Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Ahol csak álom egy használt gáztűzhely…, a fél falu rá
  2014-12-08 18:10:21, hétfő
 
  Ahol csak álom egy használt gáztűzhely..., a fél falu rászoruló

Posted on 2014/12/08 Szerző: Admin

Edde kis zsáktelepülés, 25 kilométerre Kaposvárról. Nagy Mariann polgármester szerint nagyon sok a rászoruló család, akinek ruhával, bútorral, tartós élelmiszerrel kéne segíteni. 29 család kap lakhatási támogatást, 13 kisgyermekes család élelmiszer támogatásra szorul. Munka alig van, a legnagyobb foglalkoztató az önkormányzat, a SEFAG Zrt, és a Hunnia vadásztársaság.
- Hogy mik az itt élők álmai? Ezek az emberek elsősorban dolgozni szeretnének. Jönnek, kérdezgetnek, van-e munka. De sajnos nagy a pénztelenség. Az adományokat igyekszünk igazságosan elosztani, próbálunk minden családnak adni, rászorultságtól függően. Közös karácsonyi ünnepséget terveztünk, ilyenkor köszöntjük az időseinket, a gyerekek Mikulás-csomagot kapnak.
A vacsorára a Hunna vadásztársaság ajánlotta fel a húst, a fenyőfát pedig egy vállalkozó. Van egy működő alapítványunk, Edde Községért néven. Sok tagunk azonban elhunyt már, de ezt az alapítvány szeretnénk feléleszteni, hogy akik akarják, át tudják utalni az adójuk egy százalékát - mondta.

Ahol csak álom egy használt gáztűzhely..., a fél falu rászoruló
Ernő bácsi nem elégedetlen és nem panaszkodik. Pedig a 75 éves férfi csak egy kis sámlival tud közlekedni a combnyakműtétje után. Egy földes padlós, ledőlt falú vályogházban lakik, ahol 1950 óta nincs áram, és most már víz sincs. Egy kályha és egy ágy a berendezés, a fal csupa korom. Ernő bácsira véletlenül akadtak rá a segélyszolgálat munkatársai, mert rossz címre mentek. Egy megdöbbentő sors bontakozott ki előttük hívatlanul.
- Nem kell Afrikába menni, hogy nélkülözőkön segíthessünk, elég csak mindenkinek körülnézni a saját lakóhelyének 8-10 kilométeres körzetében... - mondja keserűen egy szomszéd.
Az eddei Ernő bácsi naphosszat a sötétben ül, halkan szól a zsebrádiója. Senki sem nyitja rá az ajtót, csak a falugondnok, aki az ebédet hozza.
- Örök életemben dolgoztam, segédmunkás voltam, most meg kisnyugdíjas vagyok. Nem megyek sehova, mert volt egy balesetem, csavarok vannak a térdemben és a forgómban. A kórházban az érsebészeten le akarták vágni a lábam, de nem engedtem. Volt egy fiam, de meghalt. Nagyon kevés pénzből élek. Két cica a társaságom. Beszélek hozzájuk, kár, hogy nem tudnak válaszolni. Így telik az idő. Voltak jobb napok és rosszabbak is. Ilyen az élet: sokat ígér és keveset ád... - mondja Bajzik Ernő.
Kiss Sándorék házában heten laknak két szobában.
- Hiába dolgozunk, de sokat kell költeni élelmiszerre, pedig van baromfink, disznónk is. Tegnap kaptam fizetést, de alig maradt belőle, pedig nem iszunk, nem járunk sehova. Hogy karácsonykor mi lesz? A disznót levágjuk, de ajándékozást nem tartunk, mert arra nem jut. Pedig itt van a kétéves kisunokám, Kornél. De éppen elég beosztani a pénzt... - panaszolja Kiss Sándorné.
Az 59 éves Bogdán György 31 éves, fogyatékkal élő lányával és a 14 éves lányunokájával él együtt:
- Hogy milyen az életünk? Elég ramaty. Röviden összefoglalva teljes szegénységben élünk. Hármunk havi jövedelmét ha összeadom, nem éri el egyetlen ember létminimumát. Egész évben spóroltam, rakosgattam össze a pénzt, hogy a télre két kocsi fát meg tudjak venni 110 ezer forintért. Az álmom egy használt gáztűzhely, mert a sütője tönkrement, a két gázrózsa is alig ég...

- Bárki jöhet, segélykérők és adományozók egyaránt, bármit elfogadnak, amit felajánlanak, mert lehet kis érték, de másnak használható. Nehéz a támogatás, mert egyre több a segélykérő: Osztopánból 30, Eddéről 26, Kaposkeresztúrról 42 család fordult hozzájuk, és 49 kadarkúti gyermek számára készítenek karácsonyi ajándékot - mondta Erdélyi Norbertné, a Siet A Segítség (SAS) Alapítvány kaposvári képviselője. Javarészt kisgyermekes családokat, de egyedülálló időseket is felkarolnak. Hiába osztják ki azt, amit Németországból vagy a Kaposvár környékéről adományként kapnak, a tartós élelmiszer mindig gond, ezt saját forrásból igyekeznek megoldani. A megyeszékhelyen a 48-as ifjúság útja 14-es számú házban hoztak létre adományboltot. A bodrogi Jó az Úr baptista gyülekezetben gyakorolják a vallásukat, a segítést szolgálatként fogják fel. Tavaly 17 családot támogattak, a települések önkormányzataitól, a családsegítő szolgálattól kérték, hogy írják össze a legrászorultabbakat, akiket felkereshetnek környezettanulmányra.
(sonline)
Bal-Rad komm: “...Ilyen az élet: sokat ígér és keveset ád..." - Kiváltképpen Vidék - Magyarországon. De legalább Lézer Jani vetődne néha - néha arra, - vadászgatni! Attól persze még nem biztos hogy lenne munka a környéken. Amely azért szebb időket is megért már! Tán még Ernő bácsi is emlékszik arra, amikor volt munkája. A SZOCIALIZMUSRA!
“...Nem kell Afrikába menni, hogy nélkülözőkön segíthessünk, elég csak mindenkinek körülnézni a saját lakóhelyének 8-10 kilométeres körzetében... - mondja keserűen egy szomszéd."

