesztette a kerületi rendőrkapitányt, és Rónaszéki László jegyzőt is. Utóbbi helyére Sélley Zoltánt nevezte ki, aki Rogán régi embereként 2007-tól intézte az ingatlanügyleteket a kerület vagyonkezelőjeként. Ráadásul Rogán Antal egyik utolsó polgármesteri intézkedésével, idén június végén leváltotta alpolgármesterét, barátját és pasaparki szomszédját, Puskás Andrást is. Ő most külügyi vonalon, az állami Eximbanknál dolgozik.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Az elmúlt nyolc év

Ellenzéki belvárosi képviselők szerint, az önkormányzat Rogán vezetésével, az elmúlt nyolc évben az ingatlanvagyonának 30 százalékát eladta, ez nagyjából 1000 ingatlant jelent - állítja Csonka Krisztián, az LMP belvárosi képviselője és Juhász Péter, az Együtt képviselője. Rogán hivatalának módszere az volt, hogy bérbe adták az értékes ingatlant a kinézett vevőnek, amit az néhány hónappal később nagy kedvezménnyel megvásárolhatott. Ezt a szabályt Rogánék hozták korábban. A másik módszer az volt, hogy az önkormányzat céget alapít, amely ingatlanokat szerez meg, azokat leértékeli, majd továbbadja a céget egy offshore vevőnek. A vevőkről később mindig kiderült, hogy rokoni, baráti, üzleti kapcsolatban állnak fideszes politikusokkal, mondta Juhász.

A gyanús ingatlanügyletekben a legnagyobb sajtóvisszhangot a Dorottya utcai hotel kapta, amelyben a milliárdos politológus, Gíró-Szász András is tulajdonos. A Blikk írta meg elsőként, hogy a kerület, személyesen Rogán Antal utasítására, negyedével olcsóbban adott túl 2010-ben öt belvárosi ingatlanon, amelyeket offshore cégek szereztek meg. A konstrukció az volt, hogy egy frissen alapított önkormányzati cég csere útján megszerzi az államtól a kinézett ingatlanokat, majd ezt a céget - annak leértékelt ingatlanvagyonával együtt - megvásárolja egy offshore társaság. Az önkormányzat az ingatlanokhoz az eladás előtt alig egy évvel jutott hozzá, így nehezen érthető, miért adták tovább máris az épületeket.

Mint azt a 444.hu kiderítette, az ügyletben érintett Heim Péter kormányközeli üzletember, a Századvég alapítója is, akinek külföldön bejegyzett cége adott tanácsokat az ingatlanokat megszerző befektetési alapnak (Prefondium Fund). Heim Péter közleményében azt mondta, hogy tudomása szerint az alap a hírbe hozott ingatlanportfóliót 2010-ben ,,abszolút piaci áron" vásárolta meg, és 2012-ben értékesítette. Az offshore befektetési alap egy olyan társaságnak adta el a volt önkormányzati céget, és így az ingatlanokat is, amely a Lovas testvérekhez köthető.
A Tocsik-ügy visszaköszön

A Lovas testvérek neve először húsz évvel ezelőtt merült fel a Tocsik-ügyben, mint a baloldali Wallis-érdekkörben teljesítő vállalkozóké. Karrierjüket kárpótlási jegyekkel kezdték, majd a Vektor Rt. nevű cégük az ÁPV Rt.-t képviselő Tocsik Mártával az önkormányzatok nevében megállapodásokat kötött 1996-ban a belterületi földjussokról. Tocsik sikerdíja 800 millió forint volt, állítólag ezt kellett visszaosztania a megbízásért cserébe az SZDSZ-nek és az MSZP-nek. Fiatalabb olvasóink kedvéért mondjuk, hogy a Fidesz részben ennek a korrupciós ügynek a kirobbantásával nyerte meg a választásokat 1998-ban. A Vektor Zrt. jelenleg felszámolás alatt áll.

