Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Szép írások
  2014-12-04 10:57:22, csütörtök
 
  Szükségem van Rád...
Nem a szépségedért. Nem a mosolyodért, a nevetésedért. Nem a jókedvedért, az érintésedért. Nem azért, mert csodálatos Veled a találkozás. Nem a tópartért, nem a templomért, nem az ölelésért. Nem a közelségért. Nem csak ezért. Hanem a rossz kedvedért, az aggodalmaidért, a fájdalmaidért. A fáradtan is szép arcodért. A szúrásodért, a kemény szavakért, a távolságért. Mindenért. Mindenért, ami Te vagy.
Érted.
Csitáry- Hock tamás



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2014-12-04 10:41:15, csütörtök
 
  AZ ÉLET ISKOLÁJA diotr sjzuid
Tudod mire jöttem rá nemrég? Hogy a legtöbb dologra, amit az iskolában tanítottak nem emlékszem. Nem tudom te hogy vagy vele, de mikor én végiggondoltam a dolgokat, melyek a személyiségem fejlődését elősegítették, és formálták az életemet, arra jöttem rá, hogy azok nem az iskolából származnak, hanem inkább abból, amiket az iskola után tanultam. Azt hiszem Dr. Seussnak igaza volt a kijelentésével: ,,A tanároktól kaphatsz ugyan segítséget, de tanulnod magadnak kell, egyedül ücsörögve."

,,Nehéz egy középiskolás diákot meggyőzni arról, hogy rengeteg olyan problémával fog találkozni, amelyek nehezebbek, mint az algebra és geometria"Edgar W. Howe
Megosztok most veled egy listát arról a 7 dologról, amelyet az iskolában kéne, hogy tanítsanak, de nem teszik.

A legtöbb embernek fogalma nincs arról, milyen erejük van a gondolataiknak, és hogy tulajdonképpen a mérgező gondolkodásmódnak köszönhetően tesszük életünket sokkal nehezebbé és boldogtalanabbá, mint amilyennek valójában kéne, hogy legyen. Csak figyeld meg milyen szépen beszél Albert Einstein a gondolat erejéről:
A világ amit alkottunk a gondolataink lenyomata. Nem lehet megváltoztatni anélkül, hogy a gondolatainkat ne változtatnánk meg.
Gondolataink formálnak és tesznek azzá, akik vagyunk. Ha a gondolataink negatívak és destruktívak, a hitünk tükrözni fogja mindezt és ez alapján fogjuk formálni az életünket. Ha a gondolatok tiszták, minden más is az lesz.
,,Ha meg tudod változtatni a gondolkodásodat, meg tudod változtatni az életedet" - William James
Jó lett volna, ha ezt megtanítják az iskolában. Jó lett volna, ha elmondják, hogy amint megváltoztatod a gondolkodásodat, lényegében a teljes életedet változtatod meg, és minnél pozitívabbak a gondolataid, annál boldogabb lesz az életed.
2. Az emberek az elvárásaidnak megfelelően fognak felemelkedni és lesüllyedni

Mikor kisgyerek voltam nem igazán szerettem a tanáraimat, egyszerűen azért, mert úgy éreztem, hogy aszerint viszonyulnak hozzánk, hogy hogyan nézünk ki, hogy vagyunk felöltözve, vagy kik a szüleink.
Beskatulyázták a gyerekeket, mindannyiunkat másképp kezeltek, aszerint, hogy ki milyen családi háttérrel rendelkezett. Elítélték azokat, akik kevésbé szerencsés családból jöttek, és kivételeztek azokkal, akiknek szerencsésebb anyagiak adattak meg, hogy ők jobban fejlődhessenek, és egyre jobbakká váljanak mindenben.
Úgy gondolom, hogy a tanár feladata és felelőssége az, hogy gyönyörűen formálja a diákjait, erősítse és felemelje őket, nem pedig az, hogy megtörje őket.
Egyik kedvenc idézetem Goethetől származik, ahol arról beszél az emberek hogyan fognak felemelkedni vagy akár összezsugorodni az elvárásaid alapján:
Ha az egyént úgy kezeled, amilyen, olyan fog maradni, amilyen. De hogyha úgy kezeled, mint aki olyan lenne, amilyen szeretne és tudna lenni, akkor olyanná válik, amilyen szeretne és tudna lenni.
3. Önmagunk szeretete

