Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Nem vagyok részeg!
  2014-12-22 19:53:09, hétfő
 
  Nem vagyok részeg!


Feladta: 2014, december, 22


Egy amerikainak tulajdonított mondás szerint: “Ha sokan mondják neked, hogy részeg vagy, menj haza és feküdj le!" ... Úgy tűnik nem én rúgtam be!

Még tegnap, azaz vasárnap történt, hogy a “Vasárnapi Hírek" oldalára kattintva rábukkantam egy roppant tanulságos cikkre. Az eredetit itt, az utánközlést pedig alantabb lehet olvasni!

Lakner Zoltán:
Pattog a zománc

,,Nem helyeslem ezt a modern mániát, hogy a rossz emberekből egy perc alatt jó embert csináljunk." - írta egykor Oscar Wilde. Az ,,urizálást" kifogásoló Pokorni Zoltán nyilván vállal valamekkora kockázatot botrányokba keveredett párttársai bírálatával. Nehéz azonban elképzelni, hogy csak most szembesült volna azzal, mi folyik körülötte. Pokorni nem az omertát törte meg. Megszólalása elsősorban a pragmatizmuson alapul: szerinte az a baj, hogy a képlékennyé vált politikai helyzetben az ügyek látszanak, és emiatt a rendszer haszonélvezői mind bajba kerülhetnek.

Amitől tehát fontossá váltak Pokorni szavai, az nem az erkölcsi magaslat, amelyen ő nem áll. Még akkor sem, ha, ránézésre, sokak bűnei alighanem számosabbak. Az adja a Fidesz-alelnök véleményének fontosságát, hogy egyedül nála szólalt meg a veszélyérzet, ami mégiscsak valamiféle realitásérzékre utal. Azt vetette fel, hogy ami történik, az talán mégsem a ,,külföldi érdekek" magyarországi szálláscsinálóinak aknamunkájából fakad, hanem van benne saját hiba is. Tényleg tiltakoznak ellenük. És ha az amerikaiak éppen korrupciós ügyben gyakorolnak nyomást a kormányra, meg ugyanezen ügyek miatt tüntetnek Budapesten, akkor talán nem kellene olajat önteni a tűzre.Ezzel a helyzetértékeléssel immár el lehet ,,nyerni" a belső ellenség pozíciót az Orbán-rendszerben. A hatalmi párt némi hezitálás után úgy döntött, hogy nem korrigál, hanem bekeményít: a ,,drogos újságírók" bemérésére meg a külföldi pénzből tevékenykedő civilek regisztrációjára készül. Közben minden diplomáciai normát áthágó hangnemben bírálja a kritikát megfogalmazó szövetséges kormányokat. Az ,,ostromlott erőd" szindróma tudatos előállítása közepette Orbán és köre egyre inkább azonosul a maga által költött történettel. Ezt az önfeledt konfabulálást zavarta meg Pokorni, és néha Kövér László egy-egy befelé szóló kritikájának disszonáns hangja. Lázár János ezért üzent vissza durván, leveteránozva és veszélyforrásnak minősítve a bírálókat.

,,Hogy van az, hogy egyik marxista lövi a másik marxistát?" - vetette fel Hofi Géza még az 1980-as években. Az anyósa tudta: ,,Lakva ismerik meg egymást az emberek." Nincs ez másképp a Fideszben sem. Pontosabban, igaza van Lengyel Lászlónak abban, hogy nincs is Fidesz. Hiszen tényleg az okozza a közvélemény mostani általános meglepetését, hogy mégis miként kerülnek ezek a viták elénk? Hogyan lehet ez az egész, Simicskától Pokorniig? A szakadt függönyt hónapok óta nem tudják összehúzni. Valószínűleg az történt, hogy mivel tényleg nincs párt, így mostanra végképp megszűnt a belső véleménycserék lehetősége. Belül már nem lehet üzenni. Nincs érdekbeszámítás, nincs ,,pártélet". A rendszer teljesen hierarchikussá vált: a bármilyen rájuk bízott piszkos munkát elvégző politikai idiótákat egy szűk vezérkar mozgatja, felettük pedig kizárólag Orbán áll. A ,,veteránok" is a pálya szélére szorultak, miközben a rendszer kiépülésében játszott szerepük miatt nekik is érdekük, hogy a rendszer ne omoljon össze.

Közbevetve:

A Lakner által citált Hofi-féle “beköpés" ugyan találó, de nem pontos! A “történelmi helyzet" szerint a Szovjetunió által támogatott, tehát elvileg marxista irányítás alatt álló Jemeni Demokratikus Népköztársaságban (Észak-Jemen) szabályos törzsi háború tört ki a '80-as évek közepe tájékán. Az erről szóló hírt olvasván kérdezte meg “Anyósát" A Géza: “Mama! Hát hogy van az, hogy az egyik marcista lövi a másik marcistát?!“. Mire az Anyós: “Tudod Géza, lakva ismeri meg az ember a másikat!" ... Lakner ifjabb, mint én, így e “tévedést" “megbocsájtom" neki. Különösen, hogy ez semmit nem ront a cikk minőségén! - szendam

A vezérpárt hívei éppenséggel szerethetik, ha a vezér erős, ha jól odaszól. Ám a ,,veteránok" leckéztetése még tovább szűkíti a vezetői kört, és tovább csökkenti a vezérlő csillag pályamódosításának lehetőségét. A krakéler Lázár asszózott már befolyásos személyekkel, pajzsot tartva Orbánnak. Nehéz elképzelni, hogy Lázár a legbefolyásosabb miniszterként a miniszterelnök tudta nélkül menne neki kormánypárti alelnöktársának. Lázár a nyilvános belső kritikára válaszul vehemens ellennyilatkozatában kijelölte a támadhatatlanok körét. Tette ezt azért, mert a nevezett személyek, Lázár maga, valamint Rogán és Habony többé már nem támadhatatlanok. Tűz alatt vannak. Csakhogy a NER-ben mindenkit Orbán tett arra a helyre, ahol éppen van. Az emberei őt képviselik, az ő nevében járnak el. Aki kritizálja őket, az végső soron Orbánt, az ő választásait marasztalja el. Ezért fontos neki, hogy megálljt parancsoljon a bírálatnak, megvédje kiválasztottjait, engedje, hogy azok önmagukat és a vezért is védve ellentámadásba menjenek át. E logika szerint a rendszer erózióját kell megakadályozni a rendcsinálással.

