Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Felfedte kebleit a Femen....
  2014-12-25 20:13:57, csütörtök
 
  Forrás: Hír24
Felfedte kebleit a Femen radikális nőjogi szervezet egy aktivistája csütörtökön Rómában, a Szent Péter téri betlehemi jászolnál, azt hirdetve, hogy Isten nő.
...... ........


Mindez néhány órával azt követően történt, hogy Ferenc pápa a Szent Péter bazilika térre nyíló lodzsájáról elmondta a karácsonyi híres Urbi et Orbi áldást. Az aktivista a tömegben elvegyülve kora délután hirtelen levette a pólóját, átugrotta a jászol körüli korlátot és karjaiba vette a kisded figuráját. Keblein a God is woman (Isten nő) felirat volt olvasható.
- Az akciónak egy csendőr vetett véget, aki utána rohant, elvette tőle a gyermek Jézus szobrát, kötelezte, hogy öltözzön fel, majd jó messzire elvezette a jászoltól.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Moszkvában megérkezett a tél.
  2014-12-25 20:08:38, csütörtök
 
  .....


Több mint száz repülőjáratot kellett törölni Moszkvában a hóesés miatt. Az előrejelzések szerint a havazás estig folytatódik az orosz fővárosban.
Hírügynökségi jelentések szerint kül- és belföldi járatokat egyaránt töröltek a moszkvai repülőtereken. A havazás komoly fennakadásokat okozott a közúti közlekedésben is.
- A helyenként óránként 60 kilométer erejű szélben helyi idő szerint reggel 7-től délután 5 óráig 17 centiméter hó esett, így szinte megbénult az orosz főváros felszíni közlekedése. Több kilométeres dugókban araszoltak egész nap a gépkocsiban utazó moszkvaiak. A közlekedés akadályozottságát mérő 12 fokozatú skála szerint 9-10 fokos dugók keletkeztek az orosz fővárosban. A lenta.ru című orosz hírportál szerint már a délelőtti órákban összeomlott az orosz főváros közlekedése. A fővárosi közlekedési osztály adatai szerint mindössze két óra leforgása alatt, azaz 15 és 17 óra között 1000 baleset történt a moszkvai utakon, amelyeket több mint 11 ezer hóekével, és egyéb eszközzel tisztítanak és egyben 20 ezer köztisztasági munkást küldtek a közterületekre - jelentette az MTI.
- A rendkívüli időjárás miatt az orosz kormány ülésére több miniszter késve érkezett - írta az Argumenti i fakti című lap internetes változata. A Rosszija 24 állami hírtévé arról számolt be, hogy Szergej Szobjanyin, Moszkva főpolgármester személyesen felügyeli a havazás miatt kialakult helyzet kezelését.
Moszkvában jelenleg mínusz 11 fok van.
...... .....


...... .....


Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
A világ legjobb karácsonyi kutyás videója
  2014-12-25 20:02:30, csütörtök
 
  A doggy Christmas surprise - Karácsonyi kutyás meglepetés Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
Fuád Tual jeruzsálemi latin pátriárka .....
  2014-12-25 19:13:09, csütörtök
 