Ha engem kérdeztek a boldog és tartalmas élet kulcsa önmagunk szeretete. Amikor tiszteled és szereted magadat azért, aki vagy, és azért, aki nem vagy, képes leszel tisztelni és szeretni a körülötted levő világot is.
Ha pedig sok szeretet van benned önmagad iránt, akkor ezt a szeretetet kifelé fogod irányítani, a családodra és barátaidra, a munkádra, a környezetedre és minden élőlényre, amivel, és akivel csak kapcsolatba kerülsz. Azt vetítjük tehát ki, ami bent is van, és ha szeretjük és elfogadjuk önmagunkat, akkor megtanuljuk szeretni és elfogadni az egész világot.
,,A legerőteljesebb kapcsolat, amelynek valaha is részese lehetsz, az a kapcsolatod saját magaddal" - Steve Maraboli
4. A zenész zenét kell alkosson, a festőnek festenie kell és a költő verset kell írjon

Művészetet tanultam 12 évig, de mivel elhitették velem, hogy ebben a témában nem lehet karriert csinálni, azt ,,tanácsolták", hogy tanuljak közgazdaságtant, mert mint tudjuk, ott van a pénz.
Mint egy jól nevelt, engedelmes lény voltam, és mert fogalmam se volt, mit akarok kezdeni az életemmel, azt csináltam, amit a ,,szakértők" ajánlottak, hogy csináljak. Beiratkoztam az egyetemre és közgazdaságtant tanultam. Életem legnagyobb hibáját követtem el.
Beragadva egy olyan helyen, ahova úgy éreztem, nem tartozom, olyat tanulva, aminek semmi értelme nem volt számomra oda vezetett, hogy elhittem, hülye vagyok. Emlékszem, hogy néztem a könyveimet és semmit se értettem abból, ami bennük volt. Egyszerűen csak nem tudtam megérteni, miért olyan nehéz nekem megérteni a könyvelést, a bankot és pénzügyet és az összes többi tárgyat, amit tanulnom kellett...
,,Mindenki zseni. De hogyha egy halat aszerint ítélsz meg, hogy mennyire tud fára mászni, egész életében azt fogja gondolni magáról, hogy hülye." - Einstein
El kellett teljen egy jó hosszú időnek ahhoz, hogy megértsem, nem lehet egy kocka faéket egy kerek lyukba beilleszteni, és hogyha művész vagy, akkor alkotnod kell, és hogyha pedig könyvelő vagy, akkor azt kell csinálnod, amit a könyvelők csinálnak.
Azt hiszem Abraham Harold Maslow fogalmazza ezt meg a legjobban:
,,Egy zenész zenét kell alkosson, egy festőnek festenie kell, egy költőnek verset kell írnia, ha teljes békében akar lenni önmagával. Ami egy ember lehet, az kell legyen."
5. A ,,jelen lenni" és ,,elköteleződni a mának" fontossága

Jó lett volna, ha megtanítják az iskolában, hogy hogyan legyek jelen és foglalkozzak a pillanattal, és hogyan tudjam értékelni az életet azért, amilyen, és amilyen nem. Hálásnak lenni mindazért, amit a jelen pillanat adhat, és ha boldog akarok lenni, akkor legyek itt és most boldog, és ne a körülmények változásától várjam a boldogságot.
A kicsi gyerekek nagyon jók a jelen-levésben és a pillanatban élésben, de ahogy idősödnek, mindez megváltozik. Gondolataik elkalandoznak, megakadályozva őket abban, hogy teljesen jelen legyenek és abban is, hogy annyi móka és szórakozás legyen az életükben, mint amennyi volt, mikor kicsik voltak. Elkezdenek aggódni, félni és stresszelni azon, hogy mennyi minden rossz történhet velük és a világgal körülöttük ... és aztán már nem élvezik az életet ugyanúgy.
Mélyen legbelül mindannyian tudjuk, hogyan legyünk jelen, hogyan legyünk boldogok, hogyan élvezzük az életet, de különböző okok miatt elfelejtjük mindezt, és én azt gondolom, hogy az iskola egy remek hely lehetne arra, hogy emlékeztessen, és megtanítson minket élni.
,,Baj, aggódás, feszültség, stressz, gond - a félelem minden formája - a túl sok jövő és nem elég jelen eredménye. Szégyen, sajnálat, neheztelés, sérelem, szomorúság, keserűség, és a nem-megbocsájtás minden más formája a túl sok múlt és túl kevés jelen miatt alakul ki." - Eckhard Tolle
6. Saját magad első kiadása legyél, ne valaki második kiadása

