Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
És még azt hittük, csak Putyinnak fáj az olcsó kőolaj
  2014-12-19 22:36:36, péntek
 
  És még azt hittük, csak Putyinnak fáj az olcsó kőolaj

2014. december 19., péntek, 10:02 Utolsó frissítés: 12 órája

Szerző: hvg.hu


Terjedelmes összeállítást közölt a BBC arról, hogy az olcsó kőolaj az Egyesült Királyság olajiparát is kezdi hazavágni, a cégek embereket küldenek el, és befektetéseket állítanak le. Egy iparági szakember szerint a szektor hatalmas válságban van.

Hatalmas válságban van az olcsó kőolaj miatt az Egyesült Királyság olajszektora - írja a BBC. Robin Allan, a független kitermelők szövetségének, a Brindexnek az elnöke elmondta, hogy mindenki elkezdett hátrébb húzódni, ilyen árak mellett egyáltalán nem lehet pénzt keresni. Már korábban is történt ilyen, és az iparág alkalmazkodik mindehhez, ám ez azzal jár, hogy embereket bocsátanak el, projekteket vágnak meg és ott csökkentenek költséget, ahol tudnak. Ez mindenkinek fáj - tette hozzá az iparági résztvevő. Allan elmondása szerint a helyzet közel áll az összeomláshoz.

Az olcsó olajár miatt az amerikai ConocoPhillips például bejelentette, hogy 1650 nagy-britanniai munkása közül 230-at elbocsát.

Az Egyesült Királyságban ugyanakkor az olajkitermelést kiszolgáló területeken is jelentős leépítésekre, veszteségek leírására kerülhet sor az olcsó olajár miatt. Például a Schlumberger nevű cég visszavágta geológiai kutatóhajó-flottáját most decemberben, emellett 800 millió fontos veszteséget szenvedett el és meg nem határozott számú munkaerőt bocsátott el. Más cégeknél, például az egyik legnagyobb kitermelőnél, az Apache-nál január elejétől 10 százalékos bérlefaragást jelentettek be.

http://hvg.hu/gazdasag/20141219_Es_meg_azt_hittuk_csak_Putyinnak_faj_az_o
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Almukat orizte a kis kepernyon fel-ala ugralo “DivX pl
  2014-12-19 22:35:29, péntek
 
 

Orban Rahel, szakkozepet vegzett kelet-magyarorszagi magasepito technikus egy hosszu nap utan hazater az ajkai munkasszallora, ahol ferje, Tiborcz Istvan varja krumplilevessel.

- Ma hamarabb hazaengedtek a Volantol. Azt mondta a muvezeto, ha ilyen jol besegitek a karbantartasban, es elkotelezem magam 2 evre, a ceg kifizeti a D kategorias jogositvanyt. 2016-ban mar buszt vezethetek!

- Ugyes vagy dragam - mondta Rahel elcsuklo hangon. Mentalisan teljesen kifarasztotta a kvazi segedmunkaskent, epitkezesen eltoltott 12 ora.

A vacsora utan befejeztek a vasarnap megkezdett Varga rozet, es Cseh Tamast hallgatva aludtak el az apro agyon.

Almukat orizte a kis kepernyon fel-ala ugralo “DivX plaier" felirat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán küldte Pokorninak a selyemzsinórt
  2014-12-19 22:14:38, péntek
 
 
Orbán küldte Pokorninak a selyemzsinórt


2014.12.19.



Csuhaj Ildikó
Népszabadság

Orbán Viktor a Figyelőben csütörtökön megjelent Lázár-interjúval állítólag selyemzsinórt küldött Pokorni Zoltánnak. Lázár János leveteránozta és figyelmeztette a kormánypárti urizálást bíráló Pokorni Zoltánt és mellette Kövér Lászlót is. A Hegyvidék polgármestere pacifikálni igyekszik a konfliktust.
hirdetés

Orbán Viktor szerint Pokorni Zoltánt a ,,kispolgári irigység" motiválta, amikor a Hír TV-s ,,urizálós" nyilatkozatot tette - tájékoztatták a Népszabadságot. A miniszterelnök először nem tulajdonított különösebb jelentőséget alelnöke kritikus megnyilatkozásának, akkor lett ingerült, amikor érzékelte, hogy az ,,pörög és pörög", napirenden tartva a vagyonosodási, gazdagodási ,,sztorit".