Ám ez most nem elég. A rendszer baja ugyanis nagyobb: az Orbán-varázs nem működik. A miniszterelnök két hónapja nem tud rendet tenni. Megszólalásai nem hatnak. A támogatók nem visszajönnek a szavára, hanem távolodnak. Kopik a patina, pattog a zománc. A csillag kihunyóban van. Orbán ezzel együtt még sok bajt okozhat. A rendszer nem létezik Orbán nélkül, a funkcionáriusok - újdonászok és veteránok - nincsenek rendszer nélkül, a rendszer pedig egyre rugalmatlanabb és beszűkültebb. Csak azt tudja fokozni, amiért egyre többen utálják. Sajnos ebből logikusan következik, hogy Orbán és emberei egyre agresszívabbá válnak, még több ellenséget jelölnek ki, egyszóval a NER elnyomó jellege fog erősödni. De ezzel már nem tudnak támogatót szerezni, csak ellenségeket.

Lehet, hogy még nagyon hosszú lesz ez a rendszervég. Mégis, egyre kevésbé elméleti a kérdés, hogy mi jön utána.

Kiemelt idéztek:

“Mi, akik már lassan a párt veteránjainak számítunk, megtanultuk, csatározás közben sem szabad elfelejtenünk, hogy milyen módon kötünk majd békét." - Pokorni Zoltán

“Jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti vagy végzi ki." - Lázár János
*

Amiért utánközöltem Lakner írását az az, hogy részben megállapítsam (itt következik az önfényezés!), hogy a témával kapcsolatban már korábban írt két posztom (lásd itt és itt!) pontosan ugyanezt tette szóvá. Ergo: nem (én) vagyok részeg! A másik ok pedig az, hogy a politológus (szerintem) a lehető legtökéletesebben találta el azt a bizonyos “Céltáblát". Ez pedig ugyi arról tanúskodik, hogy tehetséges, jó szakember.

Ennek alapján viszont nem értem, miért pazarolja “mannáit" egy rendszerszolga párt kamuintézetének vezetésére. A Valódi Ellenzéknek, például a Kossuth téren, meg az Országnak sokkal nagyobb szüksége lenne rá!

http://szendamondja.wordpress.com/2014/12/22/nem-vagyok-reszeg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elfordulás
  2014-12-22 19:50:19, hétfő
 
 
Elfordulás

Magyarországon a megkérdezettek csupán 8 százaléka vélte jobbnak a kommunizmus idejével összevetve a gazdasági helyzetet. Viszont 72 százalék rosszabbnak gondolta. Ellenben Lengyelországban a válaszadók 47, Csehországban 45, végül Ukrajnában 12 százaléka jobbnak tartotta a 2009-es gazdasági helyzetet. Az 1991-es bázisévhez képest messze nálunk esett leginkább vissza a piaci kapitalizmus elfogadottsága. Az Egyesült Államok illetőleg az Európai Unió befolyását a köztes-európai országok közül Magyarországon látták a legkevésbé hasznosnak.


További adatokkal Two decades after the wall's Fall. End of communism cheered, but now with more reservations. Pew Global Attitudes Project 2009. 5., 32., 38., 40-41., 62-64. old. http://pewglobal.org/files/pdf/267.pdf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Diplomáciai hadüzenet a jenkiknek
  2014-12-22 19:41:17, hétfő
 
  Diplomáciai hadüzenet a jenkiknek
Kettős Mérce
2014. december 22. hétfő, 18:43


A NAV elnöke feljelentette az USA budapesti nagykövetségének vezetőjét rágalmazás miatt, mert az korrupcióval hozta összefüggésbe a személyét. A magyar ügyészség pedig kezdeményezte a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál a nagykövetség ügyvivője mentelmi jogának felfüggesztését. Olyan kritika miatt, ami nem lehet bűncselekmény.szijjart_mokus_f.jpg

A rágalmazás és a becsületsértés között az a legfontosabb különbség, hogy rágalmazás esetén egy becsület megsértésére alkalmas, hamis tényállításról beszélünk; becsületsértés esetén pedig a becsület megsértésére alkalmas minden más, véleménynek minősülő kifejezésről vagy cselekvésről, tulajdonképpen függetlenül annak valóságtartalmától. Valakiről azt írni, hogy ellopta a kocsimat, ha ez valótlan: rágalom; azt állítani, hogy egy rohadék: becsületsértés.

A magyar joggyakorlat alapján, konkrét tények nélkül azon állítás, hogy ,,korrupt", vagy akár az, ha egy ügyben érintett személy kapcsán csúszó-, vagy kenőpénzekről esik szó, véleménynek tekintendő. A közszereplő pedig a magyar Alkotmánybíróság következetes gyakorlata alapján tűrni köteles a rá nézve negatív véleményeket, ha azok nem indokolatlanul mocskolódóak és gyalázkodóak. Azért, mert ez a demokratikus közélet működésének természete.

