Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 120 
7 csoda, amit a víz művel a testeddel
  2014-08-31 12:50:44, vasárnap
 
  Hallottál már arról a csodaszerről, ami egészségessé és formássá varázsolja a tested, ráadásul megnyugtatja a lelked? Még mielőtt azt hinnéd, hogy újabb méregdrága hókuszpókuszról van szó, inkább arra buzdítunk, hogy fáradj a csaphoz...

Csökkenti a stresszt

Az agyszövetek körülbelül 70-80%-a víz, ami azt jelenti, hogy dehidratáció - tehát a szükségesnél alacsonyabb folyadékszint esetén a testedet és a tudatodat is fölösleges stressz éri.
Nem érdemes megvárnod a szomjúságérzet jelentkezését, mert ez már az enyhe kiszáradás jele. A stressz-szinted mérsékléséért mindenképpen célszerű egy pohár vagy üveg vizet a kezed ügyében tartani, s rendszeresen belekortyolni!

Izmot épít és szálkásít

A vízivás segít megelőzni az izomgörcsöket, valamint hozzájárul az ízületek ,,megolajozásához" a bennük lévő folyadék termelődésének serkentésével.
Ha megfelelően hidratált a szervezeted, hosszabban és intenzívebben tudsz edzeni anélkül, hogy negatív testérzetet tapasztalnál.

Energizál

Ha úgy érzed, ,,lemerült az akksid", próbáld meg a helyzetet egy nagy pohár vízzel orvosolni! Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy a dehidratáció miatt vagy fáradt. A megfelelő mennyiségű víz hozzájárul a szív optimális működéséhez, tehát az oxigén újult erővel juthat el a véráramon keresztül a sejtjeidhez.
A víz egyébként azt a folyamatot is serkenti, melynek során a tápanyagok ,,elúsznak" a sejtjeidhez.

Fogyaszt

Fogyni szeretnél? Nos, a víz és a súlyvesztés közvetlen kapcsolatáról egymásnak ellentmondó tudományos értekezések születnek. Annyi azonban bizonyos, hogy a rendszeres és bőséges vízfogyasztás felgyorsítja az anyagcserédet, illetve teltségérzetet is biztosít.
Mindenképpen érdemes a kalóriadús üdítőket színtiszta vízre cserélned. Még inkább felpörgeted a szervezeted, ha az innivaló kellemesen hűvös.

Szépíti a bőrt

A ráncok sajnos mélyebbnek tűnnek, ha a szervezeted folyadékhiányos. A víz a természet saját hidratáló ,,krémje": nincs más dolgod, mint belülről is alkalmazni. Nem véletlen a mondás, miszerint onnan fakad a szépség...
Ha ugyanis a hámsejtek folyadéktartalma helyreáll, egyenletesebbnek, rugalmasabbnak és tömörebbnek tűnik majd az arcbőröd szerkezete.

Hozzájárul a rendszeres székletürítéshez

Miért lenne tabutéma a tested egyik legtermészetesebb folyamata? Bizony, bajt jelez, ha napokig nem kell vécére menned. A folyamatos vízivás abban is segít, hogy a bélrendszeres hatékonyabban működjön, és gyorsabban ki tudja üríteni a salakanyagokat.
Ezzel számottevően javíthatsz a közérzeteden, ráadásul még laposabb hasnak is örülhetsz.

Csökkenti a vesekő kockázatát

A fájdalmas vesekő egyre gyakoribb probléma manapság. A hátterében meghúzódó okok egyike, hogy az emberek már gyerekkoruktól fogva rászoknak a szomjazásra - jobban mondva arra, hogy nem vesznek elegendő vizet magukhoz. A víz segít felhígítani a vizeletben található sókat és ásványokat, amelyek követ eredményező kristállyá formálódhatnának.
Ne feledd, hogy az egészséged megőrzésének érdekében naponta legalább másfél liter szénsavmentes ásványvizet vagy szűrt csapvizet kell innod - de minél többet sikerül, annál jobb!




A természetbe vonulás mindig előnyös. Akinek zajos az elméje, jól teszi, ha kivonul a zöldbe és leül egy fa alá, vagy a fűbe, a homokba. A Földanya és a növények felszívják belőlünk a félelem energiáit, amelyet mi magunk is a többi emberből szívtunk magunkba, s mely a tudatunk tartozéka. Öntisztító kúraként egy elemi, tiszta birodalomba emelnek.





Akarat növelése : Link

Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul !

Tatiosz
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Cékla
  2014-08-31 12:38:01, vasárnap
 
 
A Cékla a Magyar Aloe Vera! Fogyassz belőle minél többet! Olcsóbb és finomabb, mint bármelyik Patikai vitamin, vagy étrend kiegészítő!!!
A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra - mint például a szemfáradás vagy szürkehályog -, szív-, és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt. A várandósság ideje alatt is ajánlott a fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben.
Nyersen, reszelve vagy szeletekben
A cékla gyökere és levele egyaránt fogyasztható, sőt, mindkettő szinte ugyanannyi hasznos tápanyagot tartalmaz. A céklalevél nem csak egészséges, de rendkívül jól mutat a salátákban: a legtrendibb éttermek ma előszeretettel használják a lila erezetű, élénkzöld leveleket. A mézédes céklagumót legjobb, ha nyersen salátaként, vagy reszelve fogyasztod. Ha fokozni szeretnéd az ízhatást, reszelj hozzá almát vagy körtét is, így igazán ízletes vitaminpürét kaphatsz! Ha nassolnál valamit, rágcsálj szeletekre vágott céklát: segíti a vérképzést és kiváló antioxidáns.
Méregteleníts és gyógyulj céklával!
Préseld ki a levét!
A céklalé készítésére lehetőleg bio zöldséget használj. Mivel a cékla méregtelenítő hatása elég erős, így naponta 2, maximum 3 dl-rel fogyassz belőle. A frissen készített céklalé alkalmas a betegségek - nátha vagy influenza - megelőzésére is. Paradicsomlével, almával vagy egyéb frissen facsart zöldség-vagy gyümölcslével ízesítve készíts friss és egészséges koktélt magadnak és barátaidnak.
Tálald köretként, főételként vagy desszertként!
A céklát főzve vagy sütve rengeteg módon elkészítheted. Húsok mellé kiváló köret lehet, és ízletes leveseket, szószokat főzhetsz vagy akár édességeket is süthetsz családtagjaidnak. Lepd meg őket változatos és egészséges ételekkel! Gondoltad volna, hogy az esti vacsora végén tálalt céklás csokitortád ekkora sikert fog aratni?
Mindegy hogyan, de fogyaszd!
Hiszen nagyon egészséges, és láthatod, hogy az elkészítésének számtalan módja van. Használd ki a természet gyógyító ajándékait, hogy minél kevesebb időt kellejen a betegséggel foglalkoznod! Készítsd el ízlésednek megfelelően és fogyaszd megelőzés vagy a betegségek tüneteinek enyhítése céljából!
Kedvcsináló: egy ízletes és gyorsan elkészíthető céklasaláta recept
Hozzávalók: 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi méz, 2 evőkanálnyi olívaolaj és egy kis só.
Így készítsd a salátát: Az alaposan megmosott céklát hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy tálba. Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is reszeld hozzá, sózd meg, add hozzá a citromlevet, olíva olajat és a mézet. Forgasd össze alaposan az alapanyagokat, majd hagy hűlni néhány órát. Önmagában is fogyaszthatod, de ízletes köret lehet frissen elkészített sült mellé is.
Bolondítsd meg egy kis sajttal: sült cékla és kecskesajt saláta
Hozzávalók: tisztított bébi cékla, olíva olaj, néhány gerezd fokhagyma, csipetnyi só, kevés céklalevél, aprított kecskesajt.
Előkészítés: vágd le a cékla szárát, a levágott leveleket pedig tedd félre, mert később majd fel tudod használni. A céklát néhány gerezd fokhagymával együtt tedd be egy lábasba, szórj rá egy kis sót, önts rá egy kis olíva olajat, és párold meg. Ezután az egészet tedd be egy sütőbe, és 180 fokon süsd puhára. A kicsorduló céklalevet önts át egy tálba és add hozzá pépesítve a fokhagymát. Egy kis extra szűz olíva olajjal önts fel a levet.
A saláta összeállítása:
hámozd meg a céklát, de ha lehet, még melegen, mert úgy könnyebb. Vágd apró falatokra, add hozzá a sajt darabokat, díszítsd a levágott céklalevéllel, majd az egészet öntsd le az elkészített lével. Ízletes előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatod.

Kristóff Zoltán








Házi természetgyógyász album, : Link... ...

Aszalt szilva...... .......... 5.770 ORAC/100 g (Mi az ORAC érték)

A csodálatos szilva

Kevesen tudják, hogy az aszalt szilva erős antioxidáns hatású. Szervezetünkben folyamatosan keletkeznek az úgynevezett szabad gyökök, amelyek sejtkárosító, sejtpusztító hatásúak, és gátolják számos létfontosságú életfunkciónkat. A szabad gyökök károsító hatását ellensúlyozhatjuk az úgynevezett antioxidánsok bevitelével.

Koleszterincsökkentő:

A vér koleszterin tartalma nem számít betegségnek, mert nem okoz fájdalmat de végzetes lehet, mert a vérerek elveszítik rugalmasságukat, a salak hatására a vér járata beszűkül , emelkedik a vérnyomás. A szilva és az aszalt szilva tisztítja a vért, és csökkenti a vérnyomást, valamint a vér koleszterin szintjét.

