Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/47 oldal   Bejegyzések száma: 465 
Az új kormánytag Tasnádi László az egykori kádári pártállami
  2014-06-30 21:11:36, hétfő
 
  Az új kormánytag Tasnádi László az egykori kádári pártállami belügy III/II-2 alosztály munkatársa apropóján...
Egykori ifjúkommunistáktól, mezei kommunistáktól volt MSZMP tagoktól hemzseg a 2014-es magyar parlament és az ország... Most aztán elmondhatjuk, hogy ennyire talán még sohasem sikerült itt felejteni illetve áthozni a múltból azokat az embereket akikről azt gondoltuk már sohasem kerülnek vissza a napi politikába, a közéletbe...Még hogy "tovarisi konec"... Na persze... Meg a bili ami ismét oly közel került a látótérbe és a kezünk közelébe... Még kettőt pislantunk és újra az "elvtárs" lesz a legmenőbb magyar társadalmi érintkezésbéli megszólítás... Igaz...? Elvtársak és elvtársnők...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Banditisztáni egészségpiac-egészségügy helyett!
  2014-06-30 20:56:33, hétfő
 
  Banditisztáni egészségpiac-egészségügy helyett!

Posted on 2014/06/30 Szerző: Admin

A mentők gyakorlatilag egy ,,kockás papíron" tartják nyilván, melyik kórházba vihetik a beteget. Már ha adott intézmény hajlandó fogadni és nem kell könyörögni, ide-oda szállítgatni a súlyos sérültet.
A napokban több eset is bejárta a sajtót, amikor a mentők fél órát könyörögtek a kórházaknak, hogy fogadják az infarktusos nőt, vagy órákig keringtek egy idős asszonnyal Budapesten, mire végre kórházi ellátáshoz jutott. Az ügyeletes kórház ugyanis megtelt, a többi pedig a területi elv alapján visszautasította az ellátást.
Hova vihetik?
,,Magyarországon belül két ország van: a vidéké és a fővárosé" - magyarázza a helyzetet a Népszabadságnak Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség leköszönt elnöke. Míg a vidéki kórházaknak mindig minden beteget fogadniuk kell, addig a fővárosiak időszakosan látnak el sürgősségi feladatokat. Januártól a közép-magyarországi régióban - idetartozik a főváros - a mentőszolgálat tartja nyilván, hogy hol van üres kórházi ágy, vagyis a beteg elhelyezéséről e régióban mindenképpen a mentőszolgálatnak kell gondoskodnia. Mivel az informatikai fejlesztések elmaradtak, a gyakorlatban ez hajmeresztő módon történik.
A mentésirányító reggelente ,,kockás papíron" kapja meg az üres ágyak listáját, és napközben a kórházak jelzései alapján, manuálisan tartja számon, mikor, melyik ágyra került beteg, és hol marad még szabad hely - írja a lap. A beteghez kiérkező is ebből a nyilvántartásból tudja meg, ha telt házat jelentett az ügyeletes kórház, meg azt is, hogy még hol próbálkozhat. Előfordulhat, hogy a legközelebbi helyen ugyan ágy van, de orvos már nincs.
Nem érdekeltek...
Van olyan is, hogy a mentők végül feladják az alkudozást, inkább nekiindulnak, és a fővárosból Tatabányáig vagy Székesfehérvárig viszik a beteget. A Népszabadság a fővárosi kórházi főigazgatóktól azt is megtudta: vannak olyan intézmények, amelyek egyszerűen kibújnak az ügyeleti ellátásból. Ezt úgy érik el, hogy akkor, amikor szinte még el sem kezdődött a nap, máris jelzik: tele vannak, nincs több helyük.
Az új államtitkártól az érintettek azt várják, hogy rendezi a problémát, s fordít egyet az érdekeltségen. Hiszen most senkinek nem érdeke a súlyos eseteket az ügyeletestől átvállalni. A feladattal járó finanszírozás ugyanis nem követi a beteget.
(hir24)
Bal-Rad komm: “...Már ha adott intézmény hajlandó fogadni és..."-ha az első kérdésre, miszerint VAN-E ÉRVÉNYES BIZTOSITÁSA?-megnyugtató választ kap a kórház, valamit “mókolnak" a betegen. Ha kilátásban van valami “pluszféle"-még gyógyitani is hajlandók.
De mi van akkor, ha a betegnek nincs biztositása? (Mert NAGYON SOK ilyen magyar van!)
No!-akkor igencsak faramuci helyzet van! És még olyanabb lesz!
Az ország gazdasági leroggyantásával az egészségügy szükséges finanszirozása finoman szólva is akadozik!
Ott tartunk, hogy az ALANYI JOGON JÁRÓ ellátás már csak emlék!
Annak a “rohadt kommunista diktatúrának" az emléke!
Demokráciában élünk! Piacgazdaságban! Egészségpiac van!
HA VAN PÉNZED-GYÓGYULHATSZ!
HA NINCS PÉNZED-DÖGÖLJ MEG!
És ez igy van rendjén!
És ez igy van rendjén?