Tehát, még ha azt is állítja Mr. André Goodfriend Vida Ildikóról, hogy korrupt, ezt a véleményt a NAV vezetőjének, mint kritikát, tűrnie kell. Az ügyvivő nem említett konkrét tényeket, elkövetést stb. Állama erre vonatkozó információt csak akkor adhatna ki, ha Vida be akar utazni az USA-ba, mint ahogy eddig még nem akart; vagy ha az ügyészség jogsegély keretében megkeresné az USA-t konkrét korrupciós bűncselekmények miatt, amit tudomásunk szerint szintén nem tett meg. Mindezt nagyon lassan és nagyon érthetően már többször elmagyarázták. Tolmáccsal.

Vida Ildikó feljelentését tehát eleve el kellett volna utasítani. Ehelyett most az van, hogy Szíjjártó foots Főkükümér majd az Ő Nagy Tapasztalatával intézkedik az USA megkereséséről, hogy függesszék fel az ügyvivő diplomáciai mentességét 1. azért, mert saját államának döntéséről beszámolt az érdeklődő magyar nyilvánosságnak; 2. méghozzá úgy, hogy az USA-ban egyszerűen nem is értik, hogy hasonló kijelentések miatt egyáltalán hogyan merülhet fel a büntetőeljárás ötlete.

Sok mindent lehet mondani az USA-ról, de abban a republikánusok és a demokraták is egyetértenek, hogy a szólásszabadság alkotmányos jog. Ez ugyanis ott (és most megkapaszkodhat minden magyar kormányzati konteó-szövögető) nem pártpolitikai kérdés.

A legdurvább eredmény, amit ezzel a magyar állam elérhet, hogy a US State Departmentben (ez az amerikai külügyminisztérium) a röhögéstől leöntik kávéval a megkeresést. Vagy csinálnak belőle - nem is tudom, de idézzünk egy klasszikust: söralátétet.

Egyszerűen nehéz felfogni, hogy miért égetik szénné ezzel az országunkat.

Nemetsek Tibor
Kettős Mérce

http://magyarinfo.blog.hu/2014/12/22/diplomaciai_haduzenet_a_jenkiknek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán (Saját Lábán Álló) Ráhel
  2014-12-22 18:32:54, hétfő
 
  Orbán (Saját Lábán Álló) Ráhel

|2014. dec. 22. 13:13

Nagyon szerethetik az Európai Unió polgárai Orbán Ráhelt, Orbán Viktor miniszterelnök 25 éves lányát. Az olasz, francia, brit, német és számos más náció polgárai ugyanis mélyen a zsebükbe nyúltak, és befizették egy igen előkelő, decensen méregdrága svájci magániskolába, hogy az ifjú asszony már most sem elhanyagolható fényességű elméje ott pallérozódjék tovább.


Hogy a tanulmányai finanszírozása mellé még apróbb ajándékokat is vásároltak-e Orbán Ráhelnek az uniós polgárok, arról konkrétan nincs tudomásunk, egyelőre annyi látszik biztosnak, hogy Orbán Ráhel szemeszterenként 15 millió forintba kerülő tandíját az uniós polgárok állják.

Talán sosem derül fény erre - az Európai Unió polgárai szerények és nem hivalkodnak nagylelkűségükkel - ha Orbán Ráhel nem érez késztetést arra, hogy megvédje édesapját, Magyarország miniszterelnökét. Pedig védik Orbán Viktort épp elegen, a házának környékét például hosszú hónapok lezárva tartják, bárhová megy, őrzők tucatjai kísérik, nehogy baja essék.

Most Orbán Ráhel úgy látta jónak, hogy neki is meg kell védenie egyre többet támadott papáját. Ezét írta fel a Facebookra, hogy nem szorul Orbán Viktor segítségére, annál is kevésbé, mert férjével, Tiborcz Istvánnal önálló családjuk van, saját erejükből boldogulnak, saját erejükből, a saját lábukon állnak.

Hiba volt közzétenni ezt a néhány veretes mondatot. Rögtön megindult ugyanis a találgatás, hogy honnan van egy 25 esztendős fiatalasszonynak és a nála csak néhány évvel idősebb férjének akkora saját ereje, hogy abból - a saját lábukon állva természetesen - képesek a 15 millió forintos tandíjat kigazdálkodni.

Így derült ki, hogy Orbán Ráhel férje - a még mindig igen ifjú Tiborcz István - vállalkozásai a Fidesz kormányra kerülése óta valósággal megtáltosodtak.

2009-ben még ,,csak" alig 9 millió volt az éves bevételük, ám egy évvel később már 400-nál is több millió, az idei esztendő pedig különösen jól sikerült: szerény számítások szerint közel hárommilliárdot kaptak különböző, döntő többségében uniós forrásokból.

Az Európai Uniónak nem a levegőből van pénze. Nem is valamilyen gazdag, amerikai vagy titokzatos távol-keleti nagybácsitól, sőt, még maga az Úristen sem ad neki egy megveszekedett eurót sem. Az Európai Unió pénzét a tagállamok adják össze, a már említett népek polgárainak dolgos munkával megkeresett adózott jövedelme van benne.

Eredetileg, az Európai Unió bővítésekor, valószínűleg nem az volt a cél, hogy az Orbán-rokonság jövedelmét gyarapítsák. De még csak nem is az, hogy Lázár János 70 milliós lakást vásárolhasson a tízéves fiának, Lázár Boldizsárnak, vagy hogy Szijjártó Péter külügyminiszter 167 milliós kulipintyóra tegyen szert Dunakeszin. Sőt: az Európai Unió bővítésekor Rogán Antal, vagy teszem azt, Kósa Lajos vagyonának gyarapodása sem merült fel szempontként.

Ha emlékezetünk nem csal, eredetileg az volt a terv, hogy az egykori szocialista országok gazdaságát a lehetőségekhez mérten fejlettebbé és a versenyképesebbé tegyék, infrastruktúrájukat, valamint az ott élő emberek életszínvonalát közelítsék a nyugat-európai szinthez.