  Fuád Tual jeruzsálemi latin pátriárka a betlehemi éjféli misén békét kért Jeruzsálemnek, felszólította a Szentföldön élő zsidókat, muzulmánokat és keresztényeket, hogy egyenlőségben és kölcsönös tiszteletben éljenek együtt, és a Gázai övezet újjáépítését sürgette.
- Fuád Tual a Születés Templomában megtartott misén felhívta a figyelmet arra, hogy a Szentföld a viszály földje lett, felidézte a nyári harcokat és az őszi jeruzsálemi összecsapásokat, köztük a jeruzsálemi zsinagóga elleni merényletet. ,,A halál forgószele továbbra is lesújt" - mondta.
- Sürgette a gázai övezet újjáépítését a nyári, Izrael és a gázai fegyveresek közti harcok okozta rombolás miatt, és kijelentette, hogy semmit sem ért el a legutóbbi erőszak.
- ,,Úgy tűnik, hiába voltak mindezen áldozatok, mert semmit sem változtattak az alapvető problémán: az izraeliek továbbra is félelemben és biztonság nélkül élnek, a palesztinok tovább követelik függetlenségüket és szabadságukat, Gáza pedig harmadik alkalommal is újjáépítésére vár" - hangsúlyozta a pátriárka. Szorgalmazta, hogy Izrael állítsa le Betlehemnél a palesztin és izraeli területeket elválasztó fal kiterjesztését, amely újabb több tucat keresztény családot szakítana el földjeitől.
- Fuád Tual szentbeszédében a palesztin-izraeli viszály idei súlyosbodására, a tavasszal megszakadt béketárgyalásokra és a nyári harcokra utalva reményét fejezte ki, hogy 2015 ,,jobb lesz, mint az idei nehéz év volt".
- Az éjféli misén a Palesztin Hatóság létrejötte óta kialakult hagyomány szerint részt vett Mahmúd Abbász, a palesztinok muzulmán elnöke is, aki a szélsőségesség és a terror befejezését sürgette.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Bölcskei Gusztáv: „Legyen a rend,.....
  2014-12-25 19:10:27, csütörtök
 
  Bölcskei Gusztáv: ,,Legyen a rend, a befogadás ünnepe 2014 karácsonya!
Legyen a rend, a befogadás ünnepe 2014 karácsonya! - ajánlotta a híveknek Bölcskei Gusztáv református püspök a debreceni Református Nagytemplomban tartott ünnepi istentiszteleten.
igehirdetésében a püspök János apostol evangéliumából idézett, és leszögezte: az ünnep, a karácsony arra jó, hogy rend legyen nemcsak a megterített asztalnál, hanem a lelkünkben is.
- A püspök beszédében megkülönböztette a létező istentelen és az isteni rendet. Hangsúlyozta, hogy a betlehemi gyermek nem fér bele az istentelen rendbe, amelyben ,,helye van a hadseregnek, az uralomnak, az erőnek, az erőszaknak, a gyilkosságnak, a pedofíliának, a menekvésre kényszerítésnek" - hangoztatta a püspök.
- ,,A karácsony nem mindig szép, könnyű, sima ünnep. Nagy erőfeszítésbe kerülő ünnep, amikor hatalmas erő kell ahhoz, hogy az befogadó legyen" - hangoztatta, hozzátéve, ahhoz, hogy békesség legyen, nem elég a nagypolitikára várni, abban mindenkinek megvan a maga szerepe.
- Bölcskei Gusztáv kijelentette: az országba évente 300 olyan gyermek érkezik, akik közül 200 eltűnik, nem tudni hová, emberkereskedők, pedofilok áldozatai lesznek. ,,Karácsonykor viszont el kell döntenünk, a befogadók vagy az elutasítók oldalára akarunk-e állni" - mondta a debreceni híveknek és a világnak szóló üzenetében a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, a Tiszántúli Egyházkerület püspöke.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Gáncs Péter: a betlehemi jászolnál....
  2014-12-25 19:07:19, csütörtök
 
  A betlehemi jászolnál újra találkozik Isten és a tőle elszakadt ember - mondta Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke karácsony első napján a budapesti Deák téri evangélikus templomban tartott istentiszteleten.
A püspök prédikációjában kiemelte, Krisztus születése óta lehet ajándékként tekinteni a földi életre, mert Isten megszentelte a földet azzal, hogy a világra született, és a föld pora magába szívta könnyeit és vérét. Ez a föld Isten járta föld - hangsúlyozta Gáncs Péter.
- Abból a kegyelemből élünk - fogalmazott a püspök -, hogy Isten eltapossa vétkeinket, és megbocsátva befogad minket. Ezzel pedig ,,minket is fölszabadít arra, hogy merjünk szeretni, elfogadni, bocsánatot kérni és adni, másokat befogadni". Ennek a befogadásnak, ennek az egymásra találásnak ,,mindennél szebb és egyszerűbb szimbóluma a betlehemi jászol" - tette hozzá.
- Gáncs Péter rámutatott: a karácsonykor fölragyogó isteni fényben senki sem lehet többé sötétben. ,,Az isteni kegyelem világosságában élünk, még akkor is, ha sok minden homályos körülöttünk", akkor is, ha elrejtőzünk a fény elől, vagy ha bekötött szemmel járunk a világban. Nem zuhanásban, hanem a hajnal reménységében, azzal a ,,csodálatos tudattal, hogy Istentől jövünk, hozzá érkezünk, és a kettő között is vele járhatunk" - mondta.
- A püspök hozzátette: az ünnep fényében ,,megtalálhatjuk a hétköznapok értelmét, az örömhírt, hogy az élet ajándék, kegyelem, amelyet boldogan oszthatunk meg másokkal is".
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Inci karácsonyi képek
  2014-12-25 19:00:22, csütörtök
 