Mivel mindegyikünk különleges a maga módján, egyéni képességekkel és tehetséggel megáldva, jó lenne, ha már az iskolában elkezdenék biztatni a diákokat, hogy merjenek önmaguk lenni, megnyugtatni őket, hogy azzal semmi baj nincs, ha önmagukat adják, nem lesznek emiatt sem bírálva, sem kritizálva, sem megbélyegezve. A tanárok azt kéne kérjék a diákjaiktól, hogy önmaguk legyenek, nem ‘normálisak'.
Különbözők vagyunk, ezért nem tudunk ugyanazon szabályok szerint játszani. Különbözőségeinket ünnepelni, elismerni és biztatni kéne az iskolákban, nem bírálni, nevetségessé tenni vagy akár keményen megbélyegezni...
Több hiteles, önmagát felvállaló emberre lenne szükség, és az iskola egy ideális hely lehetne ahhoz, hogy megtanuljuk ennek fontosságát és értékét.
,,Önmagadnak lenni a legnehezebb, mert ijesztő. Mindig azt szeretnéd tudni, hogy el leszel-e fogadva olyanként, amilyen valójában vagy. Eldöntöttem, hogy a lemezemet ‘Inside Out'-nak (magyarul: Kifordítva) fogom elnevezni, mert ez a mottóm az életről. Nem hiszem, hogy valaha is sikerül más lenned, mint aki igazából vagy." - Emmy Rossum
7. A saját fontosságodat soha ne magadon kívül keresd

Miért nem tanítják meg az iskolában azt, hogy a saját fontosságodat ne magadon kívül keresd? Miért nincs egy olyan óra, hogy ,,Aki vagy az több, mint elég, és soha nem kéne magadon kívül keresned az elfogadást és megerősítést"?
Mikor kisiskolás voltam, a tanárok nagyon is támogatták a diákok egymás közti versengését. Ennek eredményeképpen mindegyikünk megpróbált jobb lenni a másiknál, jobb jegyeket kapni a másiknál, stb. Aszerint ítéltük meg magunkat, hogy milyen jegyeket vittünk haza.
Azért tanultam tehát, mivel azt szerettem volna, ha a tanárok kedvelnek, és a tanárok akkor kedveltek, ha jó jegyeket szereztem. Rossz okok miatt bújtam tehát a könyveket. Nem azért, mert élveztem a tanulást vagy, mert érdekelt a téma, hanem azért, mert az elismerésüket akartam kivívni.
Sok idő kellett, hogy elteljen, mire rájöttem, hogy önmagam értékét az határozza meg, aki én, belül vagyok, nem pedig az, ahogy mások látnak engem.
Soha ne önmagadon kívül keresd a visszaigazolást. Ne hagyd, hogy mások mondják meg mennyire vagy értékes. Döntsd el te magad. Önbecsülésnek hívják, nem mások megbecsülésének.
,,Az élet túl rövid ahhoz, hogy bármennyi időt is elveszítsünk, azon agyalva, mit gondolnak rólunk az emberek. Először is, ha lenne jobb dolguk az életben, akkor nem lenne idejük üldögélni és rólad beszélni. Ami igazán számít, az nem mások véleménye rólam, hanem a saját véleményem magamról. " - C. JoyBell C.
Annak ellenére, hogy ezeket a dolgokat senki se tanította meg nekem az iskolában, hálás vagyok a sok könyvnek, amit olvastam és a sok rendkívüli tanárnak, akikkel összehozott a sors, hogy megtanították mindezt, és sok mást is. Nekik köszönhetem, hogy az az ember vagyok ma, aki, és szeretem magam! Köszönöm könyvek és köszönöm tanárok!