Figyelemreméltó, hogy az ingatlanban, befektetésekben utazó Lovas testvéreknek nemcsak a Horn-, de az első és a második Orbán-, illetve a Gyurcsány-kormány idején is sikerült jó üzleteket kötniük állami megrendelőkkel. A HVG információi szerint 2002-ben az Orbán-kormány a Magyar Sport Házát építtette a Lovas testvérekkel, úgy, hogy az állammal 1 százalékban közös projektcégük 1,6 milliárd forintos hitelfelvételéhez nyújtott állami garanciát. Vagyis a Lovas-féle cég az állam által garantált hitelből végzett egy sportberuházást, ráadásul a hitel visszafizetésének futamideje alatt az állam által finanszírozott sportszövetségek biztosították az épület kihasználtságát a bérleti díjból.

2003-ban a Miniszterelnökségi Hivatal a Lovas testvérek érdekeltségébe tartozó budai Hattyúháznak fizetett 240 millió forint éves bérleti díjat. 2007-ben Lovas Péter a Főgáz elnöki tisztét is betöltötte, igazgatósági tagságát ugyanakkor az új, immár a Fidesz, illetve Tarlós István irányította városháza is fenntartotta. Tarlós a Népszabadságnak cáfolta, hogy e mögött politikai alku lett volna.
Új a zászló

A testvérpár a kárpótlási jegyek, pénzügyi tanácsadás után 2000 körül fordult az ingatlanbefektetések felé a BHG-csoporton keresztül. A cégcsoport zászlóshajója egy időben a BHG Híradástechnikai Zrt. volt, amely sorra alapította ingatlanos projekttársaságait. Irodákat, lakásokat építettek. Az ,,anyacégben" egy időben a Leisztinger Tamás nagyvállalkozó nevéhez köthető Forrás Befektetési Zrt is tulajdonos volt. A cégből 2009-ben veszteségkivonás címén 593 millió forintot vontak ki, jelenleg egy virgin-szigeteki offshore cég a tulajdonosa. Utóbbi általában is jellemző a cégcsoportra, bárhol futottunk bele Lovasék nevébe az Opten céginformációs rendszerében, cégeik előbb-utóbb valamely seychelle-szigeteki, virgin-szigeteki, ciprusi offshore cégbe torkollottak.

A Lovas testvérek vagyonát 2006-ban 3,1 milliárdra becsülte a Magyar Hírlap gazdaglistája. Ennél már biztosan több vagyonuk van, hiszen egyik cégük 2007-ben eladott két A-kategóriás irodaházat a svájci UBS-nek, amely befektetési banknak ez volt az első kelet-közép-európai ingatlanbefektetése. A teljes egészében bérbe adott és két A-kategóriás irodaház becslések szerint mintegy hatmilliárd forintért cserélhetett gazdát. Lovas Tamás egyik cége 2007-ben megvásárolta a nagy értékű Gutenberg palota egy részét a Nyomdaipari Dolgozók Szakszervezetétől, ám a BHG-2006 Ingatlanhasznosító Kft. csődeljárás alá került. A cégnek a Seychelle-szigeteken bejegyzett offshore cég, a Detris International Corp. a tulajdonosa.

Lovas Péter és Tamás legújabb befektetése a Dorottya utcai hotel, amely a Rogán Antal személyes utasítására eladott ingatlanon, várhatóan 2016 tavaszán kezdi meg működését, 3,1 milliárd forintos beruházással. Mindez azt jelenti, hogy a Belvárosban már nemcsak fideszes üzletfelek, haverok, rokonok juthatnak ocsón ingatlanhoz, hanem egykoron a baloldalhoz köthető nagyobb és kisebb fajsúlyú baráti vállalkozók is.


http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/12/09/rogan-ingatlanugyei-a-tocsik-ugy-visszakos zon/

***********************


ez a Basedow-kóros, gülüszemű tolvaj patkány, amikor naponta kiáll a mikrofonok elé ezekkel a nyilvánvalóan elbaszott blődségekkel
-a népszerűségvesztésükről,
-a belvárosi ingatlanmutyikról,
-a kitiltási (tkp. korrupciós) botrányról,
-az előző gumicsontjairól (netadó, vasárnapi zárva tartás)
akarja elterelni a figyelmet, vagy csupán szellemileg ennyire visszamaradott...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha most vasárnap lennének a választások simán meglenne a két
  2014-12-10 19:01:02, szerda
 
  Ha most vasárnap lennének a választások simán meglenne a kétharmad a bizonytalanoknak.