Utóbbi, mármint az emberek életszínvonalának felzárkóztatása Orbán, Lázár, Rogán, Szijjártó és mások esetében sikerült. Egyedül talán Orbán (Saját Lábán Álló) Ráhelt illetően maradt némi hiányérzetünk.

Mert hiába, hogy van mit a tejbe aprítania, de ezek szerint annyi pénze még az ő saját lábon álló családjának sincs, hogy valamelyik élenjáró, a jövő letéteményeseként számon tartott jó nevű törökországi, kazahsztáni, vagy azeri tanintézményben gyarapítsa szakmai ismereteit.

Több segítség kellene Orbán (Saját Lábán Álló) Ráhelnek és családjának, hogy ne kelljen a hanyatló nyugat egyik, szakmailag nyilván megkérdőjelezhető színvonalú, a jövő szempontjából hasznavehetetlen tudást adó magánegyetemén vegetálnia.

http://fsp.nolblog.hu/archives/2014/12/22/Orban_Sajat_Laban_Allo_Rahel/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A milliárdos programok hatása: Luxusautóval ingyen karácsony
  2014-12-22 18:19:12, hétfő
 
  A milliárdos programok hatása: Luxusautóval ingyen karácsonyfáért a nyóckerben
2014. december 22. 15:51
Hunhír.info

Az MNO egy olvasója arra lett figyelmes, hogy ketten (egy cigány férfi és cigány nő) az önkormányzattól szociális alapon, ingyenesen kapott karácsonyfát egy nagy értékű luxusautó csomagtartójában helyezik el. Az olvasónak szöget ütött a fejébe, hogyan lehetséges, hogy a rászorultsági alapon osztogatott karácsonyfát olyanok kapják meg, akik - legalábbis az autó alapján - feltételezhetően luxuskörülmények között élnek.

Megkerestük az önkormányzatot, hogy milyen feltételekkel lehet ,,szociális" karácsonyfához jutni; itt elmondták, hogy karácsonyfát az kaphat ingyenesen az önkormányzattól, aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül (ezen a jogcímen kapnak a legtöbben), aki rendszeres szociális segélyben vagy házi segítségnyújtásban részesül, esetleg átmeneti otthonban vagy krízislakásban él; valamint az olyan idős emberek, akik kapcsolatban állnak a Családsegítő Központtal.

Egyébként azt, hogy valaki valóban rászorul-e az ingyenes karácsonyfára, az önkormányzatnak nincs módja a helyszínen ellenőrizni - mondták el kérdésünkre; ha az ügyfél behozza a megfelelő igazolásokat, hogy részesül a fenti támogatási formák valamelyikében, akkor megkapja a fenyőfát az önkormányzattól.

Azaz jelen pillanatban semmilyen eszköz nincs a helyhatóságok kezében abban az esetben, ha valaki például hamis papírokkal, vagy más módon igazolja azt, hogy rászoruló, közben a tágabb környezete számára egyértelmű, hogy luxuskörülmények között él - ,,terepjáróval jár a segélyért", ahogy a megkérdezett illetékes mondta; erre lehet jó példa a fent bemutatott karácsonyfa-ügy.

Amit viszont az önkormányzat részéről is jeleztek, reményeik szerint a szociális rendszer jövő évre tervezett átalakítása megszünteti majd ezeket a vadhajtásokat, és ,,véget vet a segélyekkel való visszaélés időszakának Magyarországon". Mivel a legtöbb fenti támogatás elbírálása és megítélése önkormányzati hatáskörbe kerül, így nem csak az ezekkel a juttatásokkal való visszaélést szorítják vissza, hanem például az ilyen karácsonyfa-ügyeknek is véget vethetnek egyszer és mindenkorra.

Hunhír.info - mno nyomán

És még csak most jön az ajándék-osztás. Az egész pereputty sorban áll 10-szer. Már az osztást végzők szólnak rájuk, de nekik ez természetes. Ők a "más kultúrához" tartoznak. Ott ez kötelező...


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=80811
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az évezredes orosz titok: ezért nyertek meg minden háborút
  2014-12-22 18:06:02, hétfő
 
  Az évezredes orosz titok: ezért nyertek meg minden háborút

2014. december 22. 17:15
Hunhír.info

Oroszország erőssége, hogy lakosai képesek túlélni azt, ami megtörne bármely más nemzetet - írja a Forbes-ban George Friedman amerikai politológus, a Stratfor hírszerzési-elemzői szervezet vezetője. Szerinte a Moszkvával szembeni nyugati szankciók fokozása nem vezetett a kívánt ,,tudateltolódáshoz": még mindig nagyon magas Vlagyimir Putyin támogatottsága. A nehézségek soha nem zavarták az oroszokat abban, hogy ,,győzelmet arassanak háborúban és méltó életet éljenek" - jegyzi meg Friedman.

A politológus szavai szerint az orosz átlagpolgárokkal folytatott beszélgetései során meggyőződött arról, hogy a gazdasági problémák nem az, ami elsősorban foglalkoztatja az oroszokat. A lakosoknak a gazdasági szankciókra vonatkozó véleményét kommentálva Friedman megjegyezte, hogy ,,az amerikaiak és az európaiak bizonyára tévednek azt illetően, hogy a szankciók milyen hatást gyakorolnak Oroszországra".

Az oroszok szentül hiszik, hogy a szankciók - kiélezettségüktől függetlenül - nem fogják ,,kapitulálására" kényszeríteni Moszkvát, és készek támogatni kormányukat, ha úgy fogják érezni, hogy fenyegetik az országot - vonja le a következtetést az amerikai politológus.

A The National Interest szemleírója, Nikolas Gvosdev úgy véli, hogy a rubel drasztikus leértékelődése, a rendkívül alacsony olajárak és a nyugati szankciók dacára korai lenne állítani, hogy Oroszország az összeomlás küszöbén áll.

