Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Viccek
  2014-12-07 18:29:56, vasárnap
 
 


Link

Szívem! Tudsz főzni? Igen. A mama tegnap megtanított...

A mézeshetek alatt a fiatalasszony először főz otthon. A férj töltött kacsát szeretne enni. Az asszonyka korán reggel bevásárol. Kimegy a piacra, vesz egy tisztított kacsát. Délben aztán megjelenik a tállal, ami iszonyatos bűzt áraszt. Atyavilág! - hördül fel a férj. - Mivel töltötted meg a kacsát? Semmivel. Tudod már tele volt, amikor megvettem.

Minden kezdet nehéz. Az anya megkéri lányát- Kislányom töltsd meg a sótartót. Eltelik egy óra. Mit piszmogsz? Még mindig nem vagy kész? De anyu, tudod milyen nehéz ezeken az apró lyukakon átnyomkodni...

Kezdő háziasszonytól kérdezi a férje. Miért formázod mindig más méretűre a gombócokat? Mert változatosan akarok főzni.

Mérvadó amerikai szaklapok nemrégen adták tudtul, hogy a kutatások szerint egyenlő arányban gyorsul fel a szív ritmusa az asszonyoknál, mikor azt hallják: "szeretlek", és a férfiaknál, ha bejelentik nekik: "tálalva".

Súlyos a baj? - kérdi egy fiatalasszony a férje betegágya mellett álló orvost. Nos, azt hiszem, túléli a dolgot - dünnyögi az orvos. - Persze, csak ha mi ketten összefogunk. Én beadom neki az orvosságot, maga meg sürgősen vásároljon egy szakácskönyvet.

Jancsi és Juliska fiatalok házasok. Nagyon szeretnek még kettesben lenni, ezért ezen az estén is inkább otthon maradnak. Juliska főz. Elkészül a vacsora. Jancsi szó nélkül kanalaz. Juliska megszólal: Jaj, annyira boldog vagyok, hogy ilyen jó étvággyal eszel. Anyukám mindig azt mondta, hogy csak két dolgot tudok csinálni: a spenótot és a vaníliakrémet. - Igen? - néz fel Jancsi a tányérból. - És ez melyik?

A fiatal házasok ebédelnek. Az ifjú férj hősiesen kanalazza az ételt, a fiatalasszony pedig talán azért is, hogy elterelje a figyelmét az ételről, állandóan csacsog. -Olvastam egy tudományos cikket a napokban, amelyben az orvosok azt írták, hogy egy felnőtt ember 3-4 kg sót eszik meg évente. A férj felnéz, megáll a kezében a kanál: De nem egyszerre!

Kovács baráti társaságban dicsekszik: Nálunk én vagyok az úr a háznál. Tegnap például így szóltam a feleségemhez: Három percen belül meleg vizet akarok! És három perc múlva ott volt a meleg víz. Ez igen! És mire kellett neked a meleg víz olyan sürgősen? Mosogatni.

A te anyukád mit csinál, ha csak öt alma van és nyolc gyerek között kell elosztani? Kompótot.

A tanító néni számtanórát tart: Ha kettévágok egy szelet húst, mennyi lesz belőle? Kettő. Nagyon jó. És ha azokat is elfelezem? Négy. És ha azokat is Pistike jelentkezik: Fasírt.

Anyuka hazatér a munkából, és látja, hogy a főzni tanuló kisfia serényen forgolódik a tűzhely körül Mit főzöl? - kérdi. Még nem lehet tudni. Ha ilyen híg marad, akkor krumplilevest. Ha sűrűbb lesz, akkor paprikás krumplit. Ha meg besűrűsödik, akkor krumplifőzeléket. Ha viszont odaég, akkor sült krumplit.
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
A Jupiter Kegyelmi Ideje
  2014-12-07 18:28:12, vasárnap
 
  A Jupiter Kegyelmi Ideje
Csillagbölcsesség

Kegyelmi idő, hogy bepillantást nyerjünk saját jellemünkbe - s ez által sorsunkba.




Link

A Jupiter Kegyelmi Ideje

December 8-án, késő este a Jupiter bolygó hátráló, azaz retrográd mozgásba kezd.