  ...... ........



...... ........



Nagyobb kép Link
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Erdő Péter: Jézus az igazi pásztor
  2014-12-25 18:55:19, csütörtök
 
  Jézus az igazi pásztor, aki az elesett emberiség keresésére indul.
Jézus az igazi pásztor, aki az örök dicsőségből az elesett emberiség keresésére indul, hogy a vállán vigye haza az eltévedt bárányt - mondta Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek Budapesten, a zsúfolásig megtelt Szent István-bazilikában megtartott karácsonyi éjféli szentmisén.
Erdő Péter szentbeszédében kiemelte: Jézus ,,értünk jött, mert az elveszett bárány maga az emberiség". ,,De ha elveszettek vagyunk - tette hozzá a bíboros -, akkor létezik a megtalálás, akkor nem céltalan ösvényen bolyongunk, hanem van egy otthon, ahol várnak ránk, egy otthon, ahová örömmel visz minket haza Krisztus, ha engedjük, hogy megtaláljon."
Erdő Péter felhívta rá a figyelmet: nem véletlen, hogy Jézus születésének örömhírével az angyal nem a papokhoz és az írástudókhoz megy, hanem a pásztorokhoz, akik a nyáj mellett virrasztanak a betlehemi éjszakában.
A pásztorok nem a szent iratok tudós magyarázói - mondta a bíboros -, és aligha ismerik a Messiás eljöttével kapcsolatos számításokat. De hallgatják az éjszaka csendjét, figyelik a csillagokat: látnak és hallanak. Jóval élesebben, mint a mai emberek a városok zajában - tette hozzá.
A bíboros hangsúlyozta: ,,a hozzánk közeledő Isten az egyszerű, elemi, alapvető dolgokra figyelő emberhez szól". A pásztorok pedig sietve adják tovább az angyaloktól kapott örömhírt: ,,ma született nekünk az Üdvözítő".
Erdő Péter utalt rá, hogy a betlehemi pásztorok alakjában megjelenik a jövendő lelkipásztorok képe is. Úgy fogalmazott: ,,elmondani mindenkinek az örömhírt és dicsőíteni az Istent: ez az apostolok küldetése, ez a papok különleges hivatása, és erre indítja a Szentlélek a világi hívőket is".
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ferenc pápa ezt az újítást vezette be az éjféli misén
  2014-12-25 18:35:05, csütörtök
 
  Vatikán - Szent Péter tér
Nagyobb kép Link
...... .......


Újdonságnak számít a Vatikán történetében, hogy ebben az évben, a szenteste bemutatott mise végén Ferenc pápa karjába vette a gyermek Jézusnak a Szent Péter-bazilika főoltáránál elhelyezett szobrát, és gyermeksereg kíséretében végigvonulva a főhajón, a bazilika bejáratánál felállított betlehemig vitte, ott pedig a jászolba fektették.
A misén az oltárhoz két, többgyermekes olasz család vitte az adományokat, emlékeztetve a Vatikánban a családról októberben tartott püspöki szinódusra és a családok jövő ősszel Philadelphiában esedékes világtalálkozójára.
A szertartás olasz, latin és angol nyelven zajlott, de arabul imádkoztak az evangélium terjesztéséért, kínaiul a szenvedőkért. A Hiszekegy imádsága után Wolfgang Amadeus Mozart Et incarnatus est (1781-82) című miséje csendült fel. A zeneművet a Pittsburghi Szimfonikus Zenekar adta elő Manfred Honeck osztrák karmester vezényletével. Szólistaként az izraeli szoprán Chen Reiss énekelt. A zeneművet (amelyet az egyházfő választott ki) Ferenc pápa letérdepelve hallgatta végig.
- A Vatikán közölte, hogy egyházfő szerdán videoüzenetben köszöntötte Dél-Korea katolikusait, akikkel augusztusi apostoli látogatása alkalmával találkozott. Ferenc pápa telefonon beszélt az iraki Kurdisztánban levő Ankava menekülttáborának lakóival is. Az ott levő gyerekeknek azt mondta, ők is olyan menekültek, mint Jézus és családja volt.
Ferenc pápa: gyengédségre, szelídségre és jóságra van szükség videó Link