Veseműködést serkentő:

A leáztatott aszalt szilvát főzzük úgy húsz percig. A kihűlt lének rendkívül magas ásványtartalma van. Ha naponta fogyasztunk ilyen lét, serkenthetjük vele a vese működését. A káliumnak és a szerves nátriumnak közös egymásra való hatásából alakul ki a szervezet vízháztartásának szabályozása.

Belső vérzésekre:

Belső vérzések kialakulásának több oka lehet. Ha a szervezet nem kap elegendő nyers gyümölcsöt és zöldségfélét, belső vérzés jelentkezhet. A gyógyszer rá az ásványokkal és vitaminokkal való ellátás, így hasznos lehet az aszalt szilva is.

Emésztési zavarok:

A máj leterheltségének első jele az emésztési zavarok megjelenése. Ha nem teszünk valamit az emésztéssel, a szervezet tovább romlik, a tehet mind nagyon lesz, mert a vér megtelt salakanyaggal. A szilvában az ásványok és vitaminok olyan mennyiségben vannak jelent, hogy az elfogyasztása után hamarosan jelentkezik az eredmény. A gyomorba kerülve a szilva serkentőleg ha a gyomor működésére, és a belek mozgására. A szilvában levő mangán hatására a szervezetben az emésztést segítő enzimek lökést kapnak. Emésztési zavarok esetén baj lehet a vas lekötésével akkor is, ha vaskivonatot szedünk. A természetes forrásból, az aszalt szilvából, a vas felszívódása sokkal sikeresebb.

Az aszalt szilvának nagy a fajlagos gyümölcscukor és rosttartalma. Jellegzetes színanyagai az anticiánok. Talán leginkább hashajtó hatását ismerik, amelyet rosttartalmának köszönhet - akár frissen, akár aszalt szilva formájában fogyasztjuk.

Áldásos emésztőrendszeri hatások:

A szilva több okból kifolyólag is nagyon hasznos tápláléka tud lenni szervezetünknek.

A friss szilva segíti a szép bőr kialakulását és megmaradását. A gyümölcs olajos héjában jelentős mennyiségű többszörösen telített zsírsav található, ami védi a gyümölcsöt a kiszáradástól, és megakadályozza a baktériumok növénybe hatolását. Nem hiába hívják a szilvát "kék gyümölcscsodának", mivel magas ballasztanyaga salaktalanítja a beleket, megszünteti a székrekedést. Megköti a felesleges zsírokat, mielőtt azok a bélből felszívódna, felhalmozódnának a hasfalban, derékon, csípőtájékon, combon - tehát még a fogyni vágyók is nyugodtan ehetik.

Nem véletlen hát, hogy fogyókúrázóknak melegen ajánlják. Napi 20 dkg szilva elfogyasztása olcsó, és ízletes, jó kiegészítője lehet egy fogyókúrás menünek.

Fáradságűző

Fáradságűző, regeneráló, frissítő kúrát is tarthatunk a szilvával. Kifejezetten nyugtató hatású. Nagyon fontosak az idegrendszer számára, segítik az agy anyagcseréjét, ezáltal segítik elő a megfelelő gondolkodást, tanulást, a memória működését.

Aszalt szilva a csontrikulás ellen

A Florida Állami Egyetem táplálkozástudományi professzora, Bahram H. Arjmandi, aki elismert nemzetközi szakértője az úgynevezett funkcionális élelem (olyan élelmiszerek, amelyek nemcsak táplálnak, de bizonyos betegségeket előnyösen befolyásolnak) kutatásának, több éve folytat kísérleteket az aszalt szilva egyedülálló tulajdonságának tanulmányozására.

Arjmani professzor nagy reményekkel néz tesztelés elébe, mert a 2004-ben végzett állatkísérletei azt mutatták, hogy a nőstény patkányok, amelyeknek petefészkét műtéttel eltávolították, az aszalt szilva táplálék-kiegészítéstől visszanyerték csonttömegük jelentős részét.

A tudomány mai állása szerint az aszalt szilva radikális immunrendszer erősítő, antioxidáns tartalma veri az erdei (vad) gyümölcsöket, enyhe hashajtó, de inkább csak fenntartja a megfelelő bélperisztaltikát, enyhe vizelethajtó, általánosságban rendben tartja az emésztést, segít visszafordítani a már kialakult csontritkulást.

Aszalt szilva a fogszuvasodás és fogínygyulladás ellen

A mexikói Független Egyetem tanára Jose Fausto Rivero bebizonyította, hogy az aszalt szilva erős antibakteriális hatással is bír, ami többek között akadályozza a fogszuvasodásért, fogínygyulladásért felelős baktériumok szaporodását. Hihetetlen, hogy ez az élelmiszerünk mi mindenre jó és mennyi betegséget lehet vele megelőzni vagy gyógyítani.
Összefoglaló

Egy a lényeg: ne vásároljunk műanyag tasakba csomagolt kén/kén-dioxid tartalmú aszalt szilvákat, mivel ezek gyorsaszalva voltak, sok kozülük még hozzáadott cukros mázat is tartalmaz!

Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag. Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti. Változó korba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt kialakult csontritkulás folyamatát.

Ha figyelembe vesszük, milyen egyéb jótékony hatásai vannak a szilvának és az aszalt szilvának, akkor méltán tekinthetjük az egyik legegészségesebb gyümölcsünknek. A szilva és az aszalt szilva rendkívül gazdag káliumban, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását és a salakanyagok kiürítését. Rendkívül gazdag forrása továbbá a szilva a vasnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak is.

Az egyik legjobb vértisztító, emellett serkenti az emésztést. Köztudomású, hogy az aszalt szilva a székrekedés ellen az egyik legeredményesebb természetes segítség. A szilvában lévő mangán hatására az emésztést segítő enzimek tökéletesebben végzik munkájukat. Az aszalt szilvát megfőzzük vagy éjszakára beáztatjuk, majd megisszuk a levét, így elősegítjük a rendszeres, szabályos székletet.

Táplálkozáskutatók szerint az aszalt szilva kiváló immunrendszererősítő, ráadásul az áfonyával ellentétben könnyebben beszerezhető. Szakértők szerint az egészség védelme és az immunrendszer erősítése érdekében naponta három aszalt szilvát fogyasszunk. További pozitívumai: hashajtó, vizelethajtó, szabályozza az emésztést, ugyanakkor rostban is rendkívül gazdag. Fogyasztásával egyedül a cukorbetegeknek kell óvatosabban bánni, mivel magas cukortartalommal rendelkezik. 100 g aszalt szilva, 300 kalóriát tartalmaz!
 
 
0 komment , kategória:  **** Gyógyító ételek**  
Angyali hálaima
  2014-08-31 11:45:48, vasárnap
 
 



Angyali hálaima,Blogja : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
Kereszténység és Newman bíboros
  2014-08-31 11:15:10, vasárnap
 
 



Kereszténység és Newman bíboros

A legtöbb keresztény gondolkodó úgy véli, hogy az angyalok közvetítő szerepet töltöttek be a megváltás műve előtt Isten és az emberiség között. Viszont a megváltás műve óta Krisztus a közvetítő ember és Isten között. Így szerintük az angyalok szerepe és jelentősége jócskán csökkent. Ki közvetít akkor ember és Isten között: az angyalok vagy Krisztus?

A szellemtudomány megadja a választ: amikor Krisztus alászállt az emberek világába, áthaladt az angyali hierarchiákon. Az angyalok magukba szívták a Krisztus-impulzust. Az emberek és Isten között a megváltás óta tehát azok az angyalok közvetítenek, akik felvették magukba a Krisztus-impulzust!

Newman bíboros volt az az ember, aki próbálta az egyházi tanításokba visszacsempészni az angyalok tanát. 1833-tól ő látta el az Oxford Mozgalom vezetői tisztjét. Az Oxford Mozgalom fő célkitűzésének tekintette, hogy az emberekben visszaállítsa a természetfeletti világok iránti érzéket. Newman bíboros tizenkét előadást tartott az angyalok világáról, 1850-ben.

"Egy művelt kornak, mint a miénk is, az a bűne, hogy alig tud valamit is mondani az angyalokról. Bűn az is, hogy abból, amit magunk körül látunk, nem az angyalok tevékenységének tulajdonítjuk, hanem bizonyos elfogadott természeti törvénynek." (Newman bíboros)

A Biblia alapján Nevman bíboros az angyalokat "munkatársainknak" nevezte el. A Bibliára támaszkodva bátran beszélt az angyalok természetéről és feladatáról. Meggyőződése volt, hogy az igazi keresztény élet az angyalok jelenlétében folyik.

"Egy ember sem oly alacsonyrendű, hogy ne volna angyala, aki vigyáz rá."
(Newman bíboros)

Newman bíboros sokszor beszélt az ember védőangyaláról. Az elmúlt évtizedek Mária-jelenéseinél Mária többször is kérte az embereket, hogy naponta imádkozzanak a védőangyalukhoz.

"Az ember bűnös, mert semmibe veszi a láthatatlan szolgák (angyalok) ezreinek és tízezreinek a tevékenységét."
(Newman bíboros)

Az embernek aktívan és tudatosan együtt kéne munkálkodnia az angyalok világával. Sajnos kimondhatjuk: aki nincs velük, az ellenük van! Aki nem segíti aktívan és tudatosan az angyalok munkáját, az hátráltatja őket. Így a szellemtudomány feladata: egy krisztocentrikus angelológia megteremtése.