Orbán Viktor végül megküldte a selyemzsinórt minisztere, Lázár János mondatain keresztül Pokorni Zoltánnak - értékelte a helyzetet egy belső illetékes munkatársunknak. Azaz komoly figyelmeztetést kapott tegnap Pokorni Zoltán. Orbán Viktor - aki a Blikkben egy hete már azt mondta, hogy ,,Zoltán félreérti a helyzetet" - most Lázár Jánoson és a Figyelőn keresztül üzent alelnökének, mégpedig azt: nem tűri el, hogy valamiféle képzelt erkölcsi magasságokból az ellenzéki vádakkal azonosulva belülről támadják kormányának tagjait.

Az interjúban Lázár János hátbatámadásnak minősítette a Pokorni-nyilatkozatot. Megfogalmazása szerint a Fidesz szempontjából életveszélyesek a belső viták, nincs valós tartalmuk, viszont ,,álszentek, jópofizók, bűnbakkeresők. Rossz úton jár, aki az egyéni népszerűsége érdekében szembefordul saját pártjával, szövetségeseivel" - állította felindultan.

hirdetés

A Miniszterelnökséget irányító miniszter leveteránozta Pokorni Zoltánt, illetve Kövér László házelnököt, aki szintén tett bíráló megjegyzéseket a kormánypárti urizálásokra, és Lázár azt a konklúziót vonta le: ezek a politikai veteránok elszánták magukat a harmincas-negyvenes fiatal generáció megrendszabályozására, holott ezen fiatalok harcolnak az első sorban. Lázár János megvédte Giró-Szász Andrást, Rogán Antalt és Szijjártó Pétert is, Habony Árpád mellett látszólag állt ki, megjegyezve: ,,A Fidesz érdeke, hogy minél hamarabb tisztázódjon a szerepe és a helyzete."

Kövér László nem kívánt reagálni - tudatta Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke. Pokorni Zoltán kizárólag az Mno.hu-n válaszolt, rendkívül visszafogottan: ,,Lázár János korosztályának egyik legdinamikusabb és legtehetségesebb tagja. Természetesnek tartom, hogy a Fideszen belüli fiatalabb generáció vezetőjeként bátran vállalja a konfliktusokat. De mi, akik már lassan a párt veteránjainak számítunk, megtanultuk, hogy csatározás közben sem szabad elfelejtenünk, hogy milyen módon kötünk majd békét. A politikai családon belüli egyensúly megőrzése azért fontos, mert ez az egyik feltétele annak, hogy a magyar társadalomban tudjunk nyugalmat és kiegyensúlyozottságot teremteni."

Azt forrásunk nem gondolta véletlennek, hogy a Lázár-interjú megjelenésének a napján tudatta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, hogy az Öveges-program jogszerűtlen forrásfelhasználása miatt Balog Zoltán tárcája hétfőn feljelentést tett az uniós forrásokkal való visszaélések bűncselekményének gyanújával. Az oktatási program révén 44 vidéki és nyolc fővárosi tanintézmény jutott/jut korszerű tanteremhez, a kormány 14 milliárd forintot szán rá, alapvetően uniós forrást.


http://nol.hu/belfold/orban-uzent-halalt-a-pokorninak-1505289
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazudozásból nem lehet országot építeni, Mr Orbán!
  2014-12-19 21:40:40, péntek
 
  2014.12.17. 08:04 HaFr
Hazudozásból nem lehet országot építeni, Mr Orbán!

