Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
Isten meg fogja mutatni a kiutat!
  2014-09-30 11:09:51, kedd
 
  Link

A kiút

,,... el fogja készíteni a szabadulás útját is..." (1Korinthus 10:13)

A Biblia azt mondja:

,,Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni" (1Korinthus 10:13).

Talán olyan helyzetben vagy - kapcsolatodban vagy pénzügyileg - amilyet nem akartál. Megteheted, hogy lefekszel meghalni. De ha nem így teszel - ha cselekszel, ha igyekszel kihozni magadból a tőled telhető legjobbat - akkor valami jó indul el benned, ami messze túlszárnyal bármit, ami rajtad kívül történik.

Jézus nem volt könnyű helyzetben, amikor azt mondta követőinek, hogy ha lenne hitük, meg tudnák parancsolni a hegynek, hogy ugorjon a tengerbe, és az beleugrana. Nos, ha a hegyre összpontosítasz, a félelmed irányít; de, ha Istenre fókuszálsz, hited megelevenít. Ám, ha nem lenne ott a hegy, sosem tudnád meg, hogy van-e benned hit, vagy, hogy mekkora mértékben van jelen.

A nehézségek képesek arra, hogy jó irányban megváltoztassák értékrendedet és a fontossági sorrendet életedben. Amikor a pénz, biztonság vagy siker taposómalmában vagy, és valamilyen csapás kiüt a megszokott kerékvágásból, kezded meglátni, mekkora ostobaság múlandó dolgokat kergetni. Ha bölcs vagy, nem térsz vissza a régi életmódodhoz, amikor a dolgok normalizálódnak. Ennek a kulcsa azonban az, hogy cselekedned kell, mielőtt újra a megszokott éltedbe süppednél.

Csak egy bizonyos ideig van lehetőséged a változtatásra, különben visszacsúszol régi szokásaidba. Amíg még frissen él emlékezetedben a megpróbáltatásod, imádkozz és kérdezd Istent, milyen változásokat akar végrehajtani hozzáállásodban, kapcsolataidban, szokásaidban és életmódodban, és ő meg fogja mutatni a kiutat!

Mai Ige * Szerző: Bob és Debby Gass
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Isten maga a szeretet
  2014-09-29 19:46:36, hétfő
 
 

7 Kedveseim, Isten szeretetével kell szeretnünk egymást, mert ez a szeretet Istentől származik. Aki így szeret, az mind Istentől született, és ismeri Istent. 8 Aki nem szeret, az nem ismerte meg Istent, mert Isten maga a szeretet. 9 Isten pedig úgy mutatta meg nekünk, mennyire szeret bennünket, hogy elküldte a Földre az egyetlen Fiát, hogy rajta keresztül örök életet kapjunk. 10 Ez az isteni szeretet! Nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem ahogy ő szeret bennünket. Ezt pedig azzal mutatta meg, hogy a saját Fiát küldte a Földre azért, hogy engesztelő áldozat legyen a bűneinkért.

11 Kedveseim, ha Isten így szeretett bennünket, akkor nekünk is ezzel az isteni szeretettel kell szeretnünk egymást. 12 Istent még soha senki nem látta, de ha isteni szeretettel szeretjük egymást, Isten bennünk él, és ez a szeretet kiteljesedik bennünk.

13 Tudjuk, hogy Istenben élünk, és Isten bennünk él. Honnan tudjuk? Abból, hogy ő a saját Szelleméből adott nekünk. 14 Az Atya-Isten elküldte a Fiát a Földre, hogy az egész világot megmentse - ezt mi a saját szemünkkel láttuk, és bizonyítjuk, hogy így igaz. 15 Aki elismeri és megvallja az emberek előtt: ,,Hiszem, hogy Jézus az Isten Fia" - abban Isten benne él, és ő is Istenben él. 16 Mi pedig megismertük és tapasztaljuk Isten irántunk való szeretetét, ezért bízunk ebben a szeretetben.