Azok a problémák, amelyekkel az orosz gazdaság szembesült, rendkívül komolyak és óriási hatással vannak az ország hatóságaira, azonban Vlagyimir Putyin orosz elnök arra számít, hogy a válság rövidnek bizonyul és sikerül áthidalni a nehézségeket anélkül, hogy engedményeket kellene tenni a Nyugatnak. Az orosz gazdasági helyzetre pusztító hatást gyakorló három tényező ­- a rubel leértékelődése, a katasztrofális olajáresés és a nyugati szankciók - ellenére Oroszország nem írható le, mert rendelkezik készletekkel az újjáépüléshez - véli a szakértő.

Mindenekelőtt tudni kell, hogy az orosz exportcikkekért, többek között az energiahordozókért, atomerőmű-berendezésért, fegyverekért, dollárban és euróban fizetnek. Azonkívül a rubel további esése esetén feltételezhető, hogy Oroszország még nagyobb tartalékokat fog felhalmozni aranyból, gyémántból, platinából és ezeket a készleteket devizatartaléka fenntartására, sőt, bővítésére használhatja fel - írja Nikolas Gvosdev.
Azonkívül Putyin környezetében sokan úgy vélik, hogy a válság még előnyös is lehet Oroszországnak. Tekintettel arra, hogy némely behozatali cikkek túlságosan drágává válnak, a hatóságok egyszerre két feladatot kíván megoldani: ösztönözni kívánja az újiparosítást az országon belül és egyben kárt okozni az oroszországi kereslettől függő európai gazdaságoknak - véli a szerző.

Azonkívül Gvosdev véleménye szerint két tényező létezik: először is, a 2015. évi energiahordozó-árak, amelyek lényegesen megnövekedhetnek előre nem látott körülmények miatt. Másodszor, Oroszország ázsiai partnerei, többek között Kína bizonyos előnyös feltételeket ajánlhatnak fel Oroszországnak.

Oroszoszág hangja

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=80815
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a bizonyíték a közbeszerzési mutyira
  2014-12-22 17:59:38, hétfő
 
 
Itt a bizonyíték a közbeszerzési mutyira


Kilenc hónapja megjósolták Orbán vejének tendergyőzelmét

Spirk József

2014.12.22. 13:30

Hajlandó lett volna nagyobb összeget is tenni a Tiborcz Istvánhoz köthető Elios Zrt. szekszárdi üzletszerzésére Hadházy Ákos. A korábbi helyi önkormányzati képviselő tavasszal írt arról, hogy szerinte biztos, hogy Orbán Viktor vejének cége nyeri a város 750 milliós közvilágítási projektjét. Az eredményt közzétették a közbeszerzési értesítőben: egyedüli ajánlattevőként az Elios nyert.

Márciusi Facebook-bejegyzésében megjósolta az LMP szekszárdi önkormányzati képviselője, hogy az Elios Innovatív Zrt. nyeri majd a város közvilágítás korszerűsítésre kiírt pályázatát.

Az országgyűlési választások előtti napokban, március 20-án írta a korábban még fideszesként a trafikmutyit is leleplező Hadházy Ákos:

a kampányban ígérgetni szoktak, de én inkább jósolok egyet: ... bárkivel komoly összegben vagyok hajlandó fogadni, hogy a nyertes az Elios (korábban E-OS) Zrt. lesz.

hadhazy

Az eredményben nem is tévedett: a közbeszerzés.hu oldalon júniusban megjelent a szekszárdi közbeszerzés eredménye, amelyből kiderült, hogy
a város vezetése tényleg az egyedül pályázó cég ajánlatát fogadta el. A projekt összességében 750 millió forintba kerül, és 85 százalékban az EU finanszírozza.

A dokumentáció tanúsága szerint a cég árajánlata alig valamivel volt kisebb, mint az eljárásban szereplő úgynevezett ,,becsült összeg", amelynél versenyhelyzetben általában azért jóval alább mennek az ajánlatok.

Az LMP vasárnap bejelentette, feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen négy közbeszerzési pályázat ügyében, amiken Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje tulajdonában álló cég nyert.

Schiffer András, az LMP társelnöke az átlátszó.hu szombaton megjelent cikkére hivatkozva elmondta: az Elios Innovatív Zrt., illetve annak jogelődje, aminek jelenleg Tiborcz István tulajdonosa, összesen 1,2 milliárd forint értékben nyert közbeszerzési pályázatokon úgy, hogy a pályázati dokumentáció elkészítésében részt vett a Sistrade Kft. Ez az a cég, aminek Hamar Endre a tulajdonosa, akitől Tiborcz István az idén vásárolta vissza az Eliosban meglévő részesedését.

Schiffer András szerint négy olyan pályázatról van szó, amik műszaki tartalmát a Sistrade bevonásával határozták meg, és a pályázatokat részben akkor írták ki, amikor még meg sem történt a tulajdonosváltás. Egyben elképesztőnek nevezte, hogy tulajdonosi összefüggés lehessen bármilyen önkormányzati, állami pályázaton induló cég, illetve a pályázat műszaki tartalmát meghatározó, illetve annak elkészítésében részt vevő vállalkozás között.

Hadházy az eredmény megjelenése után blogján azt írta: többször felhívta már a figyelmet arra, hogy ha a város vezetése egy több százmillió forintos közbeszerzésen egyetlen ajánlatból ,,választ", az logikailag csak két dolgot jelenthet. A döntést aláíró polgármester és gazdasági alpolgármester vagy nincsen tisztában a legelemibb közgazdasági összefüggésekkel (miszerint a verseny árcsökkentő hatású lehet) vagy szándékosan egyéni érdekeket szolgál ki.

A döntés előkészítése az ellenzéki politikus szerint ,,bántóan gyorsan történt".
A szekszárdi képviselők 2012 augusztus 17-én kapták meg az előterjesztést, majd augusztus 21-én már szavaztak is a várostól mintegy 100 millió forintos önrészt igénylő projekt előkészítéséről.