 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2014-12-04 10:26:49, csütörtök
 
  Megbocsátás:

A megbocsátás számos pszichológus és terapeuta szerint
a legerőteljesebb segítség, amit csak adhatunk magunknak.
Ugyanis amíg egy rossz emléket őrzünk magunkban valakivel kapcsolatban,
addig lényegében magunkhoz öleljük a fájdalmat,
amit a másik okozott nekünk.
Épp elég fájdalom van az életünkben, miért is tetéznénk ezt?

Rengeteg tanulmány, történet, regény, film és színdarab szól arról,
hogy milyen óriási átalakulás történik az emberrel, ha talál egy módot
arra, hogy megbocsásson a másiknak - vagy akár saját magának.

Akire haragszol lehet, hogy fájdalmat okozott neked, vagy ártott neked,
netán zavart téged, eltérített a céljaidtól vagy csalódtál benne.
Mindez teljesen mindegy.
A megbocsátás lényege nem az, hogy engedsz a másiknak,
hanem azt, hogy te egy magasabb szinten megértetted és elfogadtad,
hogy csak magadnak ártasz azzal, ha magadhoz öleled azt a
fájdalmat, amit el is engedhetnél



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2014-12-04 10:20:14, csütörtök
 
  Szeretet:

Természetesen szeretve lenni is nagyon felemelő érzés,
de másokat szeretni, az varázsol minket igazán bátorrá.

Ha nagyon szeretsz valakit, akkor tűzön-vízen keresztülgázolsz érte.
Aztán magad is meglepődsz, mi mindenre voltál képes.
Ha valakit nagyon szeretsz, akkor képes vagy kimondani azokat a dolgokat,
gondolatokat, amiket eddig sohasem mertél.
Aztán csodálkozol, hogy milyen bátor lettél hirtelen.

Mindezt a szeretet műveli veled.
Azonban ha akárcsak egyszer megtapasztalod,
micsoda bátorság lakozik benned, onnantól kezdve nincs visszaút.
Sokkal könnyebben tudsz meghozni nehéz döntéseket,
sokkal könnyebben veszed az élet mindennapos akadályait, könnyebben
nyílsz meg másoknak, és ezáltal önmagadnak is, és így tovább.
Vagyis amikor te szeretsz, azáltal olyan bátorságra teszel szert,
ami óriási mértékben átformálja az életedet



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2014-12-04 10:14:23, csütörtök
 
  Kitartás:

A kitartás nem más, mint a hőssé váláshoz vezető út.
A sárkány legyőzéséhez mindenekfelett kitartásra van szükség.
Ahhoz, hogy valaki űrpilóta legyen kitartásra van szükség.
Minden jelentős eredményhez kitartásra van szükség,
márpedig a jelentős eredmény attól lesz jelentős,
hogy senki sem számít rá.
Attól, hogy az esélyek ellened szólnak, de te mégsem adod fel,
te mégis megcsinálod.

Amikor látod a rokkant embert, amint megnyeri a paralimpiát,
amikor olvasol a tudósról, aki Nobel-díjat kapott,
amikor látod a színészt, ahogy átveszi az Oscar-díjat,
akkor tudhatod: ők kitartóak voltak.

A kitartónak lenni nagyon egyszerű: csak annyi,
hogy tovább kell menni ott, ahol mások feladják.
Ha ennyit megteszel, akkor elkerülhetetlenül hőssé válsz.
Még az is lehet, hogy nem a saját szemedben, hanem a
párod, a családod, a közeli barátaid szemében.
És persze az sem mellékes, hogy a hőssé válás közben
még ráadásul a célodat is megvalósítod.

