|
1/40 oldal
|
Bejegyzések száma: 395
|
|
|
|
2014-04-30 14:42:40, szerda
|
|
|
Kedves Barátaim, Látogatóim!
Elkapott valamiféle vírus, nem nagyon tudok lenni - elnézéseteket kérem.
Betettem a recepteket, azonkívül másra nincs erőm - feküdnöm kell.
Amint tudok, jövök.
Szeretettel:Gabi |
|
|
1 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2014-04-30 14:41:36, szerda
|
|
|
Epres-vaníliakrémes trifle sült habbal
Hozzávalók:
15 dkg piskótatallér
0,5 dl édes fehérbor (vagy sherry)
30 dkg eper
3 dl tejszín
1/2 rúd vanília kikapart magjai
2 tojássárgája
3 dkg cukor
1 evőkanál keményítő
A habhoz:
1 tojásfehérje
5 dkg cukor
csipet só
Elkészítés:
A krémhez a tejszín a vaníliával egy kisméretű forralóedényben felforraljuk.

A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel jól kikeverjük,

ha szép fényes és csomómentes, hozzácsurgatjuk a meleg tejszínt.

A tűzre visszatéve alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

Hagyjuk kihűlni.
A poharak aljába piskótatallérokat teszünk, meglocsoljuk édes borral vagy sherryvel.

A friss, megtisztított epret méretüktől függően negyedeljük vagy apró kockákra vágjuk - elosztjuk a poharakban. Rákanalazzuk a kihűlt vaníliás krémet,

majd lefedjük az édes borral átitatott piskótatalérokkal.

A tojáshabhoz a tojásfehérjét egy csipet sóval, kézi robotgéppel kemény habbá verjük. Ha már keményedik a hab, akkor szórjuk hozzá apránként a cukrot, fényesedésig verjük. A piskótával lezárt csészék tetejére kanalazzuk a kemény tojáshabot, és 250 fokra előmelegített grillsütőben 1-2 perc alatt hagyjuk megpirulni, vagy ha van konyhai fáklyánk, azzal is megsüthetjük a habot.


Megjegyzés:
Péter András receptje, fotó: Tóth András
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-04-30 14:28:48, szerda
|
|
|
Fusilli gombás-medvehagymás raguval
Hozzávalók:
25 dkg fusilli tészta
35 dkg csiperke gomba
1 csokor medvehagyma
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma zöldjével
chilipaprika
1 dl főzőtejszín
1 dl fehérbor
olívabogyó
só
őrölt feketebors
kakukkfű
oregano
olívaolaj
5 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát aprítom. Az újhagymát és a chilit felkarikázom, a gombát és a medvehagymát szeletelem, a sajtot lereszelem.
Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát és a chilipaprikát. Közben a tésztát sós vízben al dente kifőzöm. Végül a raguhoz hozzáadom a medvehagymát, az olívabogyókat, fűszerezem. Ráöntöm a tejszínt és a bort.
Kis idő elteltével hozzászedem a leszűrt tésztát, összekeverem, összeforralom.
Reszelt füstölt sajttal tálalom.

Megjegyzés:
A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-04-30 14:24:30, szerda
|
|
|
Tiramisu-pohárkrém
Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
3 tojás
1,5 dl erős feketekávé
2 lap zselatin
édesítőszer vagy nyírfacukor
kakaópor
2 dl tejszín
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel kemény habbá. Főzzünk le 1,5 dl erős feketekávét. A zselatin lapokat áztassuk be hideg vízbe, majd a meleg kávéba oldjuk fel a zselatin lapokat.
A tojások sárgáját a mascarponéval keverjük ki krémesre. Adjuk hozzá a kávét. és édesítsük ízlés szerint. A tojásfehérjékből készült habot óvatosan keverjük bele a mascarponés keverékbe.
A tejszínt verjük fel habbá.
Adagoljuk ki poharakba a krémet. A krém tetejére szórjunk kakaóport. Utána tegyük rá a tejszínt, majd a tetejére ismét szórjunk egy réteg kakaót.

