Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Donkó László: Mikulás de csudás
  2014-12-07 23:55:36, vasárnap
 
  ...... ........... ........... .............


Mikulás, Mikulás,
mindene de csudás:
Legszebb a puttonya, ajándékból
minden jóból
ki nem fogy soha!

Mikulás, Mikulás,
mindene de csudás:
legjobb a jó szíve,
ajándéknál
dúsgazdagabb
jósággal van tele!
...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Télapó  
Lionel Messi triplázott, 400 gólt lőtt eddig.
  2014-12-07 23:49:22, vasárnap
 
  Barcelona - Espanyol 5:1 Spanyol La liga 18. forduló
Gólszerzők: Messi 45, 50, 81 Pique 53, Pedro 77
......


Messi megmutatta tanítványainak, hogy ez 2-1 után nem sokkal a félidő, figyelembe Luis Suarez passzát a lépteit, legyőzve a védő és a kötözés haza
.....


Messi 2. gólja következik
.....


Messi gólöröme
.....


 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Hosszú Katinka a katari vb legeredményesebb női résztvevője
  2014-12-07 23:26:27, vasárnap
 
  2014 évi rövid pályás úszó VB
Tizenegy medállal másodikok a magyarok az éremtáblázaton.
Hosszú Katinka vasárnapi ezüst- és bronzérmének köszönhetően 11 medállal zárta szereplését a magyar válogatott az úszók dohai rövid pályás világbajnokságán, amelyen Brazília mögött második lett Magyarország, 25 méteres medencében minden idők legjobb teljesítményét produkálva.
Magyarok - 6 ARANY, 3 ezüst és 2 bronz alkotta éremgyűjteményből

- Hosszú alaposan kivette a részét: az első négy napon szerzett négy első és két második helyéhez a befejező napon még két dobogós helyezést tett hozzá, így a katari vb legeredményesebb női résztvevője lett 8 érmével (4 ARANY, 3 ezüst, 1 bronz).
- Hosszú Katinka és a dél-afrikai Chad Le Clos a világbajnokság legjobb férfi és női úszójának járó trófeákkal - EPA/ALI HAIDER
........


...... ........... ......


...... ........... .....



12. rövid pályás úszó-vb éremtáblázata: Link
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Kolbászt csirkével – húsos karácsonyi menük
  2014-12-07 23:22:41, vasárnap
 
  Kolbászt csirkével - húsos karácsonyi menük
...... .........


Receptek: Link
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Aranyosi Ervin - Advent második gyertya
  2014-12-07 15:13:42, vasárnap
 
  /Ditkétől kaptam/
.........


.. A második is fényre lobban,
jelzi, angyal szállt a földre:
- Éljetek méltóbban, jobban,
s várjatok az újszülöttre!

Lelketeket készítsétek,
- a világ újjá születhet.
Szóljon szívből belső ének,
- nyissátok meg szeretetnek!

Legyen bennünk könyörület,
új megváltónk, mikor várjuk.
A világ is szebbnek tűnhet,
ha utunkat eképp járjuk.

Találd meg a belső békét,
s majd, ha utad tisztán járod,
élvezheted eredményét,
egy csendes, békés világot...
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Szent Miklós Budapesten - fotók!
  2014-12-07 15:07:38, vasárnap
 
  A Szent Miklósnak öltözött Weixelbaum János, a Traditio Christiana szervezet aktivistája ajándékot oszt Budapesten, a Váci utcában 2014. december 6-án.
...... ......



...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
100 éves Fellegi András végezte a kezdő rúgást.....
  2014-12-07 14:58:18, vasárnap
 
  100 éves Fellegi András végezte a kezdő rúgást az FTC - Pápa mérkőzés előtt.
Nagyon régóta ki jár a Fradi meccseire, hűséges szurkolójuk, (80) éve.
A mérkőzés eredménye (2:0)

Bérletet kapott a százéves Fradi-drukker.
Fellegi Andrást (100). Nyolcvan éve jár a csapat mérkőzéseire, ezúttal a kezdőrúgást is elvégezhette.
Húszévesen, Nyíregyházáról költöztem Budapestre, azóta mindenem a Ferencváros - mesélte András bácsi, aki unokájával, Péterrel és dédunokájával, Mátéval látogatott ki a Groupama Arénába. - Rengeteg óriási focistát láthattam élőben, de talán nem sértek meg senkit azzal, ha a legjobbak közül Albert Fló-riánt emelem ki."
,,Nem is gondoltam volna, hogy ilyen szép lesz az új pálya, végre a csapathoz méltó otthonunk van" - lelkendezett a százéves drukker.
Fellegi András 100-as számú mezt, valamint állandó bérletet kapott a zöld-fehérek új stadionjába.
........

