Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Kovács Gabriella: Karácsonyi csend...
  2014-12-08 20:30:09, hétfő
 
  ....


Szenteste közeledtével a rohanás
véget ér, s talán elmélyülünk az évnek
e szép ünnepén. Jutott sok nehézség az
idén is, volt sok hajsza, kell a megpihenés
ha eljön a szeretet napja...

Bár nem csak e pár napon kéne, hogy
egymást szeressük, egymásra figyelve
a megoldást keressük...hisz olykor nehéz
az életünk minden perce, ha tagadjuk is,
vágyjuk a megoldást, reménykedve...

Itt van hát karácsony, újra elérkezett,
ismét elrohant egy esztendő...kinek nehezen,
kinek könnyebben hozta el ezt az ünnepet!
De a díszes fenyőfánál "közösek" a percek,
Szeretet és béke, őrizze e csendet...
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Adventi naptár - 2014.December 10.
  2014-12-08 20:24:45, hétfő
 
  Somewhere Only: We Know /aranyos videó/ Link

Karácsonyi hangulat
.........

 
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
Az ország karácsonyfáját a Kossuth téren 2014 évben
  2014-12-08 20:10:37, hétfő
 
  Felállították az ország karácsonyfáját a Kossuth téren, a 19 méteres és 2 tonna súlyú fenyőt kedden díszítik fel.
...... .........


Hétfőn, Gödöllő térségéből, a valkói erdőgazdaságból érkezett meg az ország karácsonyfája, amely december 8-a és január 6-a között lesz látható a budapesti Kossuth téren - közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal az MTI-vel.
A fenyőfa felállítását a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai végezték az Országgyűlés Hivatalának szakembereivel együttműködve. A Kossuth tér megújulásakor a tervezők már számoltak a fa kihelyezésével, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon, amely a kialakított hevedercsatlakozókkal, erős szélben is képes stabilan tartani a hatalmas fát.
A fenyő díszítését kedden reggel kezdi meg a tizenkét fős, alpinistákból és dekorációs munkatársakból álló csapat. A munkálatokhoz két darab emelőkosaras önjáró szerkezetet használnak majd és várhatóan sötétedésre fogják befejezni a díszítést.
Az örökzöldre óarany, bordó és fehér színű díszek kerülnek fel; 15 centiméter átmérőjű gömbökből összesen 650 darab, 50 centiméter magas forma vágott, óarany fadíszekből 200 darab lesz a fán, amelynek csúcsát egy 130 centis, 30 kilós csillag alakú, óarany világítású csúcsdísz fogja ékesíteni. A karácsonyfára ezeken felül kültéri tűzbiztos LED-fényfüzéreket helyeznek el, összesen 300 méternyit. A karácsonyfa mellett helyet kap egy betlehem és egy adventi koszorú is, amelynek gyertyái szintén tűz biztosak.
A hagyományokhoz híven ebben az évben is több magán- és erdőgazdasági felajánlás érkezett az ország karácsonyfájára. Idén az Országgyűlés Hivatala és a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal közösen döntött a felállítandó fáról, a szempontok között esztétikai és biztonsági tényezők, a fővároshoz való közelség, valamint a szállítás és a kivágás körülményei voltak meghatározók.
Az idei fát a Pilisi Parkerdő Zrt. ajánlotta fel.
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Gyönyörű betlehemi kép
  2014-12-08 20:06:23, hétfő
 
  ...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Dorosné, Éva szerkesztése - Adventi kép
  2014-12-08 20:04:49, hétfő
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Szabó Irénke szerkesztése
  2014-12-08 20:03:24, hétfő
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Szűz Mária szeplőtelen fogantatása december 8.
  2014-12-08 20:00:02, hétfő
 
  ...... ..........


Ünnepeljük hát ezen a napon Szent Anna és Szent Joachim leányának szeplőtelen fogantatását. Mert az volt az a pillanat, amikor felcsillant a remény, hogy a világ megváltása utáni vágyakozás beteljesedik.

Szűz Mária bűntelenségét a keresztények a kezdetektől ünnepelték. A keresztény ikonográfia kedvelt ábrázolása az Immaculata, vagyis a bűn nélkül való Szűz Mária (Gondoljunk csak a templomunkban megcsodálható XVIII. században készült Immaculata-ábrázolásra!) A XIX. század közepén, 1854. december 8-án hirdette ki (Boldog) IX. Pius pápa keresztény hitigazságként a szeplőtelen fogantatás dogmáját. A kereszténység ellenségei, az akkor virágkorát élő pozitivizmus hívei gúnyosan fogadták a dogmát, lekicsinylően jegyezték meg: lám a római pápa szentírási háttér nélkül hirdet dogmát!
Az Egyház felett őrködő Szentlélek a legváratlanabb formában válaszolt a gúnyolódásra: négy esztendővel később, 1858. március 25-én, a franciaországi Lourdes-ban egy egyszerű, iskolázatlan leánynak, Bernadette Soubirous-nak többször is megjelent a Szent Szűz, és a leány sürgető kérésére önmagát Szeplőtelen Fogantatásnak nevezte (Je suis Conception Immaculate!) Történelmi jelentőségű jel volt ez a modern ember számára. A kételkedők nem fogadják el hittel, de azt nem állíthatja senki, hogy nem történt és nem történik ott a mai napig semmi rendkívüli.
...... ......


