Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Rumos-diós szaloncukor (súlykontroll)
  2014-12-11 23:38:48, csütörtök
 
  Rumos-diós szaloncukor (súlykontroll)

Hozzávalók:

24 darabhoz:
8 dkg zabpehely
1,3 dl víz
1-2 evőkanál rum vagy rumaroma
1 evőkanál folyékony édesítő
8 dkg dió
aszalt gyümölcsök (mazsola, szilva, meggy, cseresznye stb.)

A csokoládémázhoz:
10 dkg diabetikus csokoládé
2-3 dkg vaj

Elkészítés:

Először is kimérjük a zabpelyhet, fontos, hogy natúr, kisszemű legyen, mert így könnyebben szívja meg magát. Ráöntünk 1 dl vizet, 1-2 evőkanál rumot, és a folyékony édesítőszert is hozzáadjuk. Fontos, hogy a folyadék éppen ellepje a zabot, több ne legyen! Ha rumaromát használunk, akkor az édesítőszerhez adjuk, feloldjuk, és úgy öntjük a zabra. Jól elkeverjük, és minimum 1 órát hagyjuk állni.

Közben a diót megpucoljuk, finomra ledaráljuk. Hozzákeverjük a zabhoz, ami már jól megszívta magát vízzel, és villával jó alaposan összedolgozzuk, összetörjük. Elvileg jól formázható masszát kell kapnunk. Ha kissé folyékony, adhatunk még hozzá 1-2 evőkanál zabpelyhet, viszont ha pergős, akkor 1-2 evőkanál vizet, és ez esetben már elég 15-20 percig állni hagynunk. Utána ismét jól eldolgozzuk, majd vizes kézzel diónyit kiveszünk a masszánkból, közepébe nyomunk egy aszalt gyümölcsöt, és bonbonná formázzuk. Ha túl nagy a gyümölcs, mint pl. az aszalt szilva, akkor azt késsel többfelé aprítjuk.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kis szaloncukrainkat, majd kb. 10-15 perc alatt világosbarnára sütjük. A külseje enyhén ropogós marad, belül viszont puha, ízletes.

Gőz fölött a csokoládét felolvasztjuk, ha már felolvadt, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük. Fogpiszkálót szúrunk a zabos bonbonjaink közepébe, azzal mártogatjuk bele a csokimázba, akárcsak a fondüt. Visszahelyezzük a sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a máz megdermedjen rajta. Utána kihúzzuk a közepükből a fogpiszkálókat, és felhasználásig hűvös helyen tároljuk.

A recept a 2. és a 3. szakaszban úgy fogyasztható, hogy akik a 2. szakaszban járnak, a csokoládémáz helyett natúr kakaóporban forgassák meg a zabos bonbonjaikat. Akik viszont a 3. szakaszban járnak, ők édesítőszer helyett használhatnak akár 2 evőkanál mézet is, ez esetben kevesebb folyadékot tegyenek bele. Igazán nagyon finom, egészséges, ízletes szaloncukor.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Husika120 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Hagymás sztrapacska
  2014-12-11 23:35:44, csütörtök
 
  Hagymás sztrapacska

Hozzávalók:

1,5 kg burgonya
45 dkg liszt
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál Vénusz olaj
2 dl tejföl
2 tojás
1 fej vöröshagyma


Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, reszeld le, majd a tojásokkal és a liszttel keverd ki. Ízlésed szerint sózd meg. Forró, sós vízbe szaggasd bele, és főzd meg.

A vöröshagymát aprítsd fel, és 3 evőkanál olajon pirítsd meg. Öntsd rá a tejfölt, és zúzd bele a fokhagymát. Picit forrald fel, majd keverd hozzá a lecsepegtetett tésztához.

Megjegyzés:

A receptet Trinen küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Aszalt gyümölcsös muffin
  2014-12-11 23:34:27, csütörtök
 
  Aszalt gyümölcsös muffin

Hozzávalók:

20 dkg aszalt gyümölcs
1 dl rum
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg vaj
10 dkg méz
4 tojás
2 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék

Elkészítés:

190 fokra előmelegítjük a sütőt. Az aszalt gyümölcsöket kis kockákra vágva rumba áztatjuk.

A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. A vajat, a mézet, a tojásokat és a fűszerkeveréket habosra verjük. Összedolgozzuk valamennyi hozzávalót (a rum kivételével), aztán beletöltjük a kivajazott muffinformába, és kb. 20-25 percig sütjük.

Tetszés szerint porcukorral meghintve vagy csokimázzal bevonva kínáljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Mimi küdte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Vargányás sztrapacska
  2014-12-11 23:32:29, csütörtök
 
  Vargányás sztrapacska

Hozzávalók:

1 kg krumpli
3 tojás
kb. 60 dkg liszt
40 dkg juhtúró
20 dkg tejföl
40 dkg vargánya
15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
esetleg 1 evőkanál Vénusz olaj

bors
1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A szalonnát felcsíkozzuk, a vargányát felszeleteljük. Ha túl száraz a szalonna, 1 evőkanál olajat aláöntve kiolvasztjuk (az olaj elhagyható), az utolsó 5 percben hozzáadjuk a gombát, pároljuk, majd félretesszük.

A krumplit a reszelő aprólyukú felén lereszeljük. Hozzáütjük a tojásokat, 2 evőkanállal a szalonnazsírból, majd annyi lisztet, hogy ne túl lágy tésztát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk a tésztát (a zsír miatt óvatosan), lobogó sós vízbe szaggatjuk kiskanállal. Ha az első szétfő, még egy kis lisztet kell adni a krumplis masszához.

Miután feljönnek a galuskák a víz tetejére, 2 percig még főzzük, majd szűrőkanállal a gombás szalonnához szedjük, összeforgatjuk vele. Egy jénaiban szétterítjük, a juhtúrót rámorzsoljuk, tejföllel meglocsoljuk.

200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Fogyasztás előtt megszórjuk a petrezselyemmel.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Bluesun küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Húsos kukoricaleves
  2014-12-11 23:30:31, csütörtök
 
  Húsos kukoricaleves

Hozzávalók:

2 doboz konzerv kukorica
1-2 csirkemell (pulykamell is lehet)
8 dl csontleves (maradék vagy kockábó)
vöröshagyma
fokhagyma
1 dl tejszín
liszt
curry
fehérbors
snidling

Elkészítés:

Olajon a kétféle felkockázott hagymát üvegesre párolom, majd a csirkemellet minden oldalról átsütöm. Felöntöm a csontlével, és 15 percig főzöm. Kiveszem a húst, felszeletelem. A levesbe beleöntöm a kukoricát, 10 perc után a tejszínnel behabarom. Visszateszem a húst, fűszerezem. Tálaláskor leforrázott snidlinggel díszítem.

Megjegyzés:

Különleges vendégváró, akár ünnepi étel is lehet. A hús mennyisége nem fontos, csak mutatóba is elég tenni bele. Laktató.

A receptet Lelkeske küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 330 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1474
  • e Hét: 5988
  • e Hónap: 11026
  • e Év: 140733
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.