https://balrad.wordpress.com/2014/06/30/banditisztani-egeszsegpiac-egeszsegugy-he lyett/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tombolt tegnap a hülyeség Cegléden
  2014-06-30 20:52:36, hétfő
 
  Tombolt tegnap a hülyeség Cegléden

Posted on 2014/06/30 Szerző: Admin
A kommunista diktatúra letarolta Magyarországot és tulajdon nélküli, a szűk hatalmi rétegnek kiszolgáltatott bérmunkások országának kialakítására törekedett - így értékelte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ötvenes években lezajlott kuláküldözéseket.

Rétvári: A kommunista diktatúra letarolta Magyarországot
Az Országgyűlés 2012-ben nyilvánította a tönkretett magyar gazdák emléknapjává június 29-ét. A magyar agrártársadalom elleni kommunista hadjárat áldozataira Cegléden konferenciával és koszorúzással emlékeztek.
Az aratás kezdetét jelző Péter-Pál napján emlékeznek 2012 óta a tisztességtelenül meghurcolt kulákokra Magyarországon. ,,Elvették a földjüket, tanyáikat, pusztán azért, mert dolgosak voltak, szorgalmasak, megvetés tárgyát képezték, kitelepítések történtek, el kellett hagyniuk a szülőföldjüket. Ez az emléknap tisztelgés a magyar parasztság előtt, a magyar parasztság legszorgalmasabb, legdolgosabb emberei előtt" - fogalmazott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.
1949-től országszerte hetvenezer földműves családot üldöztek a kommunista diktatúrában, hogy megtörjék a vidék önállóságát. A tönkretett gazdákra Cegléden konferenciával emlékeztek meg.
A kulákoknak bélyegzetteket állandó pszichés és fizikai terrorral sanyargatták - ennek egyik eszköze volt, hogy az arisztokratákat és a városi értelmiséget tanyára költöztették.
A konferencián Rétvári Bence parlamenti államtitkár elmondta: a kormány célja újraépíteni annak a fejlődésnek az útját, melyen a vidéki középréteg haladt az '50-es évek előtt. ,,A kormánynak az a fajta elképzelése, hogy a vidéki földeken gazdálkodók 80 százaléka az családi középbirtok legyen, egy ilyen vidéki középosztálynak a megerősítésével. Ez pontosan azt az utat erősíti, ami akkor történt volna, ha nincsenek a nagy törések a XX.században a magyar történelemben" - mondta Rétvári Bence.
Cegléden ötszáz embert fosztottak meg javaiktól és emberi jogaiktól hatvan évvel ezelőtt - hozzátartozóik és az emlékezők koszorúkkal rótták le kegyeletüket.
(Forrás: Hír TV)
Bal-Rad komm: “...a kormány célja újraépíteni annak a fejlődésnek az útját, melyen a vidéki középréteg haladt az '50-es évek előtt..."
Döbrögi barma kivallotta a Nagy Célt! Érdekes módon viszont az ötvenes éveket követő időszakról egy árva kukkot sem volt hajlandó kinyögni. Amikor a “téeszcsék" rendezték a vidék Magyarország addig nincstelen millióinak sorsát! Addig soha nem látott felemelkedést elhozva a vidéki, elsősorban is a falusi embereknek. Amit aztán-többek között Rétvári maffiacsaládja-sikerrel lepusztitott.
De itt meg lehetne emliteni a döbrögista horda egyik anyagi bázisát és káderapanázsolóját, a szocializmus korában kialakitott és sikerre vitt ceglédi központú Dél-Pest megyei Állami Gazdaságot. Persze jó ideje már részvénytársaság!
Nagyon-nagyon sok embernek adott biztos munkát és megélhetést. Amig Állami Gazdaság volt!
De mit is tudna mondani ez a háromkeresztes rusnya talpnyaló?
Vissza a Horthy-rendszert! Nem véletlen, hogy a közel ötvenezres lakosú Cegléden jó ha háromszáz Döbrögi-hitű unoka meg összetrombitált kitartott helyeselt buzgón a köcsögnek! A döbrögista emléknapon.