A bűnbeesés után az Úristen kijelentette a gonosznak: ellenkezést vetek közéd és az asszony közé, te a sarkát mardosod majd, de eltiporja fejedet (Genesis 3,15). A későbbi századokban a Szentírás arám nyelvű fordításai már a Megváltó anyját látták az asszonyban. Az újszövetségi apokrif irodalom megőrizte számunkra Szűz Mária szüleinek nevét: Anna és Joachim. A házaspár idős koráig hiába vágyakozott gyermek után, és amikor már kezdtek lemondani a gyermekáldásról, Isten meghallgatta imáikat. Új élet fogant Anna méhében. Nem tudták sem ők, és földi élete során Mária sem, hogy ez az élet, Máriáé az első pillanattól mentes volt az áteredő és minden egyéb bűntől: szeplőtelenül fogantatott. Ezért köszöntötte őt az angyal ily módon: Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes!
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatása
  2014-12-08 19:52:37, hétfő
 
  Az (első) ember és felesége a bűn elkövetése után elrejtőztek az Édenkert fái között. De az Úristen hívta az embert, és így szólt hozzá: ,,Hol vagy?"
Ő így válaszolt: ,,Hallottam lépteidet a kertben, s féltem, mert mezítelen vagyok, tehát elrejtőztem."
De Isten így szólt: ,,Ki adta tudtodra, hogy mezítelen vagy? Talán ettél a fáról, amelyről megtiltottam, hogy egyél?"
Az ember így válaszolt: ,,Az asszony, akit mellém rendeltél, ő adott nekem a fáról, ezért ettem."
Az Úristen megkérdezte az asszonyt: ,,Mit tettél?" Az asszony így felelt: ,,A kígyó vezetett félre, azért ettem."
Az Úristen így szólt a kígyóhoz: ,,Mivel ezt tetted, átkozott leszel minden állat és a mező minden vadja között Hasadon csúszol, és a föld porát eszed életed minden napján. Ellenkezést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé. Az (ő ivadéka) széttiporja fejedet, te pedig a sarkát mardosod."
Az ember Évának nevezte feleségét, mert ő lett minden élő anyja.
Ter 3,9-15.20

Szentlecke:
Testvéreim! Áldott legyen az Isten, Urunk, Jézus Krisztus Atyja, aki Lelkének minden mennyei áldásával megáldott minket Krisztus által Őbenne választott ki minket a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk színe előtt. Szeretetből eleve arra rendelt minket, hogy akaratának tetszése szerint Jézus Krisztus által fogadott fiakká legyünk, és magasztaljuk fölséges kegyelmét, amellyel szeretett Fiában jóságosan megajándékozott minket.
Őbenne nyertük el mi is az örökséget annak rendelése szerint, aki mindent szabad elhatározásából tesz. Szolgáljunk hát fölsége dicsőségére, mi, akik már korábban is Krisztusba vetettük reményünket.
Ef 1,3-6.11-12

Evangélium:
Abban az időben Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá, és így szólt: ,,Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!" Ennek hallatára Mária zavarba jött és gondolkodóba esett, hogy miféle köszöntés ez. Az angyal azonban folytatta: ,,Ne félj, Mária! Hisz kegyelmet találtál Istennél! Mert íme, gyermeket fogansz méhedben, és fiút szülsz, s Jézusnak fogod őt nevezni! Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége!" Mária ekkor megkérdezte az angyalt: ,,Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?" Az angyal ezt válaszolta neki: A Szentlélek száll le rád, és a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért szent lesz az, ki tőled születik: Isten Fiának fogják őt hívni. Lásd, rokonod, Erzsébet is gyermeket fogant öregségében, sőt, már a hatodik hónapban van, bár magtalannak tartják az emberek. Istennél semmi sem lehetetlen." Erre Mária így szólt: ,,Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerint!" Ezután az angyal eltávozott.
Lk 1,26-38

Legszentebb Szűz, aki habozás nélkül átadtad magad a Mindenhatónak, hogy megvalósíthassa a megváltás tervét, önts bizalmat a fiatalok szívébe, hogy mindig legyenek olyan buzgó pásztorok akik a keresztény népet az élet útján vezetik, és olyan megszentelt lelkek, akik a tisztaság, a szegénység és az engedelmesség által tanúskodnak feltámadott Fiad felszabadító jelenlétéről. Ámen.
Szent II. János Pál pápa
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Piros adventi koszorú
  2014-12-08 00:05:27, hétfő
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Advent  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 433 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2274
  • e Hét: 13336
  • e Hónap: 26012
  • e Év: 259759
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.