|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2015-01-10 23:51:26, szombat
|
|
|
Töltött kaliforniai paprika (gluténmentes)
Hozzávalók:
4 db kaliforniai paprika
50 dkg darált sertéshús
10 dkg erdélyi szalonna
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál sűrített paradicsom
1 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt emmentáli sajt
só
oregánó ízlés szerint
Elkészítés:
A szalonnát kockára vágom, zsírjára sütöm, hozzáadom a felkockázott vöröshagymát, üvegesre pirítom, majd erre az alapra teszem a darált húst, és puhulásig párolom. Ha a hús megpuhult, hozzákeverem a paradicsompürét, a reszelt fokhagymát, ízlés szerint fűszerezem, és egyet rottyantok rajta.
A paprikák tetejét levágom, magházát eltávolítom, majd az aljukból is levágok egy leheletnyi szeletet, hogy sima felületet kapjak, és majd szépen megálljanak a tepsiben.
A paprikákat megtöltöm a raguval, tetejüket megszórom reszelt sajttal és egy jénai tálban - lefedés nélkül - 200 fokra előmelegített sütőbe helyezem 15 percre.
Párolt rizzsel tálalom.
Jó étvágyat!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót GastroHobbi küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2015-01-10 23:48:10, szombat
|
|
|
Töltött-rántott sajt
Hozzávalók:
40 dkg edámi sajt
1 fej vöröshagyma
1 piros húsú paprika
20 dkg paradicsom
20 dkg sampinyon gomba
6 tojás
liszt
só
Vénusz olaj
Elkészítés:
A sajtot kb. 5 grammos szeletkekre felszeleteljük, kirántjuk (liszt, tojás), kevés olajon, lehetőleg teflonban. Az olajon dinszteljuk meg az apróra vágott hagymát a felszeletelt gombával. A kiránott sajt egyik felére helyezzük a csíkokra vágott paprikát (nyersen), a felszeletelt paradocsomot, majd a gombás hagymát. Ráhelyezzük a sajt másik felét, és előmelegitett sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a töltött sajtszeletek összeolvadnak.
Megjegyzés:
A receptet Takács Elvira küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2015-01-10 23:47:04, szombat
|
|
|
Sajtos kifli tarjával töltve
Hozzávalók:
1 kg liszt
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
2 dl Vénusz olaj
1 tojás sárgája
5 dl tej
5 dkg élesztő
30 dkg füstölt főtt tarja
zöldfűszerek
kb. 25 dkg margarin
tojás a kenéshez
15 dkg sajt
Elkészítés:
A tej 3/4 részét meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, hagyom felfutni. A maradék kis tejjel felverem a tojás sárgáját és hozzáadom az olajat.
Egy tálban elkeverem a száraz hozzávalókat. Beleöntöm a tojásos, majd az élesztős keveréket, és kézzel vagy géppel félkemény gyúrt tésztát készítek. Letakarom, és 1-1,5 órán át meleg helyen kelesztem.
A töltelékhez a füstölt főtt tarját aprító gépben vagy kézi húsdarálón lemorzsálom, összekeverem a margarinnal és fűszerezem (én kakukkfüvet, majorannát és egy kis borsot használtam). A hűtőbe teszem, míg megkel a tészta.
Ha 2-3-szorosára nőtt a tészta, akkor 6 cipóra osztom, egyesével lisztezett deszkán átgyúrom, majd kinyújtom kerek lappá, pizza- vagy derelyevágóval 12-14 cikkre osztom. A háromszög aljára rakok egy kiskanállal a töltelékből, majd feltekerem. Ha elfogyna a töltelék, akkor késhegynyi margarint teszünk a végébe, és úgy tekerjük fel.
Sütőpapírral kibélelem a tepsit, ráhelyezem a kifliket, (sóval felvert) tojással lekenem, majd reszelt sajttal megszórom. 200 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
Megjegyzés:
Nekem ebből a 6 cipóból összesen 74 kisebb-nagyobb darab készült. Aki kisebbeket szeretne, az ossza el a tésztát még több cipóra. A legjobb frissen, langyosan fogyasztani. Garantáltan hamar elfogy!