https://balrad.wordpress.com/2014/06/30/tombolt-tegnap-a-hulyeseg-cegleden/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Biztosak lehetünk abban, hogy EZ A HIR NEM FOG MEGJELENNI a
  2014-06-30 20:50:03, hétfő
 
  Biztosak lehetünk abban, hogy EZ A HIR NEM FOG MEGJELENNI a “fősodratúakban"!


Posted on 2014/06/30 Szerző: Admin
Június 28-án kezdődött Bakuban az EBESZ Parlamenti Közgyűlése, és tart még a mai napon is, egészen július 2-ig.

osce
Az úgynevezett Helsinki Megállapodás 40. évfordulója alkalmából rendezett összejövetel legfőbb témája természetesen az ukrán válság.
Szombaton az USA és a kijevi kitartottak azt fröcsögték a közgyűlésen, amit eddig is mindig: Oroszország katonai inváziót hajt végre az ártatlan és békés Ukrajna ellen. A kórushoz csatlakozott-ki más-Grúzia, és Hollandia delegációja is.
Tegnap még határozati javalatot is beterjesztettek, hogy az EBESZ mondja ki: Oroszország megsérti Ukrajna szuverenitását, területi integritását, és beavatkozik Ukrajna belügyeibe.
Csakhát...!
Csakhát az EBESZ ezt nem akceptálta! Rövidke tanakodás után ugyanis kijelentették, hogy ami nincs-azt nem lehet elitélni! Ezért aztán el is utasitották rövid úton a “kérelmet"!
Az ukrán-amerikai+egyéb latorszövetségek kifogytak az érvekből. Világossá vált őszintétlen politikájuk, és az a törekvésük, hogy háborút szitsanak Oroszország és Ukrajna között.
Nagyon aggasztó, hogy a lengyelek egészen elképesztő módon szitják a háborús hangulatot.
(Forrás: http://politruk.tk)
Bal-Rad komm: Biztosak lehetünk abban, hogy ez a hir NEM FOG MEGJELENNI sem a banditisztáni, sem a latorszövetségek országainak “mainstream" médiáiban.

https://balrad.wordpress.com/2014/06/30/biztosak-lehetunk-abban-hogy-ez-a-hir-nem -fog-megjelenni-a-fosodratuakban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Átlag 120 ezer forintnyi mínuszba kerülnek a magyarok a hó v
  2014-06-30 20:41:06, hétfő
 
  Átlag 120 ezer forintnyi mínuszba kerülnek a magyarok a hó végére
propeller.hu, ma, 08:35 5 hozzászólás


Újabban már a folyószámla hitelkeretére is lehet törlesztési biztosítást kötni, amely az ügyfelek részére haláleseti, baleseti egészségkárosodási és munkanélküliségi fedezetet nyújt - számol be róla a Világgazdaság.