900 ezren pártoltak el a Fidesztől október óta
akiraly

akiraly
politika
ma 16:32
558 1599

Egy hónap alatt 12 százaléknyi választó, vagyis 900 ezer ember pártolt el a Fidesztől, írja legfrisebb közvélemény-kutatása elemzésében Hahn Endre, a Medián igazgatója. November végi felmérésük szerint a teljes, választókorú népesség körében a Fidesz már csak 26 százalékon áll, míg októberben még 38 százalékot mértek.

A többi párt közül csak az MSZP támogatottsága változott szignifikánsan, 8-ról 12 százalékra nőtt. A Jobbik népszerűsége hibahatáron belül 15 százalékra erősödött, az Együtt 4, az LMP és a DK 3-3 százalékon áll.

Azaz a Fidesztől elvándorló szavazók egyelőre bizonytalanok - mint immár a választók 36 százaléka.

Ekkora népszerűségvesztés már a párt politikusainak népszerűségén is meglátszik. Orbán Viktor népszerűsége például 16 pontot zuhant

ami egészen elképesztő mértékű népszerűségvesztés.

De még Áder János tetszési indexe is tíz pontot esett. A párt többi politikusa is megszenvedte novembert: Rogán és Kósa 13, Varga Mihály és Navracsics Tibor népszerűsége 12 pontot zuhant.

Ha nem számolunk azzal a nagyon valószínűtlen forgatókönyvvel, hogy az összes magyar közvélemény-kutató brutálisan félremérte a Fidesz népszerűségét októberben - amit eleve kizár, hogy abban a hónapban a párt tarolt az önkormányzati választáson -, akkor ez olyan mértékű népszeráűségvesztés, amire még nem volt példa a magyar politikatörténetben. A szocialisták népszerűsége Őszöd után 5-7 százalékot esett, és már abból se tudtak felállni. (A csütörtöki HVG-ben megjelenő elemzés online még nem olvasható, az adatokat az Index cikkéből vettem.)


http://444.hu/2014/12/10/900-ezren-partoltak-el-a-fidesztol-oktober-ota/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jacenyuk izraeli fajtársai nyomdokain: Ukrajna négy év alat
  2014-12-10 10:35:53, szerda
 
  2014-12-09. 21:52

Jacenyuk izraeli fajtársai nyomdokain: Ukrajna négy év alatt "elfalazza" magát Oroszországtól

Kijev azt tervezi, hogy négy év alatt befejezi az ukrán-orosz határ védelmének megerősítését célzó, Fal nevű projekt megvalósítását - közölte Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök a kormány keddi ülésén. A kormányfő szavai szerint Ukrajna az Európai Uniótól "már kap eszközöket" határa erősítésére és biztonsága növelésére. Erről azonban további részleteket nem közölt. A projekt megvalósítása sajtójelentések alapján összesen mintegy 8 milliárd hrivnyába (mintegy 128 milliárd forint) kerül. Ősszel a kormány már 235 millió hrivnyát (3,8 milliárd forint) elkülönített a projektre. Jacenyuk szeptember elején jelentette be, hogy Ukrajna hozzálát a Fal megvalósításához, vagyis Ukrajna teljes orosz határának műszaki zárral történő "elkerítéséhez". A munkálatokat a Kijevtől északkeletre lévő határszakaszon kezdték meg, árkok ásásával. A Fal ötlete állítólag Ihor Kolomojszkij dnyipropetrovszki kormányzótól származik. Az elnöki hivatalnak átadott műszaki terve alapján a két állam 1920 kilométer hosszú közös határán részben olyan különleges fémből készült drótkerítéseket húznának fel, amelyeken állítólag páncélozott járművek sem képesek áthatolni. A kerítés mentén mély és széles árkokat is ásnak, valamint a kerítés fölötti szögesdrótba áramot vezetnek. Az árok és a kerítés közötti területen jelző, illetve gyalogsági aknákat telepítenek. A kormánytól kiszivárogtatott tervek alapján a határ egyes részeit a két méter mély, négy méter széles vizes árkokon kívül érzékelő berendezésekkel és különböző erődítményekkel is védeni fogják. A határvédelem kiépítését két szakaszban tervezik elvégezni: először azokon a szakaszokon, amelyek az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt állnak, majd később a jelenleg oroszbarát szakadárok által ellenőrzött Donyeck és Luhanszk megyei területeken - ha Kijev vissza tudja szerezni az ellenőrzést az ottani határszakaszon. (MTI nyomán)