Mert Isten maga a szeretet. Aki ebben az isteni szeretetben éli az életét, az valójában Istenben él, és Isten is él benne. 17 Így növekszik bennünk Isten szeretete, amíg teljessé nem lesz. Ezért örömteli bizalommal várjuk az Ítélet Napját, hiszen mi is ugyanúgy vagyunk ebben a világban, ahogyan ő.
18 Ahol Isten szeretete uralkodik, ott nem marad hely a félelem számára. Sőt, amikor ez a szeretet egészen kiteljesedik, minden félelmet kiűz belőlünk. Ha valaki fél, igazában attól tart, hogy Isten meg fogja büntetni. Az ilyen ember azért fél, mert Isten szeretete még nem töltötte be teljesen.

19 Isten előbb szeretett bennünket, ezért tudunk mi is másokat szeretni Isten szeretetével. 20 Aki azt mondja: ,,szeretem Istent", a testvérét viszont gyűlöli, az hazudik, hiszen hogyan szerethetné Istent, akit sohasem látott, ha nem szereti a testvérét, akit lát? 21 Mert Krisztus azt parancsolta, hogy aki Istent szereti, az a testvérét is Isten szeretetével szeresse.

1 János 4
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Találkozás Jézussal * Budai Református Gyülekezet
  2014-09-29 17:33:38, hétfő
 
 




"Az ajtód előtt állok, és zörgetek: ha meghallod a hangomat, és kinyitod az ajtót,
bemegyek hozzád, és veled vacsorázom, te pedig énvelem." (Jel 3,20 alapján)


Link




 
 
1 komment , kategória:  Budai Református Gyülekezet  
Bibliai próféciák: Nem csak véletlen egybeesés
  2014-09-29 09:45:12, hétfő
 
  Link

,,Sohasem ember akaratából származott a prófécia, hanem a Szentlélektől indíttatva szólaltak meg az Istentől küldött emberek." (2Péter 1:21)

A Biblia a történelem legtöbbet olvasott könyve. Ugyancsak a legnagyobb példányszámban eladott, a legtöbb nyelvre lefordított könyv a történelem során.

Igen, és még több: Isten szava, Isten lehelete. 2Timóteus 3:16 ezt mondja: ,,A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre."

Ez azt jelenti, hogy a Biblia nem csupán egy jó gondolat. Isten szava a számunkra. Az egyik ok, amiért tudhatjuk, hogy a Biblia igaz és bizalomra méltó, hogy ezer és ezer próféciája igaznak bizonyult a történelem során, vagy igaz lesz. A Biblia minden egyes próféciája pontosan úgy, ahogyan Isten előre megmondta, beteljesedett vagy valamikor a jövőben be fog teljesedni.

Egyedül Jézusról több mint 300 próféciát tartalmaz a Biblia, mindegyik legalább ezer évvel a születése előtt. A Biblia előre kijelentette mikor fog megszületni, hol fog megszületni, hogyan fog megszületni. Nem volt lehetősége manipulálni a születését, hogy betöltse ezeket a próféciákat.

Azt is előre kijelentette, hogyan fog meghalni. Ezer évvel Jézus halála előtt, Dávid leírta Jézus halálát a kereszten az egyik zsoltárában. Nem használhatta a ,,keresztre feszítés" szavakat, mert ezt senki sem ismerte akkor. Messze korábban, mielőtt a rómaiak kigondolták volna az emberek keresztre feszítését, Dávid már leírta.

Ezt egyedül csak Isten tudhatta.

Mekkora a valószínűsége, hogy előre tudok tenni rólad 300 kijelentést, és mindegyik igaznak bizonyul? Végtelenül kicsi, le sem tudnád írni ezt a számot. Sokkal nagyobb hit kellene elhinni a Bibliai próféciák véletlen egybeesését, mint azt elhinni, hogy Isten tervezte, rendezte így.

A Biblia azt mondja: ,,Sohasem származott prófécia embertől, hanem a Szent Lélek adta emberi beszédként, amely Isten irányítása alatt állt." (2Péter 1:21 - GW fordítás)

A bibliai időkben senki sem akart próféta lenni. Izraelben az volt a törvény, hogy Isten prófétájának 100 %-ban igaznak kell lennie. Ha csak egyszer is hibáztál, akkor hamis prófétának tekintettek és a büntetésed halál volt. A prófétának jobb volt, ha igaz!