https://balrad.wordpress.com/2014/12/08/ahol-csak-alom-egy-hasznalt-gaztuzhely-a- fel-falu-raszorulo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Külügyi igehirdetés
  2014-12-08 18:07:38, hétfő
 
  Külügyi igehirdetés

Posted on 2014/12/08 Szerző: Admin

Évi félmillió dollárt fog Magyarország költeni Afganisztánra - jelentette be Szijjártó Péter a Parlamentben. Ma délután vitatják meg a költségvetés módosító indítványait.
A szövetségünket két irányból éri fenyegetés: egyrészt keletről, másrészt délről - így számolt be Szijjártó Péter a Parlamentben a NATO-tagállamok és az Iszlám Állam elleni összefogás országainak tanácskozásáról. Magyarország három éven át évi félmillió dollárral és 100-130 fővel járul hozzá az afganisztáni feladatokhoz - mondta. Ukrajnáról pedig azt említette meg: fel kell gyorsítani a NATO bővítését.
Az Iszlám Állam ellen 59 ország fogott össze. Megállapodtak abban, hogy képzéssel segítik az iraki hadsereget, az idegen harcosok áramlását pedig megpróbálják megállítani. Szintén cél a humanitárius válság kezelése, az Iszlám Állam pénzelésének megakadályozása, valamint annak a bemutatása, hogy a terrorszervezetnek az iszlám valláshoz semmi köze nincsen. Magyarország számára különösen fontos az üldözött keresztények védelme, el kell számoltatni azokat, akik a keresztényeket üldözik - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.
A fideszes Németh Zsolt azzal válaszolt Szijjártónak: fontos helyreállítani a valódi szövetségesi viszont az Egyesült Államokkal, és azt elérni, hogy Oroszország ne terjeszthesse ki érdekkörének határait. Ezt azonban szerinte csak politikai úton lehet elérni, mint mondta, gazdaságilag és katonailag nem lehet legyőzni Oroszországot...
Bal-Rad komm: “...Ukrajnáról pedig azt említette meg: fel kell gyorsítani a NATO bővítését..." + “...fontos helyreállítani a valódi szövetségesi viszont az Egyesült Államokkal, és azt elérni, hogy Oroszország ne terjeszthesse ki érdekkörének határait..." = nemzetvesztés!


https://balrad.wordpress.com/2014/12/08/kulugyi-igehirdetes/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Máté Evangéliuma
  2014-12-08 18:04:37, hétfő
 
  Máté Evangéliuma

Simkó János 2014.12.08.05:43


Már nagyon vártuk az örömhírt! A politikai advent mobilgyertyás-tüntetős-morgolódós szent áhítatába egyszer csak, mint a betlehemi csillag, felragyogott Dr. Kocsis Máté (a Fidesz kommunikációs igazgatója, a VIII. kerület polgármestere, a Fővárosi Közgyűlés önkormányzati és rendészeti tanácsnoka, a Fradi alelnöke) Facebook-oldalán (és a honlapján) a következő, revelatív hatású, és minden bajunkra végre megoldást találó evangelizáció:

"Szinte minden nap olvasni droggal kapcsolatos híreket. A téma körül komoly viták bontakoznak ki, mert egyre több társadalmi réteget érint. Megdöbbenve olvasom sokszor, hogy számos "szakértő" drogpolitikát emleget, ugyanakkor sokan vagyunk, akik inkább drogellenes politikáról szeretnénk hallani. A drog ugyanis életveszélyes, féltjük tőle a gyermekeket és a jövőnket is. Szerintem érdemes lenne bevezetni a rendszeres drogkontrollt a legveszélyeztetettebbek, a döntéshozók és a közvélekedést formálók számára. Így a 12-18 év közöttiekre, a választott politikusokra és az újságírókra vonatkozhatna az évenkénti kötelező drogteszt. Javasolni fogom az országgyűlési frakciónak, hogy a közeljövőben tűzze napirendre a kérdést és a részletszabályok megvitatása után készítsen jogszabály-tervezetet."