A lap hétfői cikke szerint Magyarországon körülbelül 450 milliárd forint folyószámlahitele van a lakosságnak, vagyis minden egyes háztartás 120 ezer forint körüli mínuszba kerül a hónap végére a Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint.

A jövedelempótló biztosítások piaca nagyjából egy évtizedes múltra tekint vissza, több biztosító is foglalkozott ezzel, a válság éveiben azonban számos cég kivonult a piacról.

A kárkifizetések a válság csúcspontján tetőztek ezeknél a biztosításoknál, azóta a Cardif tapasztalatai szerint javult a helyzet, csökkent a kárhányad, az elmúlt két évben pedig stabilizálódott a szintje. A cik szerint a Groupama Garanciánál is megérezték a korábbi években megemelkedő munkanélküliségi ráta hatását, a törlesztési vagy életszínvonal-biztosítással rendelkező ügyfeleknek nagyobb számban kellett kártérítést fizetni keresőképtelenség vagy munkanélküliség miatt.

http://propeller.hu/itthon/2949910-atlag-120-ezer-forintnyi-minuszba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki mellett Kaya Ibrahim is csak kókler
  2014-06-30 20:31:12, hétfő
 
  2014.06.30. 07:31
Aki mellett Kaya Ibrahim is csak kókler


Múltja volt is, lesz is az embernek. - mondta Offshore Miklós fejlesztési miniszter, az ország legnagyobb vidéki cégtemetőjének üzemeltetője. Az ember, aki ipari méretekben gyártotta és tüntette el a cégeket ezzel vajon azt akarta mondani, hogy a jövőben sem kívánna felhagyni az offsóros, céges ügyeskedéssel?

seszták-miklós-offshore_1.gif

Semjén elzengett örömódája szerint a kis Miki saját erejéből ért el gazdasági sikereket nyírség keleten. Szerintem meg annyira azért nem volt nehéz dolga, hisz a Simicskáék Kaya Ibrahimos receptjéért csak le kellett hajolni az ifjú kereszténynek, és alkalmazni kellett a benne foglaltakat betű szerint. A kis Miklós meg annyira jó tanulónak bizonyult, hogy az Együtt költségvetési csalás gyanújával tett feljelentést, mer'hát ugye a 700 az gombócból is kurva sok, nem még elcégtemetőzött vállalkozásból.

Mit mond a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Seszták volt is, lesz is monológja után? Hogy lófaszt, mama, Miklóska egy cukipofa, aki ellen büdöspernahajderek folytatnak lejárató kampányt.

Ennyi erővel mondhatták volna azt is, hogy a cégtemetőzés vagy elibrahimozás ősi fideszes hagyománya az elmúlt huszonöt évnek, teljesen normális hétköznapi tevékenység - amit ráadásul hatékonyan is művelnek - ne tessék itt a habot verni feleslegesen. Ráadásul a zemberek erre adtak felhatalmazást áprilisban mikor tudták, hogy vannak ezek az Offsór Miklósok akik a parlament közbeszerzési bizottsági elnökként ültek ciprusi offshore cégek felügyelő bizottságaiban, mégis kétharmados felhatalmazást adtak, hátha uniós pénzekkel zsonglőrködő miniszter válik belőlük.