A Jupiter képviseli azt az oldalunkat, amely a kapcsolatainkban és döntéseinkben bölcs szeretetként működik, képes fogadni a tanításokat, érzékelni és megérteni az égi rend szerinti működést a földi, emberi világban.

Most, hogy a Jupiter a karma kerekével ellentétesen fog járni, kapunk egy újabb lehetőséget arra, amit az utóbbi 3 hónapban elszalasztottunk, halogattunk, vagy nem tettünk meg teljes szívvel-lélekkel. A kozmikus működés, a természet rendje ilyenkor még erősebben érzékelhető, a gyakorlati síkon is. A látszólag normálisnak elfogadott dolgokkal ellentétesen, valójában az égi rendnek megfelelően haladnak a dolgok.

Szinte kiabál az égről, hogy ez az időszak az újbóli ön-magunkba nézésről szól!

A Jupiter éppen csak végighaladt az Oroszlán csillagkép lehajló feje alatt, éppen csak el(sem)érte annak testét, máris visszafordul, hogy újra végigjárja ezt az utat! Április 8-ig (minő véletlen, újra egy nyolcas..) halad visszafelé, egészen a Rák csillagkép elengedő ágának omikron csillagáig, ahol mélyen lent az ösztönvilágunkat megjelenítő Hydra lehajló feje ragyog! Miért is e visszatérés? Miért az ismétlődés?

A jelen időszak nem elégszik meg félmegoldásokkal, felületes változásokkal - minőségi, igazi fejlődésre van most lehetőségünk, amely csak úgy működik, hogy képesek vagyunk belenézni önmagunkba, szembesülni saját eddigi magatartásunkkal, működésünkkel.

Új lehetőséget kapunk tehát, hogy rálássunk magunkra és arra, hogy mit érdemes még elengedni magunkból, hogy feloldjuk azokat a kötelékeket, amelyek eddig szükségesek voltak, éltettek, ám most már az önálló és teljességgel élt létezésünket gátolják! Itt az ideje a köldökzsinór elvágásának, bármilyen értelemben. Itt az ideje elengedni a segítő kezeket, gyermekeket, szülőket, eddigi támogatóinkat és a saját lábunkra állva stabilizálódni.

Aki eddig nehezen szembesült saját hibáival, az új lehetőségeket kap, hogy a félelmek oldásával és tiszta meglátásokkal megtegye ezt.

A Hydra lehajló feje ugyanakkor a sors iránti alázat fontosságát is hangsúlyozza - mint ahogyan azt a régi bölcsesség is üzeni, nincs más dolgunk valójában, mint a kellő időben engedni és a kellő időben fogadni. Ennyi a ritmus, zajlik magától, nem kell sürgetni sem. Megmutatkoznak az igazságok és nem az, amit annak hittünk, hanem az, ami ,,az" igaz.
Az oroszlán Jupiteren keresztül, bármilyen helyzetben vagyunk, a szeretet és az igazság együttműködtetését tanuljuk. Amire ebben az időben rálátunk, ami ekkor kiderül, az mögött érdemes a magasabb összefüggéseket is meglátni.

Ha merjük nagyra nyitni szemünket, a tudás, a bölcsesség uraivá válunk, ami nem más, mint önnön működésünk ismerete és saját sorsunk uralása.

Kegyelmi idő, hogy bepillantást nyerjünk saját jellemünkbe - s ez által sorsunkba.

Zentai Anna

Angyalforrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Koós Attila: Ha volna...
  2014-12-07 18:25:35, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Szeretettel köszöntelek advent második vasárnapján!
  2014-12-07 18:24:28, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
December 06. szombat - 07. vasárnap Csillagbölcsesség
  2014-12-07 18:23:23, vasárnap
 
  December 06. szombat - 07. vasárnap
Csillagbölcsesség

Ideje van leszámolni mindazzal, amin keresztül nem terem harmónia, bőség és boldogság




Link

December 06. szombat - 07. vasárnap

Teliholdas, beavatós, lesújtva-felemelős hétvége látszik beköszönni.

