Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Töltött kaliforniai paprika (gluténmentes)
  2015-01-10 23:51:26, szombat
 
  Töltött kaliforniai paprika (gluténmentes)

Hozzávalók:

4 db kaliforniai paprika
50 dkg darált sertéshús
10 dkg erdélyi szalonna
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál sűrített paradicsom
1 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt emmentáli sajt

oregánó ízlés szerint

Elkészítés:

A szalonnát kockára vágom, zsírjára sütöm, hozzáadom a felkockázott vöröshagymát, üvegesre pirítom, majd erre az alapra teszem a darált húst, és puhulásig párolom. Ha a hús megpuhult, hozzákeverem a paradicsompürét, a reszelt fokhagymát, ízlés szerint fűszerezem, és egyet rottyantok rajta.

A paprikák tetejét levágom, magházát eltávolítom, majd az aljukból is levágok egy leheletnyi szeletet, hogy sima felületet kapjak, és majd szépen megálljanak a tepsiben.

A paprikákat megtöltöm a raguval, tetejüket megszórom reszelt sajttal és egy jénai tálban - lefedés nélkül - 200 fokra előmelegített sütőbe helyezem 15 percre.

Párolt rizzsel tálalom.





Jó étvágyat!

Megjegyzés:

A receptet és a fotót GastroHobbi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Töltött-rántott sajt
  2015-01-10 23:48:10, szombat
 
  Töltött-rántott sajt

Hozzávalók:

40 dkg edámi sajt
1 fej vöröshagyma
1 piros húsú paprika
20 dkg paradicsom
20 dkg sampinyon gomba
6 tojás
liszt

Vénusz olaj

Elkészítés:

A sajtot kb. 5 grammos szeletkekre felszeleteljük, kirántjuk (liszt, tojás), kevés olajon, lehetőleg teflonban. Az olajon dinszteljuk meg az apróra vágott hagymát a felszeletelt gombával. A kiránott sajt egyik felére helyezzük a csíkokra vágott paprikát (nyersen), a felszeletelt paradocsomot, majd a gombás hagymát. Ráhelyezzük a sajt másik felét, és előmelegitett sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a töltött sajtszeletek összeolvadnak.

Megjegyzés:

A receptet Takács Elvira küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Sajtos kifli tarjával töltve
  2015-01-10 23:47:04, szombat
 
  Sajtos kifli tarjával töltve

Hozzávalók:

1 kg liszt
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
2 dl Vénusz olaj
1 tojás sárgája
5 dl tej
5 dkg élesztő
30 dkg füstölt főtt tarja
zöldfűszerek
kb. 25 dkg margarin
tojás a kenéshez
15 dkg sajt

Elkészítés:

A tej 3/4 részét meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, hagyom felfutni. A maradék kis tejjel felverem a tojás sárgáját és hozzáadom az olajat.

Egy tálban elkeverem a száraz hozzávalókat. Beleöntöm a tojásos, majd az élesztős keveréket, és kézzel vagy géppel félkemény gyúrt tésztát készítek. Letakarom, és 1-1,5 órán át meleg helyen kelesztem.

A töltelékhez a füstölt főtt tarját aprító gépben vagy kézi húsdarálón lemorzsálom, összekeverem a margarinnal és fűszerezem (én kakukkfüvet, majorannát és egy kis borsot használtam). A hűtőbe teszem, míg megkel a tészta.

Ha 2-3-szorosára nőtt a tészta, akkor 6 cipóra osztom, egyesével lisztezett deszkán átgyúrom, majd kinyújtom kerek lappá, pizza- vagy derelyevágóval 12-14 cikkre osztom. A háromszög aljára rakok egy kiskanállal a töltelékből, majd feltekerem. Ha elfogyna a töltelék, akkor késhegynyi margarint teszünk a végébe, és úgy tekerjük fel.

Sütőpapírral kibélelem a tepsit, ráhelyezem a kifliket, (sóval felvert) tojással lekenem, majd reszelt sajttal megszórom. 200 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.





Megjegyzés:

Nekem ebből a 6 cipóból összesen 74 kisebb-nagyobb darab készült. Aki kisebbeket szeretne, az ossza el a tésztát még több cipóra. A legjobb frissen, langyosan fogyasztani. Garantáltan hamar elfogy!