Viktorunk szerint Amerika műveleti területté nyilvánította az országot azzal, hogy hírek szerint százmillió dollárokat fog a korrupció elleni harca fordítani itt. És erre mi a miniszterelnök válasza, ha már a szokása szerint ismét belebotlott egy háborús metaforába? Még nagyobb elszántsággal habonyálja a magyar közéletet, hazudozik és fokozza az agressziót a magyar nemzettel szemben. Tegnap este megérkezett a viszont válasz: az emberek, akik egy részének már kevés veszteni valója van, már a testi épségüket is kockára teszik a korrupt, autokratikus rendszer ellenében. Elárulhatom: hasonló spirálban fog folyni a magyar közélet a továbbiakban is, átmeneti enyhülésekkel talán, de a logika változatlansága mellett, mert a parlamenti ellenzék diszkreditálódott (még mindig benn ülnek a Házban, egyszerűen felfoghatatlan!), Orbán agya nem alkalmas egyébre, mint a hazudozásra és az agresszióra, és még csak annyi reflexióra sem képes, hogy ebben a primitív, suttyó stílusban nem lehet országot építeni, és ha ő bennragadt a saját keretei között, hogyne ragadt volna benn a társadalom növekvő, elégedetlen, ebben az esetben a morális érzékében ráadásul jogosan felháborított hányada, amelynek nincs is más eszköze a Gucci- és Vuitton-táskás felkapaszkodott tolvajokkal szemben, mint az utcai agresszió. A kormány tette ezt a civil társadalommal, és most hazaárulókat szimatol bennük. Csak a szokásos aljasság, semmi más.

Mármost lesz-e itt Majdan? Azaz, pro primo, benne van-e Washington keze a dolgokban? Ez nem lehet pontosan tudni. Nem zárom ki. És akkor mi van? "Hazaáruló"-e az a civil szervezet, amely egy botrányos, fasisztoid, nemzetáruló, agresszor kormánnyal szemben névleg azonos értékrendszerbe tartozó, szövetséges ország(ok) segítségére szorul, ha már a közelebbi szövetségei rendszerünk, az EU, maga is korrupt, bürokratikus és teszetosza? Ízlés kérdése, szerintem nem. De ha ebben kétségeink is lennének, érdekel-e valakit is a nemzetközi jog meg Orbán szuverenitása, ha már nincs hova hátrálni, ha már nincs vesztenivalónk, ha már a gyerekeink élete a tét? Hát nem nagyon. Ezt érzik át egyre többen.

Pro secundo, lesz-e jelentősebb vérontás? Ezt kétlem. Az azonnal Orbán végét jelentené, amitől joggal tart a fickó. A nagy, nagy probléma, hogy a társadalmi cselekvők pályái már végletesen széttartanak, Putyin rendszerének bukásával (ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a nemzetközi jelentősége végre oda került mindenki szemében, ahova tartozik: max. a középhatalmak sorába), a magyar miniszterelnök elveszítette legfőbb, és egyedül potens külföldi támaszát, Orbán mozgástere egyre szűkül, az ellenfelei belül és kívül is egyre többen. De érdekel itt már valakit Orbán? Az az érdekes, mi jön utána. Hogy lehet hatékony intézményrendszert létrehozni a bűnös NER helyett, hogy lehet visszaállítani a kormány működőképességét lehetőleg a kollaboráns posztkomcsik bevonása nélkül, és hogy lehet sebészi pontossággal megszabadulni a politikai bűnözőktől.

http://hafr.blog.hu/2014/12/17/a_hazudozasbol_nem_lehet_orszagot_epiteni_mr_orban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stratégiai megállapodást kötött a kormány egyes divatmárkákk
  2014-12-19 21:32:26, péntek
 
  Stratégiai megállapodást kötött a kormány egyes divatmárkákkal

A megállapodás értelmében a Gucci, a Louis Vuitton és a Rolex egy olyan közös divatkollekciót fognak leszállítani, amelyek rendkívüli drágaságuk ellenére olcsónak tűnnek.