 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Ronaldo 220. bajnoki gólját rúgta.....
  2014-12-07 14:33:58, vasárnap
 
  Ronaldo 220. bajnoki gólját rúgta a Real Madrid - Celta Vigó 3:0 mérkőzésen
Ezen a meccsen 3 gólt rúgott, így haza vihette a mérkőzés labdáját.
36. percben 11-esből, 65. percben és a 81. percben talált be az ellenfél kapujába.
...


....


A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a listavezető Real Madrid a Celta Vigót látta vendégül, és Cristiano Ronaldo mesterhármasával könnyedén győzött, ezzel már 18-as győzelmi szériában van.
Cristiano Ronaldo, pedig vezeti a spanyol bajnokság góllövő listáját 23 góllal./14 forduló. Azért ez fantasztikus teljesítmény.
Csapattársak öröme
...


...

 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Szent Miklós püspök
  2014-12-07 14:02:26, vasárnap
 
  Egy gyermektelen házaspár azért imádkozott a szenthez, hogy gyermekük lehessen. Mikor fiúk született és már fölcseperedett, atyja tengerre szállt vele, hogy hálából elvigyen a myrai Szent Miklós- templomba egy díszes fogadalmi kelyhet. Útjuk közben a gyermek éppen ezzel a kehellyel akart vizet meríteni a tengerből, beleesett a vízbe, és megfulladt. Az apa bár vigasztalhatatlan volt, a fogadalmát teljesíteni akarta, de a megígértnél sokkal egyszerűbb kelyhet tett az oltárra. Egy láthatatlan kéz azonban visszautasította a kelyhet, és lesöpörte az oltárról. Egyszer csak látja ez az ember, hogy a halottnak vélt kisfia beszalad a templomba, és elmeséli, hogy amikor beleesett a vízbe, Szent Miklós püspök vette az ölébe, és megmentette. Most már az igazi hálaajándékot tették le az oltárra.
Irgalmas Istenünk, alázattal kérünk, Szent Miklós püspök közbenjárására engedd, hogy minden veszedelemben oltalmat találjunk nálad, és az üdvösség útján akadálytalanul haladjunk előre!

- Mürai Szent Miklós (Patara, 270. március 15. - Myra (Mira, Müra), 343. december 6.) myrai püspök, a tengerészek, kereskedők, az illatszerészek, a gyógyszerészek, a zálogházak, gyermekek és diákok védőszentje
.....


Legendák:
A három lány kiházasítása[szerkesztés
Egy szegény embernek három lánya volt, akiket megfelelő hozomány hiányában nem tudott férjhez adni. Így az a sors várt rájuk, hogy hajadonok maradnak és prostitúcióra kényszerülnek. Miklós elhatározta, hogy segít rajtuk, de szemérmességből vagy szerénységből ezt titokban tette. Az éj leple alatt egy-egy arannyal telt erszényt tett a szegény ember ablakába. Az elkövetkező években így tett a másik két lánnyal is, a harmadik évben azonban az apa megleste az adakozót, hogy megköszönje neki az ajándékot, de Miklós azt mondta, hogy egyedül Istennek tartoznak köszönettel.
........


A tengeri vihar lecsendesítése
270-ben Szent Miklós Jeruzsálembe ment zarándokútra. Vihar kerekedett és a mellettük haladó hajónak elszabadult az orrvitorlája. A háromfős legénységből, akik vissza akarták tenni, már kettőt a vihar a vízbe sodort, akik ilyen esetben általában odavesznek. Látva ezt Miklós a vízbe vetette magát, és magához ragadta a két fuldoklót, kimentette, majd az árbochoz kötötte őket a köpenye övével. Ezt követően pedig helyére tette az orrvitorla árbocrúdját, ezzel megfeszítve a vitorlát, így a hajó egyenesbe jött. Miklós letérdelt és Istennek egy hálaimát mondott, majd a tengerbe vetette magát, hogy visszatérjen a hajójára. Amikor a hajósok a myrai templomban hálaimát mondtak megmenekülésükért, megismerték Miklóst és megköszönték neki a segítséget, s visszaadták neki a köpenye övét, amit szent ereklyeként hordtak magukkal a megmenekülésük óta. A viharba keveredett hajósok vészhelyzetben Szent Miklóshoz fohászkodtak.
........



