Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Vegyétek fel Isten teljes fegyverzetét!
  2015-01-16 21:42:41, péntek
 
  Végül pedig, erősödjetek meg az Úrban, és hatalmának erejében!

Öltözzetek fel abba a teljes fegyverzetbe, amit Isten ad, hogy képesek legyetek ellenállni a Sátán minden cselének és ravaszságának! Hiszen mi nem emberek ellen harcolunk, hanem szellemi természetű uralkodók és fejedelmek ellen, a jelenlegi sötét világot irányító hatalmas és gonosz szellemek ellen, akik a magasságban vannak.

Ezért szükséges, hogy vegyétek fel és használjátok mindazokat a fegyvereket, amelyeket Isten ad nektek. Így lesztek képesek ellenállni a gonosz napokon, és megtartani az állásaitokat a gonosszal szemben.Tehát álljatok erősen, és vegyétek körül magatokat az igazsággal, mint egy övvel! Vegyétek magatokra az igazságosságot, mint mellvértet!

Legyetek állandóan készen rá, hogy a békesség örömüzenetét hirdessétek - ez legyen a saru a lábatokon! Minden körülmények között hordozzátok a hit pajzsát, amellyel kivédhetitek a Gonosz minden tüzes nyilát! Az üdvösség sisakjával védjétek a fejeteket!

Vegyétek kezetekbe a Szent Szellem kardját, amely az Isten beszéde!

Efézusiakhoz 6
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Így kössük meg a sálainkat
  2015-01-16 11:11:41, péntek
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hit, próbatétel és bölcsesség
  2015-01-16 10:46:58, péntek
 
  Testvéreim, örüljetek, amikor különböző megpróbáltatásokat kell elviselnetek, 3 hiszen tudjátok, hogy ezek a nehézségek az Istenben való bizalmatokat és hiteteket teszik próbára. Ha pedig a hitetek kiállja a próbát, az kitartóvá tesz benneteket. 4 Az állhatatosságban azonban egészen a célig tartsatok ki! Akkor lesztek majd érettek és tökéletesek, akikben nincs semmi hiányosság.

5 Ha valakinek bölcsességre van szüksége, egyszerűen csak kérje Istentől, és meg fogja kapni! Hiszen Isten mindenkinek örömmel, nagylelkűen és szemrehányás nélkül ad. 6 Viszont aki kér tőle valamit, az bizalommal kérjen, ne kételkedve! Aki kételkedik, hasonlít a tenger hullámaihoz, amelyeket a szél ide-oda dobál. 7 Az ilyen ember ne is remélje, hogy megkapja, amit az Úrtól kér, 8 mert, aki kételkedik, annak a lelke kétfelé sántikál, nem képes dönteni, mindenben állhatatlan és megbízhatatlan.

Jakab 1 levele
Link



 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Soha ne szűnj meg szeretni
  2015-01-16 10:23:38, péntek
 
  1. Közeledj bizalommal embertársadhoz akkor is, ha semmi nyilvánvaló okot nem ad arra, hogy bízhatsz benne!

2. Soha ne szűnj meg szeretni, még a rosszakaratú embert sem!

3. De vonulj vissza, ha észreveszed, hogy a másik nem őszinte és nyílt veled szemben! Olykor megoldja a feszültséget a visszavonulás és a bölcs tartózkodás. De légy mindig kész arra, hogy szeretettel fordulj újra felé, ha lehetőséget ad rá!

4. Erősítsd a benned levő bizalmat az Istennel való élő kapcsolattal! Isten a forrása mindenféle bizalomnak. Benne határtalanul bízhatsz! Aki Isten védelmében tudja magát, annak semmi oka arra, hogy féljen az emberektől (Zsid 13,6).

5. Kérj Istentől bölcsességet arra, hogy miként alakítsad az emberekkel való kapcsolatodat! Éppen a próbatételek idejére ígérte meg, hogy készségesen segít (Jak.1,2 - 5).

6. Légy hajlandó megbocsátani akkor is, ha mások visszaéltek a bizalmaddal!




 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Az igazság az árnyékokról
  2015-01-16 10:01:32, péntek
 
  "Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem." (Zsolt 23:4)


A stressz egyik legnagyobb forrása a veszteség. Elvesztheted az állásod, az egészséged, a pénzed, a becsületed, vagy egy szerettedet.

Amikor az emberek valamit elveszítenek, két reakciójuk lehet: az egyik a félelem, a másik a gyász. A gyász viszont jó, hiszen általa jutunk túl az életünk különböző időszakain. Sőt, ha nem gyászolsz, leragadsz! A gyász nem fog megölni, ha kiengeded magadból.

A félelem azonban egy rossz dolog. A Biblia egyszer sem mondja, hogy ne gyászolj, ne szomorkodj, ne sírj vagy ne kiálts, de annál inkább felszólít arra, hogy Ne félj! És ezt 365-ször teszi! Mert a gyász nem bénít meg, de a félelem igen.

Dávid azt mondja a Zsoltárok 23,4-ben: ,,Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem."

A pásztorok gyakran hordoztak magukkal vesszőt és botot, hogy megvédjék a nyájat. Dávid tudta, hogy Isten, ehhez hasonló módon rendelkezik olyan eszközökkel, melyekkel megvédi őt, és bízott Benne, még a legsötétebb völgyekben is.

Néhányan árnyékok völgyén mentek most át - talán a halál árnyékának völgyén, az adósság árnyékának völgyén, a viszály, a depresszió vagy az elkedvetlenedés árnyékának völgyén.

Az árnyékok félelmetesek. Emlékszel, mennyire féltél az árnyékoktól, amikor gyermekként ágyadban feküdtél? Én viszont megtanultam néhány dolgot az árnyékokról:

Először is, az árnyékok nem tudnak bántani.

Másodszor, az árnyékok mindig nagyobbak, mint a forrásuk.

És - itt a jó hír - ahol árnyék van, ott kell fény is legyen! Nem lehet árnyékod fény nélkül. Tehát a kulcsfontosságú dolog, amikor egy árnyékos völgyön mész át, hogy hátat fordíts az árnyéknak, és nézz a fény felé! Mert amíg a fényen - Jézuson, a világ világosságán - tartod a szemeidet, az árnyékok nem fognak megrémiszteni téged!

Így tudsz keresztülmenni a halál árnyékának völgyén. Így győzöd le a stresszt. Bízol Istenben a sötét völgyekben, úgy, ahogyan Dávid, aki így imádkozott: "Amikor kész vagyok feladni, ő tudja, mit kell tennem" (Zsoltárok 142,3a TEV fordítás).

Beszéljetek róla:

Mik azok az árnyékok, amikkel mostanában meg kell küzdened? Miért olyan félelmetesek számodra?
Hogyan tudnak segíteni az életedben lévő félelmekkel való szembeszállásban a megtanult Igeversek?
Mit gondolsz, miért teszi a félelem idegessé az embereket?

(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.09) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 65 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1111
  • e Hét: 1813
  • e Hónap: 12866
  • e Év: 74167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.