|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2014-12-11 23:38:48, csütörtök
|
|
|
Rumos-diós szaloncukor (súlykontroll)
Hozzávalók:
24 darabhoz:
8 dkg zabpehely
1,3 dl víz
1-2 evőkanál rum vagy rumaroma
1 evőkanál folyékony édesítő
8 dkg dió
aszalt gyümölcsök (mazsola, szilva, meggy, cseresznye stb.)
A csokoládémázhoz:
10 dkg diabetikus csokoládé
2-3 dkg vaj
Elkészítés:
Először is kimérjük a zabpelyhet, fontos, hogy natúr, kisszemű legyen, mert így könnyebben szívja meg magát. Ráöntünk 1 dl vizet, 1-2 evőkanál rumot, és a folyékony édesítőszert is hozzáadjuk. Fontos, hogy a folyadék éppen ellepje a zabot, több ne legyen! Ha rumaromát használunk, akkor az édesítőszerhez adjuk, feloldjuk, és úgy öntjük a zabra. Jól elkeverjük, és minimum 1 órát hagyjuk állni.
Közben a diót megpucoljuk, finomra ledaráljuk. Hozzákeverjük a zabhoz, ami már jól megszívta magát vízzel, és villával jó alaposan összedolgozzuk, összetörjük. Elvileg jól formázható masszát kell kapnunk. Ha kissé folyékony, adhatunk még hozzá 1-2 evőkanál zabpelyhet, viszont ha pergős, akkor 1-2 evőkanál vizet, és ez esetben már elég 15-20 percig állni hagynunk. Utána ismét jól eldolgozzuk, majd vizes kézzel diónyit kiveszünk a masszánkból, közepébe nyomunk egy aszalt gyümölcsöt, és bonbonná formázzuk. Ha túl nagy a gyümölcs, mint pl. az aszalt szilva, akkor azt késsel többfelé aprítjuk.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kis szaloncukrainkat, majd kb. 10-15 perc alatt világosbarnára sütjük. A külseje enyhén ropogós marad, belül viszont puha, ízletes.
Gőz fölött a csokoládét felolvasztjuk, ha már felolvadt, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük. Fogpiszkálót szúrunk a zabos bonbonjaink közepébe, azzal mártogatjuk bele a csokimázba, akárcsak a fondüt. Visszahelyezzük a sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a máz megdermedjen rajta. Utána kihúzzuk a közepükből a fogpiszkálókat, és felhasználásig hűvös helyen tároljuk.
A recept a 2. és a 3. szakaszban úgy fogyasztható, hogy akik a 2. szakaszban járnak, a csokoládémáz helyett natúr kakaóporban forgassák meg a zabos bonbonjaikat. Akik viszont a 3. szakaszban járnak, ők édesítőszer helyett használhatnak akár 2 evőkanál mézet is, ez esetben kevesebb folyadékot tegyenek bele. Igazán nagyon finom, egészséges, ízletes szaloncukor.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Husika120 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-12-11 23:35:44, csütörtök
|
|
|
Hagymás sztrapacska
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
45 dkg liszt
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál Vénusz olaj
2 dl tejföl
2 tojás
1 fej vöröshagyma
só
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, reszeld le, majd a tojásokkal és a liszttel keverd ki. Ízlésed szerint sózd meg. Forró, sós vízbe szaggasd bele, és főzd meg.
A vöröshagymát aprítsd fel, és 3 evőkanál olajon pirítsd meg. Öntsd rá a tejfölt, és zúzd bele a fokhagymát. Picit forrald fel, majd keverd hozzá a lecsepegtetett tésztához.
Megjegyzés:
A receptet Trinen küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-12-11 23:34:27, csütörtök
|
|
|
Aszalt gyümölcsös muffin
Hozzávalók:
20 dkg aszalt gyümölcs
1 dl rum
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg vaj
10 dkg méz
4 tojás
2 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék
Elkészítés:
190 fokra előmelegítjük a sütőt. Az aszalt gyümölcsöket kis kockákra vágva rumba áztatjuk.
A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. A vajat, a mézet, a tojásokat és a fűszerkeveréket habosra verjük. Összedolgozzuk valamennyi hozzávalót (a rum kivételével), aztán beletöltjük a kivajazott muffinformába, és kb. 20-25 percig sütjük.
Tetszés szerint porcukorral meghintve vagy csokimázzal bevonva kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Mimi küdte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-12-11 23:32:29, csütörtök
|
|
|
Vargányás sztrapacska
Hozzávalók:
1 kg krumpli
3 tojás
kb. 60 dkg liszt
40 dkg juhtúró
20 dkg tejföl
40 dkg vargánya
15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
esetleg 1 evőkanál Vénusz olaj
só
bors
1/2 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A szalonnát felcsíkozzuk, a vargányát felszeleteljük. Ha túl száraz a szalonna, 1 evőkanál olajat aláöntve kiolvasztjuk (az olaj elhagyható), az utolsó 5 percben hozzáadjuk a gombát, pároljuk, majd félretesszük.
A krumplit a reszelő aprólyukú felén lereszeljük. Hozzáütjük a tojásokat, 2 evőkanállal a szalonnazsírból, majd annyi lisztet, hogy ne túl lágy tésztát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk a tésztát (a zsír miatt óvatosan), lobogó sós vízbe szaggatjuk kiskanállal. Ha az első szétfő, még egy kis lisztet kell adni a krumplis masszához.
Miután feljönnek a galuskák a víz tetejére, 2 percig még főzzük, majd szűrőkanállal a gombás szalonnához szedjük, összeforgatjuk vele. Egy jénaiban szétterítjük, a juhtúrót rámorzsoljuk, tejföllel meglocsoljuk.
200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Fogyasztás előtt megszórjuk a petrezselyemmel.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Bluesun küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-12-11 23:30:31, csütörtök
|
|
|
Húsos kukoricaleves
Hozzávalók:
2 doboz konzerv kukorica
1-2 csirkemell (pulykamell is lehet)
8 dl csontleves (maradék vagy kockábó)
vöröshagyma
fokhagyma
1 dl tejszín
liszt
curry
fehérbors
snidling
Elkészítés:
Olajon a kétféle felkockázott hagymát üvegesre párolom, majd a csirkemellet minden oldalról átsütöm. Felöntöm a csontlével, és 15 percig főzöm. Kiveszem a húst, felszeletelem. A levesbe beleöntöm a kukoricát, 10 perc után a tejszínnel behabarom. Visszateszem a húst, fűszerezem. Tálaláskor leforrázott snidlinggel díszítem.
Megjegyzés:
Különleges vendégváró, akár ünnepi étel is lehet. A hús mennyisége nem fontos, csak mutatóba is elég tenni bele. Laktató.
A receptet Lelkeske küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2014. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
330 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1474
- e Hét: 5988
- e Hónap: 11026
- e Év: 140733
|
|
|