Zárjuk ki gyorsan annak a lehetőségét, hogy K. Máté tudatmódosító szerek hatása alatt írta és mondta volna a fentieket, bár, ha a Fidesz-propagandafőnök eddigi megszólalásait felidézzük, gyanakodnunk kell arra, hogy mint a folyamatos politikai manipuláció erőterében mozgó személyt, egyfajta cirkuláris reakcióként ugyanaz a vírus fertőzte meg és kerítette hatalmába, mint a célközönségük jelentős részét. De nyugodjunk meg, ez egy 33 éves, ivarérett, nagy terhet cipelő, vezető fideszes politikus javaslata egy olyan pillanatban, amikor éppen ,,kazalban az ország". Amikor honfitársaink egyharmada így karácsony előtt a sublótfiókban keresné a hetedik krajcárt, feltéve, ha volna sublótja. Amikor a Vezír telefonon szeretné megtudni Putyintól, hogy akkor most mi a facebook van tulajdonképpen, áramlatilag, paksilag, megbonthatatlan barátságilag. Amikor rendkívül csúnyákat mondanak a tengeren túlról szeretett Vezetőnkre, de tőle tudjuk, hogy ezzel persze nem kell ám törődni. (Mi azért aggódunk.) Amikor a KDNP-re, erre a nagy országos pártra rálicitálva, a Fidesz-kétharmadnak köszönhetően hamarosan vasárnaponként nem plázariszálás meg hiper-, sőt szupermarkecolás veri szét a magyar családok pihenőnapját, hanem végre nyugodtan el lehet mondani az asztali áldást a CBA nagymama-kenyere fölött. Amikor... de nem folytatom, érti mindenki, hogy ebbe az igencsak dinamikus kommunikációs térbe hasít bele ennek a tudós embernek a megváltó javaslata.

1
Forrás: Facebook

A javaslat érdemi része arra vonatkozik, hogy a 12-18 év közötti fiataloknak, a választott politikusoknak és az újságíróknak évenként kötelező drogteszten kell átesniük. Nyugi! Tessék 10-ig lassan elszámolni, egyenletesen nagyokat lélegezni! Ne ítéljünk elsőre, mindennek oka vagyon! Mindenekelőtt ne vacakoljunk a korhatár kitűzésével! Higgyék el Máténak, hogy ez így jó! Ami a két érintett, nem túl kontúrosan megrajzolt társadalmi csoportot illeti, mármint hogy miért éppen ők lesznek szívesek évenként a Nagy Mintavétel Napján (NAMINA; javaslom a mohácsi csata napját, augusztus huszonkilencedikét) minimálisan 200 ml vizeletmintát produkálni, vagy a Nemzeti Drogkommandó rajtaütésszerű lecsapásaikor szájkörüli nyálmintát, bőr- és verejtékmintát, a bal nagylábujjról körömmintát szolgáltatni - nos, ez alighanem a javaslatból kikövetkeztethető. Ami a politikusokat illet, Máté helyesen ismerte föl, hogy ők az egyik legfertőzöttebb társadalmi csoport. Tessék csak a zavart, túlságosan sok és összefüggéstelen beszédre, és az olyan, nagy számban előforduló testi tünetre gondolni, mint a tág szemrés (PCP), folyamatos ajaknyalogatás, az esetenként piros, vérbő kötőhártya, szédülés, bizonytalan járás vagy Ausztrália partjaihoz közeledve az előtörő hőhullámok! Gyakoriak az olyan, a drogfogyasztást kísérő pszichés zavarokhoz hasonló tünetek, mint a hallucináció, látomások, indokolatlan (?) félelem, feldobottság, színes álmok érzése, ok nélküli örömkitörések, a figyelem és a koncentrációképesség hiánya, az ítélőképesség elvesztése és a tényektől való teljes függetlenedés.

Az újságíróknál egy kicsit rosszabb a helyzet, mert a fentiek mellett arra a kérdésre is egzakt választ kéne találni az adott társadalmi csoport drogkontrolljának megtervezésekor, hogy ki is valójában az újságíró. Kell-e írnia, vagy elég, ha beszél? Mikrofonállványok a csoportba tartoznak-e vagy sem? Kell-e alany vagy állítmány a mondatokba, vagy elegendő a jelzők, jelzős-szerkezetek használata? Van-e bármilyen jelentősége a tényeknek, vagy elég a fikció, vagy ,,Valakire" való hivatkozás? Kell-e hogy legyen gazdája, tulajdonosa, kis- és nagyfőnöke az illetőnek? Mi számít újságnak? Ezernyi kérdés fogalmazódik meg, de nincs kétségem, hogy a Fidesz eddig is bölcs országgyűlési frakciója kivezet minden tévelygőt a fényre, és lesz szőlő, lesz még lágy kenyér és lesz még egyszer ünnep a világon.

Tudom, nem állnak meg félúton: készül a Mikrocsip Beültetés Nemzeti Programja! Elsőként a világon állampolgári jogon jár majd mindenkinek a bőr alá beültetett mikrocsip, amely tizenötmillió magyarról szolgátat teljes és minden részletre kiterjedő információt: a cselekedetekről, a gondolatokról az érzésekről. Orwell fasorban sincs!

Ott ül majd a Budai Várban, a vezérlőteremben a Vezér, és figyel. Homloka ráncában a magyarság. Hatalmas homlok... (Majakovszkij) Jó tudni, hogy vigyáz ránk, és kiszűr mindenkit, akinek beesett vagy hamuszürke az arca, véraláfutások vagy felfagyások vannak a testén, akinek elszíneződött az ajka és szívritmus-zavara van. Hogy nem tud tizenötmilliót egyszerre? De tud. Ne legyünk kishitűek: mindent tud. És nincs is egyedül. Ott van Máté is, mindörökkön örökké. Ámen.

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/426731_mate_evangeliuma
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
DK: Bukott bankár felel az államadósságért!
  2014-12-08 17:58:13, hétfő
 
  DK: Bukott bankár felel az államadósságért!


A Magyar Nemzeti Bank elrendelte a Széchenyi Kereskedelmi Bank végelszámolását, mert a banknál lefolytatott vizsgálatai során súlyos szabálytalanságokat tárt fel. A betéteseket az Országos Betétbiztosítási Alap fogja kárpótolni 30 millió forintos felső összeghatárig. A becsődölt bank többségi tulajdonosa az a Töröcskei István, aki egyben az Államadósság Kezelő Központ elnöke is - írja közleményében Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke.