És a Biblia próféciái igazak voltak - minden egyes prófécia. Megbízhatsz a Bibliában, mert minden, amit megjövendölt, igaznak bizonyult.


Beszéljetek róla:

Úgy tűnhet, hogy a bibliai próféciáknak nincs jelentőségük, vagy nem fontosak az életedben. Mit gondolsz, mégis miért akarja Isten, hogy tanulmányozd, megértsd azokat, és törődj velük?
Elhiszed és bízol abban, hogy a Biblia igaz? A kétségeid hogyan akadályoznak meg abban, hogy meghalld, mit akar Isten mondani neked?
Milyen módon hasznos a Biblia számodra? Csak bátorításként használod, vagy ,,a tanítás, a feddés, a megjobbítás, az igazságban való nevelés" eszköze is az életedben?


(Daily Hope by Rick Warren - 2014.09.22)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Klaudia Orgován * Testvéri szeretet
  2014-09-28 15:47:44, vasárnap
 
  Link

Testvér az,
ki mindig szeret,
ki a bajban fogja kezed.
Testvér az,
ki melléd áll,
érted bárkivel szembeszáll.
Testvér az,
ki ismeri szívedet,
ki elől nem rejtheted érzéseidet.

Testvér az,
ki veled érez,
kinek fáj ha téged bánt az élet.
Ha örömed van ő is boldog,
bánatodban imában hordoz.

A testvér mindig veled marad,
elnézi a hibáidat.
Mikor mindenki más gyötör, megvet,
a testvér akkor is óv és szeret.

A testvér rád haragudni nem tud,
ha kerülne is,
nincsen más út.
Szeretete hozzád viszi,
ha feledne is,
nem teheti.

Mert szívből szeret,
ez nem változik soha,
a testvér mindig testvér,
az élet bármily mostoha.


Klaudia Orgován
Link
 
 
0 komment , kategória:  Roma Misszió  
A Biblia mindig egy lépéssel a tudomány előtt jár
  2014-09-28 11:04:26, vasárnap
 
 

,,Dicsérjék őt az egek egei, még a vizek is ott fenn az égben! Dicsérjék az Úr nevét, mert ő parancsolt, és azok létrejöttek, mindörökre a helyükre állította őket, rendelkezést adott, melytől nem térnek el." (Zsolt. 148:4-6.)

Bizonyára hallottad már valakitől, hogy a Biblia nem tartalmaz a tudománnyal összeegyeztethető tényeket. Ez a valaki tévedett, vagy soha nem tanulmányozta sem a Bibliát, sem semmilyen tudományágat.

Isten hozta létre a tudományok törvényeit, és Isten biztosra ment: az Ő szava soha nem ütközik ezekkel a szabályokkal.

Johannes Kepler, a híres matematikus és csillagász ezt mondta egyszer: ,,A tudomány Isten gondolatainak újragondolása." Más szavakkal: Isten létrehozta a fizika törvényeit, és mi felfedezhetjük őket.

A Biblia nem egy tudományos ténytár. Nem azért tanulmányozod, hogy rakétát építs, nem is használ tudományos nyelvezetet. Ugyanakkor soha nem téved! Soha, egyszer sem az 1600 év alatt, mely a keletkezéséhez kellett. Valójában mindig egy lépéssel a tudományok előtt járt.

Vegyük sorra:

Évezredekkel ezelőtt az emberek azt gondolták, hogy a Föld lapos. Isten 2600 évvel ezelőtt jelentett ki az Ézsaiás 40:22-ben, hogy ő az egész földgolyó ura.
Szintén évezredekkel ezelőtt az emberek úgy vélték, a Földet valaki vagy valami tartja. A görögök szerint Atlasz, az egyiptomiak szerint öt oszlop, míg a hinduk szerint óriási elefántok. A Biblia soha nem állított ilyesmit.
Az emberek abban is hittek, hogy a csillagok száma véges, de a Biblia a Jeremiás 33:22-ben leírja, hogy lehetetlen összeszámolni őket.
1861-ben megjelent egy nagyon híres könyv: ,,51 megdönthetetlen bizonyíték arra, hogy a Biblia tudományosan pontatlan". Ma már nem találunk olyan tudóst, aki ezek a közül a megdönthetetlen bizonyítékok közül akár csak eggyel is egyetértene. Mindet megcáfolták.