A kollekcióban várhatóan megtalálható lesz az orrszarvúbőrből készült CBA-szatyor, az Edwin Marton apró klónját tartalmazó hétzenés kvarcóra és a Pokorni Zoltán levert szemüvegéből készült kulcstartó.

hircsarda)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eurószázezreket, orvosi ellátást, ösztöndíjakat is felajánlo
  2014-12-19 21:27:04, péntek
 
  2014. december 19. 18:51

Eurószázezreket, orvosi ellátást, ösztöndíjakat is felajánlott Kijevben az ukrán területi épségért aggódó Szijjártó


Magyarországnak mint szomszédos országnak politikailag és gazdaságilag is stabil, erős Ukrajnára van szüksége - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Kijevben azon a sajtótájékoztatón, amelyet ukrán kollégájával, Pavlo Klimkin külügyminiszterrel tartott megbeszélésüket követően. Zoom Kijevben Jacenyuk fogadta a szülei által eltartott minisztert A magyarországi külügyminiszter bejelentette, hogy Magyarország 100 ezer euróval járul hozzá annak a NATO-alapnak a működéséhez, amelynek az a fő célja, hogy Ukrajna megerősíthesse kibervédelmi képességeit. "Készen állunk arra, hogy 20 sebesült ukrán katonát lássunk el magyar egészségügyi intézményekben" - tette hozzá. Közölte, hogy Magyarország 21 fővel vesz részt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai missziójában, amelynek működéséhez további 100 ezer euróval járult hozzá. Elmondta, hogy a kétoldalú kereskedelmi és gazdasági együttműködés újradinamizálása érdekében Magyarországon az a döntés született, hogy a magyar Eximbank ismét finanszírozza az Ukrajnába irányuló magyar exportot. "Döntöttünk arról is, hogy az említett pénzintézet készen áll olyan ukrán állami beruházások finanszírozására, amelyekben magyar vállalatok is részt vesznek" - tette hozzá. Autonómia helyett továbbra is csak "területi integritás és szuverenitás" A magyarországi miniszter leszögezte: ahhoz, hogy Ukrajna stabil, erős országgá váljon, szükség van területi integritásának és szuverenitásának tiszteletben tartására. Fontosnak nevezte, hogy a keleti országrészben folyó fegyveres konfliktus minden résztvevője tartsa magát a minszki megállapodásokhoz. "Szükséges továbbá, hogy Ukrajna a lehető leggyorsabban hajtsa végre azokat a strukturális reformokat, amelyeknek nyomán politikailag és gazdaságilag is meg tud erősödni" - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy Magyarországnak mint Ukrajnával szomszédos országnak az az érdeke, hogy az országban kirobbant válság minél gyorsabban, tárgyalásos úton rendeződjön. Zoom Szijjártó és Szerhij Kvit ukrán oktatási miniszter - az eseményt a háttérben éppen "megtisztelő" személy Pavlo Klimkin, az ukrajnai külügyér A miniszter szavai szerint Magyarország kész korábban szerzett tapasztalataival segíteni Ukrajnát abban, hogy a strukturális reformokat sikeresen végre tudja hajtani. "Szakértőket bocsátunk az ukrán kormány rendelkezésére az államigazgatási reform, a decentralizáció és az európai uniós jogharmonizáció területén" - fejtette ki. Még mindig nem Vereckénél épül határátkelő Szavai szerint egyetértettek ukrán kollégájával abban, hogy a magyar-ukrán határon fel kell számolni az átkelőknél gyakran kialakuló "méltatlan" helyzetet. Hangsúlyozta, hogy fel kell gyorsítani a határátlépést, ezért megkezdték az előkészületeket a közös határellenőrzés megteremtésére. Kérdésre válaszolva az ukrán külügyminiszter elmondta, hogy új átkelőt kívánnak a közeljövőben létrehozni a magyar-ukrán "határon". "Magyarország támogatja, hogy az Európai Unió és Ukrajna között a vízumpárbeszéd felgyorsuljon, és kézzel fogható eredmények szülessenek még a jövő májusban Rigában megrendezendő keleti partnerségi csúcstalálkozó előtt" - emelte ki a "magyar" miniszter. Az MTI-nek Szijjártó Péter megerősítette, hogy egyeztetés alatt áll Orbán Viktor miniszterelnök kijevi látogatása, amelyre a tervek szerint legkésőbb tavaszig sor kerülhet. Visegrádi "ötök" Pavlo Klimkin a sajtótájékoztatón reményét fejezte ki, hogy a visegrádi négyek csoportja a jövőben Ukrajna csatlakozásával öttagúvá bővül. Köszönetet mondott Magyarországnak, hogy kész segíteni Ukrajnának az EU-társulási megállapodásban foglaltak végrehajtásában, akárcsak azokért az erőfeszítésekért, amelyeket az energiadiverzifikáció, az Európából Ukrajnába irányuló gázszállítások terén tett, s ugyancsak köszöntét fejezte ki azért a magyar humanitárius segítségért, amelyet a héten vettek át Ukrajnában. Az MTI kérdésére válaszolva Szijjártó Péter elmondta, hogy magyar civil és egyházi szervezetek összesen 13 millió forint értékben állítottak össze Ukrajnának orvosi eszközökből, gyógyhatású készítményekből, oltóanyagokból és takarókból álló segélycsomagot. Ösztöndíjat is fizetünk ukrán hallgatóknak A találkozón a magyarországi és az ukrajnai külügyminiszter aláírta a két külügyminisztérium 2015-2016-os konzultációs tervét. Szijjártó Péter Szerhij Kvit oktatási miniszterrel aláírta a 2015 és 2017 közötti időszakra vonatkozó, kétoldalú oktatási és tudományos együttműködési jegyzőkönyvet. Ez utóbbival kapcsolatosan kérdésre válaszolva Szijjártó Péter kifejtette, hogy a dokumentum azért is rendkívül fontos, mert külön hangsúlyt helyez a kisebbségi oktatásra. "Ennek aláírása alkalmából megerősítettük azon szándékunkat, hogy 100 ösztöndíjat biztosítsunk magyar egyetemeken ukrán hallgatók számára" - fűzte hozzá. Szijjártó Péter kijevi látogatása alatt találkozott Volodimir Hrojszman ukrán parlamenti elnökkel is, akivel a két ország - azon belül kiemelten a magyar és az ukrán törvényhozás - közötti kapcsolatok szorosabbá tételének lehetőségeit tekintette át. (MTI nyomán)
Forrás: https://kuruc.info/r/4/137301/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lejmenetben a forint, jövőre le is padlózhat
  2014-12-19 20:59:03, péntek
 