,,A mélyen elszomorító dolog az volt, hogy néhány nappal azelőtt még nem is hallottunk a "nagyszerű lehetőségről". A polgármester azzal indokolta a sietős tárgyalást, hogy ő a majdani kivitelezővel már mindent lebeszélt... Akkor, amikor még csak a megvalósíthatósági tanulmányról volt szó... Jómagam az előkészítésről szóló határozatot még megszavaztam, a végleges döntést azonban már nem. Ugyanis több kérdést figyelembe kellett volna venni" - írta Hadházy.

A beruházás ára a politikus által optimistának nevezett becslések szerint mintegy 30 év alatt térül meg.
Az Elios szerint rosszindulatú a megközelítés

Az Elios Innovatív Energetikai Zrt. hétfőn reagált a közbeszerzések miatt indult támadásokra. A cég vezérigazgatója az MTI-n keresztül közölte: a mind a piaci, mind a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó tevékenységét a vonatkozó jogszabályok maradéktalan megtartása mellett végzi, ideértve a különböző sajtócikkekben megjelölt eljárásokat. Sájer Gábor közleménye szerint jogi eljárásokat indítanak az Elios Zrt.-ről továbbá egyes személyekről közölt írásokban a valóságnak nem megfelelő állítások miatt. Az igazgató közölte, a cég tevékenységét a vonatkozó jogszabályok maradéktalan megtartása mellett végzi, ezért szerinte "érthetetlen és rosszindulatú az a megközelítés, hogy amennyiben egy cégnek bármiféle köze van a Miniszterelnök bármely rokonához kétségbe vonják munkájának tisztaságát, becsületességét és szakmaiságát".

http://index.hu/belfold/2014/12/22/megjosoltak_orban_vejenek_gyozelmet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vitrin és Gukki
  2014-12-22 17:58:02, hétfő
 
 
22.
december

Vitrin és Gukki


Megjelent a tanácsadó memoárja.

Megrázó erejű kötetben rántja le a leplet a múlt tisztázatlan kérdéseiről H. Árpád.

A ,,Vitrin és Gukki" című kötetet írói álnéven jegyző Habony Á. hasba rúgásszerű őszinteséggel beszél az átláthatóságról - lásd az ,,Üvegezett vitrin" című fejezetet - és a folyamatos rettegéstől, nehogy egy szép, illetve csúnya napon gyerekek támadják meg.

habony1_1.jpg

Megtudhatjuk azt is, melyik miniszterelnöknek mennyiért ad ingyenes stratégiai tanácsokat, és hogy miből fizeti titkárát, aki minden titkát hűséggel őrzi.

A kötetből az is kiderül, hogyan pattant ki fejéből a rezsicsökkentés ötlete: az egyik tőle éppen nem távol álló hölgy édesanyja panaszkodott a magas számlákról, amikor bevillant a stratégiai gondolat.

A szerző leplezetlenül beszél a vezető divatmárkák, a Gukki, a Rollex, és a keleti feltörekvő piac sztárja, az Örméni iránti vonzódásáról.

A kötet Böjte atya előszavával és Ákos ajánlásával kerül a kötelezően megvásárlandó termékek listájára. (+ ajándék 25 ingyenesen letölthető rádiószignál).

http://avakkomondor.blog.hu/2014/12/22/virtin_es_gukki
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi a büdös franc történt velünk?
  2014-12-22 10:34:33, hétfő
 
  2014. dec 21.

Mi a büdös franc történt velünk?
írta: Edgar Swan

Dörög és villámlik. Ez májusban nem csoda, de decemberben érdekes jelenség. Az időjárás pont annyira nem normális, amennyire az az ország sem az, ahol születtem, ahol élek és amit szeretek.

Mert szeretem ezt az országot. De itt élni már nem szeretek. Ami történik, azt nem szeretem. Amivé lett, amivé tették és amivé tenni engedtük, azt nem szeretem.

Gyűlölöm. Gyűlölöm azt, ami történik velünk és amit teszünk magunkkal, a hazánkkal, a gyermekeinkkel, a szüleinkkel.

Nem a svájci életszínvonal az, ami hiányzik innen. Nem a gondtalan gazdagság, nem az ásványkincsekből befolyó mérhetetlen vagyon. Csak egy élhető ország. Ezt lopták el rögről rögre a lábunk alól a harácsoló telhetetlenek, mi pedig tűrtük. Vitték a szabadságunkat, az önbecsülésünket, a bátorságunkat, a gondolatainkat, az érveinket, a vitáinkat, nevetéseinket, elmélkedéseinket, békés összebújásainkat, nyugodt mosolyainkat, megértő bólintásainkat, türelmes hallgatásainkat. Vitték a holnap biztonságát, az idős kor csöndes bölcsességét, a fiatalság gondtalanságát, a tudás tiszteletét, a munka becsületét.

Tisztelhető és hozzáértő vezetők helyett gátlástalan törtetők, focistának is amatőrök, családtagok, rokonok, barátok vették át az ország irányítását és fosztották ki azt házról házra, faluról falura, megyéről megyére haladva, semmit ki nem hagyva, semmit és senkit nem kímélve.

Büszkén hirdetik ma már, hogy micsoda remek országot építettek nekünk, mert az éhező gyermekek ingyen kapnak enni az óvodákban, iskolákban. Mi pedig bólogatunk, hogy tényleg. Micsoda remek emberek, ezt is elintézték nekünk. Otthon ugyan éheznek a gyermekeink, de az állam gondoskodik arról, hogy az oktatási intézményekben ne kelljen!