A Bibliában ez áll: ,,Dicsérjék őt az egek egei, még a vizek is ott fenn az égben! Dicsérjék az Úr nevét, mert ő parancsolt, és azok létrejöttek, mindörökre a helyükre állította őket, rendelkezést adott, melytől nem térnek el." (Zsolt. 148:4-6.)

A termodinamika második törvénye nem ma, és nem holnap - mindig működőképes. Azért, mert Isten hozta létre.

Az igazság nem változik.

Beszéljétek meg!

Milyen igazságokat olvashatunk a Bibliában, amelyeket a körülötted lévő világ támaszt alá? Szánj időt ezek felismerésére!
Hogyan válaszolsz, amikor valaki a tudományokkal állítja szembe a Bibliát? Hogyan válaszolna Isten?
Miért fontos, hogy érveljünk a Biblia tudományos pontossága mellett?

Rick Warren, Daily Hope * Napi remény
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Szilágyi Dezső téri református templom
  2014-09-28 10:58:46, vasárnap
 
 



Link Link





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez egy csoda: A Bibliának egyetlen témája van
  2014-09-27 08:08:23, szombat
 
  "És Mózestől meg valamennyi prófétától kezdve [Jézus] elmagyarázta nekik mindazt, ami az Írásokban róla szólt." Lukács 24,27






A Bibliát csak Isten képes volt úgy összerakni, hogy a 40 szerző által, 1600 éven keresztül írt 66 könyvnek csupán egyetlen témája legyen.

Azáltal, hogy a Bibliának egy ilyen egységes témája van, tudhatjuk, hogy valóban Isten szava található benne. Mózes első könyvétől egészen a Jelenésekig arról beszél, hogy Isten Fiában, az Úr Jézusban megváltást hozott az emberek számára.

Viszont az a tény, hogy a Bibliának egyetlen témája van, már magában egy csoda. Ha egyetlen ember írta volna, mint a Mohamed által írt Koránt, vagy Konfuciusz és Buddha írásait, akkor elvárható is lenne, hogy egységes legyen.

Viszont a Bibliát 40 különböző korú ember írta, különböző korszakokból, három kontinensről, viszont mindegyik ugyanazt: Jézus történetét. Próféták és költők, hercegek és királyok, tengerészek és katonák, mind ugyanúgy ismerték a történetet, attól függetlenül, hogy otthonaikban írták le, vagy hajón, vagy épp börtönben. Ha akarnánk sem tudnánk ettől változatosabb szerzők csoportját összeállítani.

A történet pedig még mindig ugyanaz.

Tegyük fel, hogy adok 50 embernek egy-egy papírfecnit és arra kérem őket, hogy mindenki szakítsa el a sajátját valamilyen formájúra, viszont azt nem mondom el nekik, hogy mire fogom felhasználni ezeket a papírdarabokat. Mennyi a valószínűsége annak, hogy ezekből a papírfecnikből ki lehet később rakni az Egyesült Államok térképét? Az esélyeink rendkívül alacsonyak, és ha még sikerülne is, a legtöbb ember azt mondaná, hogy trükköztem.

Hasonló csoda a Biblia összeállítása.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az Újszövetség Jézusról szól, az Ószövetség pedig Izráel népéről. Viszont ez így nem igaz. Ezt a Lukács 24,27 is alátámasztja: “És Mózestől meg valamennyi prófétától kezdve [Jézus] elmagyarázta nekik mindazt, ami az Írásokban róla szólt." Az Újszövetséget ekkor pedig még nem írták meg.

A képek, a metaforák, a hasonlóságok a Biblia elejétől a végéig mind Isten tervéről szólnak, mely által meg szeretné menteni az embereket és egy örökkévaló családot szeretne alkotni belőlük.

Minden Jézussal kezdődött. Mindegyik könyvben megtalálhatod őt.

Ez tényleg csoda.

