Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Sajtkrémes padlizsántekercsek
  2014-12-16 19:31:52, kedd
 
  Sajtkrémes padlizsántekercsek

Hozzávalók:

60 dkg padlizsán
30 dkg natúr tejszínes krémsajt
2 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma

őrölt feketebors
Vénusz olaj

Elkészítés:

Padlizsánjaink végeit eltávolítjuk, majd hosszában kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy szép, nagy teflonserpenyőben kevés forró olajon megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük.

Egy kedves keverőtálban a krémsajtot a zúzott fokhagymával és a finomra vágott snidlinggel simára keverjük. A langyos padlizsánszeleteket megkenjük a sajtkrémmel, feltekerjük, és már ehetjük is, mivel így, langyosan a legfinomabb.

Megjegyzés:

A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Mátrai rakott kelkáposzta
  2014-12-16 19:30:46, kedd
 
  Mátrai rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

1 közepes fej kelkáposzta
25 dkg füstölt, főtt tarja
25 dkg főtt sonka
15-20 dkg vékonyra szeletelt erdélyi szalonna
20 dkg rizs
2 tojás
2 dl tejföl
15-20 dkg reszelt trappista sajt

bors
köménymag
majoránna
kevés chilipaprika

Elkészítés:

A kelkáposztát leveleire szedjük, a vastag erezetét levágjuk, a leveket fél percig forró vízben puhítjuk.

Közepes tepsi aljára egyenletesen elterítjük a szeletelt erdélyi szalonnát, majd beborítjuk a kelkáposztalevelek felével. A ledarált tarját és sonkát, valamint a megfőzött rizst rárakjuk, és meglocsoljuk a tojásokkal és fűszerekkel elkevert tejföl felével. Beborítjuk a maradék káposztalevelekkel, majd
egyenletesen rákenjük a maradék tojásos tejfölt.

Megszórjuk reszelt sajttal, és rózsaszínre sütve (kb. 40-45 perc), kockára vágva tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Murányi János küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Szegedi kolbászos leves
  2014-12-16 19:28:43, kedd
 
  Szegedi kolbászos leves

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg savanyú káposzta
1 nagy fej hagyma
2 db marhahúsleves kocka
20 dkg paraszt kolbász
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt kömény
1 babérlevél
2 dl tejföl

Elkészítés:

A káposztát - ha túl savanyú hideg vízzel átöblítjük - kinyomkodjuk, összevágjuk, és sós vízben 15 percig főzzük. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A leveskockákat 1 liter vízzel felforraljuk. A kolbászt vékony karikára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk.
Az olajat egy nagyobb fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, a lisztet, és aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, köménnyel, és felöntjük a marhahúslevessel. Hozzáadjuk a kolbászt, a babérlevelet, megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 10 percig forraljuk. Beletesszük az előfőzött káposztát, és kb. fél óra alatt készre főzzük. Petrezselyemmel megszórjuk, tejföllel megöntözzük és forrón tálaljuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 330 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3446
  • e Hét: 8027
  • e Hónap: 21932
  • e Év: 151639
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.