A receptet és a fotót 0420marcsu küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csokis süti pudinggal rétegezve
  2015-01-10 23:45:14, szombat
 
  Csokis süti pudinggal rétegezve

Hozzávalók:

3 x 3 csapott evőkanál liszt
3 x 2 csapott evőkanál cukor
3 x 1 csapott evőkanál vaníliáscukor
3 x 1 csapott evőkanál vörös kakaópor
3 x 1 késhegynyi sütőpor
3 x 3 evőkanál tej
3 x 3 evőkanál Vénusz olaj
3 x 1 db tojás (felverve)
nagyszemű mazsola (leöblítve, rumba stb. áztatva, leszűrve)
A pudinghoz:
1 csomag puncsízű pudingpor (főzős)
3 csapott evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej (1,5 %-os)
aszalt vörösáfonya (nagyobbakat félbevágva, rumba stb. áztatva)
továbbá tortadara vagy apró csokitallérok (sütiszóráshoz való)

Elkészítés:

Perdül-fordul, előkészít a hozzávalókat, 3 felé oszt a beáztatott, akut piás mazsolát. 3 darab, 2,5, vagy 3 decis (ki mekkorát talál) bögrében a fenti hármas felosztás szerint bögrénként összekever a lisztet, a cukrokat, a sütőport, a kakaót, hozzá a tejet, az olajat, a felvert tojást és 1 adag mazsolát. Alaposan összekever, majd megcsodál az ujján újonnan vidorkodó vízhólyagot.

Alacsonyabb belmagasságú mikró esetén kivesz a rácsot, be a bögréket, a legmagasabb fokozaton (nálam 750 watt) 3 perc. Az utolsó percben érdeklődve csodálhatja a fel-felnyújtózkodó, ingó-bingó, majd visszatöppedő sütik önálló tánckompozícióját. Ha lejárt az idő, mély sajnálattal kivesz (vigyázat, forró), tányérra borít, ha nem akar kiborulni saját jószántából, kissé megráz a makacskodót. Ha nem és nem, akkor kanállal alányúlva oldja meg a patthelyzetet.

Néhány percig hűlni hagy, ezalatt indít a pudinggyártást a használati ukáz szerint azzal, hogy a tejbe a rummal együtt belelöttyint az áfonyát is, együtt forral fel. A sütiket keresztben fél centis tallérokra szel, félretesz, és megfújdogálja az itt-ott megperzselődött öt darab ujját.
Befejez a pudingot, előkeres egy látványosabb porcelán tálacskát (nekem 27 x 18-as), hideg vízzel kiöblít, az alját vékonyabban bevon pudinggal, katonás rendben elosztva egy rétegben rá a sütiszeleteket, kissé vastagabban egy réteg puding, és így tovább (nálam 3 x 2 szelet fért el egymás mellett, 3 rétegben). A tetejére puding, gyors iramban megszór a tortadarával/csokitallérral, majd szorosan lezár alufóliával.

Hűlés közben a tetején a csoki még olvadozik, szertefolydogálva mintázgat. Ha kihűlt a tál alja, hűtőbe egy minimum 2 órácskára.

Tálalásnál a tejszínhab kedvelők is hódolhatnak a szenvedélyüknek, a csokis hab pl. bár édesebb, kifejezetten jól áll neki.

Megjegyzés:

A süti Szilicia csokis süti 5 perc alatt II. c. recije - köszönet érte, szuper -, kissé módosítva, a fenti desszertesített pudingos variát a mai ebédhez találtam ki, nem túl édes, látványos és üdítően finom.

Arra viszont csak a második bögre tartalmának kevergetése közben jöttem rá, hogy a csuda sem fogja külön-külön, amikor egy tálban kényelmesebb, utólag elosztva a bögrékben. Na jobb későn, stb., a legközelebbinél már egyszerűsítek.

A receptet Bgaboca küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Fűszeres tarja gombás-pestós zöldséggel
  2015-01-10 23:43:26, szombat
 
  Fűszeres tarja gombás-pestós zöldséggel

Hozzávalók:

kb. 1 kg tarja csont nélkül
2 nagyobb fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
50 dkg sertészsír

bors
majoranna
őrölt kömény
pirospaprika
őrölt chili
A zöldségkörethez:
20 dkg gomba
20 dkg vegyes zöldség (amit szeretünk)
1 kiskanál pesto rosso
olívaolaj

bors
rozmaring
A krumplipüréhez:
főtt krumpli
forró tej
vaj

őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A tarját felszeleteljük, fűszerezzük, a többi hozzávalót apróra vágjuk-reszeljük, és a zsírral együtt magasabb falú tepsibe tesszük. Fóliával letakarjuk, és 200 fokon 1,5 órán keresztül sütjük. Majd levesszük a fóliát, és még 10 percig tovább sütjük.