Megjegyzés:
A receptet és a fotót Niki81 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-04-30 14:22:16, szerda
|
|
|
Sóskamártás vagy sóskafőzelék
Hozzávalók:
1/2 dl Vénusz olaj
2+2 evőkanál liszt
30-50 dkg friss sóska
5 dl tej
1 kis pohár tejföl
1 evőkanál szárított zöldségkeverék
kb. 15 dkg cukor
só
Elkészítés:
A sóskát váltott vízben alaposan megmossuk és lecsepegtetjük.
Az olajon 2 evőkanál liszttel világos rántást készítünk, amit a tejjel felöntünk, és elkezdjük kiforralni.

Ekkor beletesszük a megmosott sóskaleveleket, ha szükséges, még folyadékkal hígítjuk.

Mikor a sóskalevelek összeestek, forralunk egyet rajta, majd merülőmixerrel leturmixoljuk.

Visszatesszük a gázra, ízesítjük a szárított zöldségkeverékkel, sóval, és lassú tűzön forraljuk.
Közben gyorsan 2 kanál liszttel és a tejföllel habarást készítünk, amit hígítunk kevés vízzel, és behabarjuk vele a sóskát.

Ízlés szerint ízesítjük a cukorral, és jól kiforraljuk.

Megjegyzés:
Mártásnak elég nagy adag lesz belőle. Mélyhűtött sóska esetében ugyanúgy készítjük, csak kimarad a turmixolós rész.
A gyerekeim nagy kedvence, folyamatosan követelik, soha nem elég belőle.
A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2014-04-30 14:16:57, szerda
|
|
|
Tejszínes karalábéleves II.
Hozzávalók:
3 db karalábé
1 liter húsleves
25 dkg sárgarépa
só
őrölt bors
1 tojássárgája
2 dl tejszín
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Hámozzuk meg a karalábét, először vágjuk szeletekre, majd kockákra. Forraljuk fel a levesalapot, tegyük bele a karalábékockákat, és főzzük 10 percig. Szedjük ki a aralábékockákat egy szűrővel.
Hámozzuk meg a sárgarépát, szeleteljük fel, majd ezt is főzzük 10 percig a levesalapban, utána szedjük ki. Tegyük vissza a karalábékockák 2/3 részét a levesbe, és botmixerrel pürésítsük.
Tegyük vissza a levesbe a megmaradt karalábékockákat a sárgarépával együtt. Sóval, borssal ízesítsük, keverjük ki a tojássárgáját a tejszínnel, és ezzel habarjuk be a még meleg, de nem forró levest.
Tálalás előtt petrezselyemmel díszítsük.

Megjegyzés:
A receptet Benke Zoltánné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-04-30 14:13:43, szerda
|
|
|
Extra rántott sajt
Hozzávalók:
20 dkg füstölt sajt
30 dkg trappista sajt
5 tojásfehérje
zsemlemorzsa
a sütéshez Vénusz olaj
Elkészítés:
A sajtokat lereszeljük, összekeverjük. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszórjuk az összekevert sajtot. Gombócokat készítünk belőle, amit lelapítunk, és beforgatjuk a zsemlemorzsába. Ezután beletesszük forró olajba, megsütjük. Nagyon finom, laktató és nem folyik ki a sajt. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés:
Javaslom mindenkinek, aki szereti a sajtot!
A receptet Feketebari76, a fotót Napsugar82 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-04-30 14:08:42, szerda
|
|
|
Diós batyuk
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
25 dkg "Vénusz sütőmargarin
6 tojássárgája
A töltelékehez
6 tojásfehérje
25 dkg darált dió
20 dkg cukor
Elkészítés:
1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a tojássárgájával. kb. 30 db diónyi gömböt formálunk belőle, és kb. 1-1,5 órára hűtőbe tesszük.
2. Közben a tojásfehérjét keményre verjük a porcukorral, és beleforgatjuk a diót.
3. A tésztát golyónként kb. tenyérnyire nyújtjuk (itt lehet bőven lisztezni, hogy ne ragadjon), és 1 kanálnyi tölteléket teszünk bele, majd zsákszerűen összefogjuk.
4. Forró sütőben, kb. 160 fokon légkeverésesen világosra sütjük. (Ez kb. 8-10 perc). Porcukorral szórjuk meg, ha kihűlt.