A Nyilas jegyében járó bolygók és az ikrek Telihold a magyarság számára is fontos időszak, az egyén számára pedig a megismerés, tanulás, megértés fázisát üzeni.
Szombatra virradó álmainkból megtudhatjuk, hogyan és mi felé érdemes alakítani sorsunkat, előretekinthetünk a jövő irányába. Ráláthatunk arra, milyen is az, amikor hétköznapi életünkben isteni minőségek szerint élünk. Ugyanakkor ez az időszak felszabadító megértéseket, belső letisztulásokat, megértés és könnyebbülés állapotát is hozhatja. A tisztázó beszélgetések ideje van, annak az ideje, hogy őszintén, egyenesen, világosan elmondjuk, amit kell, vagy kifejezzük, amire vágyaink késztetnek (mindez hétfőn fog tetőződni).

Szombaton a felszabadító elengedésekről és engedésekről, a különböző elvek egyensúlyba hozásáról tanulunk.

A Holdon, vagyis a lelki megéléseken keresztül a megtartó erő áramlása van jelen. A különböző, mégis egy test-vér-ként működő érzéseket egyengetjük. A vele szemben álló Nap és Merkúr rávilágít a lélekre, arra, mit érdemes megtartani, hogyan érdemes a sötétből fénybe emelni adott minőségeket.

A biztonságérzetünket, belső stabilitásunkat segít folyamatosan helyreállítani ez az állás.

Saját bizalmunkat tudjuk fényesítgetni, hogy biztos kisugárzásunkkal már ne taszítsuk, hanem vonzzuk azt, amire vágyunk. Az átalakító erő, a belső munka segít a (meg)tartásban. (Telihold: 13:25 tájban) A Hold késő délután a belső elindulás idejét fokozza, majd ezt követően már a Tejútra lép és isteni minőségeket hív életünkbe - ismét lehetőség van a szintlépésre.

Vasárnap végig a Tejúton jár a Hold.

Álmaink idején felébreszti a bennünk szunnyadó harcost, aki képes a küzdelemre és megnyitja a kaput az isteni szikrák, az égi sugallatok és a szabadság szele előtt. A hajnali-reggeli órákban Orion öve felett járva, a Hold a kozmikus egyensúly megélését közvetíti, most érzékelhetjük, mennyire fontos, hogy épp annyi időt töltsünk a lelki-spirituális-belső síkokon, mint az anyagi-külső térben.

Délután Nimród vállát elérve, eljön az ideje a magasabb szintű utak és küldetések felvállalásának, majd ezt követve az elengedésnek.

Amint ráébredtünk, mennyire fontos, hogy személyes küldetésünket beteljesítsük, már elengedhetjük mindazt, ami ennek útjában áll, vagy engedhetünk a felfényesítő erők működésének.

A Vénusz helyzete kívánkozik még erősen a mai útmutató végére: A Skorpió méregfullánkját elérő termékenységbolygó most azt üzeni, hogy ezen a hétvégén végképp ideje elmúlnia mindannak, ami nőiségünkben, érzelmi életünkben, párkapcsolati működésünkben mérgező, alacsony szintű, nem méltó isteni létezésünkhöz. Ennek kiemelt ideje a szombati álmok hajnala és ez a nap, amikor a Vénusz elvonul a fullánk (Lesath csillag) alatt, majd a Skorpió felemelt farka (Shaula csillag) után a lesújtó, támadó részhez érkezik (Sargas csillag).

Ideje van leszámolni mindazzal, amin keresztül nem terem harmónia, bőség és boldogság - belül, önmagunkban!

A külső csapások és odavágások lehetnek az ébresztők arra, hogy mivel siklatjuk ki boldogságunkat.

Vasárnapra mindebből tanulva, emelő erők segítenek a magasba.

Folyamatosan érvényes, hogy nem a "mi van?" hanem a "mi van mögötte?" és a "miért van?" kérdések visznek előre.

Zentai Anna
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Makai Sándor: A Karácsony éppen azt hirdeti nekünk
  2014-12-07 11:38:29, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Rigó Béla: A gyerekek, a gyerekek...
  2014-12-07 11:37:00, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Rainer Maria Rilke - Advent
  2014-12-07 11:32:17, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Ölbey Irén - Adventi hajnal
  2014-12-07 11:28:46, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Mécs László - Adventkor
  2014-12-07 11:26:38, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 615 db bejegyzés
e év: 5810 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 423
  • e Hét: 2271
  • e Hónap: 13285
  • e Év: 119429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.