A receptet és a fotót 0420marcsu küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2015-01-10 23:45:14, szombat
|
|
|
Csokis süti pudinggal rétegezve
Hozzávalók:
3 x 3 csapott evőkanál liszt
3 x 2 csapott evőkanál cukor
3 x 1 csapott evőkanál vaníliáscukor
3 x 1 csapott evőkanál vörös kakaópor
3 x 1 késhegynyi sütőpor
3 x 3 evőkanál tej
3 x 3 evőkanál Vénusz olaj
3 x 1 db tojás (felverve)
nagyszemű mazsola (leöblítve, rumba stb. áztatva, leszűrve)
A pudinghoz:
1 csomag puncsízű pudingpor (főzős)
3 csapott evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej (1,5 %-os)
aszalt vörösáfonya (nagyobbakat félbevágva, rumba stb. áztatva)
továbbá tortadara vagy apró csokitallérok (sütiszóráshoz való)
Elkészítés:
Perdül-fordul, előkészít a hozzávalókat, 3 felé oszt a beáztatott, akut piás mazsolát. 3 darab, 2,5, vagy 3 decis (ki mekkorát talál) bögrében a fenti hármas felosztás szerint bögrénként összekever a lisztet, a cukrokat, a sütőport, a kakaót, hozzá a tejet, az olajat, a felvert tojást és 1 adag mazsolát. Alaposan összekever, majd megcsodál az ujján újonnan vidorkodó vízhólyagot.
Alacsonyabb belmagasságú mikró esetén kivesz a rácsot, be a bögréket, a legmagasabb fokozaton (nálam 750 watt) 3 perc. Az utolsó percben érdeklődve csodálhatja a fel-felnyújtózkodó, ingó-bingó, majd visszatöppedő sütik önálló tánckompozícióját. Ha lejárt az idő, mély sajnálattal kivesz (vigyázat, forró), tányérra borít, ha nem akar kiborulni saját jószántából, kissé megráz a makacskodót. Ha nem és nem, akkor kanállal alányúlva oldja meg a patthelyzetet.
Néhány percig hűlni hagy, ezalatt indít a pudinggyártást a használati ukáz szerint azzal, hogy a tejbe a rummal együtt belelöttyint az áfonyát is, együtt forral fel. A sütiket keresztben fél centis tallérokra szel, félretesz, és megfújdogálja az itt-ott megperzselődött öt darab ujját.
Befejez a pudingot, előkeres egy látványosabb porcelán tálacskát (nekem 27 x 18-as), hideg vízzel kiöblít, az alját vékonyabban bevon pudinggal, katonás rendben elosztva egy rétegben rá a sütiszeleteket, kissé vastagabban egy réteg puding, és így tovább (nálam 3 x 2 szelet fért el egymás mellett, 3 rétegben). A tetejére puding, gyors iramban megszór a tortadarával/csokitallérral, majd szorosan lezár alufóliával.
Hűlés közben a tetején a csoki még olvadozik, szertefolydogálva mintázgat. Ha kihűlt a tál alja, hűtőbe egy minimum 2 órácskára.
Tálalásnál a tejszínhab kedvelők is hódolhatnak a szenvedélyüknek, a csokis hab pl. bár édesebb, kifejezetten jól áll neki.
Megjegyzés:
A süti Szilicia csokis süti 5 perc alatt II. c. recije - köszönet érte, szuper -, kissé módosítva, a fenti desszertesített pudingos variát a mai ebédhez találtam ki, nem túl édes, látványos és üdítően finom.
Arra viszont csak a második bögre tartalmának kevergetése közben jöttem rá, hogy a csuda sem fogja külön-külön, amikor egy tálban kényelmesebb, utólag elosztva a bögrékben. Na jobb későn, stb., a legközelebbinél már egyszerűsítek.