Ferenc pápa:
Háborúval, fájdalommal és könnyekkel teli a karácsony a világban Ferenc pápa szerint, aki a római Szent Péter bazilika központi lodzsájáról délben mondott beszédében békét sürgetett Irakban, Szíriában és Ukrajnában is.
Ferenc pápa a békének szentelte karácsonyi beszédét, amelynek jelentős részében a világban dúló konfliktusokat és az ezek miatt okozott szenvedést sorolta fel.
A pápa úgy fogalmazott: Irak és Szíria túl régóta szenved a konfliktustól, amelyben etnikai és vallási csoportok ,,brutális" üldöztetés áldozatai. Az egyházfő megemlékezett a közel-keleti térségben és az egész világon otthonukat elveszítő menekültekről. ,,A velük szembeni közömbösség közelséggé, az elutasítás befogadássá változzon" - hangoztatta a pápa humanitárius segítséget sürgetve a telet menekülttáborokban töltő százezrek számára. Békét sürgetett Ferenc pápa az egész Közel-Keleten, a Szentföldön pedig támogatást szorgalmazott az izraeliek és palesztinok közötti párbeszéd mellett elkötelezett felek számára.
Az egyházfő megemlékezett az Ukrajna ,,szeretett földjén" szenvedőkről azzal a reménnyel, hogy a feszültség oldásával sikerül legyőzni a gyűlöletet és az erőszakot a testvériség és a megbékélés útjára lépve. Békét kért Nigériában, ,,ahol túl sok vér folyik és (...) túl sok embert gyilkolnak le", valamint az afrikai kontinensen Líbiában, Dél-Szudánban, a Közép-Afrikai Köztársaságban és a Kongói Demokratikus Köztársaságban is. Ferenc pápa párbeszédre és testvéri együttélésre sürgetett.
A katolikus egyházfő hosszasan és erős szavakkal beszélt az erőszak, kizsákmányolás, emberkereskedők áldozataivá váló gyermekekről. Azokról a gyerekekről, akiket harcra kényszerítenek, akiktől megtagadják az élethez való jogot, vagy ,,szemünk láttára élnek vissza azzal és gyilkolják le őket" a világ ,,cinkos csendje" közepette. Az egyházfő vigaszt kért a Pakisztánban a karácsony előtti héten legyilkolt gyermekek családjainak. A pápa hangsúlyozta, hogy a háborúkat, üldözést, rabszolgaságot a ,,világiasságba és közömbösségbe süppedt" emberek kemény szívvel szemlélik.
,,Mennyi könny van ezen a karácsonyon!" - mondta Ferenc pápa, azt kérve, hogy a fegyverekből eke, a pusztításból kreativitás, a gyűlöletből szeretet és gyengédség legyen. Egyébként ezért imádkozott a szenteste bemutatott misén is.
A pápa megemlékezett az ebola járvány betegeiről az afrikai Libériában, Sierra Leonéban és Guineában, köszönetet mondva a betegeket ápolóknak.
Beszéde végén az egyházfő latin nyelvű Urbi et Orbi áldást adott Róma városára és a világra.
A szentszéki szóvivő szerint a hívőkkel és turistákkal teljesen megtelt Szent Péter téren nyolcvanezren hallgatták Ferenc pápát.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Óra formájú adventi kép
  2014-12-25 18:25:42, csütörtök
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 433 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1431
  • e Hét: 3612
  • e Hónap: 36766
  • e Év: 270513
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.