Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A Biblia könyvei
  2015-01-13 20:16:49, kedd
 
  Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
A Lelkiismeret
  2015-01-13 13:07:35, kedd
 
  "A lelkiismeret, mondta egyszer egy öreg indián, háromszögletű valami a szívemben. Ha jó vagyok, nyugton van. Ha rosszat teszek, akkor mocorogni kezd és az élei igencsak fájnak. A legnagyobb baj azonban az, ha továbbra is rossz vagyok, mert akkor az élei eltompulnak és egyszer csak nem érzékelem többé a fájdalmat."

Egyikünket furdalja, másikunkat nyomasztja s van akit mardos. Felébred vagy elalszik; megszólal, vagy hallgat; rávisz valamire, vagy tiltakozik valami ellen; könnyíteni lehet rajta, alkalmasint megterhelni; rossz, vagy jó; tiszta vagy nem tiszta; van vagy nincs...

Isten a teremtés kezdetétől az emberiség elé állította a választási lehetőséget. Választhatott az ember a jó és a rossz között. Lelkiismeretet kaptunk, hogy az irányítson bennünket. Az emberiség lehetőséget kapott arra, hogy tudatosan betartsa, vagy megszegje Isten törvényeit, de belénk ültette az Úr a lelkiismeretet is, hogy az figyelmeztessen bennünket, ha rossz útra térünk.


Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Lelkiismeret  
Amikor támadás alatt állsz, maradj nyugodt
  2015-01-13 10:02:32, kedd
 
  "Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára. Megkened fejemet olajjal, csordultig van poharam." (Zsoltárok 23:5)




A civilizációnk kezdi elveszíteni a civilizáltságát. A világ egyre tiszteletlenebbé válik. Ennek az egyik oka az Internet, mert ez megengedi, hogy az emberek a képernyő mögé bújjanak és olyan dolgokat mondjanak online, amihez szemtől szembe nem lenne bátorságuk.

Ezek az emberek a szívük kicsinységét leplezik le. A nagyszerű emberek elérik, hogy a társaságukban lévők is nagyszerűnek érezzék magukat, de a kis emberek viszont másokat is lekicsinyelnek. Az ilyen emberek szíve helyén egy kis csomó van, és azért nevetik ki a másikat, mert azt hiszik, hogy ezáltal ők majd jobban érzik magukat.

Hogyan kezeled a tiszteletlen embereket? Sehogy. Engedd, hogy Isten foglalkozzon velük. Engedd, hogy Isten legyen a védelmeződ.

Dávid király profi volt ebben. Tudta, hogy mit jelent érzelmileg, verbálisan és pszichikailag támadás alatt lenni. Fiatal emberként Sámuel felkente Izráel következő királyává, de két évet töltött azzal, hogy elődje elől meneküljön, aki meg akarta ölni. Barlangokban bujkált, mialatt folyamatosan kritizálták a háta mögött.

Mégis Dávid soha nem mondott egy rossz szót sem a királyra. Soha nem torolta meg, mert Isten felkészítette, hogy olyan király legyen, akiben Ő tetszését leli.

Dávid azt mondja a Zsoltárok 23:5-ben: "Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára. Megkened fejemet olajjal, csordultig van poharam."

Dávid felismerte Isten feléje irányuló jóságát. Isten megkente volna a fejét olajjal, ami azt mondja a világnak: "Ez az én emberem! Hagyjátok békén! Ő lesz a következő vezetőtök." Dávid pohara csordultig volt, ami azt jelentette, hogy Isten folyamatosan megáldotta őt, még akkor is amikor mások támadták.

Úgy hangzik mintha Dávid nagyon stresszelt volna? Nem! Nem kellett, hogy minden energiáját arra használja, hogy megvédje magát, mert bízott Istenben, mint az ő védelmezőjében.

Nagy hit és alázatosság kell ahhoz, hogy bízz Istenben, amikor támadás alatt vagy, amikor nem értenek meg, ha pletykák terjednek rólad és az emberek rólad fecsegnek online. Amikor ez történik, úgy érzed, hogy felül akarsz emelkedni és tenni akarsz valamit ellene.

Azonban akkor hasonlítasz leginkább Krisztusra, ha csendben tudsz maradni a támadás idején. Jézust folyamatosan támadták, mégsem torolta meg, még a kereszthez vezető úton sem. Csendben maradt a vádlói előtt, mert az Atya gondoskodására bízta magát.

"Akik tehát az Isten akaratából szenvednek, azok is - jót cselekedve - ajánlják lelküket a hű Teremtőnek." (1 Péter 4:19)

Beszéljetek róla

Miért olyan fontos neked, hogy tiéd legyen az utolsó szó?
Mi a fizikai következménye annak, ha bízol Isten védelmezésében? Milyen hatással van ez az egészségedre?
Ha a támadóiddal kell beszélned, mit gondolsz, Isten mit szeretne, hogy mondj nekik?


(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.06.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 65 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 415
  • e Hét: 4642
  • e Hónap: 15695
  • e Év: 76996
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.