Megjegyzés:
A receptet és a fotót Edina069 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-04-30 14:06:49, szerda
|
|
|
Saslik
Hozzávalók:
10 személynek:
1,5 kg sertéskaraj
4-5 db cukkini
50 dkg füstölt szalonna
1 kg paradicsom
2-3 db póréhagyma
60 dkg gomba
A pácléhez:
1,5 dl mustár
grillfűszer
2 dl olaj
Elkészítés:
A páclé hozzávalóit összekeverjük. A sertéshúst 5x5 cm-es kockákra vágjuk. A húskockákat tálba rakjuk, összeforgatjuk a páclével. 1 napra hűtőbe tesszük.
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és szintén 5x5 cm-esre daraboljuk. A cukkinit és a póréhagymát fél cm-es karikákra szeleteljük. A paradicsomokat nagyságtól függően felezzük vagy negyedeljük úgy, hogy a pálcikákra könnyen felszúrhatóak legyenek. A gombát megtisztítjuk, ha nagyobbak, elfelezhetjük.
A felszeletelt hozzávalókat a pácolt hússal felváltva nyársakra húzzuk, és izzó faszén fölött megsütjük. Sütési idő 20-25 perc.

Megjegyzés:
A receptet Czégény Gyuláné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-04-30 14:03:44, szerda
|
|
|
Tárkonyos húsgombócleves
Hozzávalók:
kb. 2,3 literhez:
A húsgombóchoz:
30 dkg darált sertéshús (vagy egyéb)
1 db - vízben ázatott és jól kinyomkodott - zsemle
1 közepes vöröshagyma - finomra aprítva
1 gerezd fokhagyma - aprítva
1 csokor petrezselyem - aprítva
1 teáskanál morzsolt majoránna
1 tojás
1 teáskanál őrölt pirospaprika
őrölt bors
só
Valamint:
40 dkg sárga és fehérrépa - aprítva
5-5 dkg zeller és karalábé - aprítva
1 közepes vöröshagyma - finomra aprítva
1 gerezd fohagyma - zúzva, aprítva
4-5 evőkanál Vénusz olaj
1 evőkanál liszt
kb. 1 teáskanál szárított tárkonylevél
pár karika zöldpaprika vagy csemege Piros Arany
1 teáskanál ételízesítő
2 dl főzőtejszín
ízlés szerint tárkonyecet vagy citromlé
só
kb. 1 mokkáskanál cukor
1 marék szárított apró levestészta
Elkészítés:
A gombóchoz valókat összedolgozzuk, félretesszük, ameddig a levest feltesszük.
Forró zsiradékban az aprított zöldségeket magas hőfokon megpirítjuk, (kb. 5-10 perc), majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük. Meghintjük a liszttel, felengedjük kb. 1,3 l vízzel, sózzuk, borsozzuk, tárkonylevéllel ízesítjük. Amikor forr, vizes kézzel gombócokat formázunk a húsos masszából, beleengedjük a levesbe, kevés ételízesítővel, zöldpaprikával fűszerezzük, újraforrástól számítva kb. 30 perc alatt takarékon készre főzzük.
A főzés vége felé hozzákeverjük a tésztát, tejszínt, utána sózzuk, borsozzuk, ha igényli.
Ízlés szerint pikánsra ízesítjük, kevés cukorral lágyítjuk az ízeket, majd tálaljuk.

Megjegyzés:
A tárkonyos ételek kedvelőinek figyelmébe ajánlom!
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/40 oldal
|
Bejegyzések száma: 395
|
|
|
|
2014. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
395 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 414
- e Hét: 1983
- e Hónap: 9386
- e Év: 22580
|
|
|