Lófaszt! Hogy juthattunk odáig 25 év alatt, az elmúlt 5 év alatt, hogy természetes dolog az éhezés? Mi a büdös franc történt velünk? Hogy gondolhatjuk, hogy ez rendben van így, normális és elfogadható ebben az országban? Meg ne csókoljuk már azt a kezet, amely alamizsnát oszt a gyermekeinknek! Az a kéz ugyanaz, amelyik elvette tőlünk annak az esélyét, hogy mi, magunk gondoskodjunk a családunkról! Rablók keze oszt kenyeret. Féktelen harácsolók, mentálisan sérültek, lelki nyomorékok veregetik egymás és önmaguk vállát, hogy lám csak, mennyire ügyesek ők.

Nem kell az ingyen étkezés a rászorulóknak! A nyomort kell megszüntetni. Nem majd, nem holnap. Azonnal! Ne adományt osszon az orbáni rendszer. Munkahelyeket teremtsen, a szülők dolga legyen gondoskodni a gyermekeikről! Ne csak dolga, lehetősége is legyen a szülőknek! Ha ingyen étkezés van a menzákon, az legyen minden gyermek számára ingyenes. Mert megteheti ez az ország, mert a beszedett adókból ez az egyik szolgáltatás, amit az ország nyújt a lakóinak! Az alamizsnát tartsa meg magának a senkiháziak gyülekezete, akiknek fontosabb a stadionok felépítése, mint az éhező gyerekek, az éhező felnőttek, a munkanélküliség, reménytelenség, az ellátatlan emberek, a nyugodt időskor helyett az éhező, fázó öregek tömege.

Cinikus, torz lelkű-gerincű törtetők kikérik maguknak a számonkérést. Ők már felettünk állnak, nekik lehet. Mindent lehet. Ki is kérhetné számon rajtuk a semmivel nem igazolható féktelen gazdagodást, a taknyos kölkökre íratott palotákat, a kis hercegnő sértett egóját, a háztartásbeli feleség százmilliós vagyonát? Ki kérhetné számon azt a rombolást, amit közös akarattal véghez vittek?

Azt hazudják, a mi érdekünkben államosítanak mindent. Ránk hivatkozva veszik el a földeket és minden mozdítható, vagy nem mozdítható közvagyont, majd osztják ki egymás között. Nekünk hazudnak jót, amikor a kérdezésünk nélkül paktumokat kötnek súlyosan diktatórikus országokkal, sunyi szerződéseket írnak alá, az árát viszont nekünk kell fizetnünk. Valaminek az árát, amiről semmit nem tudhatunk, mert előlünk eltitkolják. Eltitkolhatják.

Beteg ország ez. Beteg társadalom. A fiataljaink menekülnek más országba. A középkorúak reménytelenül próbálnak munkát találni. Az idősek a nyugodt biztonság helyett a nélkülözéssel néznek szembe. A munkának nincs becsülete. A tudás, tapasztalat értéktelen. A tanulás kiváltság.

Az országot nem irányítja, hanem önnön céljai szerint rángatja a hatalom. Kialakították a maguk elitjét, falábú focisták, erkölcsi gátlástól mentes senkik, álszent templomjárók, ostoba tahók szabják az irányt, osztják a kegyeket. Már a második generáció számára készítik elő a talajt, hamarosan az ő kölykeik tanulhatnak, juthatnak pozícióba, mehetnek elit iskolákba, tanulhatnak nyelveket. Hamarosan ők lesznek a politikusok, orvosok, ők oktatnak az egyetemeken, ők rendeznek a színházakban, írnak az újságokban, beszélnek a televízióban, irányítják az országot a maguk érdekei szerint.

Már egymást fenyegetik a senkik, egymásnak üzengetnek, egymást próbálják kiirtani a maroknyi ezüstért, a számonkérhetetlenség előjogáért, a mindenek felett való hatalom érzetéért.

Vissza kell foglalnunk az országunkat. El kell zavarnunk a kártevőket. Ciánozni kell. Fel kell kutatnunk, ki kell ásnunk a fészkeiket, ahová összeharácsolták mindazt, ami közös vagyonunk volt. Nem elég visszakergetni őket az odúikba, mert megerősödve újra elő fognak onnan mászni. El kell venni a zsákmányt, becsületes bíróság elé vinni a rablókat. Az őket kiszolgálókat. Soha többé nem szabad a hatalom közelébe sem engedni az arra méltatlanokat.

Hogy ezt megtehessük, szembe kell néznünk önmagunkkal. Tanulni kell a hibáinkból. Tudomásul kell vennünk: mindenkinek van létjogosultsága ebben az országban és minden ember érték. Érték a gyermek, mert a jövőt jelenti. Érték a fiatal, a frissességével, néha heves indulataival, naivitásával. Érték a középkorú a tapasztalatával, mindazzal, amit már- és amit még tud és tenni képes. Érték az idős, a felhalmozott bölcsességével, a semmivel sem pótolható tudásával.

Érték az elméleti tudás, érték a szakmai tudás, de érték a fizikai munka, a szakmunka, a segédmunka is.

Semmi sem indokolja, hogy ebben az országban egyetlen gyermek is éhezzen, egyetlen idős is nyomorult módon vegetáljon, egyetlen sérült társunk is lassú haldoklásra legyen kárhoztatva. Az élethez alapvető módon szükséges feltételek hiányát egyetlen ember esetében sem kell eltűrnünk. Nem kell a bűnösöket a múltban keresni. Nem kell külföldön keresni. A bűnösök itt vannak. Az esztelen luxusberuházásokkal, a folyamatos hazugságokkal, a sűrűn hányt keresztek álságos szentségével, a társadalom semmibe vételével, a gyermekeink jövőjének, a mi jelenünknek a kifosztásával együtt itt vannak.

Szeretem ezt az országot. Itt akarok élni, itt akarok a következő Karácsonyra is készülni. Nem elmenni akarok innen, hanem itthon lenni végre. Nem csupán elvárok, tenni is hajlandó vagyok ezért.