"Sok csodálatos dolog van ebben a világban, de egy angyal sokkal csodálatosabb mindennél. És ha egy teremtmény ilyen csodálatos, milyen lehet akkor a Teremtő?"
(Newman bíboros)






Az angyalok olyan entitások, akik a fizikaitól eltérő, asztrális dimenziók tiszta lényei, akik egyúttal áthatják a mi emberi életünket is folyamatosan,és segítenek ha kérjük.

Vannak entitások, akiket mi, angyal fogalommal jelölünk. Azonban, az ilyenektől, az ember az értékesebb entitás. Az angyal, bizonyos, magasan értékelhető tulajdonsággal volt megteremtve. A rá rótt kötelességei nem igénylik, sőt, nem is teszik lehetővé, a földi inkarnációjukat. Soha sem szereznek hasonlóan értékes tapasztalatokat, mint az ember.
Így, megmaradnak az eredeti szinten, az eredeti képességeikkel. Minden leszületett ember, sokszor reinkarnálódhat. Ezáltal fejlődésének határa, szó szerint, a csillagos ég. Akármilyen mélyen kezdte, előbb-utóbb, a végén, mégis eléri a maga Avatar állapotát.
Eggyé válik a Forrással, a Teremtővel, a Jelenlévővel.
Túllépve így, minden angyali szinten.


A szentírásokban sok utalás található angyalok munkájára. Az angyalok időnként mennydörgés hangján szólnak, amikor átadják Isten üzeneteit (Móziás 27:11-16). Igazlelkű halandó emberek is nevezhetők angyaloknak (JSF, 1 Móz. 19:15). Egyes angyalok Isten trónja körül teljesítenek szolgálatot a mennyben (Alma 36:22).

Jákób Isten angyalait látta, amint fel- és alájárnak, 1 Móz. 28:12. Isten angyalai találkoztak Jákóbbal, 1 Móz. 32:1-2. Gedeon szemtől szembe látta az Úr angyalát, Bír. 6:22. Egy angyal kinyújtotta kezét Jeruzsálem fölé, hogy elpusztítsa azt, 2 Sám. 24:16. Egy angyal megérintette Illést és azt mondta neki: Kelj fel és egyél, 1 Kir. 19:5-7. Dániel látomásban látta Gábriel angyalt, Dán. 8:15-16. Mihály angyal segített Dánielnek, Dán. 10:13. Gábriel angyalt Isten küldte, Luk. 1:19, 26-27. Az ördög angyalai bilincsben maradnak az ítéletig, Júd. 1:6 (2 Pét. 2:4). Az emberek mennyből alászálló angyalokat láttak, 3 Ne. 17:24. Moróni írt az angyalok szolgálattételéről,
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
A böjt
  2014-08-31 10:09:49, vasárnap
 
 
A BÖJTÖLÉS FELTÉTELEI:

1. Kedvteléstől való tartózkodás.
2. A veszekedéstől, versengéstől, verekedéstől, ingerültségtől való tartózkodás.
3. Komorságtól és a depressziótól való tartózkodás és helyette az öröm.
4. A bilincseknek a szétszaggatása, tehát hogy a böjtödet szánd arra hogy az igákat, bilincseket törjön szét.
5. A testeddel való szembenézés.

A BÖJTÖLÉS ÁLDÁSAI:

Akkor felhasad, mint hajnal a te világosságod, és meggyógyulásod gyorsan kivirágzik, és igazságod előtted jár; az Úr dicsősége követ. Ésaiás könyve 58, 8
1. Szentlélek vezetését kapod, és megértést, belátást.
2. Gyógyulás, testi egészség.
3. Megigazulás, igazság jön be az életedbe, az igazság fog vezetni.
4. Az Isten dicsősege megnyugszik rajtad, körülvesz.
5. Imameghallgatás.
6. Az Úrnak a jelenlétébe bekerülsz.
7. Szentlélek vezetése.
8. Szellemi szárazság megszűnése.
9. Alapvető igazságok lerakása, illetve a lerombolt igazságoknak a felépítése. Szellemi házad, falak felépítése.
10. Gyönyörűség az Úrban.
11. Felemelkedés.
12. Ábrahám áldása.

A BÖJTÖLÉS SZIGORÚSÁGAI, ERŐSSÉGEI:

1. A legszigorúbb01 ha valaki semmit nem eszik, és semmit nem iszik. Ilyen böjtöt 3 napon túl nem szabad gyakorolni mert az fizikai betegséghez, károsodáshoz vezethet!
2. Ennél eggyel kevésbé szigorú hogyha valaki iszik, de csak vizet. Ha vizet iszol akkor ne csapvizet igyál, mert abban mindenféle kémiai tisztítószerek vannak amik a gyomrodnak nem tesz jót, ezért ilyenkor a legjobb a szénsavmentes ásványvíz.
3. A következő szint ha valaki még mindig nem eszik semmit, de nem csak vizet iszik, hanem amiben van cukor, pl. narancslé, gyümölcslé.
4. Ettől még gyengébb amikor valaki iszik pl. már tejet is mert abban már van fehérje is, vagy pl. tejeskávé. De ha az ember tud rendesen 8 órát aludni, akkor jobb ha kávét, és tea nélkül böjtöl, mert azért a kávé, és a tea befolyásolja az ember lelki állapotát egy kicsit.
5. Ezután van a részleges böjt amikor eszik is az ember de nem eszik húst, és olyat amit szeret.
6. A leggyengébb böjt amikor az ember érzékeli, hogy valamilyen függőségbe került pl: tv, hírműsor, számítógép, zene, zenehallgatás, film, és ettől vagy ezektől megvonja magát.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mire használod az erődet ?
  2014-08-31 03:57:39, vasárnap
 