  Lejmenetben a forint, jövőre le is padlózhat

Hír24

2014. december 16. 11:24




A jelenleginél gyengébb forintra kell felkészülnünk 2015-ben. A dollárral és az euróval szemben is gyengülhet az árfolyam, de az előbbi elmozdulás erőteljesebb lehet. Ma is erőteljes a gyengülés.



Jövőre jöhet a 320 frointos euró

A mostaninál gyengébb forintra számíthatunk a jövő évben, az euróval és a dollárral szemben is - írja az Erste Investment devizapiaci előrejelzésében. Azt is hozzáteszik, emiatt érdemes lehet az idei év végi lokális mélypontokat hosszú távú vételi szándékkal kihasználni.

A dollár erősödő trendje pedig várhatóan jövőre is megmarad, sőt fokozódhat. Ami azt jelenti, hogy a forint is jobban gyengülhet a dollárral, mint az euróval szemben.

Az USD/HUF árfolyam május óta emelkedik meredeken, amikor 220-ról indult a kurzus, amely novemberben érte el 250 forintnál a csúcsot, december elején pedig át is törte ezt az értéket. A jövőben rövid távon akár 260 forint fölé is kerülhet az árfolyam az előrejelzés szerint, hosszabb távon pedig elindulhat a 285-325 forintos újabb csúcs felé is.


Kedden jelentősen gyengült a forint árfolyama délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon, reggel nyolc óra óta meredeken emelkednek a jegyzések.

Az euró árfolyama negyed 11-re már 312 forint fölé emelkedett. A forint árfolyama háromhavi mélypontjára süllyedt az euróval szemben délelőtt tíz órára, akkor a közös európai fizetőeszköz 311,45 forintba került, azaz 2 forint 40 fillérrel drágult a reggel hét óra körüli jegyzéshez képest.
Délelőtt tíz órakor a dollárt 249,37 forinton, a svájci frankot 259,35 forinton, a japán jent pedig 2,1377 forinton jegyezték. A reggel hét óra körüli árfolyamokhoz képest a dollár 1 forint 32 fillérrel, a svájci frank 2 forint 1 fillérrel, a japán jen 2,26 fillérrel drágult.
Jelentős kilengések rázzák a forintot

A keddi kereskedésben negyed tizenegyig az euró legalacsonyabb jegyzése 308,39, a legmagasabb pedig 312,33 forint volt. A dollár árfolyama 247,69 és 250,14 forint között mozgott. A svájci frankkal a 256,78 és 260,08 forint közötti tartományban kereskedtek. A japán jen legalacsonyabb árfolyama 2,1064 forint, a legmagasabb pedig 2,1451 forint volt.