Rengeteg ember hisz csupán azokban a dolgokban,
amiket látnak, hallanak, tapintanak.
Természetesen a világ nem csak annyi, mint ami az orrunk előtt van.
Albert Einstein egyik híres mondása, amit az egyik egyetemi tanárának címzett: ,,Professzor úr, én nem látom az ön agyát.
Egyetlen érzékszervemmel sem tudok meggyőződni a létezéséről.
Csupán hiszek benne, hogy van."

A hit a teremtésről szól.
A hit tud számodra egy kellemesebb közérzetet teremteni.
Viszonylag könnyű megtanulni hinni azokban a dolgokban,
amiket nem tudunk felfogni az öt érzékszervünkkel.
Választhatsz is, hogy miben szeretnél hinni.
Az igazságban? A szépségben? A szabadságban?
A szerelemben? A békében? A Teremtőben?
Az Univerzum, a Vonzás törvényében?

Akármit is választasz, a valódi, mély,
elkötelezett hit megteremti azt számodra a világban.
Aki a becsületben hisz, az rengeteg becsületes emberrel fog találkozni.
Aki a jóságban, az pedig a jóság megnyilvánulásainak özönét fogja látni maga körül.




 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2014-12-04 10:11:20, csütörtök
 
  Inspirálás:

Amikor megihletsz valakit, amikor inspirálsz másokat,
akkor hatással vagy az életükre.
Hatásod van a világra, tehát erős vagy.
Amikor valaki rád hallgat, akkor azzal jelzi, hogy fontos vagy,
fontos a véleményed, fontosak a gondolataid.
Ha nem így lenne, nem hallgatna rád.

Teljesen mindegy, hogy miben inspirálsz.
Lehet, hogy valakit az életmódváltásra inspirálsz,
lehet, hogy másvalakit arra, hogyan tud finomabb krumplifőzeléket készíteni.
Az inspirálás egy jelentős sikerélmény, és egy pozitív megerősítés is egyben.
Hiszen amikor másokat inspirálsz, megihleted őket valamire,
akkor azzal valamiben, akár a legapróbb dologban is, de jobbá teszed a körülötted lévő
embereket, és őáltaluk valójában jobb hellyé teszed a világot



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2014-12-04 10:07:51, csütörtök
 
  Tanulás:

A tanulás egy nagyszerű érzés, hiszen megadja neked annak
bizonyosságát, hogy többre vagy képes.
A tanulás az, amiben a lehető leggyorsabban tudod felismerni,
hogy ma már több vagy, mint tegnap voltál.
A tanulás a fejlődés motorja, ezért ha tanulsz, akkor azzal előremozdítod az életed.
A tanulás nem csak hosszú távú, hanem rövidtávú,
akár azonnali sikerélményeket is tud nyújtani.
A tanulás érthetőbbé teszi a világot, és ezáltal a magabiztosságodat is növeli.

És persze nem csak lelki, hanem biológiai előnye is van a tanulásnak:
megóvja az agyat az elöregedés tüneteitől.
Kutatások sora bizonyítja, hogy azoknál, akik rendszeresen tanulnak
évtizedekkel később jelentkeznek az öregedés tipikus velejárói.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2014-12-04 10:03:49, csütörtök
 
  Empátia:

Egy újszülöttnek bármennyi ennivalót lehet adni, bármennyi orvosságot,
bármennyi kezelést, mindez mit sem ér.
Ha nem kap meg egy bizonyos dolgot, akkor semmi nem tudja őt életben tartani.
És ez a dolog nem más, mint az odafigyelés.

Az odafigyelés a legnagyobb energia,
amit egy ember egy másik embernek adhat.
Szó szerint éltető erő.
Az, amikor úgy hallgatsz meg valakit, hogy teljes testeddel felé fordulsz,
a füleddel az ő szavait iszod, elfogadod kritika és előítéletek nélkül,
és persze bizalommal nyitod ki a szívedet felé.