Persze, nyilván tudjuk, hogy a narancsba öltözött komcsik, ügyeskedők, besúgók, III/II ügynökök is a ti kutyátok kölykei, akiket megvédeni kötelesség, mert ellenkező esetben a Gazdi mocos, a lassan tejhatalmú postássá is kinevezett Lázár pedig üzengetősen szomorú lesz. De azért arra kíváncsi lennék, hogy legalább a négy fal között megcsóváljátok a fejeteket kedves A Pártra szavazók, mikor ezeket az embereket látjátok kirakatba tolva pénztalicska rendszert építeni?

http://varanus.blog.hu/2014/06/30/aki_mellett_kaya_ibrahim_is_csak_kokler
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mirkóczki megmondja, hogy milyren rendre vágyik Orbán 25 éve
  2014-06-30 20:23:01, hétfő
 
  Mirkóczki megmondja, hogy milyren rendre vágyik Orbán 25 éve
2014. június 30. 15:03
Hunhír.info

A hazai vállalkozások támogatásáról, a Városliget fejlesztéséről, a közbiztonságról, a melegek jogairól, valamint a devizahitelekről szóltak a napirend előtti felszólalások az Országgyűlés hétfői, rendkívüli ülésén.

Mirkóczki Ádám (Jobbik) bírálta a miniszterelnök vasárnapi, tisztavatási ünnepségen elhangzott kijelentését, miszerint "erről a rendről álmodtunk 25 évvel ezelőtt". Szerinte a miniszterelnöknek nincs fogalma arról, mitől szenvednek az emberek a közbiztonság terén.

Úgy folytatta: mindennaposak a pedagógus-bántalmazások, mentőket, egészségügyi dolgozókat bántalmaznak, gyermekeket rabolnak ki és nőket erőszakolnak, idős emberekhez törnek be. A személy- és vagyon elleni bűncselekmények soha nem látott mértékűek - közölte.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76394
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Belefulladhatnak a magyar gazdák az importtejbe
  2014-06-30 19:57:14, hétfő
 
 
Belefulladhatnak a magyar gazdák az importtejbe

Origo2014. 06. 30. 06:53

A termelőket és a kis gyárakat is fojtogatja a növekvő tejimport, aminek fele ráadásul feketén érkezhet az országba. A magyar gazdák tüntetnének, miközben maguk is exportálnak, ezzel is elősegítve a kétes behozatalt.

,,Nem tudom, hogyan alakul a tejágazat helyzete, de a teheneimet nem adom, az üzemet nem fogom felszámolni" - válaszolja kérdésünkre Hegedűs Imre termelő, a Bicskei Mezőgazdasági Zrt. vezetője. Mint elmondja, ezer tehenet és még több borjút tartanak, emellett növénytermesztéssel, takarmányozással foglalkoznak. Utóbbi egyértelműen nyereséges a rizikós tejtermeléshez képest, de Hegedűs ragaszkodik az állataihoz, még ha 365 napot is kell dolgoznia miattuk egy évben.
hirdetés

A hazai tejipar az import miatt nem hoz biztos bevételt, a nyerstej árát lenyomja, a termelőket kényszerhelyzetbe hozza a konkurencia. Hegedűs Imre 118 alkalmazottat foglalkoztató társaságának is komoly károkat okoz a külföldi tejbehozatal: évről évre 100-150 milliós bevételtől esnek el - ebből a cégvezető szerint 25 új munkahelyet lehetne fenntartani.
A fix bevételt keresik

A fogyasztói igényeket bőven fedezhetné a hazai termelés, de a szakma maga is exportálásra rendezkedett be, mivel ez fix bevételt hoz - ebben látja a fő problémát Hegedűs Imre. ,,Magyarországon 1,6 milliárd kilogrammnyi tejet és tejterméket fogyasztanak évente. A hazai tejipar 1,4 milliárd kilót maga is termel, a mennyiségből pedig 300 millió kilogrammot nyersen, 100 millió kilónyit feldolgozott formában adunk el külföldön. Ezt viszont pótolni kell a hazai fogyasztók számára - szintén külföldről. Vagyis, évente 600 millió kilogrammnyi behozott, sokszor adócsalt tejterméket veszünk, pedig mi is elláthatnánk a belföldi igényeket."