A gabona sokasítása
Nagy éhínség idején a püspök megtudta, hogy a kikötőben horgonyoz egy hajó, amely a bizánci császárnak visz gabonát. Megkérte tehát a hajósokat, hogy rakják ki a gabona egy részét a szükség enyhítésére. A hajósok először nem akarták teljesíteni a kérést, mivel a rakományt a császárnak kellett szállítaniuk. Amikor Miklós megígérte nekik, hogy nem lesz bántódásuk, akkor átadták a gabona egy részét. Megérkezve Bizáncba, csodálkozva látták, hogy a gabona mennyisége nem csökkent.

Diana olaja
A pogányok imádtak egy fát, amit Diana istennőnek (keresztény értelmezésben gonosz démon) szenteltek. Miklós elrendelte a fa kivágását. Bosszúból Diana ördögi olajat főzött a fából, ami azzal a tulajdonsággal bírt, hogy vízen és kövön is meggyullad. Az ördög Miklós házához induló zarándokoknak adta a hordót, hogy hitük jeleként kenjék be vele Miklós házát. Miklós azonban megjelent a tengeren, és vízbe dobatta a hordót, ami a tengeren meggyulladt és sokáig égett. A vihar lecsendesítésével egybevonva gyakran ábrázolták középkori szárnyas oltárokon (pl. a jánosréti egykori főoltáron).

Három halálraítélt megmentése
Egy meghódított nép föllázadt a római uralom ellen. A császár három főemberét, Nepotianust, Ursust és Apiliót küldte ellenük. A rómaiakat a tenger partra kényszerítette Myra kikötőjében. Ekkor Miklós püspök meghívta őket vendégségbe, mert el akarta érni, hogy a katonákat tartsák vissza a rablástól. Amíg Miklós a vendégekkel időzött, a helytartó, akit megvesztegettek, három ártatlan katonát akart lefejeztetni. Mikor a püspök ennek hírét vette odasietett a vesztőhelyre, ahol már ott térdepeltek az elítélt katonák és a hóhér fölemelte kardját. Miklós bátran a hóhérra vetette magát, kardját kicsavarta a kezéből, és messzire elhajította, az ártatlanokat pedig kiszabadította. A helytartót megdorgálta, s miután az megbánta bűnét, megbocsátott neki.
...... .......



Az elrabolt gyermek hazahozatala
Egy ember elindult Miklóshoz, hogy áldását kérje, hogy végre gyermeke szülessen. Amikor odaért, a püspök már halott volt, így a holttestet takaró vászonból ereklyeként magával vitt egy darabot. A következő év december 6-án a házaspárnak fia született. A gyermeket a hetedik születésnapján arab rablók vitték magukkal. Egy év múlva, ismét pont december 6-án, amikor a házaspár a Miklós-templomban imádkozott a gyermekük megszabadulásáért, egy forgószél kerekedett, amely felkapta a fiút és éppen a templom előtt tette le.

- Szent Miklós legendájának egyik változata szerint, amikor a megajándékozott legkisebb lány éppen akkor tette a harisnyáját a kéménybe száradni, amikor Miklós püspök abba beleejtette és az ajándéka pont a harisnyájába esett. A névtelen jótevőről elterjedt a szóbeszéd, hogy a mindig hóborította Taurus hegységből, maga a "Tél-Apó" volt az ajándékhozó. Azonban mégis kitudódott a titok, hogy a jótevő nem más, mint maga Miklós a város keresztény püspöke. A legkisebb lánynak bedobott aranyak között ugyanis volt egy olyan érme, amit egy helybéli aranykereskedő előzőleg Miklós püspöknek adományozott
.........


.........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Én, mint télanyó 2014 évben
  2014-12-07 13:56:43, vasárnap
 
  ...... ........


...... .......


...... ........... ........... ......


 
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 433 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 391
  • e Hét: 16783
  • e Hónap: 29459
  • e Év: 263206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.