Molnár szerint az Orbán-kormány egy szabályokat és törvényeket semmibe vevő, bukott bankár kezében látja a legjobb helyen a magyar államadósság kezelését. Hozzáteszi: a fideszes "maffiakormány" legnagyobb felelősségel járó pozícióit betöltő személyek kiléte komoly aggodalomra ad okot, hiszen a magyar adóforintokért egy korrupciós gyanúba keveredett ember, az államadósságért pedig egy bukott bankár felel.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort és "maffiakormányát", hogy távolítsa el Töröcskei Istvánt az Államadósság Kezelő Központ éléről, mert egy ilyen embernek nincs helye az ország sorsát különösen meghatározó államadósság kezelésében.

atv.hu


http://www.atv.hu/belfold/20141207-dk-bukott-bankar-felel-az-allamadossagert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy Magyar Pisiharc
  2014-12-08 17:34:33, hétfő
 
  Szabadságharc, rezsiharc, választási harc és szavazatharcok után indul, - Kocsis Máté után szabadon -, a Nagy Magyar Pisiharc. Mert Magyarország már biztosan jobban teljesít... Pisiben is...  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Száz elmeorvost, ezeret!
  2014-12-08 17:33:38, hétfő
 
  2014. dec 08.
Száz elmeorvost, ezeret!
írta: Edgar Swan

Helyzet van! Súlyos és krónikus agydugulás esete forog fenn, ami egy kazánkovács esetében legfeljebb háztáji probléma (munkahelye amúgy sincs), de amikor egy ország vezetése és az őket támogató média szorgos kis rovarlárvái borulnak el agyilag, az már sokakat, mindenkit érintő problémákat okoz.

Nem drogteszt kell ide, hanem elmeorvosi vizsgálat! Az viszont nagyon sürgősen.

A magukat politikusnak nevező nagy család tagjai éppen úgy rászorulnak a hangyaleső segítségére, mint az őket fedező firkancok. A miniszterek elnökének egyre gyakoribb elszólásai már egy kevéssé gyakorlott agydoki gyanúját is régen felkelthették volna.

,,Nem vagyunk hajlandóak arra, én személy szerint sem, hogy valamelyik idegen külföldi állam megbízásából legyek alkirály Magyarországon"

A mondat önmagában is elég lehet egy barátságos kis szoba csöndes magányát biztosító intézetbe való beköltözéshez. A mondatot elemezve rá kell jönnünk, az ember többen van. Ha ezt valaki egy adott testen belül képes produkálni, akkor szokott kapni megfelelő gyógyszereket és csillapodnak a tünetei. Ha ugyanez a valaki még főkirály is óhajt lenni ebben az évszázadban és ebben az országban, akkor a barátságos kis szobát célszerű kulcsra zárni.

A többség védelmében, a többségi társadalmakban szokás így eljárni. Megmagyarázom: véleményem szerint a többségi társadalom azt jelenti, hogy a többség normális.

Nálunk mostanában nem divat normálisnak lenni. Mi több, határozottan káros és egzisztenciálisan kimondottan az öngyilkossággal ér fel az önálló gondolkodás.

Egyelőre még nem jár börtön, sem kivégzés a gondolkodásért, de mindenesetre már devianciának minősül a dolog.

Az agybaj vagy fertőző, vagy a már leépülőben lévők tömörülnek egy véd és dacszövetségbe. Esetleg vád és dacszövetségbe. Voltak gondok eddig is, de ami manapság folyik, az már kimeríti a súlyosan elmeháborodottak közéletben való dúlásának fogalmát. Már, ha van ilyen kategória. Ha nem volt eddig, most lett.

Ha eltekintek a pénzfára felkapaszkodott kaméleon-sereg kényszeres agybajától és egyszerű köztörvényes bűnözők átmeneti uralkodásának minősítem azt, ami történik ebben a jobb sorsra érdemes országban, akkor is kilő a vérnyomásom a csillagokig, ahányszor beleolvasok az adóztatatlan interneten publikáló kormányhű firkancok irományaiba.

Jóformán hihetetlen, hogy ebben az évszázadban ilyen mondatok jelnhetnek meg:

"A békemenetesek jelen helyzetben ezért talán meggondoltabbak, mint a Magyar Krónika főszerkesztője. Nem akarnak adventi polgárháborút, nem hagyják magukat provokálni, már régen kiismerték a rabló privatizációt levezénylő, fal mellett árnyékban sompolygó, szakadt csomagolású, baloldalinak mondott ellenzéket. Sem a baloldali ellenzéknek, sem Saul Alinsky rendszer-romboló módszereit követő, külföldről pénzelt, fizetett tüntetőknek nincs akkora súlyuk, hogy az Békemenet-szintű választ igényelne. Az egészséges önkritika és önkorrekció a hatalmat gyakorlók részéről bölcsességre utalhat. De amikor a külföldi pénzből megvett égő fáklyákat dobják házainkra, rosszul jön az olaj a tűzre.

A CÖF-CÖKA elutasítja a Stockholm szindróma felbukkanó jelenségét. Nem válhatunk áldozatává a minket túszul ejteni szándékozó posztkommunista és neoliberális uszítók világlátásának és értékrendjének." (Csizmadia László, CÖF-CÖKA elnöke)

Meg ilyenek:

"Mert arrafelé az a módi és az a természetes, hogy a derék brit alattvalók derék brit boltban verjék össze egymást egy-egy gyönyörűséges fekete pénteken. Mifelénk az önmagukat oly nagyon liberálisnak gondoló, ,,piacbarát" kretének viszont csak úgy tudják elképzelni a szép új világot, hogy a magyarok csak külföldi boltban verhetik össze egymást.