Forrás: https://kuruc.info/r/4/136867/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem tudta igazolni, hogy nem a Fidesz fizette kampányukat, e
  2014-12-10 10:17:45, szerda
 
  2014-12-08. 07:54

Nem tudta igazolni, hogy nem a Fidesz fizette kampányukat, ezért lassan tényleg egyszemélyes lesz Fodor Gabriella pártja


,,Elvi és erkölcsi" okok miatt lépett ki a Magyar Liberális Pártból (Liberálisok) a párt ügyvivője, Popper Gábor, de távozott Rózsa Mihály és Vargha Nóra is. A párt tagadja, hogy a kilépések mögött a szervezet homályos pénzügyi háttere állna. Vargha Nóra, Popper Gábor és Rózsa Mihály egybehangzóan cáfolják az Egyenlítő blog állításait - írta tegnap közleményében a Magyar Liberális Párt (Liberálisok). A sajtóban az utóbbi időkben ,,bloglopást" emlegető Németh Gábor arról írt az Egyenlítőn: Popper azért távozott, mert a párt nem tudta igazolni, hogy nem a Fidesz fizette a Liberálisok őszi kampányát. A Magyar Liberális Párt ugyanakkor azt közölte: a választási kampányt ,,egy belföldi hitelintézettől felvett kölcsön, valamint az állami támogatásból származó anyagi forrás fedezte." ,,Popper Gábor kiemelte, a leírtaknak megfelelő helyzet soha nem történt meg, és visszautasítja, hogy a nevét összekötik olyan valótlan történésekkel, amelyek a párt politikai ellenfeleinek érdekét szolgálják" - tette hozzá a párt közleményében, egyben leszögezte, hogy jogi lépéseket fontolgat az ügyben, amennyiben nem tesz közzé helyreigazítást az Egyenlítő. A párt volt ügyvivője és XVIII. kerületi egyéni képviselőjelöltje, Popper Gábor kilépése kapcsán azt írta a Facebookon: ,,a tegnapi nappal elvi és erkölcsi indokok alapján meghoztam döntésemet és lemondtam a Magyar Liberális Pártban betöltött ügyvivői tisztségemről, valamint megszüntettem párttagságomat. Közéleti tevékenységemet a jövőben más formában folytatom." Rózsa Mihály, a párt pesterzsébeti polgármester-jelöltje az Egyenlítő cikkének megjelenése után azt közölte: ,,Annyi igaz, hogy kiléptem a Magyar Liberális Pártból. Én soha nem nyilatkoztam egyetlen médiának se a kilépésem okairól. Most se szeretnék ebbe részletesen belemenni. Annyit ki kell jelentenem, hogy nekem nincs információm arról, hogy a Fidesz bármiben is támogatta volna a Magyar Liberális Pártot. Kilépésem oka a pártból elsősorban az volt, hogy nem értettem egyet a párt szervezeti felépítésével, nem értettem egyet több esetben a párt politikai irányvonalával, stílusával, és bizonyos vezetőkkel - nem Fodor Gáborral - olyan személyi ellentétem volt, ami miatt nem akartam tovább velük egy pártba maradni." A harmadik kilépő az a Vargha Nóra, aki a párt fóti polgármester-jelöltjeként az önkormányzati választáson 13 százalékot ért el. (VS)

Forrás: https://kuruc.info/r/2/136778/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tízezrek számláját zárolhatják
  2014-12-10 10:10:16, szerda
 
  Tízezrek számláját zárolhatják

Hír24
pénzügybankbankszámlavállalkozástényleges tulajdonos bejelentése
2014. december 10. 09:36




A vállalkozások és az alapítványok nem juthatnak januártól a pénzükhöz, ha nem intézik el a tényleges tulajdonos kötelező bejelentését a bankjukban.