A gombát megpucoljuk, felszeleteljük és olívaolajon a zöldségekkel először pároljuk, a végén pirítjuk, fűszerezzük, és a pestót is belekeverjük.

Hagyományos módon krumplipürét készítünk, csak egy picit sűrűbbet, és vizes kézzel a püréből gombócot formálunk a tányérokon.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Gomba-erőleves diós raviolival
  2015-01-10 23:39:27, szombat
 
  Gomba-erőleves diós raviolival

Hozzávalók:

A tésztához:
15 dkg liszt
1/4 teáskanál só
1 tojás
2-3 tojássárgája
1 evőkanál olívaolaj
1 tojásfehérje (kenéshez)

A töltelékhez:
5 dkg tisztított dióbél
1 gerezd fokhagyma
1 salotta hagyma
1 evőkanál vaj
3 szál petrezselyemzöld
15 dkg ricotta
1 tojássárgája
1 evőkanál reszelt parmezán
tengeri só
frissen őrölt bors
szerecsendió

A leveshez:
1,2 l zöldségalaplé
2 dkg szárított erdei gomba keverék

4 evőkanál konyak
1 kis csokor metélőhagyma

Elkészítés:

A tészta hozzávalóból jól kidolgozott, laza tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.

Közben a diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy mozsárban összetörjük. Megtisztítjuk a salotta hagymát és a fokhagymát, felaprítjuk. Vajat olvasztunk, amin megpároljuk a hagymákat. Egy tálban összekeverjük a felaprított petrezselymet, a ricottát, a tojássárgáját, a parmezánt, a diót és a vajas párolt hagymaféléket. Jól összedolgozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.





Zöldség alaplevet készítünk 3-4 féle zöldségből (sárgarépa, zeller, hagyma, kis bors és babér),





majd hozzáadjuk a gombákat, és 10-15 percig gyöngyöztetjük, hogy átvegye a gombák aromás ízét, színét.





Leszűrjük, sózzuk, és konyakkal ízesítjük, ettől teltebb íze lesz a levesnek.





A tésztát kinyűjtjuk,





csíkokra vágjuk, lekenjük tojásfehérjével, és teáskanálnyi töltelékhalmokat helyezünk el a tésztán.





Egy ugyanilyen tésztalappal lefedjük, a töltelék mentén lenyomkodjuk, és derelyevágóval körbevágjuk, hogy szép cakkos legyen a széle (használhatunk cakkos kiszűrót is).









Sós forrásban lévő vízben 5-7 perc alatt puhára főzzük a diós raviolikat.

A forró levest a raviolikkal tálaljuk, kevés aprított metélőhagymával megszórva.





Megjegyzés:

Péter András receptje, fotó: Tóth András

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Velős pirítós a *hatlépcsősből*
  2015-01-10 23:30:45, szombat
 
  Velős pirítós a *hatlépcsősből*

Hozzávalók:

50 dkg velő (igen, agyvelő!)
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál zsír

bors
jófajta fűszerpaprika
kenyér

Elkészítés:

A gorombára aprított hagymát megdinszteljük a zsírban, majd rárakjuk a velőt. Sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön alaposan lepirítjuk. Ha szükséges, hozzáöntünk egy kis vizet. A végén pedig megszórjuk fűszerpaprikával.

Ezzel a masszával megkenjük a kenyereket, és pár percre betoljuk a forró sütőbe.





Megjegyzés:

Nagyon gyors, különleges borkorcsolya, amit jól borsozzunk meg, hogy csússzon mellé a remek rizling. Örök tisztelet a füredi *hatlépcsősnek*...

A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Szív
  2015-01-10 23:28:18, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép képek  
A Szépség és a Szeretet...
  2015-01-10 23:15:39, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Égi üzenetek  
Minden napra szeretet
  2015-01-10 16:19:29, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tatiosz  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.12 2015. Január 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 375 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 3541
  • e Hónap: 11807
  • e Év: 128460
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.