Mert minden más fasizmus.

Ebben a helyzetben pedig nem marad más, mint hazafiként meghirdetni, hogy aki csak teheti, a CBA-üzletekben vásároljon. Ugyanis a tisztességtelen hazaárulókkal szemben ezt kell tenni. Úgyhogy hajrá!" (Bayer Zsolt)

A fent idézett két, halmozottan hátrányos (nem egzisztenciálisan) helyzetű ember sem kutyafüle, de a heti fő kedvencem Körmendy Zsuzsa, a Magyar Nemzet által fizetett újságíró. Ő, a fenti urakhoz képest szinte cizelláltan ír otrombaságokat.

"Gyermekek országos szintű éhezéséről a baloldali lapok mindig akkor cikkeznek, amikor a jobboldal van kormányon. Közben pedig értelmezni kellene azokat a felméréseket is, amelyek szerint egyfolytában nő a túlsúlyos gyermekek száma."

Világos! A kormány kimondottan hízlalja a népet, de ezt a nyilvánvaló tényt az ármányos baloldal elferdíti.

"Akik gyakran járnak szegénynek mondott, a hazai kisebbségeket nagyobb arányban tömörítő kerületekben, sokkal több túlsúlyos gyerekkel, fiatallal találkozhatnak, mint csontra soványodottakkal."

A cigányok még sokkal jobban híznak, mint a nem cigányok. Értem én.

"A Gyermekétkeztetési Alapítvány honlapján olvashatjuk néhány celeb nyilatkozatát, közte Parti Nagy Lajosét, aki szerint ,,az, hogy Magyarországon gyerekek éheznek, a fennálló rendnek és a fennálló kormánynak a felelőssége".

"Presser Gábort ,,a jelenlegi helyzet" emlékezteti ,,az 1920-as, 30-as évek fényképsorozataira, az éhező gyerekekre"

Na, igen... Nem ismerem Körmendy Zsuzsa nagyívű életművét, fogalmam sincs, mit tett le az asztalra a hölgy. De Parti Nagy Lajost és Presszer Gábort lecelebezni egy senki firkásznak, elég bátor vállalkozás. Szerintem. Mert Parti Nagy és Presszer az én szememben éppen annyira nem celeb, ahogy Körmendy Zsuzsa nem újságíró.

Miután történetesen engem sem belföldről, sem külföldről nem fizet senki az írásért, a saját időmben, az én pénzemen vett laptopot használva, az általam finanszírozott interneten keresztül mondom el a teljesen civil gondolataimat, jogomban áll elküldeni a búbánatos francba az összes gerinctelen, agyhalott, paranoid, skizofrén, hatalommániás honffytársamat. Ezúton is fel szeretném hívni a figyelmüket, hogy egymást, illetve kedves családtagjaikat hazaárulózzák le és küldözgessék oda, ahová akarják.

Felkérem továbbá a kormányt, hogy ne drogtesztet, hanem elmeorvosi vizsgálatot tegyenek kötelezővé a politikusok és akár az újságírók körében!

Verőfényes szép napot kívánok!

http://orditok.blog.hu/2014/12/08/szaz_elmeorvost_ezeret
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teszt
  2014-12-08 17:31:50, hétfő
 
 
Teszt

írta: Edgar Swan

2014. dec 08.



- Főnök! Van egy remek ötletem!

- Mi az a remek ötlet? Szombaton is tartsam zárva a boltokat? Tiltsam be a hétfői televízió adásokat?

- Nem. Tegyük kötelezővé a drogtesztet a fiatalkorúaknak, politikusoknak és újságíróknak!

- Marha jó ötlet. Sokat gondolkodtál rajta? Szerinted mekkora tüntetések lesznek miatta?

- Ez a cél, Főnök! Csak tüntessenek. Úgyis megunják. Belefáradnak, fázni fognak. Aztán jönnek az ünnepek, akkor már úgysem tüntet senki. Eltunyulnak a bejglitől, aztán meg, mire kezdődik az új év, megszokják az új szabályokat. Addig meg legalább nem foglalkoznak a vagyonosodással, sem az Ildikóval.

- Milyen Ildikóval?

- Tudod te azt, Főnök. Jobb, ha nem nagyon engedjük feszegetni a korrupciós vádakat, mert egyedül nem fogja elvinni a balhét a nő, bukunk mindannyian.

- Az igaz. De, ha kötelező lesz a drogteszt, azt mi is megszívjuk.

- Jaj, majd ügyesbe megoldjuk. Ki fogja azt tudni, hogy honnan jött az a pisi?

- Igaz...ha esetleg tüntetnek, majd azt mondjuk, hogy azok mind narkósok, akik az utcára mentek. Egyre jobban tetszik nekem az ötlet.

- Ahogy mondod, Főnök! Drogos csürhe. Zseni vagy, Főnök!

- Hm...és, ha nem tüntetnek?

- Akkor bevezetjük. Az ellenzéki politikusokat jól meg lehet szívatni, az ellenzéki újságíróktól is meg tudunk szabadulni.

- Tudom. Ki fogja tudni, honnan jött a pisi...

- Pontosan! Na, Főnök! Okos vagyok, vagy okos vagyok?