Az euró viszont tovább erősödött a dollárhoz viszonyítva: délelőtt tíz órakor 1,2487 dolláron forgott, a reggeli 1,2458 dollárhoz képest 0,29 centtel drágult. Tíz órakor a napi kereskedés indító értékéhez képest az euró 0,38 százalékkal erősödött a dollárhoz viszonyítva, a forinthoz képest az euró 0,77 százalékkal, a dollár 0,37 százalékkal, a svájci frank 0,79 százalékkal, a japán jen pedig 1,34 százalékkal erősödött.


http://fn.hir24.hu/penzugy/2014/12/16/lejmenetben-a-forint-jovore-le-is-padlozhat /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány és a Fidesz zavarodottságának ékes bizonyítéka,
  2014-12-19 20:53:11, péntek
 
  A kormány és a Fidesz zavarodottságának ékes bizonyítéka, hogy Orbán Viktor már hetek óta nem adta át a Várkert Bazárt - pedig már úgy megszoktuk...  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óriási leépítés jöhet a paksi atomerőműben
  2014-12-19 20:50:40, péntek
 
  Óriási leépítés jöhet a paksi atomerőműben

gazdaság

ma 11:18

Lázár János már korábban elmondta, hogy a kormány fejvadászokkal kerestet új menedzsereket a paksi atomerőmű élére, mert bár ez erőmű pénzügyi mutatói kedvezőek, az üzem nem a kormány által elvárt hatékonysággal üzemel. Ez nagyrészt ellenkezik azzal, amit a paksi bővítés bejelentése idején a kormányzati politikusok az erőműről mondtak.

A Népszabadság most paksi forrásoktól úgy értesült, hogy a kormány arra utasította a nagyjából 2500 dolgozót foglalkoztató üzemtől azt kérte a kormány, hogy rúgjon ki 800 munkavállalót. Ezt a vállalat irányítói megvalósíthatatlannak tartják, szerintük ez már veszélyeztetné az erőmű biztonságát. A kormány pedig erre válaszul dönthetett úgy, hogy új vezetőket állít az erőmű élére, akik alacsonyabb létszámmal is vállalnák az üzemeltetést. (nol.hu)

http://444.hu/2014/12/19/oriasi-leepites-johet-a-paksi-atomeromuben/

*************



Át kellene helyezni a parlamenti üléseket Paksra. Ha történne valami legalább valami hasznunk is legyen belőle.
Majd hoznak erdélyi fiatalokat, akik a fidesz nyári egyetmein végeztek. Ők nem fognak szarakodni, meg nyavalyogni minden apró mondva csinált problémán. Ahogy eddig is tették, végrehajtják a parancsot, oszt jónapot...!
vagy jönnek majd ide is a futsalos csapattársak


- Te koma, mi ez a piros bigyó és miért villog?
- Hát jelezzük a csoportvezetőnek, hogy kérje meg az államtitkár urat, továbbítsa a
kérdést a miniszterelnök úrnak, és ha esetleg van rá ideje, mindenképpen
jelezzen vissza. Ja, és akkor már ha esetleg arra is kitérne, hogy mit
nyilatkozzunk majd, ha a média rákérdezne.

Ha gáz lesz, majd hívunk egy gázszerelőt!

Ha viktor azt mondja az atomnak hogy hasadj, akkor az atom hasad. Nem tudom mit nem lehet ezen érteni... Ha nem hasad meg, jön a nav meg a
kehi és elintézi.