Az import nagy részét a cseh, szlovák és lengyel UHT-tej adja: ezekből havonta 8-10 millió liternyi kerül a boltokba, tejipari forrásunk szerint zömében feketén. Ez esetben a beszállító Magyarországon az import tejet áfanövelt áron adja el egy fantomcégcsoport tagjainak, ők pedig végül a hipermarketeknek: az áfa a cégek mögött álló bűnszervezetnél marad, azt nem fizetik be az államnak. Legutóbb januárban bukott le az észak-alföldi régióban egy ilyen csoport. Körbeszámlázós technikájukkal egymilliárd forintos kárt okoztak.
Beárazott csalás

A csalást beárazza a vevő is, aki megpróbálja lefaragni a literenkénti összeget, tudva, hogy beszállítója még így is jól jár. Ezért kerülhet az üzletláncnak egy doboz tej végül 90 forintba, a magyar termelők pedig a nyomott árral csak úgy versenyezhetnének, ha 10-15 forinttal olcsóbban adnák a nyers tejet. Ebbe viszont hosszú távon biztosan belebuknának.

Bár a behozatal aránya 2010 után csökkent, az utóbbi hónapokban ismét meglódulni látszik - vannak boltok, amelyek már kizárólag külföldi tejterméket forgalmaznak.
Látszik a különbség
Körülnéztünk két budapesti üzletben, hogy a gyakorlatban láthassuk az árverseny alakulását: az import UHT-tej mindkét helyen olcsóbbnak bizonyult a magyar árunál. Az egy literes cseh Mlékárna Pragolaktost például 230 forintért megvehettük volna egy kis abc-ben, míg a dobozos 1 literes, 1,5 százalékos zsírtartalmú Mizót 340 forintért árulták ugyanott, a Fitt tej literje pedig 300 forintba került. A meglátogatott másik, nagyobb áruházban szintén a külföldi UHT-áru került a legkevesebbe. Az egyértelmű Milk nevet viselő, Szlovéniából származó dobozos terméket 190 forintért adták volna, míg az üzlet sajátmárkás egy literes, 1,5 százalékos zsírtartalmú tejéért 235 forintot kértek.

A tejjel foglalkozó beszélgetőtársaink arra nem vállalkoztak, hogy megbecsüljék, mennyit fizetünk majd a tejért hat hónap vagy egy év múlva.
A kicsiket fojtogatja

Az újra erősödő dömpinget a túltermelés okozza - állítja Mélykuti Tibor, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. Míg 2012-ben nyerstejhiány jellemezte az európai piacokat, 2014 tavaszára mindenhol 6-7 százalékos többlet keletkezett, itthon is, az európai piac áprilisi mélyrepülése miatt viszont beragadtak a készletek. A hazai mennyiséget nyomott áron vették meg a helyi feldolgozók, a régió országai pedig szintén itt szabadultak meg a fölöslegtől.
hirdetés

A dömping a kis tejgyárakat is fojtogatja. A kizárólag magyar alapanyagot használó Dabas Tej Kft. például korábbi kapacitásának negyedét, hatezer liternyi tejet dolgoz fel naponta, és meg kellett hogy váljanak dolgozóik nyolcvan százalékától az import okozta árverseny miatt. A cég névtelenséget kérő munkatársa lapunknak elmondta, pluszterhet jelent nekik a nagykereskedők nyomása is - polcpénzt, folyamatos akciókat követelnek tőlük. Ezt nem tudják kigazdálkodni, sok üzletláncnak inkább nem szállítanak. ,,Minket is meghívtak a terméktanács ülésére, de kevesen vagyunk, az ilyen találkozókra nem mindig tudunk elmenni."
Demonstráció jöhet

A Millit forgalmazó Friesland Campina Zrt. határozottan tagadja, hogy egyre több import alapanyagot vennének. A cég szerint továbbra is 50-55 millió liter magyar nyerstejet vásárolnak, és érdekeltek a termelőkkel fenntartott stabil partneri viszonyban. Nemrég fejezték be a mátészalkai üzem építését, a 650 milliós beruházás ad otthont a Pöttyös Túró Rudi és egy desszertgyártó üzem gyártósorainak, mondták az Origónak.