- Ne vigyorogj! Hétfőn megvitatjuk a frakcióban.

- Megvitatjuk?

- Csukd be a szád! Megvitatjuk, mert demokrácia van. Szólj a többieknek, hogy tetszik nekik az ötlet és megszavazzák!

- Szólok.

- Mennyibe fog kerülni ez az egész?

- Fejenként 70-80 ezerbe.

- Fejenként? Hány emberre vonatkozik?

- Nem tudom, még meg kell számolni pontosan, de durván 600 ezer ember.

- Normális vagy? Az tíz stadion ára!

- Dehogy. Ennyi vizsgálat elvégzése 70 évig is eltartana a mostani laborok és szakemberek számát figyelembe véve. Majd előre vesszük a Gyurcsányt és az újságírókat. A többiek amúgy sem kerülnek sorra.

- Tehát, ha tüntetnek, az jó nekünk. Drogosnak állíthatjuk be a tüntetőket, többé senki nem akar velük együtt demonstrálni, nehogy narkósnak nézzék. Akár vissza is vonhatjuk, meghallgatva a nép akaratát. Az is növeli a népszerűségünket. Ha nem tüntetnek és bevezetjük a kötelező tesztet, akkor is nyerünk, mert eltakarítjuk a nagypofájúakat. Fiam, te zseni vagy!

- Köszönöm, Főnök. Azért van egy apró kockázata is a dolognak.

- Micsoda?

- Az, hogy jobban mellé nyúlunk, mint az internet adóval és elsöpörnek minket a francba.

http://orditok.blog.hu/2014/12/08/teszt_8616
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki írta Fodor Ibolya lemondó nyilatkozatát?
  2014-12-08 17:12:59, hétfő
 
  Ki írta Fodor Ibolya lemondó nyilatkozatát?

Lőrincz Miklós 2014. december 8., hétfő 14:55

A hazaárulózó képviselőnő pár napja még nem tudta, hogy mi a különbség a számviteli fegyelem megsértése és a sikkasztás között. Fodor Ibolya sem tanulta meg, hogy nem elég tisztességesnek látszani, annak is kell lenni. Most új irányt vett a Fodor - gate.

A képviselő megköszönve az eddigi támogatást, felajánlja a Fidesz-KDNP frakciójából való kilépését. Azt is írta, a továbbiakban is “meg kívánja őrizni képviselőségét a pécsi közgyűlésben és kiszolgálni a neki bizalmat adó választópolgárokat. A 10 százaléknyi bizalmat. Minden hazaárulózó képviselő annyit veszít a hitelességéből, mint az általa kiszorított hitelesség súlya. Fodor Ibolya megmérettetett.

Fodor1

A lemondó nyilatkozat:

Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt Frakcióvezető úr!

Az elmúlt hetek és különösen az elmúlt napok velem kapcsolatos hírei és történései nem jogosítanak fel senkit arra, hogy a múlt történései miatt további támadások kereszttűzébe kerüljek.

Ezt a kijelentésemet alátámasztja Magyarország Büntető Törvénykönyvének 98§ (1)-(2) bekezdése és a 100 §(1) bekezdése d) pontja.

,, 98. § (1) A mentesítés folytán - törvény eltérő rendelkezése hiányában - az elítélt mentesül a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól.(2) A mentesített személy büntetlen előéletűnek tekintendő, és - törvény eltérő rendelkezése hiányában - nem tartozik számot adni olyan elítéltetésről, amelyre nézve mentesítésben részesült."

,,100. § (1) E törvény erejénél fogva áll be a mentesítés d) felfüggesztett szabadságvesztés esetén a próbaidő leteltének napján"

Továbbiakban is meg kívánom őrizni képviselői minőségemet és kiszolgálni a nekem bizalmat adó választópolgárokat.

Miután a támadások már nem csak engem, hanem a Fidesz-KDNP-t is érintik, megköszönve az eddigi támogatást, felajánlom a Fidesz-KDNP frakciónak a kilépésemet.
Tisztelettel:
Fodor Ibolya

Pécs, 2014. december 8.

http://patacsipilvax.hu/?p=53354
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán valósággal megfenyegette a NAV elnökét
  2014-12-08 17:12:12, hétfő
 
  Orbán valósággal megfenyegette a NAV elnökét

Ha Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke nem pereli be André Goodfriendet, a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivőjét, Orbán Viktor miniszterelnök leváltja őt az adóhatóság éléről. A kormányfő ezt az Országgyűlésben közölte, felszólítva egyúttal az amerikai ügyvivőt, hogy ne bújjon a diplomáciai mentesség mögé.
Megosztás:
2014.12.08

Orbán Viktort az MSZP-s Bárándy Gergely kérdezte hétfőn a parlamentben az azonnali kérdések órájában az amerikai beutazási tilalom ügyében.
A miniszterelnök válaszában azt mondta, “itt a lehetőség, hogy a bizonyítékok nélküli hablatyolásból az egész ügyet a jog egyértelmű és tiszta világába helyezzük át".
Kifejtette: az amerikai ügyvivő azt állítja, a NAV elnöke személyesen követett el korrupciót. “Ezt az állítást a magyar jogrendszer tudja értelmezni, és ezért pert kell indítani. Ez az elvárásom a NAV elnökével szemben. Ha nem indít haladéktalanul pert az amerikai ügyvivővel szemben, le fogom váltani" - közölte Orbán Viktor, aki egyben felszólította az amerikai ügyvivőt, ne bújjon el a diplomáciai mentessége mögé, hanem “álljon ki, legyen férfi, és vállalja, amit állít".
(MTI)


http://szebbjovo.hu/2014/12/rovidhir-ogy-beutazasi-tilalom-orban-goodfriend-ne-bu jjon-a-diplomaciai-mentesseg-moge/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jaksity György oda szólt a kormánynak
  2014-12-08 17:03:51, hétfő
 
  Jaksity György oda szólt a kormánynak

2014. december 8. hétfő 09:55:59


Magyarország rosszul áll evoluciós (értsd fejlődési, jóléti) szempontból - írja Jaksity György, a Concorde elnöke a Facebookon közzétett karácsonyi üzenetében, melyben egyben kritikát is megfogalmaz kormány felé.