  "A lélekben nincsenek jó erők és nincsenek gonosz erők. Csak Erő van. A nagy kérdés az, hogy mire használod az erődet ? Vagyis jó ember vagy-e, vagy gonosz ? Tulajdonképpen az öregkor egyik legfontosabb kérdése : elpazaroltad-e butaságokra a kapott erődet, vagy értékes dolgokra fordítottad ? Romboltál vele, vagy építettél ? Vigasztaltál, vagy bánatot okoztál ? Gyógyítottál, vagy megbetegítettél ? Ezt jelenti az ember lelki szabadsága : egyedül tőled függ, hogy mire használod az erődet."

Popper Péter






[kephttp://s9.images.www.tvn.hu/2014/08/09/18/04/www.tvn.hu_3c5976a731125bfaa3763 >6d868129e82.jpg"

 
 
0 komment , kategória:  Író - Popper Péter  
Nemcsak azért vagyunk felelősek...
  2014-08-30 11:37:40, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Filozófus : Lao-ce  
A zene hatása az emberre
  2014-08-30 10:06:16, szombat
 
 




A zene és a hangok ugyanúgy mindennapjaink része, akár az evés, vagy az alvás. Ahogy táplálkozási szokásainkra vagy a mindennapi rutin elvégzésére is figyelmet szentelünk, ugyanúgy érdemes a minket körülvevő hangokhoz, zenéhez is tudatosabban hozzáállnunk.

A hallás:

A hangokat s a zenét a fülünk segítségével érzékeljük. A szemmel ellentétben a fülünket nem tudjuk becsukni, állandóan nyitva van, s befogadja mindazt, ami eléri, legyen az zaj, zörej, monoton- vagy éppen lágy zene.

A bejutott hangok pedig legtöbbször tudattalan dolgoznak bennünk tovább, hatással vannak ránk akkor is, ha erről mit sem tudunk.

Gyógyít vagy rombol?

Mivel a hangok a fej racionális, elemző részét kikerülve közvetlenül az érzelemvilágot érik el, ezért az érzelmeinkben lévő elakadásaink és sebeink gyógyításában nagy szerepet játszhat a zene - ezt használja ki a zeneterápia -, ugyanakkor könnyen manipulálhatóakká is válhatunk általa, gondoljunk csak a reklámiparban alkalmazott, a terméket még kívánatosabbá tevő dallamokra.

A zene küldetése:

Ahhoz, hogy megértsük, mitől is válik egy zene gyógyítóvá számunkra, érdemes egy kis kitérőt tennünk a zene gyökereihez. A zenének - kialakulása kezdetén- még szakrális jelentősége volt. Létrehívói az emberi csoportok szellemi vezetői voltak, akik látták, hogy az embereknek mélyen a lelkükben él a vágy, hogy a puszta létezésen túl kapcsolódjanak valami magasabb rendű Igazsághoz, valami Lényegihez, ami választ ad arra, hogy miért is élünk a földön, kik is vagyunk valójában.

A zene abból a rendből és harmóniából, s olyan törvényszerűségek alapján épül föl, ami a világot is fenntartja, így kódolt formában képes hordozni a válaszokat e mélyen húzódó kérdéseinkre.

Tudatos zeneválasztás, tudatos zenehallgatás:

Az elmúlt 100-200 évben azonban a zene meglehetősen eltávolodott eredeti küldetésétől, s tömegével jelentek meg a zeneipar termékei, melyeknek célja az ember lelkének emelése helyett az emberek szórakoztatása, s a pénzügyi siker. Sok olyan erőszakos, durva zene jelent meg, melyek kifejezetten romboló hatásúak, vagy olyanok, amelyek az érzékiség és a vágyak túlzott felfokozására hivatottak, s csupán lelki világunkat kényeztetik. Ha a zene által épülni szeretnénk, akkor érdemes olyan zenét keresnünk, ami nem pusztán kiszolgál, hanem valóban képes önmagunk legbelsőbb rétegei felé fordítani minket (ilyen például a klasszikus zenék többsége)
.
Az, hogy ez megtörténik-e, a zeneválasztáson túl nagyban múlik a hallgató hozzáállásán: hogy milyen lelkülettel és figyelemmel viseltetik a megszólaló zenével szemben. Ha feladjuk passzív zenehallgatási szokásainkat, s hajlandóak vagyunk figyelmünket odaajándékozni a zenének, a megfigyelés s a megismerés által a zene belső tartalma, üzenete képes a szívünkben, mint egy csendben megszólaló szimfónia felcsendülni.