A tejágazat szereplői demonstrációra készülnek, tiltakozva a nyomott árak miatt, és azért, mert érdekeiket figyelmen kívül hagyták. A terméktanács inkább a tárgyalásos formát választja: már többször egyeztettek a szakma és a kereskedelmi láncok képviselőivel az importdömping visszaszorításáról, legutóbb június 24-én, a Földművelésügyi Minisztériumban. ,,A kereskedők megígérték, hogy valamilyen formában mérséklik a külföldi behozatalt, a konkrét lépésekről azonban csak a jövő hét elején döntenek. Szülessen bármilyen megállapodás, a termelők valószínűleg megtartják tüntetésüket" - vélekedett a terméktanács elnöke.
Legális forrásból

Jelenleg átlagosan kilogrammonként 104,80 forintba kerül a magyar nyerstej, a terméktanács pedig azt valószínűsíti, hogy jövőre 103 forintot fizetnének kilónként. Kérdés, hogy mit hoz 2015 a hazai ágazatnak: az Európai Unió eltörölné a minden országra érvényes tejkvótát, ami azt jelenti, hogy bárki óriási többleteket halmozhat fel, és adhat el a kínálkozó piacokon. Hegedűs Imre úgy érzi, nem tudná tartani a tanács által jövőre prognosztizált összeget. Ő az árak normalizálásában bízik, abban, hogy a hazai termelők elérhetik majd a 120 forint/kilogrammos szintet, ami stabilitást jelentene számukra.

Az Origo több üzletlánctól is megkérdezte, hogy jelenleg mekkora náluk a behozott, illetve a hazai tejtermékek aránya. A Penny Market elzárkózott, mondván, üzleti titkokat firtatnánk, a Tesco pedig azt közölte, hogy friss tejet csakis magyar termelőktől vesznek. ,,Az UHT-tej esetében is növeltük a magyar részvételt, 2012 óta 22,5 százalékról 44,7 százalékra növeltük a hazai termékek arányát", írta a brit tulajdonú hipermarket, amely májustól tagja a Tej Terméktanácsnak. A Spar sem osztott meg konkrétumokat: levelükben hangsúlyozzák, hogy választékukban elhanyagolható az import tej aránya - csak a bio- és laktózmentes termékekhez használnak ilyet -, beszállítóik nyilvános cégjogi-gazdasági adatait pedig ellenőrzik, hogy mindig legális forrásból vásároljanak.


http://www.origo.hu/gazdasag/20140626-az-afacsalok-a-tejipart-is-fojtogatjak.html ?source=hirlevel

***************,,,,
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
LÁTSZAT DEMOKRÁCIa - MAGYARORSZÁG KIÁRUSÍTÁSA
  2014-06-30 14:16:28, hétfő
 