Demokráciában akarok élni. Biztonságban akarok élni. Nyugalomban, élhető országban akarok élni.

Ennek a kettőnek együtt kell jelen lennie: az országnak és a szabad, normális élet lehetőségének.

Nincs számonkérhetetlen közszolga. Nincs korlátlan hatalom. Nincs ellenőrizhetetlen vagyonosodás. Nincs eltitkolható alku. Nincs átláthatatlan közvagyon-osztás. Nincs leválthatatlan kormány.

Nincs, ha nem akarjuk.

http://orditok.blog.hu/2014/12/21/mi_a_budos_franc_tortent_velunk#more7001231
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindenki nyugodjon le! Megoldódott a tandíj rejtély! A Pista
  2014-12-22 10:32:33, hétfő
 
  Mindenki nyugodjon le! Megoldódott a tandíj rejtély! A Pista fizeti!

Posted on 2014/12/20 Szerző: Admin

Az Átlátszó szerint az adatok arra mutatnak, hogy Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cége több esetben is olyan pályázatokon nyert százmilliós megrendeléseket, amelyeket az üzlettársa cége készített elő. Tiborcz cége összesen 2,9 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el az idén.
Orbán Ráhel férjének, Tiborcz Istvánnak a tulajdonában álló cég közel 3 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el 2014-ben - írja az Átlátszó. A lap azután kukkantott bele Orbán Viktor vejének cégügyeibe, hogy Orbán Ráhel a napokban közölte, nem a miniszterelnök fizeti a félévente 15 millió forintba kerülő tandíját egy svájci egyetemen, hanem férjével “saját lábukon állnak".
Az E-Os Innovatív Zrt., későbbi nevén Elios Zrt., amelyben a Közgép Zrt. energetikai cége meghatározó részesedést szerzett, 2010-ben már többszáz milliós árbevétellel rendelkezett, 2011-ben már 3 milliárd felettivel. Az E-Os Innovatív Zrt. bevételeinek túlnyomó része különböző uniós finanszírozású energetikai projektekből, vagyis közbeszerzésekből származott.
2013-ban a cég Elios Innovatív Zrt-re változtatta a nevét és kiszállt belőle a Közgép energetikai cége, a részvényeken fele-fele arányban osztozott a Green Universe Kft. és a Green Investments & Solutions Kft. Ez utóbbi tulajdonosa a pécsi illetőségű Hamar Endre, aki Tiborcz István üzlettársa volt az időközben IBC Projekt Kft-nek átnevezett Hamar & Tiborcz Kft-ben. 2014. április 30-án viszont Tiborcz megvásárolta Hamartól a Green Investments-t, így újra ötven százaléknyi tulajdona lett az Elios Zrt.-ben.
Az Átlátszó rámutat, hogy a közbeszerzési adatokból az látszik, hogy Tiborcz István ismételt tulajdonszerzésével az Elios Innovatív Zrt. 2014-ben összesen 2,9 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el - ezekből 1,9 milliárd forint értékű szerződést Tiborcz István áprilisi, tulajdonosi visszatérése után kötöttek. A pályázati sikerek nagy része, 2,1 milliárd forintnyi szerződés egyetlen kiírásnak köszönhető, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2012 végén kiírt energiatakarékossági célú tenderének (KEOP 5.5.0./A/12-2013), amelyen többek közt önkormányzatok pályázhattak közvilágítás-korszerűsítési projektekkel.
Az Elios Innovatív Zrt. egy másik KEOP-os programban is tudott nyerni. A 100 százalékos támogatásintenzitású programban “Fotovoltaikus rendszerek" kialakítására lehetett pályázni. A megbízást az Elios Zrt. hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárásban nyerte el, mivel a beruházás értéke 17 ezer forint híján nem érte el a 150 millió forintos értékhatárt - e fölött már nyílt eljárást kellett volna lefolytatni. Összességében a fenti két programból 2,3 milliárd forint került a miniszterelnök vejének érdekeltségéhez.
Orbán vejének érdekeltsége nem maradhatott ki a stadion-bizniszből sem: Dunaújváros önkormányzatától kapott 92 millió forint értékű megbízást a helyi stadion ,,színes tv-s közvetítésre alkalmas pályavilágításának megvalósítására, korszerűsítésére".
A közvilágítással kapcsolatos pályázatokon az ilyenkor szokásos menetrend szerint megbíztak egy céget a műszaki előkészítéssel és az elnyert pályázati keretre a kiírás elkészítésével. Ez a Tiborczék által megnyert pályázatoknál több esetben is Hamar Endre cége, a Sistrade Kft. volt, vagyis a kiírás pontos műszaki tartalmát lényegében Hamar cége határozta meg. Az ő általuk előkészített pályázatokon rendre Tiborcz István cége, az Elios nyert.
Hévíz esetében a pályázat előkészítését Hamar Endre egyik cége, a Sistrade végezte, majd a meghívásos tender megnyerésekor Hamar még formálisan is tulajdonosa volt a Green Investments Kft-n keresztül a nyertes Elios Zrt-nek is, vagyis azon a pályázaton nyert Hamar egyik cége 130 milliót, amelynek előkészítését korábban egy másik cége bonyolította.
(HVG)
Bal-Rad komm: Rossz az! - aki rosszra gondol! És ami lényeges: tisztázódott Ráhel mecénásának a személye is. Megnyugodhatunk: nem a kedves papa fizeti a tandíjat!
MI FIZETJÜK! CSAKHÁT MI ROSSZ TANULÓK VAGYUNK! MI SEMENNYIÉRT NEM TANULUNK! ÉS SEMMIBŐL SEM TANULUNK!

https://balrad.wordpress.com/2014/12/20/mindenki-nyugodjon-le-megoldodott-a-tandi j-rejtely-a-pista-fizeti/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.