Ezért kell

A tulajdonosi nyilatkozat a bankoknak

Nem tudni, pontosan hány olyan vállalkozás, alapítvány van, amely még nem tett eleget annak a kötelezettségének, hogy a bankjában bejelentse, ki a tényleges tulajdonos - emlékeztetett a vg.hu.

Erre egyébként másfél év állt rendelkezésre, és a pénzmosás elleni törvény írja elő a bejelentési kötelezettséget. Haladék pedig valószínűleg nem lesz. Így aki elfelejtkezik a dologról, az januárban azzal szembesülhet, hogy nem tud utalni, pénzt felvenni, stb. Kivétel csak azoknál a cégeknél lehet, melyeknél egyértelműen be tudják azonosítani a tulajdonost (pl. tőzsdei cégek, egyéni vállalkozók).

http://fn.hir24.hu/penzugy/2014/12/10/tizezrek-szamlajat-zarolhatjak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sőt ! Megállíthatja az időt is . . . .
  2014-12-10 10:08:48, szerda
 
  Orbán törvényt is módosíthat Goodfriend ellen

Hír24
orbánorbán viktor
2014. december 10. 07:09




A magyar tisztviselők kitiltása ügyében jelenleg nincs lehetőség válaszlépésre, de egy törvénymódosítással ezt meg lehetne oldani, aztán majd meglátjuk, hogy élünk-e vele - mondta Orbán Viktor a Blikknek adott interjújában, ahol a Simicskához fűződő barátságáról és a fideszesek urizálásáról is beszélt.


A Blikk Vida Ildikó és a magyar kormány amerikaiak ellen tervezett válaszlépéseit firtató kérdésre a miniszterelnök úgy felelt:

,,Egy köztisztviselőnek kutya kötelessége, hogy ­elégtételt kérjen, ha ezt nem teszi meg, alkalmatlan. Ha azonban korrupt, akkor megkapja a súlyos büntetést. Ami a válaszlépéseket illeti, ahhoz törvényt kellene módosítani, mert a jogszabályok ezt jelenleg nem teszik lehetővé. Nekünk is szükségünk van ezekre az eszközökre, aztán hogy élünk-e velük, meglátjuk.

Az utóbbi időben kibontakozó tiltakozáshullámot a saját sikerének is tartja, mert szerinte az ő generációjuk harcolt a szólásszabadságért huszonegynéhány éve. A netadót mindemellett nem nevezte hibának, csak egyszerűen meghátráltak, amikor a viták dühvé alakultak át.


Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Orbán Viktor visszautasítja párttársa, Pokorni Zoltán urizálásról szóló vádjait, mert szerinte a jómódú fideses politikusok nem magamutogatók: ,,Ha el akarsz jutni Új-Zélandra, ami gyerekkori vágyad volt, és 16 év debreceni polgármesterség után megteheted, akkor tedd, de állj bele. Állj bele, és védd meg. Én nem vagyok híve az álszenteskedésnek. Ne akarjon népszerűségi vagy egyéb okokból senki más lenni, mint amilyen."

Simicska Lajosról elmondta, hogy a kormány intézkedéseivel a vállalkozók eddig megszokott előnyét korlátozták. Ezekkel kapcsolatban például Simicska is kifejtette ellenvéleményét. A kormány ennek ellenére ezeket a döntéseket meghozta. A kormányfő szerint nem szabad összekeverni a személyes viszonyokat az ország érdekeivel.

Úgy véli, majd az élet megoldja, hogy menthető-e még a barátság. Azzal kapcsolatban, hogy Simicska elindul-e Veszprémben fideszes jelölt ellen így válaszolt: ,,Van egy székely mondás: iszik-e a hal vizet? Azt mondja az öreg székely, azt nem tudom, hogy ­iszik-e, de hogy módja volna rá, az biztos. Az indulásra is ezt tudom mondani. Módja van rá."


http://www.hir24.hu/belfold/2014/12/10/orban-torvenyt-is-modosithat-goodfriend-el len/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.