Ez természetesen aktivitást, belső erőfeszítést s a zene iránti tiszteletet és bizalmat kíván tőlünk, azonban minél többet rakunk bele a zenehallgatás folyamatába, annál többel képes a zene is megajándékozni minket.

Egészségmegőrzés és gyógyulás zenével:

A zene nagy hatást gyakorol a lélekre és a szellemre, kimozdít a lehangoltságból, elűzi a stresszt és orvosolja a koncentrációs vagy alvászavarokat.
A zene szervezetünkre tett hatása több tényezőtől is függ:
ezek közé tartozik a zenei műfaj, a hangmagasság, a ritmus, a hangszerek és természetesen a hallgató személy alkata, érzékenysége, felfogóképessége, temperamentuma vagy zenei kultúrája.

Tudományos munkák kimutatták, hogy a klasszikus zene az emberi méltóságot, az életbe vetett hitet stimulálja, a romantikus muzsika pedig álmodozásra, képzelődésre készteti az embert.

Rég ismert tény, hogy a dallamos zene kikapcsolódást okoz, észrevétlenül is feszültséget old a szervezetben.Tapasztalhatjuk sokszor, hogy egy induló vagy táncritmus zenéjére lépéseinket is sokszor akaratlanul ehhez a ritmushoz igazítjuk.

Egy zenedarab hatása azonban nem merül ki abban, hogy lábunkat gyorsabban vagy lassabban mozgatjuk.

A pulzusunk az, amely kifejezi a mélyebb biológiai hatásokat is.
Egy igen gyors ritmusú zene pulzusunkat 22 százalékkal, légzésünket pedig 50 százalékkal is megemelheti, míg egy lassú ritmusú, szomorú zenedarab a normális alá is viheti ezeket az életműködéseket.

A meditációs zene ellazít, a tenger hullámai és a vízcsobogás megszabadít a napi terhektől, a csivitelő madarak nyugalmat árasztanak, a békabrekegés jókedvre derít. A zongora, a cselló, a hegedű, az orgona, Mozart és Bach művei békességet hoznak, a gregorián dallamok mitikus élményekhez segítenek minket!

Nagyon fontos, hogy ha a zene jótékony hatását kívánjuk élvezni, akkor az soha ne legyen hangos!

Forrás: monia





 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Zenéről  
Gyógyító pontok a kézen
  2014-08-30 09:50:45, szombat
 
 



Nagyítható kép : Link


Az akupresszúra latin eredetű szó, az acus = tű, premere= nyomni, szavakból tevődik össze, egy kínai hagyományos gyógyító technika, amelyet a japán kultúrából honosítottak meg. (a japán Shiatsu jelentése is masszírozás az ujjakkal)

A módszer a meridiánokat használja kiindulási pontnak és egyes reflexzónákat (tsubo), habár a klasszikus orvoslás nem ismerte el ezeknek a létezését. A kínai hagyományos gyógyítás azt állítja, hogy a betegség kialakulásának hátterében mindig a szervezet belső energetikai egyensúlyának a megbomlása áll.

A módszer 5000 éves hagyományokon alapul és egyfajta ingerterápiának is felfogható, amely a belső egyensúly helyreállítására hivatott. Az akupunktúrával ellentétben akupresszúrás kezelés esetében nincs szükség arra, hogy bőrünket tűvel szúrjuk meg.

Egy pont kezelésének időtartama 2-3 percig tart és egy nyomás hossza 5-6 másodperc. Ez a fajta reflexes működés beindítja a szervek működését az energia áramlást valamint az öngyógyító folyamatokat. A technika egyszerű és otthon is kipróbálható, azonban komolyabb tünetek vagy egészségügyi problémákkal mindig forduljunk szakorvoshoz.

A képen a tenyér akupresszúrás pontjait láthatjuk, illetve azt, hogy azok masszírozásával-nyomásával melyik szervünkben indul be az öngyógyító folyamat.
Forrás filantropikum ( Írta : I.Zsolt )



Kurkuma és gyömbér - recept az ízületi bántalmak ellen : Link

Csavarás, fonás, frizura : Link
Szédületes frizura : Link





Védelem röviden (nem csak démonok esetén)

Szentelt víz (víz és benne feloldott, felszentelt só) felszívja az éteri energiákat. Spray formában rendkívül hatékony, de kézzel is hagyományosan hinthetjük. Pontos elkészítése: Tálba kis vizet, adjunk hozzá egy csipet sót és hamut (porfüstölőt). Tartsuk mindkét kezünket a víz fölé, és mondjuk el felette a magunk áldását, miközben a szándékainkra összpontosítunk. A szenteltvízzel meghinthetjük egy kör vonalát, hogy megtisztítsuk a nemkívánatos energiáktól. Ha a rítus után is marad még, öntsük ki a földre.