Az erőmű jelszava meg ez lesz:
"Máma már nem hasad tovább"
Máris látom a közmunkásokat akik havi nettó 47-ért tologatják a grafitrudakat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kistelepülési önkormányzatiság
  2014-12-19 20:42:14, péntek
 
  Liszkay László

Kistelepülési önkormányzatiság

Jadranka Roganovic megfogalmazta már, miszerint az önkormányzatiság ezer sebből vérzik. Elsősorban nem is az önkormányzatok hibáira szeretnénk felhívni a figyelmet, hanem a települési morál romlásához vezető belső háborúkra, az okokra, amiért a kisközségekben képviselőségekkel felruházott kapzsi emberek rombolásai megállíthatatlanná váltak.

A fővárosi, megyei, megyei jogú városi, városi képviselőkre kevésbé jellemző az alulképzettség, a falvakban azonban (tisztelet a kivételeknek) súlyos személyi ellentétek alakulnak ki. Leginkább az egyén ostobasága, kapzsisága miatt. Ugyanakkor persze tudomást szereztünk néhány kisvárosi visszaélésről is, miként az sem titok, hogy az egyik városka újdonsült polgármestere azonnal lemondott, amint megismerte települése valós anyagi helyzetét.

Mindazonáltal maradjunk a kistelepüléseknél. A következő mondatok nem általánosíthatók, tehát akiknek nem ingük ne vegyék magukra (sic). kérem!!! De akiknek ingük, vegyék fel végre!!! Az önkormányzatiság célja, elve szerint nemes dolog lenne, amennyiben nem a pénzről szólnának a választások, a választásokat követő képviselői működésről, illetve működésképtelenségről. Kérdés: vajon miért? A harmadik ciklusát töltő polgármester kapott egy új képviselő testületet, a hét fős grémium azonban a falu vezetőjének megbuktatására készül. Nem számít a település, az eddig elért eredmények.

Az önkormányzatiság ezek szerint csak a pénzről szól? Állítom igen. Volt szerencsém egy kistelepülési önkormányzat alakuló ülésén részt venni, s mi volt az első vita tárgya? A képviselői tiszteletdíj mértéke. Az egyik frissen megválasztott képviselő (nem nagyon okos és nem kicsit hülye) úgy érvelt: meg kell kapniuk azt az összeget, amelyet az előző grémium tagjai megkaptak, mert az új testület sem alávalóbb az előzőnél. Csak az a kérdés, a falu lakossága honnan tudja azt, amit a parasztgyerek elmondott? Bizonyítottak? Nem. Erőből politizálnak (természetesen a sötét agyúak rosszindulatú stílusával), s a faluban október 12.-e óta nem is változott semmi pozitív irányban. Az eredmények október 12-ig valósultak meg.

A végkövetkeztetés az: az önkormányzati törvény reformra szorul, a kistelepülési képviselő testület tagjai pedig - miként Svájcban, vagy még néhány EU-s országban) felejtsék el a tiszteletdíjat. Nem beszélve arról, tudunk olyan képviselő testületről az országban, ahol az 5 - 7 fős grémium tagjainak együttesen sincs meg a nyolc osztályuk. Azt mondom, ha egyszer megreformálja a parlament a törvényt, akkor mindenképpen figyeljenek arra, hogy ne legyen analfabéta falusi politizálás, a pénzt viszont csak az vehesse fel, aki tett is érte valamit. Ne kelljen a képzett polgármesternek csak azért gondolkodni lemondásán, mert folyamatos lelki terror alatt áll! Valamilyen képzettséghez csak kötném azt a kistelepülési önkormányzati választást, mert kimúlnak a pici települések, amennyiben a buta emberek még butább gondolkodásmódjára kell hagyatkozni.

Még egy kis adalék a kistelepüléseken általánosítható polgármester választásokhoz. (Ismét tisztelet a kivételnek) Úgy működik a rendszer, hogy ha téged választanak polgármesternek, akkor én leszek munkanélküli, ha engem, akkor te... A választás után pedig a képviselő máris odaáll a polgármester elé, s azt mondja neki: főnök! Kéne egy kis előleg, mert éhen hal a család...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1243
  • e Hét: 6995
  • e Hónap: 10740
  • e Év: 164236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.