A Concorde Értékpapír elnöke, tulajdonosa a Facebookon megjelent levelében azt a gazdasági csodát kéri számon, mely a "közpénzből a falu főterén petúniát ültető munkanélküliek látszat-foglalkoztatásában" ölt testet.

"Bármennyire pallérozott közgazdászok vagyunk, nem értjük, hogy mit mutat a 3 százalékos GDP növekedés, ha ilyen szintű és kiterjedtségű leszakadás van ma Magyarországon. Nem szeretnék a leglesújtóbb és sajnos jól ismert, kormányzati válasz nélkül hagyott jelenségekről beszélni, mint mélyszegénység, gyerekéhezés és -szegénység, inkább olyanokról, amelyekről már csak a magamfajta, gazdasági és társadalmi folyamatokat figyelő connoisseurök gondolkodnak.
Legyen velünk a Facebookon is!

Például, hogy van az (az elmúlt pár nap levelei között tallózva), hogy legnagyobb sikerünk a "foglalkoztatás" növelése (vagyis adóforintjainkból a közmunkások számának GDP-t nem növelő és valós foglalkoztatást nem jelentő jelenség) ellenére jövőre elveszik a fogyatékosok foglalkoztatását elősegitő civil szervezetek támogatását? Hogy a független színházak (és akkor a színház helyére lassan bármilyen szó behelyettesithető) a megszünés szélére kerültek?

De hogy időben kiterjesszem a visszatekintést: először adó és kamattámogatással, majd szabadságharccal és elszámoltatással segitettünk jó anyagi helyzetben (is) lévő több százezer hitelfelvevőt, majd adókedvezménnyel és szociális támogatással látjuk el az ezen legjobban kereső rétegeket, ingyenpénzzel támogatunk (mindkettő ezermilliárdos nagyságrend önmagában) vállalati hitelezést, de nem tudunk ehhez illeszkedő színvonalú ellátást biztositani egészségügyi és szociális szempontból kiszolgáltatott polgártársainknak, és civil intézmények szünnek meg, amelyek megpróbáltak ez ellen tenni" - írja Jaksity György.

Majd példaként hozza fel Norvégiát, ahol például a "gazdasági siker és jólét elképesztő növekedése mennyire összekapcsolódott azzal, hogy nem hagyták leszakadni a társadalom egy részét és ahol az állam nem volt elég, ott támogatta vagy legalábbis hagyta élni a civil kezdeményezéseket, hogy pótolják az elmulasztott szerepvállalását" - írja bejegyzésében.

A teljes bejegyzés itt olvasható el.

mfor.hu


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// //,,,,,,



Év vége közeleg, ilyenkor nem csupán az üzleti év zárásának, sokszor az év során már minden tartaléktól megszabaditott idegrendszerünk utolsó energiáinak elégetése zajlik, hanem az a kellemes teendő is, hogy az eredményeink tükrében az év közben nyújtott segitségen túl is áldozni tudjunk mások megsegitésére és támogatására.

Ez teszi fel az i-re a pontot, ekkor érezzük igazán, hogy van értelme annak, amit csinálunk. Természetesen nagyon fontos, hogy ügyfeleink és részvényeseink elégedettek legyenek a munkánkkal és a magunk szerény módján, bár számtalan akadályt gördit utunkba a sors (sors az eufemizmus nyelvén egyenlő a gazdaságpolitikával) mi is termeljük a dzsidipit és idén is növeltük a foglalkoztatást. Ráadásul ez nem a közpénzből a falu főterén petuniát ültető munkanélkülkiek látszat-foglalkoztatása, hanem magánpénzből végzett beruházásaink munkahelyteremtése. De az üzleti sikerek mellett legalább ennyire fontos, hogy ismét visszaadhatunk annak a közegnek, amelynek mi is sokat köszönhetünk és amely nemhogy nem tehet a "sorsról", de maga is nálunk sokkal inkább szenvedő alanya.

A Concorde idestova több, mint egy évtizede működtet saját támogatási programokat és nagyon nagy gondot forditunk arra, hogy ez az igények tükrében ésszerűen elköltött és szabad szemmel is látható összeg legyen. Információink szerint az árbevételünk arányában az egyik legnagyobb támogató vagyunk Magyarországon. Ennél is fontosabb, hogy a legdrágábból, az időnkből is jelentős mértékben áldozunk programjainkra. Munkatársaim év közben és a jótékonysági eseményeinken kérés nélkül dolgoznak önkéntesként, végzik a pénzügyi, titkársági, operációs, kommunikációs vagy éppen fizikai munkát igénylő feladatokat az alapitványaink segitése érdekében - nem tudok eléggé hálás lenni nekik ezért és ez nem is megfizethető. Erich Fromm azt írja "A szeretet művészete" cimű könyvében, hogy a szeretet nem valakire irányul, hanem egy attitűd, amely minden ember szeretetét jelenti és csak az tud igazán szeretni, akire ez az attitűd igaz.