A savak párologtatása kevésbé hatékony de szintén feloldják az éteri energiákat. Ecetet kis tálkában a szobában hagyhatjuk és fokozatosan párolog. Ez biztonságosabb, ám ha erősebb savat használunk, a biztonság kedvéért hígítsuk egy kis vízzel.

Hasznos mindenféle éteri lény esetében a naponta minél hidegebb vízben való mosakodás. Tetőtől talpig! Ecetet hozzákeverve még jobb. Egészséges a fizikai és az éteri testünknek is, mert meg akadályozzák a lárvák és más lények élősködését.

Tömjén használata. Tisztít és kiegyensúlyoz, bármilyen helyzetben használható, ahol gyógyításra, áldásra vagy védelemre van szükség.

Ördöggyökér. Szaturnusz bolygó kellemetlen szagú növénye. A leghatékonyabb eszköz a gonosz erők ellen. Füstölőként használva eloszlatja az éteri energiákat bármiből, amit a füstje érint, s ha már más módszerek csődöt mondtak, ez akkor is elkergeti a szellemeket. Bölcs dolog vákuumzáras edényben tartani magunknál, ha gyakori szörnyvadászaton vagyunk. Nagyon rossz a szaga, csak vész esetén használjuk. Tényleg...

Vas. Az éteri testek gyilkosa. Kés, szög, kard vagy bármilyen éles vastárgy szétoszlatja az étert, megsemmisít bármiféle formát.

Ezüst. Kevésbé hatásos, ám az olyan sűrűbb éterszintű lények mint a farkasember ellen hatásos. Jó vezető, különleges éteri rezgése van, így a sűrű éteri rácson is hatékonyan át tud hatolni.

Talizmánok, amulettek: Nagyon sokféle változat van, egy kis gyógynövénytől vagy a temetőben gyűjtött portól kezdve, a kartonkorongokig melyen védő jelek, héber betűk vannak. Selyemben vagy vászonban védjük őket, hogy ne veszítsen erejéből.

Például: 5-7 cm átmérőjű piros flanelkorongot varrjuk körbe piros cérnával, de a tetején hagyunk részt mindkét végén a cérnának, hogy össze tudjuk majd húzni. Középre helyezzünk egy kis sót, egy szöget melyet fogóval derékszögben meghajlítottunk. Húzzuk meg a cérna két végét úgy hogy egy kis zacskót kapjunk, kössük meg szorosan, tekerjük körbe a zacskó nyílását a cérnával újra, majd ismét kössük meg. Nagyon jól működik, ha egy piros szalagon a nyakunkban hordjuk úgy, hogy a szívünk közelében legyen.

A második amulett: Fogjunk megint egy piros flanelkorongot, s öltsük szintén körbe, de ezúttal orbáncfű, verbéna és angyalgyökér keverékét tegyük bele. Ha van a közelünkben berkenye- vagy galagonyabokor, egy szárított bogyónak jó hatása lehet.

Ezentúl még vannak a szertartásmágia védelmi eszközei, ami minden hagyományban jól leírnak. Itt most nem is részletezném, de később lehet helyet kap a honlapon.

Bármit is használjunk a szörnyek ellen, tudjuk mire és hogyan kell használni, mert másképp semmit se ér. A szenteltvízgyártást előre gyakoroljuk be, hogy nagyon gyorsan menjen akkor is, ha valami paranormális lény éppen a nyakunkban liheg.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
A magány is, csak addig csábító
  2014-08-30 09:24:09, szombat
 
 




A magány is - mint minden más - csak addig csábító, amíg nem kényszer. S ahhoz, hogy vidám magányban éljen, okvetlenül szükséges a lehetősége, hogy akkor lép ki belőle, amikor akar."

/Fekete István/






Az egyedüllét nagyon pozitív; egy jelenlét, egy túlcsorduló jelenlét. Annyira szétárad a jelenléted, hogy betöltheted vele az egész világegyetemet, és senki másra nincs szükséged.

Osho







A kertet választom és a könyvtárszobát, a hallgatag sétákat, a szótlan imát és a csendes üldögélést. Miért? Mert így lemérhetetlenül többet kapok abból, amire szükségem van. A magányban élt élet a nyilvánosnál határtalanul gazdagabb.

Életemben magamnak akarok élni, nem pedig a nyilvánosságnak. "

/Hamvas Béla/

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-A magány metafizikája  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 120 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 120 db bejegyzés
e év: 872 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 245
  • e Hét: 1835
  • e Hónap: 6241
  • e Év: 62174
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.