Beszéljetek róla:

A Biblia iránti elismerésed hogyan tükröződik vissza csodás kohézióképességének megértéseben?
Ha össze kellene foglalnod saját szavaiddal a Bibliát egyetlen mondatban, hogyan tennéd ezt?
Milyen módon teheted magad számára személyesebbé tenni a Bibliát?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.09.20) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Petőfi Sándor FÜSTBEMENT TERV
  2014-09-26 12:23:21, péntek
 
  Egész úton - hazafelé -
Azon gondolkodám:
Miként fogom szólítani
Rég nem látott anyám?

Mit mondok majd először is
Kedvest, szépet neki?
Midőn, mely bölcsőm ringatá,
A kart terjeszti ki.

S jutott eszembe számtalan
Szebbnél-szebb gondolat,
Míg állni látszék az idő,
Bár a szekér szaladt.

S a kis szobába toppanék...
Röpült felém anyám...
S én csüggtem ajkán... szótlanul...
Mint a gyümölcs a fán.

(Dunavecse, 1844. április) Link


Link



MAGYAR NEMZETISMERET Link Link Petőfi Sándor - Összes verse
 
 
0 komment , kategória:  Magyar Nemzetismeret  
Ha Jézus bízott a Bibliában, neked is kellene
  2014-09-26 09:18:05, péntek
 
  "Mert bizony mondom, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, a törvényből egyetlen ióta vagy pontocska sem vész el, míg minden be nem teljesedik." (Máté 15,18)




Talán már hallottad, amikor valaki azt mondta: "Bízom Jézusban, de azokban az emberekben nem, akik a Bibliát írták." Van egy probléma ezzel a logikával.

Jézus bízott a Bibliában - minden egyes szavában! Azt tanította, hogy a Biblia egy egyedi könyv, amely minden más könyv felett áll.

Jézus azt mondta a Máté 5,18-ban: "Mert bizony mondom, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, a törvényből egyetlen ióta vagy pontocska sem vész el, míg minden be nem teljesedik."

Jézus azt mondta, hogy a Biblia az idők végezetésig megmarad. El fogja érni azt, amit Isten meg el akar érni ebben a világban. A János 10,35-ben Jézus azt mondta: "tudjuk, hogy az írás mindig igaz". Jézus a Biblia igazságát állította. És amikor Jézus a Biblia igazságáról beszél, oda kell figyelnünk.

Amikor Jézus emberekkel beszélgetett a Bibliáról, az érveit a Biblia igazságáról gyakran a Biblia egy egyszerű mondatára, vagy akár egyetlen szavára alapozta. Hitt az Ige minden egyes mondatában, minden egyes szavában. Szóval, hogyha bízol Jézusban, miért ne bíznál a Bibliában?

Amikor Jézus a Bibliáról beszél, nem csak úgy beszél róla, mint egy költeményről, vagy mint a történelemről. Úgy látta a Bibliát, mint valami, ami életeket változtat meg. A Lukács 11,28-ban azt mondja Jézus: "Hát még azok milyen boldogok, akik hallgatják az Isten beszédét és megtartják!" Jézus nem csak azt szeretné, hogy olvassuk a Bibliát. Ezt csinálod a költeményekkel és a történelemmel. Jézus azt akarja, hogy engedelmeskedjünk a Bibliának. Ez az, amit tennünk kell mindennel, amit az univerzum teremtője ír.

Jézus hitt még a legvitatottabb történetekben is a Bibliában, különösen Noé, Ádám és Éva, Szodoma és Gomora és Jónás történetében. Azok az emberek, akik a Bibliára úgy tekintenek, mint többségében jó történetekre, nem éppen ezt a négy történetet választanák ki.

Ha Jézus tényleg hitt Jónásban, akkor neked is kellene. Nem tudom, hogy Isten hogyan alkotott egy halat, ami le tud nyelni egy embert, de megtette.

Bízom a Bibliában, mivel Jézus is bízott benne. Neked is kellene.

Beszéljetek róla

Személyes számodra a Biblia? Mi a bizonyítéka ennek az életedben?
Vannak olyan részei a Bibliának, amiket nehezen hiszel el? Miért?
Mit gondolsz, mit szeretne Isten elérni az életedben az ő Igéjén keresztül?

(Daily Hope by Rick Warren 2014. 09.19.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 151
  • e Hét: 569
  • e Hónap: 5730
  • e Év: 55295
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.