  LÁTSZAT DEMOKRÁCIA - MAGYARORSZÁG KIÁRUSÍTÁSA
by Lang Alex

Nem tudom elképzelni, hogy melyik európai nép hagyná, hogy ennyire gyökeresen átalakítsák az életét, mint ahogy a Fidesz tette Magyarországgal.
Nem tudom elhinni, hogy bármelyik európai nép némán hagyta volna, ellopják a magánnyugdíj megtakarításait, hogy átalakítsák az oktatást, kötelezővé téve szinte a vallás gyakorlást.
Nem tudom melyik európai nép hallgatna némán, amikor átírják az alkotmányát, választási rendszerét.
Nem tudom melyik európai nép hagyná, hogy maffia módszerekkel kormányozzák országát, hogy barátok, haverok, zsebébe vándoroljon, az uniós támogatás, a befizetett adó forintok.
Nem tudom melyik európai országban lehetne tartósan olyan adórendszert fent tartani, ami csak a gazdagoknak kedvez.
Nem tudom melyik európai országban lehetne békemenetet életre hívni, háborút viselve az ország nagy hányada ellen.
Nem tudom melyik ország népe tűrné, hogy ennyire megalkuvó és gyáva ellenzéke legyen.
Melyik nép viselné, hogy a mindig aktuális kormány kiszolgáló szakszervezetei legyenek.
Melyik európai nép viselné, hogy eladják a jövőjét, csak azért, hogy a diktatúra fenntartható legyen.
A Fidesz diktatúra amíg tudott, elvett, amikor már nincs mit elvenni, elad. Eladta az országunkat, az oroszoknak, azoknak az oroszoknak, akik negyven évig a nyakunkon ültek. Tette ezt, az ország lakosságának megkérdezése nélkül, tette ezt önös érdekből.

Magyarország pedig hallgat és tűr!

Magyarország elfogadja a Fidesz - orosz igát, Magyarország szeret szolga lenni. Szeret talpat és segget nyalni, aki pedig lázad, azt egyszerűbb a nemzet ellenségének kikiáltani.

Gyáván, sunyin, arra játszani, hogy én túl élem, más pedig pusztuljon.
Pusztuljanak az öregek!
Pusztuljanak a rokkantak!
Pusztuljanak a szegények!
Pusztuljon mindenki, aki nem tud beleférni a Fidesz teremtette világba!

Az ellenzék pedig asszisztál!

Inkább elfogadják, aláírják az alaptörvényt, a választási csalást, bármit, csak az rohadt bársonyszék a fenék alatt maradjon!
Bátran képviselő fizetésből élni, utcára zavarni az embereket, majd haza küldeni, majd négy, nyolc, ötven év múlva megpróbáljuk, ha a Fidesz hagyja!

...és marják egymást a maradék csontért, mert hús már nincs, fel lett zabálva rég. Néha a Fidesz kidob egy kis mócsingot, nesztek kutyák civakodjatok, és az ellenzéki kutyák, egymást marják veszetten, néha odanyalva a jó Fidesz gazda kezére.

A nép az Isten vagy Ördög adta nép, pedig néz üveges szemekkel, bambán, nyálat csorgatva, vagy tapsol, ahogy éppen kedve szottyan, mert ezt még megteheti.

Tudjuk még mit jelent a demokrácia? Mert amiben élünk, régen nem az! Elvették, ellopták és mi hagytuk!

Itt az ideje, hogy akár országos ellenállást legyen a Fidesz ellen, mert már szinte csak az életet vehetik el. Mert a munka, ha van, már régen nem a boldogulást, az előre jutást jelenti, csak a túlélést!

Rabszolgák, ébresztő!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megújul az MSZP
  2014-06-30 14:05:34, hétfő
 
  Két hölgy jelölt az MSZP budapesti elnöki székére

Kunhalmi Ágnesnek vagy 8 évvel ezelőtt volt valami bérlethamisítási ügye, emiatt aztán most kezdték el zaklatni, mondván, elfelejtette közölni ezt a tényt, amikor bejelentkezett a fontos posztra. Kunhalmi kórházba került... Vajon hány parlamenti képviselőnk, vagy hány miniszterelnökünk, miniszterünk, államtitkárunk nem vallotta be a múltját? Sőt volt olyan is, amelyik egy Na és?-sel intézte el a pufajkás múltját...

A másik jelölt Tüttő Kata, Leisztinger Tamás többszörös milliárdos élete párja. Tüttő fővárosi önkormányzati képviselőként tanúként volt beidézve a Zuschlag-perben.

Megújul az MSZP.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/47 oldal   Bejegyzések száma: 465 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 299
  • e Hét: 1957
  • e Hónap: 18750
  • e Év: 151667
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.