Igen, ezért szeretjük mi a Concorde-ban a Karácsonyt, az ünnepeket, mert nem csak a szeretteinktől kapott és nekik adott ajándékokról szól számunkra, hanem arról az attitűdről, ahogy általában viszonyulunk a világhoz és másokhoz. Minden kutatás azt mutatja, hogy adni jó, az egyéni boldogságunkhoz járulunk hozzá azzal, hogy másokét próbáljuk segiteni. Ilyeténformán, ha úgy tetszik ez evoluciós program. De sajnos nem eléggé elterjedt, talán ezért is áll Magyarország rosszul evoluciós (értsd fejlődési, jóléti) szempontból. Az örömünkre tulajadonképpen "csak" ez vet nem kevés árnyékot. Szomorú nézni - és mivel a mi pénzünk, a mi időnk csepp a tengerben, többségében megválaszolatlanul hagyni azt a sok megkeresést, amit kapunk évközben, de különösen így év végén, hogy segitsünk. Többségében olyan kérésekről és problémákról van szó, amelyeket megoldani nem is a magánszféra feladata lenne, hanem az adóforintjainkból fenntartott költségvetésé. Alapvető emberi és alkotmányos jogok sérüléséről beszélünk.

Az élethez való jogról, hogy még konkrétabb legyek.

Bármennyire pallérozott közgazdászok vagyunk, nem értjük, hogy mit mutat a 3 százalékos GDP növekedés, ha ilyen szintű és kiterjedtségű leszakadás van ma Magyarországon. Nem szeretnék a leglesújtóbb és sajnos jól ismert, kormányzati válasz nélkül hagyott jelenségekről beszélni, mint mélyszegénység, gyerekéhezés és -szegénység, inkább olyanokról, amelyekről már csak a magamfajta, gazdasági és társadalmi folyamatokat figyelő connoisseurök gondolkodnak. Például, hogy van az (az elmúlt pár nap levelei között tallózva), hogy legnagyobb sikerünk a "foglalkoztatás" növelése (vagyis adóforintjainkból a közmunkások számának GDP-t nem növelő és valós foglalkoztatást nem jelentő jelenség) ellenére jövőre elveszik a fogyatékosok foglalkoztatását elősegitő civil szervezetek támogatását? Hogy a független színházak (és akkor a színház helyére lassan bármilyen szó behelyettesithető) a megszünés szélére kerültek? De hogy időben kiterjesszem a visszatekintést: először adó és kamattámogatással, majd szabadságharccal és elszámoltatással segitettünk jó anyagi helyzetben (is) lévő több százezer hitelfelvevőt, majd adókedvezménnyel és szociális támogatással látjuk el az ezen legjobban kereső rétegeket, ingyenpénzzel támogatunk (mindkettő ezermilliárdos nagyságrend önmagában) vállalati hitelezést, de nem tudunk ehhez illeszkedő színvonalú ellátást biztositani egészségügyi és szociális szempontból kiszolgáltatott polgártársainknak, és civil intézmények szünnek meg, amelyek megpróbáltak ez ellen tenni.

Ezen kell és lehet is változtatni, ha valóban boldog karácsonyt szeretnénk mi magyarok magunknak kivánni, hogy ne kelljen szemlesütve ülni az ünnepek alatt és kerülni azt, hogy ezek a gondolatok rontsák el a hangulatot. Ahogy mondtam, ez egy evoluciós program, amit például a norvégok és minden sikeres európai kultúrország megértett. Nem véletlen, hogy a gazdasági siker és jólét elképesztő növekedése mennyire összekapcsolódott azzal, hogy nem hagyták leszakadni a társadalom egy részét és ahol az állam nem volt elég, ott támogatta vagy legalábbis hagyta élni a civil kezdeményezéseket, hogy pótolják az elmulasztott szerepvállalását.

A magunk és nagyon sok eredményesen működő civil szervezet példáját látva azt szeretnénk megmutatni, hogy egy társadalom akkor tud a felemelkedés útjára lépni, amikor nem az államtól várja az első lépések megtételét, hanem merészen maga tesz lépéseket, még akkor is, ha azok nehezek és reménytelenek is. A politika, mely ebben a tekintetben szolgáltató műfaj, a társadalmi preferenciák vagy éppen diszpreferenciák leképeződése, követni fogja. Randy Lewis az egyik legnagyobb amerikai üzletlánc, a Walgreens alelnökeként lehetetlennek tünő vállalkozásba kezdett a 2000-es évek közepén, a cég új elosztóközpontjainak munkatársait egyharmad részben fogyatékkal élőkből választotta ki. "No greatness without goodness" (Nincs nagyság jóság nélkül - szabad forditásban) cimű könyvében Szent Ágostont idézi: "A jótékonyság nem helyettesiti az igazságot". Majd hozzáteszi "az együttérzés lehetővé teszi, hogy megszüntessük a világ fájdalmát, az igazság viszont arra indít, hogy a fájdalom okait is megszüntessük. Ezzel a gondolattal szeretnék minden kedves ügyfelünknek és olvasónknak kellemes ünnepeket kívánni, megköszönve munkatársaim kitartását az igazság keresésében.

Jaksity György


http://m.mfor.hu/cikkek/Jaksity_Gyorgy_oda_szolt_a_kormanynak.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1109
  • e Hét: 2596
  • e Hónap: 13707
  • e Év: 167203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.