Hogy ez hogyan segít rajtad?
Nagyon egyszerűen.
A valódi, teljes odafigyelés hozza létre az empátiát,
és ettől fogod magad közel érezni egy másik emberhez.
Amikor megtapasztalod, milyen a tényleges, a valódi, intim, empatikus közelség,
amikor rádöbbensz, hogy nem vagy egyedül, amikor érzed,
hogy valakit igazán olyan közel tudsz engedni magadhoz,
hogy be tudod fogadni a szívedbe, akkor minden aggodalom eltűnik belőled.
Minden félelem a jövőtől, minden kétség.
A valóban empatikus emberek a legoptimistábbak,
hiszen ők tudják, érzik: nincsenek egyedül





 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Demokrácia
  2014-12-04 09:52:11, csütörtök
 
  István Csányi
Most olvastam, de már nem engedik megosztani, ezért bemásolom!
"Hát ez. HÁT EZ!!!!! Ilyen nincs a földön.

Idén karácsonykor valami igazán jót akartam csinálni. Segíteni több száz, vagy akár több ezer embernek, ha még csak egy kis ideig is, de legalább segíteni nekik, karácsony idején.

Mivel ételkiszállító cégem van és rendelkezésemre áll egy egész konyha, így adta magát, hogy idén karácsonykor bizony étel osztást fogok szervezni valamelyik nagyobb budapesti téren az arra rászorulóknak.

Megszületett a döntés és elkezdtük szervezni az ételosztást. Mindenki tette a dolgát, beszereztünk mindent ami szükséges, hogy ez megvalósulhasson. A konyhával lebeszéltük, hogy milyen levest fogunk adni milyen főétellel, már az alapanyagokat is megrendeltük, így hát nem maradt más hátra, mint területfoglalási engedélyt kérnünk.

Bemegyek az önkormányzathoz a szükséges papírokért és itt valami olyan történt, amit egészen egyszerűen még most sem vagyok képes feldolgozni.

Kitöltöm a területfoglalási engedélyhez szükséges igénylőlapot, befizetem hozzá az illetéket is és beadom a papírokat az ablakon, mire a nő megkérdezi, mihez szeretnék engedélyt kérni? Mondom ételt szeretnénk osztani, erre a nő a következőket mondja.

,,FIATALEMBER. NEM FOG ÉTELOSZTÁSHOZ ENGEDÉLYT KAPNI JOBB HA ELŐRE SZÓLOK, MERT A KORMÁNY NEM AKARJA, HOGY AZ EMBEREK ANNYI SZEGÉNY EMBERT LÁSSANAK AZ UTCÁN EGY HELYEN"

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Azt a BDSKRVSTNT.

- Ez most valami vicc vagy teljesen komoly? Kérdezem a nőt.

- Ezt kaptuk utasításba. Nem adhatunk ki engedélyt ételosztáshoz köztereken.

Itt azért kellett pár perc amíg magamhoz térek, de tovább kérdezek.

- Minden feltételnek és előírásnak megfelelünk. Mi alapján fogják elutasítani a kérelmünket?

- Nem utasítják el fiatalember, hanem elnapolják a döntést határozatlan ideig.

Tehát hadd összegezzem. Az önkormányzat nem ad területfoglalási engedélyt karitatív ételosztáshoz még akkor sem, ha minden feltételnek, szabályozásnak, és előírásnak megfelelünk, mert a kormány nem akarja, hogy az emberek annyi szegény embert lássanak az utcákon.

És itt padló és azt mondom, ilyen ország pedig nincs.

Magyarországon az egészséges demokrácia több sebből vérzik és a döntések, amik az elmúlt években születtek erősen megkérdőjelezhetőek, ezzel mindenki tisztába lehet, akik csak minimálisan követik a híreket, BBC normatívákat a közmédiában már meg sem említem.

Na de hogy intézményes keretek között akadályozzák meg az elesettek és a rászorultak megsegítését azok számára, akik ha csak egy kicsit is, akár csak egy tál meleg étellel is, de segíteni szeretnének azokon akinek ez igen is sokat jelentene, na az már tényleg kurvára túl megy minden határon.

Én ezt egyszerűen még most sem hiszem el, hogy ez megtörténhet. Nem csak Európa közepén, hanem bárhol máshol a világon



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot mindenkinek!
  2014-12-04 09:20:46, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 349 db bejegyzés
e év: 3482 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1503
  • e Hét: 2975
  • e Hónap: 12158
  • e Év: 64866
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.