A receptet Bgaboca küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2015-01-10 23:43:26, szombat
|
|
|
Fűszeres tarja gombás-pestós zöldséggel
Hozzávalók:
kb. 1 kg tarja csont nélkül
2 nagyobb fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
50 dkg sertészsír
só
bors
majoranna
őrölt kömény
pirospaprika
őrölt chili
A zöldségkörethez:
20 dkg gomba
20 dkg vegyes zöldség (amit szeretünk)
1 kiskanál pesto rosso
olívaolaj
só
bors
rozmaring
A krumplipüréhez:
főtt krumpli
forró tej
vaj
só
őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A tarját felszeleteljük, fűszerezzük, a többi hozzávalót apróra vágjuk-reszeljük, és a zsírral együtt magasabb falú tepsibe tesszük. Fóliával letakarjuk, és 200 fokon 1,5 órán keresztül sütjük. Majd levesszük a fóliát, és még 10 percig tovább sütjük.
A gombát megpucoljuk, felszeleteljük és olívaolajon a zöldségekkel először pároljuk, a végén pirítjuk, fűszerezzük, és a pestót is belekeverjük.
Hagyományos módon krumplipürét készítünk, csak egy picit sűrűbbet, és vizes kézzel a püréből gombócot formálunk a tányérokon.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2015-01-10 23:39:27, szombat
|
|
|
Gomba-erőleves diós raviolival
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg liszt
1/4 teáskanál só
1 tojás
2-3 tojássárgája
1 evőkanál olívaolaj
1 tojásfehérje (kenéshez)
A töltelékhez:
5 dkg tisztított dióbél
1 gerezd fokhagyma
1 salotta hagyma
1 evőkanál vaj
3 szál petrezselyemzöld
15 dkg ricotta
1 tojássárgája
1 evőkanál reszelt parmezán
tengeri só
frissen őrölt bors
szerecsendió
A leveshez:
1,2 l zöldségalaplé
2 dkg szárított erdei gomba keverék
só
4 evőkanál konyak
1 kis csokor metélőhagyma
Elkészítés:
A tészta hozzávalóból jól kidolgozott, laza tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
Közben a diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy mozsárban összetörjük. Megtisztítjuk a salotta hagymát és a fokhagymát, felaprítjuk. Vajat olvasztunk, amin megpároljuk a hagymákat. Egy tálban összekeverjük a felaprított petrezselymet, a ricottát, a tojássárgáját, a parmezánt, a diót és a vajas párolt hagymaféléket. Jól összedolgozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Zöldség alaplevet készítünk 3-4 féle zöldségből (sárgarépa, zeller, hagyma, kis bors és babér),
majd hozzáadjuk a gombákat, és 10-15 percig gyöngyöztetjük, hogy átvegye a gombák aromás ízét, színét.
Leszűrjük, sózzuk, és konyakkal ízesítjük, ettől teltebb íze lesz a levesnek.
A tésztát kinyűjtjuk,
csíkokra vágjuk, lekenjük tojásfehérjével, és teáskanálnyi töltelékhalmokat helyezünk el a tésztán.
Egy ugyanilyen tésztalappal lefedjük, a töltelék mentén lenyomkodjuk, és derelyevágóval körbevágjuk, hogy szép cakkos legyen a széle (használhatunk cakkos kiszűrót is).
Sós forrásban lévő vízben 5-7 perc alatt puhára főzzük a diós raviolikat.
A forró levest a raviolikkal tálaljuk, kevés aprított metélőhagymával megszórva.
Megjegyzés:
Péter András receptje, fotó: Tóth András
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2015-01-10 23:30:45, szombat
|
|
|
Velős pirítós a *hatlépcsősből*
Hozzávalók:
50 dkg velő (igen, agyvelő!)
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál zsír
só
bors
jófajta fűszerpaprika
kenyér
Elkészítés:
A gorombára aprított hagymát megdinszteljük a zsírban, majd rárakjuk a velőt. Sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön alaposan lepirítjuk. Ha szükséges, hozzáöntünk egy kis vizet. A végén pedig megszórjuk fűszerpaprikával.
Ezzel a masszával megkenjük a kenyereket, és pár percre betoljuk a forró sütőbe.
Megjegyzés:
Nagyon gyors, különleges borkorcsolya, amit jól borsozzunk meg, hogy csússzon mellé a remek rizling. Örök tisztelet a füredi *hatlépcsősnek*...
A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2015. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
375 db bejegyzés |
e év: |
4135 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 736
- e Hét: 3541
- e Hónap: 11807
- e Év: 128460
|
|
|